CV-mal og skrivetips for rørleggerlærlinger

Å skrive en effektiv CV for stillingen som rørleggerlærling krever mer enn bare å liste opp tidligere erfaringer og utdanning. En nøkkelferdighet som potensielle arbeidsgivere ser etter, er evnen til å løse problemer, da rørleggerarbeid ofte innebærer å finne og reparere komplekse vann- og avløpssystemer. Hvordan framhever du dine problemløsningsferdigheter på din CV? Hvordan presenterer du dine tidligere erfaringer på en måte som viser din evne til å lære og tilpasse deg? Og hvordan kan du bruke din CV til å vise din utholdenhet og vilje til å fullføre et krevende lærlingsprogram?

Et CV-eksempel for en Rørleggerlærling vil bli opprettet under, som du kan tilpasse til dine egne behov.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Eksempel på CV-mal for Rørleggerlærling

Personlig informasjon:

Navn: Ola Nordmann
Adresse: Trondheim Gate 123, 7014 Trondheim
Telefon: 12345678
E-post: ola.nordmann@eksempel.no

Profil:

Jeg er en hardtarbeidende og fysisk sterk ung mann som er klar for å begynne min karriere som rørleggerlærling. Jeg har god teknisk innsikt, er praktisk anlagt og har gode samarbeidsevner. Jeg er punktlig, pålitelig og har stor interesse for faget.

Utdanning:

2018 - 2020: Teknikk og industriell produksjon, Trondheim videregående skole

Arbeidserfaring:

Sommer 2019: Sommerjobb, Trondheim Rørleggerservice

 • Assistent for erfarne rørleggere
 • Kundebehandling
 • Enkel feilsøking og reparasjon

Ferdigheter:

 • Teknisk innsikt
 • Praktisk arbeid
 • Kundebehandling
 • Feilsøking

Sertifikater og kurs:

 • Førerkort klasse B
 • Helse, miljø og sikkerhet (HMS) kurs

Referanser:

 • Trondheim Rørleggerservice, kontakt: Per Hansen, tlf: 87654321
 • Trondheim videregående skole, kontakt: Lærer Kari Johansen, tlf: 98765432

Språk:

 • Norsk: Morsmål
 • Engelsk: Flytende

Jeg ser frem til muligheten for å begynne min karriere som rørleggerlærling og er klar for å lære alt jeg trenger for å bli en dyktig rørlegger. Jeg er fleksibel i forhold til arbeidstid og kan begynne umiddelbart.

Å skrive en CV for en rørleggerlærling er verdifullt for å vise dine kvalifikasjoner, erfaringer og ferdigheter til potensielle arbeidsgivere. Dette kan inkludere rørleggerbedrifter, byggefirmaer, eiendomsforvaltningsselskaper eller kommunale etater som alle er interessert i å rekruttere kvalifiserte rørleggerlærlinger.

I det følgende vil vi dykke ned i hvordan du kan skape en overbevisende og profesjonell CV for stillingen som rørleggerlærling. Denne artikkelen er svært relevant for deg som ønsker å presentere deg selv på best mulig måte for potensielle arbeidsgivere i rørleggerbransjen. Vi vil gi en steg-for-steg veiledning, fra formatering til ferdigheter, og til slutt hvordan skrive et iøyenfallende følgebrev som vil sette deg foran dine konkurrenter. Vi vil legge vekt på å skreddersy hver del av CV-en til stillingen som rørleggerlærling, og gi råd om hvordan du kan fremheve relevant erfaring og utdanning. Så, om du er klar for å ta din CV til neste nivå, les videre.

Rrleggerlrling


Struktur og formatering: Hvordan skrive en effektiv CV for en rørleggerlærling


En velstrukturert CV er avgjørende for stillingen som Rørleggerlærling, da den gir en oversikt over søkerens kvalifikasjoner, erfaringer og ferdigheter. En godt organisert CV kan bidra til å gi et sterkt førsteinntrykk, noe som er nøkkelen til å komme videre i rekrutteringsprosessen. Ved å legge vekt på oppsettet, kan søkeren tydelig kommunisere sin egnethet for stillingen. Dette kan også hjelpe arbeidsgiveren å raskt identifisere relevante kvalifikasjoner og erfaringer, noe som kan være avgjørende i et konkurranseutsatt jobbmarked. Med et klart definert karrieremål og forståelse for de utfordringer som møter en rørleggerlærling, kan en godt strukturert CV være nøkkelen til å oppnå drømmejobben.

Vi har også andre lignende CV-maler som du kanskje vil sjekke, i tillegg til vår Rørleggerlærling CV-mal.

Perfeksjonere din CV for Rørleggerlærling: Viktigheten av riktig formatering

 • Skrift: Bruk en nøytral og profesjonell skrifttype som Arial eller Times New Roman. Dette er standard skrifttyper som er enkle å lese og gir CVen et ryddig utseende. For en rørleggerlærling er det viktig å fremstå som seriøs og pålitelig, og skrifttypen bidrar til dette inntrykket.
 • Format: Bruk et enkelt format med klare overskrifter og underpunkter. Dette gjør det enkelt for arbeidsgiveren å finne frem til relevant informasjon. For en rørleggerlærling kan det være lurt å ha en egen seksjon dedikert til praktiske ferdigheter og tidligere erfaring med lignende arbeid.
 • Skrifter: Hold deg til én skrifttype gjennom hele CVen for å skape en helhetlig og oversiktlig presentasjon. Det kan være fristende å bruke forskjellige skrifter for å skille mellom ulike deler av CVen, men dette kan fort bli rotete.
 • MARGER: Bruk standard marger på 2,5 cm på alle sider. Dette gir CVen et ryddig og profesjonelt utseende, og gjør det enkelt for arbeidsgiveren å lese gjennom dokumentet.
 • Punktlister: Bruk punktlister for å fremheve viktige detaljer og gjøre informasjonen mer oversiktlig. For en rørleggerlærling kan dette være spesielle ferdigheter, tidligere prosjekter eller kurs og sertifiseringer.
 • Skilletegn: Bruk enkel tegnsetting og unngå kompliserte skilletegn. Dette gjør teksten enklere å lese, og sørger for at informasjonen kommer klart frem. For en rørleggerlærling kan dette bety at man bruker semikolon eller komma for å skille mellom ulike ferdigheter eller erfaringer.

Tips for å bygge en effektiv CV som rørleggerlærling: Viktigheten av riktig struktur

En CV for en Rørleggerlærling bør være strukturert og inneholde følgende hoveddeler:

 • Personlig informasjon: Denne delen skal inneholde grunnleggende detaljer som navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse. Det er også viktig å inkludere en profesjonell e-postadresse.
 • Profesjonell profil: Her skal du gi en kort oversikt over deg selv og dine karrieremål. For eksempel kan du skrive at du er en ivrig lærling som er ivrig etter å lære og vokse innen rørleggerbransjen.
 • Utdanning: I denne delen lister du opp all relevant utdanning, inkludert videregående skole, eventuelle handelsskoler eller sertifiseringer du har oppnådd. For eksempel, hvis du har tatt et kurs i sanitæranlegg, bør det inkluderes her.
 • Erfaring: Her skal du liste opp tidligere jobber eller praksisplasser du har hatt, og hva du lærte fra dem. For eksempel kan du nevne at du har erfaring med å installere og reparere vannvarmesystemer fra din tid som lærling hos et lokalt rørleggerfirma.
 • Ferdigheter: Denne delen er for å vise frem dine tekniske ferdigheter og kunnskaper relevante for jobben. Dette kan inkludere ting som evnen til å lese blåkopier, kunnskap om rørleggerkoder og forskrifter, eller erfaring med bruk av bestemte verktøy.
 • Referanser: Hvis du har noen tidligere arbeidsgivere eller instruktører som kan attestere for din dyktighet og pålitelighet, bør du liste dem her. Pass på å informere dem på forhånd at de kan bli kontaktet.
Husk å tilpasse CV-en din til hver enkelt jobb du søker på, og fremhev de kvalifikasjonene og ferdighetene som er mest relevante for den spesifikke stillingen.

Hvordan skrive en uimotståelig CV for Rørleggerlærling: Viktigheten av en sterk overskrift


Rrleggerlrling


For en rørleggerlærling er det avgjørende at overskriften på jobbsøknaden er godt synlig og inneholder all nødvendig kontaktinformasjon, dette for å sikre enkel kommunikasjon mellom søker og potensiell arbeidsgiver.

Å lage en slik overskrift følger en enkel struktur. Først skrives etternavnet og fornavnet, som gir mottakeren en klar indikasjon på hvem søkeren er. Dernest kommer yrke og disiplin, dette gir mottakeren en umiddelbar forståelse av hvilken type kompetanse søkeren har.

Etter dette følger postadressen, som gir mottakeren informasjon om hvor søkeren bor. Dette kan være relevant informasjon med tanke på jobbstedets beliggenhet.

Deretter noteres telefonnummeret, som gir mottakeren en direkte måte å komme i kontakt med søkeren på.

Til slutt skrives e-postadressen, som gir mottakeren en alternativ måte å komme i kontakt med søkeren på, og som også kan være nyttig for å sende eventuelle dokumenter eller informasjon digitalt.

Så, en overskrift kan konstrueres som følger:

Olsen, Per

Rørleggerlærling

Storgata 10, 1234 Oslo

Telefon: 12345678

Epost: per.olsen@email.com


Erik Olsen

Rørleggerlærling spesialisert i sanitærinstallasjoner

Kongens gate 11, 0153 Oslo, Norge

+47 23 456 789

erik.olsen@eksempel.com


Å inkludere bilde i CV-en din som rørleggerlærling: ja eller nei?

Som rørleggerlærling er det ingen absolutt nødvendighet å inkludere et bilde på CV-en din. Dette er et valg du selv må ta. Om du ønsker å legge til et bilde, er det visse kriterier som skal oppfylles:

 • Bildet bør være profesjonelt (unngå feriebilder, selfies og lignende)
 • Det bør ha et rektangulært format (helst 6,5 cm langt og 4,5 cm bredt)

Tidene hvor de fleste søkere la ved et bilde på CV-en er forbi. Om du har et flatterende bilde på CV-en din eller ikke, har liten relevans for jobbsøknaden din i dag. Selv om det ikke er noen som hindrer deg i å inkludere et bilde på CV-en din, er det viktig å merke seg at de fleste arbeidsgivere ikke legger vekt på bilder i vurderingen av kandidater.

Om du bestemmer deg for å inkludere et bilde, sørg for at det er profesjonelt.

Når det gjelder spørsmålet om et bilde, er dette valgfritt. Det betyr at det er fullt mulig å søke på rørleggerlærling stillingen med en CV uten bilde. Men om du velger å inkludere ett, er det lurt å huske på disse punktene:

 • Velg en nøytral bakgrunn
 • Hold en passende avstand til kameraet, omtrent tre fjerdedeler
 • Fokuser på ansiktet i bildet
 • Velg et rektangulært format (6,5 cm x 4,5 cm)

Hvordan erfaringer kan styrke CV-en din som rørleggerlærling


Hvordan inkludere erfaringer i en CV for en rørleggerlærling

Erfaringsdelen på en CV for en Rørleggerlærling er av største betydning. Den gir potensielle arbeidsgivere et tydelig bilde av dine ferdigheter, kunnskaper og tidligere oppnådde resultater i rørleggerindustrien. Detaljer om tidligere erfaringer som lærling, jobbene du har utført, prosjektene du har bidratt til og teknikkene du har lært, gir en sterk indikasjon på din evne til å utføre jobben effektivt.

 • Begynn med å liste opp dine tidligere jobber i kronologisk rekkefølge, med den nyeste først. Dette gir arbeidsgiveren et innblikk i din karriereutvikling og viser også din siste erfaring som er mest relevant.
 • Inkluder kontraktsdatoer for hver jobb for å vise varigheten av din erfaring og forpliktelse. For eksempel: "Rørleggerlærling, Firma XYZ, Januar 2018 - Desember 2020".
 • Tydeliggjør stillingstittelen for hver jobb. Dette gir en klar indikasjon på nivået på ansvaret og typen arbeid utført.
 • Bruk en punktliste for å beskrive dine arbeidsoppgaver og ansvar i hver jobb. Dette gjør det enklere for arbeidsgiveren å vurdere dine ferdigheter og erfaring. For eksempel: "- Utført rutinemessig vedlikehold av rørleggerutstyr", "- Assistent ved installasjon av nye sanitærsystemer".
 • Inkluder spesifikke stikkord knyttet til rørleggerindustrien i din stillingsbeskrivelse. Stikkord som "installasjon", "vedlikehold", "reparasjon" og "feilsøking" kan trekke oppmerksomheten til din CV og gjøre det mer sannsynlig at den blir plukket opp av søkemotorer.
 • Vær spesifikk i din stillingsbeskrivelse. I stedet for å si "utført ulike rørleggeroppgaver", kan du si "installert og reparert bolig- og kommersielle sanitærsystemer, inkludert vann, avløp og gassrør". Dette gir en bedre forståelse av dine ferdigheter og erfaringer.

Stilling: Rørleggerlærling

Arbeidsgiver: Oslo VVS Service AS

Datoer: August 2018 - Juli 2020


Beskrivelse:

 • Installerte, reparerte og vedlikeholdt rørledningssystemer.
 • Assistent ved nødsituasjoner og vannlekkasjer.
 • Utførte vanntesting og inspeksjoner for å sikre riktig funksjon.
 • Samarbeidet tett med erfarne rørleggere for å lære ferdigheter og teknikker.
 • Følgte strenge sikkerhetsprotokoller for å sikre en trygg arbeidsplass.

Hvordan skrive en overbevisende CV for rørleggerlærling uten tidligere erfaring

Rrleggerlrling


Å skrive en CV kan være utfordrende, spesielt når du søker som rørleggerlærling uten tidligere erfaring. Men det er flere måter du kan tilegne deg en attraktiv profil for potensielle arbeidsgivere. Her er noen enkle og direkte tips for å utforme en overbevisende CV for en rørleggerlærling uten erfaring.

 • Start med personlige detaljer: Navn, kontaktinformasjon, og kort om deg selv og hvorfor du er interessert i rørleggerfaget.
 • Liste opp utdanning: Selv om du er lærling, er det viktig å inkludere all relevant utdanning du har fått. Dette kan være alt fra videregående skole til eventuelle kurs du har fulgt.
 • Ta med praksisplasser: Selv om du ikke har jobberfaring som rørlegger, kan enhver praksis eller lærlingplass teller som erfaring. Beskriv hva du lærte og hvilke ferdigheter du utviklet.
 • Inkluder frivillig arbeid: Hvis du har gjort frivillig arbeid relatert til rørleggerfaget, legg dette til CV-en din. Dette kan vise initiativ og engasjement for faget.
 • Nevn deltakelse i arrangementer: Hvis du har deltatt i arrangementer, kurs eller konferanser relatert til rørleggerfaget, kan dette vise din interesse og dedikasjon til faget.
 • Fokuser på ferdigheter: Uten mye erfaring, er det viktig å fokusere på ferdighetene du har som vil være relevante for jobben som rørlegger. Dette kan være alt fra fysiske ferdigheter til problemløsning og kommunikasjonsevner.
 • Inkluder referanser: Hvis du har personer som kan attestere for din karakter og arbeidsetikk, inkluder dem som referanser. Dette kan være lærere, veiledere fra praksisplasser, eller andre du har jobbet med.
 • Skriv et følgebrev: Bruk følgebrevet til å forklare hvorfor du er interessert i rørleggerfaget, og hvordan du håper å vokse og utvikle deg i rollen som lærling. Dette er også en god plass til å forklare eventuelle hull i CV-en din.
 • Sørg for at CV-en er godt organisert og profesjonelt presentert: Selv om du kanskje ikke har mye erfaring, kan en godt skrevet og organisert CV gi et godt førsteinntrykk.

