CV for motedesigner

Når du tenker på en karriere innen motedesign tenker gjerne du på glitteret og glamouren som følger med denne karrieren og en solid gjennomsnittlig årslønn. Selv om dette er en del av jobben, er det så mye mer som gjelder for å bli en vellykket motedesigner.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Moteindustrien er konkurransedyktig, og du må ha et CV for motedesigner som er tilpasset motebransjen og som skiller seg ut for å utfylle porteføljen din. Du må også følge med på motetrender, utvikle nye ideer og vie tiden din til å lære alt det er å lære for å forbedre identiteten din som et merkevareidentiteten.

I tillegg til porteføljen din som hjelper deg med å vise frem de nyeste designkonseptene dine, trenger du en CV for motedesignere som lar deg vise frem din profesjonelle erfaring, utdannelse og ferdigheter.

La oss se på noen profesjonelle tips som vil hjelpe deg med å lage en ny CV som gir deg din drømmejobb.

Hvordan skrive CV for motedesigner er iøynefallende

Du har kanskje ikke hørt at den gjennomsnittlige arbeidsgiver bruker mindre enn ti sekunder på hver CV. Dette betyr at motedesigner CVen din må fange arbeidsgiver sin oppmerksomhet i løpet av de første sekundene. Din motedesigner CV bør fremheve dine ferdigheter og kreative evner på en måte som skiller deg fra alle de andre jobbsøkere.

En av de beste måtene å gjøre dette på er å bruke riktig CV-format som viser din erfaring til arbeidsgiver eller ved å bruke en CV-bygger. Du bør også sørge for at CVen din har all relevant informasjon. Her er avsnittene du trenger å ha i CVen din som motedesigner.

 • Overskrift på CV

Denne delen skal ha navn, kontakt og informasjon om din portefølje.

 • Sammendrag eller karrieremål

Et sammendrag er perfekt hvis du har relevant erfaring i motebransjen. Hvis du starter karrieren din og har liten eller ingen erfaring, fungerer karrieremål bedre.

 • Arbeidserfaring

Denne delen oppsummerer arbeidserfaringen din og nevner jobbene du har hatt før. Det er alltid best å legge til jobbene som er relevante for stillingen du søker på.


cv for motedesigner

 • Avsnitt om utdanning

I denne delen lister du opp hvilken utdannelse du har fullført, spesielt hvis det er relevant for stillingene som motedesigner du søker på.

 • Avsnitt om ferdigheter

Det er her du nevner de faglige og personlige ferdighetene du har som er relevant for stillingen du søker på.

Til slutt, legg til relevante sertifiseringer eller frivillige erfaringer som vil hjelpe motedesigner CVen din med å skille seg ut.

Hva er det beste formatet for en motedesigner CV

Rett CV-format for deg som er motedesigner vil hjelpe deg med å få drømmejobben din; En feil format kan gjøre at du går glipp år av en flott mulighet. Dette er fordi det riktige formatet lar deg presentere dine erfaringer og ferdigheter i din motedesigner CV på en måte som hjelper deg med å skille deg ut. Mens en gøy utforming kan virke som en god idé, er det bedre å holde seg til de profesjonelle CV-formatene.

Det er tre forskjellige formater du kan bruke på CV for motedesigner.

 • Omvendt kronologisk format

De fleste arbeidsgivere foretrekker dette formatet fordi det er det enkleste å skanne i Applicant Tracking System. Den viser den siste jobben din først og er det beste formatet du kan bruke hvis du har massevis av arbeidserfaring som motedesigner.

 • Funksjonell CV

En funksjonell CV fokuserer på dine ferdigheter i stedet for erfaring. Hvis du er nyutdannet eller bytter karriere og har liten eller ingen erfaring i moteindustrien, er dette et flott format å bruke. Det lar deg vise frem dine overførbare ferdigheter fra de andre jobbene du har hatt.

 • Kombinasjon CV

Dette formatet kombinerer de beste funksjonene i de omvendte kronologiske og funksjonelle formatene. Dette formatet fungerer bra for kandidater som har litt erfaring med å jobbe som motedesignere.

Start din CV som motedesigner med topptekst som tiltrekker oppmerksomhet

En topptekst er viktig i en CV for motedesigner, fordi den inneholder navnet ditt, kontaktinformasjon og lenker til din portefølje og Linkedin-profil. Hvis du ikke er sikker på hvordan du skriver overskriften på CVen din, kan du sjekke ulike eksempler på CV-designene. Sjekk ut CV-eksemplene her .


cv for motedesigner

Hvis sidene dine på sosiale medier viser arbeidet ditt kan du også inkludere dem i overskriften. Bosted er også valgfri, men hvis jobben er i utlandet bør du legge det til. La oss se på et eksempel på en topptekst for motedesigner CVen din.

Eksempel

KORREKT

Kathrine Helle

Motedesigner

25 63 49 78

kathhellel@gmail.com

Kathhelle.com


Skriv inn kontaktinformasjonen din tydelig

Kontaktinformasjonen på CVen din som motedesigneren er avgjørende, fordi arbeidsgiver kan ikke komme i kontakt med deg hvis du legger inn feil informasjon. Dette er grunnen til at du må dobbeltsjekke CVen for motedesigneren for å sikre at du har nøyaktig kontaktinformasjon.

Denne delen av overskriften skal ha fullt navn, telefonnummer, by, postnummer, profesjonell e-postadresse og hjemmeadresse (valgfritt). Du kan også legge til LinkedIn-linken din og andre lenker til nettstedet eller porteføljen din.

Eksempel

KORREKT

Trine Wathne

trinewathne@gmail.com

36 46 54 76

Bjørnsons Gate 1

5080 Bergen

linkedin.com/in/trinewathne


FEIL

Trine Wathne

Bergen


cv for motedesigner

Hvordan skrive avsnittet om sammendrag på CV for motedesigner

Sammendrag på CV for motedesigner gir deg sjansen til å fange oppmerksomheten til din potensielle arbeidsgiver ved å oppsummere målene dine for karrieren din og viktige prestasjoner i et kort avsnitt. Dette avsnittet er som en salgspitch og bør tvinge den potensielle arbeidsgiveren til å fortsette å lese CVen din som motedesigner.

Hvis du ikke har mye erfaring, bør du vurdere å legge til en karrieremål som motedesigner og snakke om verdien du vil gi selskapet.

CV-eksperter anbefaler motedesignere å skrive et sammendrag som gjør at de skille seg ut, og fokusere på hva som skiller dem fra de andre designerne som søker på samme stilling.

Hvordan skrive avsnittet om utdanning inn på CV for motedesigner

Avsnittet om utdanning er en av de viktigste avsnittene i CVen og du må huske å inkludere denne delen i CVen din. Mange eksempler på motedesigner CVer kan hjelpe deg med denne delen. Du kan også bruke en CV-bygger eller CV-mal for å hjelpe deg med å skrive den perfekte CVen med stil. Sjekk ut CV-malene våre.


cv for motedesigner

De fleste stillinger som motedesigner har spesifikke krav til utdanning, så det er viktig å sjekke stillingsannonsen for å se hva som kreves, og legge til de nødvendige kvalifikasjonene til motedesigner CVen din.

Hvis du har et par års erfaring, inkluderer:

 • Din utdanningsgrad
 • Skolen du deltok på
 • Perioden du gikk på skolen skal stå under avsnittet om utdanning

Hvis du ikke har mye erfaring, må du inkludere karakterene dine, men bare dersom de er på gjennomsnittet eller høyere.

KORREKT

Bachelor i motedesign

Kristiania Fagskole

2011-2014


Markedsføring innen mote og design

Fagskolen i Notodden

Notodden

2014-2017


FEIL

Bachelor i motedesign

Markedsføring innen mote og design


Avsnitt om profesjonell arbeidserfaring

Avsnittet om profesjonell erfaring på CVen din som motedesigner er viktig fordi den lar arbeidsgiver se hvilke erfaring du kan ta med deg fra tidligere stillinger. Hvis du søker på en stilling som motedesigner vil enhver erfaring fra å jobbe med produksjonsteam, assistere i en designprosess og lage presentasjon tavler hjelpe på CVen din.


cv for motedesigner

Et profesjonelt tips fra eksperter er å bare inkludere relevant arbeidserfaring fra stillinger som motedesigner og starte med den siste jobben din.

Hver jobb du nevner i motedesigner CVen din, bør ha minst tre til fem punkter under den, som forklarer dine plikter og viktige prestasjoner i den aktuelle rollen. Disse oppgavene skal samsvare med de som er nevnt i stillingsbeskrivelsen for jobben du søker på. Ikke glem å kvantifisere prestasjonene dine med tall for å vise rekruttereren verdien du vil gi til den nye jobben.

Eksempel

CORRECT

Motedesigner

Norway Design

September 2018- dags dato

 • Designer merkevarer for Norway Design, inkludert stoff som skal brukes, mønster og finish, trykk og trim, og introduserte linjeark.
 • Gir support til designteamet og produksjonsteamet underveis i designprosessen for å sette i gang operasjonelle forbedringer og løse kunderelaterte problemer, noe som resulterer i en-til-en møter med kunder og klienter.
 • Fungerte som teamleder for designteamet for det tekniske designprosjektet for å fremme tett samarbeid for å dele informasjon og utvikle tilfredsstillende løsninger for å levere ulike tjenester med suksess.

Ferdigheter din CV som motedesigner bør inneholde

En stilling som motedesigner krever ikke bare at du følger med på de nyeste motetrendene og har en god sans for stil, men krever også noen spesifikke ferdigheter som gjør at du kan utmerke deg i motebransjen. Hvis du skriver en motedesigner CV uten å inkludere dette avsnittet er sannsynligheten for at du ikke vil være ønsket til stillingen øke betraktelig og du vil mest sannsynlig ikke komme forbi ATS-systemet.

Det anbefales alltid at du leser gjennom stillingsbeskrivelsen og inkluderer de nødvendige ferdighetene for jobben du søker om i CVen din som motedesigner. Du bør dele ferdighetene dine opp i faglige og personlige ferdigheter.

Et av de viktigste eksperttipsene du bør huske er å bare legge til ferdighetene du faktisk har, fordi arbeidsgiver kan spørre deg ut om dem eller teste deg i dem. Det er også best skrive dem opp i en punktliste for å gjøre det enkelt for arbeidsgiver å se dem.


cv for motedesigner

La oss se på avsnittet om ferdigheter i et CV-eksempel for motedesigner.

Faglige ferdigheter

 • Adobe Photoshop
 • Adobe Illustrator
 • Datastøttet design (CAD)
 • Adobe InDesign
 • Tekniske pakker
 • Tekstilteknikk for tekniske designere
 • Utmerket sans for farge og stil

Personlige ferdigheter

 • Kreativitet
 • Nøyaktig
 • Teamarbeid
 • Analytiske evner
 • Tekniske ferdigheter og design
 • Organisasjonsevner
 • Kommunikasjonsevner
 • Tidsstyring

Bruk handlingsverb i din CV som motedesigner

Handlingsverb uttrykker handling og gir en tone av selvtillit til motedesigneren Cven din. Arbeidsgivere bruker en programvare for å filtrere CVer, og bruk av handlingsverb øker sjansen din for å gå videre til neste trinn i ansettelsesprosessen.


cv for motedesigner

Den beste stedet for å bruke handlingsverb på en CV for motedesigner er i stillingsbeskrivelsen. Du kan også sjekke CV-eksempler for motedesigner for å få noen ideer.

Her er en liste over handlingsverb du kan bruke i en CV for motedesigner:

 • Skissert
 • Designet
 • Analysert
 • Visualisert
 • Utvalgt
 • Utstilt
 • Organisert
 • Skapt
 • Forsket
 • Utviklet

Ekstra tips for å skrive en god CV som motedesigner

Som nevnt tidligere er konkurransen tøff innen moteindustrien, så du må sikker på at din CV som motedesigner skiller seg fra de andre sine. En måte å gjøre dette på er ved å legge til forskjellige avsnitt i motedesigner CVen din som skiller deg fra de andre arbeidssøkere. Noen av avsnittene du bør vurdere å legge til for å sikre at du har den beste CVen er:

 • Profesjonelle prestasjoner og priser

Hvis du nylig mottok en motepris eller viste frem de nye designene dine på et anerkjent moteshow, bør du ta det med.

 • Sertifiseringer

Hvis du har ytterligere opplæring eller sertifisering som gjør at du kan skille deg ut, kan du legge dem til under dette avsnittet.

 • Språk

Det er viktig å skrive opp språkene dine i et annet avsnitt slik at dt ere enkelt for abriedsgiver å se det.

 • Erfaring med frivillig arbeid

Hvis du har arbeidet som frivillig for et motehus eller har annen relevant frivillig erfaring, bør du legge den til i dette avsnittet.

 • Følgebrev

Noen jobber ber ikke om et følgebrev, men du bør alltid legge ved et følgebrev med Cven din som motedesigner.


cv for motedesigner

Ofte stilte spørsmål

Hvordan skriver du inn sertifiseringer på CV til en motedesigner?

Sertifikatene dine som motedesigner må skille seg ut og fange arbeidsgiver sin oppmerksomhet, så det beste er å liste dem i et eget avsnitt for sertifiseringer.

Hvor lang skal en motedesigner CV være?

Hvis du ikke har mye erfaring er det best med en CV på én side, men hvis du har mer enn fem års relevant erfaring kan du sende inn en CV på to sider.

Hvilke ferdigheter trenger en motedesigner for å få jobb?

En stilling som motedesigner krever både faglige og personlige ferdigheter. Noen av ferdighetene du trenger å ha i med i en CV som motedesigner inkluderer mellommenneskelige ferdigheter, sying og håndarbeid, tilpasningsevne, lederegenskaper og ferdigheter innen data- og kunst.

Trenger jeg et avsnitt om utdanningsseksjon på en motedesigner CV?

Det er viktig med et avsnitt om utdanning, ettersom de fleste stillinger som motedesigner krever spesifikke krav til utdanning.

Lag din CV med de beste malene

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV

Eksempel på brev for nedlasting

Mal for følgebrev
Design for følgebrev
Mal for følgebrev for studenter - universitet
Mal for følgebrev for engasjement