CV-eksempel for redaktør

Redaktører spiller en viktig rolle for å skape innhold. Stillingen som redaktør krever et godt blikk og eksepsjonell oppmerksomhet på detaljer. For mange skribenter som ønsker å klatre karrieremessig er det å bli redaktør eller sjefredaktør drømmen.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Derfor bør CV-en for en redaktør være velskrevet og må ikke ha noen feil. Den skal være feilfritt. Det skal ikke være noen grammatikk- eller skrivefeil. Din CV som redaktør er din billett til et intervju og videre ansettelse. Bare en liten feil på CV-en kan føre til at søknaden du sender blir sortert rett i søpla.

SSB opplyser at den gjennomsnittlige årslønnen til en redaktør er på omtrent 675 00 kr , men det vil variere mye ut fra faktorer som ferdigheter, erfaring, redaksjonelle stilling, plassering og mediehuset du jobber. Et raskt søkt på nettet viser at noen redaktører tjener over millionen i året.

I dag er det utrolig mange jobber tilgjengelig for redaktører, etter at digitale medier har skutt fart de siste prene. Den massive økningen av uavhengige innholdsskapere og tradisjonelle utgivere som går over til digitale plattformer har åpnet mange redaktørjobber og stillinger innen en redaksjon.

Dette er noe du må huske på når du skal skrive din egen CV som redaktør. Sørg for at du fremhever ferdigheter knyttet til redigering, ikke bare ved å skrive den på CV-en din, men vis den gjennom en feilfri og godt utformet CV.

Litt mer informasjon om CV for redaktør

Her er det mange muligheter for jobb, men også mange søker på alle stillingene, noe som gjør det enda mer utfordrende å sikre seg en redaktørstilling. Allerede nå har vi nevnt mange gode grunner for at du må få din redaktør CV rett og slett perfekt.

Men hvor kan du finne redaktørjobber? En redaktør kan finne ledig stilling både hos av aviser, bok- og magasinforlag, og selskaper innen radio, TV og film, samt mange flere. Det finnes også en rekke digitale plattformer som har behov for en redaktør. Dessuten ser mange selskaper i praktisk talt alle bransjer etter redaktører som kan bli en del av deres markedsføringsteam.

Avhengig av din erfaring og dokumenterte oppnåelser i bransjen, er det mange jobber som venter på deg hos mange aktuelle arbeidsgivere.

Hvilke lønn du kan forvente er avhengig av stillingen du blir ansatt i. Får du en stilling som forfatter kan du forvente rundt 685 320 kroner årslønn, mens journalister tjener i gjennomsnitt litt under med sine 670 800 kroner i året.

Er du ansatt i en større avis som redaktør vil du nok havne på rundt millionen i årsinntekt , fordi dette er en stilling som krever mye erfaring og fører til mye ansvar.

Attraktive lønnspakker og et bredt spekter av muligheter gjør en redaktørkarriere svært innbydende for erfarne fagfolk og nyutdannede. Din CV må skille seg ut. Du kan starte søkeprosessen ved å bruke en CV-bygger for å hjelpe deg med å opprette og organisere alle detaljene i søknaden din. Begynn å skrive CV-en din og sørg for at du korrekturleser den grundig før du sender den til en arbeidsgiver.


Redaktør CV

Slik skriver redaktører en CV

Som redaktør tror du kanskje at det er raskt og enkelt å skrive en CV. Selv om det kan være sant til en viss grad, må du huske at dette er en konkurransedyktig bransje. Det forventes at du er en ekspert på innholdsskaping. Du må være detaljorientert, levere inn det beste resultat og vise at du er den beste kandidaten.

Start med å sjekke stillingsbeskrivelsen, samt kvalifikasjonene og kravene som stilles av din potensielle arbeidsgiver. Les disse nøye og skreddersy din CV i henhold til beskrivelsen.

Det er akseptabelt å bare ha én CV for å sende inn til alle, men hvis du vil at CV-en din skal skille seg ut, må du tilpasse den i henhold til stillingsbeskrivelsen. Dette er den beste måten for deg å få sjansen til å bli intervjuet og til slutt bli ansatt for jobben.

Du må passe på at du gir arbeidsgivere nødvendige opplysninger som viser at der verdt en telefon for å kall einn til et intervju.

Her er noen tips du kan huske på når du skriver CV.
 • Bruk riktig format, oppsett og struktur for redaktør-CV.
 • Sørg for at du leser og forstår stillingsbeskrivelsen og bruk den som grunnlag når du tilpasser din CV.
 • Legg merke til nøkkelord som vises på stillingsposten eller annonsen, og integrer dem i CV-en din.
 • Vis at du har eksepsjonelle redigeringsevner og oppdager feil raskt. Du må ha en perfekt CV.
 • Skriv på samme måte som du gjør når du skriver arbeidsrelaterte tekster slik at du får vist frem skriveferdigheter du har.

Format som egner seg på en redakør sin CV

Gjennom CV-en din skal du vise at du har egenskapene for å skape et visuelt flott overblikk. Du må bruke et format som gjør det enkelt å hente ut informasjone. Her anbefaler vi det omvendt kronologiske formatet, som fokuserer på arbeidserfaringen din.

CV-en må være godt organisert og følge riktig struktur. Dette er nok en mulighet for deg til å vise hva du kan innen skriving og redigering. Dette kan du fint få til gjennom formatet som viser all informasjon i omvendt kronologisk rekekfølge.


Redaktør CV

Her er følgende avsnitt du skal ta med i CV for redaktør:

 • Overskrift
 • Profesjonelt sammendrag
 • Arbeidserfaringer
 • Utdanning
 • Ferdigheter
 • Ekstra informasjon

Redaktører begynner alltid med overskriften

Hver CV starter med en overskrift. Overskriften på en CV inkluderer ditt fulle navn og kontaktinformasjon. Det er best å inkludere navn, stilling, telefonnummeret ditt, en profesjonell e-postadresse og en lenke til porteføljen eller nettstedet ditt (hvis det er aktuelt).

Tips: Pass på aboslutt all informasjon er rikti her, du kan ikke starte CV-en din med feil.

GODT EKSEMPEL

Belinda Slåttum
Redaktør assistent
54 42 56 89
belindaslattum@online.no
www.belindaslattum.no


Profesjonelt sammendrag for en redaktør

Det profesjonelle sammendraget er din andre mulighet til å vise dine utmerkede ferdigheter når det kommer til skriving. Denne delen er bare et sammendrag av innholdet i CV-en din. Du kan inkludere dine mest bemerkelsesverdige prestasjoner, arbeidserfaring og andre detaljer som kan hjelpe med å fange oppmerksomheten til arbeidsgivere.

Ta en titt på noen eksempler på for å få en ide om hvordan du skriver avsnittet om sammendrag.

GODT SAMMENDRAG
Nøyaktig redaktør med et godt øye for detaljer og på jakt etter gode ordsmykker. Over 5 års verdifull erfaring med å utvikle historier og lede redaksjonen for ulike nettmagasiner og trykte magasiner. Tidligere erfaring med redigering og publisering av 5 bestselgende e-bøker.

IKKE GODT SAMMENDRAG
Jeg har vært redaktør i 5 år nå. Jeg legger merke til detaljer og oppdager lett feil. Jeg vet hvordan jeg lager historier og lærer forfattere hvordan de kan forbedre skriveferdighetene sine. Jeg ønsker å jobbe med bedriften din slik at jeg kan hjelpe deg å øke publikummet ditt.

Redaktør CV

Vis hvilke arbeidserfaring du har

De fleste vet at en redaktørstilling sjelden en jobb man bare hopper rett inn i. De fleste begynner i en jobb som redaksjonsassistent eller skribent før de blir redaktører. Selv om du ikke har hatt en stilling som redaktør før, er avsnittet om erfaring en svært viktig del på din CV.

Når du skal vise frem areidserfaringen din er det en fordel at du tar i bruk det omvendt kronologiske format. Dermed skal du starte med den siste stillingen du hadde, og arbeide deg bakover i karrieren din.

Når du skriver om dine erfaringer, sørg for at du beskriver hver og en av dem. Ta med opplysninger om stillingstittel, firmanavn, arbeidssted, periode du var ansatt, ansvarsoppgaver og oppnådde prestasjoner.

Tips: Vær oppmerksom på nøkkelordene i stillingsbeskrivelsen, da denne delen er en flott mulighet til å bruke dem. Skriv jobbansvar som du har påtatt deg tidligere knyttet til kravene og kvalifikasjonene som er oppført i stillingsannonsen.

GODT EKSEMPEL
Innholdsforfatter
Finansmagasinet
Bergen
August 2019- til dags dato
 • Skrev 1-2 daglige blogginnlegg for selskapets nettsider.
 • Opprettet innlegg og bildeinnlegg på sosiale medier som Facebook og Instagram for klienter.
 • Skrev og korrekturlest nyhetsbrev, tekniske rapporter og annet markedsføringsmateriale.

Opplys alltid om hvilke utdanning du har

De fleste redaktørjobber krever en bachelorgrad i journalistikk, kommunikasjon eller andre relaterte studier. Derfor må du føre opp hvilke studier du har bestått i en CV. Dette gjør du enkelt og raskt, og før gjerne opp relevante opplysninger i kulepunkter.

På din profesjonelle CV tar du med hvilke grad du gjennomført, navnet på høgskolen eller universitetet, beliggenhet og årene du har brukt på fullføre studiet.

GODT EKSEMPEL

Kommunikasjon og ledelse, Bachelor

Universitetet i Bergen

2015-2019

 • Studentformann i magasinet: UniBergen, 2066/2018
 • Mottok pris: Årets kritiske skribent, 2018

Redaktør CV

Hva er de viktigste ferdighetene arbeidsgivere ser etter i en redaktør?

Det er forskjellige typer ferdigheter du kan inkludere i på din Cv som redaktør. Både faglige og personlige ferdigheter betyr mye, siden du må ta i bruk alle stillingen. Oppgi de beste ferdigheter har ved hjelp av kulepunkter som gjør de lett å se på en CV.

Det vil være litt forskjeller på hva en erfaren redaktør kan, og hva en som er fersk i bransjen kan. Men først skal vi se på hvordan vi deler ferdigheter opp i to ulike kategorier.

Enkelt forklart er faglige ferdigheter evner som kan måles eller læres gjennom tidligere erfaring eller utdanning. Dette er ferdigheter som du bruker for å utføre fagrelaterte arbeidsoppgaver.

Personlige ferdigheter er like viktige fordi de vurderes av din potensielle arbeidsgiver når de bestemmer hvorfor de skal ansette deg for jobben. Denne type ferdigheter sier noe om personligheten din, og kan utgjør en stor forskjell fordi de kan bidra til å overbevise arbeidsgiveren om at det ville være en god beslutning å ansette deg for jobben.

La oss ta deg gjennom noen viktige ferdigheter for en redaktør:

 • Utmerkede skriveferdigheter
 • Korrekturlesing og redigering
 • Faktasjekking
 • Teamledelse
 • Redigerings- og korrekturferdigheter
 • WordPress
 • Koding
 • Systemer for innholdsstyring
 • Grafisk design
 • Microsoft Office
 • SEO
 • Kildehenvisinger
 • Prosjektledelse

Og her er noen personlige egenskaper som er aktuelle:

 • Kundeservice
 • Lagspiller
 • Problemløsende
 • Tidsstyring
 • Nøyaktig
 • Integritet og pålitelighet
 • Organisatorisk
 • Lederegenskaper
 • Intervjuferdigheter
 • Kreativitet
Et godt tips: Hvis du føler at du mangler noen ferdigheter som trengs for en jobb, kan du begynne å lære dem nå. Redaktører arbeider mye ved hjelp av digitale plattformer, og derfor kan du aldri få nok teknisk kompetanse i rollen som redaktør.

Redaktør CV

Noen avsnitt som kan være aktuell for deg som redaktør

Selv om du enkelt kan avslutte CV-en med en liste over dine beste ferdigheter, er det trolig mer relevant å avslutte med noen ekstra avsnitt. En redaktør har mye han eller hun kan dele med leserne.

I de fleste tilfeller sender redaktører CV-er digitalt, og du får sjelden mulighet til å snakke med din potensielle arbeidsgiver på forhånd. La CV-en din snakke om deg i stedet. Lag en som viser at du fortjener jobben.

Plasser så mange relevante opplysninger du kan på CV-en din uten å få den til å se stappfull og trang ut. Se på vårt CV-eksempel for redaktør for å se hvordan du kan legge til disse ekstra avsnittene.

Her er flere tips om hva du kan opplyse om:

Dataferdigheter, kurs og sertifiseringer

Vi har nevnt tidligere at mange redaktører arbeider mye på datamaskiner. Det forventes at du har avanserte datakunnskaper dersom du skal søke på en redaktørstilling. Utover å mestre Microsoft Office, pennen og papiret, må du ha videre teknisk kunnskap for å ha et forsprang på andre redaktører.

Her er noen datakunnskaper du kan legge:

 • Microsoft Office
 • Google Workspace
 • Adobe Acrobat Pro
 • Grammarly
 • Copyscape
 • SEO Surfer
 • SEMRush
 • RankMath

Du kan også legge til sertifiseringer og kurs du har gjennomført, både fra tidlere stillinger og på eget intinativ.

Interesser

Interesser er ikke påkrevd, og som oftest unyttig, på en CV. Dessuten kan de til tider være upraktiske og vil bare oppta plass. Derimot kan det for enkelte redaktører være nyttig å føre opp, men bare dersom interessene er relevante for stillingen.


Redaktør CV

Et eksempel kan være dersom du skal skrive for et musikkmagasin, og du er medlem av et middels eller bedre musikkgruppe. Dette viser at du brenner for fagfeltet og kan løfte din søknad.

Språk

Redaktører forventes å ha gode kommunikasjonsevner. Du bør være en god skribent og ideelt sett også en god foredragsholder, da du må kommunisere med ditt team av forfattere eller andre avdelinger i ditt arbeid.

Du kan også være at du må redigere eller korrekturlese artikler som inneholder fremmedspråk. Å kunne mer enn ett språk er definitivt en fordel for en redaktør. Vis hva du kan ved å legge til et oversiktlig avsnitt på din CV.

Sammendrag: Nøkkelpunkter for å skrive en perfekt CV som redaktør

Å formulere en CV kan være både enkelt og utfordrende for redaktører. Mange redaktører er gode forfattere, så det er en enkel oppgave å lage en CV. Det blir imidlertid utfordrende når du skal være sikker på at CV-en din er feilfri og helt perfekt. Du søker tross alt en redaktørstilling – du skal kunne korrekturlese og redigere din egen CV.

Få i land et intervju og imponer din fremtidige arbeidsgiver med en godt utformet CV. Her er noen av hovedpunktene du må huske når du som redaktør skal formulere din CV:

 • Sørg for at overskriften, som inneholder kontaktinformasjonen din, er tydelig, oppdatert og nøyaktig.
 • Følg riktig format for en CV for redaktør.
 • Inkluder alle de viktige delene på CV-en din, for eksempel overskriften, profesjonelt sammendrag eller karrieremål, arbeidserfaring, utdanning og ferdigheter.
 • Legg ved et følgebrev når du sender inn din CV. Selv om det ikke kreves av de fleste arbeidsgivere, åpner følgebrev opp en annen mulighet for deg til å vise dine skriveferdigheter og å introdusere deg selv på et dypere nivå.

Redaktør CV

Skriv et følgebrev som sendes med din CV

Skriv et kort og greit brev til arbeidsgiver som du søker jobb hos på når du sender inn CV-en. Følgebrevet må tilpasses for hver søknad for å vise din genuine interesse for bedriften og stillingen.

Et følgebrev er ikke nødvendigvis et krav for jobbsøknader her i Norge. Faktisk ville mange søkere bare hoppe over et følgebrev og bare sende inn CV-en.

Hvis du ønsker å få jobben som redaktør, må du finne måter å imponere arbeidsgivere på. Grip denne muligheten til å introdusere deg selv videre. Fortell dem hvorfor du fortjener å bli innkalt til et intervju.

FAQ - Ofte stilte spørsmål om CV for redaktør

Hvordan skriver du en CV for redaktører?

Du kan begynne en CV for redaktør ved å bruke en CV-mal, eller du kan starte ved å se på våre CV-maler. I hovedsak skal du ta med viktige avsnitt som overskrift, profesjonelt sammendrag, arbeidserfaring, utdanning og eventuelt andre avsnitt. Sørg også for at du legger ved et følgebrev sammen med CV-en når du sender søknaden.

Hvilke ferdigheter bør en redaktør ha?

I søknaden din bør du fremheve viktige ferdigheter som utmerket eller i det minste over gjennomsnittet kunnskap og erfaring innen skriving, redigering og korrekturlesing. Skriv opp både dine faglige og personlige ferdigheter på CV-en din ved å bruke en punktliste.

Lag din CV med de beste malene

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV

Eksempel på brev for nedlasting

Mal for følgebrev
Design for følgebrev
Mal for følgebrev for studenter - universitet
Mal for følgebrev for engasjement