Slik skriver du en effektiv CV på Serbisk: En trinn-for-trinn guide

Å navigere det serbiske arbeidsmarkedet krever en nøye tilpasset CV som oppfyller landets unike krav. Det serbiske markedet verdsetter detaljert utdanning og erfaringshistorikk, samt en tydelig demonstrasjon av ferdigheter og evner. Hvordan kan du presentere dine kvalifikasjoner på en måte som appellerer til serbiske arbeidsgivere? Hvordan kan du tilpasse din CV til den serbiske markedsstilen? Og hvilke spesifikke skriveteknikker skal du bruke for å maksimere sjansene dine på det serbiske arbeidsmarkedet?

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Hvordan lage en CV på serbisk: Eksempel og tips

ЛИЧНИ ПОДАЦИ

Име и презиме: Марко Јовић
Адреса: Кнез Михаилова 12, 11000 Београд, Србија
Телефон: +381 64 1234567
Имејл: markojovic@gmail.com
Датум рођења: 10. Јануар 1980.

ОБРАЗОВАЊЕ

Септембар 1998. - Јун 2002.
Факултет Организационих Наука, Универзитет у Београду
Дипломирани инжењер организационих наука

Септембар 1994. - Јун 1998.
Гимназија "Бора Станковић", Београд

РАДНО ИСКУСТВО

Јануар 2015. - Сада
Директор продаже, Компанија X, Београд

 • Повећање продаже за 150%
 • Вођење тима од 20 људи

Јануар 2008. - Децембар 2014.
Менаџер продаже, Компанија Y, Београд

 • Повећање продаже за 100%
 • Вођење тима од 10 људи

ВЕШТИНЕ

 • Одличне организационе вештине
 • Изврсне вештине лидерства
 • Веома добро познавање рада на рачунару (MS Office пакет)
 • Активно знање енглеског језика

РЕФЕРЕНЦЕ

Доступне на захтев.

ИНТЕРЕСОВАЊА

Планинарење, читање, путовања.

I det følgende vil vi forklare hvordan du kan skrive en perfekt CV på serbisk, tilpasset det serbiske arbeidsmarkedet. Det er viktig å merke seg at selv om du har en fantastisk CV på ditt eget språk, vil det ikke nødvendigvis overføres direkte til en serbisk kontekst. Hensikten med å skrive en CV på serbisk når du søker jobb i Serbia er todelt. For det første viser det at du har gjort en innsats for å tilpasse deg det lokale arbeidsmarkedet og kulturen. For det andre, ved å skrive CV-en din på språket som snakkes i landet, vil du sikre at alle detaljer og nyanser i din erfaring og kompetanse blir forstått og verdsatt av potensielle arbeidsgivere. Det å forstå og mestre dette kan være avgjørende for din suksess i det serbiske arbeidsmarkedet.

Serbisk sprak


Nyttige Setninger for å Skrive en CV på Serbisk: En Oversettelsesguide


I det følgende avsnittet vil du finne en liste over nyttige begreper knyttet til å skrive en CV på Serbisk. Disse begrepene er nøye valgt for å hjelpe deg med å forstå og mestre prosessen med å lage en effektiv CV. Oversatt til Serbisk, kan disse begrepene gi deg en dypere forståelse av hva som kreves og forventes i en Serbisk CV.

 • CV-struktur: структура ЦВ (struktura CV)
 • CV-formatering: форматирање ЦВ (formatiranje CV)
 • Utdanning: образовање (obrazovanje)
 • Ferdigheter: вештине (veštine)
 • Praksisplass: практичарски рад (praktičarski rad)
 • Arbeidserfaring: радно искуство (radno iskustvo)
 • Språkkunnskaper: знање језика (znanje jezika)
 • Referanser: референце (reference)
 • Profesjonell oppsummering: професионални резиме (profesionalni rezime)
 • Kontaktinformasjon: контакт информације (kontakt informacije).

Nyttig grammatikk for å skrive CV på Serbisk


Serbisk språk tilhører den slaviske språkgruppen og har en kompleks grammatikk med mange bøyninger. Når du skriver en CV på serbisk, er det viktig å bruke riktig tid og person. Generelt sett bør du skrive i 1. person entall for å beskrive dine egne erfaringer og prestasjoner. For eksempel, "Jeg har jobbet..." oversettes til "Радио сам..." (Radio sam) på serbisk.

