Assisterende administrator CV | Hjelp, tips og ferdig eksempel

Når du skal arbeide som assisterende leder, uavhengig av bransje, er det noen viktige rkiterier som ligger til grunn for at du kommer til å gjøre en god jobb. Gjennom en svært god CV kan du tydeliggjøre at du har alle de nødvendige egenskapene, og ikke minst være sikker på at du faktisk klarer å fortelle det gjennom din CV.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Eksempel på CV for assisterende leder

Turid Hestad
Assisterende butikksjef
41201478
turidhestad@online.no
linkedin.com/in/turidhestad

Profesjonelt sammendrag  
Motivert og engasjert assisterende butikksjef med flere års erfaring fra bransjen. Solid kompetanse innen sosiale medier og hvordan man skaper en god digital plattform for butikken. Sterkt ønske om å skape personlige opplevelser til hver enkelt kunde. Har øye for detaljer, tar bilder selv av høy kvalitet og kommer gjerne med innspill til hvordan fremme butikken. Trives godt med å arbeide i team.

 •  Produserte reklame for sosiale medier, blant annet Facebook og Instagram
 •  Ledet team, og skapte godt samspill mellom kollegaer
 •  Teamet vårt økte mersalget med 35% i kampanjeperiode


Kommunikasjon og ledelse, bachelor Økonomi og administrasjon, årstudium Studiespesialiserende Faglige ferdigheter

 1.  Økonomi
 2.  Ledelse
 3.  Administrasjon
 4.  Grunnleggende regnskapsprinsipper
 5.  Praktisk regnskapsføring
 6.  Årsoppgjør
 7.  Driftsbudsjett
 8.  Kommunikasjon
 9.  Visma
 10.  Duell
 11.  Sosiale medier
 12.  Reklame


Personlige

 •  Resultatorientert
 •  Målrettet
 •  Lederegenskaper
 •  Analytisk
 •  Nøyaktig
 •  Systematisk
 •  Teamarbeider
 •  Motiverende
 •  Menneskekjenner


Verv

2018-202: Hovedtillitsvalgt for Handel og kontor

Språk

 •  Norsk, flytende
 •  Engelsk flytende

Men så kommer spørsmålet, hvordan gjøre jeg det da? Akkurat det skal vi fortelle deg i denne veiledningen. Her går vi gjennom alle trinn steg for steg, slik at du enkelt klarer å henge med på hva du må få med i en solid og velfungerende søknad som assisterende leder.

Du kan også ta en nærmere titt på et helt ferdig CV-eksempel , noe som kan være til god hjelp når man selv skal skrive de ulike avsnittene i en søknad.

Finn lederjobben du drømmer om

En assisterende administrator kan ha flere titler. Man kan blant annet få stilling som mellomleder, butikksjef, avdelingsleder eller assisterende direktør. Hva stillingen innebærer vil være avhengig av faktorer som bransje, bedriftsstørrelse og om du arbeider innen privat eller kommunal sektor.

Det er en kjent sak at ledere alltid må være på hugget, initiativrike og samtidig strukturert. En stilling som leder krever som mye. Samtidig vil det være dag og natt mellom hvor mye en slik stilling krever, avhengig av for eksempel bransje.

Når du skal søke på en stilling, som for eksempel direktør for finans innenfor et firma, er du avhengig av å finne frem til ledige stillinger. Ønsker du en spesiell stilling bør du føre deg opp på e-post listen slik at du får varsler fra ulike nettsider hver gang det lyses ut en aktuell stilling.

I 2023 er det meste digitalisert, og dermed får du raskt tilgang til en stor mulighet når det kommer til å skaffe deg jobben hos bedriften du ønsker å få en fot innenfor.

Vi hjelper deg å skrive en god CV som administrativ leder

Det er flere på jobbsøk etter en fast stilling som mellom leder, både innen finans, helse, butikk og IKT. Det er en del ledige stillinger, men skal du søke innen på en bestemt bransje er du avhengig av en viktig ting. Nemlig en solid og vinnende CV som skaper interesse for deg som arbeidstaker.

Vårt første tips er at du søker litt rundt på internett for å skape deg grunnleggende informasjon om den aktuelle bedriften du skal søke jobb hos. Dette vil gjøre deg mye bedre rustet til å vite hvordan du bør skrive din egen søknad.

Har du hørt om systemet ATS? ATS er et datasystem som søker digitalt gjennom alle søknadene til en bedrift, og søker etter angitte begreper og nøkkelord. Dermed vil bedriften allerede her klare å korte ned søkerlisten betraktelig. Nøkkelordene som er nevnt i annonsen må du med andre ord ha med for å komme videre i prosessen.

Skriver du med en CV-mal vil du oppnå flere fordeler. For det første kan du arbeide mer effektivt. For det andre vil du garantert få med alle viktige avsnitt i din søknad. Til slutt vil du raskere kommer i gang for du slipper å lure på hvor du skal starte og hva neste steg er.


Assisterende administrator CV

Når du skal skrive en CV for for å søke på en fast stilling som administrator skal du få med følgende avsnitt:

 • Avsnitt med overskrift
 • Avsnitt med faglig sammendrag eller karrieremål
 • Avsnitt med arbeidserfaring
 • Avsnitt med utdanning
 • Avsnitt med ferdigheter
 • Opprett egne avsnitt for tilleggsinformasjon. Dette kan være språk, digitale ferdigheter, kurs og interesser.

Skap en oversiktlig CV ved hjelp av et godt format

Når du skal utforme en CV må du ha struktur gjennom hele søknaden, fordi at teksten skal være oversiktlig og lett å lese. Skrifttyper skal ikke være noe kreativt, men heller en av de nøytrale variantene som for eksempel Arial, Cambria, Calibri og Times New Roman.

Søknaden bør skrives med skriftstørrelsen 10-12, men samtidig gjøre de ulike overskriftene på avsnittene litt større.

📌De fleste arbeidsgivere bruker så lite som 10 sekunder før de bestemmer seg for om en søker er aktuell for stillingen. Vær konkret og tydelig!

For en CV kan du velge mellom flere formater, men i utgangspunktet er det tre ulike format vi anbefaler:

 • Omvendt kronologisk format: Formatet for deg som kan vise til mye relevant arbeidserfaring der kompetansen og ekspertisen din vises tydelig.
 • Funksjonelt format : Formatet for deg som nettopp har fullført studier og skal søke på din første jobb. Ferdigheter og kunnskap fra studier kommer godt frem i dette formatet.
 • Kombinasjonsformat: Kombinerer rett og slett det beste fra begge de to nevnte formatene.

Du bør velge det som passer best for deg i forhold til erfaring og utdanning. Mange vil nok helst fortrekke et omvendt kronologisk format , så lenge de har hatt tidligere stillinger som assisterende leder.


Assisterende administrator CV

Start alltid med personopplysninger

En overskrift brukes for å skape et godt førsteinntrykk, og hva er vell bedre enn å bruke sin egen kontaktinformasjonen? Vi tror ikke det finnes en bedre løsning, så derfor skriver du opp personopplysningene dine øverst som en tittel.

⚠️Tips: Ikke skriv inn unødvendig informasjon. Arbeidsgivere må ha riktige opplysninger for kunne nå deg via telefon eller e-post.

Kontaktinformasjonen skal inneholde følgende:

 • Ditt fulle navn
 • Tittel
 • Telefonnummer
 • E-postadresse
 • Bosted (valgfritt)
 • Lenke til LinkedIn-profilen din (valgfritt)
GODT EKSEMPEL

Kari Jansen

Tjenesteleder

40 14 74 54

karijansen@online.no no.linkedin.com/karijansen

DÅRLIG EKSEMPEL
KariJansen

Leder

the_boss@gmail.com
no.linkedin.com/karijansen

Lars Hillesgate 65

5020Assisterende administrator CV

Profesjonelt sammendrag for ledere

En som arbeider som leder trenger et godt sammendrag av sin karriere når han eller hun skal søke på ulike nye stillinger. Et virkelig godt profesjonelt sammendrag gir et raskt overblikk over hva som kommer senere i din CV, og hvorfor du er en sterk kandidat for stillingen.

Bruk kunnskapen du vet om at arbeidsgivere bruker utrolig kort tid på hver enkelt søknad, og skap interesse for deg selv ved hjelp av et profesjonelt sammendrag som inneholder nøkkelfaktorene som er ønsket i stillingen.

Sammendraget skal kun være på et par setninger, der du opplyser om hva du har utført og oppnådd gjennom tidligere erfaring. Noe som gjør det enkelt for arbeidsgivere å oppdage at du passer perfekt inn i deres bedrift.

GODT EKSEMPEL

Dyktig og engasjert butikksjef med over 8 års erfaring fra både sportsbutikk og detaljhandel. Ansvarlig for daglig administrative arbeidsoppgaver, inkludert bestilling, lønnskjøring, kampanjer og arbeidslister. Sterk faglig tyngde innen ledelse og motiverer medarbeidere til å alltid yte sitt beste.


DÅRLIG EKSEMPEL

Flink butikksjef med stor interesse for daglig administrative oppgaver. Alltid i godt humør og trives med å arbeide i butikken.


Fremhev din arbeidserfaring

Det er viktig å få med hvilke arbeidserfaring du har i søknaden din, og du kan være sikker på at en arbeidsgiver vil undersøke akkurat dette. Les derfor gjennom avsnittet ditt flere ganger, slik at klarer å å få frem hvilke positivt tilskudd du vil være for bedriften gjennom din tidligere erfaring.

Bruk gjerne annonsen for å hente ut hvilke administrative oppgaver du skal utføre i den aktuelle stillingen, og se om du kan samsvarer disse med erfaring fra tidligere stillinger. Avsnittet du skriver om tidligere stillinger du har hatt, hjelper arbeidsgiver med å se at du tar med deg både ferdigheter og kompetansen som trengs i stillingen du søker på.

Ikke bare før inn hvor du har jobbet, men ta også et par punkter som fortelle om hvilke oppgaver du har hatt ved hjelp av noen presise setninger. Start med din nåværende stilling og fortsett bakover i tid, slik som i en omvendt kronologisk rekkefølge.

GODT EKSEMPEL

ABC Revisjon

Assisterende direktør

2012-dags dato

 • Ansvarlig for administrative oppgaver på daglig basis
 • Opparbeidet solid og bred kunnskap om Visma
 • Ledet teamgrupper for effektivisering
 • Ledet revisjonsgrupper under årsbudsjetter

DÅRLIG EKSEMPEL

August 2020

ByggTorget AS

 • Ledet når sjefen var borte
 • Gjorde nødvendige akutte oppgaver
 • Likt av kollegaer


assisterende administrator cv

Vis frem utdanninger

I dag skal ikke ledere bare være tydelige og nærmest kontrollere kollegaene sine. En leder som arbeider profesjonelt har gjennom utdannelsen tilegnet seg gode verktøy som er helt avgjørende når man skal arbeide som leder. Studier har gitt deg et sett med verktøy slik at du vet hvordan du kan motivere, strukturere og lede ansatte på en profesjonell måte.

Gjennom et eget avsnitt tilbyr du potensielle arbeidsgivere en enkel måte for å bli kjent med hvilke studier du har fulført. Dermed kan de se med en gang at du har med deg kompetansen som kreves for jobber innen ledelse.

Bruk et enkelt oppsett som gir informasjonen raskt. Slik som vi viser deg under:

 • Navn på studiet
 • Navn på utdanningsinstitutt
 • År for uteksaminering
 • Karakter (valgfritt)

Fokuser gjerne på myke ferdigheter

Videre i din CV skal vi se på ferdigheter. Det er vell ingen tvil om at ferdighetene en person har, er helt avgjørende for om han eller hun er en god leder. Dette gjelder både de faglige ferdigheter og personlige ferdigheter.

Selv om du skal føre opp dine faglige ferdigheter, bør du i stor grad ta hensyn til dine personlige ferdigheter, som gjerne kalles myke ferdigheter. En god leder er en menneskekjenner som kan kommunisere svært godt med sine kollegaer og drive bedriften frem på en hensiktsmessig metode.

Før du skriver opp hvilke ferdigheter du har bør du også sjekke annonsen for hvilke ferdigheter arbeidsgiver etterlyser. Etter at du har sett på disse, kan du føre dem opp på din CV, samt fylle på med andre ferdigheter som du har og mener er relevant for jobben du søker på.

For å hjelpe deg har vi her noen eksempler på en rekke faglige og personlige ferdigheter som er relevante for stillinger innen ledelse:

Faglige ferdigheter
 • IT og programvare
 • Ledelse
 • Organisasjonsarbeid
 • Ledelse
 • Strategisk arbeid
 • Kvalitetskontroll
 • Utviklingsarbeid
 • Kompleks ledelse
 • Nettverksorganisasjon
 • Digitalisering
Personlige ferdigheter
 • Kommunikasjonsevner
 • Innovativ
 • Analytiske evner
 • Tilpasningsdyktig
 • Selvstendig
 • Evne til å lytte
 • Organisatorisk
 • Motiverer
 • Fleksibel
 • Strukturert
 • Viser vei
 • Nøyaktig

assisterende administrator cv

Egne avsnitt for mer informasjon

Å være leder kan bety så mangt og stillinger krever mye. Du skal lede mennesker, samtidig som du skal rapportere videre til din leder. Dette krever kompetanse fra utdannelse, men også en rekke menneskelige ferdigheter.

Du kan dermed med fordel ta med nye avsnitt som forteller litt mer om deg som person i en CV. La oss se på noen aktuelle avsnitt som du kan bruke.

📌Tips: All tilleggsinformasjon skal være relevant for stillingen du søker på.

DIGITALE FERDIGHETER OG SERTIFKATER

Alle ledere må kunne håndtere dataprogrammer, og legger du inn din kompetanse i et eget avsnitt, er det lett for leseren å se hva du kan. Det samme gjelder ulike sertifiseringer. At etter hvilke bransje du skal arbeide innen gjelder dette sertifiseringer innen HMS, dataprogrammer, organisasjonsarbeid, utviklingsarbeid, ledelse, arbeidsmiljø.

HOBBYER OG INTERESSER

En leder som ikke er redd for å by på seg selv er ofte en god leder. Ved å vise dine interesse kan du gjerne skape et bedre bilde av hvordan du er som menneske. En aktiv og uredd person som hver seg ut i nye aktiviteter, gir for eksempel et annet bilde til leseren, sammenlignet med en som er medlem av en bokklubb. Begge deler kan være positivt alt etter hvilke arbeid du er på jakt etter.

Frivillig verv

Kan du vise til at du har tatt på deg et frivillig verv for en organisasjon, skaper dette ofte et positivt bilde av en person som ikke er redd for å ta i et tak for samfunnsnyttige formål.

Språk

Språk er er i dagens samfunn en nyttig kompetanse som stadig tar mer fokus enn tidligere. I hvert fall for en leder kan språk være nyttig, siden man skal forholde seg til et team av kollegaer som man skal lede. Ta med språkkunnskaper du behersker fra middels og høyere i din CV.

Oppsummering: Slik lager du en vinnende CV som assisterende leder

 • Begynn med overskriften, som er navnet ditt og kontaktinformasjon. Fyll på med et godt profesjonelt sammendrag som viser dine resultater fra tidligere erfaring.
 • Skriv med omvendt kronologisk rekkefølge når du skriver inn erfaring og utdanning.
 • Under arbeidserfaring skriver du tre til fem punkter om opplyser om hvilke oppgaver du har hatt.
 • Bruk annonsen for å se hvilke faglige og personlige ferdigheter du bør fremheve på din CV.
 • Lag ekstra avsnitt om du vil dele annen informasjon som er av betydning for stillingen du søker på.

Søknaden blir komplett sammen med et følgebrev

Selve CV-en kan gjerne virke litt lite personlig og skaper ikke et helhetlig bilde av hvem du egentlig er. Derfor kan et følgebrev være en klar fordel for deg som søker på stillinger innen ledelse.

Følgebrevet åpner opp for mer personlig informasjon og setter deler av opplysningene fra din CV inn i en kontekst for leseren. Et følgebrev skal være på en halv side, og du må sørge for at du ikke bare gjentar det som står i CV-en.

Finn ut hvem du skriver til i den aktuelle bedriften, vær direkte og gå rett på sak. Overbevis leseren om at du er klar for å ta på deg ansvaret som følger med lederstillingen de utlyser.

Det er faktisk sånn at et følgebrev kan være den avgjørende faktoren for om du ender opp med stillingen eller ikke.


assisterende administrator cv

FAQ

Skal assisterende ledere inkludere referanser i sin søknad?

Nei, det trenger de ikke. Vanligvis oppgir man heller at man sender referanser om det er ønskelig.

Skal man inkludere alle fullførte studier i en CV som leder?

Det er avhengig av hvor mye utdannelser du har fullført. Har du fullført en bachelor eler master, trenger du nødvendigvis ikke ta med hvilke videregående skole du har fullført.

Hvorfor er det så viktig at man ser nøye på annonsen for den aktuelle stillingen?

Fordi arbeidsgivere ha opplyst om hvilke ferdigheter og kompetanse de ser etter i en arbeidsgiver. Hent ut mest mulig nyttig informasjon om hva arbeidsgiveren ser etter i en leder gjennom annonsen.

Lag din CV med de beste malene

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV