Slik Skriver du en CV på Filippinsk (Tagalog): En Fullstendig Guide med CV-mal

Å lage en effektiv CV for det Filippinske arbeidsmarkedet krever en forståelse av de kulturelle og profesjonelle normene i landet. Det Filippinske arbeidsmarkedet verdsetter høy arbeidsetikk, tilpasningsdyktighet og interpersonlige ferdigheter. Hvordan skal disse ferdighetene formidles i en CV? Hvordan kan man skreddersy en CV for å appellere til Filippinske arbeidsgivere? Dette er spørsmål vi skal utforske i denne artikkelen for å hjelpe deg med å lage en optimal Filippinsk (Tagalog) CV.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Hvordan skrive en CV på Filippinsk (Tagalog)

Pangalan: Juan Dela Cruz
Direksyon: 123 Calle Real, Maynila, Pilipinas
Telepono: +63 912 345 6789
Email: juandc@gmail.com

Pinag-aralan:

2005-2009: Unibersidad ng Pilipinas, Quezon City, BS sa Mechanical Engineering

Karanasan sa Trabaho:

2010-2012: Inhinyero, ABC Manufacturing Company, Makati City

 • Nagdisenyo at nagpatupad ng mga proyekto na may kinalaman sa pagsasaayos ng mga makina at kagamitan sa produksyon.
 • Nagsagawa ng regular na inspeksyon at pagpapanatili ng mga makina at kagamitan.

2012-2018: Pangunahing Inhinyero, XYZ Construction Corporation, Pasig City

 • Namuno sa pagpaplano at pagpapatupad ng mga proyekto sa konstruksiyon.
 • Nag-monitor at nag-evaluate ng mga gawaing konstruksiyon upang masiguro ang kalidad at kahusayan.

2018-Kasalukuyan: Direktor ng Engineering, DEF Industries, Mandaluyong City

 • Namamahala at nagpapatakbo ng mga gawaing engineering sa buong kumpanya.
 • Nagbibigay ng teknikal na suporta at payo sa mga miyembro ng koponan.

Mga Kredensyal at Lisensya:

Lisensyadong Mechanical Engineer, Professional Regulation Commission, Pilipinas

Mga Wika:

 • Filipino (katutubong antas)
 • Ingles (dalubhasa)

Mga Sanggunian:

Ibibigay sa kahilingan.

I de neste avsnittene vil vi dykke dypere inn i hvordan du kan skrive en perfekt CV på filippinsk (Tagalog) for det filippinske arbeidsmarkedet. Å skrive en CV på filippinsk (Tagalog) kan være avgjørende når du søker jobb i Filippinene. Landets arbeidsgivere verdsetter kandidater som respekterer og forstår den lokale kulturen og språket, og det å skrive søknaden din på filippinsk (Tagalog) kan være et sterkt tegn på dette. I tillegg vil en CV på filippinsk (Tagalog) være lettere for filippinske arbeidsgivere å forstå, noe som kan gi deg en fordel i søknadsprosessen. Uansett om du allerede er flytende i filippinsk (Tagalog) eller bare ønsker å tilpasse deg det lokale arbeidsmarkedet, vil denne guiden gi deg de nødvendige verktøyene for å lage en overbevisende CV på filippinsk (Tagalog).

Filippinsk tagalog sprak


Nyttige Setninger for å Skrive en CV på Filippinsk (Tagalog)


I denne delen vil du finne en nyttig liste over begreper som er relatert til å skrive en CV på Filippinsk (Tagalog), oversatt til Filippinsk (Tagalog). Denne listen kan være spesielt nyttig hvis du planlegger å søke på jobb i Filippinene eller med filippinske arbeidsgivere.

 • CV-struktur: Kaayusan ng CV
 • CV-formatering: Pag-format ng CV
 • Utdanning: Edukasyon
 • Ferdigheter: Kasanayan
 • Praksisplass: Praktikum
 • Arbeidserfaring: Karanasan sa trabaho
 • Personlig informasjon: Personal na impormasyon
 • Referanser: Mga Reperensya
 • Jobbsøknad: Application sa trabaho
 • Kvalifikasjoner: Kwalipikasyon
 • Språkkunnskaper: Kaalaman sa wika
 • Frivillig arbeid: Boluntaryong trabaho
Ved å bruke disse termene, vil du kunne lage en CV som er lett å forstå for filippinske arbeidsgivere. Lykke til med din jobbsøknad!

Nyttig grammatikk for å skrive en CV på Filippinsk (Tagalog)


Filippinsk (Tagalog) grammatikk skiller seg fra norsk på mange måter og det er en rekke grammatiske aspekter man må være oppmerksom på når man skriver en CV på tagalog. I motsetning til norsk, bruker tagalog ikke bøyninger for å indikere tid. I stedet bruker det forskjellige aspekt av verbet for å indikere fortid, nåtid og fremtid. For eksempel, for verbet "skrive" vil du bruke "sinulat" for fortid, "sumusulat" for nåtid og "susulat" for fremtid.

CV-en bør skrives i første person på Filippinsk (Tagalog). Dette er fordi du presenterer deg selv og dine erfaringer. For eksempel, i stedet for å si "Han har jobbet i et IT-firma i fem år" (Nagtrabaho siya sa isang IT na kumpanya ng limang taon), vil du si "Jeg har jobbet i et IT-firma i fem år" (Nagtrabaho ako sa isang IT na kumpanya ng limang taon). Dette gjør at teksten blir mer personlig og direkte. Husk at på Filippinsk (Tagalog), bør verbet alltid kommer før subjektet i en setning, i motsetning til norsk der subjektet vanligvis kommer først.

Viktigheten av Struktur og Formatering når du Skriver en CV på Filippinsk (Tagalog)


Ang isang maayos na na-istraktura na CV ay mahalaga para sa lahat ng mga propesyonal na naglalayong makapasok sa merkado ng trabaho sa Pilipinas. Ang kaayusan at estruktura ng CV ay tumutulong na ipakita ang mga natatanging kakayahan at kasanayan ng isang aplikante sa isang malinaw at madaling maintindihan na paraan. Ang tamang pagkakabuo ng CV ay maaaring maging daan sa pag-abot ng iyong mga pangarap na karera at pagharap sa mga hamon sa trabaho. Isang malinaw at maayos na estruktura ng CV ang magbibigay ng positibong impresyon sa mga potensyal na employer. Sa huli, ang inyong CV ang unang hakbang tungo sa inyong tagumpay sa karera. Kaya't, mahalagang bigyan ito ng sapat na oras at atensyon upang maisaayos nang maayos.

I tillegg til vår Filippinsk (Tagalog) CV-mal, har vi også andre lignende maler du kanskje vil sjekke.

Uimotståelig CV på Filippinsk (Tagalog): Viktigheten av korrekt formatering

I en filippinsk (Tagalog) CV, er det noen stilistiske innstillinger som er vanlige og forventede:

 • Skrifter: Det anbefales å bruke enkle, profesjonelle skrifter som Arial, Times New Roman eller Calibri. Disse skriftene er lettleste og gir CVen et ryddig og profesjonelt utseende. Unngå å bruke for mange forskjellige skrifter, da dette kan gjøre dokumentet forvirrende og uorganisert.
 • Format: Struktur og organisering er nøkkelen i en filippinsk CV. Det skal starte med personlig informasjon, etterfulgt av utdanning, arbeidserfaring, ferdigheter og til slutt referanser. Hver seksjon skal skilles med en tydelig overskrift.
 • Marger: Marger bør være mellom 1-1.5 tommer på alle sider. Dette gir et ryddig utseende og gjør det lettere for leseren å navigere gjennom dokumentet.
 • Punktliste: Bruk punktlister for å fremheve viktige detaljer som jobberfaring, ferdigheter og prestasjoner. Dette hjelper leseren å raskt identifisere nøkkelinformasjonen.
 • Skilletegn: Bruk punktum, komma og kolon korrekt for å forbedre lesbarheten. Unngå overdreven bruk av utropstegn eller spørsmålstegn.
For filippinske arbeidssøkere er det viktig å presentere informasjon på en klar og konsis måte. Det er også viktig å tilpasse CVen til den spesifikke jobben man søker på, ved å fremheve relevante ferdigheter og erfaringer.

Slik Strukturerer du en Effektiv CV på Filippinsk (Tagalog): Viktige Tips og Råd

Filippinsk tagalog sprak


Strukturen og hoveddelene av en CV på Filippinsk (Tagalog) er ganske universell, men det kan være noen kulturelle nyanser som er viktige å ta hensyn til. Her er noen av de viktigste delene som bør inkluderes:

 • Personlig informasjon: Denne delen skal inneholde ditt fulle navn, adresse, kontaktinformasjon og fødselsdato. I Filippinene er det også vanlig å inkludere sivilstatus og religion, selv om dette ikke er vanlig i alle land.
 • Karrieremål: Dette er en kort, men presis, beskrivelse av dine karrieremål. Det er viktig å tilpasse dette til den stillingen du søker på. For eksempel, hvis du søker på en stilling i et stort multinasjonalt selskap i Manila, kan du nevne at du har som mål å utvikle deg i en internasjonal forretningsmiljø.
 • Utdanning: Her lister du opp din utdanningsbakgrunn med de nyeste gradene først. Det er viktig å inkludere navnet på institusjonen, graden du oppnådde, og datoene du deltok. Hvis du har studert i utlandet, kan dette være et stort pluss, da mange filippinske arbeidsgivere verdsetter internasjonal erfaring.
 • Arbeidserfaring: I denne delen bør du nevne tidligere stillinger, ansvar og prestasjoner. Det er viktig å holde informasjonen relevant for stillingen du søker på. Hvis du for eksempel søker på en stilling innen kundeservice, kan du nevne eventuelle tidligere stillinger der du jobbet direkte med kunder.
 • Ferdigheter: Her kan du liste opp spesifikke ferdigheter som er relevante for stillingen du søker på. Dette kan være alt fra språkferdigheter til tekniske ferdigheter. På Filippinene er det ofte etterspurt med ferdigheter innen engelsk og IT.
 • Referanser: Dette er vanligvis de siste i en CV. Her kan du liste opp tidligere arbeidsgivere som kan gi deg en god anbefaling.
Det er viktig å tilpasse CV-en din til det filippinske arbeidsmarkedet. For eksempel, hvis du søker på en stilling i IT-sektoren i Manila, kan det være lurt å legge vekt på dine tekniske ferdigheter og eventuell erfaring fra lignende stillinger. Husk at en CV er din mulighet til å markedsføre deg selv til potensielle arbeidsgivere, så det er viktig å presentere deg selv på best mulig måte.

Hvordan skrive en effektiv overskrift til CV-en din på filippinsk (Tagalog)

Filippinsk tagalog sprak


Overskriften på en filippinsk (Tagalog) språklig CV er av avgjørende betydning, den skal være godt synlig og inneholde all nødvendig kontaktinformasjon. Dette er den første informasjonen en potensiell arbeidsgiver ser, så det er viktig at den er klar, konsis og profesjonell.

For å lage en slik overskrift, følg disse instruksjonene:

 • Start med ditt fulle navn, plassert i toppen av CV-en. Skriv først etternavnet og deretter fornavnet for å følge den filippinske konvensjonen.
 • Under navnet ditt, skriv din yrkestittel og disiplin. Dette gir en umiddelbar indikasjon på hva slags jobb du er kvalifisert for og søker etter.

Deretter skal du inkludere postadressen din. Dette er viktig for å vise arbeidsgiveren hvor du bor, og det kan være en faktor i ansettelsesprosessen, spesielt for jobber som krever nærhet til arbeidsplassen.

Telefonnummeret ditt skal være neste på listen. Dette gir arbeidsgiveren en rask og enkel måte å kontakte deg på for å diskutere jobbmuligheter eller for å planlegge et intervju.

Til slutt, inkluder e-postadressen din. Dette gir en annen metode for potensielle arbeidsgivere å kontakte deg på, og er spesielt viktig for internasjonale jobbsøkere, da det gir en enkel måte å kommunisere på tvers av tidssoner og geografiske avstander.

Ved å følge disse instruksjonene, vil du lage en overskrift for din CV som er klar, profesjonell og inneholder all nødvendig kontaktinformasjon.

Dela Cruz Juan

Inhinyero sa Sibil at Disiplina

1234 Rizal Avenue, Manila

Telepono: 09123456789

Email: juandelacruz@gmail.com


Hvordan bildet ditt kan påvirke CV-en din i det filippinske jobbmarkedet

I det filippinske (Tagalog) jobbmarkedet, er det ikke vanlig å inkludere et bilde i CVen. Dette er fordi arbeidsgivere fokuserer mer på søkers ferdigheter, erfaringer og kvalifikasjoner enn deres fysiske utseende.

Men i noen tilfeller, spesielt for jobber innen gjestfrihet, salg, og offentlige relasjoner, kan noen arbeidsgivere fremdeles kreve et bilde. Hvis dette er tilfellet, bør bildet være en profesjonell headshot, hvor du er kledd passende og har et nøytralt eller vennlig uttrykk. Bildet bør være i farger, og målingen bør være rundt 2x2 inches.

Det er viktig å merke seg at å inkludere et bilde i CVen din kan føre til potensiell diskriminering. Arbeidsgivere kan bevisst eller ubevisst dømme deg basert på ditt utseende, alder, kjønn, rase eller etnisitet. Så med mindre det spesifikt kreves, er det generelt best å unngå å legge til et bilde i CVen din på det filippinske (Tagalog) markedet.

Betydningen av erfaring i en CV for det filippinske arbeidsmarkedet


Hvordan skrive erfaringer for CV for det filippinske arbeidsmarkedet

Erfaringsdelen i en filippinsk (Tagalog) CV er kanskje den mest kritiske delen for potensielle arbeidsgivere. Den gir dem innsikt i din tidligere jobbhistorikk, dine ferdighetssett, og din evne til å utføre de nødvendige oppgavene i den aktuelle stillingen.

 • Kronologisk rekkefølge: Start fra den nyeste jobben din og arbeid deg bakover. Dette gir arbeidsgiveren en klar forståelse av din siste stilling og de ferdighetene du har tilegnet deg nylig.
 • Arbeidsperiode: Inkluder tidspunktet du startet og sluttet i hver stilling. Dette gir arbeidsgiveren en ide om din jobbstabilitet og varigheten du har vært i hver rolle.
 • Stillingstittel: Dette er ofte det første arbeidsgiverne ser på. Det gir dem en umiddelbar forståelse av ditt ansvarsområde og nivået på din tidligere stilling.
 • Punktliste: Bruk punktlister for å fremheve dine ansvarsområder og prestasjoner i hver stilling. Dette gjør det lettere for arbeidsgiveren å skanne gjennom og få tak i den relevante informasjonen.
 • Stillingsbeskrivelse: Gi en kort beskrivelse av hvert jobbrolle. Dette skulle inkludere de viktigste oppgavene, prosjektene du har arbeidet på, og de ferdighetene du har brukt og utviklet.
 • Bruk av stikkord: Inkluder stikkord som er relevante for stillingen du søker på. Dette vil gjøre det lettere for arbeidsgivere å se at du har de nødvendige ferdighetene og opplevelsen, og det vil hjelpe CV-en din til å bli plukket opp av eventuelle elektroniske søknadssystemer.

Pangalan ng Posisyon: Tagapamahala ng Pangkat ng Proyekto

Kumpanya: ABC Corporation

Mga Petsa: Enero 2015 - Kasalukuyan


 • Namamahala sa pangkat ng limang miyembro para sa mga proyekto ng kumpanya.
 • Nagplano at nagpatupad ng mga plano ng proyekto at mga timeline.
 • Nagmonitor sa progreso ng mga proyekto at nag-adjust ng mga plano kung kinakailangan.
 • Nagtulak ng mga pangkat upang matugunan ang mga deadline at mga layunin ng proyekto.
 • Nagkomunikasyon sa mga stakeholder ng proyekto upang panatilihing napapanahon ang mga update.

Filippinsk tagalog sprak


Hvordan håndtere mangel på erfaring når du skriver en CV på filippinsk (Tagalog)

Nedenfor finner du enkle, brukervennlige råd for å fylle ut en CV på Filippinsk (Tagalog) selv uten tidligere erfaring. Disse tipsene vil veilede deg gjennom prosessen og hjelpe deg med å presentere dine ferdigheter og kvalifikasjoner på best mulig måte. La oss dykke rett inn i detaljene.

Isama ang personal na impormasyon:

 • Sa itaas ng iyong CV, ilagay ang iyong buong pangalan, address, numero ng telepono, at e-mail address.
 • Kung mayroon kang LinkedIn profile o website, isama ito rin.

Magbigay ng isang maikli at maayos na buod:

 • Ito ay dapat maging isang maikling talataan na naglalarawan ng iyong mga kasanayan, interes, at mga ambisyon.
 • Kung wala kang work experience, maaari mong ipakita ang iyong pagnanais na matuto at magtagumpay.

Ilagay ang iyong edukasyon:

 • Simulan sa pinakabagong antas ng edukasyon na natamo mo.
 • Isama ang mga detalye tulad ng pangalan ng paaralan, lokasyon, mga kurso na kinuha, at grado kung ito ay mataas.

Banggitin ang iyong mga kasanayan:

 • Ilagay ang mga kasanayan na natutunan mo mula sa iyong edukasyon o mga aktibidad.
 • Ang mga halimbawa nito ay ang pagiging mahusay sa komunikasyon, organisasyon, pagiging lider, o kahit na teknikal na kasanayan tulad ng paggamit ng Microsoft Office.

Ilagay ang iyong mga gawain at interes:

 • Kung ikaw ay aktibo sa mga club o organisasyon, isama ito sa iyong CV.
 • Ang mga gawain na ito ay nagpapakita ng iyong mga kasanayan sa pakikipagtrabaho sa grupo, liderato, at dedikasyon.

Isama ang mga reference:

 • Kung mayroon kang mga tao na maaaring magbigay ng magandang feedback tungkol sa iyong kakayahan at karakter, isama sila bilang mga reference.
 • Siguraduhin na hilingin ang kanilang pahintulot bago mo sila isama sa iyong CV.

Magbigay ng isang propesyonal na itsura:

 • Gumamit ng malinis at madaling basahing font.
 • Siguraduhin na walang mga spelling at gramatikal na error.
 • Panatilihin ito sa isa o dalawang pahina lamang.

Maging tapat:

 • Huwag magdagdag ng mga hindi totoong impormasyon sa iyong CV.
 • Ang mga employer ay maaaring mag-check ng iyong mga claim, at ang pagsisinungaling ay maaaring maging sanhi ng hindi pagtanggap sa trabaho o pagtanggal kung natanggap ka na.

Gamitin ang mga aksyon na salita:

 • Sa halip na sabihin na ikaw ay "miyembro" ng isang club, sabihin na ikaw ay "nag-organisa" ng isang event o "nag-lead" ng isang proyekto.
 • Ito ay nagbibigay sa employer ng isang mas malinaw na ideya ng kung ano ang iyong nagawa.

I-review at i-edit:

 • Basahin muli ang iyong CV upang siguraduhin na ito ay malinaw, maikli, at walang mga error.
 • Ang mga kaibigan, pamilya, o career counselor ay maaaring makatulong na magbigay ng feedback.

Betydningen av utdanning i en CV på filippinsk (Tagalog)


Utdanningsdelen i en filippinsk (Tagalog) CV er viktig fordi den gir arbeidsgivere et innblikk i søkerens ferdigheter, kunnskaper og kvalifikasjoner. Dette området gir en oversikt over søkerens utdanningsbakgrunn, inkludert gradene de har oppnådd, skolene de har gått på, og eventuelle spesialiseringer eller kurs de har tatt. Dette kan hjelpe arbeidsgiveren med å vurdere om søkeren har den nødvendige utdannelsen for jobben.

Dessuten kan utdanningsdelen i en filippinsk CV være avgjørende i konkurranseutsatte bransjer der det kreves spesifikk utdanning for stillingen. Denne delen gir også en mulighet til å fremheve prestasjoner i utdanningen, som høye karakterer eller utmerkelser, som kan være tiltrekkende for potensielle arbeidsgivere. Utdanningsdelen er derfor en nøkkelkomponent i en effektiv filippinsk CV.

Hvilken Utdanning Du Bør Sette Først i Din Filippinske (Tagalog) CV

I en filippinsk (Tagalog) CV, blir utdannelsesdelen ofte vist først, spesielt for nyutdannede og de som har mindre arbeidserfaring. Dette skyldes at mange filippinske arbeidsgivere verdsetter utdanning høyt og ser på den som en sterk indikator på en kandidats potensial og kompetanse. For eksempel, hvis en kandidat har en bachelorgrad i økonomi fra et anerkjent universitet i Filippinene, kan dette gi et sterkt førsteinntrykk og sette tonen for resten av CV-en.

Imidlertid, i tilfeller der kandidaten har betydelig arbeidserfaring eller har oppnådd betydelige prestasjoner innen sitt felt, kan arbeidserfaringen vises først på CV-en. For eksempel, hvis en kandidat har over ti års erfaring som en programvareingeniør og har ledet flere vellykkede prosjekter, kan dette være mer relevant og imponerende for arbeidsgivere enn kandidatens utdanningsbakgrunn. Så i dette tilfellet, vil arbeidserfaringen bli vist først i stedet for utdanning.

Edukasyon:

Nagtapos ako ng Bachelor of Science in Information Technology sa Ateneo de Manila University noong 2015. Sa aking pananatili sa unibersidad, nagkamit ako ng karangalan bilang Cum Laude at aktibong miyembro ng iba't ibang organisasyon tulad ng Computer Society at Mathematics Club. Matapos ko ang aking pangunahing edukasyon, nagpatuloy ako sa pag-aaral ng Master in Business Administration sa University of the Philippines Diliman, na natapos ko noong 2018. Sa kasalukuyan, nag-aaral ako ng iba't ibang online courses upang palawakin ang aking kaalaman at kasanayan sa larangan ng teknolohiya at pamamahala ng negosyo.


Betydningen av Ferdigheter for en CV på Filippinsk (Tagalog)


Filippinsk tagalog sprak


Ferdigheter er et viktig element i en filippinsk (Tagalog) CV fordi de gir en indikasjon på kandidatens evne til å utføre oppgaver som er relevante for stillingen. Ferdigheter kan være tekniske, slik som datakunnskaper, språkferdigheter eller spesialisert kunnskap om et bestemt felt, eller de kan være overførbare, slik som evnen til å jobbe i et team, kommunikasjonsferdigheter eller problemløsningsferdigheter. En godt utformet CV som tydelig viser kandidatens ferdigheter kan gi rekrutterere den informasjonen de trenger for å vurdere om kandidaten har potensialet til å lykkes i stillingen.

På arbeidsmarkedet i Filippinene ser rekrutterere etter kandidater som ikke bare har de nødvendige ferdighetene, men også en forståelse av den lokale kulturen og arbeidsetikken. Dette er spesielt viktig i et land som Filippinene, der arbeidskulturen kan være svært forskjellig fra det vestlige arbeidstakere er vant til. For eksempel verdsetter filippinske arbeidsgivere høflighet, respekt og samarbeid, og de forventer at ansatte skal vise disse verdiene på arbeidsplassen. Derfor er det viktig å vise frem disse ferdighetene og verdiene i CV-en din når du søker jobb i Filippinene.

Nedenfor vil vi presentere en liste over personlige og faglige ferdigheter som kan være nyttige når du skriver din CV på Filippinsk (Tagalog).

Personlige Ferdigheter (Personal na Kakayahan):

 1. Utmerket kommunikasjonsferdigheter - Mahusay sa komunikasyon
 2. Selvstendig og initiativrik - Malaya at may inisyatibo
 3. God til å løse problemer - Magaling sa paglutas ng mga problema
 4. Fleksibel og tilpasningsdyktig - Maluwag at maaring mag-adjust
 5. God til å jobbe i team - Magaling sa pagtatrabaho sa grupo
 6. Pålitelig og ansvarlig - Maasahan at may pananagutan
 7. Sterke organisatoriske ferdigheter - Malakas na kakayahang mag-organisa

Faglige Ferdigheter (Propesyonal na Kakayahan):

 1. Erfaring med prosjektledelse - May karanasan sa pamamahala ng proyekto
 2. Dyktig i MS Office (Word, Excel, PowerPoint) - Bihasa sa MS Office (Word, Excel, PowerPoint)
 3. Avansert kunnskap om dataprogrammering - Malalim na kaalaman sa pag-programa ng computer
 4. Erfaring med digital markedsføring - May karanasan sa digital na pamamahagi
 5. Sertifisert i grafisk design - Sertipikado sa disenyo ng grapika
 6. Flytende i engelsk og spansk - Dalubhasa sa Ingles at Espanyol
 7. Erfaring med kundeservice - May karanasan sa serbisyo sa customer.

Flere avsnitt du kan inkludere i din filippinske (Tagalog) CV


Tilleggsoverskrifter i en filippinsk (Tagalog) CV kan være "Mga Wika" (Språk), "Mga Libangan o Interes" (Hobbyer eller interesser), "Mga Sertipiko" (Sertifikater), "Lisensya sa Pagmamaneho" (Førerkort), "Mga Reperensya" (referanser) og "IT Kasangkapan" (IT-verktøy). Det er viktig å legge til flere kategorier for å vise en potensiell arbeidsgiver alle aspektene ved dine ferdigheter, erfaring og interesser. Dette gir en mer komplett bilde av deg som en potensiell ansatt.

Valgte kategorier: "Mga Wika" (Språk) og "IT Kasangkapan" (IT-verktøy).

"Mga Wika" er en kritisk seksjon for arbeidsgivere som opererer internasjonalt eller i flerkulturelle miljøer. I denne delen vil du liste opp alle språk du snakker, og hvor flytende du er i hvert av dem. Dette kan inkludere morsmålet ditt, nasjonale språk, eller andre språk du har lært. Hvis du kan snakke, lese eller skrive i flere språk, vil dette øke din verdi som potensiell ansatt, spesielt i stillinger som krever kommunikasjon med forskjellige kulturer eller nasjonaliteter.

"IT Kasangkapan" er en annen viktig seksjon som viser dine tekniske ferdigheter. I dagens digitaliserte verden er teknologiske ferdigheter viktige i nesten alle jobber. I denne delen kan du liste opp alle dataprogrammer, programvare, eller teknologiske verktøy du behersker. Dette kan inkludere ting som Microsoft Office, Photoshop, programmeringsspråk, eller spesialisert programvare relatert til jobben du søker på. Dette vil vise potensielle arbeidsgivere at du er teknisk dyktig og i stand til å tilpasse deg nye teknologier.

Forbedringspunktene for å skrive en CV på Filippinsk (Tagalog)


For å forbedre din CV på filippinsk (Tagalog) og gjøre den mer attraktiv for arbeidsgivere på det filippinske markedet, kan du følge disse tipsene:

 1. Bruk Tagalog Språk: Selv om engelsk er mye bruk på Filippinene, viser bruk av Tagalog at du har respekt for landets kultur og kan tilpasse deg lokale forhold. Imidlertid, sørg for å bruke språket korrekt og profesjonelt.
 2. Inkluder Lokal Erfaring: Hvis du har tidligere arbeidserfaring i Filippinene eller har jobbet med filippinske bedrifter, sørg for å inkludere dette i CVen din. Dette kan vise potensielle arbeidsgivere at du forstår det lokale markedet.
 3. Tilpass CVen din til den Spesifikke Jobben: Filippinske arbeidsgivere verdsetter relevans, så sørg for at CVen din er skreddersydd for hver enkelt jobbsøknad. Fremhev de ferdighetene og erfaringene du har som er mest relevante for den jobben du søker på.
 4. Inkluder Frivillig Arbeid: Frivillig arbeid er høyt verdsatt på Filippinene. Hvis du har utført frivillig arbeid, spesielt innenfor feltet du søker jobb i, sørg for å inkludere dette i CVen din.
 5. Vis Frem Din Fleksibilitet: Filippinske arbeidsgivere verdsetter fleksibilitet, så hvis du er villig til å jobbe på forskjellige tidspunkter eller i forskjellige roller, sørg for å inkludere dette i CVen din.
 6. Hold CVen din Kort og Konsis: På Filippinene foretrekker arbeidsgivere ofte korte og konsise CVer. Prøv å holde CVen din til en side, eller to sider maks.
 7. Inkluder Referanser: På Filippinene er det vanlig å inkludere referanser i CVen din. Dette kan være tidligere arbeidsgivere, lærere eller andre profesjonelle kontakter.
 8. Sørg for korrekt Grammatikk og Staving: En CV med stavefeil og grammatiske feil kan være et stort rødt flagg for filippinske arbeidsgivere. Sørg for å dobbeltsjekke CVen din for feil før du sender den inn.

Nøkkelelementer i en Filippinsk (Tagalog) CV: En detaljert guide


Filippinsk tagalog sprak


Å lage en effektiv CV på filippinsk (Tagalog) krever en forståelse av kulturen så vel som språket. Det er viktig å huske på at selv om du oversetter din CV til Tagalog, bør du fremdeles følge internasjonale standarder og skikker for CV-skriving. Her er noen nøkkelpunkter du bør vurdere:

 1. Bruk et formelt språk: Selv om Tagalog har en rekke dialekter og uformelle uttrykk, bør du holde språket i CVen din formelt og profesjonelt.
 2. Vær detaljert, men konsis: I likhet med CVer på andre språk, bør din Tagalog CV være detaljert, men konsis. Unngå unødvendig fylling og hold deg til relevante detaljer.
 3. Oversett korrekt: Hvis du oversetter din CV fra et annet språk, sørg for at oversettelsen er korrekt. Unøyaktigheter eller feil kan gi et dårlig inntrykk.
 4. Inkluder personlig informasjon: I Filippinene er det vanlig å inkludere personlig informasjon som alder, sivilstatus og religion i CVen. Pass på at du inkluderer denne informasjonen hvis det er relevant for jobben.
 5. Bruk riktig format: Bruk et format som er lett å lese og forstå. Dette kan omfatte bruk av punktlister, fet skrift for overskrifter og underoverskrifter, og konsekvent bruk av skriftstørrelser og -stiler.
 6. Korrekturles: Sørg for å korrekturlese din CV flere ganger for å oppdage eventuelle feil eller mangler. Dette viser profesjonalitet og oppmerksomhet på detaljer.
 7. Tilpass CVen for hver jobb: Tilpass CVen din for hver jobbsøknad ved å fremheve de ferdighetene og erfaringene som er mest relevante for stillingen.
 8. Inkluder referanser: Det er vanlig i Filippinene å inkludere referanser i CVen. Pass på at du har tillatelse fra referansene dine før du inkluderer dem.

Hvordan skrive et følgebrev på Filippinsk (Tagalog) til din CV


Å legge ved et følgebrev med din filippinske (Tagalog) CV når du søker på en jobb i Filippinene er svært viktig. Følgebrevet gir deg muligheten til å presentere deg selv, og forklare hvorfor du mener at du er den beste kandidaten for jobben. Det gir deg også en sjanse til å beskrive dine ferdigheter og erfaringer som kanskje ikke er tydelig i CVen. Dessuten, et godt skrevet følgebrev kan demonstrere din profesjonalitet og skriftlige kommunikasjonsferdigheter. I et land hvor mange mennesker konkurrerer om de samme jobbene, kan et sterkt følgebrev hjelpe deg å skille deg ut fra mengden.

Lag din CV med de beste malene

Vanlige Spørsmål om Jobbsøking og CV-Skriving på Filippinsk (Tagalog)

Er det nødvendig å skrive CVen min på Tagalog når jeg søker jobb på Filippinene?

Selv om engelsk er bredt brukt på Filippinene, kan det være en fordel å skrive CVen din på Tagalog, spesielt hvis du søker på en jobb der Tagalog er hovedspråket. Imidlertid, for stillinger i internasjonale bedrifter, vil en engelsk CV være mer passende.

Hva er noen spesifikke ting jeg bør inkludere i min CV når jeg søker jobb på Filippinene?

I tillegg til standardinformasjon som utdannelse og arbeidserfaring, er det også vanlig på Filippinene å inkludere personlig informasjon som fødselsdato, sivilstatus og religion i en CV. I tillegg, på Filippinene, er det vanlig å inkludere et bilde i CVen, selv om dette ikke alltid er tilfelle i andre land.

Hva er formatet for en jobbsøknad på Filippinene?

På Filippinene, er det vanlig å sende en formell søknad via e-post eller post, som inkluderer en søknadsskjema, en CV og noen ganger et følgebrev. Det er viktig å være høflig og formell i korrespondansen, og å følge opp med arbeidsgiveren etter at du har sendt søknaden.

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV

Eksempel på brev for nedlasting

Mal for følgebrev
Design for følgebrev
Mal for følgebrev for studenter - universitet
Mal for følgebrev for engasjement