Slik skriver du en effektiv CV på ungarsk: En praktisk guide

Når man skal skape en effektiv CV for det ungarske arbeidsmarkedet, er det viktig å forstå de unike kravene og forventningene som er typiske for denne regionen. Ungarske arbeidsgivere verdsetter detaljert utdanningshistorikk, fremheving av språkferdigheter og en tydelig presentasjon av arbeidserfaring. Hvordan kan en skrive en CV som reflekterer disse kravene? Hvilke skriveteknikker bør brukes for å sikre at CV-en engasjerer og overbeviser ungarske arbeidsgivere? Hvordan kan en effektivt fremheve relevante kvalifikasjoner og ferdigheter i en ungarsk CV?

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Eksempel på CV på Ungarsk

Személyes adatok

Név: Kovács Béla
Cím: 1117 Budapest, Fehérvári út 47.
Telefon: +36 30 123 4567
Email: kovacs.bela@gmail.com

Iskolai végzettség

2005-2010: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Gépészmérnöki Kar, Diplomamunka: "A CNC-gépek hatékonyságának növelése"

Munkatapasztalat

2010-2012: Gépészeti tervező, XYZ Cég, Budapest

 • CNC-gépek hatékonyságának növelése
 • Új gépek tervezése és bevezetése

2012-2015: Műszaki vezető, ABC Cég, Budapest

 • A gépészeti részleg irányítása
 • Új technológiák bevezetése

2015-től: Főmérnök, DEF Cég, Budapest

 • A cég műszaki stratégiájának kidolgozása és végrehajtása
 • A műszaki csapat irányítása és fejlesztése

Nyelvtudás

 • Angol: folyékony szinten írásban és szóban
 • Német: középszinten írásban és szóban

Számítógépes ismeretek

AutoCAD, SolidWorks, MS Office, MATLAB

Hobbik

Futás, hegymászás, asztalitenisz

Referenciák

Elérhetőek kérésre.

I det følgende vil vi dykke dypere inn i prosessen med å skrive en effektiv CV på ungarsk, spesifikt tilpasset det ungarske arbeidsmarkedet. Å skrive en CV på ungarsk kan være en avgjørende faktor når du søker jobb i Ungarn. Dette er fordi det vitner om respekt og forståelse for landets kultur og språk, og det gir potensielle arbeidsgivere et inntrykk av at du er i stand til å tilpasse deg og kommunisere effektivt på arbeidsplassen. Dessuten kan det å beherske språket øke sjansene dine for å bli forstått korrekt og dermed øke sjansene dine for å få jobben. Les videre for å lære hvordan du kan skrive en overbevisende CV på ungarsk som vil hjelpe deg å skille deg ut i det ungarske arbeidsmarkedet.

Ungarsk sprak


Nyttige Setninger for å Skrive en CV på Ungarsk: En Praktisk Oversettelsesguide


Her kan du finne en liste over nyttige begreper knyttet til å skrive en CV på ungarsk. Listen inneholder oversettelser fra norsk til ungarsk av ord og uttrykk som ofte brukes når man skriver en CV. Dette kan være til hjelp hvis du skal skrive CV på ungarsk, eller hvis du skal forstå en CV som er skrevet på ungarsk.

 • CV-struktur: Önéletrajz szerkezet
 • CV-formatering: Önéletrajz formázás
 • Utdanning: Oktatás
 • Ferdigheter: Készségek
 • Praksisplass: Gyakorlati hely
 • Arbeidserfaring: Munkatapasztalat
 • Personlig informasjon: Személyes információ
 • Referanser: Referenciák
 • Karrieremål: Karriercélok
 • Språkferdigheter: Nyelvi készségek
 • Kurs og sertifiseringer: Tanfolyamok és tanúsítványok

Nyttig grammatikk for å skrive en CV på Ungarsk


Ungarsk grammatikk er ganske kompleks og forskjellig fra norsk, da det er et agglutinerende språk. Dette betyr at de endrer ordene ved å legge til suffikser for å uttrykke grammatiske forhold, i stedet for å bruke preposisjoner eller hjelpeord. I en CV på ungarsk vil det mest sannsynlig være mest relevant å kjenne til bøyning av verb i preteritum, ettersom du vil beskrive tidligere jobberfaringer og utdannelse.

Når det gjelder tid og person i en CV, skal den skrives i tredje person entall og i preteritum. For eksempel, på norsk ville du si "Jeg jobbet hos XYZ", men på ungarsk ville dette bli "Dolgozott a XYZ-nál", som direkte oversatt betyr "Han/hun jobbet hos XYZ". Det er også viktig å merke seg at det ungarske språket ikke har bestemt artikkel, så "a" i "a XYZ-nál" betyr bare "hos XYZ". Videre, i motsetning til norsk, har ikke ungarsk et eget hjelpeverb for å danne fortid, så for å uttrykke preteritum legger du til et suffiks på slutten av verbet. For eksempel, "dolgozik" (han/hun jobber) blir "dolgozott" (han/hun jobbet) i preteritum.

Viktigheten av Struktur og Formatering når du Skriver en CV på Ungarsk


A jól strukturált önéletrajz létfontosságú a munkaerőpiacon való sikerhez, különösen az ilyen versenyképes területen, mint Magyarország. Az önéletrajz struktúrája és elrendezése lehetőséget ad arra, hogy a jelentkezők a lehető legjobb fényben mutathassák be magukat a munkaadók előtt, és kiemelkedjenek a többi jelölt közül. Az önéletrajzok megfelelő szerkezete segíthet a pályázóknak abban, hogy karrier céljaikat és kihívásaikat világosan és hatékonyan kommunikálják. Egy jól strukturált önéletrajz szakmai képet fest a jelentkezőről, és megmutatja az elkötelezettségét és az odaadását a karrierje iránt. Ne felejtsük el, hogy egy jól megtervezett és strukturált önéletrajz az első lépés a sikeres karrier felé.

I tillegg til vår Ungarske CV-mal, har vi mange andre lignende maler du kanskje vil sjekke.

Slik Perfeksjonerer du Formateringen av CV-en din på Ungarsk: En Uunnværlig Guide

Stilistiske innstillinger for en CV på Ungarsk:

 • Skrifter: Det er vanlig å bruke skrifter som er enkle og klare å lese på Ungarsk, som Arial, Calibri eller Verdana. Dette er fordi disse skriftene er profesjonelle og ikke distraherer leseren fra innholdet i CVen.
 • Format: En side er det mest aksepterte formatet for en CV på Ungarsk. Dette er for å sikre at informasjonen er konsis og lett å lese for potensielle arbeidsgivere.
 • Marger: Det er vanlig å ha marger på mellom 2,5 til 3 cm på alle sider av dokumentet. Dette gir CVen et ryddig og organisert utseende, og gjør det enklere å lese.
 • Punktliste: Bruk punktlister for å fremheve viktige informasjoner som ferdigheter, erfaringer og utdanning. Dette gjør det enklere for arbeidsgivere å raskt få en oversikt over dine kvalifikasjoner.
 • Skilletegn: Bruk komma eller semikolon for å skille mellom ulike punkter innenfor samme kategori. Dette gir en bedre struktur på informasjonen og gjør det enklere å lese.
 • Farger og mal: Hold farger og mal nøytral og profesjonell. For det Ungarske markedet, er det anbefalt å bruke svart tekst på hvit bakgrunn. Dette er fordi det er lett å lese og gir et profesjonelt inntrykk.

Å mestre kunsten å skrive en CV på ungarsk: Viktigheten av riktig struktur

Ungarsk sprak


Strukturen og de viktigste delene av en CV på ungarsk er ikke helt forskjellig fra andre europeiske CV-er. Først og fremst er det viktig å vite at CV-en skal være kort, presis og relevant for jobben du søker på. Her er noen viktige punkter å huske på når du lager en CV på ungarsk:

 • Personlige opplysninger: Dette er den første delen av CV-en din. Den skal inneholde fullt navn, kontaktinformasjon som adresse, telefonnummer og e-postadresse, samt fødselsdato. I Ungarn er det også vanlig å inkludere et profesjonelt bilde av deg selv.
 • Utdanning: Listen over utdanning skal presenteres i omvendt kronologisk rekkefølge, med den nyeste utdanningen først. Husk å inkludere navnet på institusjonen, studieretning og datoer for når du startet og fullførte utdanningen.
 • Arbeidserfaring: Dette avsnittet skal også presenteres i omvendt kronologisk rekkefølge, med den nyeste jobberfaringen først. For hver jobb du lister opp, inkluderer du jobbtittel, navnet på selskapet, datoer for ansettelse og en kort beskrivelse av arbeidsoppgavene dine.
 • Språkkunnskaper: I Ungarn er det viktig å inkludere språkkunnskaper i CV-en din. En stor del av den ungarske arbeidsstyrken er flerspråklig, med mange som snakker engelsk, tysk eller fransk i tillegg til ungarsk.
 • Ferdigheter og kompetanser: Her kan du liste opp alle relevante ferdigheter og kompetanser. Dette kan være tekniske ferdigheter, IT-kunnskaper, lederegenskaper eller andre spesialiserte ferdigheter som er relevante for jobben du søker på.
 • Anbefalinger og referanser: Dette er valgfritt, men kan være en sterk del av CV-en din. Hvis du har tidligere arbeidsgivere eller lærere som kan gi deg en god anbefaling, er det bra å inkludere dette.
Et råd til deg som skal lage en CV på ungarsk: Sørg for at CV-en din er skrevet på et klart og forståelig språk. Unngå komplisert fagspråk og jargon, og husk å korrekturlese for å unngå skrivefeil og grammatikkfeil.

Slik fanger du oppmerksomhet med overskriften på din ungarske CV

Ungarsk sprak


Overskriften på en ungarsk språklig CV er av stor betydning, da den skal være godt synlig og inneholde all nødvendig kontaktinformasjon. For å lage en slik overskrift, skal du følge disse trinnene:

Først skal du skrive ditt etternavn, etterfulgt av ditt fornavn. I Ungarn er det vanlig å liste etternavnet først. Deretter skal du skrive din yrkestittel og disiplin, som gir en umiddelbar forståelse av din profesjonelle bakgrunn. Videre skal du inkludere din postadresse. Selv om det stadig blir mer digitalt, er det fortsatt viktig å oppgi en fysisk adresse der du kan nås.

Så skal du oppgi ditt telefonnummer, inkludert landskode dersom du søker jobb internasjonalt. Til slutt skal du inkludere din epostadresse, som for mange er den primære metoden for kommunikasjon.

Disse trinnene sikrer at din ungarske CV har en overskrift som er enkel å lese, informativ og lett å finne for potensielle arbeidsgivere.

Kovács Péter

Számítógépes programozó és adatbázis-kezelő

1122 Budapest, Király utca 5.

+36 20 123 4567

peterkovacs@mail.com


Betydningen av bilde i din ungarske CV

I Ungarn er det ikke strengt nødvendig å inkludere et bilde i CV-en din, men det er heller ikke uvanlig. Hvis du velger å legge til et bilde, skal det være en profesjonell headshot, ikke et tilfeldig bilde eller et bilde tatt i en sosial setting. Bildet skal være klart og i høy oppløsning, med nøytral bakgrunn. Du bør være kledd på en måte som passer til stillingen du søker på. Størrelsen på bildet skal være rundt 3x4 cm, og det skal plasseres øverst til høyre eller venstre på CV-en.

Selv om et bilde kan hjelpe arbeidsgiveren å danne seg et inntrykk av deg, er det viktig å huske på at det er innholdet i CV-en som teller mest. Arbeidsgivere er mest interessert i dine ferdigheter, erfaring og kvalifikasjoner. Hvis du velger å ikke inkludere et bilde, vil det ikke ha noen negativ effekt på søknaden din.

Betydningen av erfaring i en CV for det ungarske arbeidsmarkedet


Hvordan skrive erfaringer på din CV for det ungarske arbeidsmarkedet

Erfaringsdelen av en ungarsk CV er viktig for å vise frem dine tidligere arbeidsoppgaver og ansvarsområder, og for å bevise din kompetanse og relevante erfaringer innenfor det feltet du søker jobb i. Denne delen gir arbeidsgiveren en sjanse til å forstå dine ferdigheter og evner bedre, samt å se hvordan du har utviklet deg i tidligere stillinger.

 • Start med å organisere arbeidserfaringen din i kronologisk rekkefølge, med den mest nylige jobben først. Dette gir arbeidsgiveren en umiddelbar oppfatning av din nåværende eller siste rolle og ansvar.
 • Angi arbeidsperioden for hver rolle, inkludert både startdato og sluttdato. Dette gir arbeidsgiveren en indikasjon på din stabilitet og forpliktelse i tidligere stillinger.
 • For hver rolle, inkluder stillingstittelen. Dette gir en rask oversikt over nivået på dine tidligere stillinger og det ansvar du har hatt.
 • Bruk en punktliste for å oppsummere dine viktigste arbeidsoppgaver og ansvarsområder i hver rolle. Dette gjør det lettere for arbeidsgiveren å raskt skanne gjennom din erfaring og få en forståelse av hva du har gjort.
 • Inkluder en detaljert stillingsbeskrivelse for hver rolle. Dette gir arbeidsgiveren en dypere forståelse av dine oppgaver, ferdigheter og resultater i hver stilling.
 • Bruk stikkord relatert til jobben du søker på gjennom hele erfaringsdelen. Dette vil hjelpe CV-en din å bli fanget opp av eventuelle automatiserte rekrutteringssystemer, og vil også gjøre det klart for arbeidsgiveren at du har relevant erfaring.

Pozíció: Projekt Menedzser

Munkaadó: Budapesti Technológiai Cég

Dátumok: 2018 Január - 2021 December


 • Projekttervezés és végrehajtás koordinálása.
 • Kapcsolattartás a beszállítókkal és alvállalkozókkal.
 • Megoldások keresése a projektproblémákra.
 • Együttműködés a csapattagokkal a célok elérése érdekében.
 • Projekt jelentések és dokumentációk készítése.

Ungarsk sprak


Håndtering av manglende erfaring når du skriver en CV på ungarsk

Å skrive en CV på ungarsk uten tidligere erfaring kan være en utfordring, men det er absolutt ikke umulig. Følgende tips er designet for å hjelpe deg med å lage en effektiv og profesjonell CV. Disse enkle, brukervennlige rådene vil guide deg gjennom prosessen trinn for trinn.

 1. Personlig informasjon: Start med å gi grunnleggende personlig informasjon som navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse.
 2. Målsetting: Skriv en kort introduksjon om dine karrieremål. Dette gir arbeidsgiveren en ide om hva du håper å oppnå i din fremtidige jobb.
 3. Utdanning: Selv om du ikke har arbeidserfaring, kan din utdanning gi en indikasjon på dine ferdigheter og kunnskap. List opp skoler, universiteter eller kurs du har deltatt i, med detaljer om hvilke emner du studerte.
 4. Ferdigheter: Legg vekt på ferdighetene du har, særlig de som er relevante for jobben du søker på. Dette kan inkludere språkferdigheter, dataferdigheter, eller andre tekniske ferdigheter.
 5. Frivillig arbeid og praksisplasser: Hvis du har gjort frivillig arbeid eller hatt en praksisplass, kan dette være verdifull erfaring å inkludere i CV-en din.
 6. Ekstrakurrikulære aktiviteter: Hvis du har vært med i noen klubber, organisasjoner eller idrettslag, kan dette gi en indikasjon på dine interesser, ferdigheter og evne til å jobbe i team.
 7. Referanser: Inkluder referanser hvis mulig. Dette kan være lærere, trenere, eller andre som kjenner til dine ferdigheter og egenskaper.
 8. Personlige interesser: List opp noen av dine personlige interesser. Dette gir arbeidsgiveren en ide om hvem du er som person.
 9. Tilpass CV-en: Husk å tilpasse CV-en din til hver enkelt jobb du søker på. Dette viser at du har tatt deg tid til å forstå hva jobben krever, og at du har tenkt grundig gjennom hvordan dine ferdigheter og erfaringer passer med jobben.
 10. Korrekturles: Sørg for at CV-en din er fri for skrivefeil og grammatikkfeil. Dette viser at du er nøyaktig og profesjonell.

Betydningen av utdanning når du skriver en CV på ungarsk


Utdanningsdelen i en ungarsk CV er av stor betydning fordi den gir arbeidsgivere innsikt i søkerens akademiske bakgrunn, ferdigheter og kompetanse. Denne informasjonen hjelper arbeidsgivere å forstå om søkeren har den nødvendige kunnskapen og kvalifikasjonene for jobben. Utdanningsdelen kan også indikere søkerens evne til å lære nye konsepter og løse komplekse problemer, noe som er viktig i mange yrker.

Videre kan utdanningsdelen i en ungarsk CV gi et bilde av søkerens engasjement og dedikasjon. Gjennomføring av studier krever disiplin, utholdenhet og hardt arbeid, kvaliteter som er verdifulle i yrkeslivet. Ved å inkludere informasjon om utdanning kan søkeren demonstrere disse egenskapene til potensielle arbeidsgivere.

Hvordan Organisere Utdanningsinformasjon i en Ungarsk CV

I en ungarsk CV, er det vanlig å begynne med å liste opp utdanningen man har. Dette er fordi utdanningen gir en oversikt over hvilke formelle kvalifikasjoner kandidaten har, og er derfor viktig informasjon for arbeidsgiveren. For eksempel, hvis man søker en jobb innen ingeniørfeltet, kan det å ha en mastergrad i ingeniørfag fra en anerkjent universitet være en sterk indikator på at man har de nødvendige ferdighetene for jobben.

Dette er imidlertid ikke en fast regel, og det kan være situasjoner hvor det er mer hensiktsmessig å begynne med arbeidserfaringen. Hvis man for eksempel har mange års relevant arbeidserfaring og søker en seniorstilling, kan det være mer relevant å begynne med å vise til denne erfaringen. I slike tilfeller kan utdanningen komme senere i CV-en.

Et annet unikt aspekt ved en ungarsk CV er at det er vanlig å inkludere personlig informasjon som familieforhold og nasjonalitet, noe som er mindre vanlig i mange andre land. Dette er imidlertid ikke nødvendigvis informasjon som skal prioriteres før utdanning og arbeidserfaring, men heller inkluderes mot slutten av CV-en.

Oktatás:

2008 - 2012

 • Eötvös Loránd Tudományegyetem, Budapest
 • Bölcsészettudományi Kar, Angol Filológia szak
 • Szakdolgozat címe: "A modern angol irodalom hatása a 20. századi magyar irodalomra"
 • Diploma: Summa Cum Laude

További képzések:

2013 - 2014

 • TESOL tanúsítvány (Teaching English to Speakers of Other Languages)
 • Cambridge English Language Assessment

Nyelvtudás:

 • Angol - felsőfokú C1 szint, államilag elismert nyelvvizsga
 • Német - középfokú B2 szint, államilag elismert nyelvvizsga

Betydningen av Ferdigheter for en Ungarsk CV


Ungarsk sprak


Ferdigheter er et kritisk element i en ungarsk CV fordi de gir en dybdeanalyse av hva en kandidat kan tilby en potensiell arbeidsgiver. Det er ikke nok å bare liste opp tidligere jobber og ansvarsområder; rekrutterere i Ungarn er interessert i å se spesifikke ferdigheter og kompetanser som kan overføres til den tiltenkte rollen. Ferdigheter kan være både faglige, som for eksempel tekniske ferdigheter innen IT eller markedsføring, og myke ferdigheter som kommunikasjon, problemløsning og tidsstyring. Det er viktig at kandidatene tydelig demonstrerer hvordan disse ferdighetene er relevante for jobben de søker på.

Når det gjelder arbeidsmarkedet i Ungarn, er rekrutterere på utkikk etter kandidater som kan tilpasse seg raskt og effektivt til skiftende markedsforhold og teknologiske fremskritt. Dette betyr at de verdsetter ferdigheter som kreativitet, innovasjon, og evnen til å lære raskt. I tillegg er språkferdigheter, spesielt innen engelsk og tysk, svært etterspurt i mange sektorer. Så, ved å fremheve disse ferdighetene i CVen din, kan du stille deg ut fra mengden og øke sjansene dine for å få jobben du ønsker.

Nedenfor presenterer vi en liste over personlige og faglige ferdigheter som kan være nyttige når du skal skrive CV på ungarsk.

Personlige ferdigheter (Személyes készségek)

 • Selvstendig (Önálló)
 • Ansvarsfull (Felelősségteljes)
 • Punktlig (Pontos)
 • Kreativ (Kreatív)
 • God til å jobbe i team (Jó csapatjátékos)
 • God kommunikasjonsevne (Jó kommunikációs készség)
 • Besluttsom (Határozott)
 • Fleksibel (Rugalmas)

Faglige ferdigheter (Szakmai készségek)

 • God i matematikk (Jó matematikai készség)
 • Erfaring med salg (Értékesítési tapasztalat)
 • Kjennskap til Microsoft Office (Microsoft Office ismeret)
 • Erfaring med kundeservice (Ügyfélszolgálati tapasztalat)
 • Lederegenskaper (Vezetői készségek)
 • Erfaring med prosjektledelse (Projektmenedzsment tapasztalat)
 • Kjennskap til HTML/CSS (HTML/CSS ismeret)
 • Flytende i engelsk (Folyékony angol nyelvtudás)

Å Skrive en CV på Ungarsk: Viktige Avsnitt å Inkludere


Tilleggsoverskrifter i en ungarsk CV kan omfatte: Personlig informasjon, Oppsummering, Arbeidserfaring, Utdanning, Ferdigheter, Språk, Hobbyer eller interesser, Sertifikater, Førerkort, Referanser og IT-verktøy. Disse kategoriene gir en mer komplett oversikt over en persons profesjonelle og personlige profil. De hjelper arbeidsgivere til å få en bedre forståelse av kandidatens kompetanse, interesser og generelle egnethet for en stilling. Legge til flere kategorier i en CV kan gi arbeidsgivere mer informasjon for å vurdere om kandidaten passer til stillingen eller bedriftskulturen.

Språk: Denne kategorien er spesielt viktig i en globalisert verden. Den viser hvor mange språk du snakker og på hvilket nivå. Dette kan være svært relevant for stillinger som innebærer internasjonal kommunikasjon eller arbeid i flerspråklige team. Det kan også være en indikator på din evne til å lære og tilpasse deg forskjellige kulturer og miljøer.

IT-verktøy: I en stadig mer digitalisert verden, er det viktig å demonstrere din kompetanse med ulike IT-verktøy. Dette kan omfatte alt fra grunnleggende ferdigheter som bruk av Microsoft Office-pakken, til mer avanserte ferdigheter som programmering eller bruk av spesialisert programvare. Dette viser din teknologiske kunnskap og tilpasningsevne, og kan være spesielt relevant for stillinger i teknologi, ingeniørarbeid eller dataanalyse.

Forbedringspunkter for å skrive en CV på Ungarsk


Her er noen praktiske tips for å forbedre din Ungarske CV og gjøre det mer relevant for det ungarske arbeidsmarkedet:

 1. Tilpass CV-en: I Ungarn er det vanlig å tilpasse CV-en til hver enkelt jobbsøknad. Sørg for å fremheve de ferdighetene og erfaringene som er mest relevante for stillingen du søker på.
 2. Inkluder personlige detaljer: I motsetning til mange andre land, er det vanlig i Ungarn å inkludere personlige detaljer som alder, nasjonalitet, sivilstatus og antall barn i CV-en.
 3. Bruk et profesjonelt bilde: Det er vanlig å inkludere et profesjonelt bilde på CV-en i Ungarn. Sørg for at du ser profesjonell og presentabel ut på bildet.
 4. Bruk et formelt språk: Ungarsk er et formelt språk, og det er viktig at du bruker korrekt grammatikk og språkbruk i CV-en din. Unngå å bruke slang eller uformell språkbruk.
 5. Inkluder referanser: Det er vanlig å inkludere referanser i en ungarsk CV. Dette kan enten være tidligere arbeidsgivere eller professorer fra universitetet ditt.
 6. Hold det kort og konsist: En ungarsk CV bør ikke være mer enn to sider lang. Hold informasjonen konsis og relevant, og unngå å fylle CV-en med unødvendig informasjon.
 7. Bruk riktig format: I Ungarn er det vanlig å bruke en kronologisk CV, hvor du lister opp din utdanning og arbeidserfaring i omvendt kronologisk rekkefølge, med den nyeste erfaringen først.
 8. Korrekturles: Sørg for å korrekturlese CV-en din grundig før du sender den inn. Feil og slurv kan gi et dårlig inntrykk og redusere sjansene dine for å få jobben.

Nøkkelelementer for å Skrive en CV på Ungarsk


Ungarsk sprak


Når du søker jobb i Ungarn, er det viktig å tilpasse CV-en din til de lokale standardene og forventningene. I Ungarn er det visse aspekter av CV-skriving som skiller seg ut fra det som er vanlig i andre land. Her er noen nøkkelpunkter å huske på når du skriver din ungarske CV:

 1. Personlig informasjon: I motsetning til mange andre land, er det vanlig i Ungarn å inkludere personlig informasjon som alder, sivilstatus og nasjonalitet på CV-en.
 2. Profesjonell profil: Det er anbefalt å inklape en kort profesjonell profil øverst på CV-en. Denne bør inkludere dine viktigste ferdigheter og erfaringer som er relevante for jobben du søker på.
 3. Utdanning: Start med din høyeste grad og arbeid deg nedover. Inkluder navnet på institusjonen, graden du oppnådde, og årstallene du var der.
 4. Arbeidserfaring: List opp dine tidligere jobber i omvendt kronologisk rekkefølge, med de siste jobbene først. Inkluder jobbtittel, navnet på selskapet, datoene du jobbet der, og en kort beskrivelse av dine ansvarsområder og prestasjoner.
 5. Språkferdigheter: Spesifiser språkene du snakker og din kompetansenivå, spesielt hvis du søker på en jobb der språkferdigheter er viktige.
 6. Referanser: Det er normalt å inkludere referanser på en ungarisk CV. Inkluder navn, tittel, selskap og kontaktinformasjon for hver referanse.
 7. Fotografi: I motsetning til mange andre land, er det vanlig å inkludere et profesjonelt fotografi av deg selv på CV-en i Ungarn.
Husk at en god CV er kortfattet, godt organisert og lett å lese. Ta deg tid til å korrekturlese og være sikker på at all informasjon er korrekt og oppdatert. Lykke til med jobbsøkingen!

Hvordan Skrive et Følgebrev på Ungarsk i Din CV


Når du søker på en jobb i Ungarn, er det svært viktig å inkludere et følgebrev sammen med CVen din. Først og fremst gir et godt følgebrev deg muligheten til å fremheve dine mest relevante kvalifikasjoner og erfaringer på en mer personlig og detaljert måte enn det en CV tillater. I tillegg kan det hjelpe arbeidsgiveren å forstå hvorfor du er interessert i stillingen og hvordan dine ferdigheter og erfaringer vil kunne bidra positivt til selskapet. Til slutt, i en konkurransedyktig jobbmarked som i Ungarn, kan et godt skrevet følgebrev skille deg ut fra andre søkere og gi deg et fortrinn i søknadsprosessen.

Lag din CV med de beste malene

Vanlige Spørsmål om Jobbsøking og CV-Skriving på Ungarsk

Hva er det viktigste å inkludere i en ungarsk CV?

I Ungarn er det viktig å inkludere personlig informasjon som navn, kontaktinformasjon, fødselsdato og nasjonalitet i en CV. I tillegg er det viktig å inkludere utdanning og arbeidserfaring, og disse skal listes i omvendt kronologisk rekkefølge. I motsetning til i mange andre land, er det også vanlig å inkludere et passbilde på CV-en i Ungarn.

Er det vanlig å skrive et følgebrev til en jobbsøknad i Ungarn?

Ja, det er vanlig å inkludere et følgebrev med en jobbsøknad i Ungarn. Følgebrevet skal være kort og konsist, og bør fokusere på hvorfor du er interessert i stillingen og hva du kan bidra med.

Er det noen spesifikke kulturelle hensyn jeg bør ta når jeg søker jobb i Ungarn?

Ungarere verdsetter punktlighet og profesjonalitet, så sørg for at søknaden din er godt organisert og fri for skrivefeil. Det er også vanlig å adressere mottakeren med deres fulle navn og tittel i både CV og følgebrev. I Ungarn er det også vanlig å inkludere personlig informasjon som gift/ugift, og antall barn i en CV, som kan være uvanlig i andre land.

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV

Eksempel på brev for nedlasting

Mal for følgebrev
Design for følgebrev
Mal for følgebrev for studenter - universitet
Mal for følgebrev for engasjement