Eksempel på dataforsker CV

Hvis du tenker på å søke på en jobb som data scientist, er det garantert at arbeidgsiver kommer til å kreve mye kompetanse og ekspertise av deg, noe du sikkert allerede vet om! Å få alt ned på CV-en på én side er utfordrende, men det er mye enklere med vår hjelp.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Kort fortalt trenger du en CV som viser et bredt utvalg av evner, blant annet statistisk analyse, statistiske modeller, store datasett for simulering og mer.

Jobben er ganske krevende og dine ferdigheter og din kompetanse må være bredt. Detet gjør at det kan være vanskelig å skrive en effektiv CV for dataforskere.

Denne artikkelen er spesielt for dataforskere som ønsker å forbedre søknaden sin og gjøre den perfekt! Vi vil veilede deg gjennom alle de relevante elementene og få deg trygt i havn.

Vi har også løsninger for prgrammerer CV!


Dataforsker CV

Hvordan skrive en CV for dataforsker

Bedrifter i data- og teknologibransjen har mange som søker på deres utlyste stillinger, men heldigvis er vi her for å vise deg hvordan du kan få CV-en din til å skille seg ut og bli lagt merke til!

Der er to faktor som er ekstremt avgjørende fordi de bestemmer hvordan dataforskeren sin søknad skal se ut, nemlig format, struktur og innholdet. Bare slapp av, vi er her for å hjelp deg!

Format på din søknad

En som er dyktig innen data bør såklart jobbe litt med formatet for å vise at man behersker både grunnleggende og mer avansert behandling av data. I tillegg må du gjøre teksten lett å lese, og få CV-en til å se ren og logisk ut.

Et vellykket format består av flere avsnitt. Opprett egne avsnitt for all informasjonen du vil gi. Her er avsnittene du bør ta med i din søknad:

 • Kontaktinformasjon
 • Karrieremål/profesjonelt sammendrag
 • Arbeidserfaring
 • Utdanning
 • Ferdigheter
 • Tilleggsinformasjon

Struktur på din CV

Etter at alle avsnittene er på plass, er neste steg å en lettlest tekst der leseren enkelt finner frem til opplysninger. Med andre ord, skape en god struktur!

Den beste strukturen får man ved å bruke det omvendte kronologiske formatet for innholdet ditt.

Det betyr at all informasjonen din i de forskjellige avsnittene blir skrevet fra nyeste til eldste. For eksempel skal du skrive din siste arbeidserfaring helt øverst i avsnittet om arbeidserfaring.

Et siste tips når det kommer til format og struktur er å benytte seg av punktlister. Søknaden ser med en gang mer profesjonell ut og ikke minst blir mye mer lesbar.

Start med kontaktinformasjon

Det første du må få på plass er hvordan en arbeidgiver kan få kontakt med deg. Skriv derfor navnet ditt helt øverst på CV-en ved å bruke kontaktinformasjonen som overskrift, og gjerne med en litt større skrift så det kommer tydelig frem.

I tiilegg til navnet ditt innholder kontaktinformasjonen stillingstittel, profesjonell e-post, lenke til profil på LinkedIn. Verken mer eller mindre.

Profesjonelt sammendrag for data scientist

Etter at kontaktopplysningene er på plass, er neste steg å skrive inn et profesjonelt sammendrag som skal få arbeidsgiver lyst til å lese resten av søknaden.

Kort fortalt skal avsnittet fortelle om dine beste ferdigheter, arbeids og kompetanse på bare noen få sekunder. Helst skal avsnittet besto av bare noen få setninger.

Tips: Har du lite erfaring å vise til? Da kan du heller skrive et karrieremål.

Godt eksempel
Erfaren dataforsker med 10 års bakgrunn innen databasedesign og administrasjon. Erfaring med modellering og lagring av data, utvikling av business arkitektur og utforming av metoder for datainnsamling. Svært dyktig på komplekse programvarer for maskinlæring og Python. Lærer raskt med evne til å løse komplekse problemer. Sterk samarbeidspartner og opptatt av teamarbeid.


Dataforsker CV

Arbeidserfaring innen data science

Etter å ha skrevet det innledende sammendraget, retter vi fokuset mot arbeidserfaringen du tar med deg inn i bedriften. Det gjør du gjennom et eget avsnitt som forteller om din kompetanse innen blant annet statistikk matematikk, dataanalyse, innsikt for å identifisere bugs og alt annet som jobben innebærer.

For at søknaden skal være effektiv, må avsnittet om arbeidserfaring utfylles og skrives nøyaktig, og gir arbeidsgiver informasjon om hvilke relevant erfaring du har med deg inn i jobben hos dem.

For at innholdet skal være lett å lese, så bruk det kronologiske formatet og start med din siste stilling øverst. Skriv stillingstittelen din øverst i hver stillingsbeskrivelse og fortsett med å skrive navnet på selskapet du jobbet for og ansettelsesperioden.

Sørg i tillegg for å bruke punkttegn på hver stillingsbeskrivelse. Hvert punkt kommer til å snakke om en spesifikk nøkkeloppgave eller prestasjon du har hatt.

Godt eksempel

Nye Datahuset AS

Dataforsker

Juni 2019 - dags dato

 • Solid erfaring med å identifisere og analysere korrekt bruk av dataanalyse.
 • Leder for utvikling av nye store programmer innad i organisasjonen.
 • Samarbeidet med databasearkitekter for å analysere, identifisere utvikle god dataanalyse gjennom vårt eget system.
 • Sørget for at tall og beregninger var korrekte på alle dokumenter og bokførte poster med riktig koding.
 • Anbefalt å utvikle driften ved å analysere business intelligence.

Slik skriver en dataanalytiker om arbeidserfaring.

Utdanning

Når du søker på sillingen som dataforsker krever det at du har en formell utdannelse, i det aller fleste tilfeller. Dersom du hopper over dette avsnittet, kan du være sikker på at du vil gå glipp av stillingen hos bedriften du virkelig ønsker å jobbe for.

Det er avgjørende at du levere informasjonen om utdannelse på en veldig grei og kortfattet måte. Ikke prøv å overkomplisere denne delen, siden den er mest effektiv når den er skrevet helt enkelt.

Du skriver inn opplysninger om navn på studiet og studiested, hvilke måned/år du fullførte og til slutt kan du inkludere korte punkter om viktig kompetanse du tilegnet deg gjennom stuidet. Husk punktliste!

Godt eksempel

Bachelor of Science i datateknikk

NTNU Trondheim

Fullført 2014

Relevante kurs
 • Språkspesifikk programmering og datastrukturer
 • Maskinvaredesign og drift
 • Nettverk og nettteknologi


Dataforsker CV

Ferdighetene må fremheves

Avsnittet om ferdighetene dine er en utmerket metode for å gi arbeidsgiver innsikt i alle dine relevante ferdigheter innen data, og data kan være så mye. Derfor er det smart om du er mest mulig konkret på hva akkurat din kompetanse innen data er.

Husk! Prøv å samsvare ferdighetene du har med de som etterlyses av i stillingsannonsen!

Dataforskere er svært allsidige; de er dyktige i tekniske ferdigheter så vel som personlige egenskaper. Her har vi ført opp noen av ferdighetene som vil hjelpe deg å få stillingen du ønsker:

Faglige ferdigheter
 • Tekniske begreper
 • Programmering av visjonssystem
 • Microsoft SQL
 • Analog og digital elektronikkdesign
 • Mathworks MATLAB
 • PLC Energistyringssystemer
 • SAS
 • Microsoft Office
 • Python
 • PHP
 • C++
 • Javascript
Personlige egenskaper
 • Sterke presentasjonsevner
 • God kommunikasjonsevne
 • Bygge samarbeid
 • Innsikt for problemløsning
 • Tidshåndtering
 • Evne for analyse

Vanlige ferdigheter for en Java-utvikler.


Dataforsker CV

Flere overskrifter gjør søknad enda bedre

Når du søker på stillingen, kan det hjelpe deg langt på vei dersom du legger til flere avsnitt. Gode søknader inneholder løsninger som fremhever all viktig informasjon. Her skal vi se på noen eksempler som kan hjelpe data scientister.

Datakunnskaper og sertifiseringer

Som vi har nevnt tidligere, krever datavitenskap et sett med ulike ferdigheter og kompetanse om ulike programvarer knyttet til data. ved å føre opp bevis for din kompetanse er dersom du har inkludert et eget avsnitt som viser dette. Her er noen sertifikater som er aktuelt for gode dataforskere, men det kan også være andre som vil hjelpe deg med å få drømmejobben.

 • SAS-sertifisert dataforsker
 • Certified Analytics Professional (CAP)
 • Cloudera Certified Associate (CCA) dataanalytiker
 • Open Certified Data Scientist (Open CDS)
 • Tensorflow-utviklersertifikat
 • GCP Microsoft Professional-programsertifikat
 • SQL Mircosoft sertifisert
Språk

Stllingen innen data, analyse og ulike programvarer krever uten tvil at du kan beherske mer enn bare norsk. Vårt tips er at du er tydelig på hvilke språk du behersker, og gir informasjon til arbeidsgiver ved å bygge opp et nytt avsnitt.

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hva bør en dataforsker ta med på en CV?

En stilling som dataforsker kan by på mange arbeidsoppgaver og ansvarsområder. Derfor bør du fokusere på hva stillingsbeskrivelsen etterlyser i sine ansatte. Rett fokuset mot de ferdighetene, erfaringene og prestasjonene du har oppnådd gjennom jobben som samsvarer med det arbeidsgiver ser etter.

Hvilke ferdigheter skal være inkludert på dataforskere sin CV?

På CV-en din bør du ta med alle ferdighetene som trengs for å lykkes i stillingen, og som arbeidsgiver nevner i stillingsbeskrivelsen.

Lag din CV med de beste malene

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV