Kontoansvarlig CV | Den eneste skriveguiden du trenger

Når bedrifter ser etter en ny kundeleder, vil de være nøye for å sikre at de finner den rette personen. Tross alt er kundeansvarlige avgjørende for veksten til et firma gjennom sine kunder. Det betyr at du ikke kan søke på jobber bare på gøy, du må virkelig legge ned en innsats med CV-en din.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

CV-eksempel for kundeansvarlig

David Ellingsen
Kundeansvarlig
56 65 56 67
davidellingsen@gmail.com
Linkedin.com/in/davidellingsen

Profesjonelt sammendrag
Kundeansvarlig med syv års erfaring fra å lede forhandlinger og skape gode kunderelasjoner fra firmaet sin side. Ledet team på 10-15 personer med suksess og var ansvarlig for en 12% økning i det totale årlige salget.

Arbeidserfaring
Sandven
Kundeansvarlig
Mars 2020- til dags dato

 •  Håndterte eksisterende kontoer verdt 50 millioner kroner i årlig salg, samt arbeidet for å skaffe over 30 nye kunder.
 •  Jobbet med analyseavdelingen for å gjenopprette kontoer i dvale verdt totalt 100 000 kroner.
 •  Reduserte kundeklager med 15 % ved å håndtere kjernene i deres utfordringer på en vellykket måte.


Sandven
Salgssjef
Mai 2017 – Mars 2020

 •  Implementerte ny strategi for kundeforhold, som resulterte i en 10% økning i tilfredshet.
 •  Implementerte et nytt elektronisk system for kundeordrer, som forbedret ordreflyten med 30 %
 •  Økt månedlig salgsgjennomsnitt for avdelingen med 15 %


Utdanning
Bedriftsøkonomisk analyse
Høgskulen på Vestlandet
2016-2017

Bachelor i serviceledelse og markedsføring
Høgskolen i Innlandet
2012-2015

Sertifiseringer
Statsautorisert regnskapsfører – 2017

Språk
Engelsk – flytende muntlig og skriftlig

Det er her vi kommer inn i bildet! Vi vet nøyaktig hva arbeidsgivere ser etter når de leser gjennom en CV.

Når det gjelder søknadene til kundeansvarlige må de fremheve erfaringen sin i bransjen, samt resultatene de har oppnådd gjennom hardt arbeid. I tillegg bør du ha tydelig tall som bekrefter dette.

I denne guiden tar vi deg gjennom alle aspektene ved å skrive en CV som gir deg jobben, guiden er lett å lese, men inneholder samtidig alle detaljer og ikke minst har den flere eksempler og tips for at du skal komme deg enklere i gang.

Så hva venter vi på, la oss komme i gang.

For å få en god start begynner vi med et helt ferdig eksempel som du kan studere og ved hjelp av skaffe deg en godt overblikk over hva som bør være sluttresultatet ditt.

Tips: Se gjennom noen av våre andre CV-eksempler for å få en bredere forståelse av hvordan en søknad skal se ut.


Kontoansvarlig CV

Hvordan skrive en kontoadministrator-CV fra starten av

Kundeansvarlige jobber med å håndtere mange forskjellige arbeidsoppgaver, fra salg til kundeadministrasjon, til forskjellige avdelinger og bransjer. Derfor er de avhengig av CV-er som fokuserer på deres erfaring, faglig ferdigheter og evne til å møte mennesker på en hensiktsmessig måte.

Du ønsker å demonstrere at du har kapasitet og erfaring til å bygge solide relasjoner med både nåværende og nye kunder, samt få mest mulig verdi ut av selskapet sitt produkt.

Hvis du ikke er en god forfatter, kan du alltid følge tipsene og eksemplene vi legger ut for deg her. La oss starte med å se den generelle strukturen til en god CV innen kundebehandling.

Du må ha følgende avsnitt på plass:

 • Overskriften
 • Et sammendrag (eller hvis du har begrenset erfaring, et karrieremål)
 • Avsnitt om arbeidserfaring
 • Avsnitt om utdanning
 • Avsnitt om ferdigheter
 • Ytterligere avsnitt basert på behov (sertifiseringer, språk, referanser, priser osv.)

Det finnes måter du kan tilpasse en CV for å få mest mulig ut av den.

Her er noen gode tips basert på våre erfaringer:

 • Rediger CV-en din for hver jobbsøknad og skreddersy alle aspekter av den for akkurat den jobben du skal søke på, noe som kan bety å fokusere mer på visse detaljer eller bytte ut noe av informasjonen.
 • Bruk de samme søkeordene og handlingsverbene som arbeidsgiveren brukte i stillingsbeskrivelsen, slik at du vil komme forbi ATS-systemet.
 • Når det gjelder arbeidserfaring og prestasjoner, kvantifiser dem slik at det viser nøyaktig hvor stor innvirkning du hadde på selskapet.
 • Hold det på én side og unngå grammatikk- eller stavefeil.

Hva skal jeg ta med i en CV innen kundebehandling?

Du ønsker å skape en CV som er lett å lese og forstå. Søknaden bør heller ikke være lengre enn én side og med en skriftstørrelse mellom 10 og 12 pkt. Du bør bruke en av følgende skrifttyper; Calibri, Cambria, Arial eller Times New Roman.

Når det gjelder det generelle formatet, er alternativene dine:

Omvendt kronologisk

Dette formatet fokuserer på arbeidserfaringen din, starter med den siste jobben din og arbeider seg bakpover i tid. Både for kundeansvarlige og de fleste andre tilfeller er dette det beste alternativet.

Funksjonelt

Hvis du ikke har mye erfaring fra bransjen, enten det er fordi du er ny eller skifter karriere, kan du velge dette formatet i stedet. Den fokuserer på å fremheve dine overførbare ferdigheter i stedet for din arbeidserfaring.

Kombinasjon

Til slutt har vi kombinasjonsformatet, som er en miks av begge formatene som allerede er nevnt, som gir en god blanding av erfaring og ferdigheter.


Kontoansvarlig CV

Få overskriften rett

Overskriften og avsnittet som inneholder kontaktopplysninger er en relativ enkel del av CV-en din, men likevel avgjørende. Siden den har kontaktinformasjonen din, kan den ikke inneholde feil. Du vil heller ikke inkludere for mye, bare det viktigste. Det viktigste er ditt fulle navn, stillingstittel, telefonnummer, e-post, by du befinner deg, og LinkedIn-profilen eller din personlige blogg/nettside.

La oss se på noen eksempler nedenfor:

FLOTT EKSEMPEL

Harald Fredheim

Kundeansvarlig

40 30 94 03

haraldfredheim@gmail.com

Oslo

Linkedin.com/in/haraldfredheim


DÅRLIG EKSEMPEL
Harald Elias Nilsen Fredheim

Kundeansvarlig

40 30 94 03

54 67 78 98

mr_handsome@gmail.com

Grunerløkka 56

0024 OSLO

Født: 13.03.92

Linkedin.com/in/haraldfrehim

📌Tips: Hold deg kun til den informasjonen som er relevant og bruk en profesjonell e-postadresse.

Når det gjelder bilder, fungerer de fleste søknader helt fint uten. Noen arbeidsgivere liker heller ikke å motta CV-er med bilder. Dessuten er det alltid en sjanse for ubevisst skjevhet eller diskriminering basert på bildet.

Hvis du blir bedt om å inkludere et, sørg for at den er profesjonell. Bruk et portrettbilde de rbakgrunnen er nøytral og du har passende klesstil for jobben.


Kontoansvarlig CV

Slik fremhever kundeansvarlige sin erfaring

Din arbeidserfaring er ekstremt viktig på din søknad, og her har du en flott mulighet for å vise frem din kompetanse. Tenk deg at du så på CV-en til en rørelgger fordi du ønsker å få en jobb gjort i huset, du vil gjerne studere tidligere arbeidsppgaver firmaet har utført sllik at du kan føle deg trygg på at de kan utføre jobben du vil ha gjort.

På akkurat samme måte vil et firma se på din CV og å vite hvordan ditt tidligere arbeid gjør deg rustet til arbeidsoppgaver du skal utføre på daglig basis for dem.

Du vil begynne med din nåværende stilling og jobbe deg bakover i et omvendt kronologisk format. Bruk punktlister der du viser til tre til fem ansvarsoppgaver og prestasjoner.

Hvis du har ingen eller begrenset direkte erfaring, fokuser på ferdighetene du har som kan overføres.

FLOTT EKSEMPEL

Oslo Tek

Kundeansvarlig

Juli 2019 – til dags dato

 • Ansvarlig for introduksjon av over 50 nye kunder
 • Ledet team på 15 personer over flere avdelinger
 • Nådde årlige inntektsmål med 20 %
 • Endret prosessen for å lande kunder, noe som økte kundetilfredsheten med 30 %

📌Dette er et flott eksempel fordi det bruker tall for å spesifisere effekten søkeren hadde, noe som får erfaringene til å se mer betydningsfulle ut.

DÅRLIG EKSEMPEL

Oslo Tek

Kundeleder

Juli 2019 – til dags dato

 • Ansvarlig for kundeforhold og onboarding
 • Ledet team av flere ansatte
 • Nådde årlige inntektsmål

📌Dette eksemplet fungerer ikke like bra som det forrige fordi det ikke kvantifiserer prestasjonene, og det er totalt sett mindre detaljert.


Kontoansvarlig CV

Avsnittet om utdanning

Utdanningsbakgrunnen din vil være en del av CV-en din som bør gjøres på rette måten. Det vil som oftest kreves en bachelorgrad for deg som vil arbeide innen fagfeltet, fortrinnsvis innen bedriftledelse eller markedsføring. Hvis du har en mastergrad, vil det trolig hjelpe deg langt på vei.

Det er imidlertid ikke nok å bare skrive opp utdanningsbakgrunnen din tilfeldig eller inkludere hvert enkelt aspekt av det. Du ønsker å følge en bestemt struktur, som starter med navnet på graden, navnet på skolen og året du fullførte studiet. Du kan inkludere noen detaljer som karakter eller studieemner du utmerket deg på. Hvis du har en mastergrad, kan du hoppe over vitnemålet på videregående.

Her er et godt eksempel på hvordan du bør formatere avsnittet om din utdanning din:

RIKTIG EKSEMPEL

Bachelorgrad i bedriftsøkonomi

BI Bergen

2016-2020

Karakter: B


📌Dette eksemplet fungerer fordi det inkluderer all viktig informasjon i riktig rekkefølge, noe som gjør det enkelt for arbeidsgivere når de skal lese gjennom søknaden din.

DÅRLIG EKSEMPEL
Bachelor bedrift

2015-2017


📌Dette eksemplet fungerer ikke fordi det mangler detaljer.

Ferdigheter kundeansvarlige må fremheve på CV-en

Gjennom det livet har du utvilsomt samlet deg opp mange forskjellige ferdigheter. Du kan bli fristet til å sette alle opp på din søknad, men her må holde hestene dine. For å få jobben, må du utelukkende fremheve ferdighetene som kan ha en direkte og positiv innvirkning i denne potensielle stillingen.

Kundeansvarlige må jobbe med mennesker, ta raske beslutninger og administrere ulike verktøy for å utvikle relasjonene mellom kundene og bedriften din. Du må vise at du kan takle alt det og mer.

Dette betyr at en god blanding av faglige og personlige ferdigheter vil være avgjørende. Faglige ferdigheter er mer teknisk kompetanse, dette er de forskjellige programvarene og verktøyene som brukes i bransjen som krever opplæring eller utdanning. Personlige ferdigheter, derimot, handler mer om din personlighet og mulighet til å samhandle med andre mennesker.

Hvis du vil finne en jobb, er det en god idé å ha en balanse mellom dem, siden begge er viktige.

Her er en oversikt over faglige og personlige ferdigheter som vil se bra ut på når det kommer til stillinger som skal utvikle kundeforhold til en bedrift:

Faglige ferdigheter
 • Microsoft Office
 • HubSpot
 • Oracle E-Business Suite
 • Visma
 • Canva
 • Utvikle gode løsninger
 • Salg
Personlige ferdigheter
 • Forhandler
 • Aktiv lytter
 • Empatisk
 • Pålitelighet
 • Tilpasningdyktig
 • Kritisk tenking
 • Kommunikasjon
 • Beholder roen
 • Trygg

Kontoansvarlig CV

Hvordan skrive et solid profesjonelt sammendrag

Det sies at arbeidsgivere kan skumlese gjennom en CV på omtrent 6 til 8 sekunder, så i kampen om et godt inntrykk teller bokstavelig talt hvert sekund. Det er her et solid sammendrag gjør jobben.

Sammendrag kan sammenlignes med et salgsargument, og er din største sjanse til å fange oppmerksomheten hos leseren. Du vil at sammendraget ditt skal være spesifikt, konsist og objektivt.

Hvis du klarer å fange oppmerkseomheten her, fortsetter de å lese resten av søknaden din. Gjør du derimot store feil, vil du miste leseren før du i det hele tatt har fått en sjanse.

Derfor skal vi vise deg hvordan gode sammendrag skrives, både for erfarne og uerfarne, og hva du bør unngå når du skriver sammendraget ditt.

FLOTTE EKSEMPLER
Kundeleder med over 7 års erfaring. Dyktig innen regnskap, utarbeidelse av budsjett og relasjonsbygging mellom kunder og bedrift. Ledet team på 5-10 ansatte på tvers av ulike avdelinger. Drev frem kampanje for å å skaffe kunder, som brakte fem kunder til firmaet i løpet av en måned.

📌Dette eksemplet dekker raskt areidserfaringen og hva søkeren allerede kan innen bransjen.

FLOTTE EKSEMPLER
Nylig utdannet kundeleder med ett års erfaring. Analyserte markedstrender for å utvikle løsninger innen markedsføring, som førte til en økning på 10 % i månedlig salg. Samarbeidet selvstendig med forhandlere for å forbedre plassering av produktvisninger og kundeservice.

📌Dette eksemplet viser at begrenset erfaring ikke trenger å være noe negativt, så lenge du ikke fremhever det. Fokuser i stedet på hvilke prestasjoner du har som kan være knyttet til hva en kundeleder skal utfløre av oppgaver hos et firma.

DÅRLIG EKSEMPEL
Erfaren kundeleder interessert i ny stilling. Jeg har jobbet med salg og kunderelasjoner i årevis. Jeg tror denne erfaringen vil gjøre at jeg passer godt inn hos deres bedrift.

Dette er et utmerket eksempel på hva du ikke bør gjøre. Her mangler detaljer, er veldig vagt og generelt, og inneholder heller ingen prestasjoner. Det er ingenting her som kan motivere leseren til å fortsette å lese.

Ekstra avsnitt som legger mer tyngde til din søknad

Når det gjelder å få den jobben du vil ha, har du virkelig ikke råd til å utelukke noe. Arbeidsmarkedet er brutalt, og konkurransen er hard.

Når vi snakker om CV-en din, betyr det å legge til ekstra avsnitt å hjelpe deg å skille deg ut, ved ytterligere å fremheve dine kvalifikasjoner, ferdigheter og mer.

Her er noen eksempler på hvilke avsnitt du kan inkludere:

Sertifiseringer

Et av våre beste tips er at du kan legge til et avsnitt om sertifiseringer, siden de kan vise ytterligere verifiserbar kompetanse og ferdigheter. Skriv opp alle kurs og sertifiseringer du har som er aktuell for stillingen.

Språk

Kundeledere vil potensielt jobbe med mennesker fra hele verden. Behersker du andre språk enn norsk kan det hjelpe deg med å skille deg ut fra andre søkere, så sørg for å inkludere det.


Kontoansvarlig CV

Sammendrag: dette har vi snakket om

Nå som vi har dekket alle hovedpunktene i detalj, la oss oppsummere kort hva som skal til for å få i havn en solid CV:

 • Sørg for at overskriften har riktig kontaktinformasjon og er fri for feil
 • Bruk det omvendte kronologiske formatet for å fremheve erfaringen din.
 • Skriv et CV-sammendrag som fanger oppmerksomheten til arbeidsgiveren.
 • Bruk tall for å kvantifisere og fremheve prestasjonene dine.
 • CV-en din bør starte med overskriften, deretter profesjonelt sammendrag, arbeidserfaring, utdanning, ferdigheter og ekstra avsnitt etter behov.
 • Hold hele din CV til én side.

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hvilken erfaring trenger kundeansvarlige?

Normalt vil kundeansvarlige ha minst en bachelorgrad fra bedriftsadministrasjon, salg eller et relatert felt. En mastergrad i markedsføring eller bedrifstøkonomi ser man ofte på som et stort pluss, og det kan til og med fungere som en erstatning for praktisk erfaring i noen tilfeller.

Hvor kan kundeledere arbeide?

Kundeledere kan arbeide blant annet som selgere innnen flere bransjer, både når det kommer til salg av produkter, men også tjenester. De fleste større bedrifter trenger kundeledere som holder kontakten mellom bedriften og kundene deres.

Lag din CV med de beste malene

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV

Eksempel på brev for nedlasting

Mal for følgebrev
Design for følgebrev
Mal for følgebrev for studenter - universitet
Mal for følgebrev for engasjement