CV-mal for lærlinger: En guide til å skrive en effektiv CV

Å skrive en effektiv CV for stillingen som lærling kan være en krevende oppgave, men med riktig tilnærming kan man skille seg ut blant konkurransen. En nødvendig ferdighet for en lærling er evnen til å lære raskt og ta til seg ny kunnskap, noe som bør stå klart frem i din CV. Hvordan formidler man best denne kvaliteten i sin CV? Er det relevant å inkludere tidligere erfaringer som viser evnen til å lære raskt? Hva slags format og struktur bør en CV for en lærling ha for å vise profesjonalitet og engasjement?

CV-eksempelet for Lærling vil bli laget nedenfor, og du kan enkelt tilpasse det til dine egne behov.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Mal for CV-eksempel for Lærling

Personlig Informasjon:

Navn: Kari Nordmann
Adresse: Storgata 123, 4567 Oslo
Telefon: 12345678
E-post: kari.nordmann@mail.no
Fødselsdato: 01.01.2002

Utdanning:

2018-2020: Videregående skole – Elektrofag, Oslo Videregående Skole

Arbeidserfaring:

Sommer 2020: Sommerjobb, Elektriker 1 AS, Oslo

 • Assistent for elektrikere på ulike prosjekter
 • Utviklet grunnleggende ferdigheter innen elektro

Ferdigheter:

 • Nøyaktig
 • Pliktoppfyllende
 • Samarbeidsevner
 • Selvstendig

Sertifikater:

 • Førerkort klasse B

Referanser:

 • John Doe, Lærer, Oslo Videregående Skole, Tlf: 98765432
 • Jane Smith, Formann, Elektriker 1 AS, Tlf: 87654321

Interesser:

 • Elektronikk og teknologi
 • Fotball
 • Friluftsliv

Jeg søker lærlingstillingen fordi jeg er svært interessert i elektrofag og ønsker å utvikle ferdighetene mine i en praktisk setting. Jeg er hardtarbeidende, nøyaktig og har et sterkt ønske om å lære. Jeg håper på en mulighet til å bidra positivt i bedriften deres.

Å skrive en CV for en lærling er viktig for å vise dine kvalifikasjoner, ferdigheter og erfaring til potensielle arbeidsgivere. Arbeidsgivere som kan være interessert i din CV kan være alt fra håndverksbedrifter som byggefirmaer og mekaniske verksteder, til større industri- og teknologibedrifter.

I det følgende vil vi veilede deg trinn for trinn gjennom prosessen med å utarbeide en perfekt CV for stillingen som lærling. En CV kan være avgjørende for å få drømmejobben – det er det første arbeidsgiveren ser, og det gir et inntrykk av hvem du er, hva du har å tilby og hvorfor du er den mest passende kandidaten for jobben. Vi vil gi deg innsikt i hvordan du formaterer CV-en din, velger rett tittel, presenterer din erfaring og utdanning, fremhever dine ferdigheter og skriver iøyenfallende setninger. Vi vil også gi tips om hvordan du best lager et følgebrev som komplementerer CV-en din. Denne artikkelen er spesifikt rettet mot de som søker lærlingstillinger, og vil derfor være høyst relevant og nyttig for deg i din søknadsprosess.

Lrling


Viktigheten av struktur og formatering når du skriver en CV for lærling


En velstrukturert CV er en nøkkelfaktor for å sikre stillingen som Lærling. Det er et kraftig verktøy som kan fremheve dine egenskaper og ferdigheter på en klar og effektiv måte, og hjelpe potensielle arbeidsgivere med å se hvorfor du er den beste kandidaten for jobben. Et godt organisert CV kan også gi et positivt førsteinntrykk og vise din profesjonalitet og oppmerksomhet på detaljer. Ikke bare er dette viktig for din nåværende karrieremål, men det kan også bidra til å overvinne eventuelle utfordringer i begynnelsen av din karrierevei. Å investere tid og krefter i å lage en velorganisert CV kan gi deg en fordel i jobbsøknadsprosessen og hjelpe deg med å nå dine karrieremål.

I tillegg til vår Lærling CV-mal, har vi også andre lignende maler du kanskje vil utforske.

Øk Din Sjanse for Suksess: Hvordan Formatere en CV som Lærling

 • Skrift: Velg en klar og profesjonell skrifttype som Arial, Helvetica eller Times New Roman. Disse skrifttypene er lette å lese og gir et profesjonelt utseende.
 • Format: Hold CVen til maksimalt én side. Som lærling er du i starten av din karriere, så det er ikke nødvendig med flere sider. Et konsist format viser at du kan formidle informasjon effektivt.
 • Skrifter: Bruk en skriftstørrelse på 10-12 punkter for hovedteksten og 14-16 punkter for overskrifter. Dette gir en balanse mellom lesbarhet og plassutnyttelse.
 • Marger: Sett margene til mellom 1 og 1,5 tommer. Dette gir CVen din et ryddig og organisert utseende, samtidig som det gir nok plass til all nødvendig informasjon.
 • Punktliste: Bruk punktlister for å fremheve dine ferdigheter, erfaringer og kvalifikasjoner. Dette gjør det enkelt for arbeidsgiver å skanne gjennom CVen og raskt se hva du kan tilby.
 • Skilletegn: Bruk semikolon eller komma for å skille mellom punkter innenfor en kategori. Dette gir en ren og organisert presentasjon og hjelper med å tydeliggjøre hver enkelt oppføring.
Husk at konsekvent stilistisk formatering på tvers av hele dokumentet skaper et enhetlig og profesjonelt inntrykk.

Behersk kunsten å skrive en effektiv CV som lærling

Å lage en CV som lærling kan være en utfordrende oppgave, da man kanskje ikke har mye tidligere erfaring å trekke fra. Her er noen hoveddeler du bør inkludere i CV-en din:

 • Personlig informasjon: Dette er standard i alle CV-er og skal inkludere navn, kontaktinformasjon, og eventuelt en profesjonell tittel som "Lærling Elektriker" eller "Lærling Kokk".
 • Målsetting: Dette avsnittet gir deg muligheten til å formidle hva du håper å oppnå som lærling. Vær spesifikk og målrettet. For eksempel, hvis du søker lærlingeplass som frisør, kan du skrive "Mitt mål er å utvikle og forfine mine ferdigheter som frisør gjennom en lærlingeplass, med det endelige målet om å bli en fullt kvalifisert og dyktig frisør".
 • Utdanning: Siden du mest sannsynlig ikke har mye arbeidserfaring, er utdanningsdelen spesielt viktig. Inkluder all relevant utdanning, inkludert videregående skole og eventuelle kurs du har tatt.
 • Relevant erfaring: Selv om du kanskje ikke har formell jobberfaring, kan du fortsatt ha relevant erfaring. Dette kan inkludere frivillig arbeid, praksisplasser, eller prosjekter du har jobbet på i skolen. For eksempel, hvis du søker lærlingeplass som snekker, kan du inkludere et prosjekt hvor du bygget en hylle eller et bord i treverk-klassen.
 • Ferdigheter: Dette avsnittet skal inneholde både tekniske ferdigheter og myke ferdigheter. For eksempel, hvis du søker lærlingeplass innen IT, kan du liste opp ferdigheter som programmering, feilsøking, og kundeservice.
 • Referanser: Hvis du har personer som kan attestere til din arbeidsetikk og ferdigheter, inkluder dem her. Hvis du er usikker på hvem du kan bruke, spør lærere, trenere, eller ledere fra frivillig arbeid.
Et råd: skreddersy CV-en din for hver lærlingeplass du søker. Dette viser at du har satt deg inn i hva arbeidsgiveren ser etter, og at du er villig til å gjøre det lille ekstra for å få plassen.

Slik Kaprer du Drømmejobben: Skriv en Effektiv CV som Lærling!


Lrling


For Lærling er overskriften av høyeste betydning i jobben hans: den skal være lett å se, inneholde all nødvendig kontaktinformasjon og være strukturert på en logisk og oversiktlig måte.

For å lage en overskrift som oppfyller disse kravene, starter Lærling med å skrive sitt etternavn og fornavn. Dette gjøres i den rekkefølgen for å fremheve etternavnet, noe som er vanlig praksis i mange yrker og kulturer.

Deretter legger han til sitt yrke og disiplin. Dette gir mottakeren umiddelbar innsikt i hans faglige bakgrunn og spesialisering.

Neste steg er å inkludere postadressen. Selv om digitale kommunikasjonskanaler er mest brukt i dag, er det fortsatt viktig å ha en fysisk adresse tilgjengelig for formell korrespondanse og juridiske formål.

Deretter legger Lærling til sitt telefonnummer. Dette gir en direkte linje for verbal kommunikasjon, noe som kan være nødvendig for hastespørsmål eller detaljerte diskusjoner.

Til slutt inkluderer han sin epostadresse. Dette er den primære kommunikasjonskanalen for mange fagpersoner i dag, og gir en rask og effektiv måte å sende og motta informasjon på.

Ved å følge disse trinnene kan Lærling lage en overskrift som er klar, informativ og profesjonell, og som oppfyller alle kravene til jobben hans.

Jonas Hansen

Lærling med spesialisering i mekanikk

Kongens Gate 32, 0153 Oslo, Norge

+47 22 1234 5678

jonas.hansen@eksempel.com


Valg av bilde for din lærling-CV: Dos and Don'ts

For en lærlingstilling, er det ikke obligatorisk å inkludere et bilde på CV-en din. Det er helt opp til deg å bestemme om du ønsker å legge ved et bilde eller ikke. Hvis du velger å gjøre det, er det viktig å huske på noen grunnleggende retningslinjer:

 • Bildet bør være profesjonelt, så unngå strandbilder, selfies og lignende.
 • Det bør være rektangulært, helst 6,5 cm lang og 4,5 cm bred.

Tidene har forandret seg, og det er ikke lenger forventet at CV-er inneholder et bilde av søkeren. Om du velger å ha et bilde på CV-en din eller ikke, har ingen innvirkning på jobbsøknadsprosessen. De fleste ansettelsesledere legger ikke vekt på om kandidater har bilde på CV-en eller ikke.

Hvis du bestemmer deg for å inkludere et bilde, sørg for at det er et profesjonelt bilde.

Bildet er valgfritt for lærlingstillinger. Du kan søke med en CV uten bilde. Men hvis du velger å inkludere et bilde, følg disse retningslinjene:

 • Velg en nøytral bakgrunn
 • Hold kameraet på en avstand av tre fjerdedeler
 • Fokuser på ansiktet i bildet
 • Velg et rektangulært format (6,5 cm x 4,5 cm)

Betydningen av erfaringer når du skriver en CV for lærling


Hvordan inkludere erfaringer i en CV for lærling

Erfaringsdelen på en lærlings CV er avgjørende, da den viser potensielle arbeidsgivere lærlingens praktiske kompetanse og tidligere arbeidserfaring. For en lærling er det viktig å gi konkrete detaljer om tidligere oppgaver og ansvarsområder for å demonstrere evnen til å overføre teoretisk kunnskap til praktisk arbeid.

 1. Kronologisk rekkefølge: Presenter dine tidligere arbeidserfaringer og læreplasser i en logisk og kronologisk rekkefølge. Start med den nyeste erfaringen først. For eksempel, hvis du har vært lærling i både en elektrikerbedrift og en snekkerbedrift, skal du starte med den siste erfaringen.
 2. Kontraktsdatoer: Det er viktig å inkludere start- og sluttdatoer for hvert arbeidsforhold eller læreplass. Dette gir arbeidsgiveren en ide om varigheten av din erfaring, noe som er viktig for en lærling.
 3. Stillingstittel: Angi alltid din stillingstittel i hvert enkelt arbeidsforhold. For eksempel, om du har vært en "Elektrikerlærling" eller en "Snekkerlærling".
 4. Punktliste: Bruk punktlister for å tydelig fremheve og organisere dine ansvarsområder og oppnåelser i hvert arbeidsforhold.
 5. Stillingsbeskrivelse: Under hver stillingstitel, skriv en kortfattet beskrivelse av dine oppgaver og ansvarsområder. For eksempel, som en "Elektrikerlærling", kan du ha "Assistert med installasjon og reparasjon av elektriske systemer" som en del av din stillingsbeskrivelse.
 6. Bruk av stikkord: Bruk relevante stikkord og uttrykk som er spesifikke for bransjen du søker jobb i. For eksempel, begreper som "installasjon", "feilsøking" eller "vedlikehold" vil være relevante for en elektrikerlærling.

Stilling: Lærling innen Elektrofag

Arbeidsgiver: Elektro AS

Datoer: August 2017 - August 2019


 • Utført grunnleggende elektriske installasjoner under tett veiledning.
 • Assistering i feilsøking og vedlikehold av elektriske systemer.
 • Delta i planlegging og utførelse av prosjekter.
 • Opplæring i og streng overholdelse av sikkerhetsprotokoller.
 • Aktivt bidrag i teammøter og prosjekt diskusjoner.

Guide for å skrive en CV uten tidligere erfaring: Spesielt for lærlinger

Lrling


Å fylle ut en CV kan være utfordrende, spesielt for lærlinger uten tidligere erfaring. Men fortvil ikke, det finnes flere effektive metoder for å fremheve dine kvaliteter og potensiale. Her følger noen enkle tips som kan hjelpe deg med å lage en sterk og overbevisende CV.

Fokuser på utdanning:

 • Legg vekt på dine utdanningskvalifikasjoner, spesielt de som er relevante for jobben du søker på.
 • Detaljer eventuelle spesialiserte kurs eller sertifikater du har oppnådd.
 • Tilby innsikt i dine akademiske prosjekter og hvordan de har forberedt deg for arbeidslivet.

Inkluder frivillig arbeid og praksisplasser:

 • Hvis du har gjort frivillig arbeid, legg det til i din CV. Dette kan vise din vilje til å jobbe og din dedikasjon til din valgte bransje.
 • Selv om praksisplasser kanskje ikke er lønnet, gir de verdifull erfaring. Hvis du har fullført noen, sørg for å inkludere dem.

Skriv om deltakelse i relevante arrangementer:

 • Hvis du har deltatt i arrangementer, konferanser eller seminarer relatert til din bransje, inkluder det i din CV.
 • Fremhev eventuelle ferdigheter eller kunnskaper du har fått gjennom disse erfaringene.

Bruk følgebrevet til din fordel:

 • Bruk følgebrevet til å forklare mangel på erfaring.
 • Gjør det klart at du er villig til å lære og at du er motivert til å lykkes i rollen.

Vær ærlig:

 • Ikke lyv eller forfalske virkeligheten på din CV.
 • Hvis du har hull i bakgrunnen din, som en tur til en pedagogisk setting eller en kulturutveksling, vurder å inkludere dette. Det kan bedømmes positivt og vise din evne til å tilpasse deg nye omgivelser og kulturer.

Vis frem dine ferdigheter:

 • Hvis du mangler arbeidserfaring, kan du fokusere på å vise dine ferdigheter og evner.
 • Dette kan inkludere tekniske ferdigheter, språkferdigheter, eller myke ferdigheter som kommunikasjon og problemløsning.

Tilpass CV-en din:

 • Sørg for at CV-en din er skreddersydd for hver jobbsøknad.
 • Les stillingsannonsen nøye og prøv å inkluder nøkkelord og ferdigheter som nevnes der i din CV.

Viktigheten av utdanning i en CV for lærlinger


Fremheving av utdannelse i en CV for lærling

Utdanningsdelen i en CV er av stor betydning, spesielt for en lærling. Den gir potensielle arbeidsgivere en forståelse av lærlingens akademiske bakgrunn, kunnskap og ferdigheter. Utdanningen kan tyde på en kandidats evne til å lære, tilpasse seg nye situasjoner og løse problemer, alle viktige kvaliteter i et arbeidsmiljø. Det kan også gi en indikasjon på lærlingens spesialiserte kunnskap og kompetanse innen et bestemt felt eller en bestemt bransje.

Det er viktig å merke seg at det ikke alltid kreves en grad for en lærling. Faktisk er mange lærlingprogrammer designet for å gi individer med lite eller ingen tidligere erfaring muligheten til å lære et yrke eller fag. Imidlertid kan det være nødvendig med en bestemt utdanning eller kvalifikasjon avhengig av bransjen eller yrket. For eksempel kan en lærling innen helsevesenet kreve en viss vitenskapelig eller medisinsk bakgrunn. Derfor er det viktig at lærlingen inkluderer all relevant utdanning i CV-en sin.

Riktig rekkefølge for utdanning på en CV for lærling

For en lærling sin CV, er det ofte mest hensiktsmessig å starte med utdanningen. Dette skyldes at lærlingens mest relevante erfaring ofte vil være knyttet til den formelle utdanningen de har gjennomført, da de mest sannsynlig ikke har hatt mye tid til å samle arbeidserfaring. I tillegg er lærlingens utdanning direkte knyttet til det yrket de søker på, noe som gjør det ekstra relevant for rekrutterere å se dette først. For eksempel, hvis en lærling søker på en jobb innen bilmekanikk, vil det være svært relevant for rekruttereren å se at lærlingen har gjennomført en utdanning innen dette feltet.

Det er imidlertid noen tilfeller der utdanningen ikke nødvendigvis bør vises først i en lærlings CV. Dette kan for eksempel være tilfelle hvis lærlingen har betydelig arbeidserfaring innen det aktuelle yrket, og denne erfaringen er mer relevant for den aktuelle jobben enn utdanningen. For eksempel, hvis en lærling som søker på en elektrikerjobb har flere års erfaring som elektriker på deltid, kan det være mer hensiktsmessig å starte CVen med denne arbeidserfaringen, da den gir en bedre indikasjon på lærlingens praktiske ferdigheter og evne til å utføre jobben.

Utdanning

Lærling i Elektrofag

 • Elektrofagforeningen, Oslo, Norge
 • August 2020 - Nå

Videregående opplæring i Elektrofag

 • Oslo Tekniske Skole, Oslo, Norge
 • August 2018 - Juni 2020

Grunnskole

 • Bjørkelangen Skole, Bjørkelangen, Norge
 • August 2010 - Juni 2018

Hvordan inkludere relevante ferdigheter i din CV som lærling


Lrling


Fremheving av utdanningsferdigheter i en CV for lærling

I en CV er det avgjørende å fremheve dine ferdigheter på en effektiv måte. Rekrutterere ser etter kandidater som ikke bare kan utføre jobben, men som også kan bringe noe unikt til bordet. Ferdigheter, enten det er tekniske, mellommenneskelige eller organisatoriske, kan gjøre en kandidat mer attraktiv og valgbar. Derfor er det viktig å klart og tydelig formidle hva du kan tilby selskapet, og hvordan dine spesifikke ferdigheter kan bidra til å oppnå selskapets mål.

Når du søker på en stilling som lærling, er det spesielt viktig å ha sterke og relevante ferdigheter. Dette er fordi lærlingskap er en læringsmulighet, og arbeidsgivere vil se etter kandidater som har ferdigheter og egenskaper som viser at de kan lære raskt og effektivt. Fremheving av disse ferdighetene i din CV kan øke sjansene dine for å få lærlingsplassen du ønsker deg. Det kan også gi arbeidsgiveren tillit til at du vil være i stand til å mestre de mer avanserte aspektene av jobben etter hvert som du utvikler deg gjennom lærlingskapet.

Viktige ferdigheter å inkludere i en CV for lærlinger

Å skape en overbevisende CV som en lærling kan være utfordrende, men ved å fokusere på dine ferdigheter og egenskaper kan du vise potensielle arbeidsgivere at du er den rette kandidaten for jobben. Det er nyttig å dele dine ferdigheter i to kategorier - faglige ferdigheter og personlige egenskaper, og list dem opp i punktform. Her er noen eksempler for en kjemiingeniør-lærling:

Faglige ferdigheter:

 • Erfaring med å betjene diverse laboratorieutstyr.
 • Dyptgående kunnskap om kjemi, biokjemi, fysiologi (menneske, dyr, plante), og kjemiteknikk.
 • Forståelse av ingeniørmetodikk og tilhørende verktøy.
 • Kunnskap om kjemiske reaksjoner og prosesser.
 • Evne til å designe, implementere og drifte kjemiske installasjoner.
 • Ferdigheter i modellering av kjemiske prosesser.
 • Evne til å bruke kontorautomatiseringsverktøy.
 • God forståelse av kjemisk programvare.
 • Kjennskap til LIMS programvare og databaser.

Personlige egenskaper:

 • Presis og detaljorientert.
 • Utholdende og målrettet.
 • Oppmerksom og allsidig.
 • Nysgjerrig og nyskapende.
 • Kreativ med evne til å tenke utenfor boksen.
 • Dynamisk, seig og evne til å jobbe under press.
 • Gode analytiske ferdigheter og evne til å syntetisere kompleks informasjon.
 • Sterke mellommenneskelige ferdigheter og evne til å arbeide i team.
 • Utmerkede skriveferdigheter.

Sammendragets Rolle i en CV for Lærling


Sammendraget i en CV er utrolig viktig, spesielt for en lærling, da det gir en kort og konsis oversikt over dine ferdigheter, erfaringer og karrieremål. Det er det første arbeidsgiverne ser når de leser CV-en din, og det kan ofte være avgjørende for om de bestemmer seg for å lese resten av CV-en din eller ikke.

Det gir deg muligheten til å fremheve dine sterkeste kvalifikasjoner og egenskaper som er mest relevante for jobben du søker. Dette kan være spesielt nyttig for en lærling, som kanskje ikke har mye arbeidserfaring å vise til, men som har relevante ferdigheter og kunnskaper som kan være til stor nytte for arbeidsgiveren.

Sammendraget kan også være et sted hvor du kan uttrykke din entusiasme og lidenskap for det yrket du søker lærlingplass i. Dette kan vise potensielle arbeidsgivere at du er seriøs om karrieren din og at du er villig til å lære og utvikle deg.

Sammendraget kan også være en mulighet til å inkludere nøkkelord fra jobbannonsen, noe som kan øke sjansene dine for å bli lagt merke til av rekrutteringsverktøy og arbeidsgivere.

Kort sagt, sammendraget i en CV for en lærling er en kritisk komponent som kan bidra til å få foten i døren og sikre deg intervjuer for de mest ettertraktede lærlingplassene.

Som en entusiastisk og engasjert ung person, søker jeg lærlingstillingen med et sterkt ønske om å utvikle mine ferdigheter og bidra til teamet. Jeg er en rask lærer med en evne til å tilpasse meg nye situasjoner. Jeg er kjent for min pålitelighet, hardt arbeid og positiv holdning. Jeg ser frem til å anvende min energi og entusiasme i denne lærlingrollen, og er klar for å ta imot all nødvendig opplæring og veiledning for å bli en verdifull del av deres team.

Skriv en Imponerende CV for Lærling: Viktige Avsnitt å Inkludere


Tilleggsoverskriftene som kan inkluderes i en lærling CV kan være "Sertifikater og lisenser" og "IT-verktøy". Disse kategoriene blir viktige fordi de gir arbeidsgivere mer innsikt i de spesifikke ferdighetene du har. I tillegg kan de hjelpe deg med å skille deg ut fra andre kandidater. Sertifikater og lisenser kan vise til din formelle opplæring og sertifisering innen et bestemt felt, mens IT-verktøy kan vise til din tekniske dyktighet, som er en stadig viktigere ferdighet i dagens arbeidsmarked.

Sertifikater og lisenser

Denne seksjonen av CV-en lar deg liste opp alle relevante sertifikater og lisenser du har oppnådd. Dette kan inkludere alt fra førerkort til spesifikke faglige sertifikater. For eksempel, hvis du søker en lærlingeposisjon innen elektrikerfaget, vil det være nyttig å liste opp eventuelle sertifikater du har i elektrisk arbeid. Sertifikater og lisenser viser arbeidsgivere at du har formell utdannelse og opplæring i ditt felt, noe som kan øke sjansene dine for å få jobben.

IT-verktøy

IT-verktøy seksjonen er dedikert til å vise dine tekniske ferdigheter. Dette kan inkludere kjennskap til bestemte programvareprogrammer, operativsystemer, eller andre teknologiske verktøy. For eksempel, hvis du søker en lærlingeposisjon innen grafisk design, vil det være nyttig å liste opp at du er dyktig i bruk av Adobe Creative Suite. Teknologiske ferdigheter er stadig mer etterspurt i et bredt spekter av yrker, så inkludering av denne seksjonen kan gi deg en fordel i jobbsøkingsprosessen.

Forbedring av CV for Lærling: Nyttige Tips og Råd


Å forbedre din lærling CV er avgjørende for å øke dine sjanser for å få den lærlingplassen du ønsker. Her er noen praktiske tips som kan hjelpe deg med å utforme en mer effektiv CV:

 1. Fokuser på dine ferdigheter: Som en lærling, er det viktig å fremheve de ferdighetene du har som er relevante for lærlingplassen du søker.
 2. Inkluder tidligere erfaring: Selv om du kanskje ikke har mye arbeidserfaring, kan du fremheve erfaringene du har hatt som er relevante for stillingen. Dette kan inkludere skoleprosjekter, frivillig arbeid, eller til og med hobbyer.
 3. Bevis på kvalifikasjoner: Hvis du har fått noen sertifikater eller priser, er det viktig å inkludere disse på din CV.
 4. Enkel og tydelig layout: Din CV bør være lett å lese og navigere. Bruk punktlister, fet skrift, og underoverskrifter for å gjøre dette.
 5. Vær presis: Unngå å bruke unødvendig jargon og bruk enkelt språk. Dette vil gjøre det lettere for arbeidsgiveren å forstå din CV.
 6. Tilpass CV-en din: Hver jobb er unik, og derfor bør hver CV du sender være unik. Forsikre deg om at du tilpasser din CV til hver enkelt stilling du søker.
 7. Korrekturles: Sørg for at din CV er fri for skrivefeil og grammatiske feil. Dette vil vise potensielle arbeidsgivere at du har et øye for detaljer.
 8. Profesjonell e-post: Bruk en profesjonell e-postadresse på din CV. Unngå å bruke e-postadresser som kan virke useriøse eller barnslige.

Hvordan Skrive en Effektiv CV for Lærling: Nøkkelelementene du Må Inkludere


Lrling


Å skrive en CV som en lærling kan være en utfordrende oppgave, spesielt siden du kanskje ikke har mye arbeidserfaring å vise til. Men med riktig tilnærming og detaljering kan du fremheve dine ferdigheter, lidenskaper og potensial som passer for din ønskede rolle.

 1. Start med en personlig profil: Kort introduksjon om deg selv, dine mål og hvorfor du er interessert i lærlingskapet.
 2. Fokuser på relevant utdanning og kurs: Utdanning er spesielt viktig for lærlinger. Detaljer alle skolefag, kurs og kvalifikasjoner som er relevante for lærlingskapet du søker på.
 3. Fremhev overførbare ferdigheter: Selv om du kanskje ikke har mye arbeidserfaring, har du sikkert overførbare ferdigheter som kan være nyttige i jobben. Dette kan være ting som problemløsning, kommunikasjon, teamarbeid og organisering.
 4. Inkluder frivillig arbeid eller prosjekter: Dette kan vise initiativ, engasjement og praktisk erfaring som kan være relevant for lærlingskapet.
 5. Nevn prestasjoner og interesser: Hvis du har oppnådd noe betydelig, enten det er innen sport, musikk, vitenskap, eller annet, nevn det.
 6. Korrekturles CV-en: Sørg for at CV-en din er feilfri, godt strukturert og lett å lese. Bruk punktform og hold avsnittene korte.
 7. Tilpass CV-en for hver søknad: Sørg for at CV-en din er relevant for hver lærlingstilling du søker på, og at den fremhever de ferdighetene og erfaringene som er mest relevante for den spesifikke rollen.
Husk at målet med CV-en er å få en invitasjon til intervju, så sørg for at den presenterer deg på best mulig måte.

Hvordan skrive et effektivt følgebrev for din lærling-CV


Følgebrevet er et viktig supplement til CV-en din når du søker på stillingen som lærling. Dette dokumentet gir deg muligheten til å uttrykke din entusiasme og interesse for lærlingeposisjonen, samt å fremheve dine relevante ferdigheter og erfaringer. Det gir også rekruttereren et innblikk i dine fremtidige karrieremål og hvordan du ser for deg at denne lærlingstillingen vil bidra til disse.

Når du skriver følgebrevet ditt, sørg for å inkludere spesifikk informasjon om lærlingstillingen du søker på. Hvis du finner denne oppgaven utfordrende, kan du se på våre eksempler på følgebrev for lærlinger for inspirasjon og veiledning når du skriver ditt eget.

Lag din CV med de beste malene

Hvordan Skrive en Effektiv CV for Stillingen som Lærling: Ofte Stilte Spørsmål

Hva skal jeg inkludere i min CV som en lærling?

Som en lærling, er det viktig å inkludere informasjon om din utdanning, tidligere arbeidserfaring (hvis du har det), og andre relevante ferdigheter. Du bør også nevne eventuelle kurs eller sertifiseringer du har tatt. Siden du er en lærling, kan det være nyttig å fremheve dine evner til å lære raskt og tilpasse deg nye situasjoner.

Hvordan kan jeg fremheve mine ferdigheter som en lærling på min CV?

Hvis du er en lærling, kan du ha mange ferdigheter som vil være verdifulle for arbeidsgivere. Du kan for eksempel være flink til å lære nye ting, være god til å jobbe i team, eller ha god praktisk erfaring. Disse ferdighetene kan du fremheve under en egen seksjon på din CV kalt "Kjernekompetanse" eller "Ferdigheter".

Jeg har ikke mye arbeidserfaring ennå siden jeg er lærling. Hvordan kan jeg gjøre CV-en min attraktiv for potensielle arbeidsgivere?

Selv om du kanskje ikke har mye arbeidserfaring, har du sannsynligvis opparbeidet deg mange verdifulle ferdigheter og erfaringer gjennom din lærlingstid. Du kan for eksempel beskrive prosjekter du har jobbet på, utdanning og kurs du har tatt, og andre aktiviteter som demonstrerer dine evner og initiativ. Husk, det er ikke bare tidligere jobber som teller – frivillig arbeid, ekstracurricular aktiviteter og personlige prosjekter kan også være relevante.

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV