CV-mal for forretningsanalytiker

Som forretningsanalytiker er rollen din å hjelpe bedrifter med å øke fortjeneste og vekst. Du vet hvordan du kan presentere dine analytiske funn for kollegaene dine nøyaktig og jobbe med forskjellige typer data.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Selv om stillingens forretningskrav innebærer forskjellige ferdigheter, kan det hende at det å skrive en god CV for forretningsanalytiker ikke er en av dem. Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Teamet vårt er her for å hjelpe deg gjennom prosessen med å skrive en vellykket CV.

Vår artikkel vil lære deg å bygge opp et effektivt følgebrev ved hjelp av våre CV-maler for analytikere . Vi garanterer at våre tips og maler vil skaffe deg flere intervjuer.

Vårt oppdrag er å hjelpe potensielle arbeidstakere til å se verdien du kan tilføre bedriften deres.

Hva man skal inkluderer i CVer for forretningsanalytikere


CVforretningsanalytiker

De fleste av oss har alle måtte gjennomgå prosessen med jobbsøknad minst en gang i karrieren. Det kan virke ganske utfordrende i begynnelsen, men det er måter du kan øke hastigheten på prosessen. Heldigvis er vårt forretningsanalytiker CV-eksempel her for å hjelpe.

Som forretningsanalytiker forstår jeg det store spekteret av ansvar som er involvert i denne type arbeid. Du prøver kanskje å lage datavisualiseringer i Excel den ene dagen og organisere datasett i SQL den neste. Å samle alle relevante erfaringer på et ark kan være vanskelig når det er så mye som skal være med. Du må vise bedriften at du kan ha en betydelig innvirkning på veksten deres.

Å vite hvordan du skal skrive en vellykket og omfattende CV er den beste måten å tiltrekke fremtidige arbeidsgivere og skape interesse for dine ferdigheter. Dette gjelder både stillinger på startnivå og viderekomne forretningsanalytiker.

Søknaden din må være godt utformet; her skal det være informasjon om utdanning, sammendrag og arbeidserfaring og skal vise dine ferdigheter. Det er mange elementer du må ta i betraktning når du skriver en forretningsanalytiker CV.

En vellykket søknad vil skaffe deg arbeid raskere og øke sjansene for jobbtilbud om stillingene du drømmer om.

Her er det tre hovedfaktorene du må huske på for å få din søknad innen forretningsanalyse til å skille seg ut:

 • Du må beskrive ferdighetene dine og prestasjonene dine ved å tilpasse de til stillingen du søker på. Bedrifter bruker automatiserte søkefiltre for å korte ned søkerlisten. Et populært selskap kan motta hundrevis av søknader hver dag. For å gjøre prosessen mer effektiv, bruker HR-avdelinger programmer som finner CV med de mest matchende søkeordene.
 • Det er viktig å ha et godt format på CV-en. Å organisere søknaden din i seksjoner vil gjøre den mer forståelig, enklere å lese og gi den et profesjonelt utseende. Prøv å ha all informasjonen på en side; det er bedre å holde teksten informativ og kort.
 • Skap interesse ved å beskrive dine tidligere arbeidserfaringer effektivt. Fortell leseren hvordan du hadde nytte av din tidligere arbeidsgiver gjennom det ansvaret du måtte påta deg. Få rekrutteringslederen til å se verdien av dine erfaringer.

Sammendrag i CVer for forretningsanalytikere

Bedrifter mottar mange CV fra søkere til ledige stillinger som forretningsanalytikere. Vi kan anta at rekrutteringsledere ikke leser alle CVene like grundig. Ifølge en ny studie bruker rekrutterere bare 6 sekunder på hver CV.

Et profftips for å presentere deg raskt og effektivt for leseren er å skrive et innledende avsnitt, også kjent som sammendrag.

Denne delen kommer i starten av CVen din, under din kontaktinformasjon, og skal bare være et par setninger.

Du må presentere dine ferdigheter og prestasjoner mens du viser verdien du kan gi selskapet. Tenk deg at du lager en salgspitch.

Et sammendrag er viktig for din forretningsanalytiker CV, da det kan ha en sterk positiv effekt på rekrutterernes interesse og beslutning om å ansette deg. Prøv å få med karrieremålet ditt også.

Eksempler på effektive sammendrag


Sammendrag

_____________________________________________________________

Forretningsanalytiker med fem års erfaring innen sektoren bank- og informasjonsteknologi. De mest bemerkelsesverdige prestasjonene inkluderer å øke årlige inntekter på kredittkortkampanjer med 15% ved å optimalisere databaser for SQL-klienter. Har en bachelor som dataanalytiker og ønsker å implementere mine analytiske ferdigheter for å forbedre virksomheten hos dere.


Dette er et solid sammendrag for forretningsanalytikere. Den frå frem dine tidligere prestasjoner og beregninger som viser hvordan du var nyttig for selskapet du var arbeidet for. Sammendraget nevner involvering i prosjektgrupper ved å delta i team som skulle optimalisere virksomheten.

I tillegg nevner det kort utdannelsen din og målet ditt for å søke stillingen. Jo mer omfattende og kort dette avsnittet er, desto mer effektivt vil det oppfattes.

Å skrive et profesjonelt sammendrag kan være vanskelig, pass på at du ikke gjør det for kort eller for generelt.

Eksempler på lite effektive sammendrag


Sammendrag

__________________________________________________________________________

Forretningsanalytiker med flere års erfaring med bedriftsanalyse for virksomheter og utvikling av strategier for å spare midler på eiendeler.


Her er et eksempel på et lite effektivt sammendrag for forretningsanalytikere. Her er det lite substans eller verdifull informasjon å finne. En rekrutteringsleder vil ikke være i stand til å forstå hvor du jobber eller hva som var detaljene for stillingen din fordi det er for generelt.

Vær alltid oppmerksom på at at sammendraget ditt gir mening og skaper et innsiktsfullt og omfattende bilde av deg som forretningsanalytiker.

Avsnitt om arbeidserfaring i en CV for forretningsanalytikere


CV-mal for forretningsanalytiker

Nå som du er ferdig med sammendraget, er det på tide å begynne å håndtere den mest kritiske delen av CV-en din - arbeidserfaringen din. Det er her du beskriver dine tidligere relevante arbeidserfaringer og prestasjoner på en detaljert og forståelig måte.

Arbeidserfaringen er der en rekrutteringsleder kan finne ut mer om deg og din berettigelse til stillingen. Selv en forretningsanalytiker på begynnernivå trenger en klar og gripende arbeidserfaring.

Hvis du begynner som forretningsanalytiker og arbeidet i den rollen, ikke bekymre deg; du kan inkludere tidligere arbeidserfaringer fra forskjellige jobber. Du kan vise hvordan ferdighetene du har lært og brukt fra tidligere jobber er relevante.

Hvis du for eksempel har jobbet som regnskapsfører før, kan du snakke om å bruke ferdigheter som er nødvendige i begge arbeidslinjer. Begge jobbene krever at du var analytisk og brukte kunnskaper om dataorganisering.

Du kan se på våre CV-maler for forretningsanalytikere , og følgebrev, for å får bedre forståelse av som kreves av CV-formatet.

Heldigvis er vi her for å hjelpe deg å skrive og lage et godt format på arbeidserfaringen din. Bare følg disse rådene:

Finn balansen mellom lekmannens vilkår og sjargongen i bransjen

Det er utfordrende å skrive en CV der du klarer å beskrive arbeidserfaringene dine perfekt. Imidlertid er dette en svært viktig del av søknaden din.

Du må kunne bruke vanlige ord ved siden av terminologien innenfor bransjen med suksess. En grei, men likevel omfattende blanding av forskjellige forretningsrelaterte nøkkelord, kan fange arbeidsgiveren sine øyne med en gang. Men ikke ta helt av med slanguttrykk.

Et tips er å undersøke feltet innenfor forretningsanalytiker, samt selskapene du søker deg til før du skriver avsnittet om arbeidserfaringen din. Å forstå sjargong og spesifikke nøkkelord kan skille deg ut fra konkurrentene.

Noen selskaper bruker ordskanningsprogrammer for nøkkelord; andre HR-avdelinger kan lese gjennom søknader hver dag. Sørg for at erfaringene dine er sammenhengende og enkle å lese og at du samtidig inkluderer bransjespesifikke termer underveis.

Vis din allsidighet og ferdigheter

Arbeidet til en forretningsanalytiker eller konsulent innebærer et bredt spekter av ansvarsområder. Arbeidsoppgavene til en forretningsanalytikeren er forskjellige for hvert selskap og arbeidssektor.

En finansiell forretningskonsulent vil ha et annet sett med ansvarsoppgaver enn det som fungerer i helsesektoren. Dette burde ikke hindre deg i å prøve å forgrene deg i forskjellige bransjer.

Som forretningsanalytiker kan ferdighetene du tilegner deg i en stilling fremdeles være nyttige i andre selskaper som driver med andre virksomheter. IT-forretningsanalytikere har betydelige ferdigheter som kan krysse over i detaljhandel.

Du må presentere ferdigheter og kunnskap som kan overføres til forskjellige roller som forretningsanalytiker. Her er noen ferdigheter som et levedyktig selskap vil legge merke til:

 • Statistisk og prediktiv analyse
 • Opprette detaljerte rapporter som viser selskapets nåværende ytelse, mål, ressurser og mangler på ytelser
 • Analyserer markedstrender og avdekker muligheter for vekst
 • Bygge statistiske data visualiseringer gjennom bedriftsdata
 • Forretningsanalyse

Fremhever verdi

Når det gjelder stillingen forretningsanalytiker, kan det være utfordrende å beskrive erfaringen og rollen til en forretningsanalytikeren med noen få setninger. Derfor må du være fokusert på å vise prestasjonene dine i avsnittet om arbeidserfaring, både muntlig og numerisk.

Selskapet leter etter en kandidat som vil være til fordel for dem og ha en positiv effekt på bedriftsøkonomien og effektiviteten. Du kan bygge opp din egen verdi ved å vise til tidligere resultater. Sjekk ut CV-malen vår for flere CV-eksempler.

Her er noen eksempler på hvilke resultater du kan referere til:

 • Øk nettosalget for markedsføringskampanjer for kredittkort med 15%
 • Reduksjon i tilbakebetaling til kunder med 10%
 • Optimaliserte databasen av klienter gjennom SQL-skript
 • Økt effektivitet i teamets forretningsprosesser gjennom implementering av strategi for optimalisering

Eksempler på effektive avsnitt om arbeidserfaring for forretningsanalytikere

Som vi vet er arbeidserfaringen den mest avgjørende delen av CV-en. Det må videreformidle dine erfaringer og prestasjoner fra tidligere arbeidsforhold.

En utmerket måte å skrive et vellykket avsnitt om arbeidserfaringen på er ved å bruke nøkkelord med litt sjargong fra sektoren, som viser dine ferdigheter og prestasjoner, samt demonstrere verdien din som ansatt.

Her er et eksempel på et effektiv avsnitt arbeidserfaringen for forretningsanalytikere:

ARBEIDSERFARING
_______________________________________

Forretningsanalytiker


Folkets Bank

06/2015 - 11/2018

Stavanger, Stavanger

 • Forbedret datainnsamlingsprosess for bedriftens SQL-database, noe som økte effektiviteten til analyseteamet med 15% og reduserer feil ved katalogisering.
 • Forbedret kundeportal på internettbank - økte nye brukere med 12%.
 • Gjennomførte et Excel-database organisasjonsprosjekt for markedsavdelingen. Økte anslått aktivering av Visa-kredittkort med 7% for markedsføringskampanje.

CV-mal for forretningsanalytiker

Eksempler på lite effektive avsnitt om arbeidserfaring for forretningsanalytikere

Når du skal skrive om arbeidserfaringen din i en søknad, er det fullt mulig å gi ut for lite informasjon. Du må sørge for at skrivingen din er lett forståelig og forklarer tidligere arbeid på en hensiktsmessig måte innen markedet.

Her er et eksempel på hvordan du ikke skal skrive om din tidligere arbeidserfaring:

ARBEIDSERFARING
_______________________________________

Forretningsanalytiker


Folkets bank

06/2015 - 11/2018

Stavanger, Stavanger

 • Forbedret prosessen for datainnsamling firmadatabase og andre forretningsprosesser.
 • Forbedret portal for internettbank.
 • Økt kredittkortbruk gjennom selskapets markedsføringskampanjer.

Hvordan du skal skrive avsnitt om utdanning

Avsnittet om utdanning er en effektiv måte å heve dine kvalifikasjoner i arbeidsgiverens øyne. Ved siden av arbeidserfaringen, som beskriver din arbeidsrelaterte utdanning og klasser, kan informasjon om utdanningen din øke interessen for din for CV-en.

Hvis du har en høyere stilling og allerede har et par års erfaring, må du holde utdanningsdelen veldig kort. Hvis du befinner deg på et innledende nivå, så inkluder relevante kurs du tok på skolen som gjør deg kvalifisert for rollen.

Eksempel på avsnitt om utdanning

Her er et eksempel på hvordan man kan skrive om utdanningen når du er i starten av karrieren din:

Utdanning

_______________________________________

Bachelor i økonomi

Universitetet i Stavanger

2015 - 2019

 • Relevant klasser: Grunnleggende regnskap og økonomi, analyse og styring av informasjon, økonometri, empirisk mikroøkonomi, makroøkonomi, mikroøkonomi/spillteori, internasjonal- og utviklingsøkonomi
 • Karaktersnitt: 3.78

Det er viktig å merke seg at erfarne søkere som har arbeidet som forretningsanalytiker ikke trenger å inkludere relevante klasser. Oppgi skolenavnet, graden du har tjent og hovedfag.

Forretningsanalytikere må ta med sine beste ferdigheter i søknad

.Ansvarsområdet kan variere på tvers av forskjellige selskaper i bransjen, men generelt forblir en forretningsanalytikers ferdighetssett lik. Som analytiker må du vite hvordan du kan jobbe med store datasett og organisere dem gjennom datakampingsprogrammer.

Rapporteringsverktøyene som en forretningsanalytiker trenger i dag er velkjente. Dataprogrammer som SQL, Excel og Power BI, bør være en del av ferdighetene dine fordi denne kunnskapen kreves over hele linjen i yrket.

På toppen av kunnskap din om relaterte programmer, bør du også passe inn i kunnskap om statistisk analyse.

Her er en liste over ferdigheter som du bør inkludere i en CV:

 • SQL (MySQL, PostgreSQL, SQLite, SQL Server)
 • Microsoft Excel
 • Powerpoint, Google Slides
 • Tableau, Power BI
 • R, Python
 • Linear regression analysis, A/B testing
 • Leading business teams

Noen flere tips for å skrive den perfekte CV som forretningsanalytiker

Nå som du har en fullverdig CV klar, er det på tide å begynne å søke på forskjellige stillinger. Men hvis du tenker på å ta søknadsprosessen til neste nivå, bør du få noen sertifiseringer.

Selv om sertifiseringer koster penger, vil du kunne koble dem med CV-en. Dette vil sende en tydelig signal til rekruttereren om at du kjenner til reglene i forretningslivet.

Sertifikater kan hjelpe deg å få drømmejobben raskere. Her er en liste over nyttige sertifikater for forretnings analytikere:

 • Sertifisert Java SE 8 programmerer
 • Autorisert forretningsanalytiker
 • Videreutdanning i forretningsanalyse
 • Finansregnskap

Viktige punkter å huske .

 • Forretningsanalytikere må ha et bredt spekter av ferdigheter og kunnskap, så ikke vær redd for å inkludere flere relaterte ferdigheter i CV-en.
 • Selv om du er nyutdannet bør du inkludere arbeidserfaringen din fra andre typer stillinger der du måtte bruke analyser.
 • Forklar hvordan prestasjonene dine var til hjelp for din tidligere arbeidsgiver; dette vil skape interesse for CV-en, og jobbtilbudet vil øke.


FAQ

Hvor lang skal en CV være for en forretningsanalytiker?

Du bør holde formatet på én side. Hvis den er lengre enn en side, vil ansettelsessjefen sannsynligvis bare skumme den, noe som reduserer sjansene dine for å bli ansatt for drømmejobben din. Sjekk ut vårt CV-eksempel for forretningsanalytikere. Du bør holde utforme innholdet på en side. Hvis det er lenger enn en side, vil rekrutteren sannsynligvis bare skumlese den, og sjansene dine for å få drømmejobben reduseres. Se på vår CV-mal.

Skal man inkludere prosjekter i CVen?

Ja, prosjektbeskrivelsen din bør inkluderes under arbeidserfaringen på CVen. Forklar ditt engasjement i prosjektet og hva du oppnådde i et punkt. Ta en titt på våre CV-maler for forretningsanalytikere.

Hva ser rekrutteringslederne etter i en forretningsanalytiker CV?

Mange rekrutteringsledere bruker ordskanningsprogrammer. Du bør inkludere nøkkelord og forretningsrelatert terminologi for å fange oppmerksomheten. Pass samtidig på at du ikke har et overforbruk av denne typen språk i CVen din. Se flere eksempler i våre maler.

Lag din CV med de beste malene

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV

Eksempel på brev for nedlasting

Mal for følgebrev
Design for følgebrev
Mal for følgebrev for studenter - universitet
Mal for følgebrev for engasjement