Veiledning i å skrive en effektiv Kasakhisk CV

Å skrive en CV for det kasakhiske arbeidsmarkedet krever en forståelse av lokale normer og forventninger. Karakteristisk for det kasakhiske markedet er en høy grad av formalitet og vektlegging av utdanning og relevant erfaring. Hvordan kan man best strukturere sin CV for å møte disse kravene? Hvordan kan man fremheve sin utdanning og erfaring på en effektiv måte? Og ikke minst, hvordan kan man tilpasse sin CV for å skille seg ut i det konkurransepregete kasakhiske arbeidsmarkedet?

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Hvordan lage en CV på Kasakhisk: Et eksempel

ЖЕКЕ ДЕРЕКТЕР

Аты-Жөні: Ерболат Сейдахметов
Туған күні: 1991 жыл, 20 қаңтар
Мекен-жайы: Алматы
Телефон: +7 700 123 4567
E-mail: erbolas@gmail.com

Білімі:

2007-2011 жж. – Казахстан Республикасының Алматы қаласындағы Алматы техникалық университеті, Інженерия Факультеті

Жұмыс тәжірибесі:

 • 2011-2014 жж. – «Техно-Алматы» компаниясы, инженер
 • 2014-2019 жж. – «ҚазТехно» ширкеті, бас инженер
 • 2019-ағымда – «ҚазақстанТехно» корпорациясы, техникалық директор

Дайындық:

 • «AutoCAD» программасын пайдалану;
 • «Microsoft Office» бағдарламалар жиынтығы (Word, Excel, PowerPoint) пайдалану;
 • «Adobe Photoshop» программасын пайдалану.

Тілдер:

 • Қазақ тілі – қызметкерлік деңгейі
 • Орыс тілі – қызметкерлік деңгейі
 • Ағылшын тілі – орта деңгейі

Ұлттық және халықаралық сертификаттар:

 • AutoCAD сертификаты (2012 ж.)
 • Microsoft Certified: Azure Fundamentals (2018 ж.)

Рекомендациялар:

Беріледі сұрау бойынша

I det videre vil vi forklare hvordan du skriver en perfekt CV på Kasakhisk for det Kasakhiske arbeidsmarkedet. Å skrive en CV på Kasakhisk kan være en nøkkel til suksess når du søker jobb i Kasakhstan. Det viser respekt for kulturen og språket i landet, og gir arbeidsgivere et positivt inntrykk av din vilje til å tilpasse deg. I tillegg kan det være en fordel å ha CV på Kasakhisk for å unngå misforståelser eller kommunikasjonsproblemer. Dette kan være spesielt viktig i arbeidsmarkeder hvor det er høy konkurranse om jobbene. I denne artikkelen vil vi derfor gi deg veiledning om hvordan du skriver den perfekte CV for det Kasakhiske arbeidsmarkedet.

Kasakhisk sprak


Nyttige Setninger for å Skrive en CV på Kasakhisk: En Oversettelsesguide


Her vil du finne en liste over nyttige begreper knyttet til å skrive en CV på Kasakhisk. Hvert av begrepene er oversatt til Kasakhisk, noe som kan være til stor nytte hvis du planlegger å skrive en CV på dette språket. Liste over begreper er utformet for å gi deg en forståelse av nøkkelordene som er viktige i en CV-sammenheng på Kasakhisk.

 • CV-struktur - Резюме құрастыру (Rezyume qurastıru)
 • CV-formatering - Резюме пішімдеу (Rezyume pishimdeu)
 • Utdanning - Білім (Bilim)
 • Ferdigheter - Қабілеттер (Qabilletter)
 • Praksisplass - Практика орны (Praktika orny)
 • Arbeidserfaring - Жұмыс тәжірибесі (Jumys tajiribesi)
 • Karrieremål - Карьера мақсаты (Kariera maqsaty)
 • Referanser - Сілтемелер (Siltemeler)
 • Personlig informasjon - Жеке ақпарат (Jeke aqparat)
 • Språkkunnskaper - Тіл білімдері (Til bilimderi)
Husk at det er viktig å tilpasse CV-en din til den spesifikke stillingen du søker på, og alltid være ærlig og nøyaktig i informasjonen du gir.

Nyttig grammatikk for å skrive en CV på Kasakhisk


Kasakhisk grammatikk har flere unike aspekter som må tas i betraktning når du skriver en CV. For det første, i motsetning til norsk, har kasakhisk ingen kjønn for substantiv. Dette betyr at det ikke er nødvendig å bøye substantiv basert på kjønn, noe som kan forenkle skriveprosessen. Kasakhisk bruker kasus for å indikere grammatiske relasjoner mellom ord i en setning. Det er syv kasus i kasakhisk: nominativ, genitiv, dativ, akkusativ, lokativ, ablativ, og instrumentell. For eksempel, "CV" er "резюме" på kasakhisk. Hvis du vil si "jeg skriver en CV", vil du si "Мен резюме жазамын". Her er "резюме" i akkusativ kasus.

Når det gjelder tid, vil du skrive CVen din i presens eller fortid, avhengig av om du fortsatt jobber i den posisjonen eller ikke. For eksempel, hvis du fortsatt jobber i en stilling, kan du si "Мен жумыс істеймін", som betyr "Jeg jobber". Hvis du ikke lenger jobber der, kan du bruke fortid, for eksempel "Мен жумыс істедім", som betyr "Jeg jobbet". Når det gjelder person, bør CVen din skrives i første person. Dette er fordi du snakker om dine egne erfaringer og prestasjoner.

Struktur og Formatering: Hvordan Skrive en Effektiv CV på Kasakhisk


CV'nin dalaqayly jasalanuynyn komegi, adamdar menzireti jasau komeginin anystyghy turaly birneshin maselelerdi sheshedi. Kar'eranyzdaky maqsat pen maselelerni basta saptap, keyin CV'nin dalaqayly jasalanuynyng komeginin aldyndaghy orny aytugha bolady. Endi zhandar, CV'nin tizimdeluynyn komegi, sizdi damytugha, sizdi tanystyru ushin komeldi. Bul, sizge kar'erada zhandar pen turalyq sheshu boyynsha komektesedi. Sondyqtan, CV'nin tizimdeluynyn ondigi menziretinizdi anystaushy pen damytushy bolady.

I tillegg til den kasakhiske CV-malen, har vi også andre lignende maler du kan sjekke ut.

Oppdag Hemmeligheten Bak en Imponerende Kasakhisk CV: Formateringens Makt!

En CV på kasakhisk skal ha følgende stilistiske innstillinger:

 • Skrifttyper: Bruk standard skrifttyper som Arial, Times New Roman eller Calibri. Disse er lettleste og profesjonelle, noe som er viktig for å gi et godt førsteinntrykk.
 • Format: CV-en skal være strukturert og organisert, med klare overskrifter og avsnitt. Et kronologisk format, der du lister opp din utdanning og erfaring i rekkefølge fra nyest til eldst, er vanligvis mest foretrukket i Kasakhstan.
 • Marger: Hold margene på rundt 2,5 cm. Dette gir CV-en et ryddig og balansert utseende, og sørger for at den er lett å lese.
 • Punktliste: Bruk punktlister for å gjøre det enklere for arbeidsgiveren å skanne gjennom CV-en din. Dette er spesielt nyttig for å fremheve dine ferdigheter og erfaringer.
 • Skilletegn: Bruk standard skilletegn som punktum og komma for å skille mellom forskjellige deler av informasjonen. Unngå å bruke for mange spesielle tegn, da dette kan distrahere og gjøre CV-en vanskelig å lese.
 • Farger: Hold fargene nøytrale og profesjonelle. Svart tekst på hvit bakgrunn er det mest foretrukne alternativet i Kasakhstan. Fargede elementer kan brukes sparsomt for å fremheve viktige deler av CV-en, men pass på at dette ikke distraherer fra innholdet.

Slik lager du en effektiv CV på Kasakhisk: Viktigheten av riktig struktur

Kasakhisk sprak


En CV på Kasakhisk bør være strukturert og inneholde visse hoveddeler for å kunne appellere til arbeidsgivere i Kasakhstan. Disse inkluderer:

 • Personlig informasjon: Dette inkluderer ditt fulle navn, telefonnummer, e-postadresse og bostedsadresse. I Kasakhstan er det også vanlig å inkludere fødselsdato og nasjonalitet.
 • Profesjonell profil: Dette er en kort oppsummering av din karriere så langt, dine ferdigheter og hva du kan tilby en potensiell arbeidsgiver. For eksempel, hvis du har erfaring innen olje- og gassindustrien, som er en stor sektor i Kasakhstan, bør du nevne dette her.
 • Utdanning: Start med din høyeste utdanning og jobb deg nedover. Inkluder navnet på institusjonen, studieprogrammet, og datoene du deltok. Hvis du har utdanning fra utlandet, kan dette være en fordel, da mange kasakhiske bedrifter verdsetter internasjonal erfaring.
 • Profesjonell erfaring: List opp alle tidligere jobber, praksisplasser og frivillige stillinger du har hatt. Inkluder navnet på bedriften, stillingstittelen, datoene du jobbet der, og de viktigste oppgavene dine. Hvis du har arbeidet for internasjonalt anerkjente selskaper, spesielt innen sektorer som gruvedrift eller finans, som er viktige i Kasakhstan, bør du fremheve dette.
 • Ferdigheter: List opp de ferdighetene du har som er relevante for jobben du søker på. Dette kan inkludere språkferdigheter (for eksempel om du snakker kasakhisk, russisk og engelsk), tekniske ferdigheter, eller lederegenskaper.
 • Referanser: Hvis mulig, inkluder to til tre referanser som potensielle arbeidsgivere kan kontakte. Dette kan være tidligere arbeidsgivere, professorer eller andre profesjonelle kontakter.
Råd: Husk at en CV skal være kort og konsis, så prøv å begrense den til maksimalt to sider. Bruk et klart og profesjonelt språk, og unngå unødvendig jargong.

Slik fanger du oppmerksomhet med overskriften på din Kasakhiske CV

Kasakhisk sprak


Overskriften på en kasakhisk språklig CV er av aller største betydning, der den ikke bare skal være godt synlig, men også inneholde all nødvendig kontaktinformasjon. For å skape en slik overskrift, følger du disse instruksjonene:

Start med å skrive ditt etternavn, etterfulgt av fornavnet ditt. Deretter skal du presentere din yrkestittel og disiplin, slik at potensielle arbeidsgivere raskt kan få en forståelse av din bakgrunn og kompetanse. Etter dette, legg til din postadresse. Dette er nødvendig slik at arbeidsgivere kan sende deg eventuelt relevant informasjon via posten. Deretter skal du legge til ditt telefonnummer, slik at de enkelt kan nå deg for eventuelle intervjuer eller spørsmål. Til slutt, inkluder din epostadresse, som gir en alternativ metode for potensielle arbeidsgivere å kontakte deg.

Det er essensielt å sørge for at all denne informasjonen er korrekt og oppdatert, da det er din primære metode for kommunikasjon med potensielle arbeidsgivere.

Төлегенов Асылбек

Журналистика және Медиа

Көшесі 123, Алматы, 050000

Телефон: +7 775 123 4567

Электрондық пошта: tolegenov.asylbek@gmail.com


Hvordan et bilde kan booste din kasakhiske CV - en nøkkel til suksess

På det kasakhiske markedet er det ikke vanlig å inkludere et bilde i CV-en din. Dette skyldes at ansettelsesprosessen fokuserer mer på kandidatens ferdigheter, erfaringer, og kvalifikasjoner, heller enn deres fysiske utseende. Dessuten kan inkludering av et bilde i noen tilfeller potensielt føre til anklager om diskriminering basert på utseende, alder, kjønn, rase, etc.

Selv om det ikke er nødvendig, kan det være situasjoner hvor du velger å legge til et bilde. Hvis du bestemmer deg for å inkludere et bilde, bør det være en profesjonell headshot, tatt foran en nøytral bakgrunn. Bildet bør være i farger og i høy oppløsning, men ikke for stort i filstørrelse, da dette kan gjøre det vanskelig for arbeidsgivere å åpne dokumentet. Generelt sett bør bildet være omtrent 2 x 2 inches (5 x 5 cm), og plassert i øvre høyre hjørne av CV-en.

Husk at hovedmålet med CV-en er å presentere din profesjonelle bakgrunn og kvalifikasjoner, så bildet skal ikke distrahere fra dette.

Betydningen av erfaring i en CV for det kasakhiske arbeidsmarkedet


Hvordan skrive erfaringer for CV for det kasakhiske arbeidsmarkedet

Erfaringsdelen i en Kasakhisk CV er av høyeste betydning. Denne delen gir en detaljert oversikt over kandidatens tidligere jobber, oppnådde ferdigheter og kunnskap. Det gir potensielle arbeidsgivere en ide om kandidatens kompetanse og hvordan de kan bidra til organisasjonen.

 • Kronologisk rekkefølge: Det er viktig å liste opp jobbene i en kronologisk rekkefølge, startende med den siste eller nåværende jobben. Dette gir arbeidsgiveren en klar forståelse av kandidatens karriereutvikling og progresjon.
 • Arbeidsperiode: For hver stilling, spesifiser arbeidsperioden. Dette inkluderer start- og sluttdato. Dette hjelper arbeidsgiveren å forstå hvor lenge kandidaten har vært i hver rolle og hvilken erfaring de har opparbeidet seg.
 • Stillingstittel: Inkluder stillingstittelen for hver jobb. Dette gir en klar indikasjon på nivået av ansvar som kandidaten har hatt i tidligere roller.
 • Punktliste: Bruk punktlister for å beskrive de viktigste oppgavene, ansvarsområdene og prestasjonene i hver stilling. Dette gjør CV-en mer lesbar og lar arbeidsgiver raskt skanne gjennom informasjonen.
 • Stillingsbeskrivelse: En detaljert stillingsbeskrivelse gir en dypere innsikt i kandidatens tidligere roller. Det inkluderer oppgaver, ansvarsområder og nøkkelresultater.
 • Bruk av stikkord: Bruk relevante stikkord og bransjeterminologi i stillingsbeskrivelsene. Dette vil ikke bare fange oppmerksomheten til arbeidsgiveren, men også øke sjansene for å bli oppdaget i søkeprosesser.

Позиция: Бухгалтер

Жұмыс беруші: "Қазақстан жатынды алушы"

Кезең: 2018 жылдан бастап – 2021 жылға дейін


 • Бухгалтериялық есептілік жүргізу
 • Қор баланстарды жасау және тексеру
 • Салық және аудит қызметін орындау
 • Есептілік документтерді жасау және сақтау
 • Қаржылық отчеттілікті қамтамасыз етуді жүзеге асыру

Kasakhisk sprak


Håndtering av mangel på erfaring når du skriver en CV på kasakhisk

Å skrive en CV kan virke utfordrende, spesielt når du ikke har tidligere erfaring. Men det er mulig å lage en overbevisende CV selv uten erfaring. Her er noen enkle tips for å fylle ut en CV på kasakhisk for første gang.

Start med personlig informasjon:

 • Skriv ditt fulle navn, kontaktinformasjon, og adresse.
 • Inkluder også en profesjonell e-postadresse.

Skriv en innledning:

 • Dette er en kort tekst der du beskriver hvem du er, hva du kan, og hva du søker etter.
 • Husk å tilpasse innledningen til den spesifikke jobben du søker på.

Utdanning:

 • Selv om du ikke har jobberfaring, har du sikkert utdanning.
 • Skriv ned hvilke skoler du har gått på, hvilke grader du har, og eventuelle spesielle kurs du har tatt.
 • Hvis du har studert i utlandet, kan det være en fordel å nevne dette, da det kan vise at du har internasjonal erfaring.

Faglige kvalifikasjoner:

 • Hvis du har ferdigheter som er relevante for jobben, bør du definitivt nevne dem.
 • Dette kan være alt fra språkferdigheter til tekniske ferdigheter.

Frivillig arbeid:

 • Hvis du har gjort frivillig arbeid, bør du absolutt inkludere dette.
 • Dette kan vise at du er engasjert og villig til å jobbe, selv når du ikke får betalt.

Prestasjoner og priser:

 • Hvis du har vunnet noen priser eller har andre prestasjoner, bør du nevne dem.
 • Dette kan vise at du er flink til å jobbe mot mål.

Referanser:

 • Hvis du har noen som kan anbefale deg, bør du inkludere dem som referanser.
 • Dette kan være tidligere lærere, veiledere, eller andre som kjenner deg godt.

Interesser og hobbyer:

 • Hvis du har noen interesser eller hobbyer som kan være relevante for jobben, kan du inkludere dem.
 • Dette kan vise at du er en rik person med mange interesser.

Bruk enkel og klar språk:

 • Det er viktig at CV-en er lett å lese, så unngå komplisert språk og lange setninger.

Korrekturles:

 • Sørg for å lese gjennom CV-en flere ganger for å sjekke for stavefeil eller grammatiske feil.
 • Det kan også være en god idé å få noen andre til å lese gjennom den for deg.

Betydningen av utdanning når du skriver en CV på kasakhisk


Utdanningsdelen i en kasakhisk CV er avgjørende for å gi en potensiell arbeidsgiver en klar forståelse av søkerens akademiske bakgrunn og kvalifikasjoner. Dette avsnittet gir en oversikt over søkerens utdanningsnivå, området for spesialisering, og de institusjonene han eller hun har studert ved. Det gir arbeidsgiveren et innblikk i søkerens evne til å utføre oppgavene som kreves i stillingen, samt potensialet for videre vekst og utvikling i selskapet.

I tillegg gir utdanningsdelen i en kasakhisk CV arbeidsgiveren informasjon om søkerens kritiske tenkning og problemløsningsevner, som er oppnådd gjennom akademiske utfordringer. Det kan også gi en indikasjon på søkerens engasjement og utholdenhet, ettersom fullføring av høyere utdanning ofte krever betydelig innsats og engasjement. Derfor er denne delen av CV-en viktig for å demonstrere søkerens potensial og egnethet for stillingen.

Hvordan Prioritere Utdanning i en Kasakhisk CV

I et kasakhisk CV er det vanlig å plassere utdanningsinformasjonen etter personlig informasjon og karrieremål, men før arbeidserfaring. Dette er fordi utdanning ofte er en viktig faktor for arbeidsgivere i Kasakhstan, spesielt for stillinger som krever spesialisert kunnskap eller ferdigheter. For eksempel, hvis en kandidat søker på en stilling som ingeniør, vil det være viktig for arbeidsgiveren å vite om kandidaten har en relevant ingeniørgrad og eventuelle tilleggskvalifikasjoner.

En annen grunn til at utdanning vises tidlig i et kasakhisk CV, er for å vise omfanget av kandidatens formelle opplæring og eventuelle spesialiserte kurs eller sertifiseringer. For eksempel, hvis en kandidat søker på en stilling som regnskapsfører, kan det være nyttig å fremheve at de har fullført et kurs i avansert bokføring eller har en sertifisering i et spesifikt regnskapsprogram.

Det er imidlertid noen unntak fra denne regelen. Hvis en kandidat har betydelig arbeidserfaring som er direkte relevant for stillingen de søker på, kan det være mer hensiktsmessig å liste opp denne erfaringen før utdanning. For eksempel, hvis en kandidat søker på en lederstilling og har mange års erfaring i ledende roller, vil det være mest relevant å fremheve denne erfaringen først.

Білім Беру:

 • 2007-2011жж. - Қазақстан Республикасының Мәдениет және Спорт Министрлігінің Бейне сурет және Спорт академиясы, кино және телебағдарлама режиссурасы бағдарламасы. Дипломмен көрсетілген дәреже - жоғары білім.
 • 2011-2013жж. - Алматы көрнекі қалыптастыру институты, медиа мен журналистика магистратурасы. Ғылыми дәреже - магистр.

Әр түрлі семинарлар, тренингтер және жаттығуларда қатысумен жүзеге асатын жеке дайындық жұмыстар жасалды. Білім мен тәжірибе арқылы өзімдің жұмыс қабілетін дамытуға тырысамын.


Betydningen av Ferdigheter for en Kasakhisk CV


Kasakhisk sprak


Ferdigheter er en essensiell del av en kasakhisk CV fordi de formidler til rekrutterere at du har det som kreves for å utføre jobben effektivt. Disse kan være tekniske ferdigheter som er direkte relatert til jobben, eller myke ferdigheter som kommunikasjon, lederskap og problemløsning. Å ha de riktige ferdighetene kan skille deg ut fra andre søkere og øke sjansene dine for å bli ansatt. Det er viktig å nevne spesifikke ferdigheter som er relevante for jobben du søker på, for å vise at du er den mest kvalifiserte kandidaten.

På arbeidsmarkedet i Kasakhstan ser rekrutterere etter kandidater som ikke bare har de nødvendige kvalifikasjonene, men også evnen til å tilpasse seg og lære nye ting. De ser etter bevis på tidligere arbeidserfaring, prestasjoner og resultater som viser at du kan bidra til virksomhetens suksess. De verdsetter også kulturell og språklig kompetanse, da Kasakhstan er et flerkulturelt land med mange internasjonale forbindelser. Derfor kan det å være flerspråklig og ha internasjonal erfaring være en stor fordel.

Nedenfor vil vi presentere en liste over personlige og faglige ferdigheter som kan være nyttige når du skal skrive CV på Kasakhisk.

Personlige ferdigheter (Жеке дағдылары):

 1. Punktlig og pålitelig (Уақытылы және сенімді)
 2. God kommunikasjonsevne (Жақсы байланыс қабілеті)
 3. Selvstendig (Өзін-өзі басқара алатын)
 4. Godt organisert (Жақсы ұйымдастырылған)
 5. Kreativ og innovativ (Шығармашыл және жаңғыртушы)

Faglige ferdigheter (Кәсіптік дағдылары):

 1. Erfaring med prosjektledelse (Жоба басқару тәжірибесі бар)
 2. God kjennskap til Microsoft Office-pakken (Microsoft Office пакетіне жақсы танымды)
 3. Erfaring med salg og kundeservice (Сату және клиенттерге қызмет көрсету тәжірибесі бар)
 4. Ferdigheter i grafisk design (Графикалық дизайндағы қабілеттер)
 5. God forståelse for sosiale medier og digital markedsføring (Әлеуметтік медиа және цифрлық маркетингге жақсы түсінік)

Inkludering av ulike avsnitt i din Kasakhiske CV


Tilleggsoverskrifter i et Kasakhisk CV kan inkludere "Personlige Detaljer", "Utdanning", "Arbeidserfaring", "Språk", "Hobbyer eller interesser", "Sertifikater", "Førerkort", "Referanser" og "IT-verktøy". Legge til flere kategorier i et CV gir en mer omfattende oversikt over kandidatens ferdigheter, erfaringer, prestasjoner og interesser. Dette kan hjelpe arbeidsgivere å bedre forstå kandidatens egnethet for stillingen og selskapets kultur.

Kategorien "Språk" er viktig i et Kasakhisk CV fordi det indikerer kandidatens språkkunnskaper, noe som kan være avgjørende i et flerkulturelt og flerspråklig arbeidsmiljø. I denne delen skal kandidaten liste opp språkene de kan snakke, skrive og lese, samt deres ferdighetsnivå i hver. Å ha flere språk på et CV kan gi en fordel, spesielt for stillinger som krever interaksjon med internasjonale kunder eller partnere.

Kategorien "Hobbyer eller interesser" gir potensielle arbeidsgivere et innblikk i kandidatens personlighet og lidenskaper utenfor arbeidsplassen. Denne delen kan gi en indikasjon på kandidatens evne til å balansere arbeid og fritid, samt deres engasjement i aktiviteter som kan forbedre deres fysiske, mentale eller sosiale velvære. Hobbyer eller interesser kan også gi en indikasjon på kandidatens kreative eller problemløsende ferdigheter, avhengig av typen av hobbyer eller interesser de engasjerer seg i.

Forbedringspunkter for å skrive en CV på Kasakhisk


Å utforme en god CV kan være avgjørende for å få drømmejobben i Kasakhstan. Her er noen praktiske tips for å forbedre din kasakhiske CV:

 1. Personlig informasjon: Inkluder alltid din fulle navn, adresse, e-post, telefonnummer, fødselsdato og nasjonalitet. I Kasakhstan er det også vanlig å inkludere et profesjonelt fotografi av deg selv.
 2. Språkkunnskaper: Kasakhisk og russisk er de offisielle språkene i Kasakhstan. Dersom du snakker begge, bør dette absolutt fremgå av CV-en din. Oppgi også nivået av engelsk og eventuelle andre språk du behersker.
 3. Utdanning og Kvalifikasjoner: Start med din siste utdanning. Inkluder navnet på institusjonen, studieretning, grad og datoer. Hvis du har studert i utlandet, er det lurt å forklare hva graden innebærer, da det ikke nødvendigvis er gitt at arbeidsgiveren er kjent med det utenlandske utdanningssystemet.
 4. Arbeidserfaring: Start med din siste jobb og arbeid deg bakover. Inkluder alltid navnet på selskapet, stillingstitel, datoer og en kort beskrivelse av jobben.
 5. Referanser: Det er vanlig å inkludere minst to referanser i en kasakhisk CV. Dette kan være tidligere arbeidsgivere eller professorer.
 6. Tilpass CV-en: Det er viktig å tilpasse CV-en til den spesifikke jobben du søker. Fokuser på de ferdighetene og erfaringene som er mest relevante for stillingen.
 7. Korrekturles: Sørg alltid for at CV-en din er fri for skrivefeil og grammatiske feil. Dette kan gi et uheldig inntrykk av manglende profesjonalitet.
 8. Hold det kort og konsist: En god CV bør ikke være mer enn to sider. Husk at formålet er å gi en oversikt over dine kvalifikasjoner og erfaringer, ikke å fortelle hele din livshistorie.

Nøkkelelementer i en Kasakhisk CV: En trinnvis guide


Kasakhisk sprak


Å skrive en CV på kasakhisk kan være en utfordrende oppgave, men med riktig tilnærming kan du lage en overbevisende profil. Her er noen nøkkelpunkter du bør ta hensyn til når du setter sammen din kasakhiske CV:

 1. Skriv fullt navn og kontaktinformasjon: Start med å skrive ditt fulle navn, fulle adresse, telefonnummer og e-postadresse øverst på CVen din. Dette gjør det enkelt for potensielle arbeidsgivere å kontakte deg.
 2. Inkluder en personlig erklæring: Dette er en kort introduksjon om deg selv, dine ferdigheter, erfaringer og mål. Hold det kort og relevant for jobben du søker på.
 3. Fokus på relevant arbeidserfaring: Start med din siste jobb og jobb deg bakover. Inkluder jobbtittel, selskapsnavn, datoer for ansettelse og en kort oversikt over dine ansvarsområder og prestasjoner.
 4. Utdannelse og kvalifikasjoner: Skriv ned alle dine relevante utdannelser og kvalifikasjoner, inkludert skolens navn, graden du oppnådde og datoene du studerte.
 5. Ferdigheter: Fremhev dine mest relevante ferdigheter. Dette kan være tekniske ferdigheter, språkferdigheter eller andre ferdigheter som er relevante for den jobben du søker på.
 6. Referanser: Inkluder to referanser som kan bekrefte din arbeidserfaring og ferdigheter. Dette kan være tidligere arbeidsgivere eller professorer.
Husk at en god CV på kasakhisk skal være kort, tydelig og relevant. Det er ditt viktigste verktøy for å få din drømmejobb, så bruk tid på å lage en overbevisende profil.

Slik Skriver du et Følgebrev på Kasakhisk


Når du søker jobb i Kasakhstan, er det viktig å inkludere et følgebrev sammen med CV-en din. Følgebrevet gir deg en unik mulighet til å forklare hvorfor du er den beste kandidaten for jobben og hvordan dine ferdigheter, erfaringer og ambisjoner samsvarer med selskapets behov. Det gir også arbeidsgivere et innblikk i din skriftlige kommunikasjonsevne, som kan være en viktig del av jobben du søker på. Videre kan et godt skrevet følgebrev hjelpe deg å skille deg ut fra andre søkere, og øke sjansene dine for å bli invitert til et intervju. Til slutt, i en kultur hvor personlige relasjoner er høyt verdsatt, som i Kasakhstan, kan et følgebrev hjelpe deg med å etablere en første kobling med din potensielle arbeidsgiver.

Lag din CV med de beste malene

Vanlige Spørsmål om Jobbsøking og CV-Skriving på Kasakhisk

Hva er formatet for en CV på kasakhisk?

CV-formatet på kasakhisk er ganske likt det internasjonale formatet. Det inkluderer personlig informasjon (navn, kontaktinformasjon), utdanning, arbeidserfaring, ferdigheter, referanser og eventuelt personlige interesser. Det er viktig at CV-en er skrevet på et klart og konsist språk, og det anbefales å holde den til to sider.

Er det en standard for å inkludere bilde i CV-en i Kasakhstan?

I Kasakhstan er det ikke uvanlig å inkludere et profesjonelt bilde i CV-en. Selv om det ikke er et fast krav, kan det gi en mer personlig touch til søknaden din. Bildet skal være nøytralt og profesjonelt.

Hvordan skal en jobbsøknad være strukturert på kasakhisk?

En jobbsøknad på kasakhisk skal være formell og respektfull. Den skal inneholde en hilsen, en introduksjon der du forklarer hvorfor du søker jobben, en kropp der du fremhever dine relevante kvalifikasjoner og erfaringer, og en avsluttende del der du takker for vurderingen og uttrykker håp om et intervju. Det er også viktig å inkludere referanser om det er ønskelig for arbeidsgiveren.

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV

Eksempel på brev for nedlasting

Mal for følgebrev
Design for følgebrev
Mal for følgebrev for studenter - universitet
Mal for følgebrev for engasjement