En Guide til å Skrive en Effektiv Svensk CV

Å skrive en CV for det svenske arbeidsmarkedet kan være en utfordrende prosess, men med riktig innsikt kan man lage en CV som virkelig skiller seg ut. Svenske arbeidsgivere verdsetter klarhet, effektivitet og en dyktig presentasjon av ferdigheter og erfaring. Hva skal du inkludere i din svenske CV? Hvordan bør den formateres? Hvordan kan du best fremheve dine kvalifikasjoner og ferdigheter for svenske arbeidsgivere? Disse spørsmålene vil bli grundig diskutert i denne artikkelen.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Presentasjon av CV-eksempel på svensk

Personliga uppgifter:

Namn: Erik Johansson
Adress: Storgatan 123, 111 22 Stockholm
Telefon: 073-1234567
E-post: erik.johansson@gmail.com

Arbetslivserfarenhet:

Projektledare, Svenska AB, Stockholm (2015 – nu)

 • Ledde ett team med 10 medarbetare i olika projekt.
 • Ansvarade för att leverera projekt inom utsatt tid och budget.
 • Hanterade kommunikation med kunder och leverantörer.

Assisterande projektledare, Norska AS, Oslo (2010 – 2015)

 • Assisterade projektledaren i olika uppgifter.
 • Var ansvarig för att samordna arbetet mellan olika avdelningar.
 • Skötte rapportering och dokumentation.

Utbildning:

 • Masterexamen i Projektledning, Kungliga Tekniska högskolan, Stockholm (2008 - 2010)
 • Kandidatexamen i Ekonomi, Handelshögskolan i Stockholm (2005 - 2008)

Kompetenser:

 • Utmärkt i att leda och motivera team.
 • Bra på att hantera flera projekt samtidigt.
 • Effektiv kommunikations- och presentationsförmåga.
 • Flytande i både svenska och engelska.

Referenser:

Tillhandahålls vid förfrågan.

I det følgende vil vi gå grundig gjennom hvordan du skriver en effektiv og overbevisende CV på svensk, spesielt tilpasset det svenske arbeidsmarkedet. En CV på svensk er nødvendig når du søker jobb i Sverige, da det viser potensielle arbeidsgivere at du har tatt deg tid til å tilpasse din søknad til det lokale markedet. Det viser også at du har grunnleggende ferdigheter i det svenske språket, noe som kan være en avgjørende faktor for mange arbeidsgivere. Å skrive en CV på svensk kan derfor øke sjansene dine for å få jobben du søker på.

Svensk sprak


Nyttige Setninger for å Skrive en CV på Svensk og Deres Oversettelse


Her kan du finne en liste over nyttige begreper knyttet til å skrive en CV på svensk. Listen er oversatt til svensk for å hjelpe deg med å forstå hvert begrep bedre når du skriver din CV på dette språket. Dette kan være spesielt nyttig hvis du planlegger å søke jobb i Sverige eller andre svensktalende land.

 • CV-struktur: CV-struktur
 • CV-formatering: CV-formatering
 • Utdanning: Utbildning
 • Ferdigheter: Färdigheter
 • Praksisplass: Praktikplats
 • Arbeidserfaring: Arbetslivserfarenhet
 • Personlig profil: Personlig profil
 • Referanser: Referenser
 • Karrieremål: Karriärmål
 • Språkferdigheter: Språkkunskaper
 • Frivillig arbeid: Frivilligt arbete
 • Sertifiseringer: Certifieringar
 • Kurs og opplæring: Kurser och utbildning
 • Hobbyer og interesser: Hobbyer och intressen

Nyttig Grammatikk for å Skrive en CV på Svensk


Når du skriver en CV på svensk, bør du bruke presens eller infinitiv for å beskrive dine nåværende oppgaver, ferdigheter og ansvarsområder, og preteritum for å beskrive tidligere arbeidserfaringer. Vær oppmerksom på bøyning av verb, for eksempel "jag arbetar" (jeg jobber), "jag har arbetat" (jeg har jobbet) og "jag arbetade" (jeg jobbet). I svensk grammatikk har adjektiv også bøyninger avhengig av kjønn, tall og bestemthet, for eksempel "en bra bok" (en god bok), "det bra huset" (det gode huset), "flera bra böcker" (flere gode bøker).

CV-en skal skrives i første person, men det er vanlig å utelate personlige pronomen. For eksempel, i stedet for å skrive "jag har arbetat som säljare" (jeg har jobbet som selger), kan du bare skrive "har arbetat som säljare" (har jobbet som selger). Dette gir en mer profesjonell tone. Vær også oppmerksom på forskjellen mellom formelle og uformelle former i svensk, og bruk formelle former i en CV. For eksempel, bruk "ni" (dere) i stedet for "du" (du) når du adresserer mottakeren.

Viktigheten av Struktur og Formatering når du Skriver en CV på Svensk


En välstrukturerad CV kan vara avgörande för att uppnå karriärmål och möta arbetsmarknadens utmaningar. Den ger ett första, ofta avgörande, intryck till potentiella arbetsgivare och hjälper till att framhäva dina färdigheter, erfarenheter och kvalifikationer på ett effektivt sätt. En CV som är klar, koncis och välorganiserad kan hjälpa till att skilja dig från mängden och öka dina chanser att bli kallad till intervju. Dessutom visar en strukturerad CV din professionalism och uppmärksamhet på detaljer, vilket är viktiga egenskaper på alla arbetsplatser. Det är därför av största vikt att investera tid och ansträngning i att skapa en kraftfull och välstrukturerad CV.

I tillegg til vår Svenske CV-mal, har vi også andre lignende maler du kanskje vil undersøke.

Hemmeligheter bak en perfekt svensk CV: Viktigheten av korrekt formatering

En CV på svensk bør følge visse stilistiske innstillinger for å være effektiv og profesjonell. Her er noen tips:

 • Skrifter: Velg en enkel, ren skrifttype som er lett å lese. Times New Roman, Arial eller Calibri er alle gode alternativer. Dette hjelper med å sikre at din CV ser profesjonell ut og er lett for arbeidsgivere å lese.
 • Format: Hold formatet enkelt og oversiktlig. Dette betyr å bruke klare overskrifter, korte avsnitt og punktlister for å gjøre informasjonen lett å fordøye. En side er ofte tilstrekkelig for en CV på svensk, men det kan være akseptabelt å gå over til to sider hvis du har mye relevant erfaring.
 • Marger: Bruk standardmargene på 2,5 cm på alle sider av dokumentet. Dette gir CVen din et rent og ryddig utseende, og gir også plass for arbeidsgiveren til å ta notater.
 • Punktliste: Når du lister opp tidligere jobber, ferdigheter eller kvalifikasjoner, bruk punktlister for å gjøre informasjonen lett å skanne. Dette hjelper arbeidsgiveren med å raskt identifisere de viktigste poengene i din CV.
 • Skilletegn: Bruk skilletegn som komma og punktum for å separere forskjellige deler av informasjon. Dette hjelper med å gjøre teksten mer lesbar, og gir også CVen din et mer organisert og profesjonelt utseende.
Husk at en CV på svensk skal være tydelig, konsis og lett å lese. Ved å følge disse stilistiske retningslinjene, kan du øke sjansene for at din CV blir lagt merke til av potensielle arbeidsgivere.

Behersk Strukturen for en Effektiv Svensk CV: En Enkel Guide

Svensk sprak


En CV på svensk skal være strukturert og detaljert slik at arbeidsgivere kan raskt skanne gjennom og få en forståelse av kandidatens bakgrunn og kvalifikasjoner. Her er hoveddelene som bør inkluderes:

 • Personlig Informasjon: Dette inkluderer navn, kontaktinformasjon, nasjonalitet og fødselsdato. Det er ikke nødvendig å inkludere et bilde, men hvis du gjør det, bør det være profesjonelt.
 • Profesjonell Profil: Dette er et kort avsnitt som gir en oversikt over din bakgrunn, ferdigheter og karriere mål. Det bør være målrettet mot den jobben du søker på. For eksempel, hvis du søker på en stilling som markedsfører i Sverige, kan du nevne din erfaring med svensk markedsføringsstrategi og forbrukeratferd.
 • Arbeidserfaring: Her skal du liste opp tidligere jobber, fra den nyeste til den eldste. For hver jobb, inkluderer din stillingstitel, arbeidsgiver, ansettelsesdatoer og en kort beskrivelse av dine ansvarsområder og prestasjoner.
 • Utdanning: Liste opp dine utdanningskvalifikasjoner, inkludert universitet, kurs, datoer og karakterer. Hvis du har studert i Sverige, kan du nevne det for å vise din forståelse av svensk kultur og arbeidsmarked.
 • Ferdigheter: Dette kan være tekniske ferdigheter, språkferdigheter eller andre relevante ferdigheter. For eksempel, hvis du søker på en stilling som krever kunnskap om svensk, kan du nevne din flyt i språket her.
 • Referanser: Det er vanlig på svensk CV å inkludere referanser. Dette kan være tidligere arbeidsgivere eller lærere som kan bekrefte din erfaring og kvalifikasjoner.
 • Tilleggsinformasjon: Dette kan være en seksjon for hobbyer, interesser, frivillig arbeid eller andre relevante opplysninger. Men husk at dette bør være relevant for jobben du søker på.
Et viktig råd er å tilpasse CV-en din til hver jobbsøknad. Dette viser at du har tatt deg tid til å forstå hva arbeidsgiveren ser etter og hvordan dine ferdigheter og erfaringer passer med det.

Slik lager du en effektiv overskrift for CV-en din på svensk

Svensk sprak


Overskriften på en svensk CV er essensiell fordi den skal være godt synlig og inneholde all nødvendig kontaktinformasjon. Det er viktig å strukturere informasjonen på en oversiktlig måte slik at potensielle arbeidsgivere raskt kan finne den informasjonen de trenger.

For å lage en overskrift til en svensk CV, følg disse instruksjonene:

 1. Start med etternavnet ditt, etterfulgt av fornavnet ditt. Dette er den vanligste strukturen i Sverige, og det gjør det lettere for arbeidsgivere å kjenne igjen CVen din i en stor søknadsbunke.
 2. Deretter skriver du yrket ditt og disiplinen du spesialiserer deg i. Dette gir arbeidsgiveren en umiddelbar forståelse av hvilken type arbeid du er kvalifisert for.
 3. Legg til postadressen din. Dette er viktig for å vise arbeidsgiveren hvor du bor, og kan også være relevant hvis arbeidsgiveren har preferanser eller krav til arbeidstakers bosted.
 4. Skriv deretter ned telefonnummeret ditt. Dette gir arbeidsgiveren en rask og enkel måte å kontakte deg på hvis de vil invitere deg til et intervju eller har ytterligere spørsmål.
 5. Avslutt med e-postadressen din. Dette er en annen enkel måte for arbeidsgiveren å kontakte deg på, og det er spesielt viktig hvis de foretrekker å sende intervjuinvitasjoner eller annen informasjon via e-post.
Husk at overskriften er det første arbeidsgiveren ser, så sørg for at den er ryddig, profesjonell og inneholder all nødvendig informasjon.

Andersson Anna

Sjuksköterska och Intensivvård

Sjukhusvägen 12, 123 45 Stockholm

Telefon: 0123-456789

Epost: anna.andersson@email.se


Betydningen av bilde i din svenske CV: En guide

I Sverige är det inte nödvändigt att lägga till ett foto i ditt CV, och det rekommenderas ofta att du inte gör det. Anledningen till detta är att det kan leda till oavsiktlig diskriminering. Arbetsgivare vill fokusera på dina färdigheter och erfarenheter, inte ditt utseende. Användning av foto kan också vara en distraktion och ta bort fokus från ditt CV:s innehåll.

Men om du väljer att inkludera ett foto, eller om det specifikt begärs i jobbannonsen, bör du följa vissa riktlinjer. För det första bör fotot vara professionellt och representativt för hur du presenterar dig i en arbetsmiljö. Undvik selfies eller informella bilder. Storleken bör inte vara större än passfotostorlek och fotot bör vara av hög kvalitet. Rammen är inte nödvändig, men om du väljer att använda en, bör den vara enkel och diskret.

Se till att ditt foto inte tar upp för mycket utrymme på ditt CV, det bör inte vara fokuspunkten. Istället bör det komplettera informationen i ditt CV och ge arbetsgivaren en positiv bild av dig.

Betydningen av erfaring i en svensk CV


Hvordan Skrive Erfaringer for CV til Svensk Arbeidsmarked

Erfaringsdelen i et svensk CV er et sentralt element som arbeidsgivere nøye vurderer. Dette avsnittet gir et innblikk i kandidatens tidligere arbeidserfaring, ferdigheter og kompetanse. Det er derfor av stor betydning å legge vekt på denne delen og presentere relevant informasjon på en klar og systematisk måte.

