Veiledning for å skrive en effektiv tyrkisk CV

Å lage en CV for det tyrkiske arbeidsmarkedet krever en forståelse av landets kulturelle og yrkesmessige normer. Tyrkias arbeidsmarked verdsetter strukturert og detaljert informasjon, med en preferanse for formelle og profesjonelle presentasjoner. Hvordan kan man best formidle sine kvalifikasjoner til en tyrkisk arbeidsgiver? Hvilke skriveteknikker blir mest verdsatt i en tyrkisk CV? Er det spesielle formater eller innholdselementer som er avgjørende for å få CV-en din lagt merke til?

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Eksempel på CV på Tyrkisk

ÖZGEÇMİŞ

Kişisel Bilgiler
Adı Soyadı: Ahmet Yılmaz
Adres: İstiklal Caddesi No:5/8 Beyoğlu/İstanbul
Telefon: (0532) 123 45 67
E-posta: ahmet.yilmaz@gmail.com
Doğum Tarihi: 10.10.1980
Medeni Durumu: Evli

Eğitim Bilgileri

 • 1998 - 2002: İstanbul Teknik Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü, Lisans
 • 2002-2004: İstanbul Teknik Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü, Yüksek Lisans

İş Deneyimleri

 • 2004 - 2006: XYZ İnşaat, Proje Mühendisi
 • 2006 - 2010: ABC İnşaat, Şantiye Şefi
 • 2010 - 2015: DEF İnşaat, İnşaat Mühendisi
 • 2015 - Halen: GHI İnşaat, Proje Müdürü

Yabancı Dil Bilgisi

 • İngilizce: Akıcı
 • Almanca: İyi

Sertifikalar ve Kurslar

 • 2011: İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası
 • 2013: Proje Yönetimi Sertifikası

Referanslar

Verilecektir.

Hobiler

Yüzme, Seyahat, Bilgisayar Oyunları, Kitap Okuma

Not: İşe alım sürecinde referanslarımı paylaşmaktan memnuniyet duyarım. Özgeçmişimi incelediğiniz için teşekkür ederim.

I det følgende vil vi gi en detaljert forklaring på hvordan du utarbeider en perfekt CV på tyrkisk, spesifikt for det tyrkiske arbeidsmarkedet. Hensikten med å skrive en CV på tyrkisk når du søker jobb i Tyrkia, er å vise potensielle arbeidsgivere at du er i stand til å kommunisere effektivt på deres morsmål. Dette vil ikke bare vise din evne til å tilpasse deg og respektere den lokale kulturen, men det vil også øke sjansene dine for å bli tatt i betraktning for jobben. En godt utformet, kulturelt tilpasset CV kan være nøkkelen til suksess i det tyrkiske arbeidsmarkedet.

Tyrkisk sprak


Nyttige Tyrkiske Setninger for å Skrive en Effektiv CV: En Oversettelsesguide


I denne teksten vil du finne en liste over nyttige begreper knyttet til å skrive en CV på Tyrkisk. Vi har oversatt nødvendige termer til Tyrkisk for å hjelpe deg å lage en profesjonell CV.

 • CV-struktur: Özgeçmiş yapısı
 • CV-formatering: Özgeçmiş biçimlendirme
 • Utdanning: Eğitim
 • Ferdigheter: Beceriler
 • Praksisplass: Staj yeri
 • Arbeidserfaring: İş deneyimi
 • Kontaktinformasjon: İletişim bilgileri
 • Referanser: Referanslar
 • Personlig profil: Kişisel profil
 • Språkferdigheter: Dil becerileri
 • Sertifiseringer og lisenser: Sertifikalar ve lisanslar
 • Publikasjoner: Yayınlar
 • Frivillig arbeid: Gönüllü çalışma.
Vi håper at denne listen vil være nyttig for deg og vil bidra til å forbedre din CV på Tyrkisk.

Nyttig Grammatikk for å Skrive en CV på Tyrkisk


Tyrkisk grammatikk er unik og kan være utfordrende for de som er vant til europeiske språk. En av de mest grunnleggende aspektene ved tyrkisk grammatikk er at det er et agglutinerende språk, noe som betyr at de fleste ordene dannes ved å legge til forskjellige suffikser til rotordet, noe som kan endre ordets betydning og grammatikkfunksjon. For eksempel, i ordet 'işlerimizden' (fra våre jobber), er 'iş' (jobb) roten, 'ler' er flertallssuffiks, 'imiz' er første person flertall possessiv suffiks, og 'den' er ablativ suffiks.

Når du skriver en CV på tyrkisk, skal den skrives i tredje person og i fortid. Tyrkisk bruker en rekke tidsbøyninger, men for en CV vil du stort sett bruke fortid. For eksempel, i stedet for å si "Jeg jobbet hos ABC Company", vil du si "ABC Şirketi'nde çalıştı" (Han/hun jobbet hos ABC Company). Husk at tyrkisk er et kjønnsnøytralt språk, så 'han' og 'hun' er begge oversatt som 'o'. I tillegg er det vanlig å bruke passive former når du beskriver dine tidligere erfaringer. For eksempel, "Prosjektet ble fullført på tid" vil bli "Proje zamanında tamamlandı".

Viktigheten av Struktur og Formatering når du Skriver en CV på Tyrkisk


Iyi yapılandırılmış bir CV'nin önemi, Türk iş piyasasında göz ardı edilemez. Profesyonel bir kariyer hedeflerine ulaşmak ve işe alım sürecinde sıyrılmak için, CV'nin düzgün bir şekilde organize edilmesi ve yapılandırılması hayati öneme sahiptir. Özgeçmişiniz, işverenlerin sizin hakkınızda ilk izlenimlerini oluşturur ve bu nedenle dikkatlice düşünülmeli ve hazırlanmalıdır. Başvurduğunuz pozisyon için uygun becerilerinizi ve deneyimlerinizi vurgulayan bir CV'nin yapısı, başvurunuzun başarısı üzerinde belirleyici bir rol oynar. İyi bir CV düzeni, potansiyel işverenlerin size doğru seçim olabileceğiniz konusunda ikna olmalarını sağlar. Bu yüzden, CV'nizin düzeni ve yapısı üzerinde dikkatlice çalışmak, kariyer hedeflerinize ulaşma yolunda önemli bir adımdır.

I tillegg til vår tyrkiske CV-mal, har vi også mange andre lignende maler du kan være interessert i å sjekke ut.

Oppdag Hemmeligheten Bak en Perfekt Tyrkisk CV: Viktigheten av Riktig Formatering

Når det gjelder utformingen av en CV til det tyrkiske markedet, er det viktig å ta hensyn til flere stilistiske aspekter. Dette inkluderer valg av skrifter, format, marger, punktlister og skilletegn. Her er noen retningslinjer:

 • Skrifter: Velg enkel, ren og profesjonell skrifttype. Tradisjonelle skrifttyper som Arial, Times New Roman eller Calibri er ofte å foretrekke. Dette er fordi de er lette å lese og gir en profesjonell og organisert følelse.
 • Format: Hold formatet enkelt og oversiktlig. Unngå for mange visuelle distraksjoner. Tyrkiske arbeidsgivere setter pris på direkte og til poenget presentasjon av informasjon.
 • Marger: Bruk standard margstørrelser. For smale marger kan gjøre CV-en vanskelig å lese, mens for brede marger kan gi inntrykk av at du prøver å fylle ut plass.
 • Punktliste: Bruk punktlister for å gjøre innholdet mer lesbart. Dette gjør det lettere for arbeidsgiveren å skanne gjennom CV-en din og finne relevant informasjon.
 • Skilletegn: Bruk konsekvente skilletegn. Dette hjelper til med å opprettholde et ryddig og organisert utseende på CV-en.
Husk at en CV er en refleksjon av deg som en profesjonell. Sørg for at den er godt organisert, lett å lese og fri for stave- og grammatikkfeil.

