CV for kokk

Hver eneste hardtarbeidende arbeider innen kulinarisk kunst håper å høre dette minst en gang i karrieren: "Gi mine komplimenter til kokken". Den evige lykke i dette øyeblikket tar tid og utholdenhet, og alt begynner med å lage en CV for kokk.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Det krever mye mer enn bare å blande en haug med ingredienser på lav flamme for å bli en kjent kokk, du må skille deg ut. Det er som å følge en oppskrift på matlaging nøye.

På samme måte handler ikke CVen til en kokk om å kaste alt du har samlet de siste årene på et ark, men smart fordele hver ingrediens du har og gjøre det beste ut av det for å få drømmejobben din.

En tallerken kan smake som himmelen, men hvis den ikke ser bra ut, mister den essensen.

Å lage en CV som kokk er et verktøy for markedsføring. Den inneholder ikke elementene i menyen din, men det er snarere en oppskrift på signaturretten din. Alt du skriver på CVen må bevise din evne til å jobbe og utføre.


CV for kokk

Viktige avsnitt i en CV for kokk


CVen til en kokk kan virke som en hvilken som helst annen CV for det normale øye, men arbeidsgivere på hoteller og restauranter kan enkelt filtrere ut standard CV-er, uten anstrengelse. De ser raskt hva som bare er en enkel kopier-og-lim fra en hvilken som helst annet CV-eksempel for kokker.

Oppskriften på avsnittene i CV din som kokk er "krydder" i din signaturrett. De krever en riktig rekkefølge og den perfekte plasseringen for å smake slik du vil.

CVen til en kokk må inneholde følgende avsnitt for å bli lagt bedre merke til:

 • Sammendrag
 • Arbeidserfaring
 • Utdanning
 • Ferdigheter (personlige ferdigheter/faglige ferdigheter)
 • Sertifiseringer
 • Eventuelle prosjekter
 • Interesser/Hobbyer
 • Referanser

Rekkefølgen på avsnittene som vi har satt opp ovenfor er for en CV til en kokk med en del arbeidserfaring. Hvis du er relativt ny i feltet og bare har hatt litt forskjellige jobber, bytter du om på avsnittene "arbeidserfaring" med "utdannelse". På denne måten vil du legge vekt på dine nåværende kvalifikasjoner og potensial.

Vær smart når du skal velge CV-malen du skal bruke

En CV-mal er som en oppskrift, og sluttresultatet, Cven, er retten. Uansett hvor erfaren du er, kan en dårlig mal være en viktig grunn for at arbeidsgivere avslår søknaden din og dermed redusere sjansene for å bli ansatt.

Å finne riktig mal er vanligvis lettere sagt enn gjort. Du kan finne over 100 CV-maler på nettet og du kan ende opp med å bli helt forvirret.

For å redde deg fra dette har ekspertene i teamet vårt laget noen helt egne CVer for kokker. Den er laget for den perfekte kandidaten til en stilling som kjøkkensjef og spesielt for å få arbeidsgivere til å legge merke til deg. For å inspirasjon kan du se på et eksemplar av en CV. Finn dem her.

For å få flere eksempler på CV for kokk - Sjekk ut vår CV-bygger her.


CV for kokk

Format på CV for kokk

Nå som du har malen, har du fått pannen på komfyren. Men husker du å sprer alle matvarene jevnt?

Her kommer formatering! Formatering er måten å lage CV-en din ren og enkel, slik at du får mest mulig ut av de tomme områdene.

Ulike formatering som kan brukes på CV for en kokk: -

 • Marger - Ved bruk av standard når du redigerer CVen, gir programmer for tekstredigering store tomme mellomrom til dokumentet som gjør CVen ganske ubrukelig. Dermed, for å unngå å lage en 2-3-siders CV, må du alltid redusere margene og fylle de store, tomme hvite mellomrommene. Dermed vil det estetiske bli bedre.
 • Avsnitter- Avsnittene i CVen din må følge rekkefølgen nevnt ovenfor og bevege seg harmonisk. Ikke glem å skille overskriftene fra den generelle teksten, dvs. avsnittene må ha større skriftstørrelse og fet skrift slik at de er lett gjenkjennelige.
 • Kulepunkt - Bruk aldri store overskrifter i en CV for kokk. Dette er en nybegynnerfeil. Det å bruke store overskrifter vil gjøre CVen din forvirrende og dermed vil det bli vanskeligere å lese den og man bruker lengre tid. Hvis du ønsker å gi detaljer, bruk alltid kulepunkter for å forbedre presisjonen.
 • Inndeling - Inndelingen brukes vanligvis i CV-er på over en side. Selv om vi anbefaler deg å ikke overskride CVen din med én side. Hvis du gjør det, deler du teksten jevnt, dvs. mens du skriver noe, vær årvåken før du går videre til andre side, du fullfører alltid teksten på det første dokumentet.
 • Harmoni - Mens du skriver CV må du alltid være observant på skrifttypen og størrelsen og følge det nøyaktige mønsteret gjennom hele CV-en. Å bruke flere skrifttyper i forskjellige størrelser viser ubesluttsomhet.

Profesjonelt sammendrag på en CV for kokk

Tenk nøye gjennom ditt profesjonelle sammendrag som skal stå på CVen din som kokk.

Du kan forklare litt mer grundig i følgebrevet.

Sammendraget er som en liten CV i seg selv. Det er en uttalelse. Den dekker kort sagt nesten alle viktige deler av CVen og fanger målet du har med jobben som kokk du søker på.

Oppdater hele tiden CVen din og følgebrevet ditt som kokk i samsvar med stillingen du søker på.

Et velskrevet profesjonelt sammendrag overstiger aldri rundt 5 linjer, da korthet spiller en viktig rolle.

Mønsteret starter vanligvis med hvor mye erfaring du har (hvis noen, som kjøkkensjef, kjøkkensjef eller sous-kokk), etterfulgt av å skrive om enten jobben du leter etter, eller forklare målene dine ytterligere og avslutte den med dine viktigste ferdigheter.

Eksempel på CV for kokk (Sammendrag)

Uansett hvor erfaren du er, hvis du ødelegger basisoppskriften, kan ting gå skikkelig galt.

Nedenfor følger eksempler på et sammendrag på en CV for kokk. Ta en titt på følgende eksempler som vil skape begeistring hos arbeidsgivere.

RIKTIG

Klassisk trent kokk og kulinarisk profesjonell med 7 års dedikert serviceerfaring. Bevist leder som er dyktig i å bygge team med gode resultater. Forpliktet til å levere eksepsjonell kundeservice, overvåke driften og levere kulinarisk fortreffelighet. Dedikert til mattrygghet og kvalitetsservice. Evne til å drive salg, redusere kostnader og øke fortjenesten.


FEIL

Erfaren kokk. Hardtarbeidende, lagspiller som søker ny stilling. Selvstarter, motivert og dedikert med en bevisst erfaring. Lønn kan forhandles om.


RIKTIG

Entusiastisk og dedikert kokk med ekspertise i å levere kundeservice av topp kvalitet. Detaljert kunnskap om internasjonale retter, og dyktige til å jobbe i høyt trykk, raskt skiftende restaurantmiljøer for kunder som forventer de høyeste standardene.

Omfattende kunnskap om innkjøp av organiske ingredienser for å gi høykvalitetsprodukter.


Fremtidig kjøkkensjef og sous-kokk! Vi husker på deg også. Her er et eksempel for personer som har veldig liten eller ingen erfaring, men som er like kvalifiserte og motiverte.

RIKTIG

Talentfull og kreativ kokk med eksepsjonell dyktighet innen grilling, steking og koke kjøtt og grønnsaker.

Ambisiøs med kompetanse innen etnisk mat. Kreativ med imponerende rykte som spesialiserer seg på internasjonal mat. Kunnskaper om gjeldende systemstrategier og sikker prosedyrer for matlaging.

Søker ny stilling hos firma som ønsker å utvikle ny merkevare anerkjennelse.


For de nyutdannede kandidatene som har minimal arbeidserfaring, prøv å understreke dine ferdigheter og din største vilje i CVen din, og å være lojale mot restauranten/hotellet og vokse sammen med dem.

Arbeidsgiver må føle oppriktigheten i ordene dine og at du er villig til å gi 100% i jobben og ikke bare fungere som en ressurs, men heller en en med verdi.

Beskriv arbeidserfaringen din som kjøkkensjef


CV for kokk

Det gjelder både for en lederstilling eller en nybegynner innen kokkefaget. Å ha mer erfaring på kjøkkenet skyver alltid CVen din opp til toppen av bunken, og øker sjansene dine for å bli anerkjent.

La oss spole litt tilbake til analogien om krydder. Hvis erfaring er 'krydder' i din CV, kan det med å putte i for mye ødelegge retten.

Å ha mye erfaring er flott, men å legge til alt i CVen betyr at viktige ingredienser er tapt. I stedet kan du prøve å være en fantastisk kokk og bruke den perfekte mengden krydder til å tilberede retten akkurat.

Nå oppstår spørsmålet, hva slags erfaring skal du legge på CVen for å øke sjansene for suksess? Enten det er restaurantjobb, hotelljobb eller praksisplass.

Uansett hvor stor eller liten, fra matlaging til gjesteforhold, sett alltid den siste erfaringen din først, uansett om det er praksisplass eller som sjefskokk. Ikke glem å følge en tidslinje.

Følg alltid en "one-liner" tilnærming mens du beskriver arbeidserfaringene dine, dvs. informasjonen du vil fremheve, skal alltid skrives i en linje.

Oppgaver og ansvarsområder

Å forklare jobben din kan være en vanskelig del når du gjennomfører så mange oppgaver i løpet av arbeidstiden din, fra kjøkkenoperasjoner til serveringstjenester, at det blir et dilemma hvilken informasjon du bør vektlegge mest. La oss raskt vise deg mønsteret du bør bruke når du som kandidat skal forklare dine oppgaver og ditt ansvar, basert på CV-eksemplene våre:

 • Bruk alltid punkter for å forklare aktivitetene dine
 • Forklaringen din skal vanligvis være mindre enn to linjer
 • Hold den presis som ingrediensene til en oppskrift.
 • Prøv å alltid legge til en numerisk verdi i første linje for å understreke talentet ditt
 • Følg det opp ved å nevne en aktivitet der du viste lederskap i jobben din, som å veilede et medlem av teamet ditt, eller en taktikk du brukte for å håndtere kjøkkenpersonalet eller være ansvarlig for helsedepartementet.
 • Hvis du hadde noen store prestasjoner, som å lage menyer osv., Skriv det i tredje setning.
 • Vanligvis bør fjerde linje være slutten der du nevner dine innovative ideer som var en stor hit, da den viser initiativ og lederskap.

Avsnitt om utdanning

Veien til å bli kokk handler mer om praktisk erfaring enn utdannelse. Du skjønner at det er en grunn til at folk kaller det "kulinarisk kunst". Derfor kan du finne hundrevis av sertifiseringer i disse dager, tilbudt av anerkjente profesjonelle organer somThe World Association of Chef Societies , American Culinary Federation eller The Culinary Institute of America

Utdanning er en av de viktigste delene på CV til en kjøkkensjef, men en kandidat må aldri legge til alle årene av matlagingskursene bare for å vise hvor utdannet eller teoretisk du er, da den delen kan forklares litt mer i følgebrevet ditt.

Akkurat som hvordan å ha en arbeidserfaring er din viktigste ingrediens, er utdanning kulminasjonen av alle krydderne. Det er sausen til måltidet ditt, blandet med den viktigste ingrediensen, og gir deg den perfekte retten.

Det krever ferdigheter for å presentere godt.

Ta en titt på disse minimalistiske CV-eksemplene du kan lære av: -

Utdanning

Universitetet i Sørøst-Norge

Kulinarisk matkunst

Telemark, 2018

Eller


Utdanning

Kulinarisk matkunst 2000-2003

Universitetet i Sørøst-Norge


Utdanningsdelen din forklarer du som oftest under intervjuet ditt, og derfor ser arbeidsgiver kun etter hvor du har oppnådd graden din og analyserer under intervjuet hvordan du rettferdiggjør det, ettersom utdannelse spiller en stor rolle for ansatte i kritiske perioder.


