Resepsjonist CV: Omfattende guide og tips

Å få på plass en CV er alltid en utfordring, uavhengig av yrke, hvor ange års erfaring man har og bransje man arbeider innen. Du kan være en ekspert på feltet ditt, men når det kommer til å skrive en CV for en jobb innen feltet ditt, behøver du litt veiledning.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Vi er her for å gi deg veiledning. I denne artikkelen vil vi snakke om resepsjonist CV og svar på alle spørsmålene dine angående å forfatte en CV som gir deg jobben du vil ha som resepsjonist.

Når du er på utkikk etter en ny jobb, kan du møte noen utfordringer siden dette er et konkurranseutsatt arbeidsmarked, kanskje du ikke får så mange intervjuer, eller føler deg forvirret over hvordan du kan forbedre CV-en din, samt mye mer.

Vi vil hjelpe deg med alt, fordi løsningen og det første trinnet for å håndtere alle disse hindringene er CV-en din. Vi vil fortelle deg hvordan du skriver en perfekt CV som resepsjonist som gir deg drømmejobben din og mange flere intervjusamtaler enn du kanskje får akkurat i dag.

Les vår guide for kundeservice CV!

Hva gjør en resepsjonist?

En god resepsjonist CV krever først og fremst at du blant annet virkelig forstår hva stillingen innebærer, bransjen du jobber i, og hvilket ansvar og arbeidsoppgaver man skal utføre.

Resepsjonistene er vanligvis ansvarlige for ulike oppgaver avhengig av deres bransje og arbeidsgivers tjenester/produkter. Her er en liste over noen av de generelle oppgavene som de fleste resepsjonister kan være ansvarlige for.

 • Administrative oppgaver
 • Gir eksepsjonell kundeservice
 • Planlegge avtaler
 • Besvare telefoner
 • Administrative oppgaver
 • Administrativ støtte
 • Håndtering av telefonsystemer med flere linjer
 • Tilsyn med kontorrekvisita
 • Velkomme besøkende/ hilse på kunder
 • Holde oversikt over pasientavtaler
 • Håndtere av kontorutstyr
 • Håndtere pasienthenvendelser
 • Motta henvendelser fra kunder
 • Sikre kundetilfredshet
 • Svare på henvendelser
 • Distribusjon av post
 • Viderekobling av anrop
 • Journalføring

Resepsjonister er en bedrift sitt ansikt utad, noe som kan inkludere mange ulike oppgaver. Det kan være mange flere og andre oppgaver som resepsjonistene kan være ansvarlige for enn dem vi har ført opp. Dette er avhengig av deres bransje. Hvis du for eksempel jobber i et helsemiljø, kan du bli pålagt å opprettholde hygiene i en resepsjon.

Du må beskrive disse vanlige pliktene og tildelte oppgavene i CV-en din fordi den definerer og reflekterer hva slags ansatt du vil være og hvordan du vil utføre. Dette er noe som arbeidsgivere ser etter når de leser en CV.

Hvordan skrive en perfekt CV for resepsjonisten?


Resepsjonist i resepsjonen CV


Å skrive en perfekt og god CV for resepsjonister betyr å møte alle profesjonelle CV-standarder og deretter legge ned litt ekstra innsats.

Språket til resepsjonistens CV bør være formelt for å vise profesjonalitet. Du bør alltid bruke preteritum og tredje person mens du beskriver ulike detaljer om profilen din i hver del av resepsjonens CV.

Du bør unngå å bruke pronomen i setninger da det kan virke uformelt når arbeidsgivere skal lese detaljer i din søknad.

Profesjonalitet er definert av hvor nært du kan komme perfeksjon. For perfeksjon må du lese korrektur på CV-en for resepsjonister når du er ferdig med med søknaden, og gjerne flere ganger.

Pass derfor på at du korrekturleser alt to ganger og fjern eventuelle stave- eller grammatiske feil. Du bør også dobbeltsjekke nøyaktigheten av faktainformasjonen i CV-en din.

Når du lagrer dokumentet, merk det riktig og på en enkel måte. Bruk ditt fulle navn og begrepet "CV" eller "CV". For eksempel, hvis navnet ditt er Siri Hansen, bør CV-dokumentet ditt lagres som:
"CV Siri Hansen".

Det neste viktige aspektet å huske på er hvilke format du lagrer dokumentet i. CV-en din vil bli sendt gjennom ulike søkersporingssystemer. Søkesporesystemet brukes av de fleste arbeidsgivere for å les gjennom de ulike søknader på en effektiv måte, og det er viktig at du sørger for at CV-en for resepsjonist din er kompatibel med dem alle.

De fleste kompatible formatene er Word-dokumenter og PDF-dokumenter, og du bør velge begge formatene for når du skal lagre din CV som resepsjonist.

Hvis du følger disse retningslinjene, vil din CV som resepsjonist oppfylle alle profesjonelle standarder knyttet til en søknad. La oss nå snakke om hvordan du skriver en CV for resepsjonist sammen med noen bonustips for deg!👇

Skriv CV som vikar sammen med oss!

Tips for drømmejobb - få jobben som resepsjonist i resepsjonen CV


Undersøk stillingen

Når du skal kjøpe et produkt eller en tjeneste, hva gjør du? Du slår opp alternativene og mulighetene dine, du sammenligner priser, du sjekker bedriftseieren eller produktets opprinnelse og stort sett all informasjonen du kan tenke på. Dette gjør du for å sikre at du får et kvalitetsprodukt eller en tjeneste og ikke ender opp med å kaste bort pengene dine.

Du bør gjøre litt research når dte kommer til å søke jobb også. Lær deg litt om hva arbeidsgiver står for, skaff deg informasjon om visjon eller mål en bedrift har, hvilke kultur som eksisterer innenfor bransjen og mer.

Resepsjonist i resepsjonen CV


Dette er nyttig når du skrive CV for resepsjonist. Enten du er resepsjonist, personlig assistent eller administrativ assistent, er research viktig uansett hvilke stilling du søker på. Dette gjelder også om du skal søke på en stilling som minner om en tidligere stilling du har mange års erfaring med.

Når du skal begynne på jobben med å skrive en CV for resepsjonist, må du gjøre litt skaffe deg litt informasjon i forkant, og det gjør du ved å lese om din kommende stilling, studere stillingsbeskrivelsen, bransjen og alt i mellom.

Du vet kanskje allerede mye om din stilling og ansvar, men å undersøke, gå gjennom stillingsannonser og stillingsbeskrivelser vil hjelpe deg med å få enda mer innsikt i hva jobben inneholder av ansvarsoppgaver og hva arbeidsgivere forventer av deg. Du vil rett og slett få et godt innnblikk i hvordan arbeidsgiver tenker.

Dette vil hjelpe deg med å finne ut hva du kan tilby av informasjon når du søker på jobben og hvordan du kan presentere CV-en som resepsjonist på en måte som imponerer arbeidsgivere og får deg til å skille deg ut blant alle andre.

Velg riktig format

Når du for eksempel lager en powerpointpresentasjon, bestemmer du hva som skal legges i den og hvordan alt skal se ut til slutt. Din CV som resepsjonist trenger også en oversikt som bestemmer hvilken informasjon som skal inkluderes, hvor og hvordan.

Det er forskjellige alternativer du kan velge blant når det kommer til format, der hvert format har sitt eget formål. Jobben din er å finne et godt format for hvilke informasjon du ønsker å fremheve på din søknad.

Vi skal se videre på formatene du kan velge mellom, og gi eksempel på hvorfor hver enkelt format gir et godt bilde av deg som søker.

Funksjonelle formatet


Dette første formatet passer godt for deg som for eksempel er helt fersk i bransjen. Når man er helt ny og gjerne akkurat ferdig med studier har man ikke mange års erfaring å vise til. Kanskje man ikke har noe erfaring i det hele tatt. Derfor er det formelle formatet et godt valg, for her er fokuset rettt mot avsnittene ferdigheter og utdanning.

Omvendt kronologiske formatet


Det andre formatet passer godt for deg som har arbeidet i bransjen, og gjerne gjennom mange år. Her er nemlig fokuset på arbeidserfaring man har opparbeidet seg, og hver erfaring blir notert ned. Her starter man med sin første stilling i bransjen og følger deretter bakover i tid, noe som kalles den omvendte kronologiske rekkefølgen.

Kombinasjonsformatet


Den tredje formatet passer for de som ønsker å endre karrierevalget og prøve noe nytt. Dette formatet fokuserer både på avsnittetene om ferdigheter og erfaring, noe som også tillater beskrivelse av overførbare ferdigheter. Dette kan hjelpe søkere med å overbevise arbeidsgivere om sin kompetanse.

Det kan være lurt å gå med det omvendte kronologiske formatet, da du kan ha betydelig erfaring som resepsjonist. For å forbedre din søknad og øke sjansene dine for å å få en jobb må legge litt ekstra innsats inn når du skal få på plass hvert avsnitt i din søknad. La oss derfor se videre på alle avsnittene du bruker for å skaffe deg en god CV som resepsjonist!

Overskriften bør være profesjonell


Overskriften på CV-en for resepsjonister bør inneholde navn og kontaktinformasjon. Kontaktinformasjon skan inneholde navnet ditt først og deretter mobilnummeret ditt. Skriv det på en formell måte. Neste opp bør være din profesjonelle e-postadresse som du bruker for profesjonell kommunikasjon.

Et bilde og hjemmeadresse er ikke obligatoriske, men du kan inkludere dem hvis du vil. Hvis du inkluderer bildet ditt, bør det være av profesjonell karakter. Det vil si et portrettbilde med nøytral bakgrunn og med klær som viser en profesjonell ansatt.

Hvis du er aktiv på LinkedIn, og profilen din er nøye kuratert og oppdatert, kan du også legge til linken til LinkedIn-profilen din.

Tips: Ikke ta med unødvendige informasjon, hold din kontaktinformasjon til det som er viktig. Altfor ofte ser vi at søkere tar med for mye under dette avsnittet.

Skriv et overbevisende sammendrag


En arbeidsgiver har vanligvis ikke mye tålmodighet, eller egentlig god tid til å gi mye oppmerksomhet til hver søknad de mottar. Dette gjør at de ofte ikke leser hele søknaden din, med mindre de er fascinert av det de ser i begynnelsen. Du har forstått det riktig, et godt sammendrag bruker man for å tiltrekke seg oppmerksomheten.

Du må fange oppmerksomheten deres, gjøre dem interessert i CV-en din og deretter holde på den oppmerksomheten gjennom hele søknaden din. Du må begynne med å skrive et overbevisende sammendrag.

Et sammendrag skal være kort, og du skal fange oppmerksomheten innen de har lest bare noen få setninger. Hold deg derfor til tre til fem setninger i ditt sammendrag. Setningene dine skal være korte, skarpe og konsise. Ikke bruk sjargong eller unødvendig tull, fremstå profesjonell og ikke prøv deg med å komme med morsomheter.

Skriv inn stillingstittelen din og begynn deretter å beskrive detaljer i punkt. Den første detaljen bør være hvor mange års erfaring du har totalt og litt bakgrunn.

Deretter må du beskrive dine mest bemerkelsesverdige prestasjoner og ferdigheter som er høydepunktet på søknaden din. Prøv å bruke tall der du kan og kvantifiser detaljene for å øke effekten av informasjon du oppgir.

Til slutt, nevner hva slags ny stilling du ser etter og hvordan du vil utnytte dine ferdigheter og kunnskaper.

Beskriv din erfaring, uavhengig av hvor mange års erfaring du har


Resepsjonist i resepsjonen CV


Etter sammendraget må du skrive avsnittet om erfaring på din resepsjonist CV. Nevn hver erfaring med detaljer om navn på stilling, arbeidsgiver og ansettelsesperiode.

Når du beskriver detaljer, bruk punktlister. Inkluder dine vanlige ansvarsområder og relevante ferdigheter. Du kan også inkludere myke ferdigheter da de er viktige for en resepsjonist.

En resepsjonist må ikke underselge seg selv, en resepsjonist bør inkluder hver eneste detalj av ansvarsområder, prestasjoner og ferdigheter man har hatt. Ta også med alle eksepsjonelle ytelser og forbedringer du kan ha oppnådd med dine ideer og forslag på arbeidsplassen din.

Beskriv arbeidserfaring i omvendt kronologisk rekkefølge. Den vil si at du starter med din siste arbeidserfaring, og din aller første jobb kommer til slutt.

Tips: Skriv detaljert om din arbeidserfaring ved hjelp av punktlister. Dette viser detaljer om dine evner og erfaring.

Utdanning på CV for resepsjonister


På en resepsjonist CV følger du på med avsnittet om utdanning etter at du har fått på plass avsnittet om erfaring. Her må du ta med din høyeste utdanning innen bransjen, eller studier som er relevant for stillingen du søker.

Du kan også notere eventuelle kurs som er relevant for bransjen. Hvis du har gjennomført nettkurs eller fullført relevante opplæringsprogrammer som kan gi verdi til CV-en som resepsjonist, må du ikke gå glipp av dem. Inkludere dem i avsnittet om utdanning på din søknad.

Du må lage et eget avsnitt for ferdighetene dine


Like viktig som avsnittet om erfaring, er avsnittet om ferdighetene dine. Resepsjonister trenger også å lage dette avsnittet med litt ekstra flid.

Det første du må gjøre er å legge merke til ferdighetene du mener er viktigst og relevant for rollen din. Du må ta en titt på stillingsbeskrivelsen og velge ferdighetene fra den for å sikre at eventuelle arbeidsgivere finner det de leter etter i CV-en din.

Resepsjonister trenger en rekke ferdigheter, avhengig av jobben de søker på. Din jobb er at du viser frem de riktige ferdighetene på en god måte og tar med dem som er mest relevante for jobben du vil ha.

Det er noen generelle ferdigheter man alltid trenger, slik som for eksempel kundeservice, multitasking, gode kommunikasjonevner, at man jobber effektivt.

Samtidig er det andre ferdigheter som handler gjerne mer spesifikt om bransjen og dine evner til å gjøre ditt beste for arbeidsgiver.

📌 Her er noen gode eksempel på ferdighetene du kan nevne:

 • Mellommenneskelige ferdigheter
 • Kommunikasjons ferdigheter
 • Verbal kommunikasjonsevne
 • Multitasking
 • Håndteringsutstyr
 • Journalføring
 • Tar innkommende anrop på hotell
 • Håndtering av telefonsamtaler
 • Håndtering av telefonsystem med flere linjer
 • Tilsyn med rengjøringspersonalet
 • Holde resepsjonsområdet rent
 • Fortelle kunder om hotelltjenester
 • Bistå klienter
 • Microsoft office
 • Kontorledelse
 • Håndtering av kontorrekvisita
 • Tidsstyring
 • Ta i mot kunder
 • Hilsen besøkende

Du kan også legge til noen mer relevante ferdigheter avhengig av oppgavene dine i resepsjonen. For eksempel å svare på instrukser fra ledere.

Ferdigheter på Veileder CV finner du her!

Slå ATS med nøkkelord


Resepsjonist i resepsjonen CV


Nå bonustipset vår til deg som resepsjonist! Din jobbsøknad og CV vil alltid gå gjennom et søkersporingssystem hver gang du søker på en jobb. Arbeidsgivere bruker i disse dager denne programvaren til å skanne CV-ene og luke ut alle andre som ikke har de riktige nøkkelordene å vise til.

Programvaren fungerer på parametere, og dette er de relevante nøkkelordene som alle resepsjonister må ha med i sin CV for å komme videre. Derfor, for å slå søkersporingssystemene eller ATS, er alt du trenger å gjøre å inkludere de viktige nøkkelordene i CV-en din.

Du må velge nøkkelordene spesielt fra stillingsbeskrivelsen og bruke dem gjennom CV-en som resepsjonist.

Husk: Det vil være forskjell på hvilek ferdigheter og evner man må ha for arbeide som resepsjonist. Service, kundeservice stiller alltid sterkt, men andre prestasjoner er mer aktuelt for spesifikke jobber.

Viktige takeaways


Dette må en resepsjonist huske på når man skal lage en vinnende CV:

 • Undersøk litt i forkant: Se etter hvilke informasjon arbeidsgiver opplyser om, og tilpass din søknad for å slå andre søkere.
 • Ta med søkeord: Se etter viktige nøkkelord, som for eksempel kunderservice, hotell, evner for imøtekomme gjester eller støtte pasienter. Ta med nøkkelordene i din søknad.
 • Velg riktig format: Dette lar deg lage en virkelig god CV!
 • Korrekturles: En resepsjonist skal være nøyatig i arbeidet sitt.
 • Inkluder nøye utvalgte ferdigheter. Se hvilke ferdigheter arbeidgsivere ønsker, se at du viser at du har dem i din CV som resepsjonist.

Lag din CV med de beste malene

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Trenger jeg en bachelorgrad på min CV som resepsjonist?

For de fleste stillinger må du ikke ha en bachelorgrad, men avhengig av bransjen og de utfordrende oppgavene i jobben, kan en arbeidsgiver det i noen stillinger. Her er det forskjell på om du som resepsjonist skal ta i mot gjester på et hotell, eller hjelpe pasienter på et sykehus.

Skal jeg inkludere min erfaring som personlig assistent på CV-en min i resepsjonen?

Personlig assistent esepsjoniststillingen når det gjelder ansvar. Hvis erfaringsdetaljene dine er relevante, kan du definitivt inkludere denne arbeidserfaring på din CV som resepsjonist.

Hvilke ferdigheter trenger man som resepsjonist?

Noen av de beste og mest relevante ferdigheter en resepsjonist trenger er multitasking, generell service for ansatte, gjester og besøkende. Kundeservice står høyt rangert som en viktig ferdighet, men samtidig bør man kunne mye mer enn bare drive kundeservice. Se hva arbeidsgivere etterlyser i stillingsbeskrivelsen.

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV