Programleder CV - Trinnvis guide som gir deg jobben

En programlederjobb er drømmejobben for mange, noe vi forstår godt. Å få styre et eget prorgam på for eksempel NRK TV eller radio er en givende jobb, som samtidig krever både ferdigheter og erfaring fra tidligere stillinger.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Er du på jakt etter den perfekte programlederjobben for deg? Da bør du lese videre for å skaffe deg de beste tips for hvordan du skal skrive din CV og søknad.

Med vår hjelp kan du skrive din CV som programleder steg for steg og passe på at du får med alt du har trenger.


Programleder CV

Slik skriver du den beste CV for programleder

I likhet med andre som skal søke på ny jobb, vil en programleder også lure på hva han eller hun bør inkludere i CV-en for å gjøre den overbevisende og engasjerende. En annen utfordring er å finne ut hvordan du skal strukturere CV-en som programleder.

Ved å bruke en av våre CV-eksempler kan du lettere strukturere din egen CV, samtidig som du får fremhevet alle viktige avsnitt som arbeidsgiver ønsker å lese.

CV for dataanalytiker finner du her.

Første steg er riktig format og struktur

I hovedsak har CV-er tre formater å velge mellom. Kort fortalt fokuserer en omvendt kronologisk CV på arbeidserfaring, en funksjonell CV fokuserer på ferdigheter, og kombinasjonsformatet henter det beste fra begge.

Derfor bør du vurdere hva du helst vil fremheve, arbeidserfaring eller ferdigheter? Eller kanskje begge to? Etter du har svart på spørsmålet velger du formatet som passer best.

Når det kommer til struktur bør du følge dette oppsettet som programleder:

 • Overskriften
 • Profesjonelt sammendrag eller karrieremål
 • Arbeidserfaring
 • Utdanning
 • Ferdigheter
 • Relevante ekstra avsnitt

I tillegg har vi noen personlige tips for deg som skal skrive søknad som programleder:

 • Fokuser på å legge til relevante ferdigheter og arbeidserfaring til din CV.
 • Sjekk stillingsbeskrivelsen og legg til spesifikke nøkkelord og handlingsverb som blir nevnt her. Store bedrifter som NRK bruker ATS-skanning av søknader.
 • Lag en ny CV for hver eneste jobb du søker på, ikke fall for fristelsen for å drive emd gjenbruk. Det får du aldri drømmejobben ved gjøre.
 • Tilpass hver stillingstittel for å matche jobben du søker på.
 • Skreddersy ditt profesjonelle sammendrag ved å nevne navnet på selskapet og stillingstittelen.

Begynn din CV med overskriften

Overskriften på en CV er en integrert del som skal inneholde ditt fulle navn, telefonnummer og e-postadresse. Dersom du har eget nettsted eller profil på LinkedIn legger du i tilleg til dette under avsnittet.

Dette er den første delen på CV-en din, og den bør være nøyaktig for å sikre at arbeidsgiver som NRK kan kontakte deg for å kalle deg inn til et intervju.

Selv om noen arbeidsgivere vil be om et bilde på søknader, fraråder flertallet det fordi det øker sjansene for diskriminering. Hvis du trenger å legge til et bilde i CV-en din, sørg for at det er profesjonelt. Det bør helst være et portrettbilde med nøytral bakgrunn.


Programleder CV

Vis frem din arbeidserfaring

Din arbeidserfaring spiller en betydelig rolle for å skaffe deg en stilling innen tv og radio, uavhengig av om du har jobbet hos lokalradioen eller NRK. Å fremheve arbeidserfaringen din gir arbeidsgivere en idé om hva du kan allerede kan fra før.

Dersom du ikke har mye arbeidserfaring å vise til, er det positivt å tenke på at ledere også ofte er på utkikk etter nye talenter. Ved hjelp av en god CV vil du bli lagt merke til, og kanskje du endelig får den foten innenfor bransjen som du har lengtet etter. Vår beste tips er at du derfor ser etter overførbare ferdigheter når du skal skrive avsnittet om arbeidserfaring som fersking i bransjen.

Tips: Overførbare ferdigheter er gull verdt for nye søkere. Dette er ferdigheter som du har opparbeidet deg gjennom andre stillinger, men som du kan få bruk for i stillingen som programleder.

Når du oppgir arbeidserfaringen din, starter du med den nyeste arbeidsplassen din og går bakover i tid. Legg til navnet på arbeidsplassen, stillingstittelen din og perioden du jobbet på hvert sted. Før deretter opp noen oppgaver og ansvarsområder under hver arbeidsplass. Vanligvis er tre til fem roller nok.

Gode eksempler

NRK TV

Programleder

2018-2020

 • Programleder for Dagsaktuelt NRK
 • Ledet team på 15 personer for produksjon av Dagsaktuelt NRK
 • Veiledet nyansatte i NRK

NRK Radio

Sommervikar

2018-2020

 • Sommervikar i 2018, 2019, 2020
 • Ledet NRK sommer sammen med medpogramleder
 • Planla og skrev manus for hvert program

Øk sjansene dine ved å føre opp utdanning

For din karriere i underholdningsbransjen, kan det hende at utdanningen ikke er en avgjørende faktor for å få jobben, dette gjelder til og med om du søker hs NRK. Imidlertid vil de fleste søkere fremstå mer profejsonelle ved å legge til studier de har fullført.

I tillegg er arbeidsmarkedet også svært konkurransedyktig, så å legge til utdanningen din i CV-en kan hjelpe deg å komme høyere opp på søkerlisten.

Avsnittet skal inneholde navnet på studiet og skolen, og året for fullføring. Hvis du har en mastergrad eller annen høyere utdanning, skal du ikke legge til vidergående skole.

Godt eksempel

Media og kommunikasjon, Bachelor

Universitetet i Oslo

2020Programleder CV

Bruk dine ferdigheter for å styrke din CV

Dine ferdigheter er en viktig nøkkel for å skille deg ut blant andre søkere. De fleste arbeidsgivere bruker ATS-systemer for å skanne gjennom søknader de mottar, på jakt etter relevante ferdigheter.

Stillingsbeskrivelsen inneholder en del av disse ferdighetene, så sjekk beskrivelsen og legg dem til i søknaden. Ikke lyv eller overdriv ferdighetene dine, dette finner arbeidsgivere uansett ut av.

Avsnittet om ferdigheter skal bestå av både faglige og personlige ferdigheter. Når man arbeider som programleder kreves det at du har begge deler. Du skal blant annet samarbeide med flere yrkesgrupper innenfor produksjon av TV- eller radioprogrammer.

Det kan også være aktuelt med ferdigheter som gjør deg mer direkte og analytisk, alt etter hvilke program du skal lede. Les hva arbeidsgivere er på jakt etter og tilpass hver eneste CV.

Tips: Søkere som ikke har tidligere erfaring fra bransjen kan bruke denne delen til å fremheve overførbare ferdigheter som vil være nyttige for bedriften.

Tips til ferdigheter på en CV for javautvikler.

Pofesjonelt sammendraget

Ved hjelp av sammendraget skal du introduserer deg selv for arbeidsgiver, og det gjør du ved å oppsummere dine beste prestasjoner og kvalifikasjoner. Du har bare to til tre setninger for å få arbeidsgiver sin oppmerksomhet og skape interesse for at de skal lese resten av CV-en din. Vær nøye med å fremheve dine beste prestasjoner.

Legg gjerne til noen tall og fakta for å kvantifisere resultatene dine og vise verdien du har. Dette avsnittet putter du inn rett under overskriften på din CV.

Godt eksempel
Personlig og engasjert programleder med 7 års erfaring fra både TV og radio hos NRK. Svært karismatisk og motivert med eksepsjonelle kommunikasjonsevner. Sterk merittliste for å gjennomføre intervjuer som førte til høye seertall for NRK sitt program.

Slik skriver en programmerer profesjonelt sammendrag .


Programleder CV

Ta med ekstra avsnitt

Ekstra avsnitt er en perfekt måte å skille seg ut på, og det er her du kan legge til flere opplysninger som du ikke vil at arbeidsgivere skal gå glipp av.

Digitale ferdigheter og kurs

Dersom du har mye digital kompetanse kan det være en fordel at du oppretter et eget avsnitt, slik at det ikke forsvinner under asvnittet om ferdigheter.

Godt eksempel
 • MS Office kurs, 2018
 • Manusforfatter kurs, 2018
 • Research og undersøkelse, 2020

Språk

Kompetanse innen språk er alltid en fordel. Bare husk at du ikke skal ta med språk du behersker under middels.

Priser/utmerkelser

Priser er en anerkjennelse for din suksess og prestasjoner henger alltid høyt. En fin måte å vise dem frem på er i et eget avsnitt.

Godt eksempel
 • Måndens ansatt, NRK Januar 2017
 • Måndens ansatt, NRK Februar 2017
 • Måndens ansatt, NRK Mars 2017

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hvor lang skal en CV for programleder være?

Prøv å holde deg til en side, maks to. Husk at mange søker på stillingene, og arbeidsgiver kan ikke bruke mye tid på hver enkelt.

Skal jeg legge ved et følgebrev?

Ja, et følgebrev tilfører noe positivt. Du kan også være mer personlig, og utdype enkelte emner på en annen måte enn i selve CV-en din.

Lag din CV med de beste malene

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV

Eksempel på brev for nedlasting

Mal for følgebrev
Design for følgebrev
Mal for følgebrev for studenter - universitet
Mal for følgebrev for engasjement