Guide til skriving av kundeservice CV

De fleste forbrukere er svært opptatt av hvilke kundeservice en bedrift tilbyr, og god kundeservice fører ofte til at kunder velger å bli forbli lojale mot et bedriften, mens negative opplevelser fører til det motsatte. Ingen bedrifter er feilfrie, og det er uunngåelig at det oppstår ikke så heldige episoder fra tid til annen. Til tross for at feil kan oppstå, kan god kundeservice som ordner opp i feilen føre til at opplevelsen føles så bra at kunder velger å fortsette å være lojale.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Stillinger og lønn innen kundeservice

Mathias Paulsen
Kundeservice- og administrasjonsmedarbeider
mathiaspaulsen@gmail.com
54 54 43 34

Profesjonelt sammendrag

Effektiv og høflig kundeservicerepresentant med over 5 års erfaring fra å svare på kundespørsmål og løse problemer for kunder. Resultatorientert med merittliste som beste rådgiver flere måneder på rad, og undersøkelse om kundetilfredshet viste 93 % score hos IT-løsninger AS. På utkikk etter en seniorstilling innen kundeservice hos DigiFinans for å bruke og forbedre ferdighetene innen kundeservice i et innovativt miljø

Arbeidserfaring

IT-løsninger AS
Kundeservicemedarbeider
Oktober 2017 – dags dato

 • Besvarte kundeforespørsler som omhandlet alt fra forespørsler om produktinformasjon til utfordrende klager med en gjennomsnittlig behandlingstid på 8 minutter
 • Brukte anerkjente metoder for å undersøke og finne frem til kundene sine utfordringer
 • Fulgte korrekt responstid og sørget for at kundene sine problemer blir ivaretatt innen 48 timer etter den første samtalen
 • Fikk minst 93 % kundetilfredshetsvurdering i ti måneder, fra juli 2019 til mai 2020


Telekommunikasjon AS
Resepsjonist/Telefonist
November 2016 - Oktober 2017

 •  Assisterte besøkende ved å spørre profesjonelt om hensikten deres og ta opp problemene deres umiddelbart.
 •  Utstedte adgangskort til besøkende og hentet det samme fra dem på en effektiv måte
 •  Besvarte telefonsamtaler og koblet innringere til riktig person
 •  Sørget for at resepsjonsområdet var rent, ryddig og ikke hadde noen hindringer
 •  Håndterte forespørsler om tapte og funnet gjenstander


Utdanning

Service- og administrasjonsfaget
Solund VGS
August 2014- Juni 2016

Ferdigheter

 •  Solid kompetanse innen kundeservice
 •  Gode skriftlige og muntlige kommunikasjonsevner
 •  Empati
 •  Positiv holdning
 •  Ferdighet i grunnleggende digitale verktøy
 •  Effektiv
 •  Profesjonell

Derfor er det ikke overraskende at selskaper ansetter personer som er i stand til å yte utmerket kundeservice, slik at de kan holde på kundene sine. Mange prøver å komme seg inn i bransjen, men vet gjerne ikke hva som kreves i en slik stilling, og ikke minst hvordan de bør presentere seg når de søker på jobben.

Den beste og viktigste måten man bør begynne med er å få en velskrevet CV på plass. Derfor har vi laget en trinnvis guide for hvordan du kan skrive en kundeservice CV som vil hjelpe deg med å vise deg frem for et firma som leter etter en kundeservice representant som vil utføre jobben slik man skal.

Bruk vår guide, se på noen relevante CV-eksempler og føl deg sikker på at du sender inn en søknad som faller i smak hos arbeidsgivere.

I følge Utdanning.no arbeider service- og administrasjonsmedarbeidere innen offentlig og privat sektor, og i hovedsak er det knyttet til kontorarbeid og andre administrative arbeidsoppgaver. En servicemedarbeider kan også ha stilling hos service- og informasjonssentre, eller hos firma som driver med utleie av slike tjenester. Med andre ord, det er flere aktuelle stillinger for deg som ønsker å jobbe innen kundeservice.

Det er tydelige potensielle forskjeller mellom privat og offentlig sektor når det kommer til lønn. Arbeide du får en bedrift innen det private kan du regne me den gjennomsnittslønn på nesten 44 00 kroner i måned , mens privat ligger under med sine 39 350 kroner.

I tillegg kan stillingen som kundeservice representant videre føre til lederstillinger for kundeservice som gir deg mer ansvar og en rolle og dermed mer lønn.

CV-mal for veiledning for deg som skal skriver en kundeservice representant CV

Malen nedenfor er et godt eksempel på en velskrevet kundeservice CV.

Lag en imponerende kundeservice CV

Arbeidsgivere eller noen som er ansvarlige for å ansette nye arbeidstakere forventer å se imponerende CV-er som fanger oppmerksomheten deres med en gang. Derfor er det viktig å tenke på hvordan du vil presentere deg selv perfekt for den personen som vil avgjøre om du skal bli ansatt eller ikke hos en bedrift. Tenk på hvordan du kan få frem alle de viktige detaljene om deg i en kortfattet, men samtidig godt utformet CV.

Hva vil arbeidsgivere se etter i din CV?

 • Ansettelseshistorikk og eksempler på arbeidet du har utført tidligere
 • Utdanningsbakgrunn og utmerkelser mottatt du har mottatt
 • Ferdigheter som vil få deg til å skille deg ut blant andre søkere
Husk: Vær ærlig om dine ferdigheter og inkluder bare dem du kan vise til at du har faktisk har erfaring med.

Hvordan formatere en kundeservice CV på rette måten


Kundeservice representant CV

Arbeidsgivere har god erfaring med hva de skal se etter i nye ansatte for jobben. Det tar utvilsomt lang til å gå gjennom et stort antall CV-er, og derfor bruker de flere metoder for å se etter aktuelle kandidater.

I de fleste situasjoner vil en enkel CV være det foretrukne. Avhengig av hvor mye kunnskap og erfaring som kreves, velg et format som fremhever din arbeidserfaring eller utdanning.

Det er også noen andre ting du bør være opppmerksom på når du skriver en rett strukturert CV innen kundeservice:

Hvite områder er ikke en dårlig ting; bruk det for å gi et ren og enkel layout på CV-en din.

Bruk en marg på hver side for å gjøre det luftig er, 2,5 cm er ideelt, men du kan kutte margene ned til 1,25 cm hvis du trenger mer plass.

CV-en din blir lettere å lese ved å inkludere punktlister. Benytt deg av disse for å understreke dine kvalifikasjoner og ferdigheter.

Undervurder aldri viktigheten av linjeskift og skilletegn. Det vil resultere i attraktive CV-er som er lett å lese.

CV-er med subtile farger blir mer og mer populære. Farger, når de brukes riktig og sparsomt, kan på en passende måte fremheve dine valgte ferdigheter uten å overstimulere leseren. Velg dempet toner og unngå skarpe og distraherende varianter.

Husk at enkel er veien å gå for å få jobben. Sørg for å bruke lette skrifttyper som er enkle å lese. Noen tips å huske på når du velger skrifttyper for å lage CV-en din:

 • Hold deg til bare én type font gjennom både følgebrevet og CV-en.
 • Bruk samme skrifttype, men helst en annen variant av den – større og fetere – for å for eksempel fremheve punktlister, overskrifter og navnet ditt.
 • Bruk en skriftstørrelse på 11 eller 12 på hoveddelen av dokumentet.
 • Følgende skrifttyper vil gjøre CV-en lettere å lese; Serif, Bookman Old Style, Cambria, Georgia, Times New Roman, Sans Serif, Arial, Calibri, Helvetica, Tahoma eller Verdana.

Organiser opplysningene dine gjennom formatet ved å plassere de beste delene av CV-en din strategisk. Innholdet bør heller ikke være overveldende, og arbeidsgivere vil ikke bruke sin dyrebare tid på å lese en vegg dekket med tekst.

Husk: Kan ikke arbeidsgivere eller andre relevante personer lese din CV på en enkel måte, kommer du ikke videre til intervjuet!

Formatet man bør bruke på CV for kundeservice

En godt organisert CV vil vise frem arbeidserfaringene dine, og her anbefaler vi uten tvil det omvendt kronologiske formatet.

Dette formatet er det vanligste av alle CV-formater og det mest fordelaktige for søkere som har bred arbeidserfaring. Fordi den prioriterer din siste jobberfaring, vil arbeidsgivere lett kunne avgjøre om du passer for jobben du søker på.

Unngå dette formatet dersom du skal skifte karriere og ser etter en jobb i en annen bransje enn du tidligere har jobbet i.

Funksjonelt format kan være en gullgruve for deg som har noen ferdigheter som vil garantert fange oppmerksomheten til arbeidsgiver.

Dette formatet viser frem dine ferdigheter eller kompetanse i stedet for din arbeidserfaring. Et funksjonelt format på en CV er best for deg som søker, men har et hull i CV-en eller mangler relevant arbeidserfaring.

Avstå fra å bruke dette formatet hvis du har begrensede ferdigheter som kreves i kundeservicebransjen.

Kombinasjonsformatet er best å bruke hvis du ønsker å fremheve både dine ferdigheter og din arbeidserfaring. Hvis du planlegger å skifte til en annen bransje og du ikke vil at arbeidsgivere skal fokusere på arbeidserfaringen din siden de fleste er irrelevante, bruk dette formatet som vil hjelpe deg med å understreke ferdighetene dine som er relevante for jobben du søker.


Kundeservice representant CV

Lag en vinnende overskrift for din CV innen kundeservice

Uansett hva du gjør, må overskriften skille seg ut. Husk at du kan være en av mange søkere til jobben, så din CV må være tiltalende.

Overskriften må inkludere din personlige informasjon uten å fokusere for mye på din digitale tilstedeværelse. Selv om det ville være greit å være kjent med både e-post, meldingsapper og sosiale medier du bruker, trenger du ikke å inkludere dem med mindre de er relevante for jobben. Det er greit å inkludere din profil på LinkedIn om dne er oppdatert.

Du tror kanskje ikke det, men din e-post viser om du mener alvor med en jobb. Det vill ikke være heldig dersom du har en tullete e-post, for eksempel fotballfan@gmail.com, siden arbeidsgivere ikke vil se på deg som profesjonell akkurat da.

Slik ser en god overskrift ut:

GODT EKSEMPEL

Geir Hansen

Kundeservicemedarbeider

geirhansen@gmail.com

43 32 42 52

LinkedIn.com/no/geirhansen


All relevant informasjon om søkeren skal være synlig og lesbar ved første øyekast. Slik unngår man at arbeidsgivere sitter igjen med spørsmål.

Profesjonelt sammendrag på din CV innen kundeservice

Et profesjonelt sammendrag på en CV skal bestå av to til tre tydelige setninger om din yrkeserfaring og betydelige prestasjoner gjennom hele arbeidslivet ditt, pluss en uttalelse om hvordan du vil at karrieren din skal utvikle seg.

I tillegg kan du med fordel nevne navnet på stillingen du ønsker deg og selskapet du ønsker å bli med i. Husk at prestasjoner du har oppnådd bør bli oppgitt med tall når det er mulig.

Her skal vi se på to eksempler, slik at du letter forstår hvilke feil du kan gjøre under dette avsnittet.

GODT EKSEMPEL
Effektiv og profesjonell servicemedarbeider over tre års arbeidserfaring som kundebehandler. Selvgående og med gode mellommenneskelige egenskaper. Bruker diplomati i håndteringen av misfornøyde kunder, og har oppnådd en kundetilfredshet på hele 99 %. Søker ny stilling for å bruke ferdighetene mine hos FAGMILJØ AS som leder av kundeservice.

DÅRLIG EKSEMPEL
Håndterte kundehenvendelser og problemer som kunderepresentant med over 3 års erfaring. Overvåket status for løsning av kundeklager og rapporterte kundeklager til ledelsen. Bidro til selskapets kundetilfredshetsundersøkelse på 95 %. Ønsker en høyere stilling knyttet til kundeservice.

Har du ikke noen arbeidserfaring å vise til, kan du heller velge å skrive et karrieremål. Her forklarer du like kort og tydelig hvordan du ser for deg hvilke vei din arbeidskarriere skal gå.


Kundeservice representant CV

Eksempler på arbeidserfaring i en CV innen kundeservice

Avsnittet om arbeidserfaring er ment for å lage litt liv i din CV, da den viser frem din profesjonelle arbeidserfaring og prestasjonene du har oppnådd gjennom. Har du mye relevant arbeidserfaring er dette på en måte hjerte i din søknad.

Når du skal skrive avsnittet bør du bruke det omvendt kronologiske formatet, slik at du starter med din siste stilling. Du trenger ikke å oppgi alle detaljene om arbeidserfaringen din. Velg kun de som er meningsfulle for stillingen du søker på.

Så hvordan vet du hva som er meningsfullt? Les stillingsbeskrivelsen nøye og noter ned kvalifikasjoner arbeidsgiveren ser etter i sine ansatte.

Oppgi stillingstittelen din, navnet på bedriften der du jobbet, måneden og året da du startet og avsluttet arbeidsforholdet.

Du skal kort fortalt fortelle om følgende i denne delen av søknaden:

 • Fortell om dine arbeidsoppgaver og ansvarsområder for hver stilling, bruk minimum tre til maksimalt fem punkter.
 • Vær flink til å fremheve din mest imponerende prestasjon som viser ferdighetene dine.
 • For å få mer kraft i beskrivelsene, bruk et praktisk handlingsverb i begynnelsen av hvert punkt.

La oss se på noen eksempler, fra både søkere med mye arbeidserfaring og lite:

GODE EKSEMPLER

Resepsjonist Ask kommune Februar 2019 - mai 2020

 • Håndterte omtrent 50 henvendelser personlig, over telefon og e-post daglig
 • Opprettholdt den høye standarden og fulgte korrekte protokoller når kunder uttrykte problemer knyttet til ulike avdelinger innad i kommunen
 • Ivaretok kundenes behov ved å raskt sende samtalene deres til de riktige personer og avdelinger
 • Koordinert med ulike avdelinger for å sikre at kundene får en god opplevelse

Leder kundeservice
Elkjøp AS
oktober 2017 – november 2020

 • Ledet og trente et salgsteam med tyve medlemmer og økte salget med 20 % i løpet av de første seks månedene etter tiltredelse av stillingen
 • Sikret lojalitetsprogrammer for kunder, som førte til at negative hendelser sank med 12 %
 • Identifiserte problemer med prosessen rundt kundeopplevelseser som trengte forsterkning og omstilling for å følge selskapet sine verdier

Utdanning på en CV

De fleste CV-maler for kundeservicebransjen setter erfaring i høysetet. Men hvis du ikke har noen erfaring som kundeservicemedarbeider, legg heller vekt på din utdanningsbakgrunn i stedet. På den annen side, hvis du regnes som en veteran blant kundeservicepersonell, kan du velge å ikke utdype utdannelsen din.

Så kommer vi til spørsmålet: Hva bør komme først av utdanning og arbeidserfaring?

Hvis du har hatt flere stillinger innen bransjen, bør arbeidserfaringen være det første arbeidsgivere ser. Hvis du derimot prøver å få din første stilling i bransjen, og ikke har noen tekniske ferdigheter å snakke om ennå, bør avsnittet om utdanning komme først.


Kundeservice representant CV

Når du skal skrive om utdannelsen din, skal du inkludere følgende:

 • Hvilket studieprogram du tok eller fullførte
 • Hvilke utdanningsinstitusjon du gikk på
 • Hvor skolen ligger
 • Når du deltok
GODE EKSEMPLER

Bachelor i serviceledelse og markedsføring

Høgskolen i Innlandet

August 2017- Juni 2021


Service, sikkerhet og administrasjon

Etterstad videregående skole

August 2017 – Juni 2019


Ferdigheter som være med i din CV

Arbeidserfaringen din og utdannelsen din kan være det første din kommende sjef vil se på, men han eller hun vil også være interessert i ferdighetene dine.

I denne bransjen er det forskjellig kompetanse og mange ferdigheter, men fokuset ditt skal være på opplysninger som er aktuelle. Dette gjelder også ferdighetene dine.

For å lykkes med god kundeservice må du ha både tekniske eller faglige ferdigheter og personlige egenskaper. Begge er viktige, og det er best å ha en balansert blanding av begge med i din CV.

La oss se på noen eksempler av de faglige ferdighetene som er aktuell for jobber innen bransjen:

 • Produktkunnskap
 • Grunnleggende datakunnskaper
 • Kjennskap til operativsystemer
 • Microsoft Office
 • Digital kompetanse for feilsøking
 • Skriveferdigheter
 • Rapportering
 • Database
 • Regneark
 • Ledelse

Når det kommer til personlige egenskaper kan vi trekke frem følgende som spesifikke for denne bransjen:

 • Skriftlig og muntlig kommunikasjonsevne
 • Utmerkede kommunikasjonsevner
 • Problemløsning
 • Stressmestring
 • Teamarbeid
 • Selvstendig
 • Empatisk
 • Mellommenneskelige ferdigheter
 • Nøyaktig

Ferdighetene dine kan forsterke CV-en betraktelig, men husk at du kun tar med dem som du faktisk besitter. Vi anbefaler ikke at du skryter på deg noe som ikke stemmer, da dette alltid vil bli oppdaget på et senere tidspunkt.


Kundeservice representant CV

Ytterligere overskrifter for CV-en for kundeservice

Ok, så nå er ditt profesjonelle sammendrag, detaljerte arbeidserfaring, utdannelse og ferdighetene dine klare for å din kommende sjef. Skap mer interesse for din CV ved skrive opp noen flere avsnitt som kan være aktuelle for akkurat deg.

Se følgende forslag og legg dem til i profilen din hvis det passer.

Dataferdigheter og sertifiseringer

I dag er de digitale ferdighetene hos en ansatt uvurderlige, spesielt for et teknologiselskap som leter etter kundeservicerepresentanter. En formell sertifisering vil bevise din tekniske evne.

Skriv opp alle relevante tekniske sertifiseringer du har oppnådd i din karriere.

Interesser og hobbyer

Å snakke om hva som interesserer deg utenfor jobben vil hjelpe den kommende sjefen med å avgjøre om du passer inn i bedriftskulturen eller ikke.

Språkkompetanse

Kan du kommunisere på flere språk enn norsk, betyr det at du kan hjelpe kunder på disse språkene også. En klar fordel på en søknad.

Pass på at du kun tar med språk du snakker over middels, og inkluder gjerne om du behersker det både muntlig og skriftlig.

Kundeservice CV: Viktige punkter å huske på

 • Skriv en lettlest CV.
 • Hold deg til formatet som fungerer best for ditt erfaringsnivå og din tidligere rolle i bransjen.
 • Fremhev presentasjoner av betydning.
 • Skriv opp en balansert liste so fremhever de faglige og personlige ferdighetene dine.
 • Ta med ekstra avsnitt for fremmedspråk du snakker, digitale sertifiseringer og personlige interesser for å få CV-en din til å skille seg ut mer, og passer helt perfekt for stillinger du søker på.

Kundeservice representant CV

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hvilke kompetanse bør jeg fremheve i min CV?

Siden jobben krever at du er god på kommunikasjon med kunder, fremhev dine kommunikasjons- og mellommenneskelige evner. I tillegg skal din evne for problem- og konfliktløsning, positive holdning og gode tålmodighet komme fint frem.

Hvor lang skal min CV vøre?

For de fleste jobber er det viktig at man holder seg til helst en side, maks to. Vær nøye med hvilke spesifikke opplysninger du tar med, for å sikre at potensielle arbeidsgivere finner ut de de trenger, og ikke sitter igjen med noen spørsmål etter at din søknad er lest.

Hvordan får jeg min CV til å skille seg ut?

Bygg en eksepsjonell CV ved å detaljere dine store og mindre prestasjoner først. Sørg for å fremheve alle viktige prestasjoner. I tillegg kan du legge til et følgebrev for å gjøre din søknad enda mer personlig, noe som gir arbeidsgiver et bedre bilde av hvem du egentlig er.

Lag din CV med de beste malene

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV