CV-eksempel for snekkere

Behovet for snekkere og tømrere er stort, og det er ingen grunn til å tro at denne trenden vil endre seg fremiver. For deg og alle andre dyktige tømrere der ute er mulighetene uendelige, men det krever et viktig steg å få jobben man drømmer om.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Eksempel på snekker CV

Birger Hauge Tømrer
birgerhauge@online.no
47 44 55 88 99

Profesjonelt sammendrag
Kompetent og pliktoppfyllende tømrer med over 9 års erfaring. Bred erfaring fra tungt anleggsutstyr og bygg av både private hjem og offentlige bygg. Solid forståelse for viktigheten av å holde seg oppdatert med offentlige standarder for sikkerhet og forsvarlig arbeid. r.

Arbeidserfaring
Halland Bygg Gruppen
Tømrer
2013- dags dato

 • Jobber sikkert og effektivt på over 80 prosjekter med betonglegging, bygging av rørplater, plassering av armert stål i fundamenter og drift av gravemaskiner.
 • Forbedret kvalitet på produktene ved å fjerne verktøymerker og tegn på lim.
 • Fullførte reparasjoner, renoveringer og generelt vedlikehold av bygningen inkludert gulv, vegger, tak, installering av inventar og renovering av kjøkken.


Solid Bygg AS
Lærling tømrer
2011 - 2013

 • Opparbeidet erfaring innen vindus- og dørsnekkring for eldre og nye bygg.
 • Arbeidet med montering av ulike dører, fra ytter- og innedører, avanserte skyvedører til garasjedører
 • Deltok i arbeidet med fundamentet og bærekonstruksjon for opptil ti boligbygg
 • Deltok i arbeidet med renovering av offentlig bygg samt monterte nye trapper


Utdanning
Snekkerfaget
Haugen VGS
Fullført 2009

Ferdigheter

 •  Montering av dører/vinduer, innrammingsruter o.l.
 •  Evne til å lese tegninger
 •  Teknisk skisseanalyse
 •  CAD-programvare
 •  Trebearbeiding
 •  Fysisk utholdenhet
 •  Detaljorientering
 •  Tilpasningsdyktig
 •  Kritisk tenking


Språk

Norsk - morsmål     Engelsk - flytende skriftlig og muntlig  

Priser og sertifisering
Svennebrev snekker

Interesser
Klatring og alpint

Uansett om du er en tømrer som vil ha jobb i et stort og godt etablert firma, eller en mindre bedrift, trenger du først av alt en søknadn som viser frem hvilken kompetanse du har opparbeidet deg gjennom din erfaring.

Snekring er en form for kunst innen håndverkerfaget og en ferdighet som er grovt undervurdert. Ved å bruke tunge og kompliserte hånd- og elektroverktøy til å utføre matematisk presist trearbeid, fra å installere all maskinvare i en bygning, til å studere kompliserte tegninger for å sikre at hvert fundament er sterkt. Kort fortalt, en tømrer eller snekre gjør et enormt og variert arbeid!


snekker CV

Litt mer informasjon om stillingen

Ifølge utdanning.no vil medianlønnen til en tømrer, inkludert snekkere, være på omtrent 491 400 kroner i året. Her er det også verdt å merke seg at gjennomsnittslønnen avhenger av mange faktorer som personlige ferdigheter og tekniske ferdigheter, utdanning, erfaring og mer.

En snekkers arbeid er ikke begrenset siden man også kan gå mesterfaget og dermed starte sin egen bedrift. Hva lønnen her vil ligge på er da avhengig av hvor mye arbeid og ikke minst hvor dyktig du er.

Innenfor bransjen finnes det også flere katergorier, og lønnen vil være avhenig av hvilke type tømrer du er. Noen arbeider med innramming, taktekking og annet konstruksjonsarbeid, mens andre har ansvar for gulvlister, mantler og annet dekorativt arbeid. Sistnevnte blir gjerne kalt finsnekker.

I tillegg kan man også arbeide som møbelsnekker og designe møbler som kommoder, garderober og mer, eller arbeide som skipssnekker med fokus på båt- og skipsbygging.

Siden det finnes så mange typer arbeid for denne stillingen, er du helt nødt til å spisse søknaden din til å gjelde ditt fagfelt. Gjennom din CV skal nemlig arbeidsgivere få et godt innblikk i hva din kompetanse, og helst bør du skrive så utfyllende at leseren ikke sitter igjen med noen spørsmål.

På en annen side skal du kun trekke frem det viktigste i søknaden din, og holde deg til informasjon som arbeidsgivere ønsker og som er relevant for stillingen du søker på.

Du trenger ikke å stresse deg opp, for vi skal nemlig hjelpe deg gjennom alt dette i denn egrundige veiledningen. Du vil få alle nødvendige tips og triks, samt få se eksempler på avsnitt du må ha med i CV og søknad som tømrer.

Aller først skal du få se gjennom hva søknaden innen tømrerbransjen bør se ut. Merk at denne er knyttet til en tømrer som i hovedsak driver med grovarbeidet. Du må tilpasse din søknad til ditt felt.

Hvordan skrive en søknad og CV innen tømrerfaget

Se for deg en snekker-CV som et prosjekt av deg som krever delikate beregninger og nøyaktige mål slik at det endelige resultatet blir perfekt. Det er en grunn til at det kalles å lage en CV, da det krever ferdigheter og kunnskap, og for en spirende snekkerlærling som ønsker å gjøre det stort i dette yrket, bør du vurdere dette som din første mulighet.

Velg riktig format

Når man skal skrive en CV kan man ta i bruk flere format, alt etter hva som passer for deg som søker, samt arbeidsfaring og stilling man skal søke på. Du må altså, før du bestemmer deg for et er format, du tenke over hvilket format som er egnet for deg.

Vi skal ta deg gjennom de tre mest brukte formatene som blir brukt i dag, og ise deg fordeler med hvert enkelt format.

Omvendt kronologisk

I det omvendt kronologiske formatet skriver du din siste arbeidserfaring øverst og følger denne rekkefølgen helt tilbake til din første erfaring som lærling. Dersom du har mye arbeidserfaring å vise frem på CV-en, anbefaler vi at du kun velger å skrive inn arbeidserfaring som er mest relevant for stillingen du skal søke på.

Dette formatet passer for de fleste søkere, og spesielt for tømrere som har erfaring de ønsker å få løftet frem til en potensiell arbeidsgiver.

Funksjonelt format

Funksjonelt format på en CV brukes vanligvis av personer som akkurat har fått et steg innen bransjen, eller ønsker å få et steg innenfor. Her er fokuset mye mindre på arbeidserfaring, men heller rettet mot hvilke utdanning og ferdigheter en søker har.

I hovedsak trenger ikke en tømrer å bruke dette formatet, fordi de aller fleste vil ha fått verdifull erfaring gjennom sin tid som lærling. Det kan være aktuelt for en som ønsker å skifte karriere.

Kombinasjonsformat

Kombinasjonsformatet er også et mye brukt format som kombinerer elementer fra både krinolgisk og fuksjonelt format. Dette kan være en aktuell løsning for deg som ønsker at en CV viser frem både ferdigheter og arbeidserfaring i like store grad.


snekker CV

Skap god struktur, gjerne ved bruk av en CV-mal

Nå som du har bestemt deg for å bruke et av formatene ovenfor, må du organisere rekkefølgen avsnittene i søknaden din. Dersom du er en tømrer som har en del erfaring å vise til, bør du velge å sette avsnittene i følgende rekkefølge:

 • Overskrift med kontaktopplysninger
 • Sammendrag som viser hva du har oppnådd profejsonelt
 • Relevant arbeidserfaring
 • Ferdigheter knyttet til bransjen, både faglige og personlige
 • Utdanning
 • Prosjekter
 • Prestasjoner
 • Hobby/fritid
📌 Tips: Dersom du føler at dine ferdigheter og utdannelse er mer viktig enn din nåværende erfaring, bør du alltid omorganisere avsnittene etter det.

Tenk over følgende når du skal utforme din CV og søknad

Tenk over hvordan du gjør et best mulig arbeid som tømrer, og se for deg hva som skjer dersom du bygger en trapp som ikke er konstrurert godt nok, eller setter inn en dør skjevt. Dette skaper en dårlig utforming og du har ikke brukt dine ferdigheter godt nok under arbeidet.

Det samme gjelder når du skal skrive din søknad på ny jobb. Våre anbefalinger er at du bruker en god CV-mal som grunnmur for din CV, som vil være med på å bestemme hvordan det endelige resultatet vil bli. Tenk som en tømrer og sørg derfor alltid for å få riktig grunnlag før du starter med din CV.

Mange mennesker gjør feil og blir altfor kreative når det kommer til sin utforming av CV, fordi de tror dette skiller dem ut positivt. Sannheten er at det skiller dge gjerne ut blant andre søkere, men ikke på en måte du ønsker. Arbeidsgivere ser alltid etter søknader som klarer å vise frem profesjonalitet, og ikke minst som er lette å lese gjennom.

Hold alltid malen enkel, men elegant slik at den skal tiltrekke seg de riktige øynene, men ikke av feil grunner.

Se vårt CV-eksempel for eiendomsmegler her!

Skriv en god overskrift

Begynn din CV med en overskrift øverst på siden som viser all din oppdaterte kontaktinformasjon. Dette bør inkludere fullt navn, postadresse, e-postadresse og telefonnummer.

Dette informerer arbeidsgiveren om hvem du er og hvordan de er mulig for dem å kontakte deg dersom de ønsker å avtale et intervju eller avtale.


snekker CV

Profesjonelt sammendrag

Etter at du har fått på plass overskriften som skal inneholde dine kontaktopplysninger, er du klar for kanskje det viktigste avsnittet på en CV.

For at du skal forstå hvor viktig dette avsnittet er, må du være klar over at arbeidsgivere bruker helst bare noen få sekunder på hver søknad før de tar en avgjørelse. Det betyr at du må fange oppmerksomheten deres ved hjelp av ditt profesjonelel sammendrag!

Gjennom et profesjonelt sammendrag skal du, som navnet antyder, gi en kort oversikt over de viktigste opplysningene som kommer senere i søknaden din. Du kan gjerne se på sammedraget som en trailer for din søknad hvor hydepunktene av innholdet blir oppsummert for å tiltrekke seg oppmerksomhet.

Det vil si at avsnittet må vise relevant erfaring og viktige ferdigheter dine, for det er akkurat det som vil gjøre en arbeidgsiver imponert og gi han eller hun lyst til å lese resten av søknaden.

📌 Tips: Hold deg altid til noen få linjer, helst ikke mer enn fem linjer. Gjør du dette klarer du effektiv å fange oppmerksomheten til arbeidsgiver.

I sammendraget kan du for eksempel også ta med viktige presentasjoner du har oppnådd, eller nevne store prosjekter du har deltatt i. Husk at her er det lov å skryte litt av seg selv!

Selv om avsnittet bare skal bestå av noen få setninger, må du ikke tror at denne jobben kan gjøres like raskt som å legge terrasebord. Her kreves det små justering for å få avsnittet til å skinne! For å hjelpe dge litt på veien skal vi vise deg flere eksempler på hvordan et profesjonelt sammendrag kan se ut.

Bruk våre eksempler som hjelp når du selv skal skrive avsnittet ditt. Legg også merke til hvor lite og unyttig informasjon de dårlige eksempler gir.

Godt eksempel
Kompetent og pliktoppfyllende tømrer med ni års erfaring. Bred erfaring og kompetanse med både private og offentlige bygg. Samarbeider godt med kollegaer, samt andre håndverkere om et godt endelig resultat. Gjennomført kurs for HMS Byggeplass, samt god erfaring med dataprogrammer.

Dårlig eksempel
Dyktig, blid og løsningsfokusert tømrer med over ni års erfaring med vedlikehold og ulike nye bygg. Jobber veldig godt alene og sammen med andre.

Godt eksempel
Måldrevet snekker, med 10 års erfaring fra ulike byggeprosjekter som bas. Svært dyktige til å levere førsteklasses byggetjenester til alle typer kunder. Anerkjent for å arbeide effektivt sammen med arkitekter, inspektører, designere og underleverandører for å gi beste kvalitet innen prosjektledelse og HMS på byggeplasser.

Dårlig eksempel
Pålitelig tømrer med 15 komplette prosjekter. Sikkerhetsfokusert med en sterk forståelse av ferdigheter innen faget.

snekker CV

Hva med deg som ikke har så lang erfaring?

Det er ikke alle søkere som har lang erfaring innen bransjen, men bare slapp av. Vi har den beste løsningen for deg når det kommer til skriving av CV.

Dersom du er en person som akkurat er ferdig med lærlingtiden, eller skal søke på jobb som lærling etter endt skolegang, mangler du forståelig nok arbeidserfaing du kan vise frem på en søknad. Du bør heller satse på å skrive inn og bruke et karrieremål.

Karrieremålet er skrevet for å informere arbeidsgiveren om hvorfor du er interessert i jobben og hvilke unike egenskaper du vil bringe til bordet hvis du blir valgt.La oss se på noen eksempler som viser hvordan et karrieremål kan se ut.

Godt eksempel
Søker jobben som en tømrer hos (firmanavn) hvor ferdighetene mine for å bruke elektroverktøy, håndverktøy, låser og nøkler og dørbeslag kommer til nytte. Ønsker å arbeide med å utføre de nødvendige arbeidsoppgaver for å vedlikeholde alt tømrerarbeid innen både offentlige bygg og private hjem.

Dårlig eksempel
Søker en ledende tømrerstilling hos (firmanavn) som en person med eksepsjonell styrke, oppmerksomhet på detaljer, samt matematiske og mekaniske ferdigheter.

Godt eksempel
En erfaren kandidat som søker tømrerstilling hos (firmanavn) med evne til å bistå ved utarbeidelse av design, undersøke feltforhold og identifisere problemer, unøyaktigheter og kostnadsbesparende tiltak som oppstår eller som kan oppstå. Solid evne for å arbeide opptil 12 timer på et skift som krever tøft fysisk arbeid i varierende vær.

Dårlig eksempel
En motivert, sterk fremtidig snekkermester som søker en snekkerstilling med (firmanavn) som kan gjøre nytte av mine ferdigheter for bygninger, matematiske kompetanse og evne for kritisk tenkning.

Vis frem relevant erfaring i eget avsnitt

Når man skriver avsnitt om hvilke jobb man har utført tidligere kan man oppleve det som krevende innenfor denne bransjen. Noen stillinger har gjerne vært prosjektbasert, mens andre har vært ansettelse i et firma i mange år.

Derfor er erfaring et vanskelig avsnitt å legge til i en søknad for tømrer, og noen ganger veldig annerledes enn andre søknader. Husk bare at avsnittet skal fokusere på hvilken kompetanse og ferdigheter dy tar med deg inn i en jobb du sender søknad på.

Et godt tips er at du først tar for deg stillingsannonsen, og ser hva jobben innebærer av ansvarsoppgaver. Etterpå prøver å du å tilpasse din erfaring til den forhåpentligvis kommende stilling du får.

Her er noen eksempler på hvordan du skriver inn avsnittet om erfaring på søknader for snekkere.

Godt eksempel

VestBygg AS

Tømrer

Januar 2020 - dags dato

 • Oppnådde 97 % nøyaktighet i estimering av materialkostnader for kunder.
 • Fullførte reparasjoner, renoveringer og generelt vedlikehold for syv eiendommer inkludert gulv, vegger, tak, installering av annet inventar og renovering av bad og kjøkken.
 • Bestemte mål og dimensjoner av bygninger ved å grundig undersøke spesifikasjoner detaljert på tegninger.
 • Brukte CAD-programvare for å lage prosjektplaner.
 • Tredjeparts tilknyttede selskaper
 • Håndtert boligprosjekter

Dårlig eksempel

VestBygg AS

Jobber her nå

 • Monterte skap
 • Bygget vindusrammer
 • Klarte nødvendige reparasjoner
 • Fulgte sikkerhetsprotokollen
 • Klarte mange oppdrag raskt
 • Laget ulike byggekoder
 • Klipp materialer for innervegger

⚠️ Husk: Bruker du våre eksempler og en god CV-mal fra oss kommer alle avsnittene raskt på plass, og du kan være sikker på at d får med alt du trenger i søknaden din.

Slik er det mulig å skrive gode avsnitt for arbeidserfaringer som produktsjef. Se vårt eksempel!


snekker CV

Beste ferdigheter man bør legge til

Gode snekkere er helt avhengig av sine ferdigheter, og jo bedre ferdighetene er, jo bedre blir resultatet av et arbeid. Det er ferdighetene til gode tømrere som imponerer arbeidsgivere når de leser gjennom alle søknader for å finne en kandidat som passer inn i jobben.

Ferdighetene som kreves i en slik jobb er mange, og her er det viktig at du opplyser om ferdighetene du har som er mest relevant for stillingen du søker på. Fra grunnleggende kompetanse med bruk av håndverktøy, til å gjøre nøyaktige målinger, til solid konstruksjon og finarbeid innendørs. Her er det flere ting man må gjennom for å ende med et godt sluttresultat.

Stillingen som tømrer er veldig teknisk, ikke minst kan den være fysisk hard, og krever mer enn bare noen få faglige ferdigheter.

De faglige ferdighetene kan du ha tilegnet deg i tidligere stillinger og gjennom skolegang. Bruk litt tid på å finne frem til de som er mest aktuell for stillingen du vil ha.

Bruk gjerne våre eksempler under som et godt grunnlag for å velge ut dine egne ferdigheter:

Faglige ferdigheter

 • Evne til å håndtere hånd- og elektroverktøy
 • Montering av dører/vinduer, innrammingsruter o.l.
 • Prosjektleldelse på byggeplass
 • Matematikk
 • Teknisk skisseanalyse
 • CAD-programvare
 • Grunnleggende trearbeid
 • Sikkerhetsprotokoller
 • HMS

I tillegg til det du kan faglig, bør du også ta med noen av dine personlige egenskaper. Personlige egenskaper forteller noe om hvordan du har evne til å ta ansvar, holde oversikt over jobber/prosjekter, samarbeide med andre og mer.

⚠️ Husk: En god tømrer gjør jobben sin og kan samtidig fungere fint sammen med andre for at jobben skal bli gjort både raskt og med godt resuiltat.

Her er noen egenskaper som passer for tømrerbransjen og som det er mulig for deg å sette inn på din CV.

Personlige ferdigheter

 • Samarbeid
 • Fysisk utholdenhet
 • Detaljorientert
 • Tilpasningsevne på arbeidsplassen
 • Kritisk tenking
 • Struturert
 • Salg/Personlige relasjoner

Utdanning

Generelt sett krever man videregående skole og lærlingspraksis for å begynne reisen sin i de beste tømrerbedriftene. Dette er derfor noe du bør opplyse om i din CV og søknad som tømrer. Her kan du gjerne være tydelig på hvilke spesifikk linje du gikk på.

Lærlingtiden din tar du med i avsnittet om din erfaring, og her nevner du også hvilke arbeidsoppgaver du hadde under perioden og hvilken ferdigheter du fikk utviklet.

📌 Tips: Dersom du har mye erfaring, trenger du ikke være så detaljert med hvilken utdanning du har.

Når en tømrer skal oppføre opplysninger om utdanning skal følgende informasjon være med:

 • Navn på linje
 • Navn på skole
 • Måned og år for når man var ferdig

Husk: Dette er ikke et avsnitt du behøver å bruke mye tid på. Gjr det raskt og enkelt, med akkurat den informasjonen arbeidsgivere ønsker.

Sjekk vår CV-mal for prosjektledere her.


snekker CV

Noen avsnitt du kan vurdere å legge til for denne stilling

En CV skal i utgangspunktet ikke være på mer en side, eller maks to sider dersom du har en del erfaring å vise frem. Samtidig vet vi at ekstra avsnitt kan være en måte for deg å skille deg ut på en god måte for arbeidsgivere. Derfor kan du vurdere om du skal skrive en CV på mer enn en side, men bare hvis de ekstra avsnittene gir noe positivt til din søknad.

Utmerkelser

Hvis du har mottatt noen utmerkelser i tidligere arbeid, er dette et godt eksempel på noe som bør legges til i søknaden. Ved å gjøre dette får arbeidsgivere et godt inntrykk av at du er en person som setter arbeidet ditt høyt og vil arbeide hardy for å oppnå gode resultater.

Interesser og hobbyer

Selv om dette er et valgfritt avsnitt, kan det være veldig nyttig hvis hobbyene og interessene dine vil gi ytterligere dybde til CV-en din.

Interesser som er relatert til bransjen, som å lage møbler eller skap, eller som i tillegg viser overførbare ferdigheter, som å være en del av et idrettslag (lagarbeid), er vel verdt å nevne.

På den annen side vil ikke generelle interesser som å ta en tur på byen, eller være med venner gi noen verdi til søknaden din, så det er best slike opplysninger ikke får plass i din CV.

Språk

Når man jobber innen håndverkbransjen er sjansen stor for at du får kollegaer som bruker et annet morsmål enn norsk. Derfor er det en fin måte å vise hvilke språk du behersker i et eget avsnitt. Dette lar arbeidsgivere få veldig god oversikt over dine språkferdigheter.

Viktige nøkkelpunkter for CV og søknad for snekkere

 • Søknaden til snekkere bør alltid understreke dine ferdigheter.
 • Les stillingsbeskrivelsen nøye før dus skriver og oppdater hele tiden søknaden i forhold til stillingen du skal søke på.
 • Skaff deg flere sertifiseringer innen bransjen for å forbedre ferdighetene dine og skrive en perfekt CV.
 • Skriv arbeidserfaringen din tydelig, men hold seg samtidig kort og konkret.
 • Et bilde er kanskje ikke nødvendig i snekker-CV din, men glem aldri å nevne dine personlige opplysninger som adresse, telefonnummer og e-post.
 • Prøv å legge til flere ferdigheter, som for eksempel teknisk maskiner, du behersker dersom det er et krav fra arbeidsgivere.

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hva er beste tips for å skrive en snekker CV?

Beste tips er å begynne med riktig format og struktur, få på plass viktigste ferdigheter, inkluder nøkkelord, vær tydelig med erfaring du har og legg til avsnitt som gir relevant informasjon til arbeidsgivere.

Hvordan skriver du en snekker CV og søknad?

Akkurat som alle andre CV, velger du først hvilken type format du vil følge og ordner deretter delene basert på dine kvalifikasjoner. For å gjøre søknaden komplett legger du til et følgebrev.

Hvilke ferdigheter kreves for å være snekker?

Vanlige nødvendige ferdigheter for en snekker er:

 • Matematikk på grunnleggende nivå
 • Bluekopi tolkning
 • Sveising og elektrokunnskap
 • Evne til å håndtere hånd- og elektroverktøy
 • Montering av dører/vinduer, innrammingsruter o.l.
 • Design og prosjekt
 • Teknisk skisseanalyse
 • CAD-programvare
 • Trebearbeiding
 • Sikkerhetsprotokoller
 • Fysisk utholdenhet
 • Detaljorientering
 • Tilpasningsevne på arbeidsplassen
 • Kritisk tenking
 • Salg/Personlige relasjonerak

Lag din CV med de beste malene

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV

Eksempel på brev for nedlasting

Mal for følgebrev
Design for følgebrev
Mal for følgebrev for studenter - universitet
Mal for følgebrev for engasjement