Når det kommer til tid, bør du primært bruke fortid for å beskrive tidligere jobber og opplevelser. For eksempel, "Jeg jobbet som lærer i fem år" vil bli oversatt til "Радио сам као наставник пет година" (Radio sam kao nastavnik pet godina) på serbisk. Presentasjon av dine ferdigheter og kompetanse kan imidlertid skrives i nåtid. For eksempel, "Jeg snakker flytende engelsk" blir "Говорим течно енглески" (Govorim tecno engleski). Husk å være konsekvent med verbformene gjennom hele CV-en for å unngå forvirring.

Viktigheten av Struktur og Formatering når du Skriver en CV på Serbisk


Dobro strukturiran CV je ključan za uspeh na tržištu rada u Srbiji. Pravilno izrađen i organizovan CV može biti presudan faktor u procesu selekcije kandidata za posao. Osnovni cilj CV-a je da na jasan i koncizan način predstavi profesionalne sposobnosti, obrazovanje i iskustvo potencijalnom poslodavcu. Struktura CV-a može pomoći u isticanju ključnih informacija i vođenju poslodavca kroz vašu karijeru. Dobro napravljen CV može olakšati proces selekcije i pomoći vam da ostvarite svoje karijerne ciljeve. Izazov je napraviti CV koji će biti informativan, ali i dovoljno kratak da zadrži pažnju čitatelja.

I tillegg til vår serbiske CV-mal, har vi også andre maler du kanskje vil sjekke ut.

Knekker koden: Hvordan formatere CV på Serbisk for å skille deg ut

 • Skrifter: Bruk enkel og lettleselig skrift, for eksempel Arial eller Times New Roman, i størrelse 11 eller 12 for hovedteksten. Dette er standard og profesjonelle skrifter som er akseptert i det serbiske markedet.
 • Format: Din CV bør være i A4 format, som er standard papirstørrelse i Serbia. I tillegg bør den være organisert med klare overskrifter og seksjoner for å gjøre den mer lesbar.
 • Marginer: Hold margene mellom 2,5 og 3 cm. Dette gir CVen din et ryddig og profesjonelt utseende, samtidig som det gir plass til kommentarer fra arbeidsgiveren.
 • Punktliste: Bruk punktlister for å fremheve dine ferdigheter, erfaringer og prestasjoner. Dette gjør det lettere for arbeidsgiveren å skanne gjennom CVen din og fange opp viktig informasjon.
 • Skilletegn: Bruk semikolon eller komma for å skille elementer innenfor samme punkt i en punktliste. Dette gir bedre lesbarhet og forståelse av innholdet.
Råd: Når du lager CVen din, husk å tilpasse den til den spesifikke stillingen du søker på. Dette vil vise arbeidsgiveren at du har tatt deg tid til å undersøke og forstå hva jobben innebærer, og at du er en seriøs kandidat.

Master kunsten å skrive en strukturert CV på Serbisk: En enkel guide

Serbisk sprak


En CV på Serbisk følger en lignende struktur som i andre land, men det er noen spesifikke aspekter som bør tas i betraktning:

 • Personlige opplysninger: Dette inkluderer navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse og eventuelt fødselsdato. I Serbia er det ikke uvanlig å inkludere et bilde i CV-en, selv om det ikke er obligatorisk.
 • Profesjonell profil: Her skal du oppsummere din karriere og dine ferdigheter på en kort og konsis måte. Dette er det første arbeidsgiveren ser, så det er viktig å gjøre det tiltalende.
 • Utdanning: Dette avsnittet skal inneholde alle dine utdanningsopplysninger, fra videregående skole og oppover. Hvis du har studert i Serbia, er det viktig å inkludere universitetsnavnet og graden du har oppnådd på serbisk.
 • Arbeidserfaring: Her lister du opp alle dine tidligere jobber, med de nyeste først. For hver jobb, inkluder yrkestittel, selskapsnavn, arbeidsperiode og en kort beskrivelse av dine oppgaver. På det serbiske arbeidsmarkedet er det viktig å vise relevante erfaringer til jobben du søker på.
 • Faglige ferdigheter: Dette inkluderer tekniske ferdigheter, språkferdigheter og andre relevante ferdigheter. For eksempel, hvis du søker på en jobb i Serbia hvor engelsk er nødvendig, sørg for å inkludere din engelskferdighet her.
 • Referanser: I Serbia er det vanlig å inkludere referanser i CV-en. Disse kan være tidligere arbeidsgivere eller professorer.
 • Interesser og hobbyer: Dette er ikke obligatorisk, men kan gi arbeidsgiveren en bedre forståelse av hvem du er som person. Hvis du for eksempel søker på en jobb innen kunst eller musikk i Serbia, kan det være relevant å inkludere dine interesser innen disse områdene.
Et råd til slutt: Husk å tilpasse CV-en din til hver enkelt jobb du søker på. Dette viser at du virkelig er interessert i stillingen og har tatt deg tid til å undersøke selskapet og stillingen.

Viktigheten av en treffende overskrift på din serbiske CV

Serbisk sprak


Overskriften på en serbisk språklig CV er av ypperste viktighet; den skal være lett synlig og inneholde all nødvendig kontaktinformasjon. Å lage en effektiv overskrift følger en viss struktur. Først skriver du ditt etternavn, etterfulgt av fornavnet ditt. Deretter angir du yrket og disiplinen du jobber innenfor. Så legger du til postadressen din, slik at potensielle arbeidsgivere vet hvor de kan kontakte deg. Etter det legger du til telefonnummeret ditt, slik at du kan bli nådd raskt og enkelt. Til slutt legger du til e-postadressen din for å gi arbeidsgivere en annen måte å kontakte deg på. Dette formatet sikrer at all nødvendig informasjon er lett tilgjengelig for de som ser på CVen din.

Петровић Јована

Продавац у малопродаји

Кнеза Милоша 45, 11000 Београд, Србија

+381 63 1234567

jovana.petrovic@email.com


Hvordan inkludere et bilde i din serbiske CV: viktigheten og rollen det spiller

På det serbiske markedet er det ikke nødvendig å legge til et bilde i CV-en din, ettersom fokus hovedsakelig ligger på dine ferdigheter, erfaringer og kvalifikasjoner. Det er viktig å merke seg at inkludering av et bilde kan føre til fordommer og diskriminering, uavhengig av om det er positivt eller negativt. Dette er grunnen til at det generelt anbefales å unngå å inkludere et bilde.

Hvis det imidlertid er spesifikt angitt at et bilde er nødvendig, er det noen retningslinjer du bør følge. Bildet skal være profesjonelt, det vil si at det ikke skal være et uformelt eller tilfeldig bilde. Du bør være kledd passende for stillingen du søker på. Bildet skal være klart, med god belysning og uten distraksjoner i bakgrunnen. Størrelsen på bildet bør være liten (vanligvis ikke større enn 2MB), og det bør være i farger og i høy oppløsning. Det bør også være et nylig bilde som representerer ditt nåværende utseende.

Betydningen av erfaring i en CV for det serbiske arbeidsmarkedet


Hvordan Skrive Ned Arbeidserfaringer for en CV for det Serbiske Arbeidsmarkedet

Erfaringsdelen i en serbisk CV er avgjørende fordi den viser en potensiell arbeidsgivers dine tidligere arbeidsoppgaver og resultater. Den gir et innblikk i dine ferdigheter og hvordan du bruker dem i praksis.

 • Start med den mest nylige jobben og jobb deg bakover i kronologisk rekkefølge. Dette gir en klar og konsis oversikt over din karriereutvikling.
 • Inkluder arbeidsperiode for hver stilling du har hatt. Denne informasjonen gir arbeidsgiveren en idé om hvor lenge du har vært i hver stilling og hvor stabil din arbeidshistorikk er.
 • Angi stillingstittelen for hver jobb du har hatt. Dette gir arbeidsgiveren en umiddelbar forståelse av hvilke roller du har hatt og hvilket ansvar du har hatt.
 • Bruk en punktliste for å gjøre stillingsbeskrivelsen mer leselig. Dette vil hjelpe arbeidsgiveren med å raskt forstå hvilke oppgaver du har hatt.
 • I stillingsbeskrivelsen, bruk sterke, aktive verb for å beskrive hva du gjorde, og bruk stikkord som er relevante for stillingen du søker på. Dette vil hjelpe arbeidsgiveren å se hvordan dine ferdigheter og erfaringer passer med jobbkravene.
 • Unngå å bruke "jeg" eller "min" i beskrivelsen av din jobberfaring. I stedet, skriv i en objektiv og profesjonell tone.
 • For hver stilling, inkluder resultater eller suksesser du har oppnådd. Dette viser arbeidsgiveren din evne til å levere resultater.

Pozicija: Менаджер продаже

Компанија: Телеком Србија

Датум: Јануар 2015 - Децембар 2018


 • Планирање и имплементација продажних стратегија
 • Пратење продажних циљева и извештавање о резултатима
 • Неговање односа са кључним клијентима
 • Организација и вођење продажних тимова
 • Анализа тржишта и конкуренције.

Serbisk sprak


Håndtering av mangel på erfaring når du skriver en CV på serbisk

Å lage en sterk CV kan være en utfordring, spesielt hvis du ikke har tidligere arbeidserfaring. Men det er fortsatt mange måter å presentere dine ferdigheter og potensial på. Her er noen enkle tips for å fylle ut en CV på serbisk uten erfaring.

 1. Počnite sa osnovnim informacijama: Vaš CV treba da započne sa osnovnim ličnim podacima, kao što su ime, prezime, kontakt informacije, adresa i datum rođenja.
 2. Iznesite svoje obrazovanje: Iako nemate radno iskustvo, vaše obrazovanje je i dalje važno. Navedite gde ste završili osnovnu i srednju školu, kao i bilo koju dodatnu obuku ili kurs.
 3. Navedite sve relevantne veštine: Bez obzira da li ste stekli određene veštine na poslu ili kroz lični razvoj, one su važne. Ovo može uključivati tehnološke veštine, veštine komunikacije ili bilo koju drugu veštinu koja bi mogla biti relevantna za posao za koji se prijavljujete.
 4. Volontiranje i hobiji: Ako ste radili kao volonter ili imate neki hobi koji mislite da bi mogao biti relevantan za posao, navedite ga. To može pokazati potencijalnom poslodavcu da ste osoba koja je posvećena i marljiva.
 5. Referencije: Ako imate nekoga ko može da potvrdi vaše veštine ili karakter, navedite ih kao referencu. To može biti bivši profesor, trener ili čak porodični prijatelj.
 6. Prilagodite svaki CV: Svaki posao za koji se prijavljujete će verovatno zahtevati različite veštine ili iskustvo. Prilagodite svoj CV za svaki posao tako da naglasite ono što je najrelevantnije.
 7. Profesionalizam: Iako nemate radno iskustvo, važno je da pokažete profesionalizam. To znači da vaš CV treba da bude dobro napisan, bez grešaka u kucanju i da se drži standardnog formata.
 8. Budite iskreni: Nikada ne izmišljajte informacije na svom CV-u. Ako nemate određeno iskustvo ili veštinu, bolje je to priznati nego da lažete.
 9. Koristite pozitivan jezik: Koristite pozitivan jezik da pokažete svoje entuzijazam i želju da radite.
 10. Uključite izjavu o ciljevima: Izjava o ciljevima je kratak odlomak na vrhu vašeg CV-a koji objašnjava zašto se prijavljujete za posao i šta nadate da ćete postići. Ova izjava može da pomogne poslodavcu da razume vašu motivaciju i želje.

Betydningen av utdanning når du skriver en CV på serbisk


Utdanningsdelen i en serbisk CV er av stor betydning fordi den gir potensielle arbeidsgivere innsikt i kandidatens akademiske bakgrunn og kvalifikasjoner. Gjennom denne delen kan arbeidsgiverne vurdere om kandidaten har den nødvendige kunnskapen og ferdighetene som kreves for stillingen.

Det er også viktig fordi det kan være en indikator på kandidatens evne til å lære, tilpasse seg og håndtere utfordringer. Utdanning, enten det er på høyere nivå eller yrkesrettet, viser engasjement, dedikasjon og disiplin. Derfor kan utdanningsdelen i en serbisk CV være avgjørende for å sikre jobbintervju og videre jobbmuligheter.

Riktig Rekkefølge for Utdanning på en Serbisk CV

I en serbisk CV, er det vanlig å plassere utdanningsinformasjonen først, spesielt for de som nylig har fullført sin utdanning og har lite eller ingen arbeidserfaring. Dette skyldes at utdanning er en viktig indikator på en kandidats kunnskap og kompetanse i et bestemt felt. For eksempel, hvis en person har fullført en mastergrad i økonomi fra Beograd Universitet, vil dette være viktig informasjon for en potensiell arbeidsgiver og bør derfor være blant de første tingene som er listet opp i CV-en.

Men det er noen unntak til denne regelen. For eksempel, hvis en kandidat har mange års relevant arbeidserfaring, og utdanningen deres er mindre relevant for jobben de søker på, kan det være mer hensiktsmessig å plassere arbeidserfaringen først i CV-en. En ingeniør med over ti års erfaring i byggebransjen, men med en bachelorgrad i generelle studier, vil sannsynligvis ønske å fremheve sin arbeidserfaring fremfor sin utdanning.

I tillegg kan det være noen spesifikke felt eller stillinger hvor det er mer hensiktsmessig å plassere andre seksjoner før utdanning i en serbisk CV. For eksempel, for stillinger innen kunst og design, kan det være mer hensiktsmessig å starte CV-en med en seksjon som viser til et portfolio eller relevant arbeid.

Образовање:

Универзитет у Београду, Економски факултет, Смер: Финансије и банкарство (2012–2016)

 • Завршио основне академске студије са просечном оценом 9.2.
 • Дипломски рад на тему "Иновације у банкарству и њихов утицај на ефикасност банака у Србији" оцењен са највишом оценом.

Гимназија "Светозар Марковић" у Нишу, смер друштвено-језички (2008-2012)

 • Завршио са просечном оценом 4.5.
 • Активан члан Школског парламента и Дебатног клуба.

Betydningen av Ferdigheter for en Serbisk CV


Serbisk sprak


Når du søker jobb i Serbia, er det svært viktig å fremheve dine ferdigheter i CV-en. Dette er fordi arbeidsgivere i Serbia, som andre steder, ser etter hvordan du kan bidra til bedriftens suksess. Dine ferdigheter indikerer hva du kan gjøre, og viser arbeidsgiveren hvordan du kan bruke dine kunnskaper og erfaringer til å utføre arbeidsoppgaver effektivt. Det kan være spesifikke tekniske ferdigheter relatert til jobben du søker, eller myke ferdigheter som kommunikasjon og problemløsning. Ved å tydelig vise hvordan dine ferdigheter passer med jobbkravene, kan du skille deg ut fra andre søkere.

Rekrutterere på det serbiske arbeidsmarkedet ser etter en rekke kvaliteter hos søkere. Først og fremst ser de etter bevis på ferdigheter som er relevante for stillingen. Dette kan være alt fra tekniske ferdigheter som programmering eller maskinarbeid, til mer overførbare ferdigheter som ledelse og organisasjon. I tillegg til ferdigheter, ser rekrutterere også etter bevis på pålitelighet, profesjonalitet og motivasjon for å jobbe. Det er også viktig å vise at du kan tilpasse deg kulturen og arbeidsmiljøet i Serbia, noe som kan inkludere språkkunnskaper og forståelse for lokale normer og verdier.

Nedenfor vil vi presentere en liste over personlige og faglige ferdigheter som kan være nyttige når du skriver CV på serbisk.

Personlige ferdigheter (Личне вештине):

 • Punktuell (Тачан)
 • Samostalan (Самосталан)
 • Dobre komunikacijske veštine (Добре комуникацијске вештине)
 • Pouzdan (Поуздан)
 • Dobar u rešavanju problema (Добар у решавању проблема)
 • Sposoban za donošenje odluka (Способан за доношење одлука)
 • Kreativan (Креативан)
 • Vredan (Вредан)
 • Prilagodljiv (Прилагодљив)
 • Dobro organizovan (Добро организован)

Faglige ferdigheter(Стручне вештине):

 • Dobar u matematici (Добар у математици)
 • Iskustvo u vođenju projekata (Искуство у вођењу пројеката)
 • Napredni korisnik Microsoft Office-a (Напредни корисник Мicrosoft Office-а)
 • Iskustvo u prodaji (Искуство у продажи)
 • Dobre veštine pisanja (Добре вештине писања)
 • Znanje o razvoju softvera (Знање о развоју софтвера)
 • Iskustvo u grafičkom dizajnu (Искуство у графичком дизајну)
 • Znanje o digitalnom marketingu (Знање о дигиталном маркетингу)
 • Višejezičan (Вишејезичан)
 • Iskustvo u korisničкој служби (Искуство у корисничкој служби)

Ulike avsnitt å inkludere i din serbiske CV


Tilleggsoverskrifter i en serbisk CV kan omfatte Språk, Hobbyer eller interesser, Sertifikater, Førerkort, Referanser og IT-verktøy. Det er viktig å legge til flere kategorier i CV-en din for å gi potensielle arbeidsgivere en mer helhetlig oversikt over dine ferdigheter, kvalifikasjoner og interesser. Dette kan hjelpe arbeidsgiveren å forstå hvordan du kan passe inn i selskapets kultur og oppfylle jobbkravene.

Kategorien "Språk" i en serbisk CV gir en oversikt over søkerens språkkunnskaper. Dette kan være spesielt viktig i globale selskaper eller stillinger som krever kommunikasjon på forskjellige språk. Søkeren bør oppgi hvilke språk de snakker, og på hvilket nivå, for eksempel grunnleggende, mellomliggende eller flytende.

Kategorien "Hobbyer eller interesser" gir en innsikt i søkerens personlighet og lidenskaper utenfor arbeidet. Dette kan være nyttig for arbeidsgivere som ønsker å forstå hvordan en kandidat kan passe inn i selskapets kultur. Søkeren kan inkludere aktiviteter som frivillig arbeid, sport, kunstneriske sysler, reise, lesing eller andre interesser.

Forbedringspunkter for å skrive en CV på Serbisk


Her er noen tips for å forbedre din serbiske CV og gjøre den mer tiltrekkende for arbeidsgivere i Serbia:

 1. Bruk riktig format: I Serbia er det vanlig å bruke Europass CV-formatet. Det er en standardisert CV-format som er anerkjent i hele Europa.
 2. Inkluder personlige detaljer: Serbiske CV-er inkluderer ofte personlige detaljer som fødselsdato, sivilstatus og nasjonalitet. Disse detaljene er vanligvis utelatt i andre land, men de er forventet i Serbia.
 3. Inkluder et bilde: Selv om dette er valgfritt, foretrekker mange serbiske arbeidsgivere å se et profesjonelt bilde av kandidaten på CV-en.
 4. Språkkunnskaper: Angi hvilke språk du snakker og på hvilket nivå. Dette er viktig for arbeidsgivere i Serbia, da mange stillinger krever flerspråklige ferdigheter.
 5. Utdanning: Start med din høyeste utdanningsgrad og jobb deg nedover. Inkluder navnet på institusjonen, studieretningen og datoene du deltok.
 6. Arbeidserfaring: Start med din siste jobb og jobb deg nedover. For hver jobb, inkluder jobbtittel, selskapsnavn, datoer for ansettelse og en kort beskrivelse av dine oppgaver og prestasjoner.
 7. Ferdigheter: List opp spesifikke ferdigheter som er relevante for jobben du søker på. Dette kan inkludere tekniske ferdigheter, programvareferdigheter og mellommenneskelige ferdigheter.
 8. Referanser: Det er vanlig å inkludere to til tre profesjonelle referanser på din serbiske CV. Vær sikker på at du har tillatelse fra dine referanser før du inkluderer dem.

Nøkkelelementene i en Serbisk CV: En trinnvis guide


Serbisk sprak


Å skrive en effektiv serbisk CV kan være en utfordrende oppgave hvis du ikke er kjent med de spesifikke kravene og forventningene i Serbia. Her er noen avgjørende punkter du skal ta hensyn til når du skriver din serbiske CV, som vil øke sjansene dine for å lande drømmejobben.

 1. Personlige detaljer: Inkluder ditt fulle navn, dato og sted for fødsel, nasjonalitet, sivilstatus, adresse, telefonnummer og e-postadresse.
 2. Bilde: I Serbia er det vanlig å inkludere et profesjonelt fotografi av deg selv på CV-en din, så sørg for å ha et godt, nylig tatt bilde.
 3. Utdanningsbakgrunn: Start med den siste oppnådde utdanningen og gå deretter bakover. Inkluder navnet på skolen eller universitetet, studieretning, datoer for studiene og eventuelle kvalifikasjoner oppnådd.
 4. Arbeidserfaring: Begynn med den siste jobben din og gå deretter bakover. For hver stilling skal du oppgi jobbtittel, arbeidsgiver, datoer for ansettelse, og en kortfattet beskrivelse av dine oppgaver og ansvar.
 5. Språkkunnskaper: Angi dine språkkunnskaper og nivå av ferdigheter. Serbisk er selvfølgelig obligatorisk, og engelsk er også svært ønskelig.
 6. Faglige ferdigheter: Oppgi eventuelle spesifikke ferdigheter som er relevante for jobben du søker, for eksempel dataferdigheter, prosjektledelse eller salgserfaring.
 7. Referanser: I Serbia er det vanlig å inkludere referanser i CV-en din. Dette kan være tidligere arbeidsgivere, professorer eller andre profesjonelle kontakter.

Ikke glem å gjøre CV-en din så tydelig og konsis som mulig. Den bør ikke være mer enn to sider lang, og hvert punkt bør være kort og rett på sak.

Hvordan Skrive et Følgebrev på Serbisk


Når du søker på en jobb i Serbia, er det viktig å inkludere et følgebrev sammen med din Serbiske CV. Følgebrevet gir en unik mulighet til å presentere dine faglige og personlige kvalifikasjoner på en mer detaljert og personlig måte enn det som er mulig i en CV. Det gir også arbeidsgivere en innblikk i din skriftlige kommunikasjonsevne, noe som kan være avgjørende for mange jobber. Ved å skrive et sterkt og overbevisende følgebrev, kan du skille deg ut fra andre søkere og øke sjansene dine for å få jobben. I tillegg viser det din interesse for stillingen og selskapet, noe som kan være en avgjørende faktor for arbeidsgiveren.

Lag din CV med de beste malene

Vanlige Spørsmål om Å Søke Jobb og Skrive en CV på Serbisk

Hva er den typiske strukturen på en serbisk CV?

I Serbia er det vanlig å begynne en CV med personlig informasjon som navn, fødselsdato, kontaktinformasjon, og sivilstand. Deretter følger utdannelse, arbeidserfaring, språkkunnskaper, og tekniske ferdigheter. Det er også vanlig å inkludere informasjon om tillitsverv, publikasjoner og referanser. Vær oppmerksom på at det er vanlig å inkludere et fotografi i CVen i Serbia.

Er det vanlig å skrive en søknadstekst når man søker jobb i Serbia?

Ja, det er vanlig å skrive en søknadstekst, ofte kalt en motivasjonsbrev, når man søker jobb i Serbia. Dette brevet skal være kort og konsist, og bør inneholde informasjon om hvorfor du søker stillingen, hva du kan bidra med, og hvorfor du er interessert i det spesifikke selskapet.

Hva bør jeg være oppmerksom på når jeg søker jobb i Serbia?

I Serbia er det vanlig å ha en formell tone i jobbsøknader og CV. I tillegg er det viktig å tilpasse CV og søknad til hver enkelt stilling du søker på. Sørg for at CVen er ryddig og oversiktlig, og at all informasjon er relevant for stillingen. Det er også vanlig å inkludere et fotografi i CVen i Serbia, noe som ikke er like vanlig i mange andre land.

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV

Eksempel på brev for nedlasting

Mal for følgebrev
Design for følgebrev
Mal for følgebrev for studenter - universitet
Mal for følgebrev for engasjement