Eksempel for CV leder | Eksempler, tips og maler

Når man skal skrive en CV innen ledelse, uavhengig av hvilke bransje det gjelder, er det aller viktigste at du får frem at du har evnene som trengs for å lede de andre som er ansatt i firmaet. En lederansvarlig som ikke klarer å få frem de rette ferdighetene vil nok ofte oppleve at CV-en deres ikke blir trukket frem som en aktuell kandidat.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Eksempel på CV for salgsleder

Hanne Trondsen
Salgsleder
23 25 86 87
hannetrondsen@online.no
linkedin.com/hannetrondsen

Profesjonelt sammendrag
Dyktig og nytenkende salgssjef med ledererfaring innen blant annet møbel- og interiørforretninger. Fremstår som en tydelig leder som kommuniserer forventninger og krav til ansatte på en god måte. Utmerket kompetanse på innen systemer for bestilling, salg og budsjett/regnskap. Samarbeidet tett med salgs- og markedsføringsteam, for å oppnå bedriftsmål, øke omsetningen og markedsandelen.

Arbeidserfaring
Møbelringen
Salgsleder
Januar 2015- dags dato

 •  Daglig leder for varehuset
 •  Veiledet nyansatte innen salgsfremmende teknikker
 •  Sikret bedriften en økning på 25 % i salgsinntektene i løpet av fire kvartaler
 •  Følgte opp salgsstrategiene for å utføre justeringer rundt kostnader, samt harmonere tilbud og etterspørsel.


UTDANNING
BI, Bergen
Bachelor i bedriftsøkonomi
Mai 2013

Sotra VGS
Salg og service
Juni 2011

Faglige ferdigheter

 •  Salgsstrategier
 •  Forhandling
 •  Kundeservice
 •  Budsjett og regnskap
 •  POS kassasystemer
 •  HMS


Personlige ferdigheter

 •  Kommunikasjonsevner
 •  Ansvarsfull
 •  Selvstendig i arbeid
 •  Tillitsvekkende
 •  Motiverende
 •  Handlekraftig
 •  Tidsstyring
 •  Initiativrik


Språk

 •  Engelsk - flytende
 •  Spansk - middels
 •  Fransk - middels


Publikasjoner

 •  “Varehuset med størst omsetning”, 14.01.21, publisert på NRK.

Når du skal søke på ny jobb og det gjelder en lederstilling vet vi at det kreves at du opptrer effektivt, har et bredt spekter av ferdigheter og kan kommunisere på en hensiktsmessig måte. Når du skal skrive en CV kreves det derfor at du kan vise frem de sidene ved deg selv.

Du bør også fokusere på tidligere resultatet som du har oppnådd og at du har de faglige ferdighetene som kreves for bransjen du søker jobb i.

Samtidig vet vi at lederstillinger er ettertraktet og at en stilling kan ha mange søkere. Du har kanskje allerede søkt på flere stillinger uten å få napp? Vi skal hjelpe deg med dette ved å få deg til å skrive en CV som garantert vil komme gjennom nåløyet og havne øverst i søkerbunken til din potensielle arbeidsgiver.

I denne artikkel skal vi veilede deg og vise deg hvordan du skriver den beste leder CV-en, både for deg som er nylig utdannet og erfaren på området. Vi ha r CV-maler som vil gjøre arbeidet med å skrive CV-en både raskere og mer effektiv. Vi skal også vise deg noen konkrete CV-eksempler for ledere slik at du vil komme gjennom nåløyet!


cv med erfaring for leder

Lønnsnivå for ledere

Lønnsnivå for feltet ledelse vil være svært avhengig av hvilke lederstilling du tiltrer i. Lederansvar er så mangt, og det er stor forskjell på hvilket ansvar en direktørstillingen innen økonomi og personalansvar fører med seg, sammenlignet med faglig ledelse for en mindre grupper av ansatte.

Her vil også utdanningen din har en avgjørende rolle for hvilke lønnsnivå du vil havne på, og ikke minst hvilke bransje du arbeider inn under.

Lederansvar bygger ofte på erfaring og egnethet til en person, samt at det ekstra ansvaret de sitter med fører til at de får en høyere lønn enn resten av de ansatte. Dette er fordi ledere har et større ansvar og stillingene krever erfaring og kompetanse. På gjennomsnittlig basis tjener en person som arbeider i ledelse 71 270 kroner i måned, ifølge SSB .

Får du jobb som toppleder i offentlig administrasjon vil gjennomsnittslønnen din ligge på 98 950 kroner i måneden, mens en gjennomsnittlig administrerende direktør tjente 83.030 kroner i snitt.

For lederstillinger i olje- og gassutvinning finner vi stillingene som gir høyest lønn, og her har ledere en snittlønn på 108.230 kroner i måneden. 💰

Skal du derimot arbeide innenfor ledelse i servicebransjen og for eksempel innenfor hotell, restaurant og varehandel er lønnen en god del lavere. En hotellsjef tjener vanligvis 47.210 kroner i måneden, mens en sjef for varehandel tjener 51.360 kroner.

Hvordan skrive en god CV for leder

Når en lederstilling skal utlyses vil ofte aktuelle kandidater får et tips om å sende inn en søknad, men uavhengig av om du har blitt tipset om jobben eller ikke er det noen aktuelle faktorer du bør være oppmerksom på når du skal skrive en CV og søknad.

For det første må du passe på at du ikke blir for kreativ når du skal skrive en god CV. Man vil skille seg ut i mengden, men da helst på det grunnlag at man har ferdighetene og mange års erfaring.

Det kan heller være mer aktuelt at du leverer CV og søknad på både norsk og engelsk. Store selskaper samhandler i stadig større grad med internasjonale selskaper og en leder som kan briljere med språk er en klar fordel for arbeidsgiver.

En annen side du må du være klar over for å unngå at CV-en raskt havner i søpla, er ATS-systemet. Dette gjelder spesielt om du skal søke på en stilling hos et stort selskap. Her brukes ofte et datasystem som leter etter bestemte søkeord i CV og søknad som blir sendt inn til den. For å skaffe deg stillingen du ønsker må du ha inkludert ordene de bruker for å beskrive en potensiell kandidat til deres stilling.

Ved å bruke en CV-mal kan du skrive en CV mye mer effektivt, samtidig som du får hjelp til å få alt du trenger på plass ved hjelp av en profesjonell struktur. Våre CV-maler hjelper deg med å bygge CV-en din og sikrer at du får med all nødvendig informasjon.

I en ledelse CV bør du skrive inn følgende avsnitt:

 • Avsnitt med overskrift
 • Avsnitt med arbeidserfaring
 • Avsnitt med utdanning
 • Avsnitt med ferdigheter
 • Avsnitt med faglig sammendrag eller karrieremål
 • Eventuelle avsnitt, som for eksempel språk, frivillig arbeid, datakunnskaper og sertifiseringer, priser/utmerkelser og interesser.

🎁Her skal du også få noen ekstra tips for å gjøre CV-en din mer personlig:

 • Tilpass språket i søknaden din. Bruk de samme ord og begrep som står i stillingsannonsen, slik at du kommer gjennom ATS-systemet. Er det et internasjonalt selskap bør du også leverer CV og søknad på engelsk.
 • Få med de riktige ferdighetene og kvalifikasjonene. Les hva arbeidsgiver ønsker av ferdigheter og kvalifikasjoner, og få de på plass i søknaden din.
 • Tilpass hver eneste CV til akkurat den stillingen du søker på. Finn aldri på å sende samme CV til flere bedrifter, tilpass alltid søknaden slik at den passer perfekt med det arbeidsgiver søker etter.
 • Gjør korrigeringer på utforming og oppsett. Undersøk hvordan selskapet fremstår og tilpass deg til dette. Noen bedrifter ønsker litt mer kreative søknader, mens de fleste andre foretrekker de tradisjonelle og formelle utformingene.

Format, utforming og struktur

Arbeider man i ledelsen skal man være tydelig og strukturert for å drive selskapet fremover. Derfor anbefales det ikke at du blir for kreativ når du skal skrive søknaden din. De fleste arbeidsgivere ønsker en ren og ryddig CV, og dette gjelder også for de som skal ansette ledere.

Ved hjelp av dagens teknologiske hjelpemidler har man også sett at enkelte leverer inn videoopptak som CV. Dette kan du vurdere om du skal søke en lederstilling innen kreative fag, men en generell regel er at en god CV for ledere skal være skriftlig.

Søker du jobb innen ledelse trenger du ikke å være veldig kreativ, men heller bruke et format som fremhever kompetanse og erfaring slik at de potensielle arbeidsgivere raskt skal finner den informasjonen de trenger.

📌Når arbeidsgivere leser CV-er bruker de mindre enn ti sekunder på hver, og deretter har de avgjort om en person passer inn i selskapet eller ikke.

Når du er i gang med å skrive er det viktig at du ikke bruker en skrifttype som ikke tar for mye oppmerksomhet. Her anbefaler vi at du velger mellom de nøytrale skrifttypene Arial, Cambria, Calibri og Times New Roman.

For den vanlige teksten bør du skrive i størrelsen 10-12 pkt, men husk at du må fremheve overskrifter på de ulike avsnittene med større skriftstørrelse. Dermed blir det svært enkelt for arbeidsgivere å lete seg frem til den informasjonen de er på jakt etter.

Generelt finnes det tre ulike formater du kan velge på din CV, som vi kjapt kan oppsummere slike:

 • Omvendt kronologisk format: Arbeidsgivere foretrekker i hovedsak dette formatet. Her kan du som har mye relevant arbeidserfaring får vist den frem. Du starter med din nyeste stilling, og deretter skriver du inn blant annet utdanning, sertifiseringer og spesielle ferdigheter.
 • Funksjonelt format : Egner seg spesielt godt til deg som skal skifte karriere og ikke kan vise til arbeidserfaring innenfor bransjen du søker jobb i. Er i tillegg aktuell for deg som er nyutdannet, fordi formatet viser først fremt frem ferdigheter og utdanning.
 • Kombinasjonsformat: Med dette formatet kombineres de beste egenskapene til formatene omvendt kronologisk og funksjonelt.

Er du en person med mye erfaring fra ledelse som du kan vise til, er vårt tips at du bruker formatet omvendt kronologisk . Her får du fremhevet din siste, og trolig mest relevante, stilling først, og skriver deretter opp dine tidligere arbeidsplasser.

Har du i derimot akkurat gjort deg ferdig med studiene og søker på din første jobb innen fagfeltet, bør du bruke det funksjonelle formatet . Gjennom dette formatet får du vist frem all kompetanse du har opparbeidet gjennom utdanning, og som er relevant for jobben du søker på.


cv med erfaring for leder

Begynn med kontaktinformasjon

Når arbeidsgivere skal lese CV og søknad er det overskriften som er det første som møter de. For å skape et godt førsteinntrykk bør du derfor bruke kontaktinformasjonen din som overskrift. På denne måten får arbeidsgiver med en gang vite hvem du er.

Denne informasjonen bør være korrekt, så husk å se over en ekstra gang. I verste tilfelle kan du risikere at arbeidsgiver ikke får tak i deg fordi du har skrevet feil i telefonnummer eller e-postadresse. Dermed kan du gå glipp av en jobb du virkelig ønsker.

En ting du som søker på en lederstilling bør huske på er at du bruker en e-postadresse som ikke gir feil inntrykk. Ikke bruk en adresse som du opprettet i din ungdom og som fremstår som lite profesjonell. Da anbefaler vi at du faktisk oppretter deg en helt ny.

⚠️Husk at arbeidsgivere kun vil ha de viktigste opplysningene og at de skal komme tydelig frem. Vårt tips at du ikke velger å skrive inn mye unødvendig informasjon i din søknad.

Kontaktinformasjonen i en søknad skal inneholde følgende:

 • Ditt fulle navn
 • Tittel
 • Telefonnummer
 • E-postadresse
 • Bosted (valgfritt)
 • Lenke til LinkedIn-profilen din (valgfritt)
GODT EKSEMPEL

Lilly Hansen

Daglig leder

40 47 85 69

lillyhansen@mail.com

linkedin.com/in/lillyhansen


DÅRLIG EKSEMPEL

Lilly hansen

Sjef

40 47 851 69

the_boss@gmail.com

linkedin.com/in/lillyhansen

Olavsgate 14

7010 Trondheim


Noe som blir mer vanlig når det gjelder å skrive søknad er å legge ved et bilde på CV-en. Det er ikke noe som er påkrevd i Norge, men en kort undersøkelse viser at det nesten er utelukkende positivt å gjøre det.

Grunner for å ikke ta med bilde i søknaden kan være for å unngå diskriminering og unødvendig forhåndsdømming, noe som vi dessverre vet at folk opplever til tider.

Et bilde vil gjøre at leseren av CV-en din lettere husker deg, og vil gjerne være mer aktuell om du søker jobb hos en mindre bedrift. Søker du på jobb i store selskaper trenger du egentlig ikke å ta med et bilde, fordi de ofte bruker rekrutteringsbyråer for å finne aktuelle arbeidstakere.

Velger du å ta med et bilde er det viktig at du har et passende bilde.

Velger du å inkludere et bilde, er her litt hjelp for å ta det rette bildet:

 • Fremstå som profesjonell. Antrekket bør være passende for en leder
  • unngå sportsklær, solbriller, caps og for mye hud og sminke.
 • Velg et passende format
  • Unngå bilde i helfigur, men bruk heller et med bildeutsnitt fra brystet og opp
 • Ikke inkluder andre på bildet
  • heller ikke prøv å beskjær et bilde for å fremheve deg selv på et gruppebilde
 • Sjekk bakgrunnen
  • gode bakgrunner er gjerne nøytrale og litt uskarpe.
 • Velg et bilde av nyere dato
  • ikke gi arbeidsgiver sjokk på første intervju fordi du har sendt med et bilde som er svært gammelt

Fremhev din arbeidserfaring

Her kommer kanskje det viktigste avsnittet for deg som skal skrive søknad til lederstillinger. En som skal fungerer i ledelsen hos en bedrift blir gjerne valgt på bakgrunn av erfaringer fra tidligere arbeid.

I dette avsnittet viser du til de ulike og arbeids- og ansvarsoppgaver du har hatt. Vær nøyaktig og presis i formuleringene dine, for her vil arbeidsgiver bruke tid på å lese om du har den relevante erfaringen de er på utkikk etter.

Les først gjennom stillingsannonsen for å finne informasjon om hva din potensielle arbeidsgiver ønsker av erfaring og få dine tidligere oppgaver til å passe med det. Dette vil gjøre at ATS-systemer velger ut din CV fordi den inneholder relevante nøkkelordene som de leter etter.

Start alltid med din siste arbeidserfaring, og skriv deg bakover i tid. Under hvert punkt for en stilling skal du også føre opp 3-5 punkter som beskriver roller og ansvar du har hatt. En klar fordel her er å bruke tall og fakta for å dokumentere hva du har oppnådd profesjonelt. Bruk verb når du skriver punktene for å vise konkret hva du har gjort.

GODT EKSEMPEL

Varahaugen Bygg

Daglig leder

Januar 2016 - Mai 2022

 • Overordnet ansvar for produksjon, forstått som erverving av tomt, utvikling av tomt, byggeprosess, ferdigstilling og salg
 • Ansvar for strategi og utvikling i regionen
 • Motivering og veiledning av de ansatte
 • Ansvar for dagleg drift og økonomi
 • Ansvarlig for HMS

GODT EKSEMPEL

Hamarøy kommune

Kommunalsjef Helse og omsorg

September 2018 - Juni 2022

 • Overordnet ansvar for det fagleg, økonomisk og personalet
 • Ansvarlig for faglig utviklingsarbeid innen helse og omsorg
 • Sikret god samhandling mellom økonomiske og menneskelige ressurser
 • Medvirket gode resultater i forhold til vedtatte mål
 • Medvirket til at sektoren ble en god og utfordrende arbeidsplass for alle tilsatte

DÅRLIG EKSEMPEL

Elkjøp Norge

Varehusleder

Arpil 2017- dags dato

 • Passet på det økonomiske
 • Hadde litt ansvar for det regionale samarbeidet
 • Var på jobb hver dag
 • Gjorde mye av det som var nødvendig


cv med erfaring for leder

Hva gjør jeg dersom jeg ikke har arbeidserfaring?

For personer som nylig utdannet og helt i starten av karrieren sin gjelder det å bruke andre erfaringene fra arbeidslivet som er overførbare til lederstillinger. Mest sannsynligvis har du hatt noen former for utplasseringer gjennom studiet, eller sommer- eller deltidsjobber, du kan henvise til.

📌 Tips: Lag deg en liste over alle stillinger du har hatt gjennom årene, og se hvilke av arbeidsoppgavene som kan brukes i en lederstilling og dermed inkluderes på din søknad.

Det som er viktig er at du i underpunktene fremhever ferdigheter som kan overføres og være til nytte i for en ny jobb du skal søke på.

GODT EKSEMPEL

Circle K

Hovedvakt

September 2017 - dags dato

 • Hovedansvar for stasjonen under vaktene
 • Ansvar for kasseoppgjør og POS-systemer
 • Ordnet opp i situasjoner som oppsto rundt kunder
 • Fylte ut IKT-mat rapporter
 • Veiledet andre ansatte på jobb i korrekt kundeservice

DÅRLIG EKSEMPEL

Barista

Skiftansvarlig

September 2019 - Juni 2021

 • Gjorde det nødvendige
 • Ringte om en person kom for sent
 • Trivdes i stillingen
 • Husket IKT-mat rapporter

Avsnitt om utdanning på CV for lederstillinger

Har du gjennomført en utdanning innen ledelse er det mange dører som åpner seg, og ikke minst mange spennende yrkesretninger man kan velge. En lederstilling krever mye mer enn å bare være sjef.

Alle som arbeider innen ledelse trenger en stor interesse og et ønske om å skape positive endringer og innovasjon i virksomheten. Med en utdanning innenfor ledelses vil du tre inn i et arbeidsliv hvor du daglig samarbeider med andre, på tvers av nivåer i bedriften.

Det finnes mange ulike utdanninger innen ledelse, og her finner vi alt fra enkle kurs innen personalledelse til flerårige masterutdanninger.

Flere av utdanningene fokuserer på økonomi, administrasjon og organisasjon sammen med ledelsesfag. Andre utdanninger tar for seg ledelse innen spesifikke bransjer, som for eksempel utdanning, kultur eller shipping.

Det er derfor viktig at det tydelig kommer frem hvilke utdanning du har fullført og ikke minst hva du har gjort av praksis gjennom utdanningen. Her er det veldig viktig at du er tydelig på om det er et ledelseskurs, en bachelorgrad, bachelorgrad med spesialiseringsfelt eller en mastergrad du har.

Her er rekkefølgen på hvordan du bør legge til informasjonen om din utdanning:

 • Navn på studiet
 • Navn på utdanningsinstitutt
 • År for uteksaminering
 • Karakter (valgfritt)

EKSEMPEL


Arbeidsmiljø og psykologi, nettstudium

Høyskolen i Kristiania

Mai 2019

Karakter: A


Bachelor i økonomi og ledelse

Høyskolen i Kristiania

Mai 2020


Ferdigheter på CV for lederstillinger

Hvilke faglige ferdigheter en leder skal ha med seg vil varierer ut fra hvilke bransje stillingen man søker på er. Det er svært viktig at du får med ferdigheter du har inne det faglige, fordi arbeidsgiver vil gjerne vite på forhånd om det krever mye opplæring for at du skal kunne håndtere de arbeidsoppgavene som kreves.

Et godt tips er at du på CV-en din lager en punktliste over hvilke ferdigheter du har når det gjelder jobben du skal utføre. Dette kan være oppgaver som skal løses innen systemer for bestilling av varer, regnskap og økonomi eller journalføring innen helsevesenet.

Det kan også handle mer om dataferdigheter dersom du søker en lederstilling innen IT eller olje- og gassutvikling for deg som sikter på å arbeide hos de store oljeselskapene.

En annen side som er like viktig for stillinger for ledelse er de personlige ferdighetene en person har. Personlige ferdigheter handler om både hvordan du er som person, men også hvilke teknikker du har lært deg for å fremstå som profesjonell i arbeidet du gjør.

På søknaden din bør det komme frem hvorfor akkurat du er en god kandidat for lederstillingen. Generelt for alle bransjer kan man si noen korte setninger om hva en god leder er.

En dyktig leder skal fremstå som trygg på jobben sin og ha en grunnleggende forståelse for lover og regler som gjelder innen fagmiljøet. Han eller hun skal være istand til å takle vanskelige situasjoner og samtaler og skal være tøff nok til å kunne tørre å ta upopulære avgjørelser når det er nødvendig.

Her er eksempler på faglige og personlige ferdigheter som bør inkluderes på en CV for lederstillinger:

Faglige ferdigheter
 • Programvarer for innen bransjen
 • Håndtering av dokumentasjon
 • Utvikling av planer
 • Analyse
 • Ledelse
 • Regnskap og økonomi
 • IT-ferdigheter
 • Planprosesser
 • Salgsferdigheter
Personlige ferdigheter
 • Kommunikasjonsevner
 • Analytiske evner
 • Nytenkende
 • Tillitsvekkende
 • Tidsstyring
 • Initiativrik
 • Tydelig formidler
 • Regulering av egne følelser
 • Ansvarsfull
 • Robust
 • Stressmestring
 • Tålmodig
 • Utholdende
 • Empati og innlevelse

cv med erfaring for leder

Profesjonelt sammendrag eller karrieremål

Her kommer et nytt, og veldig viktig avsnitt som du bør inkludere på din søknad innen ledelse. Dette avsnittet bør du skrive det inn rett etter kontaktinformasjonen i søknaden. Her skal du se for deg at du skal selge deg selv og dine ferdigheter på en kort og presis måte.

Denne teksten skal få arbeidsgiver lyst til å lese resten av CVen din. Avhengig av hvor mye arbeidserfaring du har kan du velge mellom et profesjonelt sammendrag eller et karrieremål.

Har du mye erfaring når det gjelder ledelse velger du et sammendrag som beskriver dine beste egenskaper, arbeidserfaring fra tidligere jobb og profesjonelle prestasjoner. Her må du være tydelig, samt bruke tall og fakta for å understreke de gode prestasjonene dine.

GODT EKSEMPEL

Strukturert, målrettet og motivert byggeleder med mange års erfaring fra bygg- og anleggbransjen. Lang erfaring innen planlegging og utvikling av økologisk drift i fagmiløet. Detaljorientert og løsningsorientert, med fokus på høy kvalitet. Svært gode lederevner som har ført til at undersøkelser viser at 97% av ansatte trives svært godt i selskapet.


GODT EKSEMPEL

Tydelig, analytisk og motivert organisasjonsleder med mange års erfaring med analyse av tilgjengelig kunnskap for å gi solide faglige vurderinger til ansatte. Planlagt og gjennomført tiltak som har styrket kvaliteten i barnevernsinstitusjoner. Gode kunnskaper om offentlig forvaltning. Solid nettverksbygger som er løsningsorientert og har sterk gjennomføringsevne.


DÅRLIG EKSEMPEL

Utholdende og driftig leder som snakker fint med andre ansatte. Liker å finne løsninger som alle trives med. God erfaring med å snu et dårlig arbeidsmiljø til noe positivt.


DÅRLIG EKSEMPEL

Motivert og dyktig salgsleder som har gode resultater for salg. Alltid i godt humør og spre glede i arbeidshverdagen. Kommer godt overens med alle som er ansatte under meg og er godt likt.


For deg som er nyutdannet, og har lite erfaring å vise til, kan det være bedre med et karrieremål. Et karrieremål gi svar på hvilke tanker du har om hvor befinner deg noen år frem i tid. Rett og slett hva dine fremtidsutsikter er når det gjelder karrieren din.

Prøv å skriv det så konkret som mulig, vis til hvilke ferdigheter du vil tilegne deg og hva du vil oppnå. For all del, du må ikke bare fokusere på at du ønsker å tjene penger og bli rik.

✒️ Denne teksten skal være kort og oppriktig. Beskriv ferdighetene dine, de faglige målene dine og hva du ønsker å oppnå på vegne av firmaet du søker arbeid hos.

GODT EKSEMPEL

Nylig utdannet innen økonomiledelse og ønsker å ta bruk og videreutvikle ferdighetene jeg har tilegnet meg gjennom studiet og praksis. Utmerket meg på kompetanse innen regnskap og budsjett, samt mine egenskaper til å motivere og veilede.


DÅRLIG EKSEMPEL

Akkurat ferdig med studiene og klar for å komme i gang med å arbeide. Har hatt gode resultater på skolen jevnt over. Ser for meg med et godt miljø og store muligheter for en høy lønn, som jeg trenger for å oppnå det jeg ønsker her i livet.


Eventuelle avsnitt du kan inkludere på CV innen ledelse

Mest sannsynlig har du noen form for kompetanse eller erfaring som ikke passer under de andre avsnittene, men som du ønsker at arbeidsgiver skal få kjennskap til.

Den beste metoden å inkludere informasjonen er i et ekstra avsnitt. Under har vi noen eksempler på hva disse avsnittene kan være. Tilpass til din CV ved å se på hva som er aktuelt for deg.

Datakunnskaper og sertifiseringer

Skriv inn hvilke datakunnskaper du har, selv om alle ledere bør ha en viss base av datakunnskaper for å kunne håndtere arbeidsdagen.

Ved å liste dem opp her i din søknad vil arbeidsgiver raskt kunne se hva du har av relevant kunnskap og hvilke programmer du behersker.

Etter datakunnskaper lister du opp hvilke sertifiseringer eller kurs du har. En sertifisering kan være avgjørende for om du får jobben eller ikke, så pass på at du inkluderer alle dine.

Språk

Språk er makt er det noe som heter, og dette gjelder i stor grad innen ledelse. Har du god språkkompetanse kan du håndtere samarbeid på tvers av landegrenser, noe som er en fordel for de store selskapene, eller du kan samarbeide med ansatte som har et annet morsmål.

Det er et stadig økende behov for språkferdigheter og er noe som arbeidsgiver alltid setter pris på. Har du språkkunnskaper som er fra middels og høyere i andre språk enn morsmålet ditt, bør du fremheve de på CV-en din. Dette kan være en avgjørende faktor for om du blir innkalt til intervju.

Språk
 • Engelsk - flytende
 • Tysk - morsmål
 • Fransk - middels

Publikasjoner og portefølje

I dine tidligere lederstillinger har du kanskje oppnådd noe som har blitt publisert, og da er dette noe ønsker at arbeidsgiver skal få kjennskap til dette.

Lag et eget avsnitt der du skriver dem opp som en liste, og start med tittel på publikasjon, etterfulgt av navn på tidsskrift og dato for publisering. Er den digital må du legge ved en lenke.

Har du opprettet en digital portefølje for dine arbeid, må du legge ved en link slik at arbeidsgiver raskt kan se dine tidligere arbeid. Har du ikke startet på dette arbeidet, anbefaler vi at du raskt kommer i gang. Dette er noe som absolutt alle ledere bør ha.


cv med erfaring for leder

Hobbyer og interesser

Det er ikke dette avsnittet som først og fremst vil være avgjørende for om du får en ny jobb eller ikke. Hensikten med å inkludere informasjon om hva dine interesser er at du tilføre litt ekstra detaljer om deg selv, og dette kan være med å at det er du som ender opp med å få jobben.

Dette kan være veldig viktig for en som akkurat er ferdig med utdanningen, eller andre som har lite arbeidserfaring.

Det kan være mindre hensiktsmessig å inkludere dersom CV-en din allerede er lang, og du ønsker å korte ned. En CV bør nemlig ikke strekke seg over flere sider.

Oppsummering: Slik skriver du den perfekte CV for leder

 • Ikke vær for kreativ når du skal skrive CV og søknad. Velg et format som er ryddig og får deg til å fremstå som profesjonell og tydelig.
 • Få CV-en ned på en side, slik at arbeidsgiver får all informasjon raskt og ryddig.
 • Fremhev arbeidserfaringen din, og mangler du den fokuserer du på overførbare ferdigheter.
 • Få med detaljer om utdanningen din og hvilke kompetanse den har gitt deg.
 • Få med både de faglige ferdighetene som er aktuell for din bransje.
 • Ta med hvilke personlige egenskapene du har, det er dette som er avgjørende for at du skal drive god ledelse i den aktuelle virksomheten.
 • Har du mye arbeidserfaring skriver du et profesjonelt sammendrag. Bruk god tid og få med resultater du har oppnådd.
 • Har du lite arbeidserfaring skriver du et karrieremål. Bruk tid på avsnittet slik at arbeidsgiver ønsker å lese resten av søknaden din.
 • Legg til ekstra avsnitt om du har annen informasjon som arbeidsgiver bør få vite om.

Unngå disse tabbene når du skal søke lederstillinger

Ikke skriv en for lang og kronglete CV eller søknad. Dette kan oppfattes som at du ikke klarer å kommunisere godt og tydelig nok. Ved å gjøre denne feilen kan kanskje arbeidsgiver tenke at du mangler erfaringer som du prøver å “fylle ut” ved hjelp av unødvendig informasjon.

Ikke vær for utydelig. Ikke kall deg selv noe du ikke kan konkretisere. Er du for eksempel en lagspiller må du beskriver hvordan, eller er du god på kommunikasjon må du vise til hvordan. Ved å gi seg selv noen karakter uten å “backe up” påstanden, kan det tolkes som at man bare prøver å gardere seg.

Ikke være veldig kjepphøy. Dette kan fremstå som useriøst, og aller helst ønsker man ledere som er mer folkelige og godt likt blant de ansatte.

Ikke del for mye av personlige informasjon. Dette gjelder spesielt for når du skal skrive et følgebrev. Prøv heller ikke å skape et image du ikke kan leve opp til, dette vil arbeidsgivere raskt kunne oppdage ved et senere intervju.

Ikke gjenta deg selv flere ganger. Selv om du er svært motivert for en ny jobb, må du holde deg fokusert når du skriver. Pass spesielt på dette under arbeidet med følgebrevet. Husk at her skal du fortelle hvem du er og hvorfor akkurat du skal få den fremtidige stillingen, ikke hva du har gjort tidligere.


Gjør CV-en komplett med et følgebrev

Det er ikke et krav at du sender med et følgebrev i søknaden din, men det vil alltid heve standarden på CV-en din og er generelt vanlig at man legger ved i Norge. Ved hjelp av et følgebrev vil arbeidsgiver får et fullstendig bilde av hvem du er og hvordan du kan være positiv for bedriften.

I CV-en har fokuset vært på utdanning og hva du har gjort tidligere. I følgebrevet handler det mer om det som skjer her og nå, og ikke minst hva du ønsker at skal skje i fremtiden. I denne delen av søknaden kan du være mer personlige og vise frem ditt engasjement for å være en god leder i virksomheten du søker jobb hos.

Følgebrevet skal derfor inneholde en kort innledning og deretter noen avsnitt, som du skal skrive en personlig stil. Pass på at følgebrevet utfyller din søknad, og ikke bare gjentar det du har skrevet tidligere i selve CV-en.

Start med en sterk åpning som skaper interesse, vær litt direkte og få frem hvorfor du ønsker denne stillingen. Det kan være at det er akkurat følgebrevet som gjør at du skiller deg fra resten av søkerne.

FAQ

Skal jeg ta med referanser i CV og søknad?

Nei, det er ikke vanlig å oppgi referanser lenger. Dette er informasjon du heller kan oppgi ved forespørsel.

Hva gjør jeg dersom jeg ikke har arbeidserfaring?

Har du ingen arbeidserfaring med ledelse må du se etter overførbare ferdigheter som kan passe for den aktuelle stillingen du søker på.

Hvor lang bør CV-en og søknaden være?

Det viktigste er ikke lengden, men at de er oversiktlig og gir den informasjon som er nødvendig. Sett bort fra dette, bør ikke en god CV være lenger enn på maks to sider.

Hva gjør jeg dersom jeg har såkalte hull i CV-en?

Dersom du har ”hull” i din CV må du forklare arbeidsgiver hvorfor. Ikke la arbeidsgiver lure på hva som har skjedd, men gi heller en forklaring på hva du bedrev tiden din med.

Lag din CV med de beste malene

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV