Eksempel på CV for biolog

Som biolog har du i oppgave å forstå et stort utvalg av forskjellige tekniske ferdigheter og kunnskaper. Det er en utfordrende jobb som krever at fagpersoner på høyeste nivå er ganske informerte innen biologi.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

En biolog kan være ekspert innen nye medikamenter, levende organismer og gjennomføre vitenskapelige eksperimenter, men er de dyktige når det gjelder å skrive ned erfaringen og utdannelsen sin på et stykke papir?

Faktisk har mange biologer problemer med å lage en effektiv Cv for biolog som skal sendes ut under prosessen med jobbsøking.

Heldigvis er vi her for å veilede deg gjennom å skrive en best mulig CV, ved hjelp av våre CV-eksemplene.

Hva skal en ta med på en CV som nylig utdannet biolog

I følge Studenttorget er biolog et av de mest dynamiske feltene man kan arbeide innen og det mest økende området innen vitenskap. Det betyr at det stadig er bruk for biologer og at etterspørsel er stor. Derfor blir også konkurransen om stillingene stor.

På grunn av den økende konkurranse om stillingene er vi her for å hjelpe deg med å takle utfordringen. Å skrive en sterk CV er halvparten av jobben.

En effektiv CV må ha flere viktige faktorer, inkludert en utforming delt opp i avsnitt og passende formatering. Å få disse avsnittene til å skinne vil heve CVen din fra gjennomsnittlig til perfekt.

Her er en liste over alle viktige aspekter og avsnitter du må ta med for å få biolog CV til å skille seg ut under jobbsøket:

 • Format
 • Et profesjonelt sammendraget eller karrieremålet
 • Avsnitt om utdanning
 • Stillingsbeskrivelse
 • Sertifikater, utmerkelser og priser
 • Avsnitt om ferdigheter

I tillegg til CV-eksemplene og malene våre, vil vi også gå gjennom alle de nevnte punktene i mye mer dybde for å garantere at du lykkes med å få en stilling som biolog.


Eksempel på CV for biolog

Hva er det beste formatet på en CV for biolog

Før vi ser nærmere på de forskjellige avsnittene i CVen, gjør vi deg oppmerksom på at arbeidsgivere stort sett bare skumleser CVe-er, fordi de mottar så mange søknader nærmest daglig.

Når de ser på ditt CV, bruker arbeidsgiver et søkeordsporingssystem kalt Applicant Tracking System eller ATS.

ATS-programmet filtrerer ut søknader som ikke har nok nøkkelord i teksten. I gjennomsnitt ser arbeidsgivere bare på CVen din i omtrent 6 sekunder etter at søknaden din har bestått ATS-filterkontrollen.

Husk å skrive CVen din på en måte der innholdet er en sunn balanse mellom biologisk terminologi, handlingsverb og vanlige ord.

Det er viktig å forstå at CVen din må ha innhold som er både kortfattet, kommer raskt til poenget og visuelt lett å lese. Du har tross alt bare seks sekunder på å få din potensielle arbeidsgiveres oppmerksomhet.

En effektiv måte å formatere en CV for biolog på er å skrive erfarings- og utdanningsdelene i kronologisk rekkefølge.

Du skriver om hvor du jobbet og hva arbeidet ditt medførte, fra den tidligste jobben du har hatt til den siste. Dette er en utmerket måte å vise dine tidligere prestasjoner og relevant arbeidserfaring.

For flere ideer til formater og CV-eksempler trykk her.

Inkluder sammendrag eller karrieremål i CVen din som biolog

Før du begynner å skrive ditt avsnitt om arbeidserfaring, er en viktig måte å få en arbeidsgiver sin interesse og oppmerksomhet ved å vie en liten del av CVen til å introdusere deg selv.

Det er to alternativer: Du kan enten begynne med å oppgi ditt primære mål som søker på stillingen som biolog, eller gå direkte til å oppsummere dine tidligere arbeidserfaringer.

Avsnittet om sammendrag/karrieremål er en perfekt måte å vise dine ferdigheter på en rask og effektiv måte for leseren. Forskjellene mellom et faglig sammendrag og et karrieremål er som følger:

Profesjonelt sammendrag:
Et sammendrag er et bedre valget for en erfaren og profesjonell biolog som har jobbet i bransjen en stund. Du må kort snakke om dine tidligere prestasjoner, dyktige ferdigheter og hvorfor du passer perfekt for firmanavnet.

Karrieremål:
Et karrieremål passer mer for en nylig utdannet biolog, som er på starten av karrieren og som ikke har mye erfaring. Du bruker denne delen som en måte å presentere deg selv for arbeidsgiver. Snakk kort om karrieremålene dine og før opp ferdighetene dine. Prøv å nevne en tidligere prestasjon og utdannelse.

Sørg for å tilpasse ferdighetene, erfaringene og prestasjonene dine til stillingsbeskrivelsen.


Eksempel på CV for biolog

Ikke glem å ta med et avsnitt om utdanningen i CV

Etter å ha skrevet avsnittet om sammendraget eller karrieremålet på søknaden din, sørg for at du også inkluderer et avsnitt om utdanning!

Å legge til en utdanningsdel i biolog CVen vil utvilsomt hjelpe CVen din til å skinne.

Ikke bare viser avsnittet om utdanning arbeidsgiver at du har den nødvendige utdanningsbakgrunnen, men den kan også bygge interesse for leseren ved å gi mer informasjon om deg selv.

For å skrive et effektiv avsnitt om utdanning må du vurdere hva du skal inkludere i denne delen av CVen. Vi har laget en liste over viktige faktorer du bør vurdere når du skriver en utdanningsdel:

 • Skriv opp din høyeste utdanning først. Sørg for å oppgi dine høyeste utdanninger, en kronologisk tilnærming anbefales. Ikke skriv opp videregående utdanning dersom du er ferdig med universitetet.
 • Sørg for å liste opp grad, navn, adresse og år du har gått på universitetet du har gått på.
 • Inkluder relevante kurs. Skriv ned kurs du føler er relatert til jobben du søker på. Dette vil vise arbeidsgiver at du har ytterligere ferdigheter og kunnskap.
 • Hvis du ikke har en bachelorgrad, så skriv ganske enkelt navnet på videregående skole du har fullført.

Eksempel på avsnitt om utdanning på CV

Here’s an example of an effective education section:

RIKTIG
Utdanning

Bachelor i biologi

Universitetet i Bergen

2015 - 2019

 • Skapte metode for fremtidig analyse av levende organismer ved hjelp av undersøkelsesteknikker som nå brukes av Universitetet i Bergen

Imponer arbeidsgiver med den beste stillingsbeskrivelsen på CV for biologi

Nå som du er ferdig med utdanningsdelen, er det på tide å begynne å skrive den viktigste delen på CV til en biolog - stillingsbeskrivelsen.

Avsnittet om stillingsbeskrivelse, også kjent som arbeidserfaring, er hovedinnholdet i søknaden din. Dette er hvor du vil diskutere dine tidligere stillinger og beskrive relevante arbeidsoppgaver, prestasjoner og evner.

Vi foreslår at du bruker punktlister når du skriver om arbeidserfaringen din. Sørg for å beskrive dine tidligere jobber i alle nødvendige detaljer. Du må diskutere hvilken fordel du ga firmaet, og hvordan du brukte ferdighetene dine til fordel for arbeidsgiveren din.

Det anbefales alltid å beskrive dine prestasjoner i detalj. Prøv å ta med beregninger og bransjen sin terminologi i stillingsbeskrivelsen. Dette vil vise leseren at du har de ferdighetene og kunnskapene som er nødvendige for en biolog.


Eksempel på CV for biolog

Oppgaver og ansvarsområder- Eksempel

Her er to eksempler, det første er nøyaktig hvordan en stillingsbeskrivelse skal se ut, og det andre eksemplet er hvordan det ikke skal se ut:

Arbeidserfaring
KORREKT

Biolog

GK Gruppen

06/2015 - 11/2018

Oslo, Norge

 • Fikk regelmessig opplæring for SOP, GMP & GLP-overholdelse og sikkerhetsprotokoller.
 • Demonstrert analyse av steriliseringsteknikker og undersøkelsesteknikker for effektivt å nå en tilfredsstillende konklusjon for tilknyttede selskaper.
 • Valgt for å delta i kjernegruppen av biologer som har ansvar for utvikling av forskningsprosjekt rundt molekylær patologi.
 • Vedlikeholdt datainnsamling av personopplysninger ved å utføre regresjonstesting og samarbeide med IT-gruppen og leverandøren for å feilsøke problemer.

FEIL
Arbeidserfaring

Biolog

GK Gruppen

06/2015 - 11/2018

Oslo, Norge

 • Fikk regelmessig opplæring i et bredt spekter av protokoller.
 • Demonstrerte forskjellige teknikker til tilknyttede selskaper
 • Valgt for å delta i kjernegruppen av biologer for prosjektet.
 • Vedlikeholdte data.

Sertifiseringer, stipend, utmerkelser og priser

Etter at arbeidserfaringen er på plass, må du sørge for å gi potensielle arbeidsgivere beskjed om at du er ekspert ved å inkludere avsnitt om sertifisering i jobbsøknaden din.

Denne delen fungerer som en metode for å vise frem dine ytterligere prestasjoner, på toppen av arbeidserfaringen og utdannelsen. Her kan du vise sertifiseringer du har innen biologi og andre priser.

Å legge til denne delen i CVen for biologer vil utvilsomt øke arbeidsgivers interesse for CVen din, fordi denne typen prestasjoner viser at du ikke bare er profesjonell, men også ekspert.


Eksempel på CV for biolog

Hvilke sertifiseringer som trengs avhenger av hvilke sektor innen biologi du ønsker å arbeide i. Her er noen eksempler:

 • Mikrobiologi
 • Fiskehelsebiologi
 • Paleontologi
 • Marinbiologi

Fremhev ferdighetene dine på CVen som biolog

Nå som du har skrevet stillingsbeskrivelsen og gitt den riktig formatering, er det på tide å fokusere på den andre viktige delen av CV - avsnittet om ferdigheter.

Det er viktig å forstå at du bare skal inkludere nødvendige ferdigheter i CVen din, som samsvarer med stillingsannonsen. En arbeidsgiver vil ikke lese gjennom en lang liste over ferdigheter, så det er bedre å bare inkludere viktige egenskaper og evner.

Avsnittet skal bestå av så vel faglige ferdigheter som personlige ferdigheter. Dette vil sikre at du viser at du er en godt egnet kandidat og passer utmerket for stillingen. Prøv å inkludere ferdigheter som er relatert til stillingsbeskrivelsen.

Her er en liste over vanlige faglige og personlige ferdigheter som du kan inkludere i CVen din som biolog:

 • Mellommenneskelige ferdigheter
 • Skriveferdigheter
 • Disseksjon
 • ELISA
 • Microsoft Office ferdigheter
 • Lys- og elektronmikroskopi
 • Organisatoriske ferdigheter
 • Analytisk tenkning
 • Problemløsende ferdigheter
 • Analyser
 • Dataferdigheter
 • Kritiske tenkeevner
 • Molekylær kloning
 • Restriksjonsanalyse
 • Spektrofotometri
 • Kommunikasjonsferdigheter
 • Nøyaktig

Eksempel på CV for biolog

Legg til ekstra avsnitt på CVen din for biolog

Du kan øke styrken på biolog CVen ytterligere ved å legge til flere avsnitt i følgebrevet. Verden er din østers i dette tilfellet!

Her er en liste over anbefalte avsnitt kan legge til:

 • Språk
 • Hobbyer og interesser
 • Frivillig arbeid
 • Publikasjoner

Viktige punkter å ta med seg

De viktige punktene å ta med seg for å skrive den beste CV er følgende:

 • Design din CV spesielt for stillingen du søker på.
 • Ditt faglige sammendrag eller karrieremål skal vise din evne, fremgang av karriere og arbeidsrelaterte ferdigheter kort og godt.
 • Nevn viktige poeng og prestasjoner fra dine tidligere jobber.
 • Skriv din stillingsbeskrivelse i kronologisk format.
 • Koble dine ferdigheter og yrkeserfaring til jobben på en passende måte.

Ofte stilte spørsmål


Eksempel på CV for biolog

Hvordan kan man redusere lengden på en CV?

Prøv å holde CVen til én side. Du kan gjøre dette ved å fokusere på de mest relevante arbeids erfaringene dine som samsvarer med stillingsannonsen .

Forsikre deg om at innholdet i CVen din er kortfattet og kommer til poenget. Vi anbefaler å bruke punktlister for å spare plass og gjøre innholdet mer tydelig.

Hvordan fører jeg opp forskning innen biologi på CVen?

Du kan inkludere biologiforskning i avsnittet stillingsbeskrivelse som en eller flere av punktene knyttet til en bestemt tidligere jobb.

Du kan også legge til biologiforskning i sertifiseringer, stipend, utmerkelser og priser.

Hvis du har problemer med å sette avanserte mikrobiologiske ferdigheter på papir, kan du prøve vår CV-bygger ved å klikke her.

Hvor lang bør en CV for biolog være?

Vi anbefaler at du holder CVen på en enkelt side. ATS-skannere og arbeidsgivere er mer tilbøyelige til å filtrere og lese gjennom korte CV-er.

Skal jeg ta med referanser i CVen min?

Det anbefales ikke å legge til referanser i CVen. Arbeidsgivere krever vanligvis ikke referanser, og det påvirker heller ikke effekten til CV-en din på noen måte.

Du kan gi en referanseliste etter intervjuet ditt hvis du blir bedt om det.

Lag din CV med de beste malene

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV

Eksempel på brev for nedlasting

Mal for følgebrev
Design for følgebrev
Mal for følgebrev for studenter - universitet
Mal for følgebrev for engasjement