Manager for sosiale medier CV

En koordinator for sosiale medier kalles gjerne også for sosiale medier markedsfører, eller rett og slett bare sjef eller leder. Uansett hvilke tittelnavn man belger, er det en viktig rolle ettersom de administrerer bedriften sin tilstedeværelse på nett, og dette gjøres gjennom innholdsproduksjon for merkevaren. Gjennom dette skapes det mer bevisstheten rundt firmanavnet gjennom medier som blant annet Facebook, Instragram og Twitter.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

CV-eksempel for manager av sosiale medier

Janne Hansen
Sosial mediasjef
45 67 76 78
jannehansen@gmail.com
www.linkedin.com/jannehansen

Profesjonelt sammendrag
Entusiastisk og dyktig leder for sosiale medier med over 6 års erfaring. Ekspert og lang fartstid med kommunikasjon innen Facebook, TikTok og Instagram. Erfaren, med kunnskap om sosiale medienettverk og evnen til å utnytte denne kraften for å øke kundens synlighet og skape lojalitet blant forbrukere til merkevaren. Kompetanse i å bruke analyser for å utnytte data, og deretter utvikle strategier for å øke selskapets lønnsomhet med 20 %.

Arbeidserfaring
NorBedrift Oslo
Sosial mediasjef
Oktober 2021 – til dags dato

 •  Skrev, redigerte og publiserte innhold for å dele på alle sosiale medieprofiler til merkevaren, samt partnerkanaler.
 •  Overvåket merkerelaterte omtaler på alle sosiale plattformer og gav respons til leserene.
 •  Designet og implementerte markedsføringskampanje for NorBedrift som økte kundeomfanget med 10% på en måned.
 •  Laget og administrerte en personlig konto på sosiale medier for et høytselgende produkt/tjeneste på Instagram og Pinterest.
 •  Brukte rapporter fra Google Analytics for å øke engasjementet.


Utdanning
Digital markedsføring og ledelse, bachelor
BI Bergen
Fullført juni 2019

Ferdigheter

 •  Gode kommunikasjonsevner
 •  Kreativ
 •  Nytenkende
 •  Selvstendig
 •  Proofhub/Hootsuite
 •  Canva/Photoshop
 •  WordPress, etc.
 •  Google analytics
 •  Strategiutvikling
 •  Overvåking av nye trender

For å kunne drive relevant markedsføring trengs det også kompetanse for å analysere komplekse KPI-er, og dermed klare å utnytte tilstedeværelsen på nettet for å tjene penger. Det er derfor forståelig at bedriften derfor ønsker at en som er ansvarlig for sosiale medier, håndterer sin jobb på en optimal måte for hente penger inn til firmaet.


Manager for sosiale medier CV

Dette skal du ha med i CV for social media sjef

En social media sjef koordinerer alt arbeidet gjennom flere sosiale mediekanaler på en effektiv måte, og klarer å finne frem til flere ulike typer innhold som passer til de forskjellige digitale plattformene.

Når du leser dette kan man begynne å lure på hva du skal ta med i din CV, for å vise at du har evne til å legge en smart strategi som gir gode resultater. Det er noen faste elementer du må ta med, samt enkelte ting du kan legge til for å skille deg ut blant andre søkere.

La oss først se på hva alle må ta med i CV-en sin, og vi skal kort forklare deg i detaljer om alle de forskjellige avsnittene:

 • Sammendrag
 • Arbeidserfaring
 • Ferdigheter
 • Utdanning
 • Prosjekter (valgfritt, men smart)
 • Prestasjoner (valgfritt, men smart)
 • Hobby/fritid (valgfritt, men smart)
⚠️ Husk: Legg til disse avsnittene på din CV når du søker å jobb som manager innen markedsføring innen sosiale medier, i den oppgitte rekkefølgen slik at viktig informasjon kommer først.

Du trenger en korrekt mal til CV som manager for sosiale medier

Du har garantert opplevd at du velger vekk en nettside, fordi deres format og layout ikke er noe som tiltaler deg. På akkurat samme måte fungerer det for arbeidsgivere. Et godt format har alt å si for at du skal komme gjennom nåløyet og bli blant de beste kandidatene.

En god CV-mal er et profesjonelt utformet oppsett som hjelper deg med å ordne all relevant informasjon på en oversiktlig og kortfattet måte.

For personer som arbeider i en kreativ og mangfoldig bransje er det optimale å velge en CV-mal som inneholder innslag av det kreative. Det skal være attraktivt nok til å fange arbeidsgiver sine øyne, men også være profesjonelt nok til å ikke ta oppmerksomheten fra selve innholdet.

Men lager man en slik perfekt mal?

Våre CV-eksperter på CV-eksempel har tatt seg friheten til å finne ut av dette for deg. Trykk deg enkelt videre til vår nettbaserte CV-bygger og finn den perfekte malen som vil dekke alle kravene til CV-en din som manager for sosiale medier.


Manager for sosiale medier CV

Slik formatere du din CV som managerfor sosiale medier

Når du leder markedsføring for sosiale medier til en bedrift, kan du forstå hvor feil det føles å se dårlig formatert tekstjustering mens du leser en artikkel på Facebook eller på nettblogger, og hvordan det kan ødelegge for innholdet. Det hele hanlder om å lage en rett formatering!

Formatering er en måte å organisere teksten din på og skrive den i en godt presentabel tone som føles godt for øynene og som ikke forstyrrer leseren, helt ned på detajenivå. Et godt format gir god kommunkasjon!

Men hva er de grunnleggende triksene for å lykkes med formateringen av en CV? Det skal vi fortelle deg mer om her:

 • Marger – Underveis når du skal lage en CV, må du sørge for at du alltid for å justere margene for å fjerne all unødvendig mellomrom i dokumentet.
 • Presisjon – Når du skriver din CV, prøv å være så kort som mulig, men pass samtidig på at setningene er tydelige nok til å kunne gi konkrete detaljer. Begynn for eksempel med å minimere kontaktopplysningene dine for ikke å bruke unødvendig plass til basisiformasjon.
 • Avsnitt – Del alltid innhold opp i avsnitt og bruk overskrifter. Dette hjelper arbeidsgiveren til å navigere raskt gjennom informasjonen, og flyten er derfor mye mer strømlinjeformet.
 • Punktlister - Punktlister er gull verdt på en CV. Gjennom å vise informasjon på denne måte blir det både kort, konsist og tydelig.
 • Vær profesjonell – Sørg for å følge ett mønster hvis mulig. Hold alltid overskriftene i samme størrelse, og teksten under dem må være en størrelse eller to mindre og aldri bruk en veldig fancy skrift. Bruk en enkel, lettlest skrift.

Det er generelt tre typer CV-format man kan velge mellom:

 1. Omvendt kronologisk – I dette formatet følger personen som skriver CV et omvendt kronologisk aspekt. Han eller hun starter med å nevne deres nylige stillingsbeskrivelse, for deretter å fylle på med eldre stillinger.
 2. Funksjonelt – Funksjonell CV brukes vanligvis av personer med relativt mindre arbeidserfaring. Gjerne studenter som har kompetanse, men som ikke kan vise til erfaring fra bransjen.
 3. Kombinasjon – Kombinasjon CV er det mest brukte formatet. Her blander du både kronologisk og funksjonelt.

Manager for sosiale medier CV

Profesjonelt sammendrag kan skaffe deg jobben

Å skrive et profesjonelt sammendrag på søknaden til en manager for sosiale medier er rette veien å gå for at din CV skal skinne litt ekstra enn andre sin. Avsnittet består av en kort tekst på 4-5 linjer som oppsummerer hele CV-en din, og ikke minst gjør et at arbeidsgiver får et godt førsteintrykk.

Det profesjonelle sammendraget for en ansvarlig innen socoal media kan begynne med et mål, det vil si at du kan nevne dine mål og forslag for å forbedre utviklingen av merkevaren eller nettsidene til bedriften.

Har du lite arbeidserfaring kan du heller velge å skrive hva ditt mål for karrieren er, altså hvor du ser for deg at du befinner deg på karrierestigen noen år fremover i tid.

Dette skal du få med i ditt profesjonelle sammendrag:

 • Dine ferdigheter og hvordan du brukte dem i din forrige jobb.
 • Arbeidserfaring og hvorfor var det fruktbart?
 • Hva var dine prestasjoner?

Dette tar du med i et karrieremål:

 • Hva slags jobbmulighet søker du etter og hvorfor?
 • Hva ville du gjort best hvis du ble ansatt?
 • Hvilke ferdigheter vil du utvikle mer?

Nå vet du altså at du må velge mellom enten et mål eller et sammendrag, samt at du vet våre tips til hva du bør skrive om. Samtidig kan det være at du ikke helt klarer å se for deg hvordan du skal skrive dette avsnittet.

Vi anbefaler at du ser nærmere på eksemplene våre for at du skal føle deg sikrere.

Godt sammendrag
Dyktig leder innen social media med 5 års erfaring fra spesielt kampanjer. Anerkjent leder med evne for å utvikle strategi basert på beregninger. Ekspert på utvikling av innhold og styring av tradisjonelle og nettbaserte annonsekampanjer. Erfaren bruker av Google Analytics og AdWords. Søker stilling hos NorBedriften for å ta i bruk ferdigheter og lederegenskaper.

Ikke godt sammendrag
Er utdannet ved NorBedriften. Jeg har erfaring med markedsføring, kampanjer og sosiale medier. I min forrige jobb håndterte jeg selskapet sin kommunikasjon på sosiale mediesider som Facebook og Twitter, brukte sosiale medieverktøy og laget digital strategi for å nå mål.


Manager for sosiale medier CV

Hvordan skrive arbeidserfaring-delen av CVen

Jobben handler ikke bare om å oppdage et behov for strategier innen markedsføring og lage gode markedsføringskampanjer, men også hvordan du effektivt koordinerer og administrerer innholdet som distribueres på de ulike sosiale medieplattformene. Det er akkurat det siste som definere en ekte sosiale mediesjef.

Og dette nivået av sofistikert arbeid kan bare komme med erfaring!

Husk at det er lett for å arbeidsgiver å finne frem til innhold du tidligere har skapt. Noen raske tast tilbyr arbeidsgiveren en rask oversikt over dine tidligere presentasjoner.

Derfor vil det tidligere nevnte arbeidet ditt alltid være gjennomsiktig fordi det eksisterer på nettet, og arbeidsgiverne kan enkelt følge med hva du har gjort tidligere og hvilke respons arbeidet ditt fikk.

Etter at du har ført opp hvilke stillingstittel, jobbsted og tidsperiode for ansettelse, skal du vise til noen av oppgavene du var ansvarlig for å utføre. Bruk både tidligere praksisplasser du har hatt innen digital markedsføring, eller vis til erfaringen din som frilanser om det er aktuelt.

Skriv om de ulike prosjekter, kampanjer og strategier du har utviklet og klart for å skildre din evne til å håndtere press og lederskap.

I motsetning til søknader i andre bransjer, er det litt annerledes å skrive arbeidserfaringen for deg som søker på stillingen som sjef for sosiale medier. Stadig flere ønser disse jobbene, og det er veldig viktig at det du noterer ned vekker interesse og et ønske om å ansatte akkurat deg.

La oss se på noe eksempler som fortelle på en god måte hva personen var ansvarlig for i jobben sin:

Gode avsnitt
 • Opprettholdt merkevaren sin aktualitet og oppdaterte i tråd med nye trender. Overvåket merkerelaterte omtaler på alle digitale plattformer og var engasjert i leserne sine svar på artikler.
 • Annonserte introduksjonen av nye produkter ved å kontakte sosiale medier, PR-avdelinger og andre team i selskapet.
 • Skrev, redigerte og publiserte innhold for å dele på alle digitale profiler og partnerkanaler til merkevaren.
 • Ansvar for design og implementering av markedsføringskampanje hos NorBedrift.
 • Laget og administrerte en personlig konto på sosiale medier for et høytselgende produkt/tjeneste på Instagram og Pinterest.
 • Brukte rapporter fra Google Analytics for å øke engasjementet.
 • Utviklet en innholdskalender og strategi for automatisering av oppgaver.
 • Designet løsning for for intern kommunikasjonsflyt, samt kommunikasjon med kunder.

DÅrlige avsnitt om arbeidserfaring
 • Publiserte innlegg på nettblogger
 • Fulgte trender og laget en forretningsstrategi rettet mot våre kunder
 • Overvåket omtaler på Facebook og Twitter og holdt konstant kontakt med den øverste ledelsen.
 • Laget forretningsstrategier for å skaffe flere kunder

I tillegg bør du huske på følgende når du skriver ned dette avsnittet:

 • Bruk punktlister for å forklare arbeidsoppgavene dine
 • Ditt profesjonelle sammendrag bør få plass på 3-5 linjer
 • Prøv å alltid legge til et tall i den første linjen for å understreke talentet ditt
 • Følg det opp ved å nevne en oppgave som viser lederskapet du hadde på jobben din, som å veilede et medlem av teamet ditt, eller strategier du brukte for å håndtere et bestemt problem.

Manager for sosiale medier CV

Fremhev alltid markedsføringsferdighetene dine

Ferdighetene, som nevnt ovenfor, er sjelen til en leder innen sosiale medier. En digital markedssjef krever evner som gjør han eller hun i stand til å finne perfekte løsninger som gir resultater man ønsker. Det er et stort ansvar som krever solide egenskaper, både faglige og personlige.

Derfor bør du legge til et eget avsnitt som viser frem ferdighetene dine. Å ha ferdighetene dine riktig nevnt gir et veldig klart bilde av deg og som person og hvilke verktøy du kan håndtere for å gjøre jobben enda bedre.Her er noen av ferdighetene man bør inkludere i en CV når det gjelder kommunikasjon og markedsføring på digitale plattformer:

Personlige egenskaper
 • Fleksibilitet
 • Tilpasningsevne
 • Ledelse
 • Selvstendig
 • Kreativ
 • Nytenkende
Faglige ferdigheter
 • Markedsføringsverktøy som Proofhub/Hootsuite
 • Designe verktøy som Canva/Photoshop
 • Innholdsystemer som WordPress, etc.
 • Google analytics for sosiale kanaler og sosiale nettverk
 • Innholdskalender og automatisering for flere plattformer
 • Annonseringsverktøy som Google AdWord/Facebook-annonser for sosiale medier
 • Utvikling av beste strategi
 • Overvåking av nye trender

Ikke glem å inkludere sertifiseringer i din CV

Digitale kurs er den nye æraen for å lære ting og utvile nye evner for å gjøre jobben på beste mulige måte. Det er tusenvis av nettbaserte tjenester som gir deg disse sertifiseringene som Hubspot, Udemy, Coursera, osv. Å følge kurs relatert til bransjen viser at du tar ansvar og brenner for yrket ditt, samtidig som du hele tiden er oppdatert på hva som skjer i bransjen til enhver tid. Sørg for at du inkluderer dem på CV-en din for å vise potensialet ditt til arbeidsgiveren.


Manager for sosiale medier CV

Ofte stilte spørsmål fra koordinatorer for sosiale medier

Hvordan skrive ferdighetene på en CV når du jobber med sosiale medier?

Skriv opp de relevante ferdighetene og sertifiseringene du har som er aktuell for stillingen du søker på under avsnittet ferdigheter.

Hva skriver jeg dersom jeg ikke har veldig mye arbeidserfaring?

Manglende arbeidserfaring gjelder flere søkere til stillingen, og det løser du ved å heller skrive et karrieremål.

Hvilke avsnitt skal jeg ta med i min CV?

 • Sammendrag
 • Arbeifserfaring
 • ferdigheter
 • utdanning
 • Prosjekter/kampanjer
 • Prestasjoner
 • Hobbyer/ Fritidsaktiviteter

Lag din CV med de beste malene

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV

Eksempel på brev for nedlasting

Mal for følgebrev
Design for følgebrev
Mal for følgebrev for studenter - universitet
Mal for følgebrev for engasjement