CV-eksempler etter bransje

CV-en din er en biografi – et vindu inn i din yrkeshistorie og er et av de viktigste dokumentene på reisen etter ny jobb,  siden det gir arbeidsgivere et viktig førsteinntrykk av deg.

Før du lager din CV, er det nyttig å finne ut hvilken type CV som vil fremheve dine styrker og prestasjoner. I tillegg, når du velger maler og eksempler, er det viktig å huske på hvilken jobb du søker på og hvilken CV-mal som passer best for den.

Selv om alle CV-er bør gjenspeile din utdanningsbakgrunn og arbeidserfaring, samt dine ferdigheter og prestasjoner, er det forskjellige måter å presentere denne informasjonen på. Uansett hvor mye og hva slags arbeidserfaring du har, finnes det et CV-skjema som viser deg i beste lys og fremhever det viktigste.

I dagens arbeidsmarked er CV ikke lenger bare oppsummeringer av arbeidserfaring, slik de var før. Snarere er de dokumenter for markedsføring av deg selv, som viser hvordan dine kvalifikasjoner perfekt samsvarer med det som kreves i stillingsannonsen.

Se på eksempler på CV-stiler i forskjellige felt, velg malen som passer for din bransje og for å søke på en bestemt jobb!

Hvorfor er det nødvendig å utarbeide CV i henhold til ønsket jobb?

Hvert yrke eller bransje har forskjellige krav og behov. Ferdighetene som kreves av en lege er ikke de samme som kreves av for eksempel en advokat. Derfor er det viktig å skreddersy din CV til stillingen du søker på.

På samme måte er ikke designet på din CV det samme hvis du vil jobbe med regnskap sammenlignet med kommunikasjon. Ikke glem å skreddersy din CV til din bransje.

Er informasjonen som skal settes på en CV forskjellig avhengig av jobben du ønsker?

Ja, absolutt. For eksempel legger en forsker vekt på hvilke forskning han eller hun har gjort, mens en nettutvikler legger vekt på dataferdighetene sine. Vær oppmerksom på at for enkelte stillinger kan det være aktuelt å inkludere delen "Referanser" og/eller "Kurs og sertifiseringer". Informasjonen på CV-en din bør vurderes nøye, med tanke på hvilken type jobb du ser etter. Last ned våre ferdige CV-eksempler som er klare for å bygge jobbnettverk!

Ikke glem å tilpasse informasjonen i CV-en din for hvert jobbtilbud:

endre CV-tittelen, bruk søkeordene nevnt i stillingsannonsen og presenter ferdighetene dine i henhold til ferdighetene som kreves i stillingsbeskrivelsen. Last ned din passende CV nå, du kan enkelt redigere den i PDF- eller DOC-format.

Hvorfor arbeidsgivere foretrekker moderne CV-maler?

Arbeidsgivere foretrekker moderne CV-maler fordi de hjelper med å skanne kandidater sine CV-er raskere og fremheve deres viktigste kunnskap og ferdigheter. Moderne CV-maler er vanligvis renere, tydeligere og lettere å lese. I tillegg har de ofte ulike design og visuelle elementer som bidrar til at kandidaten sin CV står frem og skiller seg ut fra andre kandidater. En godt presentert og visuelt tiltalende CV kan hjelpe en kandidat med å øke sjansene for å bli innkalt til et intervju. I tillegg har nettstedet vårt et bredt utvalg av moderne CV-maler som du kan bruke for å få CV-en din til å skille seg ut enda mer.

Hvordan skrive et sammendrag på CV?

Sammendraget på en CV skal være en kort og konkret oversikt over kandidatens viktigste erfaringer, kompetanser og ferdigheter. Den bør inneholde en kort beskrivelse av kandidaten sitt karrieremål og hvordan de har oppnådd sine prestasjoner så langt. Den skal også gi en oversikt over kandidatens styrker og den kompetansen han eller hun kan tilby arbeidsgiver. Ideelt sett bør et sammendrag på en CV inneholde ca. 2-3 avsnitt og være ca. 50-100 ord langt. Det er viktig å huske at sammendraget skal være attraktivt og overbevisende, da det vanligvis er det første en arbeidsgiver leser på en kandidat sin CV. Bruk ressursene på nettsiden vår og lag en unik CV som vil hjelpe deg å skille deg ut fra andre kandidater og øke sjansene dine for å få drømmejobben!

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV