Mekanisk ingeniør CV | Skriveguide

En maskin ingeniør har mange muligheter i ulike bransjer. Selv om det er mange muligheter, er det viktig å presentere din erfaring, kvalifikasjoner og prestasjoner på en måte som gjør at du skiller deg ut.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

I et arbeidsmarked som er så konkurransedyktig, er hovedspørsmålet blant de fleste arbeidssøkere hvordan de kan utmerke seg blant alle de andre søkerne. Våre tips vil hjelpe deg med å skrive en CV som tiltrekker seg oppmerksomhet fra arbeidsgiver.


Mekanisk ingeniør CV

Hvordan skrive en CV for maskin ingeniør

Jobbjakt kan være utfordrende og tidkrevende, men du vil ha en større sjanse til å komme på intervju hvis du har en fengslende CV som arbeidsgiver raskt vil legge merke til. Å skrive en CV er ikke alltid en lett oppgave, og derfor er våre gode råd gull verdt.

Din søknad bør oppsummere dine profesjonelle prestasjoner, arbeidserfaring og ferdigheter. Det er viktig å merke seg at de fleste arbeidsgivere bruker mindre enn ti sekunder på hver CV, så du må fremheve det som umiddelbart vil få oppmerksomheten deres.

Strukturen til CV-en din bør ha følgende avsnitt:

 • Overskrift
 • Profesjonelt sammendraget
 • Arbeidserfaring
 • Utdanning
 • Ferdigheter
 • Ekstra avsnitt (priser/utmerkelser, frivillig arbeid, språk, interesser, datakunnskaper og sertifiseringer)

I tillegg skal du få noen ekstra flere tips som er høyst relevant for en stilling som maskin ingeniør:

 • Skreddersy hver CV for å matche jobben og firmaet du søker på, og unngå å bruke én CV for flere søknader.
 • Undersøk selskapet du ønsker å jobbe for for å forstå kulturen deres og bruk den riktige tonen når du skriver CV-en din for å vise dem at du passer.
 • Sjekk stillingsbeskrivelsen for nøkkelord og handlingsord og legg dem til i CV-en din for å øke sjansene dine for å komme gjennom ATS-systemene.
Format for din CV

Formatet du velger skal være lett å lese og forstå, og den viktige informasjonen skal være lett å finne frem til. CV-formatet ditt bør presentere dine beste kvalifikasjoner først for å sikre at arbeidsgivere ikke går glipp av dem. Hvis du har mange års relevant maskinteknisk erfaring, er det omvendt kronologiske formatet perfekt for deg.

De to andre formatene som vanligvis brukes for CV er funksjonelle og kombinasjonsformat. Det funksjonelle egner seg for nye ingeniører som vil fokusere på ferdigheter, mens kombinasjonformatet passer godt for dem som både vil vise frem ferdigheter og arbeidserfaring.

Få hjelp med din industriingeniør CV her.

Start med overskriften og kontaktinformasjonen

Overskriften inneholder ditt fulle navn, stillingstittel og kontaktinformasjon, inkludert telefonnummer, profesjonell e-postadresse og en lenke til din profil på LinkedIn. Det er viktig å korrekturlese informasjonen i denne delen for å sikre at den er nøyaktig, slik at du vet at arbeidsgiver får tak i deg.

Godt eksempel

Raymond Hernes

Mekanisk ingeniør

97 11 22 33

raymondhernes@online.no

LinkedIn.com/in/raymondhernes


Gå videre til profesjonelt sammendrag

Et profesjonelt sammendrag fungerer som introduksjon til din CV, og forteller kort om dine beste prestasjoner, ferdigheter og arbeidserfaring. Denne delen kommer etter overskriften og bør ikke være på mer enn to til tre setninger. Prøv å tenke at du skal skaffe deg oppmerksomhet fra arbeidsgiver via dette avsnittet, så bruk litt tid.

Godt eksempel
Produksjonsingeniør med mer enn åtte års dokumentert erfaring i engineer og produksjon av utstyr. Eksepsjonelle kommunikasjons- og mellommenneskelige ferdigheter og en dedikert lagspiller med evne til å utvikle nye produkter. Samarbeider med alle ansatte, inkludert ledere, for å utveksle komplisert teknisk, produksjonsprosess og industriell informasjon.

Få tips til profesjonelt sammendrag for miljøingeniør hos oss.


Mekanisk ingeniør CV

Velg karrieremål dersom du er nylig utdannet

Et karriemål oppsummerer kandidatens ferdigheter, samt mål for karrieren. Her får du uttrykke din lidenskap for stillinger som engineer. Det gir også kandidaten en sjanse til å vise arbeidsgiver hvordan målene deres stemmer overens med selskapets mål.

Godt eksempel
Dedikert maskiningeniør med en variert og omfattende bakgrunn fra produksjons- og byggebransjen. Bevist evne til å utmerke seg i et fartsfylt miljø som samarbeider med designteam, og jobber under krevende tidsfrister for å oppnå resultater. Ivrig etter å lære nye teknikker og hvordan man kan utvikle andre mekaniske løsninger.

Arbeidserfaring for en mekanisk ingeniør

Avsnittet om arbeidserfaring gir en mekanisk ingeniør en sjanse til å vise arbeidsgiver hva man har av kompetanse, basert på erfaringer fra arbeidslivet. Mange arbeidsgivere elsker å bruke litt tid på denne delen, så derfor er det viktig å tilpasse med de mest relevante erfaringene for stillingen du søker på.

Når du viser dine plikter og ansvar, legg til noen fakta og tall for å vise ansettelsessjefen verdien du vil tilføre selskapet. Du kan bruke noen CV-eksempler for mekanisk ingeniør for å hjelpe deg med denne delen hvis du ikke vet hva du skal inkludere.

Hvis du er en startnivåkandidat med liten eller ingen erfaring, bør du fokusere på å vise frem dine overførbare ferdigheter som er nyttige i den nye jobben. Vår CV for studentingeniører kan være en god guide for deg hvis du er en student på utkikk etter en praksisplass eller en ny maskiningeniørjobb.

Godt eksempel

Engineer Service Nord AS

Mekanisk ingeniør

November 2017– Juni 2023

 • Bygget informasjonsmodeller med streng overholdelse av organisasjonens eksisterende produksjonsprosedyrer og plassbehov.
 • Utstedte rapporter for endringsordrer og notater til kunder og selgere, samt utførte service ved oppståtte problemer.
 • Fungerte som teamleder for grupper som omfatter kreativ design, helt nødvendige for å forbedre operasjonell effektivitet innen alle avdelinger.
 • Leder for prototyper innen engineering og systemer, der løsninger var tilpasset kunder sine behov.

Fremhev utdannelsen din i CV som mekanisk ingeniør

Stillinger som mekanisk ingeniør krever mer enn bare litt opplæring, noe som gjør avsnittet om utdanning til en avgjørende del av din CV. Hvis du har en bachelorgrad eller spesialisert opplæring innen ingeniørfeltet, skal du legge det til i denne delen.

Når du fører opp utdanningen din, starter du med navnet på graden, navnet på skolen og året for eksamen/fullføring. Det er ikke nødvendig å legge til karakterer med mindre det er eksepsjonelt og vil hjelpe deg med å skille deg ut.

Godt eksempel

Engineering Design – Master

UiT Norges arktiske universitet

Juni 2015Mekanisk ingeniør CV

Mekaniske ferdigheter å inkludere i din CV

Ferdighetene er de unike evnene som lar deg utføre arbeidsoppgavene dine effektivt og på en dyktig måte. En mekanisk ingeniør jobber i et teknisk fagfelt som krever nøkkelkompetanse som lar dem gjøre en utmerket jobb i stillingen sin.

Del gjerne opp avsnittet om ferdigheter i personlige og faglige ferdigheter, noe som er til god hjelp når arbeidsgiver skal hente ut informasjon fra din CV. Personlige ferdigheter er også en viktig del, som viser blant annet at du kan være en kollega som er god på samarbeid.

La oss se på noen eksempler som kan være til hjelp når du skal skrive din søknad:

Faglige ferdigheter
 • Datastøttet produksjonsprogramvare (CAM)
 • Utvikling av produkter
 • Engineer service
 • Utforming av teknisk rapport
 • Six Sigma
 • Kontroller for kvalitetssikring
 • Design for Manufacturing (DFM)
 • Teknikker for utforming av prototyper
Personlige ferdigheter
 • Lederegenskaper
 • Tidshåndtering
 • Kreativ problemløsning
 • Analytiske ferdigheter
 • Skriftlig og muntlig kommunikasjonsevne
 • Nøyaktig
 • Teamarbeid
 • Strukturert
 • Fleksibilitet

Disse ferdighetene er aktuell for en petroleumsingeniør.


Mekanisk ingeniør CV

Flere avsnitt som kan være aktuell på din CV

Hvis du vil at CV-en din som ingeniør skal skille seg ut, bør du legge til flere avsnitt for å vise hvor dyltig du er. Gi arbeidsgiver litt mer innsikt i hvem du er, hva du kan gjøre, og tilleggskvalifikasjonene du kanskje ikke har nevnt i de forrige avsnittene.

Aktuelle avsnitt du kan legge til som inegniør er digitale ferdigheter og sertifiseringer du har. Det er ikke tvil om at ingeniører trenger gode ferdigheter når det gjelder digital kompetanse, slik som for eksempel CAD, Microsoft Office Suite og AutoCAD.

Du kan også tilpasse din CV ved å legge til hvilke språkkompetanse du har, eller du kan legge til hobbyer dersom de er relevant for engineerfaget.

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hva er de fem beste tekniske ferdigheter for ingeniører innen mekanisk?

Kort oppsummert er de mest relevante ferdighetene som etterlyses for ingeiører i dag innen mekanisk design og analyse, dyktig på å skape insturksjoner for design, ulike ferdigheter innen software, samt kompetanse for å skape prototyper.

Hvem passer et karriermål for?

Et karrieremål passer helst hos CV-er til ingeniører som nylig er utdannet, eller for deg som er på jakt etter et skifte i karrieren.

Lag din CV med de beste malene

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV