CV-eksempel for prosjektleder

Som profesjonell prosjektleder kreves det at du er effektiv i et bredt spekter av ferdigheter. En prosjektleder må ha erfaring med alt fra forretningsadministrasjon og ledelse av tverrfaglige team til programmeringsspråk.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Selv om det å være prosjektleder kan være et voldsomt ansvar, kan profesjonelle ledere finne det enda vanskeligere å sette sine ferdigheter og erfaringer ned på papir.

Det er faktisk slik at mange prosjektledere, fra ulike felt, synes prosessen med å søke jobb er vanskelig. Dette er fordi de synes det er vanskelig å få til å skrive en effektivt og kortfattet CV for prosjektleder.

Heldigvis er vi her for å hjelpe deg gjennom slik at du kan skrive den beste CV for prosjektleder. Med eksemplene våre på prosjektleder CV vil du enkelt skrive den perfekte CVen for en prosjektleder.

Velg det beste formatet for din CV som prosjektleder

Hvis du har lyst til å være en dyktig leder og teamleder, er sjansen stor for at en stilling som prosjektleder er perfekt for deg.

Videre oppstår det et spørsmål, hvilken bransje kommer du ønsker deg inn i, og hvordan skreddersyr du prosjektleder CVen for den spesifikke sektoren?

Det første viktige steget er å se på stillingsbeskrivelsen og hvilke kvalifikasjoner arbeidsgivere ser etter i kandidatene. Dette vil gi deg en ide om hvilke arbeidsoppgaver som kreves i firmaet du skal sende CVen til.

Etter at du har sett stillingsbeskrivelsen og gjort litt research om firmaet du skal søke deg til, er det på tide starte med formatering av CVen.

Et passende CV-format er viktig for å lage en effektiv CV; det gir CVen en forståelig utforming og flyt. Et riktig format er viktig for å fange arbeidsgiver sin oppmerksomhet.

Når det gjelder prosjektstillinger, er en av de populære CV-formatene den kronologiske rekkefølgen. Formatering av arbeidserfaringen din fra eldste til nyeste er den beste måten for at din CV skal bli lagt merke til.

Hva som skal inkluderes i en CV for prosjektleder

Ifølge Statistisk Sentralbyrå (SSB) er den gjennomsnittlige årslønnen for prosjektledere rundt 700 000 kr. En kan derfor trygt si at generelt er prosjektledere godt kompensert.

Prosjektledelse er faktisk et ettertraktet yrke og mange tror de har det som trengs for å fylle lederrollen du vil søke på.

På grunn av at konkurransen er så hard er en utmerket måte å komme foran konkurrentene på, under ansettelsesprosessen, å bruke en effektiv mal for CVen som prosjektleder. Dette betyr at du på toppen av et sterkt CV-format må dele CVen i flere avsnitt.


cv eksempel for prosjektleder

Å skrive søknaden din avsnitt for avsnitt vil gjøre CVen mer kortfattet og gi den et logisk utseende. En arbeidsgiver vil være mer tilbøyelig til å lese en CV med et godt oppsett.

Her er en liste over alle anbefalte avsnitt du bør ta med i en prosjektleder CV for å gjøre den så god som mulig; Vi vil gå gjennom alle de viktige delene trinn for trinn i denne artikkelen. Prøv å strukturere følgende avsnitt i den rekkefølgen du ser her:

 • Kontaktinformasjon
 • Karrieremål eller profesjonelt sammendrag
 • Avsnitt om utdanning
 • Avsnitt om arbeidserfaring
 • Avsnitt om ferdigheter
 • Avsnitt om prestasjoner

Velg enten karrieremål eller profesjonelt sammendrag på din CV

I dag mottar bedrifter så mange søknader hver dag at arbeidsgiver rett og slett ikke er i stand til å lese gjennom dem alle. Faktum er at mange arbeidsgivere bare vil lese gjennom sammendraget av prosjektledere sine CVer.

En god metode for å engasjere arbeidsgiver og vise frem dine ferdigheter og verdi for bedriften, er ved å skrive et profesjonelt sammendrag eller et karrieremål på CVen din.

Avsnitt med et profesjonelt sammendrag eller et karrieremål er en perfekt måte å vise dine ferdigheter på en effektiv måte for leseren. Forskjellene mellom et profesjonelt sammendrag eller et karrieremål er som følger:

Profesjonelt sammendrag :Et sammendrag på CVen er det beste valget for en mer erfaren prosjektleder som har ledet flere prosjekter og har mange års profesjonell erfaring. Du må kort fortelle om dine tidligere prestasjoner, dyktige ferdigheter og hvorfor du passer perfekt for firmaet.

Karrieremål :Et karrieremål passer mer for en fersk prosjektleder som ikke har mye erfaring. Du bruker denne delen som en metode for å presentere deg selv for arbeidsgiver. Fortell kort om karrieremål du har og oppfør ferdighetene dine, for eksempel personlige ferdigheter. Se om du også kan si noe om tidligere prestasjoner og utdanningen din.

Sørg for å justere dine ferdigheter, erfaringer og prestasjoner slik at det matcher med stillingsbeskrivelsen.

Eksempel på det perfekte karrieremålet på en CV for prosjektleder

Her er et eksempel på et karrieremål på CV for en fersk prosjektleder:

KORREKT
Karrieremål

Utdannet innen it informatikk og søker på en opplæringsstilling i IT-avdelingen til en anerkjent organisasjon. Drevet av tidsfrister. Meget dyktig til å prioritere oppgaver samtidig som en bygger tette relasjoner med alle typer klientene.


Eksempel på det perfekte sammendraget på en CV for prosjektleder


cv eksempel for prosjektleder

Her er et eksempel på et sammendrag på CV til en prosjektleder - sammendrag på CV:

KORREKT
Sammendrag

Motivert Senior prosjektleder med åtte års erfaring i IT-sektoren og en sterk bakgrunn i å lede tverrfaglige team for å skape og utvikle teknologiløsninger med programmeringsspråk, i verdensklasse . Engasjerte og drevet av verdier med utmerkede mellommenneskelige ferdigheter.


Hvordan skrive et oppsiktsvekkende avsnitt om utdanning på CVen din

Etter å ha skrevet et sterkt profesjonelt sammendrag eller karrieremål på CVen din ved hjelp av prosjektlederens CV-eksempel, er det på tide å vise arbeidsgiver din akademiske bakgrunn.

I dag vil de fleste bedrifter du søker jobb hos, kreve en universitetsgrad. Derfor er det viktig at du inkluderer et avsnitt om utdanning i CVen.

Avsnittet om utdanning viser arbeidsgiver at du har riktig utdanningsbakgrunn. Denne delen kan også skape interesse ved å vise frem ytterligere informasjon om dine kvalifikasjoner.

Vi har laget en liste over viktige faktorer du bør vurdere når du skriver avsnittet om utdanning:

 • Legg til din høyeste utdannelse først. Sørg for å oppgi dine høyeste utdanningsformer; en kronologisk tilnærming anbefales. Ikke ta med videregående utdanning hvis du har en universitetsgrad.
 • Sørg for å liste opp graden, navnet, adressen og årene du har gått på universitetet.
 • Inkluder bare karakterene dine hvis de er middels eller høyere.
 • Hvis du ikke har en bachelorgrad, så skriv ganske enkelt navnet på videregående skole du har fullført.

cv eksempel for prosjektleder

Eksempel på et effektivt avsnitt om utdanning på CVen

KORREKT
Utdanning

Bachelor i biologi

Universitetet i Bergen

2015 - 2019


FEIL
Utdanning

Bachelor i biologi


Ikke glem å inkludere avsnittet om arbeidserfaring på CVen din

Nå som du er ferdig med avsnittet om utdanning kan du spørre deg selv, hva er neste trinn?

Det er på tide å begynne å jobbe med den viktigste delen av CVen - avsnittet om arbeidserfaring som prosjektleder.

Denne delen av følgebrevet er den største delen av søknaden din og må være helt klar og forståelig.

I avsnittet om arbeidserfaring som prosjektleder skal du fortelle om dine tidligere og relevante stillinger og beskrive arbeidsansvar, prestasjoner og evner. Prøv å være så grundig, men så kort som mulig, når du beskriver ditt tidligere arbeid for å vise hvordan firmaet som skal ansette kan ha nytte av deg. Bruk kulepunkter.

Du må diskutere hvilken fordel du vil ga bedriften og hvordan du brukte ferdighetene dine til fordel for arbeidsgiveren din. Vi anbefaler å bruke punktliste mens du skriver om arbeidserfaringen din.

Prøv å ta med beregninger og numerisk informasjon, i tillegg til bransjesjargong, i stillingsbeskrivelsen. Dette vil vise leseren at du har den nødvendige kunnskapen for den nye jobben.

Eksempel på avsnitt om arbeidserfaring for prosjektleder


cv eksempel for prosjektleder

Dette er et effektivt eksempel på avsnittet om arbeidserfaring for prosjektleder:

KORREKT
Arbeidserfaring

Prosjektleder innen IT

Godvik Data

06/2015 - 11/2018

Godvik, Bergen

 • Hvert kvartal utarbeides statusrapporter som skisserer fremdrift og begrensninger for kunder og toppledelse.
 • Reduserte kostnadene for vedlikehold av IT-infrastruktur med 5% i 2019
 • Gjennomførte fire vellykkede prosjekter årlig og gjennomførte konsekvent frister og budsjettbegrensninger.
 • Administrerte prosjektdata ved å produsere livssyklus rapporter for prosjekter for å holde lederne oppdatert om prosjektfremdriften.

Dette er et dårlig eksempel:

FEIL
Arbeidserfaring

Prosjektleder innen IT

Godvik Data

06/2015 - 11/2018

Godvik, Bergen

 • Utarbeidet fremdriftsrapporter for tilknyttede selskaper.
 • Reduserte kostnadene for programvarestyring
 • Gjennomførte flere vellykkede prosjekter hvert år.
 • Antok prosjektlederrolle og ledet et prosjektgruppe til gjennomføring.

Dette er tullete fordi en leser vil ikke kunne oppdage noe erfaring som prosjektleder fra dette.


cv eksempel for prosjektleder

For et mer detaljert utseende, sjekk ut våre beste skrivetips for prosjektleder CV og CV-bygger ved å klikke her.

Vis frem dine ferdigheter som prosjektleder

Du kan spørre deg selv: hvordan kan du videre imponere arbeidsgivere, eller hva annet kan du inkludere i CVen din under jobbsøket? Svaret er enkelt - et avsnitt om ferdigheter.

Å kunne liste opp viktige ferdigheter på en CV kan være det som utgjør forskjellen og dermed skaffe deg drømmejobben du alltid ønsket. Arbeidsgivere følger nøye med på faglige ferdigheter, så vel som personlige ferdigheter og andre ferdigheter innen prosjektledelse.

Avsnittet om ferdigheter gir deg muligheten til å vise 5-8 av dine relevante ferdigheter, både faglige og personlige ferdigheter. Dette fordi at det kan være de ikke kom frem i de andre avsnittene.

Denne delen av følgebrevet hjelper deg med å øke effektiviteten til søknaden ved å gi mer informasjon om ferdighetene du vil ta med deg.

Her er en liste over vanlige ferdigheter, inkludert personlige ferdigheter, for en profesjonell prosjektleder innen programvare som du kan inkludere i CVen din:

Faglige ferdigheter:

 • Programmeringsspråk
 • IT-arkitektur
 • Kostnadskontroll
 • Risiko- og kvalitetsstyring
 • Prosjektledelse
 • Dataferdigheter
 • Opplæring
 • Administrasjon av budsjetter
 • Ressurstildelinger
 • Business administrasjon
 • Tilordne roller for prosjektledelse

Personlige ferdigheter:

 • Mellommenneskelige ferdigheter
 • Ferdigheter innen ledelses og organisasjon
 • Beslutningsferdigheter
 • Problemløsende ferdigheter
 • Evner knyttet til tidsstyring
 • Kommunikasjonsferdigheter
 • Forhandlingsferdigheter

Sjekk ut flere prosjektleder CVer her!


cv eksempel for prosjektleder

Avsnitt om utmerkelser oppnådd som prosjektleder

Siden vi snakker om ferdigheter, la oss ikke glemme hvor nyttig det er å vise at du har forbedret disse ferdighetene i CVen. Hvordan kan du vise frem forbedret kunnskap og skarpere ferdigheter?

Hvordan kan du skrive en teknisk prosjektleder CV for en teknisk prosjektleder?

Svaret er å inkludere et avsnitt om utmerkelser og oppnåelser.

Et avsnitt om utmerkelser kan inneholde alle slags bevis på kompetanse i den aktuelle bransjen. Hvis det er aktuelt, kan du prøve å inkludere ting som sertifikater, utmerkelser og priser i denne delen.

Sertifikater er en utmerket måte å vise arbeidsgiver din ekspertise og ferdigheter innen prosjektledelse. I tillegg kan sertifisering forbedre dine faglige og personlige ferdigheter.

Hvis du legger til et avsnitt om utmerkelser kan du plassere deg langt foran konkurrerende søkere

Her er en liste over våre anbefalte sertifiseringer som skal inkluderes i en CV for prosjektleder:

 • Sertifisert Scrum Product Owner (CSPO)
 • Sertifisert utøver av PMI Agile (PMI-ACP)
 • Sertifisert prosjektleder (CAPM)
 • Sertifisert prosjektleder Agile (IAPM)
 • Sertifisert prosjektleder Instituttet

For flere CV-eksempler på prosjektledere klikk her.

Ekstra tips for å skrive den beste CV for prosjektleder

Vi vil dedikere denne delen av artikkelen for å gi deg flere tips om hvordan du kan få din CV som prosjektleder innen IT til å fremstå som unik.

Siden arbeidsgivere mottar et høyt antall søknader hver dag, vil arbeidsgiver bruke et søkeordsporingssystem kalt Applicant Tracking System eller ATS .

ATS-programmet filtrerer ut søknader som ikke har nok nøkkelord i teksten. Disse nøkkelordene kan være faglige ferdigheter eller relevant terminologi for bransjen. ATS-skannerne plukker opp disse ordene og avgjør om en søknad har bestått skanningen.

I gjennomsnitt vil arbeidsgivere se på en søknad i bare 6 sekunder etter at en CV har bestått ATS-kontrollen.

Husk å skrive CVen din på en slik måte at innholdet har en sunn balanse mellom bransjeterminologi, faglige og personlige ferdigheter. Å kunne kommunisere effektivt og med denne balansen er avgjørende for å oppnå suksess.

Det er viktig å forstå at CVen din må ha informasjon som er nøyaktig, kommer til det poenget rask og er visuelt forståelig. Bruk kulepunkter. Du har bare 6 sekunder på deg for å få potensielle arbeidsgivere sin oppmerksomhet.


cv eksempel for prosjektleder

Ta en titt på et utvalg CV for flere ideer og inspirasjon. Sjekk ut våre CV-eksempler her.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan beskrive prosjektledelse på CV?

Du trenger ikke være mester i prosjektleder for å ha en effektiv og solid CV. Selv om dette er sant, er det flere viktige egenskaper og ferdigheter du må ta med i CVen for å bli sett på som en kvalifisert prosjektleder.

Her er en liste over ferdigheter du bør inkludere for å vise frem og videreutvikle din prosjektleder CV:

 • Kunnskap om metodikk innen prosjektledelse
 • Ferdigheter om programvare
 • Ledelse
 • Dataanalyse
 • Kostnadskontroll
 • Tidshåndtering
 • Effektiv kommunikasjon
 • Aktiv lytting
 • Prioritering
 • Prosjektets livssyklus
 • Karriereblogg

Bruker prosjektledere et funksjonelt CV-format?

Hensikten med et funksjonelt CV-format er å fremheve de faglige ferdighetene og prestasjonene som er oppnådd gjennom profesjonell erfaring, samt faglig og samfunnskompetanse mens du skjuler en endring av karriere eller eventuelle uregelmessigheter i arbeidserfaringen din.

Dette kan være et effektiv format, spesielt når du kobler den til den kronologiske rekkefølgen.


cv eksempel for prosjektleder

Hva er arbeidsoppgavene til en profesjonell prosjektleder?

Prosjektledere har ansvar for planlegging, gjennomføring, overvåking, kontroll og avslutning av prosjektplaner og prosjektkrav. De er ansvarlige for hele omfanget av prosjektet, prosjektgruppen, ressursene og om prosjektet er en suksess eller en fiasko.

I tillegg må du ha en forståelse av programvaren for prosjektledelse og sikre kundetilfredshet ved å fullføre målene for bedriften.

For flere CV-eksempler på prosjektleder, klikk her.

Hvor lenge skal en CV for prosjektleder være?

Vi anbefaler å holde CVen til en side. Siden de fleste arbeidsgivere bare bruker 6 sekunder per CV, er det viktig at din tekniske prosjektleder CV er persis, kort og til poenget.

Lag din CV med de beste malene

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV