Tekstforfatter CV: Veiledning for vellykket jobbjakt

Som tekstforfatter forstår du allerede hvor viktig det er å fange leserens oppmerksomhet og påvirke dem i løpet av sekunder. Hos arbeidsgivere må man også fange oppmerksomhet innen kort tid og man må få dem interessert umiddelbart.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Når du skriver tekster for kunden din, forstår du deres målgrupper, ønsket innvirkning på salget, produktbeskrivelsene og tjenestene, kundens selskap og deres historie. Du trenger lignende kunnskap når du skal skrive en tekstforfatter CV.

I denne artikkelen vil vi blant annet svare på alle spørsmålene dine om denne typer tekster. Vi ønsker å gi deg noen gode tips og hjelpe deg på best mulig måte med å få stillingen du drømmer om.

Tekstforfatter og innholdsforfatter er stillinger som er mildt sagt etterspurt i dagens digitaliserte verden, men det er samtidig mange om beinet for disse stillingene.

Det finnes nok eksempel på at en søker ofte bare starter på en CV, uten at han eller hun bruker nyttige veiledning. Derfor anbefaler vi at du først bruker tid på å lese denne veiledningen, som viser alt du trenger og vil hjelpe deg med å komme i gang med en god CV!


Tekstforfatter CV

Noen viktige råd for teksforfattere og CV

Et av de viktigste tipsene våre er at du gjør litt research før du skriver din tekstforfatter CV.

Å utføre undersøkelser forbedrer alltid kunnskapen din, og med forbedret kunnskap er du nødt til å gjøre alt du skal gjøre på en bedre måte.

I dette tilfellet vil du skrive en bedre CV hvis du har gjort noen undersøkelser av din kommende stilling, ansvar og bransje.

Hvis du driver med copywriting for utdanningsindustrien eller helsesektoren eller en annen bransje, må du holde deg oppdatert på gjeldende trender og hvordan alt fungerer.

Tekstforfatting handler om å fange oppmerksomhet og drive salg, og for å mestre dette på en god måte må du være oppdatert på aktuelle saker, aktuelle trender og alt som ligger i mellom linjene.

Kort sagt, litt research vil også hjelpe deg å forstå de vanlige forventningene til arbeidsgiveren og hva ekstra du kan tilby for å skille deg ut blant andre søkere.

Velg riktig format

Det finnes ulike CV-formater du kan velge mellom. Som tekstforfatter forstår du viktigheten av presentasjon og riktig fremstilling av relevant informasjon. Det riktige CV-formatet hjelper deg med akkurat det.

CV-formatet gir deg en oversikt over avsnitt og en veiledning for hvordan avsnittene skal skrives. Mest foretrukne formater er funksjonelt format, omvendt kronologisk format og kombinasjonenformat.

Det funksjonelle formatet passer for de som ikke har betydelig arbeidserfaring. Dette formatet hjelper deg med å fokusere på avsnittetene om ferdigheter og utdanning, noe du sannnsynligvis vil vise for å bevise din kompetanse for stillingen.

Gjennom det omvendt kronologisk formatet retter man fokuset mot avsnittet om arbeidserfaring. Dette formatet passer for de som har betydelig erfaring, og gjerne erfaring som er svært omfattende og raskt vil fange oppmerksomheten til arbeidsgivere.

Et kombinasjonsformat får du oppmerksomheten til arbeidsgivere rettet mot både arbeidserfaring og ferdigheter, fordi fokuset fordeles mellom disse to avsnittene. Her kan overførbare ferdigheter fremheves, og er et format som egner seg godt for deg som vil skifte karriere.

For de fleste søkere skiller det omvendt kronologisk formatet seg ut som mest passende. Å velge riktig format er viktig fordi det definerer rammene rundt avsnittene i din søknad, samt hjelper deg med å finne ut hvordan du skal presentere deg selv og hvordan du skriver detaljene i hvert avsnitt.

Relevante søkeord

Som tekstforfatter vet du at innhold alltid har betydning, og i din CV er det noen nøkkelord du bør være opptatt av. Dette er fordi de fleste arbeidsgivere tar i bruk ATA, også kalt søkersporingssystemer.

ATS er programvaren som brukes av arbeidsgivere på tvers av bransjene for å skanne gjennom CV-ene og søknadene de mottar for å gjøre listen over aktuelle kandidater kortere.

Søkersporingssystemene fungerer på parametrene satt av arbeidsgiverne, og inneholder vanligvis er relevante nøkkelord for stillingen. Du finner disse relevante nøkkelordene ved å studere stillingsannonsen. Se etter hvilke ferdigheter eller arbeidsoppgaver du skal utføre i stillingen, og tilpass din søknad ved å nevne disse ordene eller begrepene.

I verste tilfelle kan du risikere å bli kuttet vekk fra listen gjennom ATS, og arbeidsgiver vil aldri se nærmere på din søknad.

Etter at du har fått våre beste råd akkurat for din CV som tekstforfatter er vi nå klar for å veilede deg gjennom alle avsnittene som må på plass i søknaden din.

CV-eksempel for produktsjef!


Tekstforfatter CV

Nøyaktig kontaktinformasjon

Øverst på CV-en din finner vi overskriften din, sim skal inneholde viktig kontaktinformasjon. Du må skrive inn hele navnet ditt. Deretter skriver du inn telefonnummeret ditt og din profesjonelle e-post. Det skal være formelt og profesjonelt med navnet ditt. Du kan også inkludere hjemmeadresse og bilde, men dette er ikke obligatorisk.

Hvis du er aktiv på LinkedIn og har profilen din nøye skrevet og oppdatert, kan du også nevne linken til profilen din på LinkedIn. Hvis du har en lenke til en portefølje som inneholder alt arbeidet ditt og prosjektene dine, kan du også inkludere det i overskriften.

En siste ting du kan vurdere er å vise til kontoer på sosiale medier. Dette er mest aktuelt dersom du har en konto på sosiale medier som er rettet mot yrket ditt.

Profesjonelt sammendrag på en god CV

Etter kontaktinformasjonen må du skrive et profesjonelt sammendrag. I et sammendrag må du inkludere de viktigste høydepunktene som kommer i din CV. Du må huske å inkludere totalt antall års erfaring du har.

Du må nevne de viktigste prestasjonene og nøkkelferdighetene i det profesjonelle sammendraget. Du kan også inkludere relevante områder du har bidratt med grafisk ideer og videoredigering da disse områdene går hånd i hånd med tekstforfatteren sin oppgave om å skape godt innhold.

Du kan også nevne eventuelle anerkjennelser du har mottatt. Til slutt må du nevne hva slags muligheter du ser etter og hvordan du vil bruke din erfaring og ferdigheter for å bidra til suksess hos bedriften.

Sørg for at du skriver detaljene ved hjelp av punktlister og hold setningene korte, skarpe og konsise. Ikke overskrid grensen på fem setninger, men husk å skrive minst tre.

Her kan det gjerne være lurt at man først se på flere eksempler for å skaffe seg et overblikk og mer hjelp med hvordan et sammendrag bør se ut.

Gjør ditt CV-eksempel som oversetter perfekt!

Vis hvor mange års erfaring i avsnittet om arbeidserfaring

Etter sammendraget må du nevne dine erfaringer på et godt vis. Gjør dette ved å opplyse om stillingstittel, navn på arbeidsgiver og perioden du var ansatt hos firmaet for hver eneste erfaring.

Her er det viktig at du etterpå skriver detaljer om stillingen ved å legge til ansvarsoppgaver du hadde og og hvilke ferdigheter du brukte. Ved å gjøre dette får arbeidsgivere hvilke kompetanse du vil bruke når du blir ansatt hos dem.

Du kan også nevne dine eksepsjonelle prestasjoner og vise frem hvordan ditt bidrag bidro til selskapets suksess.

📌Noen av oppgavene og aspektene ved jobben du kan inkludere viser vi eksempler på her:

 • Søkemotorer
 • Profesjonelt innhold for nettsteder
 • Markedsføring gjennom e-post
 • Engasjerende innhold
 • Copywriting
 • Innhold for god markedsføring
 • Annonsekampanjer
 • Tekst for reklame
 • Tekst for pressemeldinger

I tillegg bør du bruke avsnitt om alle dine års erfaring fra yrket til å fortelle om din evne til å håndtere flere kunder samtidig, hvordan du hjalp til med å etablere tekster av høy kvalitet i dine tidligere stillinger.

Resten av avsnittet bør fokusere på hvordan din hjelp har ført til at tidligere kunder har opplevd økt salg og suksess. Sørg for at du nevner alle relevante detaljer fordi selv de minste detaljene kan være viktige fordi det er akkurat det en arbeidsgiver kan være ute etter.

Tips: Under avsnittet om arbeidserfaring er det lov å skryte av selv og vise seg frem. Husk at jo mer arbeidsgiver blir imponert, jo større er sjansen for at du blir valgt og får stillingen!


Tekstforfatter CV

Utdanning

Utdanningen til en tekstforfatter kan være så mangt, noen kan for eksempel ha studert kommunikasjon, andre språk eller journalistikk, eller noe helt annet. Du kan også søke på denne type stilling på bakgrunn av ulike kurs, og i dag kan man være tekstforfatter uten at man må vise til en aktuell utdannelse.

Selv om dette er helt sant, bør du legge til hvilke utdannelse du har. For det første gir det arbeidsgivere et bilde på hva du har studert og gir informasjon om hvilke kompetanse du tar med deg inn i en ny jobb.

Når du skal lage dette avsnittet trenger du å skrive inn navn på studiet og utdanningsinstutisjon, samt hvilket år du var ferdig.

Se vårt CV-eksempel for eiendomsmegler og lær om feil andre ofte gjør her!

Avsnitt om ferdighetene dine

Avsnittet om ferdighetene dine er veldig viktig, fordi arbeidsgiver ønsker å få hjelp til å vite nøyaktig hva du kan. Du kan også fortelle om dine ferdighetene din under flere avsnitt, men du bør lage et helt eget for å vise godt frem hva du kan.

Arbeidsgiverne bruker nemlig litt tid på dette avsnittet og det hjelper dem med å lage et godt bilde av deg som tekstforfatter.

Et klart mål er å gi eksempler på på både faglige og personlige ferdigheter. Så bruk litt tid for å få

📌Her er noen av ferdighetene avsnittet bør inneholde for å skrive en god CV:

Eksempel på faglige ferdigheter:
 • Markedsføring
 • Språk
 • Tekniske ferdigheter
 • MS Office
 • Redigering
Eksempel på personlige ferdigheter:
 • Samarbeid
 • Kreativ
 • "Tenke utenfor boksen"
 • Nøyaktig
 • Strukturert
Tips : Det første du bør gjøre er å se hvilke ferdigheter arbeidsgiver søker etter. Et mål er at dine ferdigheter gir informasjon som passer med arbeidsgiveren har som mål for sine ansatte innen tekstforfatting.


Tekstforfatter CV

Oppsummering

Prosessen med å søke ny jobb kan være kompleks, men med en velskrevet CV kan du definitivt øke sjansene dine for å få jobben du ønsker innen bransjen. Med riktig presentasjon av din erfaring og dine beste ferdigheter kan du imponere arbeidsgiveren, og resten sier seg selv.

Ved å lese denne artikkelen, vet du nå alt om å skrive en CV som tekstforfatter. Du bør også sjekke ut våre CV-maler og CV-eksempler for være best mulig forberedt før du starter på din egen CV. Vi ønsker deg lykke til med jakten på ny jobb!

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Skal jeg legge til lenke til sosiale medier?

Både ja og nei. Dersom din konto er knyttet til arbeidet ditt er det en fordel og en måte du kan vise til hvor dyktig du er. Er kontoen din preget av fritid bør du utelukke den.

Hvor lang skal en CV for tekstforfattervære?

En profesjonell CV som følger gjeldende retningslinjer bør ikke overstige grensen på to sider. Du kan prøve å holde din CV til en eller to sider.

Vil annen utdanning være relevant eller trekke ned søknaden min?

Det er avhengig av hvilke utdannelse du fører opp, men generelt vil ikke noen form for utdanning trekke ned en søknad. Prøv hele tiden å fokusere på relevant kompetanse og erfaring, og husk at en del tekstforfattere har fått en stilling uten at utdanningen har spilt en rolle.

Lag din CV med de beste malene

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV