Veiviser for å skrive en slovensk CV: En trinn-for-trinn guide

Å utforme en effektiv CV for det slovenske arbeidsmarkedet krever en forståelse av dets unike krav og preferanser. Det er viktig å vite at i Slovenia verdsettes detaljert utdanning og arbeidserfaring høyt, samt at man presenterer seg selv på en formell, men allikevel personlig måte. Hvordan kan man da strukturere sin CV for å maksimere sjansene for suksess i Slovenia? Hvordan kan man highlighte sin utdanning og erfaring på en måte som resonnerer med slovenske arbeidsgivere? Hvilken rolle spiller personlig presentasjon i en slovensk CV?

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Presentasjon av CV-eksempel på Slovensk

OSEBNI PODATKI:

Ime in Priimek: Janez Novak
Naslov: Ulica Mariborska 15, 2000 Maribor
Telefon: 041 123 456
E-pošta: janez.novak@email.si

IZOBRAŽEVANJE:

2014–2018: Univerza v Mariboru, Fakulteta za strojništvo, Smer: Strojništvo (Univerzitetni študij)

2006–2010: Srednja strojna šola Maribor

DELOVNE IZKUŠNJE:

2018–sedaj: Strojni inženir, Podjetje d.o.o., Maribor

 • Načrtovanje in izvajanje strojnih sistemov
 • Upravljanje in vzdrževanje strojne opreme
 • Sodelovanje v interdisciplinarnih projektih

2010–2014: Tehnik v proizvodnji, Industrija d.o.o., Maribor

 • Nadzor proizvodnje
 • Vzdrževanje in popravilo strojne opreme

VEŠČINE:

 • Visoka stopnja znanja strojnega inženiringa
 • Izkušnje z 3D modeliranjem (AutoCAD, SolidWorks)
 • Znanje programske opreme MS Office (Word, Excel, PowerPoint)
 • Vozniško dovoljenje B kategorije

JEZIKI:

 • Slovenski – materni jezik
 • Angleški – tekoče
 • Nemški – osnovno znanje

REFERENCE:

Na voljo na zahtevo.

Janez Novak

(Date, Signature)

I det følgende vil vi presentere detaljerte instruksjoner om hvordan du skriver en perfekt CV på slovensk, tilpasset det slovenske arbeidsmarkedet. Å skrive en CV på slovensk kan være avgjørende når du søker jobb i Slovenia, da det ikke bare viser din evne til å kommunisere effektivt på landets offisielle språk, men også din respekt og forståelse for lokal kultur og etikette. Å lage en tilpasset slovensk CV kan hjelpe deg med å skille deg ut blant andre internasjonale kandidater, og øke sjansene dine for å få drømmejobben i Slovenia.

Slovensk sprak


Nyttige Setninger for å Skrive en CV på Slovensk og Deres Oversettelser


Her på denne siden kan du finne en nyttig liste med terminologi knyttet til å skrive en CV på slovensk. Dette kan være til stor hjelp for deg som ønsker å søke jobb i Slovenia eller på slovensk. Listen inneholder en rekke viktige begreper og uttrykk som kan være nyttige å kjenne til når du skal skrive din CV.

 • CV-struktur: Struktura življenjepisa
 • CV-formatering: Oblikovanje življenjepisa
 • Utdanning: Izobrazba
 • Ferdigheter: Sposobnosti
 • Praksisplass: Praksa
 • Arbeidserfaring: Delovne izkušnje
 • Jobbsøknad: Prošnja za zaposlitev
 • Referanser: Reference
 • Personlig profil: Osebni profil
 • Språkferdigheter: Jezikovne sposobnosti
 • Kvalifikasjoner: Kvalifikacije
 • Arbeidsgiver: Delodajalec
 • Arbeidstittel: Delovni naziv
 • Yrkeserfaring: Poklicne izkušnje
 • Frivillig arbeid: Prostovoljno delo
 • Kurs og sertifikater: Tečaji in certifikati
 • Hobbyer og interesser: Hobiji in interesi
Husk at en god CV er tydelig, strukturert og inneholder relevant informasjon for den jobben du søker. Lykke til!

