CV-mal for regnskapsførere

Regnskap er en av de mest populære utdannelsene i Norge og med god grunn. Når den norske økonomien vokser, vokser også sysselsettingsgraden for regnskapsførere og revisorer.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Det er unødvendig å si at konkurranse kan være tøff selv i lavere stillinger, men spesielt for ledende stillinger på høyere nivå er det hard konkurranse.

For å skille seg ut fra andre, er det ikke nok å bare dele dine ferdigheter og din erfaring.

CVen din bør effektivt kommunisere hvorfor du passer godt i den aktuelle rollen eller stillingen.

Denne guiden inkluderer eksempler på CVer innen regnskap som kan øke sjansene dine for å få i havn intervjuer.

Husk at søknaden din må være informativ, men likevel veldig lett å lese.

Derfor vil vi vise deg det beste formatet på CV for bruk i søknadene dine. Vi vil også lære deg hvordan du fremhever relevante ferdigheter og erfaringer ved hjelp av de mest passende nøkkelordene.

Din grunnleggende guide for å skrive en regnskapsfører CV

.La oss ta en kikk på de ulike delene et rekrutteringsbyrå vil se på når de skal ansette nye personer innen regnskap.

Profesjonelt sammendrag

Lisensiert statsrevisor og senior revisor hos A FIRMA med ti års erfaring. Ledet implementeringen av nye regnskapsprogram som automatiserte rapporter og sparte firmaet for opp til 10 timer med arbeidstimer. Ekspert på å forberede uttalelser til årsrapporter og opprette budsjettplaner.

Det profesjonelle sammendraget er det første en intervjuer ser på i din CV.

Det er den viktigste delen i CVer innen regnskap og målet er at den skal gi en kort beskrivelse av din erfaring, dine ferdigheter og kvalifikasjoner knyttet til den aktuelle stillingen.

Denne delen må overbevise arbeidsgivere om å gå gjennom hele CVen og vurdere søknaden din.

I utgangspunktet må du selge dine kunnskaper om administrasjon og økonomi i et kort avsnitt slik at intervjueren eller arbeidsgiveren vil legge merke til deg i mengden.

Så hvordan skriver du et profesjonelt sammendrag?

Først går du til stillingsbeskrivelsen og studerer den nøye.

Finn ut hvilke spesifikke regnskapsoppgaver og funksjoner du vil gjøre hvis du får stillingen. Du må også identifisere relevante ferdigheter og erfaringer som en ideell kandidat skal ha.

Deretter skreddersyr hva dine tidligere erfaringer som regnskapsfører kan gjøre i den aktuelle stillingen. Vær spesifikk med detaljer og sørg for å bruke de viktige nøkkelordene fra stillingsbeskrivelsen.

Ikke glem å fremheve relevante sertifikater du har innen regnskap, eller utmerkelser, for å øke sjansene dine for å bli plukket ut.

Avslutt med å skrive en overbevisende uttalelse om hvorfor du er en ideell kandidat.

Bruk handlingsord for å demonstrere dine evner. Bruk om mulig tall og data for å bevise din kompetanse.

Husk å holde denne delen kort, men informativ. Hvis du søker som senior regnskapsfører eller annen lederrolle, skal tonen din høres ut og gjenspeile at du er pålitelig og trygg.

Eksempel på et profesjonelt sammendrag


Lisensiert CPA og senior revisor hos A FIRMA med 10 års erfaring. Ledet implementeringen og utviklingen av en ny programvare for regnskap som automatiserte rapporter og sparte 10 timers arbeid hver uke. Jobbet tett med budsjettavdelingen og utviklet et nytt betalingssystem som sparte selskapet for 250 000 kroner i årlige utgifter. Ekspert i å utarbeide årsregnskapet og lage selskapets budsjettplaner.

Start alltid med tittelen på stillingen du allerede arbeider i og skriv så videre hva du har oppnådd i stillingen.

Har du flere spørsmål rundt dette kan du se på denne grundige guiden for hvordan du kan skrive overbevisende og profesjonelle sammendrag.

Arbeidserfaring


regnskapsførere

Det er viktig å få med hvilke arbeidserfaring du har i søknaden din.

Du kan forvente at rekrutteringsbyråene vil undersøke denne delen av CVen, så her bør du prioritere å bruke tid og sørge for at alle detaljer er riktige. Tross alt vil dette bevise dine kvalifikasjoner som regnskapsfører.

Du må følge et bestemt oppsett når du skal skrive inn detaljer om datoer, firmanavn, stillingstitler, ansvarsområder og oppnåelser.

Noen foretrekker å skrive datoene til venstre ved siden av stillingen, mens andre foretrekker å presentere rollen først. Det er opp til deg så lenge formatet er klart og skaper helhet.

Sørg for at du skriver stillingene dine i omvendt kronologisk rekkefølge, noe som betyr at den nyeste arbeidserfaringen skal være øverst.

Dersom du har en veldig lang liste over roller og stillinger, vil det ikke være fornuftig å inkludere hver enkelt. Du kan velge å markere tre til fem av dine siste stillinger innen regnskap.

På den annen side, hvis du er en nyutdannet som leter etter en regnskapsjobb på et lavere nivå, ville rekrutteringsbyrået ikke forvente en lang liste med arbeidserfaring.

I stedet kan du inkludere praksisplasser, ledelsesaktiviteter utenfor skolen, og til og med samfunnsprosjekter du har deltatt i.

Du må overbevise dem om at du ikke bare er kjent med grunnleggende regnskap, men også er en pålitelig og ansvarsfull arbeidstaker.

Her er et eksempel på en velskrevet arbeidserfaring i en CV for regnskap.

Statsautorisert revisor

ABC konsernet, Ullevål, Oslo

Mars, 2019 - til dags dato

Roller og ansvarsområder
 • Opprettholder selskapets finansielle hovedbok og rapporterer til finansdirektøren.
 • Utfører kontoanalyse og avstemmer alle regnskapsføringer mot kontoutskrifter og andre transaksjoner. Arbeider tett med revisjonsteamet og hjelper til med å løse avvik i revisjonsfunn.
 • Utsendelse av lønn. Implementerte automatiseringsprosessen for lønn, og sparte 10 timers arbeidskraft hver annen uke.
 • Overvåker det generelle regnskapsansvaret for tre regnskapsførere som behandler kontoer hos datterselskaper.

Autorisert regnskapssjef

ABC konsernet, Ullevål, Oslo

Juli, 2015 - Februar, 2019

Roller og ansvarsområder
 • Vedlikeholdt de økonomiske postene ved å poste daglige oppføringer, inkludert oppdatering av kundefordringer og leverandørgjeld.
 • Utført kontoavstemming av saldoer med fakturaer og banktransaksjoner
 • Sparte virksomheten for 200 000 kr ved å finne rapporteringsfeil.
 • Hjalp teamet med å forberede lønnsutbetalinger og gjennomgå utgifter.
 • Sendt inn ukentlige og månedlige økonomiske rapporter med nøyaktig og innen fristene.

Hvis du kan legge til tall for å fremheve og sikre ytelser du har tilført firmaet ditt, bør du gjør dette.

Utdanning og sertifikater

UTDANNING OG SERTIFIKATER

Autorisert regnskapsfører

November 2015


I Norge trenger man en autorisasjon innen økonomi og administrasjon for å kunne starte i de laveste stillingene som regnskapsfører. En autorisasjon oppnår man ved å fullføre en bachelorgrad.

Å bli lisensiert eller sertifisert på spesielle områder innen regnskap kan imidlertid hjelpe deg med å komme deg videre i karrieren din.

Hvor viktig er dette?

Undersøkelser viser at den gjennomsnittlige årslønnen for en regnskapsmedarbeider er 536 522 kr.

På den annen side har lederstillinger, som vanligvis bare aksepterer de som har videreutdannet seg for ytterligere lisenser og sertifiseringer, en mye høyere gjennomsnittlig årslønn på 699 600 kr.

Så hvordan viser du hvilke utdannelse og sertifiseringer du har innen regnskap? I et sammendrag for CVer innen regnskap er det best å starte med sertifiseringene dine.


Eksempel på sammendrag

Sertifikater

Statsautorisert revisor

September, 2019

Autorisert revisor

November, 2015


Utdanning

Bachelor i Økonomi og administrasjon

Høgskolen i Bergen, Bergen

Uteksaminert 2015


Profesjonelle og relevante ferdigheter

EGENSKAPER OG FERDIGHETER
 • Detaljorientert
 • Dyktig på kommunikasjon og samarbeid
 • Analytiske ferdigheter
 • Kunnskap om budsjettvarsling
 • Lagspiller

Avsnittet om ferdigheter bør fremheve hvilke kvalifikasjoner du har som samsvarer med det som er relevant i jobbeskrivelsen.

For eksempel er oppmerksomhet på detaljer en av de viktigste ferdighetene for en regnskapsfører. Det er også verdt å nevne dine kommunikasjonsevner.

Du må imidlertid fremheve spesifikke håndtering- og ledelsesevner i punkter for å hjelpe deg med å skille deg ut fra andre.

Du kan for eksempel spesifisere hvilken regnskapsprogramvare du mestrer.

Du må også nevne avanserte ferdigheter som problemløsende evner og prognoser for budsjett, fortjeneste og tap.

I denne delen må du være bevisst på viktigheten av å bruke de riktige nøkkelordene for å beskrive ferdighetene dine.

Velg rett format


cv regnskapsførere

Hvorfor er det så viktig å velge rett format på søknader?

Ikke bare vil det hjelpe deg med å lage CVen, men ved å følge et format vil arbeidsgivere lettere legge merke til søknaden din.

I nyere tid har de store selskapene tatt i bruk et system for sporsøking i søknader , kalt applicant tracking system(ATS) for å filtrere søknadene de mottar.

Med andre ord, må du nøye velge et CV-format som kan oppfylle standardene for ATS.

Det første selskapene gjør er å forkorte søkerlisten ved hjelp av ATS, deretter fortsetter de å sjekke din søknad og profil.

Det er viktig å velge en enkel mal som vil være behagelig for øynene. Du har nok lagt merke til dette i nesten alle eksempler på søknader innen regnskap.

Eksempel på sammendrag innen regnskap CVer (uten erfaring)

KARRIEREMÅL Søker etter en stilling som regnskapsmedarbeider hos ABC Firma for å kunne bruke min kunnskap som autorisert regnskapsfører. Håndterer lange arbeidsdager og har sterke analytiske ferdigheter og er svært detaljorient.

Bekymrer du deg for hvordan du skal skrive et sammendrag fordi du har lite arbeidserfaring?

Det trenger du ikke!

Husk på at arbeidsgivere forventer ikke at nyutdannede skal ha lang og bred erfaring.

Det som er viktig her er at du klarer å fremheve hva du har oppnådd som student og at du viser frem aktuelle ferdigheter og kvaliteter som bedriftene ser etter i en ansatt.

Vær også oppmerksom på at du kan gjøre enkelte endringer i en CV innen regnskap.

For eksempel, i stedet for å presentere et profesjonelt sammendrag, kan du velge å skrive et mål i stedet.

Sistnevnte forteller arbeidsgiveren om karrieremål du har for stillingen din på den aktuelle arbeidsplassen.

Det er likevel best å skreddersy karrieremålene dine til kravene i stillingen du søker om.

Du må identifisere dine ferdigheter som kan være av verdi for arbeidsgiveren din og sørge for å sette dem som en del av målet ditt.

Til slutt, selv uten formell arbeidserfaring, kan du skrive om eventuelle praksiser du har hatt.

Du kan også snakke om aktiviteter du har utført i skolens regi. Fremhev personlige ferdigheter som din evne til å lede og samtidig jobbe som en lagspiller, så vel som din disiplin, kritiske tenkning og selvsikkerhet.

Hvis du ikke aner hvordan du skal starte eller lage et godt sammendrag, kan du bruke hvilket som helst CV-eksempel nedenfor som din guide for å lage din første søknad innen regnskap.

Eksempel på et karrieremål i en CV

Søker etter stilling innen regnskap på begynnernivå hos ABC konsernet for å bruke min kunnskap som en sertifisert regnskapsfører. Kan arbeide lange dager, har sterke analytiske ferdigheter og stor oppmerksomhet på detaljer. Dyktig i MS Office, spesielt i Word, Excel og PowerPoint.

Ofte stilte spørsmål

Her har vi samlet opp de spørsmålene fra våre lesere og flere skrivetips…

Hva skal du ta med i en søknad innen regnskap?

Her er de mest grunnleggende avsnittene som bør være inkludert:

Overskrift.
Skal inneholde grunnleggende informasjon som navn, adresse, kontaktnummer og e-postadresse.

Profesjonelt sammendrag.
Dette er et kort avsnitt som beskriver arbeidserfaring, ferdigheter og kvalifikasjoner. Alternativt kan nyutdannede skrive et karrieremål i stedet.

Arbeidserfaring.
Dette er en detaljert liste over den nyeste og mest relevante arbeidserfaringen din.

Utdanning og sertifiseringer.
Avsnitt som viser hvor du ble uteksaminert, samt andre sertifiseringene du har bestått i løpet av karrieren din.

Ferdigheter.
Som regnskapsfører bruker du punktlister for å vise tekniske ferdigheter og personlige egenskaper som er relevante for jobben du søker på.

Du må også skrive et følgebrev. Andre avsnitt som karrieremål og referanser er ikke obligatoriske.

Hva er et godt karrieremål i sammendrag for søknader innen regnskap?

Et karrieremål i en CV ment innen regnskap er bare nyttig for jobbsøkere som er nyutdannede eller de som ikke har noe til veldig begrenset arbeidserfaring.

Et godt karrieremål vil spesifisere hvordan du kan bruke din økonomikunnskap og dine relevante ferdigheter i din første jobb.

Hvordan skriver jeg CV for regnskapsfører?

For å skrive en CV eller søknad for en regnskapsfører, kan du følge informasjonen i denne veiledningen og gjøre den til din egen.

Før å gjøre dette enkelt, kan du bruke et mal fra eksemplene vi har laget ferdig for deg. Husk at du hele tiden må oppdatere søknaden din ved endringer eller tilførsler.

cv regnskapsførere

Hva er basisferdighetene for en regnskapsfører?

Basisferdigheten innen regnskap er følgende:

 • Kapitalforvaltning
 • Utarbeidelse av hovedbok
 • Utarbeidelse av inntektsoppgave
 • Økonomisk analyse og økonomistyring
 • Detaljorientert
 • Ekspertkunnskap om innlevering av selvangivelse
 • Analytiske ferdigheter
 • Lagspiller
 • Gode muntlige og skriftlige kommunikasjonsevner
 • Mestring av regnskapsprogramvare
 • Skatteberegninger
 • Kompetanse innen økonomisk analyse

Få en god start med vår oppbygging av CVer

Sjekk vår oppbygging av CVer for å sikre en god sjanse for å bestå den første screening. Vi har CV-maler du kan velge mellom. Sørg for at du også legger til et følgebrev som med CVen din.

Lag din CV med de beste malene

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV