Original CV-mal er beste alternativet

Å skrive en passende CV er viktig av flere grunner. CV-en din er ofte det første dokumentet som kommende arbeidsgivere ser når de skal vurderer deg for en jobb. Det gir dem en oversikt over dine ferdigheter, kvalifikasjoner og erfaringer. Velger du blant originale CV-maler bidrar det til å skape et positivt førsteinntrykk og viser din profesjonalitet og oppmerksomhet for detaljer.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag min CV
Innholdsfortegnelse
Innholdsfortegnelse

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag min CV

Når arbeidsgiverne har lyst ut en stilling kan det dukke opp haugevis med søknader for bare en enkelt stilling. De bruker disse dokumentene til å vurdere kandidater og avgjøre hvem som oppfyller kravene for stillingen. Velger du blant originale CV-maler sikrer du at dine kvalifikasjoner og prestasjoner presenteres på riktig måte, noe som øker sjansene dine for å bli kalt inn til et intervju.

Originale CV-maler kan øke din troverdighet og bygge tillit hos fremtidige arbeidsgivere. Det viser din kreative side på en moderne og profesjonell måte. I tillegg vil arbeidsgivere bruker CV-er for å vurdere om kandidatene har de nødvendige ferdighetene, kvalifikasjonene og erfaringen for en spesifikk stilling. Ved å presentere din relevante erfaring og kvalifikasjoner nøyaktig, øker du sannsynligheten for å bli vurdert for stillinger som stemmer overens med dine evner og interesser.

Oppsummert er de originale CV-malene en avgjørende faktor for å gjøre et positivt inntrykk, vise frem dine kvalifikasjoner og etablere tillit hos potensielle arbeidsgivere. Det øker sjansene dine for å bli valgt til intervju fordi den er lettere å legge merke til. I tillegg kan du også å matche kravene til jobben du søker på, og ikke minst får du dem gratis her hos oss!

De orginale CV-malene passer nødvendigvis ikke for alle yrker, og da kan man heller vurdere å gå for en klassisk mal, eller en mer moderne variant. Du kan lese mer om ulike CV-maler her hos oss.

Hvorfor velge en original CV?


Original CV-mal


Profejsonelle bedrifter og arbeidsgivere mottar titalls, og noen faktisk også hundrevis av søknader for hver eneste stilling de lyser ut. Hvordan skal du klare å stikke deg ut fra alle sammen, og være en kandidat som arbeidsgiveren raskt noterer seg ned på listen over aktuelle kandidater?

Det finnes det to gode løsninger for: Fokus på innhold eller form. Det aller beste alternativet er nok gjøre dette i en kombinasjon, slik at du sikrer kvalitet i både form og innhold på en søknad.

En profesjonell CV er en som fanger oppmerksomheten til arbeidsgivere, noe man jo ofte ønsker at skal skje. Det er ganskje lett å lage dette til, om du du velger blant malene vi har når du skal skrive en god søknad.

Denne type maler er også med på å vise informasjon til arbeidsgivere om din kreative side. For deg som søker arbeid innen kommunikasjon, grafisk design, markedsføring eller for eksempel interiørdesign, er dette en smart metode for å hjelpe deg å nå frem med søknaden din. Hvis du søker på slike felt, anbefaler vi absolutt å bruke en av malene som har det originale og profesjonelle preget på seg.

Hvordan lage en original CV ved hjelp av Word?


Ingen spesiell programvare er nødvendig for å lage en CV. Prosessen er ikke komplisert, snarere tvert i mot er det enkelt og raskt gjort: last ned en av våre originale CV-maler som du enkelt kan redigere for å tilpasse din personlige stil.

Etter nedlasting, skriv inn riktig personlig informasjon i Word. Dermed har du en CV-mal som er klar for nedlasting og du er et stort steg nærmere drømmejobben!

Tips: Malene er tilgjengelig i både PDF- og DOC-format, men vi at de fleste arbeidsgivere fortrekker at du sender i PDF-format, så husk å lagre den som en PDF-fil etterpå.

Den beste CV-byggeren på internett


Alle våre CV-er på nett er tilgjengelige for nedlasting. Velg en passende CV som skiller seg ut, så er det bare å tilpasse den ved å skrive inn dine personlige data og klikk på knappen for nedlasting.

Det er faktisk så enkelt å lage en CV. Etterpå lagrer du den i PDF eller Word, slik at den er lett å lese for arbeidsgiver.

Ikke nøl og last ned den malen som passer best for deg. Ta det første steget mot din drømmejobb allerede i dag.

Hvilken programvare skal du bruke for å lage din originale CV?


Original CV-mal


Du tror kanskje at du må ha en ekstra programvare, men det trenger du ikke. Det er det nok å ha programmet Microsoft Word på datamaskinen din.

Det eneste du trenger å gjøre er å laste ned en av CV-malene våre nettsiden vår, skriv inn dine personlige detaljer og alt er klart på noen få øyeblikk.

‍Tenk at så enkelt er det å få en profesjonell CV som arbeidsgivere vil sette pris på!

Våre beste tips for lage en CV som skille seg ut


Vi skal nå ta deg gjennom en rekke smarte grep for å en CV-mal om til den beste søknaden som vil vinne frem hos arbeidsgiver. Når du skal skrive en CV, må du hele tiden ha i tankene at hvert avsnitt eller hvert element du skrive inn i søknaden skal virke positivt på innholdet.

En ting du må være klar over er at man aldri skal legge til noe bare for å "fylle inn" tomrom på en CV. Ved å bruke en CV-mal unngår du at akkurat dette skjer fordi det vil hjelpe deg med å få på plass alle elementene og alt innholdet som arbeidsgiver ønsker i en søknad du sender dem.

Legg til et unikt og spesielt CV-bilde

En bilde kan fungerer som et fint blikkfang og gjøre det lettere for arbeidsgivere å huske akkurat din søknad. På flere av CV-malene våre er det lagt inn at du enkelt kan sette inn et bilde.

Husk på våre retningslinjer under når du skal velge deg ut et bilde:

  • Pass på at bildet ditt ikke kommer for mye frem i CV-en, hvordan du ser ut er ikke det som er avgjørende for om arbeidsgiver vil ansette deg. Moderne CV-maler har ofte tilpasset dette til deg, så trenger du ikke tenke på det.
  • Et eksempel du ikke bør følge er å legge ut bilder fra yngre dager som ikke gjenspeiler personen du fremstår som i dag.
  • Vær profesjonell for å få jobben du søker på. For å fremstå profesjonell kan du bruke et portrettbilde der bakgrunnen er lys og du har et passende antrekk på deg.

Tips: Dersom du søker jobb i utlandet må du sjekker reglene for bruk av bilde på CV. Ikke alle land tillater at man bruker bilde, rett og slett for å unngå diskriminering.

Velg blant de fargesterke CV-malene

Er du en kreativ og fargerik person som har efaring fra yrker hvor man arbeider med design? Da kan du godt bruke en mal som uttrykker dette ved å velge litt farger på den.

Selv om du bruker farger, må du passe på at det ikke blir alt for mye av det gode. Husk at den skal være lett å lese, så det holder gjerne med litt farger.

Tenk kreativt og juster strukturen

Ofte kan man gå i fellen og bare bruke en CV-mal slavisk, men husk at du kan tilpasse strukturen på CV-en din. Last ned en mal du vil bruke, og ser du at det er noen ting du endre på når det kommer til struktur kan du fint gjøre det.

Et eksempel er om du bruker en mal som fokuserer på utdanning, men du vil heller at erfaring kommer øverst. Da kan du enkelt endre struktruen slik at den blir mer riktig for deg.

En CV-mal skal alltid fokusere på de viktige punktene for personen som søker, og det kan variere fra person til person om det er erfaring eller utdanning.

Legg til en QR-kode

I dag er det blitt vanligere å legge til en QR-kode som er knyttet til din profil på Linkedin, eller en digital portefølje, video, nettside eller noe annet man vil vise frem til arbeidsgiver.

Gjør det enkelt for arbeidsgivere å finne frem til viktig informasjon om deg på nett ved å legge til en QR-kode. Det vil han eller hun definitivt sette pris på.

Markedsfør profilen din på sosiale medier

Dersom du er på utkikk etter en litt kreativ mal, er det ofte fordi du arbeider innen en kreativ bransjen. Derfor er det stor sannsynlighet for at du har en eller flere profiler på sosiale medier som gir deg publisitet knyttet til ditt arbeid.

Mens du skal skrive en CV kan du gjerne tilpasse noe av formatet slik at du får lagt inn lenker til dine profiler, for eksempel under kontaktinformasjon. En smart måte som gir arbeidsgiver mulighet for å finne frem til mer informasjon om deg før han eller hun bestemmer seg for at du er den rette kandidaten.

Sjekk ut vår nettside for å se spesifikke CV-eksempler på en god CV innen en rekke bransjer.

Våre siste tips til en CV som er litt utenfor det ordinære


Original CV-mal


Før du setter i gang på egenhånd har vi noen siste tips vi vil dele med deg som gjør arbeidet ditt enklere og en jobb et steg nærmere.

  • Selv om du vil skape en CV utenom det vanlige, må den fortsatt være strukturert og lett å lese.
  • Velg struktur som passer med dine erfaringer, ferdigheter og skolegang. Sett det viktigste punktet øverst, og følg deretter på med de andre.
  • Unngå lange avsnitt, vanskelige setninger og altfor mye farger. Det gjør det krevende for å arbeidsgiver å lese gjennom.
  • Les over flere ganger for å utelukke grammatiske feil.
  • Hold deg helst til en side, men du kan strekke deg til to sider om du trenger mer plass til for eksempel ferdigheter, utdanning eller erfaring.
  • Legg til nye avsnitt under alle de faste avsnittene hvor du kan fortelle om utmerkelser, dine interesser eller viktig firvillig arbeid du driver med. Her må du vurdere om informasjonen du gir er relevant for jobben du søker på .

Følgebrev for originale CV-er


Når din CV er helt på plass, bør du rette blikket mot neste steg. Det neste steget er nemlig følgebrevet som gjør søknaden fullstendig. Når du vet at en CV skal være helst en side, kan det være fint å vite at du bruke følgebrevet for å fortelle mer om deg selv.

Et følgebrev skal være formelt, men samtidig ha en litt mer personlig tone enn det selve CV-en har. Her kan du skrive mer utfyllende om noen av punktene du nevner i CV-en, kanskje vise frem hvorfor arbeidet engasjerer deg eller utdype utmerkelser du har oppnådd.

Du kan lese mer om hvordan du får det perfekte følgebrevet på våre nettsider. Her kan du se mer om hva som er viktig å huske på, hva følgebrevet skal inneholde og mye mer som er nyttig å tenke på.

Vi håper dette var til god hjelp og vil gjøre din jobb lettere når du skal skrive din egen CV.
Bruk våre tips aktivt for å få alle dine relevante opplysninger på plass i søknaden på en god måte.

Lag din CV med de beste malene

FAQ - Ofte stilte spørsmål om original CV-mal

Hvilke CV-maler er best å bruke?

Hvilke maler som er best å bruke handler mest om hvilken bransje og stilling du søker på. Man kan godt si at kreative fag kan man bruke en CV-mal som ikke følger standardformene, mens en stilling som lege eller advokat ikke tillater dette.

Hvordan lage en CV som har god struktur?

Du trenger ikke tenke mye på struktur når du bruker CV-malen fra oss. Her er det allerede ordnet, men du kan endre strukturen om du ønsker at utdanning skal komme før erfaring og ferdigheter, eller omvendt om det passer bedre. En god struktur vil hjelpe deg godt under skriving av CV-en din.

Hvordan bruke CV-malen til å skille meg ut?

Vår erfaring sier at man bør lese seg litt opp og vurdere CV-malen som egner seg mest innen bransjen, og deretter tilpasse den slik at du får med vikig informasjon, samt endre farger og struktur som vil hjelpe deg å skille deg ut. I tillegg kan bruk av bilde hjelpe deg.

Hvor lang skal en CV være?

En Cv skal være på en til to sider. De fleste klarer seg med en side, men du kan vurdere to sider når du har mye erfaring å vise til.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV