Veiledning for å skrive en effektiv CV på Vietnamesisk

Å skrive en effektiv CV for det vietnamesiske arbeidsmarkedet kan være en utfordring, da det krever en forståelse for lokale forventninger og preferanser. Det vietnamesiske arbeidsmarkedet verdsetter detaljert informasjon, strukturert presentasjon og respekt for formelle konvensjoner. Hvordan kan man best presentere sin kompetanse på en måte som appellerer til vietnamesiske arbeidsgivere? Hvordan kan man strukturere CVen for maksimal effekt? Hva er de formelle konvensjonene som man bør overholde i en vietnamesisk CV?

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Hvordan lage en CV på Vietnamesisk: Et Eksempel

HỌ VÀ TÊN: NGUYỄN VĂN A
ĐỊA CHỈ: 123 Đường ABC, Quận 1, TP.HCM
SỐ ĐIỆN THOẠI: 0987 654 321
EMAIL: nguyenvana@gmail.com

MỤC TIÊU NGHỀ NGHIỆP:

Tìm kiếm một vị trí thách thức trong lĩnh vực Kỹ thuật phần mềm, nơi tôi có thể sử dụng kỹ năng và kinh nghiệm của mình để đóng góp vào sự phát triển của công ty.

KINH NGHIỆM LÀM VIỆC:

Công Ty XYZ, TP. HCM — Kỹ sư phần mềm
Tháng 1, 2017 - Hiện tại

 • Xây dựng và bảo dưỡng các ứng dụng web.
 • Phân tích và giải quyết các vấn đề phát sinh.
 • Lập kế hoạch và ước lượng thời gian cho các dự án.

Công Ty ABC, TP. HCM — Thực tập sinh
Tháng 6, 2015 - Tháng 12, 2016

 • Hỗ trợ trong việc phát triển và kiểm thử phần mềm.
 • Tìm hiểu và áp dụng các công nghệ mới.

KỸ NĂNG:

 • Lập trình: Java, Python, C#, .Net
 • Cơ sở dữ liệu: MySQL, SQL Server
 • Hệ điều hành: Windows, Linux
 • Ngôn ngữ: Tiếng Việt (bản ngữ), Tiếng Anh (sơ cấp)

HỌC VẤN:

Đại học Bách Khoa, TP.HCM — Bằng cử nhân Công nghệ Thông tin

Tháng 8, 2011 - Tháng 5, 2015

THAM KHẢO:

Có thể cung cấp theo yêu cầu.

I det etterfølgende vil vi illustrere hvordan du skriver en perfekt CV på vietnamesisk for det vietnamesiske arbeidsmarkedet. Virksomheter i Vietnam har en tendens til å foretrekke CV-er skrevet på vietnamesisk, da det gjør det lettere for dem å forstå og evaluere dine kvalifikasjoner. Det er også viktig å tilpasse din CV til det lokale arbeidsmarkedet for å vise din kulturelle forståelse og villighet til å integrere deg. En godt utformet, vietnamesisk CV kan være en nøkkelfaktor for å sikre drømmejobben i Vietnam. Så, la oss dykke inn i detaljene om hvordan du lager en overbevisende vietnamesisk CV.

Vietnamesisk sprak


Nyttige Setninger for å Skrive en CV på Vietnamesisk


Her kan du finne en liste over nyttige begreper knyttet til å skrive en CV på Vietnamesisk. Disse begrepene er oversatt til Vietnamesisk for å hjelpe deg med å bedre forstå hva hver del av CV-en innebærer. I tillegg kan det være nyttig når du skal skrive din egen CV på Vietnamesisk.

 • CV-struktur: Cấu trúc CV
 • CV-formatering: Định dạng CV
 • Utdanning: Học vấn
 • Ferdigheter: Kỹ năng
 • Praksisplass: Thực tập
 • Arbeidserfaring: Kinh nghiệm làm việc
 • Kontaktinformasjon: Thông tin liên hệ
 • Referanser: Người tham chiếu
 • Personlig profil: Hồ sơ cá nhân
 • Språkferdigheter: Kỹ năng ngôn ngữ
 • Sertifikater og lisenser: Chứng chỉ và giấy phép
 • Frivillig arbeid: Công việc tình nguyện
 • Publikasjoner: Các ấn phẩm
 • Kurs og opplæring: Các khóa học và đào tạo
 • Hobbyer og interesser: Sở thích và niềm đam mê.

Nyttig grammatikk for å skrive en CV på Vietnamesisk


Vietnamesisk grammatikk og bøyninger skiller seg fra norsk på flere måter. Først og fremt har ikke vietnamesisk noen bøyninger for å indikere tid, person eller tall, noe som gjør det noe enklere i struktur enn norsk. I stedet brukes forskjellige ord og setningsstrukturer for å indikere tid. For eksempel, for å uttrykke fortid, kan ordet "đã" (allerede) bli brukt før verbet. Når du skriver en CV på vietnamesisk, skal den skrives i tredje person. For eksempel, i stedet for å si "Jeg jobbet for selskapet i to år", ville du si "Anh ấy đã làm việc cho công ty trong hai năm" (Han jobbet for selskapet i to år).

Når du skriver om dine tidligere jobberfaringer på en CV på vietnamesisk, er det vanlig å bruke fortid. For eksempel, "Anh ấy đã làm việc như một giáo viên từ 2015 đến 2017" (Han jobbet som lærer fra 2015 til 2017). Men når du skriver om dine nåværende jobboppgaver, bør du bruke nåtid. For eksempel, "Anh ấy đang làm việc như một giáo viên" (Han jobber som lærer). Husk at vietnamesisk ikke har en presis form for nåtid, så "đang" (er) brukes ofte for å indikere pågående handlinger.

Viktigheten av Struktur og Formatering når du Skriver en CV på Vietnamesisk


Một CV được cấu trúc tốt không chỉ giúp ứng viên thể hiện được khả năng và kỹ năng của mình một cách rõ ràng, mà còn tạo ấn tượng mạnh mẽ với nhà tuyển dụng. Việc này đặc biệt quan trọng trong thị trường việc làm Việt Nam, nơi sự cạnh tranh khốc liệt. Bố cục và cấu trúc của CV không chỉ giúp thông tin dễ đọc hơn, mà còn chứng minh sự chuyên nghiệp và tư duy tổ chức của ứng viên. Đầu tư thời gian vào việc tạo ra một CV rõ ràng và hấp dẫn có thể giúp ứng viên tiến gần hơn đến mục tiêu sự nghiệp của họ. Đối mặt với thách thức này, hãy nhớ rằng một CV tốt có thể là chìa khóa mở cánh cửa thành công.

I tillegg til vår vietnamesiske CV-mal, har vi også andre lignende maler du kanskje vil sjekke ut.

Hvordan mestre kunsten av CV-formatering på Vietnamesisk: Viktigheten av struktur og presentasjon

En CV på vietnamesisk krever en viss stilistisk innstilling for å være effektiv og profesjonell. Her er noen viktige punkter å huske på:

 • Skrifter: Bruk standard, lett lesbare skrifter som Arial eller Times New Roman. Dette er universelt akseptert og gir CV-en din et rent og organisert utseende som er lett å lese for arbeidsgivere.
 • Format: Hold deg til et enkelt, oversiktlig format. En typisk vietnamesisk CV bør være kronologisk, med den nyeste erfaringen først.
 • Marger: Hold margene på rundt 2 cm. Dette gir CV-en din plass til å "puste" og gjør det lettere for arbeidsgivere å lese.
 • Punktliste: Bruk punktlister for å organisere informasjonen. Dette er en effektiv måte å presentere dine ferdigheter og erfaringer på en lettfordøyelig måte.
 • Skilletegn: Bruk standard skilletegn som komma og punktum. Unngå å bruke for mange utropstegn eller spørsmålstegn, da dette kan virke uprofesjonelt.
 • Farger: Hold fargene nøytrale og profesjonelle. Svart tekst på hvit bakgrunn er det mest aksepterte, da det er lett å lese og gir en profesjonell fremtoning.
Husk at en CV skal representere deg på en profesjonell måte. Disse punktene er veiledende for å lage en CV som passer det vietnamesiske markedet og vil hjelpe deg å fremstå som en seriøs kandidat.

Behersk kunsten å skrive en strukturert CV på Vietnamesisk!

Vietnamesisk sprak


Strukturen og hoveddelene av en CV på vietnamesisk kan variere noe ut fra stillingen man søker, men det er visse elementer som er standard og forventes å være med. Disse inkluderer:

 • Personlig informasjon: Dette inkluderer navn, fødselsdato, kjønn, sivilstatus, adresse, telefonnummer og e-postadresse. I Vietnam er det også vanlig å inkludere et passfoto på CV-en.
 • Målsetting: Her bør du skrive en kort tekst om dine karrieremål og hvorfor du søker på stillingen. Dette gir arbeidsgiveren en bedre forståelse av dine ambisjoner og motivasjon.
 • Utdanning: Liste opp all relevant utdanning, med det nyeste først. Inkluder navn på utdannelsesinstitusjon, studieretning og dato for når du fullførte studiet.
 • Arbeidserfaring: Dette er en oversikt over tidligere jobber du har hatt, med det nyeste først. Inkluder jobbtittel, navn på selskap, og perioden du jobbet der. Skriv også en kort beskrivelse av arbeidsoppgavene dine.
 • Ferdigheter: Liste opp relevante ferdigheter du har. Dette kan være språkferdigheter, tekniske ferdigheter eller andre ferdigheter som er relevante for jobben du søker på. I Vietnam er det for eksempel viktig å nevne om man har gode engelskferdigheter, da dette er etterspurt i mange jobber.
 • Referanser: Det er vanlig å inkludere to til tre referanser på en vietnamesisk CV. Dette kan være tidligere arbeidsgivere, lærere eller andre som kan gi en vurdering av din arbeidsevne og karakter.
 • Råd: Det er viktig å tilpasse CV-en til den spesifikke jobben du søker på. Dette betyr at du bør fremheve den erfaringen og de ferdighetene som er mest relevante for stillingen. Å vise at du har gjort research om selskapet og stillingen kan også være en fordel.
 • Interesser: Til slutt kan du inkludere en seksjon om dine interesser. Dette gir arbeidsgiveren en bedre forståelse av hvem du er som person. I Vietnam er det for eksempel populært med frivillig arbeid, så hvis du har erfaring med dette kan det være lurt å ta det med.

Slik lager du en effektiv overskrift til CV-en din på vietnamesisk

Vietnamesisk sprak


Overskriften på en vietnamesisk språklig CV er svært viktig; den skal være godt synlig og inneholde all nødvendig kontaktinformasjon for å gi en tydelig og umiddelbar forståelse av hvem søkeren er. For å lage en overskrift som oppfyller disse kravene, følg disse trinnene:

Start med å skrive ditt Etternavn og Fornavn. Dette er grunnleggende informasjon som gir mottakeren en umiddelbar indikasjon på hvem du er.

Deretter, under ditt fulle navn, bør du inkludere din Yrke og disiplin. Dette gir mottakeren en rask oversikt over din profesjonelle identitet og felt av ekspertise.

Videre, under din yrke og disiplin, legg til din Postadresse. Selv om digital kommunikasjon er mest vanlig i dag, er det fortsatt viktig å inkludere en fysisk adresse for formelle formål og for å vise at du er åpen for direkte kommunikasjon.

Deretter, inkluder ditt Telefonnummer. Dette er viktig for å tillate potensielle arbeidsgivere å kontakte deg direkte og raskt om nødvendig.

Til slutt, legg til din Epostadresse. Dette er en av de mest praktiske og vanlige måtene for arbeidsgivere å kontakte deg på, og det er derfor viktig å inkludere det i overskriften på CV-en din. Sørg for at e-postadressen er profesjonell og enkel å lese.

Nguyễn Văn A

Kỹ sư Cơ khí

123 Đường Bạch Đằng, Quận 1, Thành phố Hồ Chí Minh

Điện thoại: 0123456789

Email: nguyenvana@gmail.com


Betydningen av et bilde i din vietnamesiske CV

I det vietnamesiske arbeidsmarkedet er det ikke uvanlig å inkludere et bilde i CV-en. Selv om det ikke er obligatorisk, kan det bidra til å skape et mer personlig inntrykk. Hvis et bilde er inkludert, skal det være et profesjonelt portrettbilde med nøytral bakgrunn. Størrelsen på bildet skal være rundt 4x6 cm, men kan variere litt avhengig av CV-layout.

Bildet skal være i god kvalitet, og personen skal være presentert på en profesjonell måte, med passende arbeidsantrekk. Det er viktig å unngå tilfeldige eller uformelle bilder.

Hvis et bilde ikke er inkludert, er det ikke nødvendigvis et problem. I noen tilfeller kan det faktisk være en fordel, for eksempel hvis man søker på stillinger i internasjonale selskaper som har strenge retningslinjer mot diskriminering. I disse tilfellene kan manglende bilde bidra til å fokusere mer på kandidatens kvalifikasjoner og erfaringer, i stedet for deres utseende.

Betydningen av erfaring i en CV for det vietnamesiske arbeidsmarkedet


Hvordan skrive arbeidserfaringer for en CV for det vietnamesiske arbeidsmarkedet

Erfaringsdelen i en vietnamesisk CV er avgjørende for å vise dine tidligere prestasjoner og ansvarsområder, og er ofte det første arbeidsgivere ser på når de vurderer din søknad. Det gir potensielle arbeidsgivere en klar og konsis oversikt over dine ferdigheter, kompetanser og tidligere arbeidserfaringer, noe som hjelper dem å avgjøre om du er en god kandidat for stillingen.

 1. Kronologisk rekkefølge: Start med din nyeste jobb og gå bakover. Dette gir arbeidsgiveren en oppdatert oversikt over hva du har gjort nylig og hvordan du har utviklet deg i løpet av karrieren.
 2. Arbeidsperiode: Inkluder startdato og sluttdato for hver stilling. Dette gir arbeidsgiveren en ide om hvor lenge du har vært i hver stilling og om det er noen hull i arbeidshistorikken din.
 3. Stillingstittel: Inkluder tittelen på hver stilling du har hatt. Dette gir arbeidsgiveren en umiddelbar forståelse av nivået på dine tidligere roller og ansvarsområder.
 4. Punktliste: Bruk punktlister for å beskrive dine arbeidsoppgaver, ansvarsområder og prestasjoner i hver stilling. Dette gjør det enklere for arbeidsgiveren å raskt skanne gjennom din erfaring og se hva du har oppnådd.
 5. Stillingsbeskrivelse: Gi en kort, men detaljert beskrivelse av hver stilling. Dette gir arbeidsgiveren en klar forståelse av hva du faktisk gjorde i hver rolle.
 6. Bruk av stikkord: Bruk relevante stikkord og fraser som er relevante for stillingen du søker på. Dette vil hjelpe CV-en din å bli merkbar når arbeidsgivere bruker programvare for å skanne gjennom søknader.
Husk at erfaringsdelen av CV-en din bør være skreddersydd for hver jobb du søker på, og bør tydelig vise hvordan din tidligere erfaring gjør deg til en ideell kandidat for stillingen. Husk å være presis, konsis og tydelig i din beskrivelse av hver stilling.

Kinh nghiệm làm việc:

Vị trí: Trưởng phòng Kinh doanh

Công ty: Công ty ABC, Hà Nội, Việt Nam

Thời gian: Tháng 1, 2015 - Tháng 12, 2019


 • Phát triển và thực hiện chiến lược kinh doanh để đạt được mục tiêu doanh số.
 • Quản lý và đào tạo đội ngũ nhân viên kinh doanh.
 • Thiết lập và duy trì mối quan hệ tốt với khách hàng.
 • Phân tích thị trường và đánh giá hiệu quả các chiến dịch.
 • Đề xuất và triển khai các dự án phát triển mới.

Vietnamesisk sprak


Håndtering av mangel på arbeidserfaring når du skriver en CV på vietnamesisk

Å skrive en CV på vietnamesisk kan virke utfordrende, spesielt hvis du ikke har tidligere erfaring. Men det er absolutt mulig å lage en overbevisende CV selv uten jobberfaring. Her er noen enkle og direkte tips til hvordan du kan gjøre dette.

 1. Personlig informasjon: Inkluder grunnleggende informasjon som navn, kontaktinformasjon og en profesjonell e-postadresse.
 2. Målsetting: Skriv en kort, men kraftfull målsetting som fremhever dine karrieremål, entusiasme og vilje til å lære.
 3. Utdannelse: List opp all relevant utdanning, inkludert skoler, universiteter, sertifiseringer, kurs osv. Selv om du ikke har jobberfaring, kan utdanningen din gi en indikasjon på dine ferdigheter og kunnskaper.
 4. Ferdigheter: Identifiser og list opp ferdighetene du har som er relevante for jobben du søker på. Dette kan være tekniske ferdigheter, språkferdigheter, organisatoriske ferdigheter, etc.
 5. Prosjekter: Hvis du har deltatt i skoleprosjekter, frivillige prosjekter, eller har gjennomført personlige prosjekter som er relevante for jobben, legg dem til i CV-en.
 6. Frivillig arbeid: Frivillig arbeid kan vise din evne til å jobbe i team, din dedikasjon, og andre verdifulle ferdigheter. Ikke undervurder viktigheten av dette.
 7. Ekstracurricular aktiviteter: Medlemskap i klubber, organisasjoner eller sportsaktiviteter kan vise lederskap, teamarbeid og andre ferdigheter.
 8. Priser og æresbevisninger: Hvis du har mottatt noen priser eller æresbevisninger, enten akademisk eller personlig, kan dette være en indikasjon på dine prestasjoner og dedikasjon.
 9. Referanser: Selv om du ikke har jobberfaring, kan lærere, trenere, eller andre voksne som kjenner deg godt, fungere som referanser.
 10. Tilpass CVen: Husk å tilpasse CVen for hver jobb du søker på. Sørg for at ferdighetene og erfaringene du fremhever er relevante for jobben.
 11. Korrekturles: Sørg for å lese gjennom CVen nøye for å unngå stavefeil eller grammatikkfeil. Dette er en direkte refleksjon av din profesjonalitet.
 12. Hold det kort og konsist: En CV bør være kort og konsis. Målet er å gi arbeidsgiveren en rask oversikt over dine kvalifikasjoner. Prøv å holde CVen til en side, eller to sider maks.
 13. Bruk et profesjonelt språk: Unngå slang og uformelt språk. Bruk heller profesjonelle uttrykk og handlingsspråk.

Betydningen av utdanning når du skriver en CV på vietnamesisk


Utdanningsdelen i en vietnamesisk CV spiller en viktig rolle i å fremheve kandidatens akademiske prestasjoner og kunnskap. Den gir en oversikt over kandidatens utdannelsesbakgrunn, inkludert detaljer om grader, diplomer, sertifikater og relevante kurs som er tatt. Dette kan hjelpe arbeidsgivere å vurdere om kandidaten har den nødvendige faglige bakgrunnen og kvalifikasjonene for stillingen.

I Vietnam legger mange arbeidsgivere særlig vekt på utdanning og akademiske meritter. Derfor kan en godt presentert utdannelsesdel i en CV gi kandidaten et konkurransefortrinn. Det kan også bidra til å kompensere for mangel på arbeidserfaring, spesielt for nyutdannede eller de som skifter karriere. Utdanningsdelen kan også vise potensielle arbeidsgivere at kandidaten er engasjert i kontinuerlig læring og profesjonell utvikling.

Hvilken Utdanning Du Bør Sette Først i Din Vietnamesiske CV

I en Vietnamesisk CV, er det vanlig å vise utdanning først, spesielt for nyutdannede eller de som har mindre arbeidserfaring. Dette er fordi utdanning er sett på som en viktig indikator på en kandidats kunnskap og potensiale i Vietnam. For eksempel, hvis en kandidat har en mastergrad i økonomi fra et prestisjetungt universitet, vil det bli vist fremtredende på CV-en for å tiltrekke oppmerksomhet fra arbeidsgiveren og vise kandidatens sterke utdanningsbakgrunn.

Men det er unntak, spesielt for de som har betydelig arbeidserfaring eller de som søker på topplederstillinger. I disse tilfellene kan arbeidserfaring bli vist først, da det gir mer relevant og direkte bevis på kandidatens evne til å utføre jobben. For eksempel, hvis en kandidat har over 10 års erfaring som økonomidirektør, vil denne informasjonen være mer relevant og derfor presentert først.

En annen situasjon der utdanning kan ikke bli vist først er når kandidaten skifter karrierebane. I slike tilfeller kan relevante ferdigheter eller erfaringer bli vist først for å demonstrere kandidatens relevans for den nye stillingen, selv om de ikke har formell utdanning i feltet.

Học vấn:

Đại học Kinh tế Quốc dân, Hà Nội (2015 - 2019)

 • Chuyên ngành: Quản trị kinh doanh
 • Tốt nghiệp loại giỏi, với điểm trung bình 8.5/10

Học viện Kỹ năng mềm, TP.HCM (2019 - 2020)

 • Chứng chỉ chuyên sâu về kỹ năng quản lý dự án và lãnh đạo
 • Hoàn thành khóa học với điểm số cao, 9.0/10

Trung tâm Ngoại ngữ A, Hà Nội (2013 - 2015)

 • Chứng chỉ Tiếng Anh TOEIC 800
 • Chứng chỉ Tiếng Pháp DELF B1

Học viện Công nghệ thông tin FPT, Hà Nội (2020 - Hiện tại)

 • Đang theo học khóa học chuyên sâu về quản lý dự án Công nghệ thông tin.

Betydningen av Ferdigheter i en Vietnamesisk CV


Vietnamesisk sprak


Ferdigheter er en avgjørende del av en vietnamesisk CV fordi de hjelper arbeidsgivere å forstå en kandidats potensiale og evne til å utføre bestemte oppgaver. I Vietnam verdsetter arbeidsgivere spesifikke ferdigheter som er relevante for jobben, samt overførbare ferdigheter som kan brukes på tvers av forskjellige roller. For eksempel kan tekniske ferdigheter være viktige for en jobb innen IT, mens kommunikasjonsevner og problemløsning kan være verdifullt i mange forskjellige yrker. Det er også viktig å vise at du er i stand til å tilpasse deg og lære nye ferdigheter raskt, da arbeidsmarkedet i Vietnam er i konstant utvikling.

Når det gjelder hva rekrutterere ser etter på arbeidsmarkedet i Vietnam, er det en rekke faktorer man må ta hensyn til. Først og fremst ser de etter kandidater med sterke ferdigheter og relevant erfaring. Imidlertid blir personlige egenskaper, som evnen til å samarbeide, ta initiativ og vise lederskap, også høyt verdsatt. Dessuten har engelskkunnskaper blitt stadig viktigere i Vietnam, spesielt i jobber som involverer internasjonale forretninger. Derfor kan bevis for språkferdigheter, enten gjennom sertifikater eller praktisk erfaring, være en stor fordel på den vietnamesiske arbeidsmarkeds CV.

Nedenfor presenterer vi en liste over personlige og faglige ferdigheter som kan være nyttige når du skriver en CV på vietnamesisk.

Personlige ferdigheter (Kỹ năng cá nhân):

 • Kommunikasjonsevner (Kỹ năng giao tiếp)
 • Problemløsning (Giải quyết vấn đề)
 • Evne til å arbeide i team (Kỹ năng làm việc nhóm)
 • Selvmotivasjon (Tự động viên)
 • Tidshåndtering (Quản lý thời gian)
 • Kreativitet (Sự sáng tạo)
 • Beslutningstaking (Ra quyết định)
 • Ledelse (Quản lý)
 • Tilpasningsevne (Khả năng thích ứng)
 • Selvstendighet (Làm việc độc lập)

Faglige ferdigheter (Kỹ năng chuyên môn):

 • Teknisk kompetanse (Kỹ năng kỹ thuật)
 • IT-ferdigheter (Kỹ năng IT)
 • Prosjektledelse (Quản lý dự án)
 • Fremmedspråk (Ngoại ngữ)
 • Kundeservice (Dịch vụ khách hàng)
 • Salg og markedsføring (Bán hàng và tiếp thị)
 • Finansiell analyse (Phân tích tài chính)
 • HR-ledelse (Quản lý nhân sự)
 • Dataanalyse (Phân tích dữ liệu)
 • Forskningsferdigheter (Kỹ năng nghiên cứu)

Ulike avsnitt du bør inkludere i en vietnamesisk CV


Tilleggsoverskriftene som kan inkluderes i en vietnamesisk CV kan være 'Språk' og 'IT-verktøy'. Disse tilleggskategoriene gir en bedre representasjon av søkerens ferdigheter og erfaringer. Kategoriene kan vise potensielle arbeidsgivere et bredere spekter av hva søkeren kan tilby, utover de grunnleggende kvalifikasjonene.

'Språk' er en viktig kategori, spesielt i et globalisert arbeidsmiljø. Hvis en søker snakker flere språk, kan dette være en stor fordel, da det kan åpne for kommunikasjon med et bredere spekter av klienter eller kolleger. Å liste opp språkferdighetene på en CV kan gi arbeidsgivere et mer detaljert bilde av søkerens kommunikasjonsevner og kulturelle forståelse.

'IT-verktøy' er en annen relevant kategori. I en stadig mer digitalisert verden er IT-ferdigheter nesten uunnværlige i alle typer jobber. Enten det er grunnleggende datakunnskaper, kjennskap til spesifikke programvarer eller mer avanserte tekniske ferdigheter, kan det å inkludere denne informasjonen på en CV gi arbeidsgivere en bedre forståelse av søkerens digitale ferdigheter. Dette kan være avgjørende for stillinger der teknologi spiller en stor rolle.

Forbedring av CV på Vietnamesisk: Tips og Råd


Å lage en effektiv CV kan være nøkkelen til å få drømmejobben din i Vietnam. Her er noen praktiske tips for å forbedre din Vietnamesisk CV:

 1. Bruk Vietnamesisk språk: Selv om du søker på internasjonale selskaper, vil det være nyttig å ha CV-en din på Vietnamesisk. Dette viser respekt for landets kultur og språk.
 2. Inkluder et profesjonelt bilde: I Vietnam er det vanlig å inkludere et passbilde i CV-en. Sørg for at du ser profesjonell ut på bildet.
 3. Personlig informasjon: Foruten ditt fulle navn, bør du også inkludere fødselsdato, kjønn, sivilstatus, nasjonalitet og kontaktinformasjon. Dette er standard vietnamesisk CV-format.
 4. Jobberfaring: Start med din siste jobb og jobb deg bakover. Inkluder selskapsnavnet, stillingstitelen din, arbeidsperioden, og en kort beskrivelse av dine oppgaver og ansvar.
 5. Utdanning: Inkluder detaljer om din høyeste utdanning først, etterfulgt av lavere grader eller kurs. Hvis du har studert i utlandet, angi hvilket land.
 6. Ferdigheter: I Vietnam er det vanlig å inkludere både hard skills (tekniske ferdigheter) og soft skills (personlige egenskaper). Sørg for å nevne språkferdigheter, spesielt hvis du snakker engelsk eller andre internasjonale språk.
 7. Referanser: Vietnamesiske arbeidsgivere verdsetter referanser, så det er lurt å inkludere minst to på CV-en din. Hvis du har jobbet i Vietnam før, bruk gjerne tidligere vietnamesiske arbeidsgivere som referanser.
 8. Tilpass CV-en din: Til slutt, sørg for å tilpasse CV-en din til hver jobb du søker på. Fremhev de ferdighetene og erfaringene som er mest relevante for den spesifikke stillingen.

Nøkkelelementer for å Skrive en CV på Vietnamesisk


Vietnamesisk sprak


Å skrive en effektiv CV kan være en utfordrende oppgave, spesielt hvis du søker jobb i et annet land, for eksempel Vietnam. Her er noen nøkkelpunkter å huske på når du skriver en vietnamesisk CV som kan hjelpe deg å skille deg ut og fange arbeidsgivernes oppmerksomhet.

 1. Personlig informasjon: Inkluder fullt navn, fødselsdato, kjønn, sivilstatus, nasjonalitet, telefonnummer, e-postadresse og hjemmeadresse. I Vietnam er det vanlig å inkludere et passfoto i CVen.
 2. Målsetting: Gi en kort uttalelse om dine karrieremål og hva du håper å oppnå i jobben du søker på.
 3. Utdanning: Begynn med den siste utdanningen du har fullført. Inkluder navnet på institusjonen, graden du oppnådde, og datoen du begynte og fullførte studiene.
 4. Arbeidserfaring: List opp tidligere jobber i kronologisk rekkefølge, med den nyeste først. Inkluder firmanavn, stilling, arbeidsperiode og beskrivelse av jobben.
 5. Ferdigheter: Vær spesifikk og ærlig om dine ferdigheter. Hvis du snakker flere språk, inkluder nivået av flytighet.
 6. Referanser: Det er vanlig å inkludere to eller tre referanser i Vietnam. Disse kan være tidligere arbeidsgivere eller professorer som kan bekrefte dine ferdigheter og erfaringer.
 7. Til slutt, husk å holde CVen din kort og konsis. En vietnamesisk CV bør ikke være mer enn to sider lang.
Å følge disse retningslinjene kan hjelpe deg å lage en overbevisende vietnamesisk CV som vil gi deg et fortrinn i jobbsøkeprosessen.

Hvordan Skrive et Følgebrev på Vietnamesisk


Når du søker på en jobb i Vietnam, er det svært viktig å legge ved et følgebrev med CVen din. Følgebrevet gir deg en unik mulighet til å fremheve dine sterkeste kvalifikasjoner og forklare hvorfor du er den beste kandidaten for stillingen. I tillegg er det i Vietnam en forventning om at søkeren viser respekt og profesjonalitet ved å formelt presentere seg selv og sin søknad, noe et godt skrevet følgebrev oppnår. Videre kan et personlig og godt formulert følgebrev hjelpe deg å skille deg ut fra andre søkere, og gi arbeidsgiveren et innblikk i din personlighet og motivasjon for stillingen.

Lag din CV med de beste malene

Vanlige Spørsmål om Jobbsøking og CV-Skriving på Vietnamesisk

Hvordan er det vanlig å strukturere en CV på vietnamesisk?

En typisk vietnamesisk CV starter med personlig informasjon som navn, alder, kjønn, sivilstatus, kontaktinformasjon og et profesjonelt bilde. Deretter følger utdannelse og karrierehistorie, der det nyeste er først. Videre bør du inkludere språkkunnskaper, tekniske ferdigheter, og til slutt personlige interesser og hobbyer. Det er også vanlig å legge ved et sammendrag av dine profesjonelle ferdigheter og erfaringer på toppen av CV-en.

Er det noen spesielle høflighetsregler jeg bør følge når jeg søker jobb i Vietnam?

Ja, det finnes en del kulturelle særegenheter du bør være oppmerksom på. For eksempel er det viktig å vise respekt for eldre og overordnede, så i søknadsbrevet bør du alltid bruke formelle hilsener og avslutninger. Det er også vanlig å adresse mottakeren ved sitt fulle navn, og å bruke formelle pronomen. I tillegg setter vietnamesiske arbeidsgivere pris på ydmykhet, så det kan være lurt å unngå å skryte for mye av egne prestasjoner.

Hva slags bilde bør jeg bruke i CV-en min når jeg søker jobb i Vietnam?

I Vietnam er det forventet at du legger ved et profesjonelt bilde i CV-en din. Bildet skal helst være i passfoto-stil, og du bør være pent kledd. For menn betyr dette ofte en skjorte og slips, mens kvinner vanligvis bruker en bluse eller kjole. Unngå uformelle klær og overdreven sminke eller tilbehør. Pass på at bildet er av god kvalitet, med en nøytral bakgrunn.

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV

Eksempel på brev for nedlasting

Mal for følgebrev
Design for følgebrev
Mal for følgebrev for studenter - universitet
Mal for følgebrev for engasjement