 1. Kronologisk rekkefølge: Begynn med den siste jobben du hadde og jobb deg bakover i tid. Dette gir arbeidsgiveren en rask forståelse av din siste stilling og de oppgavene du utførte.
 2. Arbeidsperiode: Inkluder start- og sluttdato for hver stilling du har hatt. Dette gir en indikasjon på hvor lenge du har vært i hver stilling, og viser din stabilitet og forpliktelse.
 3. Stillingstittel: Angi din offisielle tittel i hver stilling. Dette gir en indikasjon på nivået av ansvar og type arbeid du har utført.
 4. Punktliste: Bruk punktlister for å beskrive dine arbeidsoppgaver og ansvar i hver stilling. Dette gjør det enklere for arbeidsgiveren å scanne gjennom og forstå hva du har gjort.
 5. Stillingsbeskrivelse: Gi en kort beskrivelse av hver stilling, inkludert hovedansvar og nøkkeloppgaver. Dette gir arbeidsgiveren en dypere forståelse av hva rollene innebar.
 6. Bruk av stikkord: Inkluder nøkkelord som er relevante for stillingen du søker på. Dette kan hjelpe CVen din å bli lagt merke til i en søknadsprosess, spesielt hvis arbeidsgiveren bruker et automatisert system for å sortere gjennom søknadene.
Husk, det er ikke nødvendig å inkludere hver eneste jobb du noen gang har hatt. Fokusér på de mest relevante erfaringene i forhold til jobben du søker på.

Ställning: Butikschef

Arbetsgivare: H&M, Stockholm

Datum: Januari 2015 - December 2019


Beskrivning:

 • Ansvarig för daglig drift av butiken.
 • Ledde ett team på 20 medarbetare.
 • Uppnådde en försäljningsökning på 25%.
 • Implementerade effektiva lagerhanteringsstrategier.
 • Organiserade personalutbildningar och teambyggande aktiviteter.

Svensk sprak


Håndtering av manglende erfaring når du skriver CV på svensk

Å skrive en CV kan være en utfordring, spesielt når du ikke har tidligere erfaring. Likevel er det flere strategier du kan bruke for å presentere dine ferdigheter og kvalifikasjoner på en effektiv måte. Her finner du noen enkle og brukervennlige tips for å fylle ut en CV på svensk uten tidligere erfaring.

Personlig informasjon:

 • Begynn med å inkludere dine grunnleggende opplysninger som navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse.

Personlig profil:

 • Skriv en kort og presis beskrivelse av deg selv, dine styrker og dine karrieremål. Dette er din sjanse til å gjøre et sterkt førsteinntrykk.

Utdanning:

 • Inkluder all relevant utdanning, kurs og opplæring du har gjennomgått, selv om det ikke er direkte knyttet til jobben du søker.

Ferdigheter:

 • Listen over ferdigheter kan være bred og inkludere ting som språkferdigheter, dataprogrammer du kan bruke, eller spesifikke tekniske ferdigheter.

Frivillig arbeid:

 • Hvis du har gjort frivillig arbeid, kan dette også være en verdifull erfaring å inkludere.

Ekstracurricular aktiviteter:

 • Deltakelse i ekstracurricular aktiviteter, som sport, musikk, kunst, osv., kan vise din evne til å jobbe i team, lede og håndtere flere oppgaver.

Referanser:

 • Inkluder referanser fra tidligere lærere, trenere eller andre personer som kan bekrefte dine ferdigheter og kvaliteter.

Skreddersy CV-en:

 • Tilpass CV-en din til hver jobb du søker. Fokuser på relevante ferdigheter og erfaringer.

Korrekturles:

 • Det er viktig å sørge for at CV-en din er fri for skrivefeil og grammatiske feil.

Profesjonelt utseende:

 • Velg et enkelt og profesjonelt design for CV-en din. Unngå å bruke for mange farger og skrifttyper.

Hold det kort:

 • En CV skal helst ikke være mer enn en til to sider lang. Prioriter de mest relevante og imponerende detaljene.

Positiv innstilling:

 • Selv om du ikke har jobberfaring, vis entusiasme og villighet til å lære og vokse i rollen du søker.

Betydningen av utdanning i en svensk CV


Utbildningsdelen i en svensk CV är av stor betydelse eftersom den ger potentiella arbetsgivare en överblick över sökandens akademiska kvalifikationer och meriter. Det hjälper arbetsgivaren att bedöma om kandidaten har den teoretiska kunskapen som krävs för jobbet. En välformulerad och detaljerad utbildningsdel kan bidra till att stärka sökandens profil och öka chanserna för att bli kallad till en intervju.

Dessutom hjälper utbildningsdelen arbetsgivaren att förstå kandidatens lärdomsväg. Den ger en inblick i vilka kunskapsområden kandidaten har utforskat, vilka ämnen de har specialiserat sig på och vilken typ av forskning de kan ha genomfört. Om det finns specifika utbildningskrav för en viss position, kan arbetsgivaren snabbt och enkelt verifiera att dessa krav uppfylls genom att titta på utbildningsdelen i CV:t.

Riktig Rekkefølge for Utdanning i en Svensk CV

I en svensk CV er det vanligvis anbefalt å plassere utdanningsinformasjonen etter personlig informasjon og arbeidserfaring, spesielt hvis søkeren har betydelig yrkeserfaring. Rekrutterere er ofte mer interessert i å se praktisk erfaring først, da dette gir dem en umiddelbar forståelse av søkerens kompetanse og erfaring i feltet.

Imidlertid, hvis en søker er nyutdannet eller har minimal arbeidserfaring, skal utdanning vises først. Dette er fordi utdanning i disse tilfellene er den mest relevante informasjonen for rekrutterere. For eksempel, hvis en søker nylig har fullført en mastergrad i økonomi og søker om en stilling som økonomisk analytiker, vil det være viktig for rekruttereren å se denne utdanningen først.

Et unntak kan være når søkeren søker om en stilling som krever en spesifikk grad eller sertifisering. I dette tilfellet kan det være hensiktsmessig å liste utdanning først, selv om søkeren har omfattende arbeidserfaring. For eksempel, hvis en søker med mange års erfaring som sykepleier søker om en stilling som krever en mastergrad i sykepleie, vil det være viktig for rekruttereren å se denne utdanningen først.

Utbildning

2015-2018: Kandidatexamen i Företagsekonomi, Handelshögskolan i Stockholm, Sverige.

 • Fokuserade på områdena marknadsföring och företagsstrategi. Slutförde mitt slutprojekt på hur små och medelstora företag kan optimera sin digitala marknadsföringsstrategi.

2011-2014: Gymnasieexamen, Naturvetenskapligt Program, Viktor Rydberg Gymnasium, Stockholm, Sverige.

 • Tog extra kurser i matte och fysik, och var aktiv medlem i skolans vetenskapsklubb.

Betydningen av Ferdigheter for en Svensk CV


Svensk sprak


Å inkludere relevante ferdigheter i en svensk CV er av stor betydning for å skille seg ut i konkurransen på arbeidsmarkedet. Det er ikke bare viktig å liste opp dine tidligere arbeidserfaringer, men også å fremheve dine spesifikke ferdigheter og evner som gjør deg kvalifisert for jobben du søker på. Det kan være alt fra språkkunnskaper, tekniske ferdigheter, prosjektledelse eller kundeservice. En godt strukturert og tydelig CV som fremhever dine sterke sider vil gi rekrutterere en klar forståelse av hva du kan tilby, og øke sjansene dine for å få jobben.

Rekrutterere i Sverige ser etter en kombinasjon av hard og myk ferdigheter i en CV. Hard ferdigheter refererer til tekniske ferdigheter som kan læres, som datakunnskaper eller kunnskaper om et spesifikt felt eller bransje. Myke ferdigheter, derimot, refererer til personlige egenskaper som kommunikasjonsevner, problemløsning og evnen til å samarbeide med andre. Det er også viktig å vise at du er en god kulturell match for selskapet, så inkluder informasjon om dine verdier og hvordan du jobber i team. Rekrutterere vil også se etter tegn på pålitelighet, ansvarlighet og motivasjon.

Nedenfor presenterer vi en liste over personlige og faglige ferdigheter som kan være nyttige når du skriver din CV på svensk.

Personlige ferdigheter (Personliga färdigheter):

 • Evne til å håndtere stress (Förmåga att hantera stress)
 • Godt organisert (Välorganiserad)
 • Selvstendig (Självständig)
 • Teamarbeid (Lag arbete)
 • Punktlig (Punktlig)
 • Fleksibel (Flexibel)
 • God kommunikasjonsevne (God kommunikationsförmåga)
 • Problemløsning (Problemlösning)
 • Beslutningstaking (Beslutsfattande)
 • Kreativ (Kreativ)

Faglige ferdigheter (Yrkesmässiga färdigheter):

 • Kunnskap om Microsoft Office (Kunskap om Microsoft Office)
 • Prosjektledelse (Projektledning)
 • Kundeservice (Kundservice)
 • Salg og markedsføring (Försäljning och marknadsföring)
 • Regnskap (Bokföring)
 • Teknisk kunnskap (Teknisk kunskap)
 • Språkkunnskaper (Språkkunskaper)
 • Dataanalyse (Dataanalys)
 • Programvareutvikling (Programvaruutveckling)
 • Grafisk design (Grafisk design)

Ulike avsnitt å inkludere i din svenske CV


Tilleggsoverskrifter i en svensk CV kan inkludere 'Språk', 'Hobbyer eller interesser', 'Sertifikater', 'Førerkort', 'Referanser' og 'IT-verktøy'. Å legge til flere kategorier vil bidra til å gi en mer detaljert profil av søkeren. Dette kan hjelpe potensielle arbeidsgivere til å få en bedre forståelse av søkerens ferdigheter, erfaringer og interesser utover det som er inkludert i de mer tradisjonelle seksjonene av en CV.

'Språk' kategorien er viktig fordi den indikerer søkerens evne til å kommunisere på forskjellige språk, noe som kan være avgjørende i mange jobbroller. Det er viktig å inkludere språknivået for hvert språk du lister opp. For eksempel, er du flytende, har du jobbet profesjonelt med språket, eller er du på nybegynnernivå? Dette gir arbeidsgivere en klar indikasjon på hvor komfortabel du er med å bruke hvert språk i en jobbsammenheng.

'Hobbyer eller interesser' seksjonen kan virke mindre viktig, men den gir arbeidsgivere et innblikk i din personlighet og liv utenfor jobben. Det kan gi en indikasjon på din evne til å balansere arbeid og fritid, samt gi innsikt i din kreativitet, lidenskap og engasjement. For eksempel, hvis du deltar i lagsport, kan det indikere at du er en god lagspiller. Hvis du er involvert i frivillig arbeid, kan det vise at du er samfunnsbevisst og engasjert.

Forbedre Din Svenske CV: Nyttige Tips og Råd


Her er noen konkrete tips for å forbedre din svenske CV og gjøre den mer relevant for det svenske arbeidsmarkedet:

 1. Bruk svensk språk: Selv om mange svensker snakker utmerket engelsk, vil det være en fordel å skrive CV-en på svensk for å vise at du kan språket.
 2. Formatering: Svenske arbeidsgivere foretrekker en oversiktlig og enkel layout. Bruk punktlister, hold deg til en side om mulig, og unngå for mye farge eller grafikk.
 3. Personnummer: I Sverige er det vanlig å inkludere ditt personnummer (fødselsdato) i CV-en.
 4. Fokus på ferdigheter: Svenske arbeidsgivere verdsetter spesifikke ferdigheter og kompetanse. I stedet for bare å liste opp tidligere stillinger, forklar hva du lærte og hvilke ferdigheter du utviklet.
 5. Referanser: I motsetning til mange andre land er det vanlig å inkludere referanser i en svensk CV. Sørg for å inkludere navn, tittel og kontaktinformasjon til minst to referanser.
 6. Personlig brev: I Sverige er det vanlig å sende et personlig brev sammen med CV-en. Dette er din sjanse til å forklare hvorfor du passer til jobben og hva du kan bringe til selskapet.
 7. Tilpass CV-en: Tilpass CV-en til hver enkelt jobbsøknad. Fremhev de ferdighetene og erfaringene som er mest relevante for stillingen du søker på.
 8. Inkluder språkkunnskaper: Svenske arbeidsgivere verdsetter flerspråklighet. Hvis du snakker flere språk, inkluder dette i CV-en din.

Nøkkelelementene for å skrive en CV på Svensk


Svensk sprak


Når du skal skrive en svensk CV, er det viktig å huske på at det er en markedsføringsverktøy for deg og dine ferdigheter. Den skal være oversiktlig, profesjonell og gi et klart bilde av hvem du er som en potensiell medarbeider. Her er noen nøkkelpunkter å ta hensyn til:

 1. Personlig informasjon: Din CV skal starte med ditt navn, kontaktinformasjon, fødselsdato og nasjonalitet. Svenske arbeidsgivere forventer også et bilde på CVen.
 2. Arbeidserfaring: List opp din arbeidserfaring i omvendt kronologisk rekkefølge, med den nyeste jobben først. Inkluder jobbtittel, dato, firmanavn og en kort beskrivelse av din rolle og ansvar.
 3. Utdanning: List opp din utdanning i omvendt kronologisk rekkefølge, med den mest nylige først. Inkluder grad, skolenavn, og årstall. Om du er nyutdannet, kan du også inkludere relevant kursarbeid eller prosjekter.
 4. Språkferdigheter: Som en internasjonal arbeidstaker i Sverige, er det viktig å fremheve dine språkferdigheter. Ranger dem fra morsmål til grunnleggende nivå.
 5. Fritidsinteresser: Svenske arbeidsgivere verdsetter balanse mellom arbeid og fritid. Derfor kan du inkludere en kort seksjon om dine hobbyer og interesser.
 6. Referanser: Svenske CV'er inkluderer ofte en seksjon for referanser. Hvis du ikke ønsker å inkludere referanser direkte i CVen, kan du skrive "referanser tilgjengelige på forespørsel".
 7. Format: Sørg for at CVen er lett å lese med god bruk av overskrifter, punktlister og hvitt rom. Hold den til to sider maks.
 8. Tilpass CVen: Tilpass alltid din CV til den spesifikke jobben du søker på. Dette viser arbeidsgiveren at du har tatt deg tid til å forstå hva de leter etter, og hvordan dine ferdigheter og erfaring kan passe inn.

Hvordan Skrive et Følgebrev på Svensk for din CV


Når du søker på en jobb i Sverige er det viktig å legge ved et følgebrev sammen med din svenske CV. Følgebrevet gir en unik mulighet til å presentere deg selv på en mer personlig måte, og forklare hvorfor du er den beste kandidaten for stillingen. Det gir deg sjansen til å utdype informasjonen i CV-en din, presentere dine ferdigheter og kvalifikasjoner på en mer detaljert måte, og vise din forståelse og entusiasme for jobben og selskapet. Uten et godt følgebrev risikerer du å gå glipp av muligheten til å skille deg ut blant andre søkere. Så husk, et godt skrevet følgebrev kan være nøkkelen til suksess når du søker jobb i Sverige.

Lag din CV med de beste malene

Vanlige Spørsmål om Jobbsøking og CV-Skriving på Svensk

Hvordan er formatet på en svensk CV?

Formatet på en svensk CV er ganske likt som i mange andre europeiske land, men det er noen unike aspekter. Svenske arbeidsgivere forventer en ren, organisert og detaljert CV som ikke er mer enn 2 sider lang. Personlig informasjon som fødselsdato, sivilstatus eller nasjonalitet er ikke nødvendig. CV-en skal begynne med kontaktinformasjonen din, etterfulgt av en kort personlig profil, utdanning, arbeidserfaring, ferdigheter, språk, og til slutt referanser.

Hva skal jeg inkludere i en jobbsøknad i Sverige?

Når du søker på en jobb i Sverige, bør du sende inn en CV og et følgebrev. I følgebrevet bør du forklare hvorfor du er interessert i stillingen og hvordan dine ferdigheter og erfaringer gjør deg til en god kandidat. Svenske arbeidsgivere verdsetter også internasjonal erfaring, så det er viktig å inkludere dette hvis det er relevant.

Hvordan skal jeg adressere min potensielle arbeidsgiver i en svensk jobbsøknad?

I Sverige er det vanlig å være mer formell i jobbsøknader enn i noen andre land. Du bør adressere mottakeren med deres fulle navn, etterfulgt av "Herr" eller "Fru", med mindre du har blitt informert om å gjøre noe annet. Det er også viktig å bruke riktig høflighetsform i brevet, som er "Du" på svensk, ettersom det er den mest brukte formen i det svenske forretningsmiljøet.

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV

Eksempel på brev for nedlasting

Mal for følgebrev
Design for følgebrev
Mal for følgebrev for studenter - universitet
Mal for følgebrev for engasjement