CV-mal for tur guide: en steg-for-steg guide til å skrive din CV

Å skrive en effektiv CV for stillingen som tur guide krever at du fremhever dine relevante ferdigheter og kvaliteter for å tiltrekke potensielle arbeidsgivere. En av de mest etterspurte kvalitetene for denne stillingen er evnen til å gi engasjerende og informativ formidling, noe som kan gjøres ved å illustrere tidligere erfaringer fra lignende roller. Hvordan kan du effektivt fremvise din formidlingsevne i CV-en? Hvordan kan tidligere erfaringer innen kundeservice, formidling eller reiseliv fremheves for å styrke din søknad? Er det nødvendig å inkludere sertifikater eller kurs som kan forsterke din kompetanse som tur guide?

Enkelt setning: Vi skal nå opprette et CV-eksempel for Tur guide nedenfor, som du kan tilpasse etter dine egne behov.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Eksempel på CV-mal for Tur Guide

Personlig Informasjon:

Navn: Ola Nordmann
Adresse: Fjellveien 12, 1234 Oslo
Telefon: 12345678
E-post: ola.nordmann@mail.no

Profil:

En engasjert og erfaren tur guide med over 5 års erfaring fra turistnæringen. Behersker flere språk og har god kjennskap til norske turistattraksjoner og natur. Har gode kommunikasjonsferdigheter og er vant med å håndtere grupper av ulike størrelser. Er fysisk aktiv og har god helse.

Arbeidserfaring:

Tur Guide, Turistforeningen, Oslo (2017- Nå)

 • Guidet grupper på turer i norske fjellområder.
 • Planlagt og organisert overnattingsturer.
 • Sørget for sikkerheten til deltakerne.

Tur Guide, Explore Norway, Bergen (2015-2017)

 • Guidet turister rundt i Bergen og omliggende områder.
 • Informerte om lokal historie og kultur.
 • Håndterte booking og kundehenvendelser.

Utdanning:

Bachelor i Friluftsliv, Universitetet i Sør-Øst Norge (2012-2015)

Ferdigheter:

 • Flerspråklig (Norsk, Engelsk, Tysk)
 • Førstehjelpsertifisert
 • God fysisk form
 • Utmerkede kommunikasjonsevner
 • Erfaring med gruppeledelse

Referanser:

 • Tilgjengelig på forespørsel

Interesser:

 • Friluftsliv
 • Fjellklatring
 • Fotografi

Sertifikater:

 • Førstehjelpskurs
 • DNT's turlederkurs

En CV for en tur guide er avgjørende for å vise frem relevant erfaring, ferdigheter og sertifiseringer som kan hjelpe guide i å skille seg ut i et konkurransedyktig felt. Arbeidsgivere som kan lese CV-en inkluderer reisebyråer, turistattraksjoner, cruise selskaper og utendørs eventyrselskaper.

I det følgende vil vi ta for oss hvordan du kan utforme en optimal CV for rollen som tur guide. Denne artikkelen vil gi deg en omfattende veiledning for hvordan du skal presentere deg selv på best mulig måte for å sikre deg drømmejobben. Vi vil veilede deg gjennom prosessen fra formatering til ferdigheter, og gi deg innblikk i hvordan du kan bruke iøyenfallende setninger for å heve din CV over konkurrentene. Dette er et viktig verktøy for deg som ønsker å søke jobb som tur guide, så fortsett å lese for å lære hvordan du kan lage en CV som vil imponere potensielle arbeidsgivere. Vi vil også forklare hvordan et effektivt følgebrev kan styrke din søknad.

Tur guide


Struktur og formatering: Nøkkelen til en effektiv CV for tur guide


En velstrukturert CV kan være nøkkelen til å oppnå drømmejobben som Tur guide. Dette viktige dokumentet gir en oversikt over dine ferdigheter, erfaringer og kvalifikasjoner, og er ofte det første arbeidsgivere ser på når de vurderer potensielle kandidater. Et godt organisert og klart formatert CV kan effektivt fremheve dine sterkeste kvaliteter og egenskaper. Videre hjelper en strukturert CV arbeidsgivere til å forstå hvordan din bakgrunn og erfaring kan bidra til å oppfylle deres behov. Husk, dette er din mulighet til å skille deg ut fra mengden og vise hvordan du kan være en verdifull tillegg til deres team.

Perfeksjoner CV-en din for Tur guide: Viktigheten av korrekt formatering

 • Skrift: Velg en klar og profesjonell font som er lett å lese, for eksempel Arial eller Calibri. Dette vil gi CV-en din et ryddig og organisert utseende, noe som er viktig for en tur guide som må være godt organisert og tydelig i kommunikasjonen sin.
 • Format: Bruk et standard format, med tydelige overskrifter og underoverskrifter for hver seksjon. Dette gjør det enkelt for arbeidsgivere å få oversikt over din erfaring og kvalifikasjoner. En tur guide må være i stand til å formidle informasjon på en strukturert og forståelig måte, og formatet på CV-en din bør reflektere dette.
 • Skrifter: Hold skriftstørrelsen mellom 10 og 12 punkter for å sikre at teksten er lett å lese. En for liten skrift kan gjøre det vanskelig for arbeidsgivere å lese CV-en din, mens en for stor skrift kan gi inntrykk av at du mangler innhold.
 • Marger: Bruk standard marger på rundt 2,5 cm. Dette gir CV-en din et ryddig og balansert utseende, og gjør det enkelt å skrive ut og lese på papir.
 • Punktliste: Bruk punktlister til å fremheve nøkkelinformasjon, for eksempel arbeidserfaring og ferdigheter. Dette gjør det enkelt for arbeidsgivere å skanne gjennom CV-en din og få en rask oversikt over dine kvalifikasjoner. Som tur guide, er evnen til å trekke ut og presentere nøkkelinformasjon essensielt.
 • Skilletegn: Bruk skilletegn som punktum og komma for å strukturere setninger og avsnitt. Unngå overflødig bruk av skilletegn som utropstegn og spørsmålstegn, da disse kan virke for støyende og distraherende.

Perfeksjoner din CV som tur guide: Viktigheten av riktig struktur

En tur-guide CV skal være godt strukturert og inneholde nødvendige elementer for å fremheve dine kvalifikasjoner og erfaring. Her er hoveddelene du bør fokusere på:

 1. Personlige opplysninger: Dette inkluderer navn, adresse, telefonnummer, og e-postadresse. Sørg for at kontaktinformasjonen din er korrekt og lett å finne.
 2. Profesjonell profil: Dette er en kort oppsummering av din karriere til nå, med fokus på hva du kan tilby som tur-guide. For eksempel, "Med over 5 års erfaring som tur-guide, har jeg en dyp kjennskap til lokal historie og kultur, sterke kommunikasjonsferdigheter og en lidenskap for å dele min kjærlighet til regionen med besøkende."
 3. Profesjonell erfaring: Her bør du liste opp tidligere roller innen turisme eller kundeservice. For hver jobb, inkluderer navnet på selskapet, din stilling, og datoene du jobbet der. Du bør også inkludere noen bullet points som beskriver dine ansvarsområder og prestasjoner.
 4. Ferdigheter: Listen over ferdigheter bør være relevante for en tur-guide rolle. Dette kan inkludere flerspråklighet, førstehjelp sertifisering, evnen til å håndtere store grupper, eller kunnskap om spesielle interesseområder som historie, arkitektur, eller naturvern.
 5. Utdanning: List opp alle relevante utdanninger, inkludert universitetsgrader, sertifiseringer, eller kurs. For eksempel, "Bachelor i historie fra University of Oslo" eller "Sertifisert tur-guide fra Norwegian Tour Guide Association."
 6. Referanser: Hvis mulig, inkluderer to eller tre referanser fra tidligere arbeidsgivere eller professorer som kan bekrefte dine kvalifikasjoner og arbeidsetikk.
 7. Ytterligere avsnitt: Dette kan inkludere frivillig arbeid, språk du snakker, eller andre interesser som er relevante for tur-guide rollen. For eksempel, "Frivillig på det lokale historiske museet" eller "Flytende i norsk, engelsk og tysk."
Husk å tilpasse CVen din til hver jobbsøknad, ved å fremheve de mest relevante erfaringene og ferdighetene for hver rolle.

Hvordan skrive en fengende overskrift for din CV som Tur guide


Tur guide


For en tur guide er overskriften på deres jobbprofil av største viktighet, da den skal være godt synlig og inneholde all nødvendig kontaktinformasjon. Å lage en slik overskrift krever enkelte trinn som er viktige å følge for å sikre at all nødvendig informasjon er inkludert.

Først skal etternavnet og fornavnet til tur guiden skrives. Dette bør være det første en potensiell kunde ser, så det bør være i store, fet skrift. Eksempel: "Hansen, Jan".

Deretter skal yrket og disiplinen noteres. Dette gir kunden en idé om guidens spesialisering og erfaring. Eksempel: "Tur Guide, Fjellturer".

Postadressen bør følge etter yrket og disiplinen. Postadressen gir en indikasjon på hvor guiden er basert. Eksempel: "Fjellveien 123, 4567 Fjellby".

Telefonnummeret er neste element i overskriften. Det gir en direkte linje for kunder å kontakte guiden. Eksempel: "+47 123 45 678".

Til slutt skal e-postadressen inkluderes. Dette gir en alternativ kommunikasjonsmetode for kunder som kanskje foretrekker å kontakte guiden elektronisk. Eksempel: "jan.hansen@tur-guide.com".

I sum vil en fullstendig overskrift se slik ut: "Hansen, Jan. Tur Guide, Fjellturer. Fjellveien 123, 4567 Fjellby. +47 123 45 678. jan.hansen@tur-guide.com". Denne overskriften gir all nødvendig informasjon på en klar og konsis måte, og setter guiden i en profesjonell lys.

Thomas Larsen

Tur guide med spesialisering i historiske steder

Kongens gate 10, 0153 Oslo, Norge

+47 22 33 44 55

thomas.larsen@eksempel.com


Velge det perfekte bildet for din tur guide-CV

Å inkludere et bilde på din CV som Tur guide er et valgfritt valg. Avgjørelsen ligger hos deg om du ønsker å legge til et bilde eller ikke. Men hvis du velger å ha et bilde, er det noen retningslinjer du bør følge:

 • Bildet må være profesjonelt (unngå strandbilder, selfies osv.)
 • Formatet bør være rektangulært (ideelt sett 6,5 cm langt og 4,5 cm bredt)

Dagene da de fleste CV-er hadde bilder av søkerne, er forbi. I dag er det ikke nødvendig med et bilde for din jobbsøknad som Tur guide. Selv om det ikke er noen begrensninger på å legge et bilde på CV-en din, er det viktig å merke seg at mange ansettelsesledere ikke favoriserer kandidater som inkluderer bilder i CV-ene sine.

Hvis du bestemmer deg for å inkludere et bilde, må det være et profesjonelt bilde.

Med hensyn til bildet?

Det er valgfritt. Det betyr at du kan søke om jobben med en CV uten bilde. Men hvis du bestemmer deg for å inkludere et, følg disse reglene:

 • Velg en nøytral bakgrunn
 • Oppretthold en tre fjerdedeler avstand fra kameraet
 • Fokuser på ansiktet i bildet
 • Velg et rektangulært format (6,5 cm x 4,5 cm)

Hvordan fremheve relevante erfaringer i en CV for tur guide


Skrive ned dine erfaringer for en tur guide CV

Erfaringsdelen i en tur guides CV er av avgjørende betydning, da den gir en detaljert oversikt over vedkommendes tidligere erfaring i feltet. Dette er en viktig informasjonskilde for potensielle arbeidsgivere, da den gir dem innsikt i kandidatens tidligere arbeidsoppgaver, ansvarsområder og de ferdighetene som er tilegnet gjennom disse rollene.

 • Kronologisk rekkefølge: Start med den nyeste jobbopplevelsen og jobb deg bakover i tid. Dette gir arbeidsgiveren en tydelig oversikt over karriereutviklingen din. For eksempel, "Tur guide, XYZ Reisebyrå, 2018 - nåværende" fulgt av "Assistent Tur guide, ABC Eventyr, 2016 - 2018".
 • Kontraktsdatoer: Inkluder start- og sluttdato for hver stilling for å vise arbeidsgiveren hvor lenge du har vært i hver rolle.
 • Stillingstittel: Angi jobbtittelen for hver rolle du har hatt for å gi arbeidsgiveren en umiddelbar forståelse av dine tidligere ansvarsområder.
 • Punktliste: Bruk punktlister for å gjøre det enklere for arbeidsgiveren å skanne gjennom dine tidligere oppgaver og ansvarsområder. For eksempel, "Guidet grupper på opptil 50 personer gjennom historiske steder", "Planla og organiserte turer", "Sørget for sikkerheten til alle gruppe medlemmer".
 • Stillingsbeskrivelse: Tilby en kort, men detaljert beskrivelse av hver stilling. Dette bør inkludere de viktigste oppgavene og ansvarsområdene i rollen, samt enhver spesiell prestasjon eller ferdigheter ervervet.
 • Bruk av stikkord: Inkluder relevante stikkord i erfaringsdelen av CVen din, som "turplanlegging", "gruppeledelse" eller "kundeservice", for å fange oppmerksomheten til arbeidsgiveren og vise at du har de nødvendige ferdighetene for jobben.

Stilling: Tur Guide

Arbeidsgiver: Oslo Turistforening

Datoer: Mai 2017 - September 2020


Beskrivelse:

 • Ledet gruppereiser til lokale og nasjonale turistattraksjoner.
 • Utviklet og gjennomførte interaktive og informative turer.
 • Håndterte booking og reiseplanlegging for grupper.
 • Forbedret kundetilfredshet gjennom utmerket kundeservice.
 • Håndterte nødsituasjoner og førstehjelpsprosedyrer etter behov.

Hvordan skrive en overbevisende CV for tur guide uten tidligere erfaring

Tur guide


Å bryte inn i turistguidemarkedet kan være en utfordring, spesielt uten tidligere erfaring. Men det er mange måter å gjøre CV-en din attraktiv for arbeidsgivere. Her er noen enkle tips for å hjelpe deg med å fylle ut en overbevisende CV for en turistguide uten tidligere erfaring.

 • Oversikt: Begynn med en kort oversikt over deg selv, inkludert utdannelsen din, samt enhver relevant erfaring du kan ha, som frivillig arbeid, praksisplasser, etc.
 • Utdannelse: List opp din utdanning, inkludert skolenavn, grad, og hvilke år du gikk der.
 • Ferdigheter: List opp alle relevante ferdigheter du har, som språk, førstehjelp, kommunikasjonsevner, etc.
 • Frivillig arbeid og praksis: Dette er viktig for de med lite eller ingen arbeidserfaring. Beskriv hva du gjorde, hvilke ferdigheter du lærte og hvordan det kan være relevant for jobben som tur guide.
 • Personlige egenskaper: Ta med personlige egenskaper som ville være nyttige i en tur guide rolle, som å være organisert, tålmodig, vennlig, etc.
 • Interesser: Hvis du har interesser som er relevante for tur guide jobber, som historie, geografi, kultur, etc., bør du inkludere disse.
 • Referanser: Hvis du har noen som kan gi deg en positiv referanse, inkluder dem.
 • Følgebrev: Bruk følgebrevet til å forklare mangelen på erfaring og hvordan du har kompensert for dette.
 • Ærlighet: Det er viktig å være ærlig i din CV. Ikke lyv eller forfalske informasjon.
 • Kulturell og pedagogisk utveksling: Hvis du har vært på en utveksling eller lignende, kan dette være en god måte å fylle hull i din bakgrunn.
 • Tilpass CV: Sørg for å tilpasse CV-en og søknaden til hver enkelt jobb du søker på.

Utdanningens betydning når du skriver CV for tur guide


Fremheving av utdannelse i din CV for tur guide

Utdanningsdelen i en Tur guide CV er svært viktig, da den gir en oversikt over kandidatens kunnskapsnivå og kompetanse innenfor relevante fagområder. Denne delen gir potensielle arbeidsgivere en indikasjon på kandidatens evne til å håndtere oppgaver og situasjoner de kan møte i turistguiden yrket. Utdanningsbakgrunn i felt som historie, geografi, språk, miljøvitenskap eller turisme kan være spesielt verdifulle, da de kan forbedre guideens evne til å formidle informasjon og skape engasjerende opplevelser for turister.

Selv om det ikke alltid kreves en grad for å bli en tur guide, kan en utdannelse innenfor et relevant felt være svært gunstig. En grad kan demonstrere en dypere forståelse av de kulturelle, historiske og geografiske aspekter ved et område, samt gi praktisk erfaring i publikumsinteraksjon og presentasjonsteknikker. Videre kan spesialiserte kurs eller sertifiseringer, som førstehjelp eller villmarksoverlevelse, ytterligere forbedre en kandidats kvalifikasjoner.

Riktig rekkefølge for utdanning på en tur guide CV

I en tur guide sin CV kan det være hensiktsmessig å fremheve utdanning først, spesielt hvis utdanningen er direkte relevant for stillingen. For eksempel, hvis en kandidat har en grad i reiselivsledelse, naturvitenskap eller historie, kan dette være en sterk indikator på deres evne til å gi engasjerende og informative turer. I tillegg kan spesialiserte kurs eller sertifiseringer, som førstehjelpskurs eller sertifisering i villmarksledelse, også være viktige å fremheve tidlig i CVen, da de viser dedikasjon til yrket og evne til å håndtere potensielle utfordringer i feltet.

I tilfeller der en tur guide har betydelig arbeidserfaring, men mangler formell utdanning relatert til feltet, kan det være mer hensiktsmessig å fremheve arbeidserfaringen først. Et eksempel kan være en guide som har flere års erfaring med å lede turer i et bestemt område, men mangler formell utdanning i reiseliv eller et relevant felt. I slike tilfeller kan den praktiske erfaringen være mer relevant for arbeidsgiveren enn en formell utdannelse.

Imidlertid er det viktig å merke seg at dette vil variere avhengig av den spesifikke jobben og arbeidsgiverens preferanser. Noen arbeidsgivere kan verdsette formell utdanning mer, mens andre kan prioritere praktisk erfaring. Derfor er det viktig å tilpasse CV-en etter hver enkelt jobbsøknad.

Utdanning

2016-2018: Bachelor i Reiseliv og Turisme, Universitetet i Bergen

 • Fokus på bærekraftig turisme, interkulturell kommunikasjon, og reiselivsledelse.

2014-2016: Fagskole i Turisme og Reiseliv, Høyskolen i Oslo og Akershus

 • Spesialisering i guidede turer og eventplanlegging.

2012-2014: Allmennfaglig studieretning, Bergen Katedralskole

 • Valgfag: Fremmedspråk (Engelsk, Spansk) og Kulturforståelse.

Hvordan fremheve relevante ferdigheter på din CV som tur guide


Tur guide


Fremheving av utdanningsferdigheter i din CV for tur guide

Ferdigheter er en avgjørende del av en CV. Når rekrutterere vurderer kandidater, ser de først og fremst på hvilke ferdigheter kandidatene har oppgitt. Dette gir dem en rask oversikt over hva kandidaten kan tilby selskapet. Rekrutterere ser etter både hard og soft skills, altså både konkrete, målbare ferdigheter, som for eksempel datakunnskaper eller sertifikater, og mer generelle ferdigheter, som kommunikasjonsevner og problemløsning.

Når du søker en stilling som tur guide, blir ferdighetene dine enda viktigere. Dette er fordi denne typen jobb krever en unik blanding av ferdigheter. Du må ha gode kommunikasjonsevner for å kunne formidle informasjon klart og engasjerende. Du trenger også gode organisatoriske ferdigheter for å planlegge og gjennomføre turene effektivt. Dessuten er det viktig med et godt kundefokus, da du konstant vil være i interaksjon med forskjellige mennesker. Å vise at du har disse ferdighetene i CV-en din, kan være avgjørende for å få jobben.

Viktige ferdigheter å inkludere i din CV som tur guide

Når du skal skrive din CV som tur guide, er det viktig å fremheve både din faglige kompetanse og personlige egenskaper som vil være av interesse for potensielle arbeidsgivere.

Faglige ferdigheter kan være:

 • Dyktig i kommunikasjon og presentasjon
 • God kunnskap om lokale attraksjoner og historie
 • Erfaring med gruppeledelse og organisering av turer
 • Evne til å håndtere nødsituasjoner og førstehjelp
 • God fysisk form og utholdenhet
 • Flerspråklig, med særlig vekt på engelsk og eventuelle andre relevante språk
 • Erfaring med kundeservice og konflikthåndtering
 • Kunnskap om turplanlegging og logistikk

Personlige egenskaper som kan være relevante er:

 • Utadvendt og sosial
 • Tålmodig og forståelsesfull
 • Fleksibel og tilpasningsdyktig
 • Entusiastisk og energisk
 • Punktlig og ansvarlig
 • Evne til å takle stress og holde roen i utfordrende situasjoner
 • God til å inspirere og motivere andre
 • Omsorgsfull og oppmerksom på gruppens behov
Å være en god tur guide innebærer mer enn bare å vise veien - det krever en unik kombinasjon av ferdigheter og personlige egenskaper som gjør at du kan skape en minneverdig opplevelse for dine turdeltagere.

Viktigheten av Sammendraget i Din CV som Tur Guide


Sammendraget i en CV er en kort beskrivelse av dine ferdigheter, erfaringer og prestasjoner, og fungerer som et førsteinntrykk for potensielle arbeidsgivere. For en tur guide er dette sammendraget spesielt viktig for å skille seg ut i en konkurransepreget bransje.

En tur guide er ansvarlig for å gi informative og engasjerende turer til turister, så det er viktig at sammendraget fremhever din evne til å gjøre nettopp dette. Det bør fokusere på din kunnskap om området du vil guide i, din erfaring med å håndtere forskjellige typer mennesker, og din evne til å formidle informasjon på en interessant og engasjerende måte.

Sammendraget gir deg også muligheten til å vise din lidenskap for reiselivsbransjen, og hvorfor du ville være en god kandidat for jobben. Det kan hjelpe arbeidsgivere å forstå hva du kan tilby, og gi dem en grunn til å lese resten av CVen din.

I tillegg kan sammendraget i CVen hjelpe med å inkludere nøkkelord som er relevante for jobben du søker på, noe som kan være avgjørende når mange bedrifter bruker automatiske systemer for å skanne CVer for kvalifiserte kandidater.

Kort sagt, et sterkt sammendrag på CVen kan være nøkkelen til å lande drømmejobben som tur guide. Det gir deg en sjanse til å markedsføre deg selv og fremheve dine mest relevante ferdigheter og erfaringer.

Erfaren og lidenskapelig tur guide med over fem års erfaring i reiselivsbransjen. Utmerket kommunikator med evnen til å engasjere og inspirere mennesker fra ulike kulturer og aldersgrupper. Sterk kjennskap til lokale landemerker, historie og kultur. Kreativ i planleggingen av unike og minneverdige opplevelser for turister. Søker en stilling som tur guide for å dele min entusiasme for reising og utvidelse av horisonter med andre. Dedikert til å gi hver gjest en uforglemmelig opplevelse.

Viktige avsnitt å inkludere i din CV som tur guide


Tilleggsoverskriftene som kan inkluderes i en Tur guide CV er "Språk" og "Sertifikater eller lisenser". Det kan være nyttig å inkludere flere kategorier i CV for å gi en mer komplett representasjon av dine kvalifikasjoner og ferdigheter. Det gir en mulighet til å vise frem flere sider av din kompetanse, og er spesielt viktig i turistsektoren hvor et bredt spekter av ferdigheter kan være nødvendig.

Språk

Språkkunnskaper er avgjørende for en tur guide. Siden turguider ofte jobber med mennesker fra forskjellige deler av verden, er det viktig å kunne kommunisere effektivt på flere språk. Det er spesielt verdifullt å ha kunnskap i språk som er mye brukt blant turister, som engelsk, spansk, fransk eller tysk. Språkkunnskaper kan hjelpe deg å skape en mer personlig og engasjerende opplevelse for turdeltakerne.

Sertifikater eller lisenser

I mange tilfeller krever jobben som tur guide spesifikke sertifikater eller lisenser. Dette kan for eksempel være førerkort for bestemte typer kjøretøy, sertifikater for førstehjelp, eller lisenser for å guide i bestemte områder eller attraksjoner. Ved å inkludere denne informasjonen i CV-en din, viser du at du har de nødvendige kvalifikasjonene for jobben, og det kan gi deg et fortrinn i konkurransen om stillingen.

Hvordan Forbedre Din CV for en Tur Guide Jobb: Essensielle Tips og Strategier


Å være en tur guide krever en unik kombinasjon av ferdigheter og erfaringer. For å vise frem din ekspertise og gjøre deg attraktiv for arbeidsgivere, er det viktig å lage en sterk CV. Her er noen tips for å forbedre din Tur guide CV:

 1. Fremhev dine kommunikasjonsevner: Tur guider trenger å være gode på å formidle informasjon. Hvis du har tidligere erfaring eller har tatt kurs i offentlig tale, er dette noe du bør fremheve.
 2. Vis din kunnskap om området: Hvis du søker en jobb som tur guide i et spesifikt område, vis frem din kunnskap om dette området i CV-en din.
 3. Inkluder relevante sertifiseringer: Hvis du har sertifiseringer som er relevante for tur guide jobben, som førstehjelp eller livredning, bør du definitivt inkludere disse.
 4. Nevn tidligere erfaring som tur guide: Hvis du har tidligere erfaring som tur guide, bør dette være fremtredende i CV-en din. Ikke glem å inkludere informasjon om turene du har guidet og hva de involverte.
 5. Fremhev dine språkkunnskaper: Å være flerspråklig er en stor fordel i tur guide yrket. Sørg for å nevne hvilke språk du snakker, og hvor flytende du er.
 6. Vis din evne til å håndtere kriser: Ting går ikke alltid som planlagt på turer, og tur guider må være i stand til å håndtere kriser. Hvis du har tidligere erfaring med krisehåndtering, inkluder dette i CV-en din.
 7. Inkluder kundeserviceferdigheter: God kundeservice er nøkkelen til en vellykket tur. Hvis du har erfaring fra kundeservice, enten det er fra tidligere tur guide jobber eller andre jobber, er dette verdifull informasjon å inkludere.
 8. Tilpass CV-en din til hver enkelt jobb: Til slutt, husk å tilpasse CV-en din til hver enkelt jobb du søker på. Dette viser arbeidsgiveren at du virkelig er interessert i stillingen og har tatt deg tid til å søke spesifikt på deres jobb.

Hvordan skrive en effektiv CV for Tur Guide: Nøkkelelementer du bør inkludere


Tur guide


Det er viktig å fokusere på spesifikke elementer når du skriver en CV for en tur guide. Her er noen tips for å hjelpe deg med å lage en effektiv CV som vil hjelpe deg å skille deg ut i feltet:

 1. Start med en klar og konsis profil som fremhever dine sterkeste kvaliteter som tur guide. Dette vil gi en god innledning til resten av CV-en din.
 2. I din yrkeserfaring, husk å nevne detaljer om typen turer du har ledet, antall deltakere og spesielle ferdigheter du brukte eller utviklet under disse turene.
 3. Legg til en del om dine språkkunnskaper. Som tur guide, kan det være svært nyttig å snakke flere språk, så det er viktig å fremheve dette.
 4. Inkluder en seksjon om relevant opplæring eller sertifiseringer som du har, som førstehjelp, turleder sertifiseringer eller andre spesialiserte kurs.
 5. Hvis du har erfaring med frivillig arbeid relatert til turisme, legg det til i CV-en din. Dette kan vise din lidenskap for feltet og din vilje til å gå utover det som kreves.
 6. Unngå å legge til irrelevant informasjon. Hold fokus på dine ferdigheter, erfaring og utdanning som er relevant for rollen som tur guide.
 7. Korrekturles CV-en din nøye for å sikre at det ikke er noen skrivefeil eller grammatikkfeil. En velredigert CV viser profesjonalitet og oppmerksomhet på detaljer.

Hvordan skrive et effektivt følgebrev for tur guide i din CV


Følgebrevet er et essensielt dokument som komplementerer CV-en din når du søker på stillingen som tur guide. Dette gir deg muligheten til å uttrykke din entusiasme og lidenskap for turisme og guiding. Følgebrevet gir deg også en unik mulighet til å forklare hvorfor du er den perfekte kandidaten til stillingen.

Når du skriver følgebrevet ditt, bør du inkludere detaljer om erfaringen din som tur guide og forklare hvordan du vil bidra til bedriften. Hvis du trenger hjelp med dette, kan du se på våre eksempler på følgebrev som er tilpasset for tur guide stillinger, som du kan bruke som referanse i din egen skriving.

Lag din CV med de beste malene

Hvordan skrive en effektiv CV for en stilling som Tur guide: Ofte stilte spørsmål

Hva bør jeg inkludere i min CV når jeg søker jobb som tur guide?

Når du skriver en CV for en tur guide stilling, er det viktig å inkludere all relevant erfaring du har med å lede grupper, formidle kunnskap, og håndtere logistikk. Dette kan omfatte tidligere jobber, frivillig arbeid, eller til og med personlige erfaringer som viser disse ferdighetene. Sertifikater eller kurs innen førstehjelp, språk, eller historie kan også være verdifulle å inkludere.

Hvilke ferdigheter bør jeg fremheve i min CV når jeg søker jobb som tur guide?

Noen av de mest verdifulle ferdighetene for en tur guide å ha inkluderer sterke kommunikasjonsferdigheter, organisatoriske ferdigheter, og evnen til å håndtere uforutsette situasjoner med ro og profesjonalitet. Det er også viktig å vise at du er en god formidler, da dette er en stor del av jobben. Hvis du snakker flere språk, er dette definitivt noe du bør fremheve.

Hvordan kan jeg beskrive mine tidligere jobberfaringer på CVen for å vise at jeg er egnet som tur guide?

Når du beskriver dine tidligere jobberfaringer, prøv å trekke frem situasjoner der du har brukt ferdigheter som er relevante for en tur guide rolle. Dette kan inkludere ting som å lede grupper, løse problemer, håndtere logistikk, eller formidle informasjon på en engasjerende måte. Hvis du har hatt roller hvor du har hatt kontakt med en rekke forskjellige mennesker, er dette også verdt å nevne, da det viser at du er komfortabel med å jobbe med forskjellige typer mennesker.

Hvordan kan jeg vise min lidenskap for reise og kultur på min CV?

Du kan vise din lidenskap for reise og kultur gjennom din utdanning, erfaring, og interesser. Hvis du har tatt kurs eller studier som er relatert til reise, turisme, eller kultur, sørg for å inkludere disse. Hvis du har reist mye, kan du også nevne dette, spesielt hvis du har erfaring med å organisere dine egne turer. I tillegg kan du nevne eventuelle kulturelle aktiviteter du deltar på, som språkklubber, matlagingskurs, eller historieforeninger.

Hva slags referanser bør jeg inkludere på min CV for en tur guide stilling?

Når du velger referanser for en tur guide stilling, er det best å velge folk som kan snakke til dine relevante ferdigheter og erfaringer. Dette kan inkludere tidligere arbeidsgivere, kolleger, eller professorer. Hvis du har gjort frivillig arbeid som er relevant for stillingen, kan du også inkludere en referanse fra denne erfaringen.

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV