Veiledning for å skrive en CV på Estisk: En grundig gjennomgang av CV-mal

Å navigere i det estiske arbeidsmarkedet krever en grundig forståelse av landets unike krav og forventninger. En vellykket CV tilpasset Estlands arbeidskultur bør reflektere en kombinasjon av internasjonale standarder og lokale preferanser. Hvordan kan man mest effektivt tilpasse en CV for å appellere til estiske arbeidsgivere? Hvilke kulturelle nyanser bør tas i betraktning under utformingen? Og hvilke elementer er avgjørende for å fremstå som en attraktiv kandidat for estiske bedrifter?

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Eksempel på CV på Estisk

ISIKLIKUD ANDMED

Nimi: Jaan Kask
Aadress: Pärnu Maantee 123, Tallinn, Eesti
Telefon: +372 12345678
E-post: jaan.kask@mail.com
Sünniaeg: 01.01.1985

KODAKONDSUS

Eesti

HARIDUS

2003-2007 Tartu Ülikool

 • Bakalaureus, ärijuhtimine

2000-2003 Pärnu Gümnaasium

 • Keskkooli lõputunnistus

TÖÖKOGEMUS

2010-Praegune Hetk: AS Eesti Energia, Projektijuht

 • Juhtisin mitmeid edukaid projekte, sealhulgas uue tuuleenergia parki rajamist Saaremaale
 • Korraldasin ja juhtisin regulaarselt meeskonna koosolekuid
 • Juhtisin läbirääkimisi koostööpartneritega

2007-2010: AS Kalev, Ärianalüütik

 • Analüüsisin ettevõtte finantsandmeid ja koostasin aruandeid
 • Töötasin välja uusi äristrateegiaid

KEELEOSKUS

 • Eesti - emakeel
 • Inglise - väga hea
 • Vene - hea
 • Soome - rahuldav

ARVUTIOSKUS

Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint), Google Drive, SAP

LISAINFORMATSIOON

2008 - 2010 Eesti Ärijuhtide Klubi liige

REFERENTSID

Kättesaadavad taotlusel.

I det følgende avsnittet vil vi dykke dypere inn i prosessen med å skrive en feilfri CV på Estisk, spesielt tilpasset for det estiske arbeidsmarkedet. Å skrive din CV på Estisk er vesentlig når du søker jobb i Estland, da det ikke bare viser respekt og anerkjennelse for landets offisielle språk, men også øker dine sjanser for å få jobben ved å gjøre din søknad mer forståelig og attraktiv for estiske arbeidsgivere. Målet vårt er å veilede deg trinnvis gjennom hvert element i en estisk CV, slik at du kan presentere dine ferdigheter og erfaringer på en profesjonell og effektiv måte.

Estisk sprak


Nyttige Setninger for Å Skrive en CV på Estisk


Her vil du finne en liste over nyttige begreper knyttet til å skrive en CV på estisk. Disse begrepene er oversatt til estisk for å hjelpe deg med å forstå og bruke dem korrekt når du forbereder CV-en din. Enten du skriver CV-en din for første gang eller oppdaterer den eksisterende, kan denne listen være en nyttig referanse.

 • CV-struktur - CV struktuur
 • CV-formatering - CV formateerimine
 • Utdanning - Haridus
 • Ferdigheter - Oskused
 • Praksisplass - Praktikakoht
 • Arbeidserfaring - Töökogemus
 • Personlig informasjon - Isiklik teave
 • Kontaktinformasjon - Kontaktteave
 • Referanser - Viited
 • Arbeidsmål - Töö eesmärgid
 • Språkkunnskaper - Keeleoskus
 • Prestasjoner - Saavutused
 • Sertifikater - Sertifikaadid
 • Interesser og hobbyer - Huvid ja hobid
 • Frivillig arbeid - Vabatahtlik töö
 • Kurs og opplæring - Kursused ja koolitused
 • Dataferdigheter - Arvutioskused.

Nyttig Grammatikk for å Skrive en CV på Estisk


Estisk grammatikk er relativt kompleks, med 14 kasus for substantiver og adjektiver. For å skrive en CV på estisk, er det viktig å bruke den korrekte formen av disse kasusene. En CV skrives generelt i tredje person og i presens. For eksempel, i stedet for å si "Jeg har jobbet hos...", sier du "Har jobbet hos...". Dette kan oversettes til estisk som "On töötanud...".

Når du skriver en CV på estisk, er det også viktig å bruke formell språkbruk. Bruk formelle hilsener, som "Lugupeetud" (Kjære), og avslutt med "Lugupidamisega" (Med vennlig hilsen). I tillegg, estisk skiller mellom formell og uformell høflighetsform, så det er viktig å bruke den formelle formen "Teie" (De, Deres) i stedet for den uformelle "Sina" (du, din). For eksempel, i stedet for å skrive "Du har gode kommunikasjonsevner", skriv "Teil on head suhtlusoskused".

Viktigheten av Struktur og Formatering når du Skriver en CV på Estisk


Hea struktuuriga CV on tööotsingu protsessis hädavajalik. See aitab tööandjal kiirelt ja tõhusalt mõista teie karjäärieesmärke, oskusi ja saavutusi. Eestis on eriti oluline CV formaat ja struktuur, kuna see peegeldab teie professionaalsust ja tähelepanu detailidele. Sellise dokumendi koostamine võib olla väljakutse, kuid see on võimalus end positiivselt esitleda ja eristuda konkurentsist. Hästi struktureeritud CV võib olla määrava tähtsusega teie karjääri edusammude saavutamisel. Samuti võib see olla võtmetähtsusega, kui seisate silmitsi uue karjääri või töökoha otsimise väljakutsetega.

I tillegg til vår estiske CV-mal, har vi også andre lignende maler du kanskje vil sjekke.

Behersk Kunst av CV Skriving på Estisk: Viktigheten av Korrekt Formatering

Estisk-stil CV-er har en bestemt stilistisk innstilling som bør følges nøye for å sikre at CV-en din står ut blant konkurrentene. Her er noen spesifikke punkter du bør ta hensyn til:

 • Skrifter: Velg en skrift som er klar og lett å lese, for eksempel Arial, Times New Roman eller Calibri. Estiske arbeidsgivere verdsetter klarhet og enkelhet i utformingen, så enkel skrifttype er å foretrekke.
 • Format: Hold CV-en din så kort og konsis som mulig, helst ikke mer enn en til to sider. I Estland er det vanlig med en mer konsentrert og rett-på-sak stil, så unngå unødvendige detaljer.
 • Marger: Bruk standardmarger på alle sider, vanligvis 1 tomme (2,54 cm) på toppen, bunnen, venstre og høyre. Dette gir CV-en din et ryddig og organisert utseende, noe som er høyt verdsatt i det estiske jobbmarkedet.
 • Punktlister: Bruk punktlister for å fremheve dine ferdigheter og prestasjoner. Dette gjør det lettere for arbeidsgiveren å raskt skanne gjennom CV-en din og identifisere dine sterke sider.
 • Skilletegn: For å skille mellom ulike deler av CV-en din, som utdanning og arbeidserfaring, kan du bruke horisontale linjer. Dette gir CV-en din en klar struktur og gjør det enklere for arbeidsgiveren å finne den informasjonen de leter etter.
Husk å alltid tilpasse din CV til den spesifikke jobben du søker på, og husk å korrekturlese for å unngå eventuelle skrivefeil eller grammatiske feil.

Mestre Kunsten av CV-Skriving på Estisk: Strukturens Viktighet

Estisk sprak


En CV på estisk skal være klar, konsis og strategisk tilpasset estisk arbeidsmarked. Her er de viktigste delene som skal inkluderes i en estisk CV:

 • Personlig informasjon: Dette inkluderer ditt fulle navn, fødselsdato, adresse, telefonnummer og e-postadresse. I Estland er det vanlig å inkludere et profesjonelt bilde av seg selv på CV-en.
 • Sammendrag: En kort introduksjon som oppsummerer din profesjonelle bakgrunn og karriere mål. Dette bør være skreddersydd for den spesifikke jobben du søker på i Estland.
 • Utdanning: Her bør du oppgi din akademiske bakgrunn, inkludert universitet, grad, og tidsramme. Hvis du har studert i utlandet, bør du også inkludere dette, da internasjonal erfaring kan være særlig attraktivt på estisk arbeidsmarked.
 • Arbeidserfaring: Inkluder alle relevante jobber du har hatt, med navn på selskap, stilling, og tidsramme. Husk å fokusere på de jobbene som er mest relevante for stillingen du søker på. I Estland er det vanlig å inkludere både deltid og sommerjobber i denne seksjonen.
 • Ferdigheter: Her kan du liste opp alle relevante ferdigheter, både tekniske og personlige. For eksempel kan språkferdigheter være særlig viktig i Estland, da mange estiske bedrifter opererer internasjonalt.
 • Referanser: Hvis du har tidligere arbeidsgivere eller professorer som kan gi deg en god anbefaling, bør du inkludere dem her. Det er vanlig i Estland å inkludere minst to referanser på CV-en.
Råd: Estiske arbeidsgivere setter ofte pris på CV-er som er tydelige, organiserte og profesjonelt presentert. Det kan være lurt å få CV-en din gjennomgått av en profesjonell skriveekspert eller karriererådgiver for å sikre at den er så effektiv som mulig.

Slik fanger du oppmerksomheten med overskriften på din estiske CV

Estisk sprak


En god overskrift er avgjørende for en estisk språklig CV da den skal være lett synlig og inneholde all nødvendig kontaktinformasjon, noe som gir potensielle arbeidsgivere en umiddelbar oversikt. Dette lager man ved å først skrive etternavnet og deretter fornavnet. Deretter skal yrket og disiplinen man jobber innenfor være tydelig presentert. Videre skal postadressen inkluderes for at arbeidsgiveren enkelt skal kunne sende relevant informasjon. Telefonnummeret skal også være med, slik at man raskt kan bli kontaktet for eventuelle intervjuer eller spørsmål. Til slutt skal e-postadressen være inkludert, ettersom dette er en vanlig kommunikasjonskanal i det profesjonelle miljøet. Så ved å følge disse instruksjonene vil overskriften på en estisk språklig CV være tydelig og informativ.

Perekonnanimi Eesnimi

Amet ja eriala

Postiaadress

Telefon

E-posti aadress


Hvordan inkludere et bilde i din estiske CV: hovedregler og tips

På det estiske arbeidsmarkedet er det ikke vanlig eller nødvendig å inkludere et bilde i CV-en din. Ansettelsesprosessen er hovedsakelig fokusert på kandidatens ferdigheter, erfaring og kvalifikasjoner, snarere enn deres fysiske utseende. Dette er i tråd med prinsippene om like muligheter og ikke-diskriminering.

Men, hvis det er spesifikt bedt om å inkludere et bilde, bør du følge noen grunnleggende retningslinjer. Bildet skal være profesjonelt, det vil si tatt i formell kleskode og med nøytral bakgrunn. Størrelsen bør ikke være større enn 2 x 2 tommer, og det bør plasseres i øverste høyre hjørne av CV-en. Bildet skal være av god kvalitet og representerer deg på en profesjonell måte. Unngå bilder tatt i uformelle sammenhenger eller med uformell kleskode.

Husk, bildet er ikke det mest kritiske aspektet ved en CV i Estland. Fokuser på å fremheve dine ferdigheter, erfaringer og prestasjoner som gjør deg til en sterk kandidat for jobben.

Betydningen av erfaring i en CV for det estiske arbeidsmarkedet


Hvordan Skrive Erfaringer for en CV for det Estiske Arbeidsmarkedet

Erfaringsdelen i et estisk CV er utvilsomt en viktig komponent. Den gir en oversikt over tidligere jobber og roller, og gir potensielle arbeidsgivere en forståelse av din faglige bakgrunn og evne. Det er en sjanse til å skildre dine prestasjoner og ansvar på en måte som fremhever dine relevante ferdigheter og erfaringer.

 • Begynn med den mest nylige jobben og jobb deg bakover i kronologisk rekkefølge. Dette gir arbeidsgiveren en klar og umiddelbar forståelse av din nåværende stillingsnivå og nylige erfaringer.
 • Noter arbeidsperioden for hver jobb, inkludert start- og sluttmåned og år. Dette vil vise kontinuitet og varighet av engasjement i hver rolle.
 • Inkluder stillingstittelen for hver rolle du har hatt. Dette gir en indikasjon på nivået på ansvaret du har hatt og hvilke typer roller du har erfaring med.
 • Bruk en punktliste for å beskrive dine oppgaver og ansvar i hver rolle. Dette gjør det enklere for arbeidsgivere å raskt vurdere om din erfaring passer med jobben de tilbyr.
 • Inkluder en stillingsbeskrivelse for hver rolle. Dette gir en mer detaljert oversikt over den aktuelle jobben og de spesifikke oppgavene og ansvarsområdene. Prøv å være så presis og klar som mulig.
 • Bruk stikkord fra stillingsannonsen i erfaringsdelen av ditt CV. Dette vil sikre at du tydelig kommuniserer at din erfaring er relevant for stillingen du søker på, og vil hjelpe CVen din til å passere gjennom eventuelle automatiserte CV-skanningsprogrammer.

Positsioon: Projektijuht

Tööandja: Eesti Energia

Kuupäevad: Jaanuar 2015 - Detsember 2019


 • Juhtisin ja koordineerisin mitmeid suuri projekte.
 • Osalesin strateegilise planeerimise ja eelarvestamise protsessides.
 • Vastutasin projektide eelarve ja tähtaegade järgimise eest.
 • Suhtlesin ja tegin koostööd erinevate osakondade, tarnijate ja klientidega.
 • Korraldasin ja juhtisin projekti koosolekuid ning esitasin aruandeid juhatusele.

Estisk sprak


Håndtering av manglende erfaring når du skriver en CV på estisk

Å lage en overbevisende CV kan være en utfordring, spesielt når du ikke har tidligere erfaring. Imidlertid, med riktig veiledning, kan du lage en CV som fremhever dine ferdigheter og potensial. Her er noen enkle trinn for å lage en profesjonell CV på estisk, selv uten tidligere erfaring.

 1. Personlig informasjon: Start med å inkludere grunnleggende informasjon som navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse.
 2. Profil: Skriv en kort introduksjon om deg selv. Dette skal være en kort oversikt over dine sterkeste kvaliteter, ferdigheter og ambisjoner.
 3. Utdanning: Selv om du ikke har arbeidserfaring, kan din utdanning gi en god indikasjon på dine ferdigheter og kunnskap. Inkluder all relevant utdanning, inkludert videregående skole, universitet, kurs, sertifikater, etc.
 4. Fritidsaktiviteter: Inkluder eventuelle klubber, sport eller frivillig arbeid du har vært involvert i. Dette kan vise frem lederskap, teamarbeid og andre viktige ferdigheter.
 5. Ferdigheter: Fremhev relevante ferdigheter du har tilegnet deg gjennom utdanning, fritidsaktiviteter, frivillig arbeid, etc. Dette kan inkludere tekniske ferdigheter, språkferdigheter, organisatoriske ferdigheter etc.
 6. Referanser: Hvis du har noen som kan vitne om dine ferdigheter og karakter, inkluder dem som referanser. Dette kan være lærere, trenere, veiledere fra frivillig arbeid, etc.
 7. Tilpasning: Forsikre deg om at CV-en din er tilpasset jobben du søker på. Dette betyr at du bør fremheve de ferdighetene og erfaringene som er mest relevante for jobben.
 8. Korrekturlesing: Sørg for at CV-en din er fri for stavefeil og grammatiske feil. Dette er spesielt viktig når du skriver CV-en på et annet språk.
 9. Format: Hold CV-en din klar og enkel å lese. Bruk punkter, underoverskrifter og hvitt mellomrom for å gjøre det lett for leseren å skanne gjennom dokumentet.
 10. Ærlighet: Til slutt, vær ærlig. Ikke overdriv eller lyv om dine ferdigheter og erfaringer. Det er bedre å være ærlig om dine begrensninger og vise vilje til å lære og utvikle deg.

Betydningen av utdanning når du skriver en CV på estisk


Utdanningsdelen i et estisk CV er av stor betydning, da den gir en oversikt over søkerens akademiske bakgrunn, ferdigheter og kunnskap. Den hjelper arbeidsgivere til å vurdere hvorvidt kandidaten har den nødvendige utdannelsen og kompetansen som kreves for jobben. Denne delen av CV-en kan også indikere søkerens evne til å fullføre oppgaver, disiplin og engasjement.

I tillegg kan utdannelsesdelen gi informasjon om søkerens evne til å lære og tilpasse seg nye situasjoner. For eksempel, hvis søkeren har en variert utdannelsesbakgrunn, kan dette antyde at de er fleksible og kan håndtere ulike arbeidsoppgaver. Videre kan høyere utdanning eller tilleggsutdanning tyde på spesialiserte ferdigheter eller dybdekunnskap innen et bestemt felt. Derfor er det essensielt å inkludere og nøye utforme utdannelsesdelen i et estisk CV.

Hvilken Utdanning du Bør Sette Først på din Estiske CV

I en estisk CV er det vanlig å starte med personlig informasjon som navn, fødselsdato, kontaktinformasjon, osv. før man går over til utdanningsbakgrunn. Dette skyldes at utdanning er en viktig del av en kandidats profil og gir rekrutterere en forståelse av kandidatens kvalifikasjoner og ferdigheter. For eksempel, hvis en kandidat søker en stilling som krever en doktorgrad, ved å vise sin utdanning tidlig, kan de raskt etablere at de er kvalifisert for stillingen.

Likevel, i visse tilfeller kan denne regelen bli brutt. For eksempel, hvis en kandidat har betydelig arbeidserfaring som er direkte relevant for stillingen de søker på, kan det være fornuftig å liste opp arbeidserfaringen før utdanning. Om en person søker på en IT-stilling og har arbeidet i over ti år i bransjen, men har en ikke-relatert grad i historie, vil det være mer nyttig for rekruttereren å se arbeidserfaringen først for å umiddelbart vurdere kandidatens relevans for stillingen.

HARIDUS

2015 - 2019: Tartu Ülikool, Informaatika eriala, Bakalaureusekraad

 • Omandasin põhjalikud teadmised programmeerimisest, süsteemianalüüsist ja tarkvaratehnoloogiast. Olen osalenud mitmetes meeskondades, kus meie ülesandeks oli välja töötada ja testida tarkvaraprojekte. Minu lõputöö keskendus andmete kaevandamisele ja masinõppele.

2011 - 2015: Tallinna Reaalkool, Loodusteaduste suund

 • Lõpetasin cum laude, pälvides tunnustuse erakordsete akadeemiliste saavutuste eest. Olin aktiivne osaleja mitmetes teadusprojektides ja võistlustel, sealhulgas rahvusvahelisel füüsikaolümpiaadil, kus saavutasin kolmanda koha.

Betydningen av Ferdigheter for en Estisk CV


Estisk sprak


Ferdigheter er en vesentlig del av en estisk CV fordi de gir en indikasjon på hva en kandidat kan tilby en potensiell arbeidsgiver. I Estland, som i mange andre land, er det et konkurranseintensivt arbeidsmarked, og arbeidsgivere er på utkikk etter kandidater som kan demonstrere en rekke ferdigheter. Disse inkluderer ikke bare tekniske ferdigheter og kvalifikasjoner knyttet direkte til stillingen, men også overførbare ferdigheter som problemløsning, kommunikasjon, ledelse og teamarbeid.

Rekrutterere i Estland ser etter kandidater som kan vise at de har de nødvendige ferdighetene til å utføre jobben effektivt, samt evnen til å tilpasse seg og utvikle seg i takt med endringer i arbeidsmiljøet. De verdsetter også ferdigheter som viser en kandidats evne til å jobbe selvstendig, ta initiativ og være kreativ. Estland er kjent for sin teknologidrevne økonomi, så ferdigheter innen teknologi og digital kompetanse er også svært ettertraktet. I tillegg til spesifikke ferdigheter, ser rekrutterere også på en kandidats personlige egenskaper, som pålitelighet, engasjement og profesjonalitet.

Nedenfor skal vi presentere en liste over personlige og faglige ferdigheter som kan være nyttige når du skriver en CV på estisk.

Personlige ferdigheter:

 • God til å kommunisere - Hea suhtleja
 • Evne til å jobbe i team - Võime töötada meeskonnas
 • Løsningsorientert - Lahendustele orienteeritud
 • Selvstendig - Iseseisev
 • Pålitelig og punktlig - Usaldusväärne ja täpne
 • God til å organisere - Hea organiseerija
 • Fleksibel - Paindlik
 • Kreativ - Loominguline
 • Motivert - Motiveeritud
 • Tålmodig - Kannatlik

Faglige ferdigheter:

 • God med tall og statistikk - Hea numbrite ja statistikaga
 • Erfaring med prosjektledelse - Kogemus projektijuhtimises
 • Teknisk kunnskap om maskiner og verktøy - Tehnilised teadmised masinate ja tööriistade kohta
 • Kjennskap til Microsoft Office-pakken - Tundmine Microsoft Office'i paketti
 • Fremmedspråk: engelsk, russisk, finsk - Võõrkeeled: inglise, vene, soome
 • Erfaring med kundeservice - Klienditeeninduse kogemus
 • Kunnskap om markedsføring og salg - Teadmised turundusest ja müügist
 • Erfaring med regnskap - Raamatupidamise kogemus
 • Førerkort klasse B - B-kategooria juhiluba
 • Erfaring med IT-support - IT-tugi kogemus

Tilleggselementer du kan inkludere i din estiske CV


Tilleggsoverskrifter i en Estisk CV kan variere, men noen av de mest vanlige inkluderer Personlig Informasjon, Arbeidserfaring, Utdanning, Språk, Sertifikater, IT-verktøy, Førerkort, Referanser, og Hobbyer eller Interesser. Flere kategorier gir en mer helhetlig oversikt over kandidatens ferdigheter og bakgrunn, noe som kan være svært nyttig for potensielle arbeidsgivere. Det gir også kandidaten en sjanse til å vise frem sin unike kunnskap og ferdigheter som ikke nødvendigvis kan passe inn i de mer tradisjonelle kategoriene.

Språkseksjonen i en CV er viktig fordi den gir arbeidsgiveren en forståelse av kandidatens kommunikasjonsevner. Dette er spesielt viktig i stillinger der samarbeid med internasjonale kollegaer eller kunder er en del av jobben. I denne delen kan man liste opp de språkene man behersker og på hvilket nivå man kan snakke, lese og skrive dem.

Hobbyer eller interesser-delen kan gi arbeidsgiveren en ide om kandidatens personlighet og hva de liker å gjøre på fritiden. Denne informasjonen kan være nyttig for å vurdere om kandidaten vil passe inn i bedriftskulturen. I denne delen kan man liste opp aktiviteter eller interesser som man engasjerer seg i utenfor arbeidet, enten det er frivillig arbeid, sport, lesing, kunst eller andre fritidsinteresser. Selv om denne delen ofte blir sett på som mindre viktig, kan den hjelpe deg å skille deg ut fra andre kandidater og vise din individualitet.

Forbedringspunkter for å skrive en CV på Estisk


Å lage en sterk CV kan være avgjørende for å sikre jobbintervjuer i Estland. Her er noen tips spesielt tilpasset det estiske arbeidsmarkedet:

 1. Inkluder personlig informasjon: I Estland er det vanlig å inkludere personlig informasjon som fødselsdato, sivilstatus og nasjonalitet.
 2. Bruk foto: Selv om det ikke er obligatorisk, er det vanlig å inkludere et profesjonelt bilde av deg selv i CV'en din i Estland.
 3. Språkkunnskaper: Estland er et flerspråklig land, så det er viktig å fremheve dine språkkunnskaper. Spesielt hvis du kan snakke Estisk, Russisk eller Engelsk.
 4. Tydelig struktur: Organiser informasjonen i din CV i omvendt kronologisk rekkefølge, med den nyeste erfaringen først. Dette er den mest foretrukne strukturen i Estland.
 5. Fokuser på prestasjoner: Estiske arbeidsgivere verdsetter bevis på prestasjoner, så sørg for å inkludere kvantifiserbare resultater der du kan.
 6. Referanser: Estiske arbeidsgivere kan ofte kontakte referanser, så det kan være verdt å inkludere disse på CV'en din eller i det minste indikere at de er tilgjengelige på forespørsel.
 7. Hold det kort: I Estland, prøv å holde CV'en din til to sider. Dette vil hjelpe deg med å holde innholdet konsist og relevant.
 8. Tilpass CV'en: Husk å tilpasse din CV for hver jobbsøknad. Gjør forskning på bedriften og stillingen for å forstå hva de leter etter, og hvordan dine ferdigheter og erfaringer kan passe inn.

Nøkkelelementene i en Estisk CV: En trinnvis guide


Estisk sprak


Når du skriver et estisk CV, er det viktig å fokusere på de spesifikke kravene og forventningene i Estland. Estiske arbeidsgivere verdsetter både detaljer og effektivitet, så det er viktig å være nøyaktig, men også klar og konsis. Her er noen nøkkelpunkter du bør vurdere når du skriver CVen din:

 1. Inkluder personlig informasjon: I Estland er det vanlig å inkludere personlig informasjon som fødselsdato og nasjonalitet i CVen din.
 2. Profesjonelt bilde: Legg ved et profesjonelt bilde av deg selv. Dette er vanlig praksis i Estland og kan hjelpe deg med å skille deg ut fra andre kandidater.
 3. Språkferdigheter: Estland er et flerspråklig land, så det er viktig å nevne alle språk du snakker flytende, og også de du har grunnleggende kunnskaper i.
 4. Struktur: Ha en klar og logisk struktur i CVen din. Start med personlig informasjon, deretter utdanning, så arbeidserfaring, og til slutt ferdigheter og interesser.
 5. Utdanning: Detaljer om utdanningen din er viktig i Estland. Inkluder alle relevante kurs, sertifiseringer og grader.
 6. Referanser: I Estland er det vanlig å inkludere referanser i CVen. Sørg for å ha tillatelse fra referansene dine før du inkluderer dem.
Husk at et godt CV er nøkkelen til å få drømmejobben, så ta deg tid til å lage en som representerer deg på best mulig måte. Lykke til!

Hvordan Skrive et Følgebrev på Estisk: En Viktig Del av Din CV


Å legge ved et følgebrev med ditt estiske CV når du søker jobb i Estland er svært viktig for flere grunner. Først og fremst, gir det deg en mulighet til å presentere deg selv på en mer personlig måte og forklare hvorfor nettopp du er den beste kandidaten for jobben. I tillegg til å oppsummere dine ferdigheter og erfaringer, kan du i følgebrevet også forklare din interesse og motivasjon for stillingen og selskapet. Et godt skrevet følgebrev kan dermed gi deg en fordel i søknadsprosessen, da det viser arbeidsgiver at du har lagt ekstra innsats og tid i søknaden din. Til slutt, et følgebrev kan også være en utmerket måte å forklare eventuelle hull i CV-en din på, som for eksempel perioder uten jobb eller utdanning.

Lag din CV med de beste malene

Vanlige Spørsmål om Jobbsøking og CV-Skriving på Estisk

Hvordan er formatet på en CV på estisk?

En estisk CV, kjent som "elulookirjeldus", følger generelt en lignende struktur som de fleste europeiske CV-er. Det inkluderer personlig informasjon, utdanning, arbeidserfaring, ferdigheter, språk, og referanser. Det er viktig å merke seg at estiske arbeidsgivere verdsetter nøyaktighet og presisjon, så sørg for å være detaljert, men likevel konsis. Det er også vanlig å inkludere et profesjonelt bilde av deg selv.

Er det nødvendig å oversette CV-en min til estisk hvis jeg søker jobb i Estland?

Ja, det er sterkt anbefalt å oversette CV-en din til estisk, spesielt hvis du søker på stillinger i offentlig sektor eller hos lokale bedrifter. Selv om mange estere snakker engelsk, viser en CV på estisk at du verdsetter og respekterer den lokale kulturen og språket. Det kan også være nyttig å ha en versjon på engelsk, spesielt hvis du søker på internasjonale selskaper.

Er det noen spesifikke krav til jobbsøknader i Estland?

Generelt, i tillegg til din oversatte CV, vil du også trenge et følgebrev. Dette bør være en kort introduksjon av deg selv og en forklaring på hvorfor du er interessert i stillingen. Estiske arbeidsgivere setter pris på direkte og ærlige søknader, så unngå overdreven flatter eller uspesifikke uttalelser. Det er også viktig å dobbeltsjekke for eventuelle skrive- eller grammatikkfeil, da dette kan gi et uheldig inntrykk.

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV

Eksempel på brev for nedlasting

Mal for følgebrev
Design for følgebrev
Mal for følgebrev for studenter - universitet
Mal for følgebrev for engasjement