Nyttig grammatikk for å skrive CV på Slovensk


I slovensk grammatikk, som i mange andre slaviske språk, er det viktig å være oppmerksom på bøyning av ord. Slovenere bøyer substantiver, adjektiver, pronomen og tall i seks kasus: nominativ, genitiv, dativ, akkusativ, lokativ og instrumental. Bøyningen avhenger av kjønn (maskulin, feminin, nøytral) og tall (entall, flertall). For eksempel vil ordet "jobb" bli "delo" i nominativ entall, "dela" i genitiv entall, "delu" i dativ entall osv.

Når du skriver en CV på slovensk, er det viktig å bruke fortid, da du vil beskrive tidligere erfaringer og prestasjoner. Du bør bruke tredje person entall eller flertall, avhengig av om du snakker om deg selv eller et selskap/organisasjon du har jobbet for. For eksempel kan du si: "Izkušnje sem pridobil/a v podjetju X" ("Jeg fikk erfaring i X selskap") eller "Podjetje X je doseglo visoko rast pod mojim vodstvom" ("X selskap oppnådde høy vekst under min ledelse"). Husk å tilpasse bøyninger i samsvar med kjønn og tall.

Viktigheten av Struktur og Formatering når du Skriver en CV på Slovensk


Dobro strukturiran življenjepis je ključnega pomena za uspešno iskanje zaposlitve na slovenskem trgu. Pravilno razporejene informacije in jasno zapisane podrobnosti lahko znatno povečajo možnosti kandidata za pridobitev intervjuja. Prav tako lahko dobro oblikovan življenjepis pomaga pri izražanju profesionalnosti in zavezanosti kariernim ciljem. Pravilna struktura življenjepisa je lahko odločilna pri soočanju z izzivi in konkurenco na trgu dela. Kljub temu, da se zdi priprava popolnega življenjepisa zastrašujoča, pa lahko pravilna struktura in izbira informacij odprejo vrata do zasledovanja kariernih ciljev.

I tillegg til den slovenske CV-malen, har vi også andre lignende maler du kanskje vil sjekke.

Behersk kunsten å formatere din CV på Slovensk: Viktigheten av riktig presentasjon

Når du skal lage en CV for det slovenske markedet, er det viktig å være oppmerksom på visse stilistiske innstillinger. Her er noen viktige punkter å huske på:

 • Skrifttyper: Velg en klar, lesbar skrifttype som Arial eller Times New Roman. Dette er populære valg på grunn av deres profesjonelle og universelle utseende, noe som er viktig på et arbeidsmarked der klarhet og lettlesthet verdsettes.
 • Format: Hold CVen din på én side hvis mulig. I Slovenia verdsettes konsis og tydelig informasjon. Unngå unødvendig oppblåsing av innholdet.
 • Marginer: Bruk standardmarginer på ca 1 tomme (2,54 cm). Dette gir et ryddig og organisert utseende, noe som er viktig i det slovenske arbeidsmarkedet.
 • Punktliste: Bruk punktlister til å fremheve viktige detaljer som dine ferdigheter, arbeidserfaring og utdanning. Dette gjør det enklere for arbeidsgiveren å scanne gjennom CVen din.
 • Skilletegn: Bruk komma eller semikolon for å adskille elementer i en liste. Dette er standard praksis og gir en ryddig og organisert presentasjon.
Som en generell regel, hold CVen din så enkel, klar og lett å lese som mulig. Dette vil øke sjansene dine for suksess på det slovenske arbeidsmarkedet.

Mesterklasse: Slik Strukturerer du en Effektiv CV på Slovensk

Slovensk sprak


Når du skriver en CV for det slovenske arbeidsmarkedet, er det viktig å inkludere visse nøkkelkomponenter for å øke sjansene dine for å få jobben du søker.

 • Personlige detaljer: Dette inkluderer ditt fulle navn, fødselsdato, nasjonalitet, kontaktinformasjon som adresse, e-postadresse og telefonnummer.
 • Jobbsøknadsbrev: Selv om dette ikke er en del av CV-en i seg selv, er det en viktig del av jobbsøknaden i Slovenia. Dette bør skrives på en personlig og engasjerende måte for å fange oppmerksomheten til arbeidsgiveren.
 • Utdanning: Start med din siste utdanning og arbeid deg bakover. Inkluder detaljer som navnet på institusjonen, studieretning, og datoer for når du startet og fullførte utdanningen.
 • Arbeidserfaring: I likhet med utdannelsesdelen, bør du starte med din siste jobb og jobbe deg bakover. Inkluder detaljer som arbeidsgiverens navn, stillingstittel, arbeidsoppgaver, og datoer for når du startet og sluttet.
 • Ferdigheter: Dette kan inkludere både hard og soft skills. For eksempel kan du nevne språkferdigheter, IT-ferdigheter, lederegenskaper eller organisatoriske ferdigheter.
 • Referanser: Dette er valgfritt, men kan øke sjansene dine for å få jobben. Hvis du velger å inkludere referanser, sørg for at du har tillatelse fra personene du lister opp.
Råd: Tilpass CV-en din til hver enkelt jobbsøknad. Dette viser at du har tatt deg tid til å lese jobbbeskrivelsen nøye og at du er genuint interessert i stillingen. For eksempel, hvis du søker på en stilling som krever sterke IT-ferdigheter, bør du fremheve dine relevante ferdigheter og erfaringer i denne delen.

Kunsten å skrive en slagkraftig overskrift til din slovenske CV

Slovensk sprak


Overskriften på en slovensk språklig CV er utrolig viktig, da den skal være tydelig synlig og inneholde all nødvendig kontaktinformasjon. Å lage en slik overskrift krever at man følger noen enkle trinn. Først skal man skrive sitt etternavn og fornavn. Etter det skal man nevne sitt yrke og disiplin for å gi en klar indikasjon av hva slags arbeid man er kvalifisert for eller søker på. Deretter skal man inkludere sin postadresse, slik at potensielle arbeidsgivere vet hvor de kan sende skriftlig korrespondanse. Etter postadressen skal man inkludere sitt telefonnummer, slik at man lett kan bli kontaktet for intervjuer eller andre henvendelser. Til slutt, legg til din e-postadresse, som er en viktig kontaktmetode i dagens digitale verden. Med alle disse elementene på plass, vil man ha en effektiv og informativ overskrift på sin slovenske CV.

Novak Janez

Inženir strojništva

Trg republike 3, 1000 Ljubljana

Telefon: 040 123 456

E-pošta: janez.novak@email.si


Hvordan inkludere bilde i CV-en din på slovensk: en nøkkel til suksess

På det slovenske markedet er det ikke obligatorisk å inkludere et bilde i CV-en din. Det er hovedsakelig fordi ansettelsesprosessen fokuserer mer på kompetanser og erfaringer, og mindre på utseende. Imidlertid, hvis du velger å inkludere et bilde, er det noen retningslinjer du bør følge.

Bildet skal være profesjonelt. Det betyr ingen selfies eller uformelle bilder. Det bør være et høyoppløselig bilde, hvor du er kledd passende for jobben du søker på. Størrelsen på bildet skal ikke være for stort, og det skal plasseres øverst i CV-en, vanligvis i høyre eller venstre hjørne.

Husk at inkludering av bilde kan føre til utilsiktet skjevhet i ansettelsesprosessen. Hvis det ikke er et krav for jobben du søker, kan det være best å utelate det. Det viktigste er at CV-en din presenterer dine ferdigheter og kvalifikasjoner på en klar og effektiv måte.

Betydningen av erfaring i en CV for det slovenske arbeidsmarkedet


Hvordan Skrive Erfaringer på en CV for det Slovenske Arbeidsmarkedet

Erfaringsdelen i en slovensk CV er avgjørende for å vise frem dine tidligere jobber, oppnåelser og ferdigheter. Den gir en oversikt over kandidatens arbeidsbakgrunn og kompetanse, som er verdifull informasjon for potensielle arbeidsgivere.

 • Organiser dine tidligere jobber i en kronologisk rekkefølge, med den nyeste stillingen først. Dette gir arbeidsgiveren en klar forståelse av din karrierevei og utviklingen av dine ferdigheter over tid.
 • Inkluder arbeidsperioden for hver stilling du har hatt. Dette gir en indikasjon på din stabilitet, forpliktelse og hvor lenge du har brukt til å utvikle dine ferdigheter i hver jobb.
 • Stillingsstittelen er et viktig element i erfaringsdelen. Den skal være presis og korrekt reflektere det arbeidet du utførte.
 • Bruk punktlister for å beskrive dine oppgaver og ansvar i hver jobb. Dette gjør det lettere for arbeidsgiveren å raskt skanne gjennom og få et inntrykk av dine ferdigheter og erfaringer.
 • Lag en detaljert stillingsbeskrivelse for hver jobb du har hatt. Inkluder spesifikke oppgaver, prosjekter du har jobbet med og resultater du har oppnådd. Dette gir arbeidsgiveren et innblikk i hva du faktisk kan gjøre.
 • Bruk stikkord som er relevante for den aktuelle jobben. Dette kan hjelpe CV-en din til å bli lagt merke til av rekrutteringsprogramvare, og det viser også at du har spesifikk kunnskap om feltet.
Husk å være så konkret som mulig når du beskriver dine tidligere stillinger, og bruk et variert ordforråd for å illustrere din erfaring og ferdigheter.

Pozicija: Prodajni svetovalec

Podjetje: Mercator d.d., Ljubljana, Slovenija

Datum: Januar 2015 - December 2018


Opis:

 • Svetoval sem strankam in jim pomagal najti želene izdelke.
 • Skrbel sem za urejanje in polnjenje prodajnih polic.
 • Opravljal sem blagajniško delo in skrbel za pravilen obračun.
 • Sodeloval sem pri inventuri in skrbel za natančnost zaloge.
 • Redno sem se usposabljal za novosti v prodajnem asortimanu.

Slovensk sprak


Håndtering av manglende arbeidserfaring når du skriver en CV på slovensk

Å fylle ut en CV på slovensk uten tidligere erfaring kan virke utfordrende, men det er fullt mulig å lage en sterk søknad med de rette tipsene. I det følgende finner du enkle og praktiske råd som vil hjelpe deg med å lage en overbevisende CV. Fra å fokusere på dine ferdigheter til å utnytte dine personlige egenskaper, disse tipsene vil veilede deg gjennom prosessen.

 1. Personlige detaljer: Begynn med dine personlige detaljer som navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse. Dette er grunnleggende informasjon som alltid må være tilstede.
 2. Profil/Objektiv: Skriv en kort oppsummering om deg selv og dine karrieremål. Dette bør være en kort og konsis erklæring som gir en oversikt over hvem du er, dine ferdigheter og hva du søker etter i en jobb.
 3. Utdanning: Liste opp din utdanningsbakgrunn i omvendt kronologisk rekkefølge, med de mest nylige studiene først. Hvis du ikke har arbeidserfaring, kan du legge vekt på relevante kurs, prosjekter eller oppgaver som du har fullført i løpet av studietiden.
 4. Ferdigheter: Liste opp alle relevante ferdigheter du har. Dette kan inkludere tekniske ferdigheter, språkferdigheter, organisatoriske ferdigheter og andre ferdigheter som er relevante for jobben du søker på.
 5. Frivillig arbeid: Hvis du har gjort frivillig arbeid, er dette en flott måte å vise frem dine ferdigheter og engasjement på. Det viser også at du er villig til å ta initiativ og jobbe hardt, selv uten lønn.
 6. Ekstraaktiviteter: Hvis du har deltatt i noen form for ekstraaktiviteter, som sport, musikk, drama eller klubber, kan du liste disse opp. Dette kan vise frem en rekke ferdigheter, som lederevner, teamarbeid og engasjement.
 7. Referanser: Hvis du har personer som kan bekrefte dine ferdigheter, kvalifikasjoner og karakter, kan du inkludere dem som referanser. Pass på å be om tillatelse først, og gi all relevant kontaktinformasjon.
 8. Språk: Hvis du snakker mer enn ett språk, er dette definitivt noe du bør inkludere i din CV. Det kan være en stor fordel, spesielt for bedrifter som opererer internasjonalt.
 9. Tilpass CVen: Husk å tilpasse CVen din for hver jobb du søker på. Dette kan du gjøre ved å fremheve de ferdighetene og erfaringene som er mest relevante for jobben.
 10. Korrekturles: Sjekk alltid CVen din for stavefeil og grammatiske feil. En feilfri CV vil gi et bedre inntrykk enn en som er full av feil.
 11. Behold det kort og konsist: En god CV bør ikke være mer enn 1-2 sider. Hold det kort og konsist, men sørg for å inkludere all viktig informasjon.

Betydningen av utdanning når du skriver en CV på slovensk


Utdanningsdelen i en slovensk CV er av kritisk betydning for arbeidsgivere, da den gir innsikt i søkerens akademiske bakgrunn og kvalifikasjoner. Dette er den delen hvor søkeren lister opp all sin formelle utdanning, inkludert videregående skole, universitet, høyskole, og andre relevante kurs eller sertifiseringer. Den gir arbeidsgiveren en forståelse av søkerens evne til å lære, tilpasse seg, og anvende kunnskap, som alle er nøkkelkvaliteter i ethvert yrke.

Videre, i mange bransjer og yrker, er bestemte utdanningskvalifikasjoner obligatoriske for å kunne utføre jobben effektivt. Derfor hjelper utdanningsdelen arbeidsgivere med å sile ut kandidater som ikke møter de nødvendige kravene. I tillegg kan den også være en indikator på en kandidats engasjement, disiplin og styrke innenfor et bestemt fagområde.

Hvordan Prioritere Utdanning i en Slovensk CV

I en slovensk CV er det vanlig å plassere utdanning etter personlig informasjon og før arbeidserfaring, særlig for de som er i begynnelsen av sin karriere. Dette er fordi utdanningen er det mest relevante for unge jobbsøkere som kanskje ikke har rukket å samle mye arbeidserfaring ennå. For eksempel, hvis en person har nylig uteksaminert med en grad i økonomi, ville dette være relevant og verdifull informasjon for en potensiell arbeidsgiver i en økonomirelatert sektor.

Et unntak fra denne regelen kan være hvis personen har betydelig arbeidserfaring som er mer relevant for jobben de søker. For eksempel, hvis en person har arbeidet i mer enn ti år i en lederstilling innenfor IT-sektoren, men har en utdanningsbakgrunn i humaniora, ville det være mer meningsfylt å presentere arbeidserfaringen først. I dette tilfellet vil arbeidserfaringen gi mer innsikt i personens ferdigheter og kompetanse enn deres akademiske bakgrunn.

Izobrazba:

 • 2009 - 2013: Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, smer Elektrotehnika - Diplomiral sem z odliko, moje diplomske naloge pa se je osredotočil na optimizacijo energetskih sistemov. Med študijem sem se udeležil več tehničnih konferenc in se uspešno uvrstil v top 10% svoje generacije.
 • 2013 - 2015: Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko - Magistrski študij Elektrotehnike. V okviru magistrskega študija sem se specializiral za področje obnovljivih virov energije in uspešno zaključil z oceno 9,5.
 • 2015 - 2017: Univerza v Mariboru, Fakulteta za strojništvo - Doktorski študij na področju energetskega inženiringa. Moje doktorsko delo, ki se osredotoča na optimizacijo sončnih elektrarn, je bilo nagrajeno z najvišjo oceno.

Dodatno izobraževanje:

 • 2018: Certifikat iz programiranja PLC krmilnikov - Uspešno sem opravil tečaj za programiranje PLC krmilnikov, ki ga je organiziral Siemens.
 • 2019: Certifikat iz energetskega menedžmenta - Uspešno sem opravil tečaj za energetskega menedžerja, ki ga je organiziral TÜV SÜD.

Betydningen av Ferdigheter for en Slovensk CV


Slovensk sprak


Ferdigheter er en avgjørende del av en slovensk CV. I et konkurransedyktig arbeidsmarked som Slovenia, er det viktig for jobbsøkere å skille seg ut ved å vise et bredt spekter av både tekniske og myke ferdigheter. Tekniske ferdigheter viser din kompetanse innen et spesifikt felt eller jobb, mens myke ferdigheter, som kommunikasjons- og lederegenskaper, viser din evne til å jobbe effektivt med andre. En godt strukturert CV som tydelig fremhever disse ferdighetene kan gi deg en fordel i søknadsprosessen.

Rekrutterere på det slovenske arbeidsmarkedet ser etter kandidater som ikke bare har de nødvendige tekniske ferdighetene, men som også kan demonstrere myke ferdigheter som problemløsning, beslutningstaking og evnen til å jobbe effektivt i team. I tillegg setter de pris på kandidater som viser evne til kontinuerlig læring og utvikling, da dette er viktig i et raskt skiftende arbeidsmiljø. Det er også en økende etterspørsel etter digitale ferdigheter på grunn av den økende digitaliseringen av arbeidsplassen.

Nedenfor skal vi presentere en liste over personlige og faglige ferdigheter som kan være nyttige når du skriver din CV på slovensk.

Personlige ferdigheter (Osebne veščine):

 • Punktlig (Točen)
 • Selvstendig (Samostojen)
 • Godt organisert (Dobro organiziran)
 • Gode kommunikasjonsferdigheter (Dobre komunikacijske veščine)
 • Fleksibel (Prilagodljiv)
 • Problemløser (Reševalec problemov)
 • Arbeider godt under press (Dobro delam pod pritiskom)
 • Beslutningstaker (Odločevalec)
 • Kreativ (Ustvarjalen)

Faglige ferdigheter (Strokovne veščine):

 • Godt kjent med Microsoft Office (Dobro poznavanje Microsoft Office)
 • Prosjektledelse (Vodenje projektov)
 • Kjennskap til HTML og CSS (Poznavanje HTML in CSS)
 • Erfaring med Adobe Photoshop (Izkušnje z Adobe Photoshop)
 • Regnskapsferdigheter (Računovodske veščine)
 • Salg og markedsføring (Prodaja in trženje)
 • Kundeservice (Storitve za stranke)
 • Teknisk støtte (Tehnična podpora)
 • Erfaring med sosiale medier (Izkušnje z družbenimi mediji)

Avsnitt å inkludere i din slovenske CV


Tilleggsoverskrifter i en slovensk CV kan være "Språk", "Hobbyer eller interesser", "Sertifikater", "Førerkort", "Referanser" og "IT-verktøy". Å inkludere flere kategorier i CVen din gir en mer komplett oversikt over dine ferdigheter og erfaringer. Det gir også arbeidsgiveren en bedre forståelse av din personlighet, dine interesser og din kompetanse, noe som kan være avgjøringsfaktorer i en ansettelsesprosess.

"Sertifikater"-delen er et område hvor du kan utheve spesifikke kvalifikasjoner du har oppnådd, enten det er gjennom formell utdanning, profesjonell opplæring, eller andre metoder. Dette kan omfatte alt fra fagspesifikke sertifiseringer, som for eksempel et prosjektledelsessertifikat, til mer generelle sertifikater, som førstehjelpskurs. Sertifikater viser at du har tatt initiativ for å utvide din kunnskap og ferdigheter, og kan gi deg en fordel i jobbmarkedet.

"IT-verktøy"-delen er et sted hvor du kan liste opp og detaljere din erfaring med forskjellige teknologiske verktøy. Dette kan omfatte alt fra programvare som Microsoft Office eller Adobe Creative Suite, til programmeringsspråk som Python eller Java, til mer spesialiserte verktøy som Google Analytics eller Salesforce. I dagens teknologi-drevne arbeidsmarked, kan demonstrasjon av kompetanse med et bredt spekter av IT-verktøy gi deg et konkurransefortrinn.

Forbedringspunkter for å skrive en CV på Slovensk


Hvis du søker jobb i Slovenia, er det viktig at du formaterer og organiserer CV-en din på en måte som er kjent og forståelig for slovenske arbeidsgivere. Her er noen tips for å forbedre din slovenske CV:

 1. Personlig informasjon: I Slovenias CV skal du inkludere ditt fulle navn, fødselsdato, nasjonalitet, sivilstand, kontaktinformasjon inkludert adresse, telefonnummer og e-post.
 2. Bilde: Det er vanlig å inkludere et profesjonelt bilde av deg selv på CV-en din i Slovenia. Pass på at bildet er nylig tatt, og at du ser profesjonell ut.
 3. Arbeidserfaring: Listen din arbeidserfaring i omvendt kronologisk rekkefølge, med det siste arbeidet først. Inkluder navnet på selskapet, stillingstittelen, datoene du jobbet der, og en kort beskrivelse av dine ansvarsområder.
 4. Utdanning: Nevn alle dine utdanningskvalifikasjoner, inkludert skole, universitet, og eventuelle faglige kurs eller sertifiseringer du har fått. Dette skal også være i omvendt kronologisk rekkefølge.
 5. Språkferdigheter: Slovenere verdsetter flerspråklighet, så sørg for å inkludere alle språk du snakker, samt din ferdighetsnivå i hver.
 6. Referanser: Det er vanlig å inkludere minst to profesjonelle referanser på en slovensk CV. Dette kan være tidligere eller nåværende arbeidsgivere, kollegaer, eller akademiske veiledere.
 7. Tilpasset søknaden: Tilpass CV-en din for hver jobbsøknad. Sørg for at du fremhever de ferdighetene og erfaringene som er mest relevante for stillingen du søker på.
 8. Korrekturles: Sørg for at CV-en din er fri for stavefeil eller grammatikkfeil. Dette vil vise potensielle arbeidsgivere at du er detaljorientert og profesjonell.

Nøkkelelementer i en Slovensk CV: En Omfattende Guide


Slovensk sprak


Å skrive en CV kan virke som en utfordrende oppgave, men med de rette retningslinjene, kan det bli en mye enklere prosess. Her er noen nøkkelpunkter som vil hjelpe deg med å skrive en overbevisende slovensk CV som vil gi deg en større sjanse til å få jobben du ønsker.

 1. Personlig informasjon: Start med å inkludere personlig informasjon som navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse. I Slovenske CV-er er det også vanlig å inkludere fødselsdato og nasjonalitet.
 2. Arbeidserfaring: List opp din tidligere arbeidserfaring i omvendt kronologisk rekkefølge, med din siste jobb først. Inkluder jobbtittel, selskapsnavn, datoer for ansettelse og en kort beskrivelse av dine oppgaver og prestasjoner.
 3. Utdanning: På samme måte, list opp din utdanning i omvendt kronologisk rekkefølge. Inkluder grad, skolenavn og datoer for oppmøte.
 4. Ferdigheter: I denne delen skal du liste opp alle relevante ferdigheter du har, som språk, IT-ferdigheter og spesifikke ferdigheter relatert til jobben du søker på.
 5. Referanser: Inkluder referanser i CV-en din. Dette kan være tidligere arbeidsgivere, lærere eller andre personer som kan bekrefte dine kvalifikasjoner og arbeidserfaring.
 6. Tilpasning: Pass på å tilpasse CV-en din for hver stilling du søker på. Dette viser at du har tatt deg tid til å lese jobbannonsen nøye og at du er genuint interessert i stillingen.
 7. Korrekturlesing: Til slutt, sørg for å lese gjennom CV-en din flere ganger for å sikre at det ikke er noen stavefeil eller grammatiske feil. Dette vil gi et profesjonelt inntrykk til potensielle arbeidsgivere.

Hvordan Skrive et Følgebrev på Slovensk


Når du søker på en jobb i Slovenia, er det viktig å inkludere et følgebrev med CV-en din. Dette er fordi et følgebrev gir deg muligheten til å presentere deg selv på en mer personlig måte og fremheve de ferdighetene og erfaringene som gjør deg spesielt egnet for stillingen. I tillegg gir et godt skrevet følgebrev arbeidsgivere en forståelse av din motivasjon for å søke på jobben, noe som kan være avgjørende for suksessen din i rekrutteringsprosessen. Til slutt, siden et følgebrev er standard i profesjonelle miljøer i Slovenia, kan mangelen på et følgebrev gi inntrykk av mangel på profesjonalitet eller dedikasjon.

Lag din CV med de beste malene

Vanlige Spørsmål om Jobbsøking og CV-Skriving på Slovensk

Hva er noen viktige aspekter å vurdere når jeg skriver en CV for jobbsøknad i Slovenia?

I Slovenia er det vanlig å inkludere et passbilde i CV-en. Selv om det ikke er obligatorisk, foretrekker mange arbeidsgivere det. I tillegg er det viktig å skrive CV-en på slovensk, med mindre stillingsannonsen spesifikt ber om noe annet. Personnummer (EMŠO) og fødselsdato er også vanlig å inkludere.

Hva er den anbefalte lengden på en slovensk CV?

En CV på slovensk skal vanligvis ikke overstige to sider. Det er viktig å være kortfattet og kun inkludere relevant informasjon. Hvis du har mye erfaring eller mange kvalifikasjoner, kan det være nødvendig med en lengre CV, men prøv å begrense den til maksimalt tre sider.

Hvordan skal jeg skrive en jobbsøknad på slovensk?

Jobbsøknaden, kjent som "prošnja za delo", skal være formell og profesjonell. Pass på å bruke korrekt form og høflig språk. Start med en introduksjon om deg selv og hvorfor du søker på stillingen, etterfulgt av en beskrivelse av dine kvalifikasjoner og erfaringer. Avslutt med å uttrykke håp om et intervju. Husk å inkludere kontaktdetaljer både i CV-en og jobbsøknaden.

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV

Eksempel på brev for nedlasting

Mal for følgebrev
Design for følgebrev
Mal for følgebrev for studenter - universitet
Mal for følgebrev for engasjement