Hvordan inkludere ferdigheter på en CV for kokk

Å være kokk er en kunst i seg selv, og ingen teori kan perfeksjonere kunst, men praksis.

Husk alltid at de første fem første punktene du nevner i avsnittet om ferdigheter må gjenspeiles i arbeidserfaringen din ovenfor. Dette viser at kandidaten ikke bare skriver store formulerte ferdigheter, men har også bevist det gang på gang.

Noen ganger kan grunnleggende kunnskaper, som å utvikle menyer, mattrygghet, oppbevaring av mat, kommunikasjonsevner, hjelpe deg med å nå langt.

Nevn alltid ferdighetene du føler definerer deg best, og legg til ferdigheter som blir spurt i stillingsbeskrivelsen.

Andre tips for å øke din CV for kokk

(Noe å tenke på) - CV tips

 • Hvis du er spesialisert innen en bestemt type matstil, ikke glem å nevne det.
 • Nevn eventuelle ferdigheter du har lært, for eksempel konditor osv.
 • Skryt profesjonelt av nye teknikker du har oppfunnet.
 • Fortell litt om en innovasjon du kom opp med fra tidligere jobber som gjorde at du utmerket deg.
 • Hvis du har utviklet matmenyer det et pluss.
 • Link til et nettsted eller en online portefølje (hvis du har en) som viser talentene dine innen kulinarisk kunst.
 • Hvis du tror du har påtatt deg så mange oppgaver at å skille dem fra bare vil gjøre CVen lengre, kan du alltid sette den under en egen overskrift, for eksempel - restaurantledelse.
 • Nevn alltid ferdighetene som beskrives i stillingsbeskrivelsen.
 • Bruk ord som matprosedyrer, matkostnader, arbeidskostnader osv.
 • Oppdater CV og følgebrev i henhold til stillingsbeskrivelsen.
 • En fyr på internett spikret en gang jobbintervjuet sitt ved å ta med informasjonskapsler til intervjuet sitt. Lekse? Ikke nøl med å skille deg ut.
 • Kundetilfredshet må alltid være din første prioritet.
 • Inkluder lenker til profiler på sosiale medier.

Vi hjelper deg ikke bare med å komme i gang, vi hjelper deg med å fullføre det! - Ta en titt på eksemplene på vår kokk CV her.


CV for kokk

Viktige punkter å ta med seg

 • Å velge riktig mal er veldig viktig
 • Sammendraget skal være presist og informativt
 • Sørg for å formatere CVen din riktig
 • Utdannelse og jobberfaring er de to viktigste avsnittene i en kokk sin CV
 • Vær aldri redd for å skryte av dine prestasjoner og sertifiseringer.
 • Personlige ferdigheter og faglige ferdigheter skal fremheves.
 • Undervurder innvirkningen til et godt følgebrev.
 • Følg CV-formatet trinn for trinn.

Ofte stilte spørsmål

Q1. Hva er oppgavene til en kokk?

A1. Oppgaver en kokk kan ha er, men ikke begrenset til, følgende:

 • Planlegge menyer
 • Administrere kjøkkenpersonalet
 • Overvåke medarbeiderne
 • Tidshåndtering
 • Å sikre matkvalitet og smak er av høyeste standard
 • Administrere lagerbeholdning og bestille råvarer
 • Styring av budsjetter og minimering av svinn
 • Opprettholde helse og hygiene på kjøkkenet
 • Organisering av vaktliste for personalet
 • Rekruttering, opplæring og utvikling av ansatte

Q2. Hvor lang skal en CV for kokker være?

A2.Frem til og med mindre du har mye arbeid i feltet bør du prøve å følge et CV-format som er på én side.

Q3. Trenger jeg noen sertifiseringer for å arbeide som kokk?

A3. For å være kokk trenger du teknisk sett ikke sertifisering, men det er hundrevis av kurs i kulinarisk opplæring. De tilbys av anerkjente utdanningsinstitusjoner som vil gjøre deg bedre egnet for stillingen, i hvert fall om du skal begynne som sous-kokk.


Lag din CV med de beste malene

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV