Eksempel på CV for data scientist

Ifølge Forbes blir stillinger innen data scientist stadig mer populært og er blant de raskest voksende jobbene på LinkedIn.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Etterspørselen for fagfolk innen feltene data scientister og data mining har gjennom årene gjort det til en attraktiv karriere å velge. Hvis du vil få en stilling som data scientist må du ha en CV som skiller seg ut. Dette er grunnen til at du kanskje må sjekke flere CV-eksempler for data scientist for å få oppmerksomheten fra arbeidsgiver. Kanskje du også vil bruke noen av tipsene vi vil vise deg for å hjelpe deg med å lage din CV som data scientist. I tillegg vil du også kunne bruke en profesjonell dokument bygger for CVer.

Dagens virksomheter samler inn mye data fra forskjellige Google-sertifiserte profesjonelle datakilder og må bruke den til å forbedre den samlede produktiviteten og få et konkurransefortrinn. En data scientist hjelper selskapet med å utnytte data ved å analysere dem for å identifisere muligheter og se etter trender som kan avdekke driftsproblemer.

Hva skal man inkludere i en CV for data scientist

Hvis du vil søke om på en stilling som data scientist må du skrive en CV som skiller deg fra de andre arbeidssøkere. Dette kan du gjøre ved å bruke en CV-mal. Du bør vurdere å bruke et CV eksempel for data scientister, slik at du kan skrive en attraktivt CV med all nødvendig informasjon og kommunisere dine kvalifikasjoner. Noen av avsnittene du må inkludere i CV din som data scientist er:

 • En overskrift som er riktig formatert og har en relevant og overbevisende profil for data scientist.
 • Et kortfattet sammendrag som er skreddersydd til jobben du søker som data scientist.
 • Et avsnitt om arbeidserfaring som skal hjelpe deg med å skille deg ut og være det beste valget for arbeidsgiveren.
 • Et avsnitt om tekniske ferdigheter som tydelig forklarer dine mest relevante ferdigheter til jobben.
 • Til slutt, ha en skreddersydd avsnitt. Det kan inkludere et avsnitt om publikasjoner og/eller sertifiseringer for å styrke din CV.

Overskriften på CV-en er det første rekrutteringsbyråene vil se på din CV som data scientist og gir de raskt mer spesifikk informasjon om hvem du er. Jeg sørger alltid for at den har kontaktinformasjonen min og en lenke til karrierebloggen min som viser mitt arbeid som data scientist. Rekrutteringsbyråene har bare noen få sekunder til å se gjennom CVen din, og en feil overskrift kan raskt diskvalifisere deg. Derfor er det viktig å ha en velformulert overskrift for skape et godt førsteinntrykk og øke sjansene for å få drømmejobben.


data scientist

Hvordan utforme en CV for data scientist

De fleste rekrutteringsbyråene skanner gjennom data scientist CVen din, så det er viktig å bruke et CV-format for data scientist som er lett å lese. Data scientister kan vurdere hvilket som helst av disse tre populære CV-formatene. Alle eksemplene er det vanlig at man bruker som data scientist:

Kronologisk format

Dette formatet viser arbeidserfaringen din i starten og i omvendt kronologisk rekkefølge.

Funksjonell format

Dette formatet legger mer vekt på dine relevante ferdigheter og evner mer enn din arbeidserfaring.

Kombinasjon

Dette formatet bruker aspekter fra både den funksjonelle og den kronologiske CV-formatet for data scientister.

Kronologiske formater og kombinasjonsformater fungerer bra for nybegynnere til middels dta scientister. Kombinasjonsformatet viser imponerende høydepunkter i karrieren og prestasjoner og er et godt alternativ for data scientister på høyere nivå. Nyutdannede eller kandidater som endrer karriere til data scientister og ikke har omfattende erfaring, bør vurdere det funksjonelle formatet.

Velg riktig CV-mal på din CV for data scientist

En CV-mal for data scientist er et godt valg for en arbeidssøker. Det forenkler prosessen med å skrive CV for dem siden den har en klar, unik design. Den beste CV-malen for data scientister bør være godt formatert og attraktiv, med et CV-oppsett som er akseptabelt i henhold til standarden innenfor bransjen.

Når du har funnet en CV-mal som fungerer, kan du fylle ut informasjonen din og begynne å sende den til potensielle arbeidsgivere. Ta en titt på våre CV-maler og mal for følgebrev for å komme i gang med din egen CV.

Start din CV for data scientist med kontaktinformasjonen din

Å ha riktig kontaktinformasjon på din CV for data scientist er avgjørende hvis du ønsker å få din drømmejobb. Du kan være den rette kandidaten til en stilling, men hvis arbeidsgiver ikke kan nå deg vil du miste din muligheten. Det er ikke noe spesifikt format for å skrive denne informasjonen i noen CV-byggere, men den må være nøyaktig.

Avsnittet om kontaktinformasjon, i CVen din som data scientist bør inneholde:

 • Ditt fulle navn
 • Tittelen vil være en data scientist.
 • Telefonnummer
 • E-postadresse
 • Et valgfritt sted. Men hvis du søker jobb i utlandet, bør du nevne stedet.

Eksempel

Markus Liland, Data Scientist. 57 22 33 44.

marcusliland@gmail.com


Skriv et profesjonelt sammendrag

Hvis du har jobbet som data scientist og har fått litt erfaring som senior data scientist, er et CV-sammendrag en fin måte å kommunisere og fremheve dine ferdigheter på ved å vise hvordan ferdighetene dine førte til resultater på arbeidsplassen.

Et CV-mål fungerer bra for en data scientist på startnivå, da det viser din lidenskap for jobben, selv om du ikke har mye erfaring som data scientist enda.

Når du skriver et sammendrag på CVen for data scientist, prøv å fremheve de årene du har med arbeidserfaring og nevn hvordan du påvirket arbeidsplassen din. Prestasjonene må være målbare og viser tydelig hvordan ferdighetene dine hjalp deg med å oppnå spesifikke resultater.

Et CV-mål skal vise dine ferdigheter og lidenskap for jobben, selv om du ikke har erfaring. Hvis du er i starten av karrieren din, må du sørge for at du uttrykker din lidenskap for jobben. Hvis du har erfaring, ikke unngå å ta den med.

Hensikten er at du skal fange arbeidsgiveren sin oppmerksomhet med målet du skriver i sammendraget ditt og få dem til å gi deg en sjanse.

Eksempel på sammendrag i CV for data scientist

Lurer på hvordan du skal skrive et godt sammendrag på CVen din, er mitt forslag at du ser på noen CV-eksempeler for data scientister. Det er mange CV-eksempler du kan vurdere. La oss se på eksempler på et velskrevet sammendrag på CVer for data scientist og et ikke fullt så bra.

Godt eksempel

Sertifisert og profesjonell data scientist med elleve års erfaring som ønsker å bruke ferdighetene mine innen data mining for å forbedre forretningsmodeller for ABC Nettverket. Resultatene kom som følge av bruk av data mining algoritmer og videre analyse av data, som bidro til å øke omsetningsveksten med 30%.


Dette sammendraget er over gjennomsnittet, fordi det angir de målbare prestasjonene som sannsynligvis vil få oppmerksomhet fra arbeidsgiveren.


Eksempel På CV For Data Scientist

Dårlig eksempel

Jeg er en sertifisert profesjonell data scientist med fire års erfaring, som søker en ny stilling i bedriften din. Jeg er god på datavisualisering, modeller for maskinlæring og databehandling.


Dette sammendraget er vagt og viser ingen prestasjoner fra jobbsøkeren.

Ha alltid med informasjon om utdanning i CV for data scientist

Når jeg skriver en CV for data scientist vil jeg sannsynligvis ikke skrive avsnittet om utdanning først, med mindre jeg nettopp ble uteksaminert og søker om min første drømmejobb. Jeg starter CV for data scientist med den relevante arbeidserfaringen for en data scientist, hvis jeg har noen. Etter det legger jeg til relevante prosjekter jeg har jobbet med, før jeg til slutt legger til avsnittet om utdanning.

Dette betyr ikke at utdanning ikke er viktig. Det er et krav for de fleste stillinger som data scientist. Hvis du har gjennomført kurs innen maskinlæring, datavisualisering, datamodellering eller datautvinning, bør du nevne dette i avsnittet om utdanningen din.

Når du legger til informasjon om utdannelsen din, må du bare ta med videregående grader. Er det slik at du har gått på universitet eller høyskoler, men ikke ble uteksaminert, er det best å ikke skrive dette opp i avsnittet om utdanning.

Hvis du ikke har en grad, kan du utelate denne delen i CVen. Ikke inkluder dine online sertifikater, som for eksempel opplæring i maskinlæring eller profesjonell opplæring her. Det er greit å liste opp disse når du søker om på en stilling som data scientist, men det bør stå i et annet avsnitt. Ta en titt på CV-eksemplene våre for å se hvordan du skriver utdanningsdelen på CVen.

Eksempel

BA i datavitenskap, Universitetet i Bergen
2007-2010

 • Utmerket meg i data mining-klassen og alle mine data science-prosjekter
 • Gjennomførte et prosjekt innen maskinlæring og ble kåret til best i klassen min av lektor
 • Brukte dataregresjonsmodeller for å forutsi trender som påvirket aksjekursene til et investeringsselskap i Bergen.

Hvordan skrive inn arbeidserfaring på CVen din for data scientist

Hvis du vil at din CV som data scientist skal skille seg ut, må du sørge for at du starter med den mest relevante arbeidserfaringen på CVen. Avsnittet om arbeidserfaring viser arbeidsgiver at du kan prestere godt i rollen som data scientist, nettopp fordi du har gjort lignende arbeid tidligere.

Legg til arbeidserfaring som er relatert til jobben du søker på, fordi arbeidsgiveren er bare interessert i aktuelle erfaringer. Sjekk alltid stillingsbeskrivelse og tilpass CVen din til jobben. Hvis du er usikker på hvordan du skal skrive avsnittet om arbeidserfaring, kan du sjekke ut eksemplet på en CV for data scientist, som vil veilede deg om hva du skal inkludere i dette avsnittet.

Hver oppføring i avsnittet om utdanning skal inneholde stillingstittelen din, firmanavnet, din tidligere stilling og perioden du hadde stillingen, og hva du oppnådde i den rollen. Fokuser på å angi prestasjonene dine i kontekst med rollen som data scientist, men ikke så mye på arbeidsoppgavene dine. Dette viser at du vet hvordan du skal oversette resultatene dine som data scientist til virkelige forretningsresultater.

Arbeidshistorikk
Data scientist, Teknologisenteret, Bergen
April 2013 - August 2019
 • Analyserte datasett som hjalp bedriften med å ta avgjørelser basert på datafunn.
 • Fungerte som en rådgiver og jobbet med fagfolk innen salgs- og markedsføring.
 • Benyttet verktøyer for algoritmer og programmering, for å bygge nyttige prognosemodeller.
 • Utførte utforskende dataanalyser og oppdaget forhold som var bemerkelsesverdige.
 • Sporet utførelser og identifiserte forbedringstrender.

Eksempel på CV for data scientist

Tekniske ferdigheter på Cver for data scientister

Avsnitt om ferdigheter er avgjørende, fordi de fleste rekrutteringsbyrå bruker et søk etter nøkkelord som første trinn og diskvalifiserer enhver person som ikke har tatt med ferdighetene de trenger i deres data scientister. Det er vanskelig å demonstrere dine ferdigheter og erfaring når du prøver å få din første stilling som data scientist eller dataanalytiker. Foruten å inkludere dine ferdige prosjekter, er det mange andre måter å vise frem dine tekniske ferdigheter.

Vurder å inkludere et avsnitt ferdigheter på din CV som data scientist, og legg til både de faglige og personlige ferdighetene. Personlige ferdigheter som kommunikasjon og problemløsning er ikke alltid nødvendig for tekniske stillinger. Karriererådgivere anbefaler deg å starte med de sterkeste relevante ferdighetene dine og avslutte med de svakeste i CVen for data scientist. Faglige ferdigheter som Python, datavisualisering, datautvinning, datavitenskap, maskinlæring og datamodellering fungerer bedre for stillinger som data scientister og dataanalytiker.

Data science prosjekter, sertifiseringer og oppnåelser

Hvis du har lagt til alle viktige detaljer, men fortsatt har litt plass igjen, kan du legge til sertifiseringer, fagopplæring, oppnåelser og prosjekter. Et profesjonelt tips fra eksperter er å legge til sertifiseringer som er relatert til data scientist, og dette vil du se i de fleste eksempler på CV.

Selv om denne delen ikke er obligatorisk, kan den hjelpe deg med å få i havn drømmejobben, siden den hjelper CVen din som data scientist å skille seg ut. Anta at du nylig har vært på en hackathon for maskinlæring. I så fall er dette stedet å inkludere den og andre relevante online sertifikater som viser at du hele tiden lærer om datavitenskap.

Eksempel

Oppnåelser / sertifiseringer
ProgramHack for data scientist
Desember 2017-nå


Jeg lærte å manipulere data og programmere korrekt på populære språk innen datavitenskap. Jeg lærte også å lage prognoser ved hjelp av modeller for statistikk og maskinlæring.

Tips for data scientist CVer for nyutdannede

Jeg har funnet ut at det alltid er nyttig å ha litt erfaring når du søker på stillinger som data scientist. Karriererådgivere innen datavitenskap råder alle som er på startnivå om å legge til litt erfaring, fordi det noen ganger er vanskelig å få en jobb når CVen som data scientist mangler arbeidserfaring.

En nyutdannet data scientist kan ta et kurs om modeller for maskinlæring og deretter ta på seg noen frilansjobber for å få litt erfaring og inkludere det i CVen. En plattform som Github kan hjelpe deg med dette. Dersom det eneste du har av erfaring er prosjekter du gjorde på skolen, må du få det med i CVen din som data scientist.

Viktige punkter å huske på

Husk disse punktene når du skal skrive en CV som data scientist, som skal skille seg ut:

 • Les stillingsbeskrivelsen for å sikre at CV din og følgebrev ditt er skreddersydd for å passe de stillingene som data scientist du søker på.
 • La ferdighetene dine vise målbare prestasjoner i stedet for bare å liste dem opp.

Eksempel På CV For Data Scientist

Ofte stilte spørsmål

Trenger man en formell utdanning for å arbeide som data scientist?

Du trenger ikke en formell utdanning, men du må ha dyktige kunnskaper og gode ferdigheter innen programmering og god kunnskap innen matematikk og statistikk.

Hvor skal man ta med prosjekter som data scientist på CVen?

Du kan legge til en "ekstra avsnitt" i CV din for å inkludere prosjektene dine, og nevne de relevante ferdighetene du lærte fra prosjektene i avsnittet om ferdigheter.

Hvor mye tjener en data scientist? ow much can a data scientist earn?

I følge Statistisk Sentralbyrå tjener en data scientist i gjennomsnitt 627 360 kr i året. Samtidig må det nevnes at forskjellene kan være store på årslønner for data scientister.

Hvor lang bør CVen til en data scientist være?

Enhver god CV bør være på en side, og det gjelder også data scientist. Dette anbefales fordi noen arbeidsgivere vil ikke se på CVer som er mer enn én side lang.

Lag din CV med de beste malene

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV

Eksempel på brev for nedlasting

Mal for følgebrev
Design for følgebrev
Mal for følgebrev for studenter - universitet
Mal for følgebrev for engasjement