Eksempel på CV for veileder som gir deg jobben

En av hovedårsakene til at en veileder CV avvises er på grunn av dårlig struktur og dårlig formatering. Du har kanskje de beste ferdighetene og presterte eksepsjonelt i dine tidligere jobber, men hvis søknaden din ikke viser det, kommer det ikke til å fange arbeidsgiveren sin oppmerksomhet.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Ekstra informasjon om en rådgiver sin CV

Markus Hansen  
Rådgiver
98 89 09 90
markushansen@gmail.com

Profesjonelt sammendrag
Dedikert rådgiver med to års erfaring med å bygge og beholde høypresterende team. Dokumentert merittliste med å bygge og effektivt implementere viktige forretningsinitiativer gjennom strategiske relasjoner med alle interessenter.

Utdanning

Bedrifstledelse, Master
BI Bergen
Uteksaminert 2019

Ferdigheter

 •  Kunnskap om fusjoner og oppkjøp
 •  Vurdering av kundens behov
 •  Kundeservice
 •  Innenlandsk og internasjonal erfaring
 •  Kontroller for kvalitetssikring
 •  Kundeforhold
 •  Fleroppgavestyring
 •  Analytisk
 •  Strukturert


Arbeidserfaring

 •  Økte salget til mer enn $5 millioner ved å bygge positive relasjoner med kunder.
 •  Håndhevet eksisterende selskapspolicyer og oppdatert for å holde deg oppmerksom på stadig skiftende markeder.
 •  Holdt oversikt over månedlige budsjetter og rapporter og oppnådde økonomiske mål konsekvent.
 •  Overvåket bedriftskommunikasjon for enhetlig datainnsamling og nøyaktig datadeling.

Hvis du har følt deg som en hamster på hjul i det siste når det kommer til jobbsøking, men fortsatt ikke får en telefon om et intervju? Ikke mist håpet. Vi forstår hva du går gjennom og ønsker å hjelpe deg med det. Derfor har vi laget denne trinnvise guiden for å hjelpe deg som øker sjansene betraktlig for at du blir innkalt til et intervju.

Hvis du planlegger å søke deg over til en ny bedrift, eller ønsker å starte på nytt, er en CV det første du sender inn. Vi har utarbeidet en komplett guide for å veilede deg gjennom det hele, slik at du endelig får den jobben du vil ha. I denne artikkelen får du se et helt ferdig CV-eksempel, nyttige tips og alt du trenger for å komme i gang.

En veileder, gjerne også kalt rådgiver, arbeider som oftest i det offentlige her til lands. Enkelte private ansetter også en rådgiver, men de fleste stillingene finner man i offentlig sektor.

Arbeidsoppgavene kan være varierte, men som oftest innebærer denne type stillinger at man skal kunne analyser, gjøre vurderinger og til slutt ha klar ulike forslag til løsninger. I tillegg kan arbeidsgiver forvente at en rådgiver skal kunne gi opplæring, foreta utredninger eller legge frem forskjellige saker høyere opp i systemet.

For rådgivere finnes det i hovedsak to stillingssatser . Arbeider man med høyere saksbehandlere i offentlig og privat virksomhet ligger gjennomsnittslønnen på 644 640 kroner i året, mens saksbehandlere innen sosiale ytelser tjener 537 240 kroner per år.


Veileder CV

CV-eksempel for veileder

Sjekk ut også ut våre CV-eksempler for kundeservice.

Slik skriver du din veileder CV

Å skrive en CV er en av de vanskeligste delene av jobbsøking. Velger du å sette av tid til å forberede deg, stå i det gjennom prosessen og faktisk gi alt, da blir det så bra at arbeidsgivere ikke får muligheten til å avslå søknaden din. La oss ta det trinn for trinn, og v begynner med det første trinnet som er å få på plass riktig oppsett og struktur for søknaden.

En god CV har et godt oppsett

Det er ingen tvil om at en rotete CV raskt går nederst i bunken, og det forstår vi godt. Arbeidsgivere vil ikke bruke lang tid på å finne frem til opplysningene som er aktuelle for dem.

Dette kan du unngå ved å legge til kulepunkter og bruk farger som ikke er for voldsomme. I tillegg bør du bruke en nøytral skrifttype, og holde deg til den gjennom hele CV-en din.

Det siste du skal tenke på er at skriftstørrelsen skal være mellom 10-12 pkt., samt at du legge rtil overskrifter med enten litt fetere skrift eller større størrelse.

📌 Husk: En rådgiver skal fremstå profesjonelt, både skriftlig og muntlig, og derfor skal du ikke falle for å lage en svært kreativ og fargerik CV.

En god CV har riktig struktur

Strukturer alltid CV-en din i omvendt kronologisk rekkefølge. Det vil si at du alltid starter med de nyeste arbeidserfaringene eller studier.

Du starter først og fremst med overskriften, deretter skriver du opp din nylige utdannelse etterfulgt av arbeidserfaring. Etter dette avsnittet skal du føre opp dine ferdigheter og eventuelle ekstra avsnitt som er relevante for stillingen du søker på. Dette kan du lese mer om lenger nede, og få tips til hvilke ekstra avsnitt som er aktuelt for deg som skal arbeide som rådgiver.

📌 Husk: En rotete CV skremmer leseren. Hold CV-en din velstrukturert og feilfri.


Veileder CV

Start med overskriften på CV og søknad

En overskrift er det første arbeidsgiverne ser, så den må gi en positivt inntrykk av hvem du er slik at de leser resten av din søknad. Start med navnet ditt, fortsett med stillingstittelen din, legg til telefonnummeret ditt og til slutt e-postadressen din.

👉 Prøv alltid å ha en e-postadresse med fullt navn uten for mange tegn og numeriske.

Hvis du bruker den som ble opprettet i din ungdom, kan det hende at den ikke fungerer så godt på en CV. Opprett en profesjonell hvis du ønsker å øke dine sjanser for å bli ansatt i en stilling som rådgiver.

La oss vise deg dette ved hjelp av et dårlig eksempel og et godt eksempel på hvordan man skal skrive overskriften:

Dårlig eksempel

Jonny Henriksen

Jonnyboy128991@gmail.com

96 78 98 89

Grunerlokka 67, Oslo

Rådgiver


Godt eksempel

Jonny Henriksen

Senior rådgiver

96 78 98 89

jonnyhenriksen@gmail.com


Ved første øyekast er det kanskje ikke så lett å se hva som er feil i det første eksempelet, men ta gjerne en ekstra titt så oppdager du forskjellene. E-postadressen er svært så uprofesjonell, og stillingstittelen er veldig uklar og gjemt helt nederst. Rådgiverstillinger er et vidt begrep, og du bør legge til området du spesialiserer deg på for å være tydelig med arbeidsgiver helt fra starten av.

Profesjonelt sammendrag som passer for stillingen du søker på

Et profesjonelt sammendrag for rådgivere er en kort beskrivelse av dine erfaringer og prestasjoner fra tidligere jobber. Det skal være på ca 3-4 linjer og skal fremheve kjerneferdighetene dine.

Det lar arbeidsgiverne raskt skanne din søknad og forstå hvem du er allerede på de første linjene, noe en hver arbeidsgiver ønsker. Avsnittet skriveer du inn rett etter overskriften i din søknad.

Du kan skrive en CV for jobben som rådgiver, og heller ta med et karrieremål. Dette er som oftest bare aktuelt for deg som er helt fersk i denne typer stillinger.

La oss ta en titt på noen eksempler, og gi deg noen flere tips på veien:

Godt eksempel
Menneskeorientert og svært dedikert rådgiver med to års ledererfaring fra å øke produksjonen, minimere nedetid og lederskap. Økte salget fra 3 millioner til 4,4 millioner og økte KPI-er.

Dårlig eksempel
En dreven og fokusert person som er dyktig til å levere, lede og gjennomføre mange prosjekter i et svært utfordrende miljø. Evne til å jobbe godt med kunder og lære for å bidra bedre til organisasjonen.

Hvilken tror du vil tiltrekke rekrutterers oppmerksomhet? Den første, ikke sant? Hva er så bra med det? Det er tallene! Du bør ikke legge til «Jeg har mange års erfaring».

Tall er alltid bedre enn å bare legge til "mange år" eller "flere" i CV-en din.

Betyr "mange" her tre år? 5 år? Eller 9 år? Du skjønner, det er så vagt, og arbeidsgiver vil umiddelbart avvise profilene når den første setningen er uklar.

Du må skrive sammendraget ditt som det første eksemplet. Det viser at du har to års erfaring, og i løpet av den tiden økte du salg og KPI – det er tallene som skiller deg fra resten av flokken.


Veileder CV

Arbeidserfaring som matcher jobben du søker på

Den første delen av CV-en din er avsnittet om hvilke yrkeserfaring du har, med mindre du er svært fersk innen yrket. Du må legge til alle prestasjoner du har oppnådd i jobben, ansvaret du har hatt og antall år du jobbet for arbeidsgiver.

Arbeidsgiverne vil vite om du kan håndtere ansvaret godt nok og være et verdifullt tillegg. Dette kan de se ved hjelp av hva du har gjort tidligere og om du passer eller ikke. Akkurat dette er hvorfor denne delen er avgjørende i søknaden.

📌 Tips: Husk at alle har akkurat vært ferdig med sin utdanning, og du kan ikke vise til relevant arbeidserfaring. Bruk gjerne erfaringen du har fra praksisplasser, eller andre stillinger med som viser overførbare ferdigheter.

Avsnittet om arbeidserfaring bør ikke være for lang eller for kort, og tilpass CV slik at den passer best mulig for jobben du søker på. Du bør begynne med å legge til navnet på organisasjonen og perioden for arbeidet der. Du må også legge til din stillingstittel og til slutt fører du opp arnvarsoppgaver du har hatt i en punktliste.

La oss se på noen eksempler på hvordan denne delen bør se ut for både en nyutdannet og en med bred erfaring.

Godt eksempel for en nylig utdannet søker
 • Reduserte selskapets operasjonelle risikoer og utarbeidet prognoser ved å evaluere ytelsen og økonomiske data, og antall ansatte.
 • Utviklet effektive forretningsstrategier, systemer og prosedyrer for å heve den operasjonelle ytelsen til ledelsen.
 • Forenklet prosedyrer for å øke fortjenesten og øke bevaringen av kunder.

Godt eksempel for en søker med bred erfaring
 • Administrerte kampanjeteam og utviklet nye markedsføringsstrategier som økte markedsandelen med 12 %.
 • Oppnådde suksess med å overvåke 30 prosjekter for omstillinger og deltok i organisatoriske programmer for endring og implementering.
 • Genererte og administrerte det årlige driftsbudsjettet, som førte til at man ikke gikk utover budsjettet.

Vær ærlig om hva du har gjort i din forrige jobb. Aldri lyv i en CV. Selv om det er en hvit løgn, bør den fortsatt ikke inkluderes for enhver pris. Det du heller skal fokusere: tilpass din CV og søknad slik at det stemmer overens med det arbeidsgiver skriver at de er på utkikk etter.

Vi har komplett guide for administrativ sekretær CV her.

Utdanning er med i en god CV

En CV uten et avsnitt om utdanning er ufullstendig. Det gir nemlig arbeidsgiverne et godt bilde av kvalifikasjoner søkeren har. Selv om det ikke alltid er den primære faktoren, bør du alltid ta det med når du skal skrive CV. Inkluder universitetet eller høyskolen du ble uteksaminert fra, legg til karakter, eksamensår og andre kurs som ble gjennomført underveis i studiene.

Skal du begynne med utdanningen eller arbeidserfaringen?

Noen sier at det er erfariengen som skal komme først, mens andre sier det er bedre å begynne med utdanningen. Det hele avhenger av om du er nyutdannet eller en rådgiver med noen års erfaring.

For de som akkurat er ferdig med studiene er det forståelig at man ikke har en solid erfaring å vise til, så å legge til informasjon om akkurat dette øverst gir ikke mye mening. (Med mindre du har vært i praksis). Du skal heller starte med utdanning. Har du derimot mye erfaring, begynn med å fortelle hva du har gjort for ditt tidligere selskap.

Hvordan skriver du utdanningen din på en riktig måte?

Den generelle måten å skrive det på er ved å legge til navn på universitet eller høyskole, nøkkelkvalifikasjoner, spesialiseringen din, året for eksamen og karakter. Du kan også legge til eventuelle ekstra ansvarsområder, prestasjoner eller priser mottatt i denne delen som stemmer overens med jobben du søker på.

Rådgivere er gode på ledelse og har lederegenskaper. Så hvis du har demonstrert noen lederroller under studiene eller var et aktivt medlem av en studiegruppe der du har ledet flere personer, kan du inkludere det på din jobbsøknad.

Godt eksempel

Bedriftsadministrasjon,

BI Bergen

Mai 2019

Kursarbeid

 • Ledet team på 4 medlemmer for business case-studier. Mottok prisen for beste prosjekt.
 • Deltok aktivt i skolens virksomhetsledelse og arrangerte arrangementer regelmessig.


Veileder CV

Ferdigheter tilpasset stillingen du søker på

Som rådgiver må du ha både myke ferdigheter og harde ferdigheter, og du må inkludere dem i din jobbsøknad. Men sørg for at ferdighetene du gir informsjon om, samsvarer med stillingsbeskrivelsen til selskapet du søker jobb hos.

Selv om de fleste ferdighetene generelt er de samme, prøv å ta spesifikke nøkkelord rett fra stillingsbeskrivelsen (selvfølgelig skal du ikke legge til en spesiell ferdighet bare fordi den er nevnt for en stilling) og skriv dem i CV-en din.

Her er de viktigste personlige ferdighetene man trenger i stillingen som rådgiver:

 • Teamarbeid
 • Fleksibel
 • Skriftlig kommunikasjon
 • Muntlig kommunikasjon
 • Tidshåndtering
 • Detaljorientert
 • Menneskekjenenr
 • Sterke lederegenskaper
 • Kreative problemløsning
 • Løsningsorientert

Her er det viktigste faglige ferdigheter for stillingen som rådgiver:

 • Budsjettering
 • Kundeservice
 • Kapitalinvestering
 • Kontoadministrasjon
 • Markedsføring
 • POS-systemer
 • Ytelsesvurderinger
 • Forretningsutvikling
 • CRM-systemer
 • Prosjektledelse
 • Produktutvikling
 • Strategier for prosessforbedring
 • Håndtering av sikkerhetshendelser
 • Evaluering av ansattes prestasjoner
 • Håndtering av driftsansatte
 • Årlige medarbeidersamtaler
 • Bedriftsadministrasjon
 • Tilsynserfaring
 • Prosessforbedringer

Andre overskrifter som er aktuelle i din CV og søknad

Disse overskriftene og avsnittene vil handle om deg utenfor den profesjonelle delen av deg. Det er det du gjør utenfor arbeidet som definerer deg, og på en måte hjelper det en potensiell arbeidsgiver til å forstå deg utenfor arbeidsområdet og om interessene dine ligner på arbeidsinteressene dine.

Datakunnskaper og sertifiseringer

Veiledere trenger ikke å kunne teknisk sjargong eller ha svært avanserte dataferdigheter. Det er tilstrekkelig å ha grunnleggende kunnskap om MS Word, MS Excel og MS Powerpoint.

Interesser OG FRIVILLIG ARBEID

Du kan legge til denne overskriften, eller hvis du foretrekker det, kan du hoppe over denne delen. Her må du inkludere interesser som er i tråd med jobbkravet. En veileder kan være interessert i å administrere og håndtere mennesker, og hvis du har utført frivillig arbeid eller gjort noe i nabolaget ditt som forteller om ferdighetene dine, kan du legge det til i søknaden. Husk at frivillig arbeid alltid sier noe positivt om et menneske.

Språk

Hvis du er dyktig i flere språk, kan du legge til denne delen. Det vil være et flott tillegg ettersom du vil være i stand til å håndtere flerkulturelle kunder, og det er noe de fleste arbeidsgivere ser på. Språk er makt, og en viktig del av arbeidet som leder.

Her kan du lese om ferdigheter for stillinger innen kundeservice .


Veileder CV

Sammendrag: Nøkkelpunkter for å skrive en god CV og søknad

Her er en rask oversikt over hva vi har diskutert så langt om å utarbeide en CV for rådgivere:

 • Hold din CV i omvendt kronologisk rekkefølge.
 • Ha en konsekvent utforming med ryddig design og profesjonelle farger
 • Begynn med arbeidserfaringen hvis du hatt jobb hos en bedrift
 • Begynn med utdanning hvis du er ferskere
 • Legg til relevante ferdigheter som stemmer overens med arbeidsbeskrivelsen for veilederen
 • Inkluder eet ekstra avsnitt for å i arbeidsgiveren et bedre bilde av hvem du er
 • Til slutt, lag et gjennomtenkt, skreddersydd følgebrev som gir mer innhold til din søknad

Skriv et følgebrev som passer til stillingen du søker på

Å lage et følgebrev er svært viktig når du skal slke ny jobb. Å legge til et følgebrev vil alltid øke sjansene for å bli ansatt.

Inkluder mer detaljer om utdanning, erfaring, ferdigheter og interesser som stemmer overens med stillingsbeskrivelse i følgebrevet ditt. Gå gjennom den offisielle nettsiden til selskapet og få en ide om hva de gjør og hvilke egenskaper de ser etter i sine ansatte.

💡 Følgebrev lar deg markedsføre deg selv og gjøre underverker hvis det gjøres riktig. Ta deg tid til å forme følgebrevet godt. Det er din viktigste sjanse til å fange oppmerksomheten til arbeidsgiverne.

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hvilket ansvar har en rådgiver?

En rådgiver styrer driften og er ansvarlig for å skape en jevn arbeidsflyt på tvers av organisasjonen. Teamledelse, opplæring og forhandlinger kommer naturlig for en rådgiver som håndterer alt sammen på en profesjonell måte.

Hvordan skriver man ferdigheter på en CV?

Ferdigheter bør være oppført i punktliste for at leseren lett kan skumme gjennom, og det er viktig at du tar med både personlige og faglige ferdigheter i CV-en din. Du kan ta en titt på vårt avsnitt om "ferdigheter" for et bedre bilde.

Hvordan beskriver jeg en rådgiver på en CV?

Du kan beskrive enrådgiver ved å følge vår detaljerte veiledning ovenfor og bruke en blanding av dette som passer for deg. Du kan også bruke våre perfekte CV-maler, CV-bygger eller snakke med karriereekspertene våre for raskt å lage en CV som forklarer dine ferdigheter som rådgiver.

Hvordan nevner du rådgiver på en CV?

Lag tittelen rådgiver i CV-en din og beskriv veilederoppgavene i ditt profesjonelle sammendrag. Du kan også legge til informasjon om din tittel under avsnittet om arbeidserfaringen din. For en perfekt CV må du legge til ferdighetene, arbeidserfaringen og skrive hvordan du kan hjelpe firmaet med å nå sine mål. Vår CV-bygger kan hjelpe deg med det hvis du trenger mer hjelp.

Lag din CV med de beste malene

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV