Kanskje har du gode evner for å koordinere små og store prosjekter, men så står du fast ved din egen CV? Det forstår vi at kan skje, og derfor har vi laget denne gode guiden slik at du kan begynne og komme deg i helt i mål med din CV.
Her er det ikke mer å vente på, la oss komme i gang!
Hva gjør prosjektkoordinatorer?
Prosjektkoordinatorer spiller en viktig rolle helt fra starten av et prosjekt til slutten. Alle prosjekter trenger en som holder kontroll på alt som skal skje, og denne type stillinger finner man innen alle bransjer.
Et raskt søk viser at det er ledige stillinger for prosjektkoordinatorer innen IT, arkitektur, offentlig og privat. Dette betyr igjen at prosjektkoordinatorer trenger flere ulike ferdigheter, avhengig av hvilken bransje de arbeider innen.
Våre erfaringer viser at avsnittet om ferdigheter noe av de første arbeidsgivere søker opp når de mottar en CV. Derfor bør du sikre at du er tydelig på hvilke ferdigheter du tar med i deg inn i stillingen.
Du kan komme langt ved å se på ulike CV-eksempler for prosjektkoordinator, men her i denne artikkelen skal vi fortelle deg hva som gjør at akkurat din søknad vil skille seg ut.
Du må rett og slett imponere arbeidsgivere ved å vise frem all din kompetanse og erfaring gjennom søknaden din. La oss se hvordan du gjør det.👇
Slik skriver du CV for prosjektkoordinator
Prosjektkoordinatorer kan være ansvarlig for prosjektteam, budsjettstyring innen prosjekt, tidslinjer for prosjektet, eller leveranser, planer, ledelse og mange flere arbeidsoppgaver.
I tillegg krever også denne stillingen at man kan håndtere prosjektet sine interessenter, løpende status, logistikk og ikke minst at man kan jobbe med nøyaktige fremdriftsrapporter, byggeprosjekter, Microsoft-prosjekter, dataanalyse og forretningsledelse.
Du har sikkert forstått det, men det er ikke et enkelt sett med arbeidsoppgaver knyttet til stillingen. Derfor må CV din inneholde informasjon som dekker hvilke arbeidsoppgaver du har erfaring og kunnskap om, og dermed kan utføre med glans.
Velg et godt format
Først og fremst trenger du et passende format for din CV. Det finnes ulike formater du kan velge mellom – funksjonelt, omvendt kronologisk og kombinasjon. Hvis du er helt ny i bransjen bør du gå for funksjonelt format. Hvis du bytter karriere kan du velge kombinasjonsformat, da det fokuserer på overførbare ferdigheter og erfaring på en gang.
Hvis du ønsker å arbeide i samme bransje og har betydelig relevant erfaring, bør du velge omvendt kronologisk format på din søknad.
Når du har bestemt formatet for din CV som koordinator for prosjekter, kan du gå i gang med å skrive kontaktinformasjon og sammendraget ditt.
Begynn med overskriften
Øverst på søknaden din bør du ha et avsnitt om kontaktinformasjon. Du må skrive navnet ditt først, med litt større fonter. Skriv deretter nummeret ditt, og en formell e-postadresse.
Du kan også legge til en lenke til din profil på LinkedIn, og eventuelt kort beskrivelse av bosted.
Profesjonelt sammendrag
Etter kontaktinformasjonen må du skrive sammendraget, som skal være kort og konsist. Våre eksperter mener at korte punkter er det beste, som også gjør det lettere å lese.
I sammendraget ditt må du nevne dine hvor mange års erfaring du har, gjerne med litt detaljer om bakgrunn. Du må nevne høydepunktene i karriere din, for eksempel de viktigste prestasjonene og ferdighetene som er mest relevant for stillingen.
Du trenger ikke å oppsummere alle de bemerkelsesverdige høydepunktene i karrieren din, bare de viktigste. La resten være til avsnittet om arbeidserfaring.
Din yrkeserfaring bør komme frem i omvendt kronologisk rekkefølge. Det betyr at du må nevne din siste stilling først, før du deretter legger til andre stillinger du har hatt tidligere.
Når du skriver detaljene om din erfaring, er det viktig at du i tillegg legger til opplysninger om arbeidsgiver, stilling du arbeidet i og periode.
Husk at du også skal gjøre dette avsnittet ved hjelp av punktlister, og at du kan føre opp både en fast stilling og stillinger du har hatt innenfor prosjekter.
Under hver stilling skal du fokusere på hvordan du brukte både ferdigheter, kunnskap og kompetanse for å utføre arbeidsoppgaver på en god og suksessfull måte.
Utdannelse
Neste steg på veien for å få en god CV er avsnittet om utdanning. Uansett om du har en bachelor, master eller annen skolegang, tilbyr du alltid arbeidsgiver en mulighet for å få kjennskap til det.
Faglig kompetanse som er opparbeidet gjennom studier er alltid et fortrinn, så her bør du få med både kurs og opplæring som vil bidra til å gi deg tyngde som prosjektleder.
Skrive et strukturert og tydelig avsnitt som forteller arbeidsgiver at du har kompetanse for å jobbe selvstendig i deres spennende arbeidsmiljø.
Delen om ferdigheter er viktig, og du må sørge for å utvikle et avsnitt som viser frem både dine personlige egenskaper og teknisk kompetanse, samt faglige ferdigheter.
Når man jobber som prosjektkoordinator trenger man blant annet gode organisatoriske ferdigheter, samt evne til å håndtere tidsfrister og gi god oppfølging til ansatte og kunder.
Under oppstart, utvikling og ferdigstilling av et prosjekt trenger man en leder som er strukturert, kan drive god kommunikasjon og følge opp alle punkter. Derfor må du ha både faglig ferdigheter og gode egenskaper som person. Å jobbe som prosjektleder krever mye, og du må vise arbeidsgiver at du har alt som trengs for å gjøre en slik viktig jobb.
For å virkelig imponere arbeidsgiver kan du vurdere å legge til noen flere avsnitt som får søknaden din til å skinne. Nedenfor kan du få noen gode tips til avsnitt som er aktuelt for deg.
Du kan legge til informasjon om hvilken
språk du kan kommunisere på.
Dette kan være viktig informasjon siden du skal jobbe tette med en rekke mennesker, både kunder og andre ansatte. Vårt beste tips om du behersker flere språk er å lage et eget avsnitt.
Du kan også lage et eget avsnitt som går i detalj på hvilken
digitale verktøy og programmer
du kan håndtere, noe som er svært aktuelt for jobben du søker på.
Har du mange
kurs eller annen opplæring
er vårt råd at legger all informasjon i et eget avsnitt, for å sikre at leseren tydelig kan se alt du kan.
FAQ - Ofte stilte spørsmål
Trenger jeg en utdannelse for å arbeide som prosjektleder?
Kvalifikasjonene som man ønsker for denne type jobb variere. Derfor må du bekrefte med at du har sett hvilke kvalifikasjoner arbeidsgiver ønsker og at du som søker har dem, gjennom din CV.
Bør jeg inkludere nettbaserte kurs jeg har gjennomført?
Absolutt. Hvis emnene er relevante, bør du inkludere dem under avsnittet om utdanning eller i et eget avsnitt slik at arbeidsgiver ser det raskt.
Er det andre avsnitt jeg kan vurdere?
For at arbeidsgiver ikke skal sitte med spørsmål, kan det være lurt å legge til avsnitt som for eksempel språk du behersker muntlig og skriftlig, spennende interesser som er relevant og digitale ferdigheter.
The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.
Static and dynamic content editing
A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!
How to customize formatting for each rich text
Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.
Lag din CV på 15 minutter
Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.