Strukturér din CV på Tyrkisk: Viktigheten av en God Oppbygging

Tyrkisk sprak


Å skrive en CV på tyrkisk krever forståelse av lokal arbeidskultur og strukturen av CV-en. Her er noen av hoveddelene som bør inkluderes:

 • Personlig Informasjon: Dette er det første avsnittet i CV-en din. Det bør inneholde navnet ditt, kontaktdetaljer som telefonnummer og e-postadresse, samt fødselsdato. Noen tyrkiske selskaper kan også be om et bilde, selv om det ikke er obligatorisk.
 • Arbeidserfaring: Denne delen bør omfatte tidligere jobber, med selskapets navn, stillingstittel, varighet i jobben og en kort beskrivelse av dine arbeidsoppgaver. For eksempel, hvis du har jobbet i en bank i Tyrkia, kan du nevne at du har jobbet med kundeservice, lån eller andre relevante arbeidsoppgaver.
 • Utdanning: Her skal du inkludere skoler og universiteter du har gått på, med navn, by, grad og år for oppgradering. For eksempel, "Bogazici Universitet, Istanbul, Bachelor i Økonomi, 2010-2014".
 • Ferdigheter: Omfatter både tekniske og personlige ferdigheter. For eksempel, hvis du søker på en IT-jobb i Tyrkia, kan du nevne ferdigheter som programmering, systemanalyse og prosjektledelse.
 • Språk: Tyrkisk er selvfølgelig nødvendig, men engelsk er også svært etterspurt, spesielt i internasjonale selskaper. Andre europeiske språk kan også være en fordel.
 • Referanser: Selv om dette ikke alltid er obligatorisk, kan det være nyttig å inkludere referanser fra tidligere arbeidsgivere eller professorer.
Råd: Sørg for å tilpasse CV-en din til den spesifikke jobben du søker på. Dette betyr at du kanskje må endre rekkefølgen på seksjonene eller legge mer vekt på visse aspekter avhengig av stillingen.

Slik lager du en slagkraftig overskrift på din tyrkiske CV

Tyrkisk sprak


Overskriften på en tyrkisk språklig CV er essensiell; den skal være godt synlig og inneholde all nødvendig kontaktinformasjon. Det første trinnet i å lage en overskrift er å liste opp etternavn og deretter fornavn. Dernest bør yrket og disiplinen tydelig angis for å gi en umiddelbar forståelse av hvilken type stilling man er kvalifisert for. Det neste steget er å inkludere postadressen, som er viktig for potensielle arbeidsgivere som ønsker å sende fysisk korrespondanse. Videre skal telefonnummeret være lett tilgjengelig slik at man kan bli kontaktet raskt for intervjuer eller ytterligere spørsmål. Til slutt, ikke glem å inkludere e-postadressen som en moderne og effektiv kommunikasjonsmetode.

Soyadı Adı

Meslek ve Disiplin

Posta Adresi

Telefon

E-posta Adresi


Hvordan bildet ditt kan påvirke CV-en din på det tyrkiske markedet

På det tyrkiske markedet er det ikke obligatorisk å legge til et bilde i CVen din. Imidlertid kan det være nyttig å legge ved et profesjonelt bilde, spesielt for stillinger som krever personlig interaksjon og presentasjon. Hvis du velger å legge til et bilde, må det være av høy kvalitet og vise et profesjonelt og vennlig uttrykk.

Bildet skal være en nøytral bakgrunn, helst hvit eller lys grå. Pass på at du er den eneste personen i bildet, og at du er godt kledd, helst i forretningsklær. Bildet skal være i passfoto-størrelse, og plasseres øverst i høyre eller venstre hjørne av CVen. Det er viktig å sørge for at bildet ikke distraherer fra innholdet i CVen din.

I noen tilfeller kan det å inkludere et bilde virke mot sin hensikt. Hvis du søker på en stilling hvor utseendet ditt ikke har noen betydning for jobben, kan det være best å utelate bildet. Det kan også være lurt å unngå bilder hvis du er usikker på kvaliteten eller profesjonaliteten.

Til syvende og sist, avgjørelsen om å inkludere et bilde i CVen din er opp til deg. Det viktigste er å sikre at CVen din er godt skrevet, tydelig og viser dine ferdigheter og erfaringer på en effektiv måte.

Betydningen av erfaring i en CV for det tyrkiske arbeidsmarkedet


Hvordan Skrive Erfaringer for CV til det Tyrkiske Arbeidsmarkedet

Erfaringsdelen i en tyrkisk CV er avgjørende da det gir arbeidsgivere et innblikk i kandidatens tidligere arbeidsroller, oppnåelser og ferdigheter. Det gir også et bilde av hvordan kandidatens karriere har utviklet seg over tid, og hvordan de har anvendt sine kunnskaper og ferdigheter i praksis.

Husk, det å være presis og konsis i din beskrivelse kan gå langt i å holde en potensiell arbeidsgiver engasjert.

Pozisyon: Satış Müdürü

İşveren: Vestel Elektronik

Tarihler: Haziran 2015 - Temmuz 2020


 • Müşteri ilişkilerini yönetme ve geliştirme.
 • Satış hedeflerini belirleme ve uygulama.
 • Satış ekibini eğitme ve yönetme.
 • Yeni satış stratejileri oluşturma ve uygulama.
 • Ürün ve hizmet bilgisini müşterilere sunma.

Tyrkisk sprak


Håndtering av mangel på erfaring når du skriver en CV på tyrkisk

Å lage en profesjonell CV kan være utfordrende, spesielt hvis du ikke har tidligere arbeidserfaring og språket du skal skrive på er Tyrkisk. Heldigvis har vi samlet noen enkle og brukervennlige tips for å hjelpe deg med å lage en effektiv CV på Tyrkisk. Her er noen nøkkelpunkter å huske på når du begynner å skrive.

 1. Kişisel Bilgiler: CV'nize adınızı, adresinizi, telefon numaranızı ve e-posta adresinizi ekleyin. Bu bilgiler işverenlerin size ulaşabilmesi için gerekli olan temel bilgilerdir.
 2. Eğitim Bilgileri: Liseden itibaren aldığınız tüm eğitim bilgilerinizi belirtin. Üniversite, yüksek lisans, doktora veya herhangi bir sertifika programına katıldıysanız, bu bilgileri de ekleyin.
 3. Yetenekler ve Beceriler: Herhangi bir iş tecrübeniz olmasa bile sahip olduğunuz becerileri ve yetenekleri belirtin. Bilgisayar becerileri, yabancı dil bilgisi, liderlik becerileri veya herhangi bir teknik beceri gibi örnekler verilebilir.
 4. Gönüllü Çalışmalar: Herhangi bir gönüllü çalışmada yer aldıysanız, bu bilgileri de CV'nize ekleyin. Bu, sosyal becerilerinizi ve topluma katkıda bulunma isteğinizi gösterir.
 5. Etkinlikler ve Organizasyonlar: Okulda veya toplumda yer aldığınız kulüpler, takımlar veya organizasyonlarda aldığınız rolleri belirtin. Bu, takım çalışması ve liderlik becerilerinizi gösterebilir.
 6. Hobiler ve İlgi Alanları: Hobileriniz ve ilgi alanlarınız, kişiliğiniz hakkında daha fazla bilgi verir ve potansiyel işverenlerle ortak noktalar bulmanıza yardımcı olabilir.
 7. Referanslar: Öğretmenleriniz, danışmanlarınız veya gönüllü çalışmalarda yer aldığınız kişiler, referans olarak kullanılabilir.
 8. Profesyonel Hedefler: Kariyer hedeflerinizi ve bu hedeflere nasıl ulaşmayı planladığınızı belirtin. Bu, işverenlere hedef odaklı olduğunuzu ve kendi kariyer yolunuzu çizme yeteneğine sahip olduğunuzu gösterir.
 9. Özgeçmişinizi Düzgün ve Profesyonel Tutun: CV'niz, potansiyel işverenlerin sizin hakkınızda ilk izlenimlerini oluşturur. Dolayısıyla, CV'nizin düzgün, profesyonel ve hatalardan arındırılmış olması önemlidir.
 10. İyi bir Ön Yazı: CV'nizi desteklemek için iyi bir ön yazı yazmayı unutmayın. Ön yazınızda, hangi pozisyon için başvurduğunuzu, neden bu pozisyon için uygun olduğunuzu ve neden bu şirkette çalışmak istediğinizi belirtin.

Betydningen av utdanning når du skriver en CV på tyrkisk


Utdanningsdelen i en tyrkisk CV er av stor betydning fordi den gir en oversikt over søkerens akademiske kvalifikasjoner. Denne delen inneholder informasjon om gradene søkeren har oppnådd, skolene de har deltatt i, og tidspunktet for deres utdanning. Potensielle arbeidsgivere kan bruke denne informasjonen til å vurdere om kandidatens utdanningsbakgrunn er relevant for den ledige stillingen.

Videre kan utdanningsdelen i en tyrkisk CV også hjelpe arbeidsgivere å forstå kandidatens potensiale for vekst og utvikling. Det kan også vise søkerens engasjement og dedikasjon til deres valgte felt. Derfor er det viktig å gi detaljert og nøyaktig informasjon i denne delen for å øke sjansene for å bli vurdert for en jobb.

Riktig Rekkefølge av Utdanning på Din Tyrkiske CV

I en typisk tyrkisk CV er det vanlig å plassere utdanningsinformasjonen rett etter personlig informasjon, noe som er forskjellig fra mange vestlige CV-er der arbeidserfaring ofte kommer først. Grunnen til dette er at i Tyrkia blir utdanningsbakgrunn sett på som en viktig indikator på en kandidats potensiale, spesielt for nyutdannede eller de som er tidlig i karrieren. For eksempel, hvis en kandidat har en mastergrad fra et prestisjefylt universitet, vil dette være et sterkt salgspunkt og bør derfor fremheves tidlig i CV-en.

Det er imidlertid spesielle tilfeller der denne regelen ikke nødvendigvis gjelder. For eksempel, hvis en kandidat har betydelig arbeidserfaring som er svært relevant for jobben de søker på, kan det være mer hensiktsmessig å plassere denne informasjonen før utdanningsdetaljene. Dette er fordi arbeidserfaring i slike tilfeller kan være mer relevant og imponerende for arbeidsgivere enn den formelle utdanningen.

Så i en tyrkisk CV kan plasseringen av utdanning variere avhengig av den individuelle kandidatens erfaring og den spesifikke jobben de søker på. Det viktigste er å vurdere hvilken informasjon som vil være mest overbevisende for arbeidsgiveren, og organisere CV-en deretter.

Eğitim:

 • 2013 - 2017: İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, Lisans Derecesi
 • 2017 - 2019: Bilkent Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, Yüksek Lisans Derecesi

Kurslar ve Sertifikalar:

 • 2018: Java Programlama Dili Sertifikası, Udemy
 • 2019: Veri Analizi ve İşleme Sertifikası, Coursera

Dil Yetenekleri:

 • İngilizce: Akıcı
 • Almanca: Orta seviye
 • Fransızca: Başlangıç seviyesi

Betydningen av Ferdigheter for en Tyrkisk CV


Tyrkisk sprak


Ferdigheter er et viktig element i en tyrkisk CV ettersom de viser en potensiell arbeidsgivers hva du kan tilby og hvordan du kan bidra til selskapet. De gir et øyeblikksbilde av dine tekniske og personlige evner, og kan være avgjørende for om du blir valgt ut til et intervju eller ikke. I Tyrkia, som i mange andre land, er det konkurransedyktig på arbeidsmarkedet, og det er derfor viktig å tydelig fremheve relevante ferdigheter for å skille seg ut blant andre kandidater.

Rekrutterere på det tyrkiske arbeidsmarkedet ser etter en rekke egenskaper hos potensielle ansatte. Tekniske ferdigheter relatert til jobben er selvfølgelig viktig, men myke ferdigheter som kommunikasjon, problemløsning og teamarbeid blir også høyt verdsatt. I tillegg, siden Tyrkia er et land med en sterk forretningskultur, verdsettes profesjonalitet og evnen til å bygge og vedlikeholde forretningsrelasjoner høyt. Rekrutterere ser også etter bevis på selvstendighet og initiativ, samt evnen til å tilpasse seg og lære i et raskt skiftende forretningsmiljø.

Nedenfor, CV'nizi Türkçe yazarken faydalı olabilecek kişisel ve profesyonel beceriler üzerine bir liste sunacağız.

Personlige ferdigheter:

 • God til å organisere - İyi bir şekilde organize olabilir
 • Punktlig - Dakik
 • God til å jobbe under press - Baskı altında çalışabilme yeteneği
 • God til å samarbeide - İyi işbirliği yapma yeteneği
 • Selvstendig - Bağımsız
 • Kreativ - Yaratıcı
 • Løsningsorientert - Çözüm odaklı
 • God kommunikasjonsferdigheter - İyi iletişim becerileri
 • God til å håndtere konflikter - İyi çatışma çözme becerisi
 • Ansvarlig - Sorumluluk sahibi

Faglige ferdigheter:

 • God på dataanalyse - İyi veri analizi becerisi
 • Erfaring med prosjektledelse - Proje yönetimi deneyimi
 • Kunnskap om digital markedsføring - Dijital pazarlama bilgisi
 • Erfaring med regnskap - Muhasebe deneyimi
 • Kunnskap om Java programmering - Java programlama bilgisi
 • Erfaring med salg - Satış deneyimi
 • God på teknisk tegning - İyi teknik çizim becerisi
 • Kunnskap om søkemotoroptimalisering (SEO) - Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) bilgisi
 • Erfaring med kundeservice - Müşteri hizmetleri deneyimi
 • Kunnskap om Microsoft Office - Microsoft Office bilgisi.

Tilleggselementer for en Tyrkisk CV


Tilleggsoverskrifter i en tyrkisk CV kan omfatte "Personlige opplysninger", "Utdanning", "Arbeidserfaring", "Ferdigheter", "Språk", "Hobbyer eller interesser", "Sertifikater", "Førerkort", "Referanser" og "IT-verktøy". Hver kategori gir arbeidsgiveren en mer detaljert forståelse av kandidatens kvalifikasjoner, ferdigheter og erfaringer. Ved å legge til flere kategorier, gir du en mer omfattende presentasjon av deg selv, som kan hjelpe deg med å skille deg ut fra andre søkere.

"Språk" er en viktig kategori å inkludere, spesielt hvis jobben krever kommunikasjon på flere språk. I denne delen kan du liste opp alle språkene du snakker, og angir ditt nivå av ferdighet i hvert språk. Dette gir arbeidsgiveren en klar idé om dine språkferdigheter og evnen til å kommunisere effektivt i forskjellige språk.

"Sertifikater" er en annen viktig kategori som kan gi deg en konkurransefordel. Hvis du har noen sertifiseringer eller lisenser som er relevante for jobben, kan du liste dem opp i denne delen. Dette kan inkludere alt fra tekniske sertifikater til kursbevis. Det viser at du har tatt ekstra skritt for å forbedre dine ferdigheter og kunnskaper, noe som kan være attraktivt for potensielle arbeidsgivere.

Forbedringspunkter for å Skrive en CV på Tyrkisk


Å lage en sterk CV er viktig for å tiltrekke seg arbeidsgivere i Tyrkia. Her er noen tips for å forbedre din tyrkiske CV:

 1. Inkluder personlige detaljer: I Tyrkia er det vanlig å inkludere personlige detaljer som fødselsdato, sivilstatus og nasjonalitet. Disse detaljene kan hjelpe arbeidsgiveren å få en bedre forståelse av hvem du er.
 2. Bruk et profesjonelt bilde: Tyrkiske CV-er inneholder ofte et profesjonelt bilde av søkeren. Pass på at bildet er oppdatert og viser deg i et profesjonelt lys.
 3. Tilpass CV-en til jobben: Det er viktig å tilpasse CV-en din til hver enkelt jobb du søker på. Dette viser arbeidsgiveren at du er seriøs om stillingen og at du har tatt deg tid til å forstå hva de leter etter.
 4. Inkluder språkkunnskaper: Tyrkia er et flerspråklig land og mange arbeidsgivere verdsetter søkere som kan snakke mer enn ett språk. Hvis du snakker tyrkisk eller andre språk, sørg for å inkludere dette i CV-en din.
 5. Fremhev relevant erfaring: Hvis du har tidligere arbeidserfaring som er relevant for jobben du søker på, sørg for å fremheve dette. Dette kan hjelpe deg å skille deg ut fra andre søkere.
 6. Inkluder referanser: Det er vanlig å inkludere referanser i en tyrkisk CV. Hvis du har tidligere arbeidsgivere eller professorer som kan gi deg en god anbefaling, sørg for å inkludere deres kontaktinformasjon.
 7. Hold CV-en kort og konsis: En typisk tyrkisk CV er 1-2 sider lang. Sørg for at CV-en din er tydelig og konsis, og at den inneholder all nødvendig informasjon.
 8. Bruk et enkelt og profesjonelt språk: Unngå å bruke komplisert jargon eller slang i CV-en din. Bruk i stedet et enkelt og profesjonelt språk som er lett å forstå.

Nøkkelelementer i å Skrive en CV på Tyrkisk


Tyrkisk sprak


Å skrive en effektiv CV er en viktig del av jobbsøkningsprosessen, spesielt i et konkurransedyktig arbeidsmarked som Tyrkia. Følgende nøkkelpunkter vil hjelpe deg med å tilpasse din CV til tyrkiske standarder og forventninger, og øke sjansene dine for å lande en jobbintervju.

 1. Personlig informasjon: Begynn med ditt fulle navn, kontaktinformasjon og en profesjonell e-postadresse. Alder og sivilstatus kan også inkluderes, da dette ofte er vanlig i Tyrkia.
 2. Bilde: Inkluder et profesjonelt bilde av deg selv. Selv om dette ikke er et krav i alle land, er det vanlig praksis i Tyrkia.
 3. Utdanning: List opp utdannelsesbakgrunnen din i omvendt kronologisk rekkefølge, med den nyeste først. Inkluder navnet på institusjonen, studieområdet, graden og datoene du deltok.
 4. Arbeidserfaring: Igjen, bruk omvendt kronologisk format. Inkluder jobbtittel, selskapsnavn, datoer for ansettelse og en kort liste over dine hovedoppgaver og prestasjoner.
 5. Ferdigheter: Legg vekt på språkferdigheter, dataprogrammer du behersker, og andre relevante ferdigheter for jobben du søker.
 6. Referanser: Tyrkiske arbeidsgivere kan ofte be om referanser, så vær forberedt på å inkludere minst to profesjonelle referanser.
 7. Språk: Skriv CV-en din på tyrkisk hvis jobben krever det, men ha en engelsk versjon klar også, da mange selskaper i Tyrkia opererer internasjonalt.
 8. Tilpassing: Tilpass CV-en din for hver jobbsøknad. Dette viser at du har tatt deg tid til å forstå selskapet og stillingens krav.

Slik Skriver Du et Følgebrev på Tyrkisk


Et følgebrev er en viktig del av jobbsøknadsprosessen i Tyrkia. Dette dokumentet gir deg muligheten til å presentere deg selv på en personlig måte, og å forklare hvorfor du er den mest kvalifiserte kandidaten for stillingen. I tillegg til å gi en mer detaljert forklaring på din erfaring og ferdigheter, gir et følgebrev også arbeidsgiveren et innblikk i din skriftlige kommunikasjonsevne. Det er derfor essensielt å legge ved et godt skrevet og gjennomtenkt følgebrev sammen med din tyrkiske CV. Følgebrevet kan være avgjørende for om du blir innkalt til intervju, ettersom det gir en mer helhetlig fremstilling av deg som potensiell ansatt.

Lag din CV med de beste malene

Vanlige Spørsmål om å Søke Jobb og Skrive CV på Tyrkisk

Er det noen spesifikke formater eller stiler jeg bør følge når jeg skriver en CV på tyrkisk?

Generelt sett er det ingen fast format for en tyrkisk CV. Men det er viktig å inkludere grunnleggende informasjon som personlige opplysninger, utdanning, arbeidserfaring, ferdigheter og referanser. Noen jobbsøkere velger å inkludere et bilde, men dette er ikke obligatorisk. Språket skal være formelt og profesjonelt. Det er vanlig å liste opp erfaringer fra nyest til eldst.

Hvordan skal jeg håndtere personlig informasjon på min tyrkiske CV?

I Tyrkia er det mer vanlig å inkludere personlig informasjon på en CV enn det er i mange andre land. Dette kan inkludere ting som fødselsdato, sivilstatus og nasjonalitet. I noen tilfeller kan det også være relevant å nevne militærtjeneste, da dette kan være et krav for noen stillinger.

Hva skal jeg være oppmerksom på når jeg sender jobbsøknader i Tyrkia?

Først og fremst, sørg for at du sender en skreddersydd søknad for hver jobb du søker på. Generic søknader blir ofte oversett. Videre er det viktig å være klar og presis i din kommunikasjon, og unngå å bruke for mye jargon eller teknisk språk. Husk også at det er vanlig å følge opp en søknad med en telefonsamtale etter noen dager.

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV

Eksempel på brev for nedlasting

Mal for følgebrev
Design for følgebrev
Mal for følgebrev for studenter - universitet
Mal for følgebrev for engasjement