Informasjonen kan et stort firma, eller mindre bedrifter innen privat og offentlig sektor bruke for å blant annet kunne effektivisere, treffe kunder bedre eller annet for å videreutvikle bedriften sin.
En virkelig god dataanalytiker må trives med å arbeide med tall og grafer, og brenne for å vise frem resultatene på en visuell sterkt måte. Man må også være nøyaktig og ikke ta noen snarveier på veien til mål. Det samme gjelder for nå man skal skrive en CV som dataanalytiker. Denne jobben må også gjøres grundig, bortsett fra at vi kan hjelpe deg litt på veien slik at arbeidet går lettere.
Gjennom vår ekspertise kan vi veilede deg slik at du kan skrive en virkelig god CV. Vi har tilgjengelige en virkelig solid CV-mal for dataanalytikere, og vil i tillegg fremlegge et komplett CV-eksempel. I tillegg skal vi gi deg noen gode tips og råd på veien slik at arbeidet med å søke ny jobb føles lettere.
Innholdsfortegnelse
- CV eksempel Dataanalytiker
- Slik skriver du en god CV som dataanalytiker
- Start alltid med kontaktinformasjonen din
- Profesjonelt sammendrag
- Fremhev din arbeidserfaring
- Avsnitt om utdanning
- Avsnitt om ferdighetene dine
- Opprett egne avsnitt for nødvendig informasjon
- Oppsummering: Slik skriver du den perfekte CV innen programmering
- FAQ
CV eksempel Dataanalytiker
Dataanalytiker
41 20 14 78
geirhansen@online.no
linkedin.com/geirhansen
Profesjonelt sammendrag
Dyktig dataanalytiker med 10 års erfaring innen mikrotjenester og infrastruktur. Opparbeidet solid kompetanse med streaming og lagring av data, med resultat på 35% mer effektivitet for bedrift. Utfører sanntidsanalyse av data for optimalisering av prosesser med høy nøyaktighet. Arbeider selvstendig, samt har gode samarbeidsevner for store oppdrag.
Mikrotjenester og infrastruktur
Streaming og lagring av storskala sensordata på tvers av flere uavhengige kunder og fasiliteter
Sanntidsanalyse og komplekse beregningsgrafer
Optimalisering av industrielle prosesser og prognoser
Maskinlæring
Arbeidserfaring
Kongsberg Group
Systemanalytiker
2013- dags dato
- Utførte programmering for design av algoritmer
- Arbeidet kontinuerlig med analyse og sanntidsprogrammering av data
- Opparbeidet god kompetanse med Python, JavaScript/TypeScript
- Gode programmeringskunnskaper og forståelse for algoritmedesign
Utdanning
Applied Computer and Information Technology (MSc)
NTNU
Juni 2013
Faglige ferdigheter
- Programmeringsspråk
- Java, JavaScript, Groovy, Python,
- Analyse av data
- Samtidsprogrammering
- Analytics/ML
- Maskinlæring
- Mikrotjenester
- Infrastruktur
- Industrielle prosesser
Personlige ferdigheter
- Analytiske evner
- Kommunikasjon
- Samarbeid
- Formidlingsevne
- Problemløsning
- Selvstendig i arbeid
- Detaljorientert
- Ansvarsbevisst
- Oppdatert på fagfelt
Kurs og sertifiseringer
- 2021: Data Visualization, Kursagenten
- 2019: TESOL Certificate Program, AMLOTUS Language & Professional School
Språk
- Norsk – morsmål
- Engelsk – flytende
- Kinesisk – middels
Lønnsnivå for dataanalytiker
Når du har utdannet deg til dataanalytiker finnes det som sagt ledige stillinger innenfor flere områder. Hvilke type stilling du ender opp med vil være avgjørende for lønnen. Arbeider du for eksempel innenfor bank, forsikring og finans, vil lønnen skille seg fra en som er ansatt på en kommunal IT-avdeling. I tillegg kan du også skaffe deg jobb som forsker, eller arbeide med markedsføring for ulike bedrifter.
Som du sikkert har forstått er det vanskelig å si en bestemt årslønn for en dataanalytikerstilling, men en gjennomsnittslønn vil ligge på omtrent 651 000 kroner i året. Er du utdannet systemanalytiker eller systemarkitekt og arbeider innenfor privat sektor vil årslønnen din derimot ligge på opp mot 873 120 kroner. 💰
Både lønn og utdanning vil være av betydning for hvilke lønnssats du ender opp med etter fullførte utdannelser, men uansett vil det være gode muligheter for å tjene gode penger innenfor dette yrket.
Slik skriver du en god CV som dataanalytiker
I likhet med flere lignende yrker innenfor IT, ser vi at mange analytikere raskt for seg en jobb. Derimot er det en konkurranse om de aller beste og mest ettertraktede stillingene på arbeidsmarkedet. Skal du derfor være sikrere på å ende opp med drømmejobben krever det at du har en velformulert og vinnende CV som gjør at arbeidsgivere legger merke til deg. En standard CV vil mest sannsynligvis fort havne langt nede i bunken av søknader.
Du kan gjerne tenke som en analytiker når du skal starte på arbeidet med å skrive en søknad. Analyser hvilke informasjon du vil gi din forhåpentligvis kommende arbeidsgiver, og sorter informasjonen på en visuelt sterk måte slik at det er lett for leseren få tak i opplysningene.
En ting du også må være oppmerksom på er nå søknader som skal sendes til større bedrifter, som ofte tar i bruk et ATS-system. Dette systemet hjelper bedriftene med å finne frem til søknader som inneholder de riktige nøkkelordene. Disse nøkkelordene vil du kunnen finne frem til i stillingsannonsen og derfor må du passe på at du inkluderer dem i din CV for at ikke systemet skal legge deg vekk.
Vårt beste tips er å bruke vår CV-mal, siden arbeidet ditt vil gå raskere og du kan føle deg helt sikker på at du får med alle opplysninger som en arbeidsgiver trenger om deg.
En CV for dataanalytiker bør inneholde følgende avsnitt:
- Avsnitt med overskrift
- Avsnitt med profesjonelt sammendrag
- Avsnitt med arbeidserfaring
- Avsnitt med utdanning
- Avsnitt med ferdigheter
- Opprett egne avsnitt for annen viktig informasjon. Det kan være opplysninger om blant annet språk, publiseringer og interesser.
- Bruk hensiktsmessig språk i søknaden din.CV-en din bør være tydelig og kortfattet, mens følgebrevet gjerne kan være mer av personlig karakter.
- Vær oppmerksom når du skriver om ferdighetene og kvalifikasjonene dine. Arbeidsgivere vil gjerne ha et bredt spekter av ferdigheter og bakrhunn fra sine arbeidstakere, så vær konkret om hva du faktisk kan.
- Skriv aldri samme CV til flere bedrifter.Følg den enkle regelen om å alltid tilpasse hver eneste søknad du sender til den aktuelle bedriften for å øke sjansene dine.
- Hold deg oppdatert på fagfeltet ditt.Å arbeide med analyse av data er en dagsaktuell jobb som krever at du alltid holder deg oppdatert på siste nytt.
- Unngå skrivefeil og annet slurv.En dataanalytiker må være nøyaktig i sitt arbeid, og dette er noe som din CV må gjenspeile. Se derfor alltid over flere ganger for å luke ut småfeil.
Utforming, format og struktur
Dataanalytikere skal kunne fremstille resultater på en visuell måte som er lett å hente ut informasjon fra. Derfor er det viktig at du gjør et godt arbeid med både utformingen, formatet og struturen på din CV for å vise hva du er god for.
Du må bygge opp en strukturert og oversiktlig utforming, og unngå svært kreative løsninger. Vi anbefaler at du bruker en av følgende skrifttyper; Arial, Cambria, Calibri eller Times New Roman. I hovedsak bør du holde deg til skriftstørrelsene 10-12 pkt. På overskriftene for de ulike avsnittene må du bruke en litt større for å gjøre det lett å finne frem til de ulike opplysningene i din CV.
Når det kommer til formatet, kan man velge mellom tre ulike formatet. Kort fortalt er det følgende:
- Omvendt kronologisk format:Et godt format for en person med mye relevant arbeidserfaring innen dataanalyse. Her får du fremhevet det aller viktigste, nemlig din gode kompetansen innenfor fagfeltet.
- Funksjonelt format: Den beste løsningen for deg som akkurat eller snart har fullført studier innenfor dataanalyse. Formatet hjelper deg med å løfte frem ferdigheter og kunnskap du har tilegnet deg gjennom studier.
- Kombinasjonsformat:Et smart format for deg som både ønsker å vise frem bred erfaring og en solid utdannelse, siden formatet kombinerer det beste fra både det omvendt kronologisk og funksjonelle formatet.
For de fleste dataanalytikere er vårt beste tips å bruke et omvendt kronologisk format. ved å velge dette får du vist frem din siste stilling først, og skriver deretter opp dine tidligere stillinger som har gitt deg solid kunnskap innen feltet.
Er du akkurat ferdig med studiene dine, og ikke har noe arbeidserfaring å vise til, er det desidert best å velge det funksjonelle formatet.
Start alltid med kontaktinformasjonen din
I likhet med alle tekster er det første som møter leseren av en CV overskriften. Du bør derfor bruke personopplysningene dine som tittel på CV-en din. Det gir et godt første møte for leseren.
Ta alltid en ekstra titt, slik at du ser om du har skrevet noe feil. I tillegg må du vurderer hva slags inntrykk e-postadressen din gir. Har du en tullete e-post fra ungdomsårene, eller skriver noe feil, kan du risikere å gå glipp en stillingen du ønsker deg.
- Ditt fulle navn
- Tittel
- Telefonnummer
- E-postadresse
- Bosted (valgfritt)
- Lenke til LinkedIn-profilen din (valgfritt)
Dataanalyse
47 45 87 14
helenelihaug@online.no
linkedin.com/in/helenelihaug
Analysere data
computergirl@gmail.com
linkedin.com/in/lihaughelene
Olasgate 56
0161 OSLO
Profesjonelt sammendrag
Du må bruke godt tid på alle avsnitt, men kanskje spesielt på akkurat det profesjonelle sammendraget. Dette avsnittet skriver du inn rett under kontaktinformasjonen din. Målet med denne korte teksten er å får frem dine beste jobbpresentasjoner slik at arbeidsgiver ska få lyst til å lese resten av din CV og forhåpentlegvis ansette deg.
For å få til sammendraget på en god måte må du bruke handlingsverb, og gjerne tall for å understreke fakta om hvilke presentasjoner du har oppnådd for tidligere arbeidsgivere.
Fremhev din arbeidserfaring
Et annet avgjørende avsnitt vil være dette, som skal beskrive hvilke arbeidserfaring du tar med deg inn i din nye stilling. Et avsnitt de fleste arbeidsgivere viser stor interesse.
Etter at du har ført opp arbeidssted, må du følge opp men noen punkter som kort beskriver hvilke arbeids- og ansvarsoppgaver du hadde i den aktuelle jobben. Pass på at alt forholder seg kortfattet slik at det er lett for leseren å finne frem til opplysningene de leter etter.
En annen ting du bør få med er nøkkelord fra stillingsannonsen, slik at du kan føle deg sikker på at du kommer videre fra ATS-systemet.
Avsnittet skal skrive i omvendt kronologisk rekkefølge, slik at du begynner med din siste stilling som du er ansatt i på nåværende tidspunkt. Når du skal forklare kort hva du har gjort, bør du understreke presentasjoner ved bruk av tall og fakta, og bruke verb som viser akkurat hvilke arbeid du drev med som analytiker.
Analytiker
2016- dags dato
- Analyserte ulike datasett slik at bedriften kunne ta avgjørelser basert på riktige funn
- Tok i bruk flere algoritmer og programmer for å opparbeide modeller for prognoser i fremtiden
- Reduserte kostnader med opptil 25% knyttet til analyse av arbeidstid
- Stilte alltid tidsnok
- Gjorde arbeid til punkt og prikke
- Fant frme til smarte løsninger ved hjelp av analyse
Avsnitt om utdanning
Det er flere ulike utdanningsløp man kan velge mellom for å bli analytiker, og derfor er det viktig at det kommer frem akkurat hvilke studier du har gjennomført.
Her kan du med fordel følge det samme oppsettet som du gjorde med arbeidserfaring. Start med din siste fullførte utdannelse og arbeid deg bakover i tid om du har flere høyere utdannelser.
Bruk denne rekkefølgen når du skal oppgi informasjon om din utdanning:
- Navn på studiet
- Navn på utdanningsinstitutt
- År for uteksaminering
- Karakter (valgfritt)
- Bachelorprogram i informatikk: bioinformatikk
- Universitetet i Bergen
- Juni 2020
Avsnitt om ferdighetene dine
Alle som arbeider som analytiker trenger et bredt sett med ferdigheter som de enten har opparbeidet seg gjennom skolegang eller erfaring fra tidligere arbeid. På din CV må du opplyse om dine ferdigheter slik at potensielle arbeidsgiver vet akkurat hvilke arbeid du er klar for å ta på deg, og eventuelt om du trenger opplæring i noe.
På en CV er det vanlig at man deler ferdighetene opp i to ulike lister, en for de faglige og en for dine personlige egenskaper.
Ferdighetene under er noen av de mest relevante for en analytiker:
Faglige
- Ulike programmeringsspråk , for eksempel Python, Groovy.
- Datavisualisering
- Uthenting av data
- IT-kunnskap
- Maskinlæring
- Presentasjon av data
- Statistikk
- Informatikk
Personlige
- Analytiske evner
- Kommunikasjon
- Samarbeid
- Formidlingsevne
- Problemløsning
- Selvstendig i arbeid
- Detaljorientert
- Ansvarsbevisst
- Oppdatert på fagfelt
- Omgjengelig
Opprett egne avsnitt for nødvendig informasjon
Noen ganger, eller veldig ofte, sitter man med noen opplysninger man ønsker å dele som ikke passer inn under de allerede nevnte avsnitt. Denne type informasjon inkluderer du best på en CV ved å legge inn ekstra avsnitt.
Kurs og sertifiseringer
Innenfor analyse og data finnes det mange kurs og sertifiseringer for ulike verktøy og programmer. Har du mange kan det være en god løsning å legge til et avsnitt som opplyser om alle sammen. Er det bare noen få du skal fortelle arbeidsgiver om, kan du heller velge å legge dem til under faglige ferdigheter.
Publikasjoner
Mange analytikere har fått publikasjon rundt en eller flere analyser de har vært med å utarbeide. Denne type publikasjoner bør arbeidsgiver få vite om, og du gjør det enkelt ved å legge til lenker som fører direkte til tidsskriftet.
Verv
Har du noen verv som tilfører noe positivt til din CV og som er relevant knyttet til en stilling du søker på, gjør du lurt i å vise det frem i et eget avsnitt. Et verv vil alltid gi et positivt og personlig innblikk i hvem du er som person, og at du gjerne tar i et ekstra tak for samfunnet.
Språk
Språkkompetanse er alltid en fordel uansett yrke, men kanskje spesielt viktig for an analytiker som skal arbeide med data fra flere steder. Vis frem dine språkkunnskaper på CV-en din, men husk at du bare skal ta med språk du behersker fra middels og høyere.
- Engelsk – flytende
- Norsk – morsmål
- Spansk – middels
Oppsummering: Slik skriver du den perfekte CV innen programmering
- Skap et godt visuelt inntrykk ved å bruke tid på utforming og format, gjerne ved hjelp av en god CV-mal.
- Kontaktinformasjonen skal brukes som overskrift for å skape godt førsteinntrykk.
- Bruk tid på det profesjonelle sammendraget for å løfte frem tidligere arbeidsprestasjoner, erfaringer og ferdigheter.
- Vær tydelig på hvilke utdannelse du har fullført.
- Bruk omvendt kronologisk rekkefølge både på arbeidserfaring og utdannelse.
- Skriv liste over både dine faglige og personlige ferdigheter.
Skriv en komplett CV ved hjelp av et følgebrev
Det er ikke et krav at du må sende med et følgebrev når du skal søke på nye stillinger. Det som er fordelen med et følgebrev at du kan være mer personlig og dermed øke sjansene dine fordi du skaper et mer helhetlig bilde av deg som som arbeidstaker.
I selve CV-en din har du opplyst på en kort måte hvilke utdannelse og arbeidserfaring du har, altså fortiden. I dette brevet kan du heller rette blikket på det som skjer nå og hvordan fremtiden ser ut.
I denne teksten kan du skille deg fra andre søkere, fordi du blant annet kan fortelle litt om hvorfor du brenner for yrket ditt, litt om ditt personlige liv og kanskje også nevne om du har mulighet for å flytte på deg om stillingen du søker på krever det.
Et godt tips er å starte med en kort innledning med sterk åpning og skrive noen få avsnitt slik at du holder hele brevet til omtrent en halv side. Det bør komme nye opplysninger slik at du utfyller selve CV.
FAQ
Skal man ta med referanser i en CV for dataanalytiker?
En dataanalytiker kan velge å gjøre det, men som oftest skriver man opp at man kan oppgi referanser dersom arbeidsgiver ønsker det.
Hvilke eventuelle avsnitt bør en dataanalytiker ta med i sin CV?
Det vil være avhengig av hvilke informasjon du har å dele. Husk at eventuelle avsnitt kun skal tilføre relevant informasjon som er nyttig for å arbeidsgiver å få vite.