Betydningen av utdanning i en CV for en rørleggerlærling


Hvordan fremheve utdannelsen din i en CV for rørleggerlærling

Utdanningsdelen i en CV er av avgjørende betydning, spesielt for en rørleggerlærling. Det er fordi det gir en oversikt over dine formelle kvalifikasjoner, og det er din sjanse til å vise frem dine tekniske ferdigheter og kunnskap om faget. Det er også gjennom denne seksjonen at en potensiell arbeidsgiver kan se hvorvidt du har den nødvendige opplæringen og kunnskapen som kreves for jobben. For eksempel vil det være en fordel å inkludere kurs eller sertifiseringer relatert til rørleggerarbeid, som bevis på din kompetanse.

Når det kommer til krav om grad, er det vanligvis ikke nødvendig med en universitetsgrad for å bli rørlegger. Imidlertid krever mange arbeidsgivere at du har fullført en relevant fagutdanning eller lærlingprogram, da dette gir deg praktisk erfaring i tillegg til teoretisk kunnskap. Så, selv om en grad kanskje ikke er nødvendig, er det viktig å fremheve all relevant utdanning og opplæring du har i din CV for å styrke dine sjanser for å få jobben.

Organisering av utdanning på CV for rørleggerlærling

For en rørleggerlærling sin CV, vil utdanning ofte være et viktig element å vise først. Dette skyldes at rørleggerfaget er et yrke som krever spesifikk teknisk kunnskap og kompetanse, som ofte erverves gjennom formell utdanning og lærlingordninger. Ved å starte med utdanningsdelen, kan rørleggerlærlingen tydelig demonstrere at han eller hun har nødvendig kompetanse og opplæring for jobben. For eksempel, hvis lærlingen har fullført et toårig rørleggerprogram ved en teknisk skole, vil dette være relevant og viktig informasjon for en potensiell arbeidsgiver å vite.

Plasseringen av utdanningsdelen kan imidlertid variere avhengig av individets unike profil og jobbsøknad. For eksempel, hvis rørleggerlærlingen søker en stilling som krever betydelig praktisk erfaring, og lærlingen har flere års relevant arbeidserfaring, kan det være mer hensiktsmessig å starte CV-en med arbeidserfaringen. I dette tilfellet, vil den praktiske erfaringen trolig være mer relevant og imponerende for arbeidsgiveren enn utdanningsbakgrunn.

Moteksemplet ville være en rørleggerlærling som har betydelig relevant arbeidserfaring, men har ikke fullført en formell rørleggerutdanning. I dette tilfellet, vil det være mer hensiktsmessig å starte CV-en med arbeidserfaringen, og så nevne eventuell uformell opplæring eller kursing i løpet av karrieren. Dette vil vise arbeidsgiveren at selv om den formelle utdanningen mangler, har kandidaten ervervet nødvendige ferdigheter gjennom praktisk arbeid.

Utdanning

2018 - 2020: Fagbrev i Rørleggerfaget, XYZ Videregående Skole, Oslo

 • Fullførte to år med teoretisk og praktisk opplæring i rørleggerfaget. Fokuserte på installasjon, vedlikehold og reparasjon av sanitær og varmeinstallasjonssystemer i boliger og kommersielle bygninger.

2016 - 2018: Videregående Skole, Bygg- og Anleggsteknikk, XYZ Videregående Skole, Oslo

 • Fullførte grunnleggende kurs i bygg- og anleggsteknikk med fokus på konstruksjon, installasjon og vedlikehold.

2014 - 2016: Grunnskole, XYZ Ungdomsskole, Oslo

 • Fullførte grunnskoleutdanning med gode karakterer.

Hvordan fremheve relevante ferdigheter på en CV for Rørleggerlærling


Rrleggerlrling


Fremheving av utdanningsferdigheter i CV for rørleggerlærling

Ferdigheter er en essensiell del av CV-en din, da de gir rekrutterere en direkte innsikt i din kompetanse og evner. Rekrutterere ser etter spesifikke ferdigheter som er relatert til stillingen du søker på, for å sikre at du kan utføre jobben effektivt. De ser også etter overførbare ferdigheter, som kommunikasjon, problemløsning og teamarbeid, som er verdifulle i alle typer jobber.

Når du søker om en stilling som Rørleggerlærling, er det spesielt viktig å fremheve relevante ferdigheter. Dette inkluderer tekniske ferdigheter som kunnskap om verktøy og utstyr, så vel som praktiske ferdigheter som demontering og installasjon av rørledninger. Det er også viktig å vise at du er lærevillig og har evnen til å følge instrukser, da lærlingposisjoner ofte innebærer mye veiledning og opplæring.

Viktige ferdigheter å inkludere i CV for en rørleggerlærling

Når du skal søke en stilling som rørleggerlærling, er det viktig å vise både de faglige ferdighetene og de personlige egenskapene som gjør deg til en god kandidat. Disse ferdighetene og egenskapene bør tydelig fremgå av CV-en din, slik at rekrutterere enkelt kan se hvorfor du passer til stillingen.

Faglige ferdigheter:

 • Erfaring med å bruke forskjellige rørleggerverktøy
 • Kunnskap om ulike typer rør og installasjonsteknikker
 • Forståelse for vann- og avløpssystemer
 • Evne til å lese og forstå tekniske tegninger og spesifikasjoner
 • Grunnleggende kunnskap om byggforskrifter og sikkerhetsstandarder
 • Erfaring med å diagnostisere og reparere rørleggerproblemer
 • Evne til å jobbe både selvstendig og som en del av et team

Personlige egenskaper:

 • Pålitelig og punktlig
 • God problemløser
 • Evne til å jobbe under press
 • God fysisk form
 • Oppmerksom på detaljer
 • God kommunikasjonsevne
 • Villig til å lære og utvikle seg
 • Evne til å følge instruksjoner nøye
 • God kundeservice
Husk at dette bare er eksempler, og du bør tilpasse listen til dine egne ferdigheter og erfaringer. God lykke med jobbsøkingen!

Sammendragets Betydning i en CV for en Rørleggerlærling


Sammendraget i en CV for en rørleggerlærling er av stor betydning ettersom det gir arbeidsgiveren et raskt overblikk over kandidatens kvalifikasjoner, erfaring og ferdigheter. Det er ofte det første arbeidsgiveren leser, og det kan være avgjørende for om CV-en blir lest videre eller lagt til side.

Dette korte avsnittet, vanligvis mellom 3-5 setninger, er din sjanse til å fange arbeidsgiverens oppmerksomhet og gi et sterkt førsteinntrykk. Det bør inkludere dine viktigste kvalifikasjoner for jobben, for eksempel relevant utdanning, erfaring og spesialiserte ferdigheter, som evnen til å lese blåkopier eller erfaring med bestemte verktøy eller maskiner.

Et effektivt sammendrag vil tydeliggjøre hvorfor du er en sterk kandidat for rørleggerlærlingsposisjonen, og kan hjelpe deg med å skille deg ut fra andre søkere. Det kan også vise din evne til å kommunisere klart og effektivt, noe som er viktig i alle jobber, inkludert rørleggerlærling.

Så husk, selv om det kan være fristende å hoppe over sammendraget når du lager CV-en din, kan dette lille avsnittet være nøkkelen til å lande drømmejobben din som rørleggerlærling.

Skriving av en Effektiv CV for Rørleggerlærling: Viktige Avsnitt å Inkludere


Tilleggsoverskrifter som kan inkluderes i en rørleggerlærlings CV kan være "Sertifikater og lisenser" og "IT-verktøy". Disse kategoriene gir en mer helhetlig oversikt over din kompetanse og kvalifikasjoner, og kan være avgjørende for å skille deg ut blant andre søkere. Sertifikater og lisenser viser hvilke tekniske ferdigheter du har fått godkjent, mens IT-verktøy viser din evne til å bruke teknologi, noe som kan være svært relevant for moderne rørleggerarbeid.

Sertifikater og lisenser

For en rørleggerlærling kan det være viktig å fremheve eventuelle sertifikater og lisenser du har oppnådd. Dette kan inkludere alt fra grunnleggende rørleggerkurs til mer spesialiserte sertifiseringer som de som er nødvendige for å jobbe med gassinstallasjoner. Disse sertifikatene viser at du har den nødvendige tekniske kunnskapen og at du har blitt godkjent til å utføre bestemte oppgaver av relevante myndigheter eller organisasjoner.

IT-verktøy

Å inkludere en seksjon på IT-verktøy i din CV som rørleggerlærling kan også være nyttig. Selv om rørleggerarbeid er et håndverk, blir bruken av teknologi stadig mer vanlig i bransjen. Dette kan inkludere alt fra bruk av spesialiserte designprogrammer til å håndtere digitale arbeidsordrer. Ved å vise din kompetanse med IT-verktøy, viser du at du er i stand til å holde tritt med utviklingen i bransjen, og at du kan bidra med mer enn bare tradisjonelle rørleggerferdigheter.

Øke dine sjanser: Hvordan forbedre din CV som Rørleggerlærling


Å skrive en god CV kan være avgjørende når du søker på en stilling som rørleggerlærling. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å forbedre din CV:

 1. Inkluder alle relevante kvalifikasjoner og sertifiseringer: Som rørleggerlærling vil potensielle arbeidsgivere være interessert i å vite hvilke kvalifikasjoner og sertifiseringer du har.
 2. Nevn enhver relevant erfaring: Hvis du har hatt tidligere jobber eller verv som er relevante for rørleggerfaget, inkluder dette på CV-en din. Det kan være alt fra sommerjobb i et rørleggerfirma til verv i en relevant studentorganisasjon.
 3. Fremhev tekniske ferdigheter: Som rørleggerlærling vil du trenge en rekke tekniske ferdigheter. Hvis du har erfaring med for eksempel sveising, montering eller rørinstallasjon, bør dette nevnes på CV-en din.
 4. Vær spesifikk: I stedet for å bare liste opp arbeidsoppgaver, prøv å gi konkrete eksempler på hva du har oppnådd eller lært i tidligere stillinger.
 5. Tilpass CV-en din til stillingen: Les stillingsannonsen nøye og tilpass CV-en din til det som etterspørres. Hvis for eksempel annonsen legger vekt på kundeservice, kan du fremheve eventuelle erfaringer du har med å jobbe med kunder.
 6. Bruk et profesjonelt språk: CV-en din er en formell kommunikasjon, så unngå å bruke uformell språk, slang eller forkortelser.
 7. Få noen til å korrekturlese CV-en din: Det er alltid en god idé å få en annen person til å lese gjennom CV-en din for å se etter stavefeil, grammatiske feil eller upresise formuleringer.
 8. Hold det kort og konsist: En god CV bør være klar og konsis. Prøv å begrense CV-en din til én side, og unngå unødvendig informasjon.

Nøkkelelementer i en CV for Rørleggerlærling: En Omfattende Guide


Rrleggerlrling


I det følgende vil du finne en punktliste med tips for å lage en sterk CV som en rørleggerlærling. Siden dette er et praktisk yrke, er det viktig å fokusere på ferdigheter og tidligere erfaring, men også å vise din evne til å lære og tilpasse deg. Følgende tips vil hjelpe deg med å lage en CV som skiller seg ut.

 1. Begynn med en klar og konsis profil som oppsummerer hvem du er, hva du ønsker å oppnå som rørleggerlærling, og hvorfor du er interessert i denne karrieren.
 2. Under "Ferdigheter"-delen, list opp spesifikke ferdigheter du har som vil være relevante for en rørleggerlærling, for eksempel praktiske ferdigheter, problemløsning, og evne til å jobbe i team.
 3. I "Arbeidserfaring"-delen, nevn tidligere jobber eller praksisplasser som har gitt deg relevant erfaring, selv om det ikke er direkte relatert til rørlegging. Fokusér på overførbare ferdigheter som du har tilegnet deg.
 4. Når du lister opp dine utdanningskvalifikasjoner, inkluder også eventuelle kurs eller sertifiseringer du har som kan være relevante for rørlegging, som for eksempel sikkerhetskurs.
 5. Legg ved en seksjon for "Referanser" hvis du har tidligere arbeidsgivere eller instruktører som kan bekrefte dine ferdigheter og arbeidsetikk.
 6. Korrekturles CV-en din grundig for å sikre at det ikke er noen stavefeil eller grammatiske feil. En velpresentert og feilfri CV viser profesjonalitet.
 7. Unngå å inkludere irrelevante detaljer eller personlig informasjon som ikke bidrar til din jobbsøknad. Hold CV-en din konsis og relevant.
 8. Til slutt, tilpass din CV for hver enkelt jobbsøknad. Dette viser at du har tatt deg tid til å forstå hva arbeidsgiveren ser etter og at du er en seriøs kandidat.

Hvordan skrive et effektivt følgebrev for en CV som Rørleggerlærling


Følgebrevet er et essensielt dokument som supplerer CV-en din når du søker på stillingen som rørleggerlærling. Det gir deg en mulighet til å framheve din entusiasme og motivasjon for å jobbe innen rørleggerfaget, og det gir deg sjansen til å skissere dine karrieremål for rekruttereren.

Når du skriver følgebrevet ditt, er det viktig å inkludere relevant informasjon om stillingen som rørleggerlærling. Hvis du finner denne oppgaven utfordrende, kan du ta en titt på våre eksempler på følgebrev som er spesifikt tilrettelagt for rørleggerlærlingstillinger. Disse kan fungere som en nyttig referanse når du skal skrive ditt eget følgebrev.

Lag din CV med de beste malene

Hvordan skrive en CV for Rørleggerlærling: Ofte stilte spørsmål

Hva slags informasjon bør jeg inkludere i min CV for å søke om en stilling som Rørleggerlærling?

Din CV bør inkludere din personlige informasjon, utdanning, relevante ferdigheter og erfaring. For en stilling som Rørleggerlærling, kan det være nyttig å fremheve enhver erfaring du har med praktisk arbeid, mekanikk eller reparasjoner. Det er også viktig å nevne eventuelle kurs eller sertifiseringer du har som er relevante for rørleggerbransjen, som for eksempel VVS-kurs.

Hva slags erfaring eller ferdigheter er arbeidsgivere på jakt etter i en Rørleggerlærling?

Arbeidsgivere ser etter kandidater som er villige til å lære, hardtarbeidende og fysisk i stand til å håndtere kravene i jobben. Fordi rørleggerarbeid ofte krever at man løser problemer, kan det være nyttig å fremheve din problemløsningsevner. Erfaring med verktøy, mekanikk eller byggeprosjekter kan også være en fordel.

Hvordan kan jeg skille meg ut som en sterk kandidat for en Rørleggerlærling stilling?

For å skille deg ut som en sterk kandidat, kan du fokusere på å utvikle og demonstrere ferdigheter som er spesifikke for rørleggerbransjen. Dette kan inkludere ting som mekanikk, sveising, blåsearbeid, og kunnskap om ulike typer rør og installasjoner. Det kan også være nyttig å få erfaring gjennom frivillig arbeid, deltidsjobber eller praksisplasser i byggebransjen.

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV

Eksempel på brev for nedlasting

Mal for følgebrev
Design for følgebrev
Mal for følgebrev for studenter - universitet
Mal for følgebrev for engasjement