Eksempel på CV for ledere innen markedsføring

Ledere innen markedsføring er ekspertene på å engasjere målgruppen sin ved å bruke verktøy som kreative kampanjer, søkemotoroptimalisering (SEO) og mye mer. Ønsker du å bli en vellykket markedssjef, bør du lese videre om de rette ferdigheter, eksempler og tips fra vår markedssjef.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Som profesjonell markedssjef vil du trolig være deltakende i produktutvikling og distribusjon, utforming og implementering av markedsføringsstrategier, opprettelse av salgskopier, kommunikasjon med firmaets klienter, planlegging av arrangementer og administrering av sosiale medier.

Din spesialitet er å fremheve og gjøre produkter mer tiltalende. Vårt firma spesialiserer seg på å fremheve dine styrker og spesialiteter på din CV på den mest markedsvennlige måte.

Vårt mål er å gi deg de beste rådene og eksempler på CV-er slik at din CV vil være skarp, direkte og effektivt.

Hvordan skrive den beste CVen for ledere innen markedsføring?

Å skrive en god CV innen markedsføring er veldig likt praksisen innen markedsføring. Forestill deg at du er produktet, og din CV er hvordan du kommuniserer dine salgsargumenter til rekrutteringslederen. Du må presentere dine ferdigheter og erfaringer for å bli tiltalende og spennende for lederen.

Visste du at etterspørselen etter markedsføringsarbeid øker? Dette skyldes delvis oppgangen i sektoren for digitale markedsføring. Bedrifter trenger nye og innsiktsfulle markedsførere nå mer enn noen gang.

Ifølge Kampanje forventes det at markedsføringsjobber vil fortsette å øke de kommende årene. Dette er både bra og dårlig for en nyutdannet markedsfører. Det blir flere muligheter, men konkurransen vil også øke. For å lykkes med navigeringen gjennom et stadig skiftende arbeidsmarked, må du begynne med å gjøre din CV så profesjonell som mulig.

En utmerket måte å sjekke hvor god søknaden din er, er ved å se hvor godt CV-formatet og arbeidserfaringen din forteller om dine viktigste styrker som markedssjef. Før du skriver erfaringene dine som markedsfører, er det avgjørende å vurdere hvordan du skal starte på søknaden din til markedssjef.

Velg mellom målfokusert CV eller sammendrag


eksempel pa cv for ledere innen markedsforing

Det første steget til enhver CV er å finne ut hvordan den skal starte. Det er to alternativer: Du kan enten begynne med å angi hovedmålet ditt som en jobbsøker innen markedsføring eller gå direkte til et sammendrag av dine tidligere arbeidserfaringer.

Denne delen av CVen går under navn, telefon og e-postadresse. Trykk her for en mer detaljert CV-mal.

En objektiv uttalelse i en søknad er vanligvis en eller to linjer der du snakker om dine mål. Målet er å la arbeidsgivere forstå din motivasjonen ved kortfattet å oppgi hvilken stilling du leter etter. En objektiv uttalelse har også en tendens til å inkludere noen få ord om deg selv. En objektiv uttalelse ser omtrent slik ut:

"Motivert, lærervillig og nylig uteksaminert med en grad i [___]; på jakt etter muligheter i [___] -feltet som vil la meg få utnytte mine [___] ferdigheter."

Det er vanlig at nyutdannete høyskolestudenter objektive uttalelser for arbeidsgivers oppmerksomhet raskt. Imidlertid har denne metoden blitt utdatert i nyere tid og er ikke lenger en veldig effektiv metode for å få oppmerksomhet.

På en annen side er et sammendrag hvor du kan vise frem kreativiteten din, tidligere prestasjoner og dine evner innen markedsføring. En profesjonell oppsummering, også kjent som en profil, må presentere deg i det beste lyset; Det oppmuntres til å bruke stemningsfulle nøkkelord for å fremheve dine kvalifikasjoner til den aktuelle stillingen. Denne delen av CVen lar deg forklare hvorfor du fortjener stillingen i stedet for bare å oppgi målet ditt.

I et sammendrag kan du fremheve deg selv for din for fremtidige arbeidsgivere, og forteller dem hvorfor du er den beste kandidaten for deres selskap. Det er et par punkter du bør vurdere når du skriver et godt sammendrag:

 • Hvorfor er jeg kvalifisert for den valgte stillingen?
 • Hvordan kan erfaringer, utdannelse og ferdigheter jeg har være nyttige for den nye rollen?
 • Hvordan har jeg i tidligere stillinger brukt mine kunnskaper og ferdigheter?

Ved å svare på disse tre spørsmålene i sammendraget ditt vil gjøre at CVen din ser veldig profesjonell og effektiv ut. Se de profesjonelle eksemplene nedenfor for å bedre forstå hva et godt sammendrag er innen markedsføring.

Eksempler på gode sammendrag innen markedsføring

Effektive sammendrag

"En dyktig markedssjef med fem års erfaring innen administrasjon av flere innholdsorienterte grupper. Underveis styrte han et team på 5 personer, økte fortjenesten med 64% for en online forretningsorganisasjon gjennom flere tre måneders kampanjer rettet mot innholdsmarkedsføring. Senere inntok han en lederstilling av en B2C-sentrert gruppe med ti personer, forbedret CMS og bidro til å øke effektiviteten for kundeengasjement med 45%, samtidig som arbeidstakere reduserte fra 25% til 0% i dette året. "

Eksemplet ovenfor presenterer den "riktige" måten å skrive en profesjonell profil for din CV. Sammendraget inneholder mye informasjon og viser en kombinasjon av forskjellige styrker som er oppført nedenfor:

 • Ved å snakke om dine arbeidserfaringer innen innholdsmarkedsføring, forteller sammendraget rekrutteringslederen at du er en erfaren profesjonell som har gjort omfattende arbeid i feltet før.
 • Sammendraget viser at du er en som har kunnskap om forretningsmålinger og er opptatt av verdibygging. Ved å vise hvordan du påvirket de numeriske og statistiske verdiene i selskapet, i tillegg til å være en del av markedsføringskampanjer, kan arbeidsgiveren oppfatte at du har sterke lederegenskaper.
 • Sist, men ikke minst presenterer sammendraget direkte og forståelig informasjon som skaper et bilde av deg som en ambisiøs markedssjef. Den konsise og innholdsrike stilen til presentasjonen viser at du får ting gjort.
Svake sammendrag

:Å skrive en "dårlig" oppsummering vil i utgangspunktet bety å skrive noe motsatt av eksemplet vist ovenfor. Her kan du se et svakt og ineffektivt faglig sammendrag:

"Dyktig og talentfull markedssjef med kunnskap om å administrere grupper i et utvalg av markedsføring av regioner. Med mitt mangfold av tidligere erfaringer søker jeg etter et bredt spekter av friheter for å lede reklamevirksomheter og grupper."

Dette sammendraget har flere feil, la oss se på hvilke nøkkelpunkter vi kan ta med oss videre fra dette:

 • Den første regelen for å skrive et godt sammendrag er å aldri skrive det i første person, aldri bruke "jeg" mens du skriver en arbeidsprofil.
 • En annen stor ulempe er hvor lite sammendraget egentlig sier om personen. Ord som "markedsføringer av regioner" så vel som "reklamevirksomheter og grupper" sier ikke noe som er verdt; i stedet forvirrer de leseren. I stedet for å gi verdifull informasjon, gir tvetydige ord flere spørsmål om arbeidserfaringen din.
 • Mangelen på detaljer i profilen vil føre til at en potensiell arbeidsgiver tenker at sammendraget ble kopiert fra en mal. Hvis det du sier ikke spesifikt beskriver arbeidserfaring og ferdigheter, bør du ikke ta det med i ditt faglige sammendrag i det hele tatt.

Etter å ha fått på plass det profesjonelle sammendraget på din CV, er det på tide å utarbeide hoveddelen av søknaden din - arbeidserfaringen din.

Hvordan skrive avsnitt om arbeidserfaring i CV innen markedsføring?

Å fremheve dine tidligere arbeidserfaringer på en profesjonell og forståelig måte er en fin måte å få arbeidsgivernes oppmerksomhet på. Dette trinnet er viktig for alle typer CV og karriere.

Rekrutteringsbyråene bruker et sporingssystem når de ser på søknaden din. Dette heter Applicant Track System eller ATS. Programmet filtrerer ut søknader som ikke har nok nøkkelord i teksten.

I gjennomsnitt ser arbeidsgivere på CVen din i omtrent 6 sekunder etter at søknaden din har bestått ATS-sjekken. Det er viktig å forstå at et sammendrag må inneholde materiale som er både kortfattet, komme raskt til poenget og visuelt lett å lese. Du har tross alt bare 6 sekunder på å få oppmerksomhet.

En effektiv måte å formatere en CV for markedssjefer på, er å skrive arbeidserfaringene dine i omvendt-kronologisk rekkefølge.


eksempel pa cv for ledere innen markedsforing

Du starter med å skrive om den nyeste arbeidsstedet du har hatt og frem til den aller første du hadde. Her skriver du om hvor du arbeidet og hva arbeidet ditt gikk ut på..

Her er et tips fra proffene: Ved å ha et effektivt format og en CV-mal i søknaden din vil du på en utmerket måte få vist dine tidligere prestasjoner og relevante arbeidserfaring.

Hvis du vil ha flere ideer til format, en CV for markedssjefer og en tilpasset CV-mal du kan bruke, kan du gå til.

Eksempler på arbeidserfaring på CV for markedssjefer

La oss være ærlige; det vil ikke ha betydning hvor god og gripende CV-sammendraget ditt og beskrivelse av ferdighetene dine er, hvis avsnittet om arbeidserfaring ikke er på samme nivå. Avsnittet om arbeidserfaring er den viktigste og mest avgjørende delen av søknaden din. Det er her du kommuniserer den virkelige verdi du har som markedssjef til leseren.

Nedenfor kan du se en effektiv beskrivelse av hvordan arbeidserfaring skal skrives:

ARBEIDSERFARING
_______________________________________

Markedssjef produkter

Nettkonsernet

06/2015 - 11/2018

Kokstad, Bergen

 • Anvendt naturlig SEO-kampanjestrategi for en gruppe på ti personer, og økte den totale nettstedtrafikken med 145% på 6 måneder, samt forbedret konverteringsfrekvensen med 55%.
 • Implementerte initiativer, for eksempel rapporter om markedsføringsresultater, nye prosedyrer for poeng, som viser en 20% økning i utførelsen av annonsering til lederne på under 6 måneder.
 • Benyttet Google Analytics til å samle og spore nettstedsberegninger. Utviklet en ny formelbasert Excel-fil for å organisere fluktfrekvenser og gjennomsnittlig øktvarighet.

Her kan vi se at søkeren er en vellykket markedssjef. Punktene presenterer en gripende fremstilling av erfaringene personen har. Vi kan se at søkeren er en god markedssjef på grunn av verdien han skapte i sin forrige jobb. Dette forsterkes ytterligere av beregningene av markedsføringen som vises på tvers av punktene, samt prestasjoner som forbedring av merkevarebevissthet; søkeren viser verdi ved å berøre viktige punkter og beskriver arbeidserfaringen som profesjonell.

Noen ganger kan det være skremmende å beskrive arbeidserfaringen; vi har alle vært der. Likevel må du sørge for at arbeidet ditt beskrives fullstendig og på en forståelig måte. Prøv å holde alt kort, men ta med viktige punkter slik at opplevelsene dine ikke virker vage. Her er et eksempel på hvordan du IKKE skal beskrive din tidligere arbeidserfaring.

ARBEIDSERFARING
_______________________________________

Markedssjef

Nettkonsernet

06/2015 - 11/2018

Kokstad, Bergen

 • Administrerte et team på flere personer for å øke trafikken på nettstedet.
 • Utviklet en ny teknikk som resulterte i økt ytelse av markedsføring.
 • Brukte Google Analytics for datainnsamling.

Det er veldig lite å gå på her; leseren vil ikke kunne danne noen konklusjon eller interesse av å lese en så generell stillingsbeskrivelse. La aldri stillingsbeskrivelsen din være for vag til å forstå, og sørg for å inkludere viktige beregninger.

Fremhev dine ferdigheter innen markedsføring


eksempel pa cv for ledere innen markedsforing

Det er viktig å forstå at du også må promotere deg selv mens du skriver om tidligere arbeidserfaringer. Dette kan gjøres ved å angi numeriske og statistiske eksempler på prestasjonene dine og forklare hvordan arbeidet ditt påvirket arbeidsgiveren din og kollegaer. Som en ambisiøs markedssjef er det avgjørende at du vet hvordan du skal presentere og markedsføre ditt tidligere relevante arbeid.

Et tips fra proffene, ikke bare beskrive arbeidsprosessen din. Forklar hvordan arbeidet ditt skapte mer verdi og fortjeneste for selskapet. Beskriv hvordan tjenestene dine økte fortjenesten eller implementerte en logistisk forbedring i organisasjonen. Dette vil ytterligere fremheve dine ferdigheter som markedsfører.

Siden markedsføring er nært knyttet til salg, kan et godt eksempel være å si følgende:

"Assisterte kunder ... økte månedlig brutto salg fra 100 000 kr til 200 000 kr på fem måneder."

Inkluder sertifikater innen markedsføring i din CV

Noen ganger vil arbeidsgiveren be om et sett med ferdighet som ikke er fullstendig dekket i avsnittet om arbeidserfaring. En god måte å omgå slike forespørsler på relativt kort tid er å få en sertifisering for den spesifikke ferdigheten.

Her er topp fem sertifikater innen markedsføring:

 • Google Analytics
 • Google Ads
 • Facebook Advertising
 • Bing Ads Accredited Professional Certification
 • YouTube Certification

Viktigste punktene for å skrive en profesjonell CV innen markedsføring

Til syvende og sist er hovedpoengene for å opprette en effektiv CV innen markedsføring følgende:

 • Design sammendraget ditt spesielt tilpasset stillingen du søker på.
 • Det profesjonelle sammendraget ditt skal vise dine styrker og egnede ferdigheter for arbeidet på en konsis måte.
 • Få frem verdien av deg selv ved å påpeke viktige punkter og prestasjoner fra tidligere arbeid, samt inkludering av beregninger.
 • Skriv arbeidserfaringene dine i omvendt-kronologisk rekkefølge.
 • Presentere dine ferdigheter og opplevelser på en tiltalende og overbevisende måte - markedsfør deg selv.
 • Bruk sertifikater for å øke effektiviteten i søknaden din.

eksempel pa cv for ledere innen markedsforing

FAQ

Hvordan beskrive erfaringer innen markedsføring i en oppsummering?

Prøv å ta med viktige numeriske detaljer og prestasjoner fra tidligere arbeid. Bygg verdi ved å oppgi hvordan selskapet har forbedret seg gjennom arbeidet ditt innen markedsføring og ledelse - nevn interessante prosjekter du har vært involvert i. For en bedre leseropplevelse, skriv erfaringene i kronologisk rekkefølge, samt bruk vår CV for å få passende format.

Hva er gjennomsnittlig lønn for markedssjef?

I følge Utdanning.no var gjennomsnittlig årslønn for markedssjefer 857 640 kr (SSB, 2021).

Hva er et godt mål for en CV?

Et mål tjener til å la arbeidsgivere forstå motivasjonene dine for å forfølge en karriere innen markedsføring ved å konkret angi hvilken stilling du leter etter. Mål har også en tendens til å inkludere noen få ord om deg selv.

Lag din CV med de beste malene

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV