Eksempel på markedssjef CV - bruk vår gode guide for en vinnende CV

En marketing manager skal lede bedriften sin avdeling innenfor markedsføring med stødig hånd. Du skal være selve motoren for å drive frem smarte markedsføringsstrategier for ulike plattformer og sosiale medier, som vil øke bedriften sin fortjeneste.

Selv om du gode evner for og har tidligere utviklet kampanjer som er relevante for et produkt, kan du streve mye når det kommer til hva som er det viktigste på en søknad.

Da er det bra at du har funnet vår side, for vårt mål er å lede deg til en suksessfull CV som inneholder relevant informasjon og gjør at du får en stilling du ønsker deg mer enn noe annet.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

CV-eksempel markedssjef

Mons Iversen
Markedsleder
monsiversen@online.no
47 11 44 88 99
linkedin.com/in/monsiversen

Profesjonelt sammendrag

Dynamisk markedsføringleder med over 4 års erfaring med å lede vellykkede og virkningsfulle kampanjer innen markedsføring på sosiale medier, som resulterte i 25-30 % økning i nettstedstrafikk, merkevarebevissthet, kvalifiserte potensielle kunder, åpningsrater, kundebevaring og kundeengasjement. Solid kunnskap og ekspertise innen markedsundersøkelser, CRM-systemer og designprinsipper for å lage visuelt tiltalende markedsføringsmateriell.

ARBEIDSERFARING

Kvalitetsbedriften
Markedssjef
August 2019- dags dato

 • Ledet tverrfunksjonelle team for å utvikle og gjennomføre vellykkede markedsføringskampanjer, noe som resulterte i en 20% økning i nettstedtrafikken.
 • Administrerte et budsjett på 5 000 000 kroner for å gjennomføre markedsføringstiltak, noe som resulterte i en 15 % økning i merkekjennskapen.
 • Samarbeidet med salgsteam for å utvikle effektive strategier for generering av potensielle salg, noe som resulterte i en økning på 25 % i kvalifiserte potensielle kunder.

FERDIGHETER

 • Prosjektledelse
 • Strategisk planlegging
 • Budsjettering
 • Tverrfunksjonell teamledelse
 • Kampanjer
 • Strategier for generering av potensielle kunder
 • Markedsføring via e-post
 • CRM-implementering
 • Markedsundersøkelser
 • Design utførelse
 • Dataanalyse
 • Kundelojalitet
 • Kreativ problemløsning
 • Digital annonsering
 • Markedsføring i sosiale medier

SERTIFISERINGER

Profesjonell sertifisert markedsfører (PCM), BI Bergen 2019
Salgs- og markedsledere, Kursagenten 2021

UTDANNING

Bachelor i bedriftsøkonomi
BI Bergen
2015–2019

Hvordan skrive den beste CV for marketing manager?


Det aller første en marketing manager bør huske på er å tilpasse og skreddersy hver eneste CV til en spesifikk jobb. Det betyr at om du skriver en virkelig god CV, så kan du ikek sende flere eksempler rundt til flere bedrifter. Hver eneste må tilpasses til akkurat den jobben du vil ha.

Hold søknaden din kortfattet og rett på sak. Studier viser at arbeidsgiveren vanligvis bare bruker noen få sekunder på å lese en CV. Jo lengre og mer ordrik dokumentet ditt er, jo større er sjansen for at viktig informasjon forsvinner i mengden. Bruk punktlister for å beskrive ferdighetene og arbeidserfaringene dine.

Markedssjef CV


Vi skal ta deg gjennom alle avsnittene som må komme frem på en god måte, hva du bør fremheve og hvordan du viser frem resultater du har oppnådd i dine tidligere stillinger. La oss begynne på starten!

Få hjelp med din forsker CV her.

Begynn med kontaktinformasjonen din


Du skal begynne selve søknaden din med å plassere inn kontaktinformasjon som overskrift. Det vil si personlige opplysninger som ditt fulle navn, stillingstittel, telefonnummer og e-postadresse. Du kan også legge til lenker til digitale plattformer du har oppdaterte profiler på.

Du kan også vurdere om du skal legge til et bilde, noe som gir god kommunikasjon til arbeidsgiver, og kan gjøre det lettere for dem å huske deg.

Tips: Ikke bruk for mye plass og ta med unødvendige opplysninger. Selskapet har ikke behov for dette, samt at du trenger å bruke plassen til å skap en effektiv CV.

Innen markedsføring kan man velge mellom karrieremål og sammendrag


Uansett om du vil velge å skrive et sammendrag eller et karrieremål må du huske å holde denne delen kortfattet. En dyktig og sterk kandidat klarer å fange arbeidsgiveren sin oppmerksomhet ved å fremheve dine beste ferdigheter og prestasjoner.

Dersom du er en fersk marketing manager kan det være vanskeligere å få på plass et sammendrag fordi man mangler omfattende erfaring og kunnskap fra tidligere stillinger. Du bør heller velge å skrive et karrieremål. Når du skriver karrieremålet skal fokuset være på hvilke kompetanse du har opparbeidet deg gjennom studier, samt vise hva du ønsker å gjøre og oppnå i en stilling du søker på.

Markedssjef CV

Godt eksempel
Motivert og en rask student som nylig ble uteksaminert innen digitale markedsføringsstrategier. Ser etter muligheter innenfor markedsføring som vil tillate meg å utnytte mine sterke ferdigheter for kommunikasjon og personlige egenskaper for ledelse av andre.

Eksempel på sammendrag innen digital markedsføring

Du må ta med relevante opplysninger, og du kan for eksempel nevne din ekspertise i å utvikle og styrke markedsplaner, eller vise hvordan din evne til å lede kreativ innsats og merkeengasjement for å nå mål som førte til konkrete resultater.

Det profesjonelle sammendraget er den første delen som arbeidsgiveren leser når de mottar nye søknader på den ledige stillingen som marketing manager. Det bør være kortfattet nok til at man kan lese det i sin helhet – rundt to til fire setninger – og effektiv nok til at man vil lese videre.

Inkluder dine mange års erfaring, eventuelle prestasjoner eller spesifikke sektorer, samt noen personlige egenskaper som skiller deg ut blant alle andre. Det er ikke nødvendig å snakke om hva du ser etter i en jobb – husk at målgruppen i dette tilfellet er de profesjonelle arbeidsgiverne.

Godt eksempel
Ressurssterk markedssjef med mange års erfaring fra B2B-markedsføring som leverer lønnsomme løsninger for å drive salg, tiltrekke nye og holde på kunder, samt utviklet og bygget opp solid omdømme for anerkjent bedriftsmerke.

Dårlig eksempel
Dyktig markedssjef med kompetanse fra ledelse og smare strategier. Stor variasjon i arbeidserfaring og trives best med frihet under ansvar.

Ta med viktige arbeidserfainger, inkludert sosiale medier


Når man skriver en CV må man alltid sikre seg at arbeidsgivere får vite om dine erfaringer i et eget avsnitt. Under arbeidserfaringer viser du hvilke jobber du har hatt tidligere som gjør deg aktuell for den kommende stillingen.

Bruk kraftige handlingsverb mens du beskriver jobbspesifikke prestasjoner som beviser din evne til å håndtere det den potensielle jobben krever. Du må prøve å samhandle tidligere arbeidsoppgaver med det den nye arbeidsgiveren ser etter. For eksempel dersom det etterlyses en markedssjef som er god på å utvikle markedsføringsstrategier, må du knytte tidligere arbeidsoppgaver som er relevante inn i din CV.

Når du skal skrive inn disse opplysningene må du Vi ser dessverre noen eksempler på søkere som gjerne lager et litt rotete avsnitt om sin erfaring, som gir en lite effektiv CV. Bruker du formatet omvendt kronologisk vil det sikre at arbeidsgivere raskt for oversikten de ønsker.

Markedssjef CV

💡 Vårt tips: man må utvikle og bruke et effektivt format, og ta gjerne i bruk en CV-mal for søknaden din. Det er en utmerket måte å vise dine tidligere prestasjoner og sikre at relevant arbeidserfaring blir inkludert.Bruk gjerne flere eksempler som hjelp når du skal lage dine nye søknader.

Godt eksempel

Enter AS

Markedsleder

2017 - dags dato


 • Reduserte kostnader for markedsføring ved å strømlinjeforme stillingene, utnytte kommunikasjonsmateriell, overvåke budsjetter og utvikle en protokoll.
 • Designet nyskapende og målrettet sikkerhet for å støtte overordnede mål for merkevarer
 • Arbeid tett med alle avdelinger for å lage og vedlikeholde markedsmateriell for salgspresentasjoner og klientermøter.

Viktig å huske på når man skal skrive CV for produktsjef!

Husk å ta med sertifiseringer


Du bør inkludere eventuelle lisenser eller sertifiseringer du har i et eget avsnitt med overskriften "Sertifiseringer". Våre praktiske CV-maler lar deg legge til et spesifikt område for sertifiseringer og lisenser. Det første arbeidsgivere sjekker hos søkere er om kandidatene har den nødvendige kompetansen som stillingen krever.

Husk: Ved å inkludere dine sertifiseringer i et eget avsnitt gjør du jobben til din kommende arbeidsgiver lettere.

Fremhev dine ferdigheter innen markedsføring


Det kreves et bredt spekter av ferdigheter en sterk markedssjef må ha med seg i bagasjen. Du skal nemlig både ha de faglige ferdighetene som trengs for å utføre jobben, og samtidig være en dyktig leder.

I dette avsnittet viser du potensielt nye arbeidsgivere hva du behersker på øverste nivå. Er du usikker på hvilke ferdigheter som er de beste å legge til din CV, bør du starte med å lese berskrivelsen for stillingen. Her har arbeidsgiver satt seg noen mål for hva han eller hun ønsker at nye ansatte skal kunne.

Du kan skape et godt inntrykk ved å ta med ferdigheter som er relevant for bedriften du søker jobb hos. Dette er i tillegg viktig for at du skal komme forbi ATS.

📌 Tips: Avsnittet om ferdighetene skal ikke være altfor omfattende, men du kan gjøre et godt inntrykk ved å fremheve dine viktigste ferdigheter.

Her er noen eksempel på ferdigheter som gir godt inntrykk for en markedssjef:

 • Kampanjeledelse
 • Strategiutvikling
 • Trendanalyse
 • USP-utvikling
 • Profilering mot målgruppe
 • Lederegenskaper
 • Kreativ
 • Innovativ
 • Problemløsning
 • Kommunikasjon og nettverk
 • Tidsstyring

Nyttige ferdigheter for en leder CV kan du lese om her.

Dette bør du unngå i dine søknader


Ikke send inn CV-en din før du har gjennomgått den. Ikke send inn søknaden din før du har korrekturlest den noen ganger for skrivefeil eller faktafeil. Du vil skape et bilde av en markedssjef som er nøyaktig og dyktig i sin stilling.

Markedssjef CV


Ikke overdriv på sjargong. Selv om du viser du har ett positivt språket ditt er positivt, kan det å stole for mye på sjargong risikere å forvirre leseren som kanskje ikke er oppdatert på alle begrepene bransjen din bruker. Det vil ikke øke sjansene dine om du i tillegg bruker mange forkortelser.

Ikke ta med referanser. Du trenger ikke å inkludere informasjon om referanser i søknaden din. Arbeidsgiverne vil vanligvis be deg om å sende inn referansene dine separat. Du har bare to sider for å fremheve dine kvalifikasjoner – få mest mulig ut av det ved å fokusere på dine prestasjoner og viktige opplysninger om hva du kan og har jobbet med.

Lag din CV med de beste malene

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hvordan beskrive arbeidserfaring på en CV innen markedsføring?

Prøv å få med viktige opplysninger fra tidligere jobber som marketing manager. Du bør nevne viktige prestasjoner og inkludere gode resultater du oppnådde for selskapet du arbeidet for. Ta også med hvordan ferdighetene dine var viktig for resultatet og oppnådd mål.

Hva gjør en markedssjef?

En markedssjef vil ha ulike oppgaver og mål, men her er noen eksempel på de mest vanlige arbeidsoppgavene:

 • Administrere selskapets tilstedeværelse i sosiale medier, inkludert å jobbe med influensere for å øke merkevaren.
 • Utvikle kampanjer for markedsføring via e-post.
 • Bygge tilstedeværelse på nett.
 • Identifisere strategiske markedsføringspartnere for å øke effekten av markedsføringstiltak.
 • Analysere data og justere programmer som et resultat.
This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV