Trenger du hjelp med søknad? Vi hjelper deg med både søknad og CV

Å skrive en CV kan være krevende arbeid, og bare det å komme i gang kan være vanskelig nok. gjerne ikke alltid helt hvordan man skal begynne.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag min CV
Innholdsfortegnelse
Innholdsfortegnelse

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag min CV

Først av alt kan vi si at en virkelig god CV og søknad ikke gjør seg selv. Det er ikke bare noen ord du kan trekke opp fra hatten og så tro at søknaden skal komme øverst i bunken.

Arbeidsgiver er på jakt etter en søknad som tydeligvis viser frem informasjonen om hvordan du vil være som arbeidstaker og hva du vil bidra med i jobben du søker på. Samtidig vil de lete etter informasjon som forteller om du vil passe inn med resten av kollegaene.

Ikke minst vil arbeidsgivere vite om du kan håndtere de ulike systemene, har digitale ferdigheter eller noen spesifikke egenskaper som kreves for å utføre jobben du ønsker å få.

Derfor kan det være ekstremt nyttig å få hjelp til å skrive en CV for jobben du søker på. På denne måten er du mye nærmere stillingen du ønsker.

Her skal vi gi deg en komplett guide for alt du må tenke på når du skal få en jobbsøknad ned på papiret. Les gjennom alt og ta i mot de beste rådene du bør følge før du du sender av gårde en søknad på jobben du drømmer om!


hjelper cv

Derfor bør du ta i mot hjelp når du skriver en CV

Mange tenker at en CV er noe de bare slenger sammen raskt og enkelt. Et nødvendig papir som ikke betyr noe. Det er faktisk helt feil, og spesielt for deg som søker på de populære stillingene som man ønsker å få tak i.

I tillegg er det ikke sånn at vi skriver søknad og CV så veldig ofte. Det er kanskje noen man gjør en gang i blant i løpet av livet, og dermed er ikke dette et område hver enkelt arbeidstaker er så trygg på. Det krever at du tar i mot råd og veiledning slik at CV-en din fremstår som solid og god.

Det er heller ikke sånn at det er helt bestemte regler for hvordan en CV skal se ut. Dette kan være store forskjeller mellom ulike bransjer, og ikke minst er det ulike krav til hvilket format som er best egnet for de ulike stillingene.

Derfor bør du bruke litt tid slik at du finner frem til den CV-mal som er mest egnet for både utdanningen din og jobben du søker på.

Det kan være småfeil som avgjør om du får en stilling eller ikke, og derfor kan det være lurt å ta i mot hjelp slik at du ikke går i de klassiske fellene.

Husk at arbeidsgivere mottar mange søknader, og de er blitt litt eksperter på hva de skal se etter når de går gjennom alle søknadene.

CV - kort fortalt

Alle har hørt om CV, men kanskje du er usikker på hva det egentlig er. Det er helt grunnleggende at du vet hvilke type tekst det er du skal skrive. Derfor gir vi deg er kort oversikt over hva en CV faktisk er:

 • CV er forkortelse for de latinske ordene «curricilum vitae», som på norsk kan oversettes til «livets løp».
 • En CV er en kort og informativ tekst om tidligere arbeid, utdanning. kurs og annen relevant informasjon.
 • Gir arbeidsgivere en god oversikt over søknadene til en stilling på en rask og effektiv måte.
 • En CV må alltid være sannferdig. Teksten fungerer som en kvalitetssikring for arbeidsgiver, der han eller hun kan føle seg trygg på at du er egnet for arbeidet de ønsker at du skal utføre.

Dette må du ha med en god CV

Innholdet er jo det viktigste, og det er her en god CV-mal kommer inn i bildet. Velger du en allerede ferdig mal kan du være sikker på at du får med alle opplysninger som er forventet av en CV.

Ved hjelp av en god mal vil du med andre ord slippe å gå i den klassiske fella at arbeidsgiver sitter igjen med tusen spørsmål som du ikke har gitt svar på i din CV. Dette fører gjerne til at arbeidsgiver går videre til nestemann i bunken uten å tenke noe mer på deg.

Avsnittene i CV-en din må være relevante og opplyse om nødvendige fakta, og her er en oversikt over hva du bør få på plass i en god CV:

 • Overskrift
 • Kontaktinformasjon
 • Profesjonelt sammendrag eller karrieremål
 • Avsnitt om arbeidserfaring
 • Avsnitt om utdanning
 • Avsnitt om ferdigheter, både personlige og faglige
 • Eventuelle avsnitt, men bare dersom de er relevante for den aktuelle stillingen

hjelper cv

Bruk et godt format og skap en bra utforming

En søknad skal gi fortelle om deg til leseren på en veldig korfattet og enkel måte, samtidig som du får med alt som er relevant. Dette får du til ved å velge et god format som fremhever det du ønsker.

I tillegg må du huske på at skrifttype vil spille inn på din CV. Vi vet at lesere av en søknad ikke ønsker at du skal være veldig kreativ når det kommer til skriftstørrelse og skrifttype.

Velg derfor en nøytral skrifttype. Vårt beste tips er at du velger mellom følgende: Arial, Cambria, Calibri og Times New Roman

Når det kommer til skriftstørrelse bør du holde deg til 10-12 pkt. Du jan gjerne fr tydelig frem viktige overskrifter ved å endre til litt større skrifttyper her.

Ulike formater du kan bruke i din søknad

Blant norske arbeidsgivere er det i stor grad tre formater som blir anerkjent innen CV-er. Her skal vi raskt vise deg dem:

Det finnes flere ulike formater du kan velge mellom, der noen fokuserer på erfaring, andre på utdanning og noen er også ment for deg som har noen hull på din CV.

I utgangspunktet anbefaler vi alltid det omvendte kronologiske formatet. Et format som passer for de aller fleste, hvor arbeidsgiver ser all relevant erfaring og utdanning i en omvendt kronologisk rekkefølge.

Omvendt kronologisk rekkefølge betyr at du starter med din nyeste stilling eller utdanning i din søknad, og arbeider deg deretter bakover i tid med mer erfaring eller utdanning du har.


I tillegg kan du vurdere en av disse andre om det skulle passe bedre for din søknad:

Et funksjonelt format gir mest oppmerksomhet til dine ferdigheter, og gjemmer litt bort erfaring fra tidligere jobb. Ofte et bra valg dersom du akkurat har fullført studier og mangler relevant arbeidserfaring.

En fordel med det funksjonelle formatet er at u også kan vise til overførbare ferdigheter. Dette vil si ferdigheter du har tilegnet deg i en jobb, som også kan brukes i jobben du søker på.

Et kombinasjon format setter rett og slett sammen flere deler fra de to andre formatene på en veldig god måte. En god løsning for deg som skriver en CV og har både litt utdanning og litt erfaring å vise til.

Få til en virkelig solid start på din CV

Det første du bør prioritere er å få til en vinnende innledning som fanger leseren sin oppmerksomhet med en eneste gang.

Innledning har mye å si for hvordan leseren oppfatter resten av søknaden din, for her skaper du det aller første inntrykket av hvem du er. Dermed bør du legge ned et solid arbeid for å få dette til.

Start selve CV-en med å bruke navnet ditt og andre korte personopplysninger som en hovedoverskrift. Her trenger du ikke bruke mye tid, men bare ta med de enkleste opplysningene. Her er eksempel på hva du skal oppgi av kontaktopplysninger:

 • Navn og gjerne alder
 • Telefonnummer
 • E-post
 • Lenke til din LinkedIn-profil (valgfritt)
📌 Tips: Unngå den klassiske feilen med å bruke en e-post som skaper et helt feilt inntrykk.

Skal du skrive en god CV kan den ikke starte med en e-post du har hatt siden du var 15 år og synest det var veldig morsomt med en tullete e-post. Bruker du denne enda er det på tide at du oppretter en ny e-post som gir et godt førsteintrykk av deg.

Husk at du heller ikke skal bruke e-post knyttet til din nåværende jobb, men bruke en privat e-post. Når e-post er på plass, skal du gå videre til det profesjonelle sammendraget som du bør vie mye oppmerksomhet, og som er helt avgjørende for om du får til en god søknad eller ikke.

Profesjonelle sammendrag

Som vi allerede har nevnt, her er et svært viktig avsnitt på søknaden din. Avsnittet blir også gjerne kalt for en profiltekst, men profesjonelt sammendrag forteller egentlig mer om hva det skal inneholde.

Avsnittet bør kun være på noen få setninger, men setningene bør være veldig overveide, og ikke minst fortelle mest mulig relevant knyttet til din arbeidskarriere.

Ved å skrive noen gode setninger om hva du har oppnådd så langt i din yrkeskarriere, vil det være gode muligheter for at arbeidsgiver legge merke til akkurat din søknad.

Her skal du bruke god tid, du bør nøye velge ut hvilke opplysninger du skal ta med, og ikke minst bruke tall og fakta for å understreke hva du har oppnådd.

Avsnittet kan være krevende å skrive, og her kan du få god hjelp ved å se på noen eksempler slik at du kan komme deg på riktig spor.

En jobbsøknad som har et virkelig godt profesjonelt sammendrag vil være til usedvanlig god hjelp på en CV og søknad.

La oss se på noen eksempler under for å hjelpe deg i gang.

GODT EKSEMPEL
tannlegesekretær


Autorisert tannlegesekretær med over 5 års erfaring innen privat praksis. Hovedansvarlig for å registrere pasienter, svare på telefon og holde en god dialog med pasienter. Ansvarlig for å utføre behandlinger daglig, inkludert tannpleie og tannhelsesjekk, samt røntgen. Nøye i arbeidet med å gjøre klar instrumenter knytte til tannlegen sitt arbeid, samt skape godt samarbeid i et hektisk arbeidsmiljø.


GODT EKSEMPEL
kokk


Dyktig og engasjert kokk med over 10 års erfaring innenfor bransjen med et variert område. Tydelig og strukturert på kjøkkenet med fokus på å skape et godt samarbeid med alle involverte. Solid kompetanse innen mattrygghet og høy kvalitet på alle retter, samt fokus på bærekraftig utvikling av restauranter. reduserte svinn med 15% i tidligere stilling. God evne for å skape mersalg og knytte kontakt med gjester.


Du kan gjerne bruke våre gode CV-maler for å være trygg på at du får med alt du trenger. Det er et av våre beste tips, for det er unødvendig og ikke minst veldig kjedelig å sende en jobbsøknad som mangler vesentlige opplysninger.

📌Tips: En CV-mal gjør det mer sannsynlig at du ender opp med en jobb du ønsker!


hjelper cv

Gode punktlister hjelper CV-en din

En CV skal være en helt kortfattet tekst, og du trenger derfor ikke å utbrodere absolutt alt. Da er en god løsning å bruke fine punktlister så kommer informasjon frem på den beste måten.

Du kan gjerne bruke punktlister på avsnittene om både arbeidserfaring, utdanning og ferdigheter.

Visste du at forskere har undersøkt hvor mye, eller rettere sagt, hvor liten tid arbeidsgivere bruker på en CV? Undersøkelser har konkludert med at de kan bruke så lite som syv sekunder på en enkelt CV.

Dette viser hvor utrolig viktig det er at din søknad kommer med relevante opplysninger på en presis og helt enkel måte.

Her skal vi vise deg noen eksempler på hvordan du kan liste opp arbeidserfaring på en oversiktlig måte i søknaden din.

GODT EKSEMPEL
statsautorisert revisor

Revisjon Vest

Statsautorisert revisor

Bergen

Oktober, 2018 – til dags dato

 • Ansvarlig for oppdatere og holde den finansielle hovedboken dagsaktuell, samt gi rapporter videre til leder.
 • Grundig utføring av kontoanalyse, samt avstemming av føringer mot kontoutskrifter og transaksjoner generelt.
 • Tett samarbeid med teamet for å avdekke og rette opp avvik i revisjon.
 • Ansvarlig for lønnskjøring. Utarbeidet nytt system som kuttet arbeidstimer med 3/t i uken knyttet til arbeidet.

GODT EKSEMPEL
Arkitekt

Strek Design AS

Sivilarkitekt

Oslo

Mars 2015 - Mars 2022

 • Ansvarlig leder kommunale prosjekt
 • Utførte, reviderte og sluttstilte store prosjekter, blant annet "BAS BYGG"
 • Opparbeidet god kunnskaper om modeller innen BIM
 • Samarbeidet tett med alle aktørene for å ferdigstille et vellykket prosjekt

📌Tips: Punktlister gir bra oversikt og får frem opplysningene dine effektivt!

Velg blant alle våre CV-maler for å finne en som passer deg

Siden det finnes så mange ulike stillinger på markedet, sier det seg selv at arbeidssøkere ønsker mange ulike maler. Dette har vi i tankene hele tiden, og derfor har vi utarbeidet flere ulike CV-maler slik at alle skal kunne finne akkurat den malen som passer for seg.

Her hos oss kan du velge blant annet følgende maler for CV:

Profesjonell CV-mal: Utrolig populær takket være sitt rene og klassiske oppsett. Fokuserer blant annet på alt man har oppnådd i arbeidslivet gjennom punkter som for eksempel arbeidserfaring, ferdigheter. Passer innenfor alle bransjer, men kanskje spesielt innen kundeservice, markedsføring og salg.

Enkel CV-mal: Enda en populær mal med sin friske farger og skrifttyper i et velkomponert design. Her får du alle avsnittene tydelige market ved hjelp av solide overskrifter slik at det er lett for arbeidsgivere å hente ut informasjonen. Passer innenfor de fleste bransjer, men kanskje aller mest innen sosiale medier og annen PR, takket være sitt enkle og flotte design.

Moderne CV-mal: Passer for dem som ønsker det ren eleganse, men samtidig med en lite moderne vri. Fokuset på denne malen tidligere arbeidserfaring, stillinger, det profesjonelle sammendraget og utdanning. Kan med fordel brukes av absolutt alle som søker på en ny stilling, men er spesielt fremtredenen innen helse, oppvekst, utdanning og salg.

Funksjonell og profesjonell mal: Har du noen hull på CV-en din av ulike årsaker? Da er den funksjonelle malen godt egnet for akkurat deg. Malen fokuserer nemlig på utdanning og ferdigheter, og unngår å sette fokuset på den kronologiske rekkefølgen når det gjelder tidligere arbeidserfaring og utdannelser.

Etter at du har funnet deg en virkelig god CV-mal som hjelper deg med å få alt på plass på rette steder, skal vi gå videre til neste steg. Nemlig hvordan du kan gjøre din CV mer personlig.

Å være litt personlig hjelper CV-en din

Du blir kanskje litt forvirret nå, og det kan vi godt forstå. Vi har jo nemlig sagt hvor viktig det er å følge en mal slik at alt kommer på plass på de rette steder, så skal du nå gjøre den til din egen personlige CV.

Vi mener ikke at du skal legge til alle mulige avsnitt slik at du ender opp med en rotete og uhåndterlig CV. Du skal holde CV-en kort, men gi personlige opplysninger som er relevante og på den måte kan hjelpe deg med å skaffe deg stillingen du ønsker.

Vi ønsker rett og slett at du gjør noen små grep slik at din CV sier noe om deg personlig. Dette kan hjelpe deg med å bli valgt ut som den helt riktige kandidaten for stillingen du søker på.

Arbeidsgivere vil også sette pris på disse små justeringene som gjør at akkurat du skiller deg ut fra alle de andre søkerne.

Underveis når du skriver kan du tenke at alt skal fortelle noe om deg som person. Dette gjelder både ferdigheter, arbeidserfaring og ikke minst det profesjonelle sammendraget. Igjen handler det om deg som person i en arbeidssituasjon, ikke som en far, mor, søster eller bror.

Etter at alle avsnittene er skrevet kan du opprette eventuelle avsnitt for å tilføre den informasjonen som er relevant for stillingen du søker på. Dette er en fin måte å skille deg ut fra den andre søkerne, som gjør at arbeidsgivere lettere legger merke til akkurat din søknad.

Eventuelle avsnitt kan inneholde informasjon om spesielle digitale ferdigheter du mester. Det kan også være snakk om verv du har på fritiden som sier noe om deg som person og samfunnsyter.

Eller det kan være publikasjoner om deg og arbeidet ditt som har fått ekstra oppmerksomhet. Enkelte velger også å legge til fritidsinteressene sine , fordi dette og sier noe om hvordan du er som person. En som driver aktivt med fallskjermhopping vil definitivt skille seg ut blant de andre søknadene.

Husk en viktig ting om ekstra avsnitt på din CV. Skriv dem kun opp dersom de tilfører noe positivt, og dersom du faktisk har plass til dem.

⚠️Husk: Du skal ikke bytte vekk et avsnitt om viktig arbeidserfaring for å fortelle at spiller fotball på laget til Old Boys.


hjelper cv

Husk alltid viktige nøkkelord for jobben du søker

Alle arbeidsgiver nevner viktige nøkkelord når de skal formulere stillingsannonser. Det er svært viktig at du er klar over dette når du skal skrive din jobbsøknad.

Derfor starter alltid en jobbsøknad ved at man leser en stillingsannonse grundig og finn frem til de viktige nøkkelordene.

Vi skal vise deg noen eksempler her:

 • Dersom en leder innen helse skriver i en annonse at de er på jakt etter sykepleiere som har kjennskap til til DIPS-systemet, er dette noe du bør ta med i din søknad.
 • Søker du på en lærerstilling og rektor etterlyser tydelig klasseledelse, må du være sikker på at du får dette med i søknaden.
 • Ønsker du en stilling innen salg og service, vil naturlig nok god kundeservice være et viktig ord du inkluderer i søknaden din.

Bruk eksemplene som hjelp, og gå nøye gjennom stillingsannonsen. På denne måten kan du få med deg viktige ord under både det profesjonelle sammendraget, arbeidserfaring og ferdigheter.

Ved hjelp av viktige nøkkelord øker du mulighetene betraktelig for å ende opp med et intervju for stillingen.

📌Tips: En bra CV inneholder alle viktige nøkkelord som du får gjennom stillingsannonsen.

Bør du ta med et bilde eller ikke på en god CV?

Kanskje du ikke helt forstår hvorfor vi stiller akkurat dette spørsmålet, for det kan man vell bare gjøre dersom man vil? Nei, det er nok ikke så enkelt.

Det er både fordeler og ulemper ved å inkludere et bilde på din CV. La oss ta deg kjapt gjennom dem nedenfor.

Fordeler med et bilde på CV

Skal du arbeide innen modellbransjen er det naturlig nok viktig at du tar med et bilde, men dette gjelder også dersom du skal søke på stillinger innen salg og service.

En som arbeider med kundeservice møter daglig bedriften sine kunder, og er på mange måter bedriftens ansikt utad. Her kan det være lurt at du tar med et bilde på din søknad.

I tillegg er det også en fordel fordi et bilde skaper et mer personlig forhold til arbeidsgiveren når han eller hun leser søknaden din. Det igjen fører til at leseren lettere husker deg og arbeidsgiver har allerede et forhold til deg personlig når du møter til ditt første intervju.

I tillegg skaper et bilde også et flott format på din CV sammen med resten av teksten din.

Ulemper med et bilde på CV

På det norske arbeidsmarkedet er det helt opp til søkeren om han eller hun ønsker et bilde på sin CV og søknad. I enkelte andre land, for eksempel Tyskland, er det strenge regler som sier at ikke er tillat å ta med et bilde på en CV. Bakgrunnen for dette er at ingen skal bli diskriminert for kjønn, hudfarge og alder.

Skal du søke på jobb i utlandet bør du alltid først sjekke reglene før du sender av gårde søknaden din.

Alt i alt, det er helt opp til deg hva du ønsker. Du vil heller aldri velge feil dersom du ikke tar med et bilde. Føler du at et bilde tilfører noe positivt, så tar du det med.

Tenker du derimot at du vil utelukkende bli innkalt for et intervju på bakgrunn av din arbeidserfaring og utdannelse, velger du å la være.

Viktig huskeliste for valg av bilde på en god CV

Bestemmer du deg for at du skal legge ved et bilde, er det avgjørende hvilke bilde du tar med. Bildet skal gi en positiv effekt, og du kan virkelig sette ut arbeidsgiver om du velger et helt feilt bilde.

Her har vi laget en huskeliste over hvordan du bør finne frem til et egnet bilde som passer på din jobbsøknad.

 • Vis frem din profesjonelle side. Velg et antrekk som passer for den aktuelle stillingen. Uansett hvilke bransje du søker jobb i bør du unngå at du viser for mye hud, eller ha på treningsklær, caps og solbriller.
 • Bilde bør være i et godt format . Beste løsning er å velge et utsnitt der du er synlig fra brystet og opp. Et bilde i helfigur blir sjelden bra.
 • Ta kun med deg selv på bildet. Selv om du er veldig fornøyd med et gruppebilde, egner absolutt ikke dette seg på en jobbsøknad, heller ikke at du beskjærer kun deg selv ut fra det.
 • Velg en nøytral og god bakgrunn. Ved å gjøre dette blir fokuset rettet mot deg, og ikke noe spennende i bakgrunnen.
 • Legg ved et oppdatert bilde. Har du ikke noe nyere bilder som er profesjonelle, må du ta deg tid til å ta et nytt.

Våre maler hjelper CV-en din

Her på vår nettside finner du mange nyttige verktøy for å skape en virkelig god CV og søknad som vil vinne helt frem til toppen av bunken. Vi vet at å skrive CV er krevende, og ønsker å hjelpe deg på veien. Det er flere veier du kan gå for å nå målet ditt.

Velger du blant våre gode CV-maler vil du få en profesjonell og godt tilpasset CV. I tillegg kan vi vise deg ulike CV-eksempler innenfor mange yrker. Dette er komplette CV-er der du kan hente tips til de ulike avsnittene på din egen søknad. I løpet av få minutter kan du ha en helt ferdig CV som garantert vil hjelpe deg med å være et steg nærmere jobben du ønsker.

Søknad og CV klar på 1, 2, 3

Her på siden vår finner du tre enkle steg for hvordan du kan få klar en god CV ved hjelp av tre enkle steg.

 1. Velg en mal: Finn en som fanger interessen din og som passer innenfor din bransje.
 2. Fyll inn feltene: Legg riktige opplysninger på de rette stedene.
 3. Last ned din CV. Alt er klart og du kan laste ned CV-en din i ulike formater, alt etter hva som passer deg best.

hjelper cv

En jobbsøknad består av både en CV og søknad

Etter at du har fått en CV i boks, er det på tide med det siste steget. En jobbsøknad består nemlig også av et kort følgebrev, gjerne det man før i tiden kalte søknad eller søknadstekst.

Et følgebrev er vanligvis et dokument på én side som du legger ved din CV når du sender inn søknaden din til en jobb du søker på. En feil mange gjør er at de tror ikke at et følgebrev er så viktig, men det er ikke helt riktig. Følgebrevet kan faktisk være avgjørende for å legge frem søknaden din for arbeidsgiver.

På CV-en din har du fått frem dine kvalifikasjoner og ferdigheter, og i følgebrevet kan du gjerne være litt mer personlig på en god måte. Dette kan igjen føre til at du klarer å skille deg mer ut blant alle andre søkere, og ikke minst imponere arbeidsgiver nok til at du få mulighet for å komme på et intervju.

Enkelt forklart gir følgebrevet ansettelseslederen en oversikt over innholdet i CV-en din. Samtidig kan det være en sjanse for deg til å introdusere og selge deg selv videre. Dette brevet må være overbevisende nok til å vise din potensielle arbeidsgiver at du er verdt å bli intervjuet og til slutt bli ansatt.

Vi skal her se på et eksempel slik at du kan få et godt inntrykk av hvordan du kan skrive ditt eget følgebrev som du kan legge ved din jobbsøknad.

GODT EKSEMPEL
Til Morten Bjorøy,

Jeg er Martin Helle, en grafisk designstudent ved Universitet i Bergen, kull 2018.


Jeg skriver for å uttrykke min interesse for å bli med teamet deres i HageDesign AS, gjennom deres program for praksis. Jeg har lenge fulgt arbeidet til bedriften. Det er ikke få ganger at arbeidene deres har vært til stor inspirasjon for at jeg har hatt et ønske om å fullføre min utdannelse som grafisk designer.


Mine spesialfelt inkluderer oppretting av logo, samt design for plakat og emballasje. Verktøyene jeg bruker inkluderer Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, CorelDRAW og mange andre. Jeg har deltatt i flere kunstkonkurranser på universitetet og har nylig vunnet førsteplassen for Beste Plakatdesign, våren 2020.


Det ville være en drøm som ble oppfylt om jeg fikk mulighet til å lære førstehånds fra ditt grafiske designteam og være til hjelp for din bedrift.


Takk for at du tok deg tid til å lese søknaden min. Jeg vil gjerne møte deg for å diskutere hvilke viktige steg jeg kan ta videre på min yrkeskarriere.


Som du forstår tilfører et personlig følgebrev mye til en søknad. Her er det ikke bar erfaring og utdannelse som kommer frem, men mer personlige detaljer om deg selv.

⚠️ Husk: Ta alltid skal ta med et følgebrev, så lenge det ikke er spesifisert i en annonsen at du ikke trenger.

Referanser på CV og søknad

Før i tiden var det alltid vanlig at man førte opp referanser som en potensiell arbeidsgiver kunne ringe. Meningen med referanser var at man ved hjelp av en telefonsamatale kunne forhøre seg om hvordan en søker fremsto som arbeidstaker.

I dag er det ikke like vanlige, noen arbeidsgivere er interessert i referanser, andre er mer opptatt av å skape sitt eget inntrykk av søker ved hjelp av CV og intervju.

Derfor trenger man ikke lenger å opplyse om referanser fra tidligere jobber i en søknad. Man kan heller skrive at man kan oppgi referanser ved behov. Ønsker du å opplyse om referanser er det ingen som blir fortvilet over dette. Har du derimot kort plass på søknaden din, er avsnittet om referanser et du kan sløyfe.

For deg som er ung, og kanskje skal ut i arbeidslivet for første gang, kan referanser være mer nyttig på søknader. For det første er nok ikke jobben du søker på noe som krever svært høy utdanning. Dette gjør at personlige egenskaper er viktigere, og gode referanser kan fremsnakke deg.

Dermed kan referanser på søknad hjelpe deg litt på veien i en god søknad. Dersom du ikke har jobbet før kan du bruke en lærer, trener eller fra andre fritidinteresser som referanser.

⚠️ Husk: Du trenger ikke å sette inn referanser, men for en person som ikke har veldig mye erfaring kan det være nyttig.

Skaff deg et intervju ved hjelp av en solid jobbsøknad

Regelen er veldig enkel, for å få en jobb må du få til et intervju, og for å få et intervju trenger du en virkelig god jobbsøknad. Derfor starter alle nye jobber med at du mp skrive søknader.

Gjennom søknader får arbeidsgivere kjennskap til deg som arbeidstaker, og jo mer interesse du fanger, jo større er sannsynligheten for at arbeidsgiveren kommer til å ringe akkurat deg.

Derfor trenger du altså en bra CV, og vi vet at jo bedre den er, jo lettere er det for deg å ende opp med en stilling du ønsker.

Bruk derfor mye tid for å undersøke litt angående hvordan man skal skrive en god CV. Alternativt kan du velge å skaffe deg hjelp hos CV Eksempel.

På vår nettside finner du all relevant informasjon du trenger, og de beste tips for å lage en CV som skaffer deg et intervju og dermed en jobb du søker på.

📌Tips: Få hjelp hos oss for å skaffe deg jobben du ønsker.

Søknader fungerer som kvalitetssikring

Hensikten med en CV er at arbeidsgivere kan kvalitetssikre potensielle arbeidstakere. Når man mottar flere søknader forventer man at det som blir sagt er sannferdig og at arbeidstaker innehar alle kvalifikasjoner og ferdigheter som kreves for stillingen.

Vårt tips er at du alltid passer på at du skriver inn alle nødvendige opplysninger. Noe som ofte kan skje er at man glemmer en enkelt opplysning, og dermed legger arbeidsgiver din søknad nederst og kaller noen andre inn til intervju.

Unngå den klassiske feilen ved å pynte på en søknad og CV

Det kan være fristende, og flere søkere går i fellen, å legge til mer opplysninger og gjerne gjøre seg selv litt bedre enn de egentlig er. Dette er en ting man absolutt bør unngå.

Arbeidsgivere ser jo med en gang under et intervju om du har lagt til ting som ikke stemmer.

Skulle du ha noen hull på din søknad, er det egentlig bedre å være ærlig på det fra starten av. Du trenger ikke å utbrodere, men bare gi kort og enkle opplysninger slik at leseren ser at du selv er klar over dette.

📌Tips: Prøv å vær ærlig om hull på en jobbsøknad på en profesjonelle måte som tar seg bra ut.

Vi hjelper CV-en og søknaden din

Strever du litt fortsatt og vet ikke helt hvor du skal begynne? Vi vet at det kan virke overveldende å skrive en søknad og CV. Du begynner kanskje å skrive med de beste intensjoner, så stopper det litt opp underveis. Det kan skje den beste.

Derfor står vi klar for å gi deg all hjelpen du har behov for når du skriver din CV. Bruk våre gode maler for både CV og søknad slik at du kommer deg i mål på en god måte.

Jobben går mye lettere, du vil føle deg trygger når du skriver og etterpå kan du være sikker på at alt er på plass.

Ved hjelp av en god CV og søknad kan du får en komplett jobbsøknad som vil hjelpe deg med å bli innkalt til intervju, og deretter ender du trolig opp med stillingen du ønsker deg.

Bruk både våre CV-maler og CV-eksempler når du skal skrive din CV for å få skaffe deg et intervju til jobben du søker på.

Slik lager vi din CV og søknad helt personlig

Selv om du velger en av våre maler, vil din søknad fremstå som personlig når jobben er gjort. Dette gjør man ved å skrive inn personlige opplysninger, føre på interesser eller annen informasjon som er relevant.

Når du skriver inn utdanning, erfaring og ferdigheter blir en søknad med en gang knyttet til deg og dine kvalifikasjoner.

Det er ikke en CV-mal som gjør at en CV ikke blir personlig. En CV-mal hjelper deg mer ved å legge inn all relevant informasjon på en god måte. Dermed kan du føle deg trygg på at du lager en CV som fremstår som komplett.


hjelper cv

FAQ - Ofte stilte spørsmål om CV og søknad

Hvordan kan jeg skrive CV og søknad som er virkelig god?

En god CV skriver man gjerne ved hjelp av gode CV-eksempler og CV-maler. Det er sjelden vi må skrive CV og derfor trenger de fleste av oss mye hjelp for å dette til på en god måte.

Hva er forskjellen på søknad og CV?

En søknad består av to deler, den ene delen er en CV og den andre delen er følgebrevet. En CV og et følgebrev utgjør til sammen din jobbsøknad.

Hva skal være med i en jobbsøknad?

En jobbsøknad inneholder i hovedsak to deler. Den ene delen er en god CV, og den andre et vinnende følgebrev. Disse to delene utgjør til sammen en god jobbsøknad.

Hvordan får jeg stillingen jeg drømmer om?

Du øker sjansene dine betraktelig for å ende opp med stillingen du ønsker ved å skrive en god CV som gir arbeidsgivere et virkelig godt inntrykk. Bruk tid og les deg opp på hva du trenger for å skape en vinnende CV.

Hva er det viktigste jeg må huske på når jeg skal skrive CV?

Det viktige når du skal lage en god CV er å starte med en god CV-mal slik at du får med alle avsnitt. Videre bør du se på en del CV-eksempler for å finne frem til rette formuleringer.

Ser arbeidsgivere om man har fått hjelp og tips til å lage en bra CV?

Nei, det kan ikke leseren av en søknad oppdage. En CV-mal hjelper deg kun med å få på plass de rette avsnittene på en hensiktsmessig måte.

Lag din CV med de beste malene

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV