Kontorsjef CV - alle tips og råd du trenger

Å skrive en CV for stillingen som fast kontorsjef kan være litt forvirrende hvis du ikke kjenner hvordan du kommer gjennom digitale systemer, samt alt annet som må på plass. Derfor skal vi hjelpe deg, og opplyse deg om alle relevante tips og råd i denne artikkelen.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Tar du i bruk våre tips vil du garantert øke sjansene dine for å imponere arbeidsgiver og skaffe deg en godt betalt fast jobb som kontorsjef.

La oss bare hoppe rett i det!


Kontorsjef CV

Grunnleggende retningslinjer for CV skaffer deg stillingen

Aller først starter vi med det grunnleggende som må på plass i en CV, og som gjelder for absolutt alle uansett bransje:

 • Skriv i tredje person, preteritum
 • Vis resultater ved hjelp av tall
 • Du bør bruke handlingsverb så mye som mulig
 • Korrekturles to ganger og fjern eventuelle feil
 • Lag en enkel overskrift på dokumentet, rett og slett navnet ditt
 • Bruk kompatible formater som Microsoft Word eller PDF
 • Start alltid med å undersøke hva stillingen innebærer og hva du er forventet å gjøre

Søker du på jobb som regnskapssjef? Ser våre tips!

Velg riktig format og få alle avsnitt på plass

Etter at du har undersøkt er neste steg å få på plass riktig format. Du kan gjerne bruke vår CV-bygger, men du må uansett vite hvilke format du skal velge. Til tross for at det er mange CV-formater, er det tre som er mest aktuelle:

Funksjonelt format er egnet for ferskere og nyutdannede fordi det hjelper deg med å fokusere på ferdighetene og studiene dine.

Omvendt kronologisk format fokuserer på arbeidserfaringsen, noe som gjør den egnet for erfarne fagfolk med lang eller betydelig erfaring.

Kombinasjonsformatet hjelper deg med å fremheve både ferdigheter og arbeidserfaring, spesielt de overførbare ferdighetene. Formatet passer best for dem som er på utkikk etter et karriereskifte.

💡Overførbare ferdigheter er kompetanse du har tilegnet deg i en annen stilling, men som du kan ha nytte av i stillingen du søker på.

Den vikitige overskriften

Overskrften bruker du ikke lang tid på, men du passer på at du får med all informasjon og at den ikke inneholder feile opplysninger.

Ta med følgende:

 • Navnet ditt med litt større skrift
 • Telefonnummert ditt
 • En passende e-post. Opprett en ny dersom du har en lite profesjonell e-postadresse!
 • Lenke til profilen din på LinkedIn. Husk at du må holde profilen oppdatert!
 • En kort hjemmeadresse (ikke obligatorisk, så det er opp til deg)

Sørg for at all informasjon er nøyaktig og skrevet på en formell og profesjonell måte slik at arbeidsgiveren kan nå deg uten problemer.


Kontorsjef CV

Profesjonelt sammendrag for en kontorsjef

Sammendraget er en liten oppsummering av høydepunktene i din karriere som kontorsjef. Selv om det kommer frem mye informasjon i din CV, er det bare enkelte opplysninger som tilbyr informasjon som virkelig kan imponere arbeidsgiveren. Ved hjelp av sammendraget kan du skape et godt inntrykk som gjør at leseren ønsker å se på resten av søknaden.

I sammendraget må du nevne stillingen din, hvor mange års erfaring du har, hvordan du var med å skape utvikling og vekst for bedriften og ikke minst hvordan du ser for deg at du kan bidra i jobben som kontorsjef for din kommende arbeidsgiver.

Nevn til slutt hva slags mulighet du ser etter og hvordan du vil bidra til din fremtidige arbeidsgiver sin vekst og utvikling ved hjelp av din kunnskap, erfaring og ferdighetene dine.

Husk å del dine viktigste prestasjonene og ferdighetene, det er nemlig slik du får jobben du søker på. Bare pass på at du ikke tar med absolutt alt, spar også noe informasjon til andre avsnitt, slik som avsnittet om erfaring.

Få hjelp til profesjonelt sammendrag som eiendomsforvalter her!

Tydelig avsnitt om arbeidserfaring

Din yrkeserfaring bør ha omvendt kronologisk beskrivelse av tidligere stillinger. Du må oppgi stillingstittel, arbeidsgivers navn og ansettelsesperiode. Du bør også bruke punktlister for å fortelle mer om hva du gjorde i stillingen.

Når du beskriver detaljer, må du snakke om dine vanlige arbeidsoppgaver, din eksepsjonelle kompetanse og ditt bidrag til selskapets suksess. Du bør også få med noe om hvordan du du oppnådde gode resultater, og egentlig alt annet som kan være relevant.

Husk å lese gjennom stillingsannonsen for å få med søkeord som er relevant, det kan være ulike søkeord for forskjellige stillinger, så her må du alltid tilpasse hver enkelt CV.

Ofte tror vi at visse arbeidsoppgaver eller resultater vi fullførte og oppnådde ikke var så store, men vi innser kanskje ikke at de faktisk er bemerkelsesverdige. Bruk litt tid på reflektere mer over hva du faktisk har fått til i stillingen din, dette vil være viktig at du får med i sammendraget!


Kontorsjef CV

Avsnitt om utdanning

I din utdanning har du opparbeidet deg administrative ferdigheter, noe alle arbeidsgivere ser etter i sine ansatte innen administrasjon og generell drift av et firma. Derfor bør du føre opp hvilke utdanning du har innen bransjen. Har du fullført studier ved høyskolen eller universitetet, trenger du ikke legge til opplysninger om videregående skole.

Du må oppgi hele tittelen på graden eller studiet, navnet på utdanningsinstitusjonen og relevante fag, samt hovedfag.

Avsnitt om ferdigheter

Alle kontorsjefer må ha et eget avsnitt som viser frem at de rette ferdighetene er på plass! Dette vil hjelpe arbeidsgiverne med å se at du har riktig kompetanse, samt også at du kan fungerer på en god måte i deres arbeidsmiljø.

Ved hjelp av punktlister fører du opp ferdighetene som er mest relevant for arbeid du skal utføre. Husk å lese stillingsbeskrivelsen igjen for å finne frem til dem!

Faglige ferdigheter handler om hvordan du løser den profesjonelle siden av ditt arbeid, mens personlige egenskaper handler om blant annet hvor god du er på samarbeid, arbeide i ulike team og evne til å støtte og kommuniserer med kollegaene.

Her er noen gode eksempler på hvilke ferdigheter en kontorsjef bør ha:

 • Bedriftsadministrasjon
 • Administrasjon
 • Bedriftsledelse
 • Microsoft Office
 • HR
 • Kundeansvarlig
 • Strategiske planleggingsevner
 • Telefonsamtaler
 • Datainntasting
 • Digitale ferdigheter
 • Økonomi
 • Internasjonalt samarbeid

Personlige egenskaper innen stillinger som kontorsjef

 • Kommunikajsonsevner
 • Arbeide i team
 • Evne til ansvar
 • Strukturert
 • Tidsstyring

Her finner du ferdigheter for revisor!


Kontorsjef CV

Ekstra avsnitt du kan vurdere

Våre erfaringer viser at nye avsnitt tilbyr arbeidsgivere mer informasjon som legger vekt til din søknad. Dette gir muligheter for å fortelle mer om deg som kan være avgjørende for at akkurat du ender opp med stillingen som kontorsjef!

Ekstra avsnitt som kan være aktuelle for ansatte innen en administrativ stilling kan være digitale ferdigheter som viser at du kan ta forventet ansvar for digitale arbeidsoppgaver. Du kan også fremheve dette ved å legge til kurs du har fullført innen digitale ferdigheter.

I tillegg kan språk være aktuelt for deg. Stadig flere bedirfter arbeider internasjonalt, noe som krever at du kan beherske flere språk enn bare norsk. I tillegg til norsk kan det være krav om at du kan snakke og skrive engelsk flytende. Legg gjerne til opplysninger om dette, så slipper arbeidsgiveren å lure på det.

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hvorfor må jeg lage ny e-post?

De administrative stillingene krever at du kan fremstå profesjonell, noe alle bedrifter forventer av sine ansatte. Derfor starter du allerede med en fornuftig og god e-postadresse.

Hvor mye kan en kontorsjef forvente i lønn?

En ledig administrativ stilling som kontorsjef ligger gjerne på rundt 600 000 - 800 000 kroner i årslønn, avheig av bransje og erfaring.

Lag din CV med de beste malene

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV