Utmerket eksempel for husholder CV

Tenk på hvor avslappende det er å komme inn på et rent hotellrom, eller et privat hjem, og slappe av etter en lang dag med aktiviteter. Vi alle vet at om ikke renholdspersonlaet har gjort en utmerket jobb, ville ikke det har vært tilfelle. Det er fantastiske ansatte som sørger for at rommene våre er rene og beboelige, enten vi er i hjemmene våre eller på hotellrommene.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Eksempel på en husholderske CV

Sunniva Fedje  
Husøkonom  
sunnivafedje@gmail.com
Bergen

Profesjonelt sammendrag
Effektiv og dyktig husøkonom med erfaring fra anerkjent hotellkjede, samt renhold av private hjem. Utmerkede kommunikasjonsevner og sosiale ferdigheter, og eksepsjonell evne til å jobbe i både team og selvstendige stillinger. Hard selvdisiplin med bevist evne til å løse problemer.

Arbeidserfaring

Scandic hotels
Scandic Sogndal
Renholder
August 2014– dags dato

 •  Unngå skade på gulv og inventar ved å følge riktige håndteringsprosedyrer ved bruk av kjemiske rengjøringsmidler og strømutstyr for å beskytte hotellets eiendommer.
 •  Utførte ulike oppgaver innen renhold, inkludert vasking, støvsuging og støvtørking av tolv rom daglig, polering av speil, tørking av gulvlister, desinfisering av toaletter, vasker, dusjer og badekar, fjerning av skrapemerker og vask av marmorgulv.
 •  Økte kundetilfredshetsraten for selskapet med 12 % ved å svare umiddelbart på forespørsler om sengetøy og andre varer.


Housekeeping AS
Renholder i private hjem
Juni 2012 – august 2014

 •  Planla og implementerte spesielle prosjekter hjemme hos kundene og etterkom deres ønsker for å sikre suksess.
 •  Sørget for det generelle renholdet til kundenes hjem når de kom tilbake fra forretnings- eller fritidsreiser.
 •  Utførte ærend etter forespørsel, inkludert innkjøp av dagligvarer og henting og levering på renseri.


Utdanning

Sola VGS
Reiseliv
Mai 2014

Ferdigheter

 •  Rengjøringsmetoder
 •  Kundetilfredshet
 •  Problemløsning
 •  Selvstendig
 •  Håndtering av lagerbeholdning
 •  Gode kommunikasjonsevner
 •  Kjemisk rengjøring
 •  Fysisk utholdenhet


Sertifiseringer

 •  ISO- sertifisert

Du kan få jobber som husøkonom uten formell utdanning, men du må opprette en søknad som skiller deg fra de andre søkerne på en effektiv og positiv måte. En god CV-mal eller CV-bygger kan hjelpe deg med å strukturere søknaden din for å sikre at du ikke utelater viktig informasjon, og kanskje de små detaljene som gjør at du stikker deg ut i mengden.

Denne veiledningen og våre CV-eksempler vil også gi deg noen tips for å hjelpe deg med å skrive en søknad som lar deg få jobben du ønsker.


Husholder CV

Mer informasjon om en søknad for husøkonomer

De fleste som er ansatt som renholdspersonale og husøkonomer finner man innen hotell og andre overnattingssteder, større bedrifter eller offentlige bygg, samt instutisjoner innen helse.

Ansvarsoppgavene som er inkludert i jobben er å ta ansvar for alt renhold, planlegging og innkjøp, gjerne forhandle priser sammen med leverandører, budsjett, samt også oppgaver knyttet til å skape struktur og etterse at arbeidet blir gjort til punkt og prikke av de ansatte.

Det finnes ikke noe data som forteller hvor mye en husøkonom tjener, men i følge andre husøkonomer kan man regne med en årslønn på rundt 450 000 kroner. Faktorer som vil være med å avgjøre årslønn er hvor stor bedriften er, om du arbeider heltid eller deltid, samt om du arbeider i det offentlige eller private markedet.

Slik skriver du en husholder CV

Din CV som husholder din bør fremheve ekspertisen din og vise din kommende sjef at du er den beste personen for jobben. Vis dem din inngående kunnskap om ulike rengjøringsløsninger og rengjøringsmaterialer, og la personligheten din skinne igjennom. Din CV bør også følge reglene for å skrive en generell CV, men ikke glem å skreddersy den for å passe jobbens krav.

Her er noen av måtene du kan tilpasse husholdnings-CV på:

 • Bruke CV-formatet som best presenterer din arbeidserfaring og evner.
 • Sjekke stillingsbeskrivelsen og legge til de riktige søkeordene og handlingsverbene i CV-en din.
 • Bruk riktig oppsett slik at all informasjon er lett tilgjengelig.
 • Legge til et profesonelt sammendrag, eller karrieremål, som fanger oppmerksomheten til din potensielle arbeidsgiver.

Hvis du ønsker jobb på et femstjerners hotell, vil arbeidsgiver sannsynligvis bruke søkersporingssystemer for å filtrere ut CV-er som ikke oppfyller minimumskravene. Å legge til de riktige søkeordene og handlingsverbene kan hjelpe deg å komme gjennom ATS-systemene og du er dermed et hakk videre i prosessen.

Utformingen av din CV

Når vi snakker om utformingen handler det om hvilke oppsett du skal bruke, og for denne type arbeid gjelder følgende:

 • Riktig font og skriftstørrelse. Noen av de akseptable skriftene er for eksempel Cambria, Arial, Times New Roman og Calibri. Skriftstørrelsen skal være 10-12 pkt.
 • Velg enkelt eller 1,5 i linjeavstand.
 • Del opp CV-en din i flere avsnitt, se nedenfor hvilke avsnitt du bør ha med for at alle opplysninger skal være tilgjengelig. Her er det godt å bruke en CV-mal, slik at du ikke utelukker viktig informasjon.

Skal du søke jobb som kasserer? Her finne du gode CV-eksempler for kasserer.

Strukturen må være på plass i en CV

Du kan vurdere å bruke omvendt kronologisk rekkefølge for CV-en din fordi det er det beste formatet. Den viser frem arbeidserfaringen din, så den er perfekt for kandidater med noen år bak seg i yrket.

Hvis du ikke har mye arbeidserfaring, kan du bruke det funksjonelle CV-formatet, som fokuserer på dine unike ferdigheter. Nyutdannede og personer som endrer karriere kan bruke dette formatet.

Strukturen på CV-en din bør ha følgende avsnitt:

 • Egen del med overskrift, som inneholder personopplysningene dine
 • Ditt profesjonelle sammendrag eller karrieremål
 • Arbeidserfaring
 • Utdanning
 • Avsnitt om ferdigheter
 • Ekstra avsnitt som er relevante(frivillig arbeid, interesser, språk, priser/utmerkelser og sertifiseringer)

Husholder CV

Start med overskriften til husholderske-CV

Avsnittet med overskrift er den første delen av CV-en din, som har ditt fulle navn, stillingstittel, kontaktinformasjon og en lenke til din profil på Linkedin eller nettside (hvis aktuelt). Denne informasjonen bør være nøyaktig slik at din potensielle arbeidsgiver kan nå deg.

Eksempel på en god overskrift

Marie Hermansen

Husøkonom

65 67 87 90

mariehermansen@gmail.com

Bergen


Eksempel på en dårlig overskrift
Marie Hermansen

Husøkonom

65 67 87 90

mariehermansen@gmail.com

Lars Hillesgate 78

5020 Bergen

Fødselsdato 03.01.1990


Husk: Vær kortfattet og presis i overskriften din. Dine personopplysninger trenger ikke være for omfattende.

En viktig del er det profesjonelle sammendraget

Et profesjonelt sammendrag hjelper deg med å oppsummere dine profesjonelle prestasjoner og viktige arbeidserfaring. Den introduserer også CV-en din forarbeidsgiver, så du må skrive den godt for "å tvinge" dem til å lese resten av CV-en din.

Et godt sammendrag kan være avgjørende for om du ender på toppen av søkerbunken eller ikke, så finskriv den flere ganger før du sier deg fornøyd med jobben du har gjort.

Godt eksempel
Dedikert husøkonom med mer enn åtte års erfaring fra rengjøring på hoteller og i private boliger. Dokumentert evne til å møte forventet mål for kvalitet og effektivitet, samt arbeide i et miljø med høy fart. Svært tilpasningsdyktig for å imøtekomme kundenes preferanser, og har mottatt pris for å øke antallet tilbakevendende kunder med 25 %.

Dårlig eksempel
Effektiv renholder med erfaring fra vedlikehold av hjem og hotellfasiliteter. Selvstendig og pålitelig medarbeider.

Kjenner du på at du mangler en del arbeidserfaring fra bransen, kan du se etter iverførbare ferdigheter fra stillinger du har hatt innen andre yrker. Et eksempel kan være at du har arbeidet en plass som krever at du tar ledelse, har oversikt og er nøyaktig.

Strever du med å finne denne type ferdigheter kan en tredje løsning være å heller gå for et karrieremål. Dette er den perfekte løsning for deg deg som for eksempel ønsker å skrifte yrke, eller er helt i starten av karrieren. Et karrieremål forteller arbeidsgiveren hva dine mål er for fremtiden, karrieremessig, og hvordan det kan samsvare med bedriften sine mål.

Se vårt gode CV-eksempel for regnskapsassistent her!

Arbeidserfaring er avgjørende for både Scandic hotels og i det offentlige

Din yrkeserfaring viser din potensielle arbeidsgiver hva du kan gjøre basert på dine tidligere stillinger. Du kan sjekke ut våre CV-maler som vil hjelpe deg å strukturere denne delen på en måte som fanger leseren sin oppmerksomhet. Arbeidsgivere liker å bruke litt mer tid her, så du må gjøre det enkelt for dem å lese og forstå dine tidligere erfaringer.

Når du skal beskrive din tidligere arbeidserfaring, skal du føre opp relevante yrkeserfaringer under et dedikert avsnitt. Hvis du ikke har arbeidserfaring fra bransjen, kan du føre opp tidligere arbeid som har gitt deg overførbare ferdigheter som er relevante for den kommende stillingen.

Når du oppgir arbeidserfaringen din, starter du med navnet på arbeidsplassen, stillingen og perioden du arbeidet for hver bedrift.

Under hver arbeidsplass legger du til tre til fem oppgaver og prestasjoner ved å bruke punktliste, og bruk deretter tall og fakta for å kvantifisere disse prestasjonene. Dette viser din potensielle arbeidsgiver verdien du vil tilføre selskapet.

Husk at du må gjøre en like grundig jobb, uavhengig av om du søker en fast stilling eller ikke.

La oss ta en titt på noen eksempler som gjør det enkelt for deg når du skal skrive ditt eget avsnitt.

Eksempel på en husøkonom med lite arbeidserfaring:

Nordic Hotels

Husøkonom, 100% fast

August 2018 – juni 2022

 • Utførte ulike oppgaver, inkludert rengjøring av beboernes rom, vinduer og fellesarealer, skifte av sengetøy og holde oppbevaringsrom og vogner velfylte.
 • Vasket og støvsuget hotell sin eiendom og gjestene sine plagg ved å bruke passende rengjøringsmidler og rengjøringsutstyr for å sikre at helsestandardene ble oppfylt.
 • Inspiserte gjestenes rom for å rapportere skader, polere møbler og rydde plassene for å opprettholde standarder av høyeste kvalitet.

Eksempel på en husøkonom med bred arbeidserfaring fra bransjen:

Tjuvholmen Oslo

Senior husøkonom

Oktober 2014– dags dato

 • Gjennomførte opplæring for nybegynnere og andre ansatte hver måned for å sikre at de ga den beste servicen til våre kunder.
 • Ansvarlig for å forklare nye ansatte avdelingens prosedyrer og gi assistanse der det var nødvendig, inkludert å holde oversikt over lagerbeholdning.
 • Laget en sjekkliste for daglige rutiner av husholdningsvogner som hjalp med å holde kontroll over vogner.


Husholder CV

Del med arbeidsgiver hvilke utdanning du har

Stillingene man finner innenfor denne type yrke har ulike utdanningskvalifikasjoner, så du må sjekke stillingsannonsen og inkludere de riktige kvalifikasjonene i CV-en din, dersom du har fullført dem. Det kan være noen få jobber som krever en bachelorgrad, men de fleste trenger ingen formell utdanning siden du kan lære underveis i jobben.

Du stiller deg kanskje spørsmålet om du bør begynne med utdanning eller arbeidserfaring for denne type jobber? Du kan starte med erfaring og bruke omvendt kronologisk rekkefølge hvis du har tidligere erfaring. Du bør derimot begynne med utdanning og ferdigheter hvis du ikke har mye erfaring.

Når du skal føre opp opplysningene om din utdanningen starter du med den videregående skolens navn, beliggenhet og eksamensår. Hvis du har en fullført studier fra høyskoler eller universitet, kan du utelate vitnemålet på videregående.

Eksempel på avsnitt om utdanning

Olsvik VGS

Bergen

Juni 2016


Ferdigheter man må ha med seg inn i yrket

En god søknad må vise frem de unike evnene som gjør at den ansatte kan utføre sine oppgaver flittig. De fleste potensielle arbeidsgivere, spesielt i de beste hotellene i bransjen, bruker ATS-systemer for å filtrere ut CV-er som ikke har de nødvendige ferdighetene innen yrket.

Alt etter stillingen du søker på, vil ferdighetene variere litt. Pass derfor på at du samstiller dine ferdigheter med ferdigheter som etterlyses av arbeidsgiver, uansett om du skal skaffe deg en stilling på heltid eller deltid. Vær like grundig uansett.

Faglige ferdigheter
 • Omfattende kunnskap om rengjøringsprodukter
 • Rengjøring av hjem
 • Polering av overflater
 • Rengjøringsmetoder
 • Innvendig og utvendig rengjøring
 • Steambad
 • Kjemisk rengjøring
 • Rengjøring av vinduer
Personlige ferdigheter
 • Kundeservice
 • God tidsstyring
 • Kreativ problemløsning
 • Organisatorisk
 • Besluttsom
 • Utmerket muntlig og skriftlig kommunikasjon
 • Nøyaktig

Det vil være forskjell på hva en nyutdannet husøkonom har opparbeidet seg av ferdigheter, sammenlignet med en erfaren søker. Her skal du få se noen ulike ferdigheter man forventer utfra erfaringsnivået til søkeren.

Aktuelle ferdigheter for en på nybegynnernivå innen bransjen:

 • Fysisk utholdenhet
 • Naturlige rengjøringsprodukter
 • Vasking av vinduer
 • Mopping og polering av gulv
 • Polering av møbler
 • Teamarbeid
 • Rengjøring av lysekrone

Noen ferdigheter som forventes av en som er erfaren innen housekeeping:

 • Multitasking
 • Selvstendig
 • Påfyll av gjestefasiliteter
 • Detaljer for eksempel på toalett
 • Lysarmaturer og takvifter
 • Håndtering av kjemikalier
 • Kontroll på lagerbeholdning
 • Håndtering av forespørsler fra gjester

Ferdigheter for regnskapssjefen finner du her !

Flere avsnitt som kan være aktuelt på din CV

Et ekstra avsnitt på din CV som husholder lar arbeidsgiver vite mer om deg og de ekstra kvalifikasjonene du har som skiller deg fra de andre søkerne. Å ha en CV som hjelper deg å skille deg ut gjør prosessen med å søke nye jobber enklere og kan til og med hjelpe deg med å få en jobb raskere enn forventet.

Her er noen eksempler på hvilke avsnitt som kan passe på din søknad:

Datakunnskaper og sertifiseringer

Hvis du har datakunnskaper eller sertifiseringer, bør du oppgi dem i et adskilt avsnitt. Dette er fordi den gjennomsnittlige arbeidsgiver bruker mindre enn ti sekunder på hver CV og kan lett gå glipp av kvalifikasjonene dine hvis de kommer frem under asvnittet om ferdigheter. Hvis du har god kompetanse i MS Office, bør du legge det til i denne delen.

Noen andre av sertifiseringene som vil se bra ut på din CV som husholder inkluderer:

 • ISO
 • Bedriftsrengjøring
 • HMS
Interesser

Alle arbeidsgivere vil ha en godt likt person inn i sin bedrift, så ikke unngå å legge til dine interesser. Noen av interessene du kan legge til inkluderer toppturer, matlaging, lesing, eller det kan være at du arbeider som frivillig innen renhold.

Ved å legge til dine interesser viser du også frem mer av din personlige side på en profesjonell måte.

Språk

Husøkonomer samarbeider med mange mennesker, og gjerne fra ulike land og kulturer. Derfor vil en søker som er tospråklig være veldig attraktiv for arbeidsgiver. Hvis du er dyktig i flere språk, bør du føre dem opp i et eget avsnitt, samt gjerne bruke den offisielle språkreferansen for å vise ditt nivå.


Husholder CV

Sammendrag: Nøkkelpunkter for å skrive en perfekt CV

De viktigste rådene vi har gitt i denne artikkelen er som følger:

 • Bruk det rette CV-formatet som best viser din erfaring og unike evner.
 • Bruk riktig oppsett for å sikre at CV-en din er enkel å lese og forstå.
 • Skreddersy hele tiden nye CV-er for å passe kravene til jobben du ønsker.
 • Husk å legge til et blikkfangende profesjonelt sammendrag for å tvinge arbeidsgiveren til å lese hele CV-en din.

Skriv et følgebrev som passer for husøkonomer

Følgebrev gir deg en sjanse til å uttrykke din lidenskap for jobben og nevne noen av dine prestasjoner. Det er også en fin metode som vil hjelpe jobbsøknaden din til å skille seg ut, så du bør følge med CV-en din selv når det ikke er nødvendig.

De fleste arbeidsgiverne vil ikke etterlyse et følgebrev, men det betyr derimot ikke at de ikke er intressert i det.

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hvordan beskriver du hva en husøkonom gjør på en CV?

Dette gjør du ved å føre opp dine unike evner og erfaring, slik at leseren forstår at du er en eskpert innen husholdning. Dine utdanningskvalifikasjoner og et faglig sammendrag som oppsummerer prestasjonene dine er også viktige når du skal beskrive hvordan du vil utføre en utmerket jobb på din CV.

Hva bør jeg ha på CV for renholder eller husøkonom?

Du bør ta med en overskrift som inneholder kontaktinformasjonen din, et profesjonelt sammendrag eller karrieremål, tidligere arbeidserfaring, utdanning og ferdigheter. I tillegg kan du ta med andre avsnitt som frivillig arbeid, priser/utmerkelser, interesser, sertifiseringer og språk, men bare dersom det tilfører søknaden din noe positivt.

Hvilke arbeidsoppgaver har en husholderske?

 • Rengjøring, støvsuging og støvtørking av rom
 • Håndtere vask for kunder, og kunne ta vare på sengetøy og klesplagg på en dyktig måte.
 • Opprettholde riktig renhold på badene og fylle på forsyninger.
 • Forberede rom for bruk ved å grundig rengjøre tepper, bytte ut sengetøy, fylle på forsyninger og tømme søppelbøtter.
 • Rapportering av ikke-fungerende utstyr og eventuelle romskader til vedlikehold der gjenstander trenger vedlikehold.

Lag din CV med de beste malene

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV