Eksempel på CV for kjemiker

Som kjemiker må du ha en enorm mengde kunnskap og et bredt spekter av ferdigheter. En profesjonell kjemiker trenger å forstå kjemiske fenomener, fra enkeltatomer til ting som organisk syntese og hvordan de ulike elementene reagerer.||Som kjemiker må du ha en enorm mengde kunnskap og et bredt spekter av ferdigheter. En profesjonell kjemiker trenger å forstå kjemiske fenomener, fra enkeltatomer til ting som organisk syntese og hvordan de ulike elementene reagerer.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

En stilling som kjemiker vil kreve at du er dyktig med mange forskjellige kjemiske faktorer.

Selv de beste av de beste innen feltet kjemi kan imidlertid bli hindret fra å vise frem kunnskap, ferdigheter og ekspertise når des skal søke nye jobber.

Ikke alle vet hvordan de skal skrive et følgebrev som vil omfatte kjemikeren sin erfaring og evner på en markedsvennlig og interesseskapende måte.

Heldigvis for deg, vi er her for å hjelpe deg med å skrive den beste CVen for kjemiker ved hjelp av CV-eksemplene våre for kjemikere.

Hva man skal inkludere på en CV for kjemiker

Å skrive en CV innen feltet kjemi kan være ganske utfordrende. Du skal ikke bare presentere dine kunnskaper og ferdigheter forståelig og interessant, men du må også være kortfattet og nøyaktig om hva du velger å ta med følgebrevet ditt som kjemiker.

I likhet med en kjemisk prosess, trenger en CV innen kjemi flere nøye implementerte elementer for å være vellykket. Selvfølgelig må disse elementene brukes sammen på rett måte!

Forskjellen mellom et effektivt og ineffektivt følgebrev kan være natt og dag, og dermed virkelig påvirke sjansene dine for å bli lagt merke til av arbeidsgiveren.

I denne guiden vil vi fokusere på flere faktorer som vil gjøre at du lykkes eller ikke med søknaden din - den tar utgangspunkt i den beste formatering og fortsetter med alle de forskjellige avsnittene en kjemiker bør ha med i sin CV.

Å følge nøye med på disse faktorene vil sikre deg suksess med søket etter jobb, garantert!

Før vi begynner, her er en liste over alle avsnittene du bør inkludere i søknaden din, og som vi skal hjelpe deg med:

 • Kontaktinformasjon
 • Avsnitt om utdanning
 • Avsnitt om arbeidserfaring
 • Sertifikater
 • Avsnitt om ferdigheter

Et viktig mål for kjemiker CV er å få arbeidsgiver til å tro at du har den yrkeserfaring og relevant arbeidserfaringen han eller hun ser etter. Vi viser deg nøyaktig hvordan du viser denne informasjonen.

For flere CV-eksempler for kjemiker og CV-maler, sjekk ut vår side for følgebrevet


eksempel på cv for kjemiker

Eksempel på hvordan du skal formatere CV for kjemiker

Nå som det er på tide å starte på din egen CV, lurer du kanskje på hvor du skal begynne?

Ikke bekymre deg; Vi er her for å veilede deg gjennom skriveprosessen trinn for trinn når du skal skrive din CV som kjemiker!

Det første du må tenke på er strukturen på CVen for kjemiker; hvilken utforming de forskjellige avsnittene skal ha.

Dette kalles formatering av CVen. En CV for kjemiker med et godt format kan øke sjansene betydelig for at arbeidsgiver legger merke til din søknad.

Å velge riktig CV-format kan være vanskelig, men det er derfor vi er her. Du må fokusere på layout, skrifttype og tekststørrelse på følgebrevet.

Vi anbefaler at du formaterer CVen din på følgende måter:

 • Bruk omvendt kronologisk formatering når du skriver avsnittene på CV for kjemiker. Dette betyr ganske enkelt at informasjonen du gir i avsnittene for arbeidserfaring eller utdanning begynner fra eldste til nyeste. Dette er det generelt aksepterte formatet for CVer for kjemiker.
 • Bruk en profesjonell skrift hele veien når du skriver innholdet i CVen. Vi anbefaler rundt 11 - 12 skriftstørrelse. Dette vil gjøre informasjonen mer profesjonell.
 • Vi anbefaler å holde CV for kjemiker til én side. Vanligvis leser ikke arbeidsgiver hele CVen, så det vil ikke nødvendigvis være gunstig å gjøre følgebrevet lengre.
 • Inkluder minimum 3 avsnitt i CV din innen kjemien. Disse kan inkludere avsnitt med kontaktinformasjon, utdanning, arbeidserfaring, ferdigheter.
 • Lagre CV som PDF. Dette er det allment aksepterte filformatet for en kjemi CV.

Start CVen din som kjemiker med kontaktinformasjon

Etter at du har planlagt hvordan du skal formatere kjemiker CV, er det på tide å komme med det grunnleggende.

Grunnen til at du i første omgang sender ut CVer til forskjellige bedrifter er for å bli lagt merke til av en rekrutterer, få en telefon om et intervju, og til slutt, få jobben.

For at disse tingene skal skje, trenger du ikke bare et solid avsnitt om erfaring, utdanning og ferdigheter, men kontaktinformasjonen din må også skrives tydelig og profesjonelt.

Helt på toppen av kjemi CVen din, må du øke skriftstørrelsen på navnet ditt, slik at navnet ditt er noen størrelser større enn resten av skriften på Cven.

Etterpå inkluderer du kontaktinformasjonen din under navnet. Ta med ting som e-postadressen din og telefonnummeret til jobben. Uten denne informasjonen er det rett og slett ingen måte en leser kan komme i kontakt med deg.

Her er noen eksperttips: inkluderer en e-post som ser profesjonelt ut i stedet for en morsom. En kjemiker sin CV må se så solid og proff ut som mulig. Å legge til en LinkedIn-profil kan også hjelpe, i tilfelle andre søkere har gjort det også!

Klikk her for å lage din perfekte CV so kjemiker og sørg for at den kommer opp på toppen av søknadsbunken.

eksempel på cv for kjemiker

Ikke glem å inkludere avsnitt om utdanning på CVen

Etter at kontaktinformasjonen er ivaretatt, er det på tide å fokusere på den delen av CV-en som viser kunnskapen din.

Å inkludere et avsnitt som viser kvalifikasjonene dine uten å inkludere tidligere arbeidserfaringer og evner, vil øke sjansene dine for å få den stillingen som kjemiker som du alltid har ønsket deg. Du kan gjøre dette gjennom avsnittet om utdanning.

Ikke bare dette, men selskaper i dag vil vanligvis kreve en universitetsgrad for de fleste stillinger som kjemiker.

Det kan være forvirrende når man skal skrive avsnittet om utdanning. Du vet kanskje ikke hva slags informasjon du skal inkludere i denne delen av CVen for å få den til å bli best mulig.

En god måte å strukturere avsnittet om utdanning på er å inkludere grad, skolenavn, oppstart og sluttdato.

Hvis det er aktuelt, anbefaler vi at du inkluderer relevante aktiviteter utenfor skolen ved hjelp av punktlister.

Husk å holde denne delen kort og enkel!

Eksempel på avsnitt om utdanning på en CV for kjemiker

Her er et eksempel på Cv for kjemiker

CV for kjemiker eksempel - Utdanning

Utdanning

Bachelor i kjemi

Universitetet i Oslo

2015 - 2019

 • Forfulgte en lidenskap for organisk syntese gjennom valgfritt laboratoriearbeid.
 • Et aktivt medlem av Alchemists 'Guild (nettverk for kjemi og matvitenskap).

Denne delen, som nevnt tidligere, må være kort og effektiv. Eksempelet ovenfor klarer dette på en flott måte. Du kan legge til mer informasjon ved å skrive inn flere punkter.

Hvis du vil se på flere CV-eksempler for kjemikere k og den perfekte malen for følgebrev, klikker du her.

Arbeidserfaring og praksisplasser

Nå som avsnittet om utdanning er ivaretatt, vil vi rette oppmerksomheten mot hoveddelen av CVen din som kjemiker - avsnittet om arbeidserfaring.

Arbeidserfaringen er den viktigste delen av søknaden. Den inneholder all nøkkelinformasjonen om tidligere arbeidshistorikk. Kvaliteten på avsnittet om arbeidserfaring kan gjøre at du lykkes eller ikke med å få stillingen du ønsker.

Det er viktig å vurdere nøkkelfaktorene for å få avsnittet om arbeidserfaring til å skinne. Hvis du gjør det riktig, får du en en jobb som kjemiker på kort tid.

For at arbeidserfaringen skal komme så tydelig og effektiv som mulig, må du sørge for at all informasjon som er inkludert, er relevant for jobben du søker på.

Pass på at du skriver opp tittel på stillingen du hadde i forrige jobb. Skriv navnet på det bedrift og perioden du arbeidet der under stillingen.


eksempel på cv for kjemiker

Etterpå anbefaler vi å bruke punktliste for å beskrive ansvarsområder og prestasjoner. Kulepunkter vil gjøre det lettere for leseren å forstå stillingsbeskrivelsen din.

I tillegg, siden dette er en søknad for en kjemikerjobb, kan du prøve å inkludere numerisk og statistisk informasjon mens du beskriver ansvaret ditt - for eksempel eksempler på hvordan arbeidet ditt forbedret prosjekteffektiviteten eller selskapets inntjening i prosent.

Eksempler

Her er to eksempler på stillingsbeskrivelse på en Cv for kjemiker, den ene er effektiv og den andre er ikke effektiv:

KORREKT
ARBEIDSERFARING

Kjemiker

Kjemi ABC

06/2015 - 11/2018

Bergen

 • Gjennom prosessutviklingsteknikker reduserte kostnadene for å kjøre tester på organisk synteseprosedyre med 250 000.
 • Analysert og sertifisert over 20 komplekse væske- og gasskalibreringsstandarder ved bruk av gasskromatografi. Standarder var basert på Norske Kjemiske Forening.
 • Reduserte produktkostnader med et gjennomsnitt på 8% ved å endre eksisterende formuleringer.

Dette er en effektiv stillingsbeskrivelse for en stilling som kjemiker. Her kan vi se all informasjon om ansvar og prestasjoner. Det er til og med beregninger her for å gi bedre innsikt i jobben og søkerens evner, for eksempel organisk syntese, på toppen av bransjesjargongen.

Dette CV-eksemplet for kjemiker er derimot ineffektivt:

FEIL
ARBEIDSERFARING

Kjemiker

Kjemi ABC

06/2015 - 11/2018

Bergen

 • Reduserte kostnader for tester på organisk synteseprosedyre.
 • Analyserte og sertifiserte komplekse væske- og gasskalibreringsstandarder
 • Utført kvalitetskontrolltesting.
 • Reduserte produktkostnader.

Denne sier ikke mye.

Inkluder alltid stipend, utmerkelser og priser i Cven din

Inkluder alltid stipend, utmerkelser og priser i ditt CV

Når du er ferdig med avsnittet om arbeidserfaring, lurer du kanskje på hvordan du kan øke verdien på søknaden din, eller hvordan du kan få den til å se bedre ut for en arbeidsgiver?

Du kan få følgebrevet til å skinne ytterligere ved å legge til et avsnitt for sertifikater og priser du har mottatt. Å gjøre det vil utvilsomt øke styrken til din CV som kjemiker og du kan også legge til ytterligere informasjon om kjemisk ekspertise du har.

I dagens arbeidsmarked vil mange av konkurrentene dine også ha en slags relevant grad. En god måte å skille seg ut på er å få sertifiseringer eller priser for å gjøre prosjekter. Dette vil skille deg fra resten av søkerne.

Sertifiseringer viser at du har tatt deg tid til å forbedre dybden av din kunnskap og ferdigheter som profesjonell og forstå emnet bedre enn ikke-sertifiserte kjemikere.


eksempel på cv for kjemiker

Her er en liste over våre anbefalte sertifiseringer for en sertifisert kjemiker:

 • Sertifisert profesjonell kjemiker (CPC)
 • Godkjent kjemiker
 • Klinisk kjemiker
 • Organisk kjemiker
 • Miljøanalytisk kjemiker

Ferdigheter på en Cv for kjemiker

Etter å ha fullført alle avsnittene vi har diskutert, hva gjør du nå? Svaret er å legge til et annet viktig og verdiskapende avsnitt i kjemi CVen din.

Kjemi Cven din stopper ikke ved sertifikatene. Du kan forbedre følgebrevet ytterligere ved å legge til et avsnitt om ferdigheter.

Avsnittet om ferdigheter er en perfekt måte å vise dine evner og kjemiske ferdigheter for leseren hvis du ikke allerede har gjort det eller nevnt dem i de andre avsnittene.

Denne delen skal være en liste over alle relevante, riktige kjemiske ferdigheter som samsvarer med stillingsannonsen du søker om.

Sørg for å lage en liste med 5-10 faglige og personlige ferdigheter. Ferdighetene må samsvare med stillingsbeskrivelsen, så sørg for at du leser nøye gjennom kravene før du skriver ned listen over riktige ferdigheter.

Her er vår liste over ferdigheter du kan inkludere i en kjemi CV:

Faglige ferdigheter :
 • Dokumentasjon
 • Forberedelse av apparater
 • Protokolloptimalisering
 • Organisk syntese
 • Kjemisk analyse
 • Håndtering og avhending av farlig avfall
 • Vannkjemi
 • Statistisk analyse
 • Dataferdigheter
 • Dataregistrering
Personlige egenskaper :
 • Kritisk tenking
 • Mellommenneskelige ferdigheter
 • Tidshåndtering
 • Ledelse av database
 • Kommunikasjon
 • Opplæring av andre
 • Samarbeid
 • Positiv holdning
 • Deduktiv resonnering
 • Induktiv resonnement

Hva man skal og ikke skal gjøre i en Cv for kjemiker


eksempel på cv for kjemiker

Nå som vi har fått på plass alle de viktige avsnittene i CVen din som kjemiker skal vi se videre på noen andre viktige anbefalinger.

Kjemisk Institutt i Oslo fremsnakker kjemiker og viser til hvor viktig de er for fremtiden. Verden trenger kjemikere og antall stillinger er forventet å øke de neste årene.

Fakta er at bedrifter mottar mange søknader hver dag, og derfor vil den potensielle arbeidsgiveren velge å filtrere CV-ene de mottar. Når søknaden din er valgt, vil rekruttererne vanligvis skumlese gjennom CV-en din først.

Faktisk har potensielle arbeidsgivere en tendens til å bruke skanneprogrammer for å filtrere gjennom CVer de mottar. Applicant Tracking Systems (ATS) er designet for å velge følgebrev med den høyeste mengden søkeord.

Det er avgjørende å skape en balanse mellom handlingsverb, nøkkelord og bransjetermer relatert til stillingen du søker på og vanlige ord. Vennligst ikke overbelast avsnittet om arbeidserfaringen din med sjargong; det må fremdeles være lesbart.

Å sørge for at CV-en din bare inneholder verdifull informasjon, i tillegg til nøkkelord og terminologi knytt til kjemi, er nøkkelen til å skrive en perfekt kjemiker CV.

Viktige punkter å ta med seg

For å skrive den beste CV for kjemiker er dette punktene du må huske på

 • Design din CV spesielt for stillingen som kjemiker du søker på.
 • Implementer relevant erfaring, nøkkelord og bransje sjargong i avsnittene på CV din, men ikke overbelast innholdet.
 • Vis verdi ved å berøre viktige punkter og prestasjoner fra tidligere jobber.
 • Skriv arbeidserfaringene dine i rekkefølgen omvendt kronologisk format.
 • Koble dine ferdigheter og erfaring som kjemiker til jobben på en passende måte.
 • Legg til sertifiseringer i CVen din for å øke effektiviteten av CV for kjemiker.

eksempel på cv for kjemiker

Ofte stilte spørsmål

Hvordan skriver jeg en stillingsbeskrivelse for en kjemiker?

Prøv å lage en liste over de viktigste og mest relevante ansvarsoppgavene og prestasjonene dine i en bestemt jobb. Du kan liste denne informasjonen i en punktliste.

Trenger jeg en utdanning for å bli kjemiker?

En stilling som kjemiker krever minst en fireårig høyskole-bachelorgrad, samtidig som det gir fordeler med enda høyere utdanning.

Hvor lang skal en CV for kjemiker være?

Vi anbefaler at du formaterer kjemiker CVen din slik at den passer på en side og dermed er mest mulig effektiv. Arbeidsgivere foretrekker å lese søknader som er på en side.

Finn den perfekte CV-malen som er laget av en karriereekspert her.

Hvordan plassere man kjemiforskning i CVen?

Du kan legge til denne informasjonen i stillingsbeskrivelsen, i en eller flere av punktene

Lag din CV med de beste malene

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV