CV-mal og skrivetips for Helpdesk-tekniker

Å skrive en overbevisende CV for stillingen som Helpdesk-tekniker krever en klar fremstilling av relevante ferdigheter og erfaringer. En viktig kvalitet for denne rollen er evnen til å løse problemer effektivt og raskt, da det vil være avgjørende for å håndtere en rekke tekniske henvendelser. Hvordan kan man best demonstrere denne ferdigheten på en CV? Hvordan skal tidligere jobberfaring struktureres for å vise potensielle arbeidsgivere at man har kapasitet til å håndtere denne rollen? Hvilke nøkkelord og -uttrykk vil trekke oppmerksomheten til rekrutterere når de vurderer din søknad som Helpdesk-tekniker?

Et eksempel på CV for en Helpdesk-tekniker vil bli presentert nedenfor. Du kan enkelt tilpasse det til dine egne behov.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Eksempel på CV-mal for Helpdesk-tekniker

Personlig informasjon:

Navn: Ola Nordmann
Adresse: Olsengata 23, 0567 Oslo
Telefon: 12345678
Epost: ola.nordmann@gmail.com

Sammendrag:

Erfaren og løsningsorientert Helpdesk-tekniker med over 5 års erfaring i IT-bransjen. Evne til å håndtere komplekse tekniske problemer og levere effektive løsninger. Utmerket kundeservice og kommunikasjonsferdigheter, med evne til å forklare tekniske konsepter på en enkel og forståelig måte.

Arbeidserfaring:

Helpdesk-tekniker
IT-Firma AS, Oslo
2015 - Nå

 • Håndterer daglige tekniske henvendelser fra brukere.
 • Diagnostiserer og løser programvare- og maskinvareproblemer.
 • Håndterer fjernstyringsverktøy for å løse tekniske problemer.
 • Gir teknisk støtte og opplæring til brukere.
 • Opprettholder dokumentasjon på tekniske prosedyrer.

IT-support
Nettselskap AS, Trondheim
2013 - 2015

 • Håndterte teknisk support via telefon, e-post og chat.
 • Utførte feilsøking og reparasjon av maskinvare og programvare.
 • Hjelp til å vedlikeholde og oppdatere bedriftens nettverk og servere.

Utdanning:

Bachelor i Informasjonsteknologi | NTNU, Trondheim | 2010 - 2013

Ferdigheter:

 • Teknisk support
 • Feilsøking
 • Kundeservice
 • Nettverksadministrasjon
 • Programvareoppdatering
 • Maskinvarevedlikehold

Referanser:

Tilgjengelig på forespørsel

En CV for en Helpdesk-tekniker gir verdi ved å presentere kandidatens tekniske ferdigheter, problemløsningsevner og tidligere erfaringer innen IT-support. Arbeidsgivere som vil lese CV-en kan være IT-konsulentfirmaer, programvareselskaper, offentlige institusjoner og private selskaper med egen IT-avdeling.

I det følgende vil vi dykke ned i hvordan du kan utarbeide den perfekte CV for en Helpdesk-tekniker stilling. Dette er en nøkkelrolle i ethvert selskap som er avhengig av IT-systemer, og med økende digitalisering, er det en etterspørsel etter dyktige Helpdesk-teknikere. En velformulert CV kan være forskjellen mellom å bli oversett og å få drømmejobben. Vi vil derfor guide deg gjennom prosessen steg-for-steg, fra formatering til tittel, erfaring, utdanning, ferdigheter, bruk av iøyenfallende setninger og til slutt hvordan skrive et effektivt følgebrev. Med denne kunnskapen vil du være godt rustet til å markedsføre deg selv som den ideelle kandidaten for enhver Helpdesk-tekniker-stilling.

Helpdesk tekniker


Struktur og formatering: Hvordan skrive en effektiv CV for Helpdesk-tekniker


En velstrukturert CV er et avgjørende verktøy for enhver som søker stillingen som Helpdesk-tekniker. Den presenterer din profesjonelle reise og fremhever dine ferdigheter, erfaringer og prestasjoner på en klar og konsis måte. En godt organisert CV kan gi et sterkt førsteinntrykk, og dermed øke sjansene for å bli kalt inn til intervju. Den kan også bidra til å skille deg ut i et konkurranseutsatt arbeidsmarked. Samtidig kan et gjennomtenkt oppsett av CV-en hjelpe potensielle arbeidsgivere med å forstå dine karrieremål og hvordan du kan takle fremtidige utfordringer.

I tillegg til vår Helpdesk-tekniker CV-mal, har vi også andre lignende maler du kanskje vil sjekke ut.

Perfeksjoner din CV: Viktigheten av korrekt formatering for Helpdesk-tekniker

 • Skrift: Bruk en klar, lett-å-lese skrifttype som Arial eller Calibri. Disse skrifttypene er profesjonelle og formelle, noe som passer godt til en Helpdesk-tekniker stilling. Størrelse 11 eller 12 er ideelt for hovedteksten, mens overskrifter kan være litt større for å skille seg ut.
 • Format: Enkelhet er nøkkelen når det gjelder formatering av en CV for en Helpdesk-tekniker. Velg en ren, minimalistisk mal som legger vekt på innholdet over design. Dette viser din evne til å presentere informasjon på en klar og konsis måte.
 • Marger: Hold margene konsistente og ikke for smale. En tomme på hver side er standard og gir CV-en din et ryddig, organisert utseende.
 • Punktlister: Bruk punktlister for å bryte opp lange avsnitt og legge vekt på nøkkelferdigheter og oppnåelser. Dette gjør CV-en din mer skannbar og hjelper potensielle arbeidsgivere med å identifisere relevant informasjon raskt.
 • Skilletegn: Vær konsistent med bruken av skilletegn. Hvis du bruker punktum på slutten av oppramsede punkter, sørg for å gjøre det konsekvent gjennom hele dokumentet. Dette viser oppmerksomhet på detaljer, noe som er viktig i en Helpdesk-tekniker rolle.
 • Farger: Hold fargene nøytrale og profesjonelle. Svart skrift på hvitt papir er standard, men du kan legge til en subtil berøring av farge i overskrifter eller deloverskrifter hvis du ønsker det. Unngå imidlertid sterke farger, da de kan være distraherende og gi inntrykk av at du er uformell.

Oppnå suksess med riktig struktur på din CV som Helpdesk-tekniker

En CV for en Helpdesk-tekniker skal fokusere på tekniske ferdigheter og tidligere erfaring innen IT-support. Her er hoveddelene som bør inkluderes:

 • Personlig informasjon: Dette avsnittet skal inneholde ditt fulle navn, kontaktinformasjon og en kort profesjonell profil. Profilen bør gi en kort oversikt over dine kvalifikasjoner og karrieremål som Helpdesk-tekniker.
 • Profesjonell erfaring: Det er viktig å liste opp tidligere stillinger i kronologisk rekkefølge, med de mest relevante først. For hver stilling, inkluder tittelen, selskapsnavnet, datoene du jobbet der og dine hovedansvarsområder og prestasjoner. For eksempel, "Helpdesk-tekniker, XYZ selskap, 2018-2021. Ansvarlig for å støtte over 200 ansatte med tekniske problemer, med en gjennomsnittlig løsningstid på under 10 minutter."
 • Tekniske ferdigheter: Her bør du liste opp de tekniske ferdighetene du har som er relevante for en Helpdesk-tekniker. Dette kan inkludere ferdigheter som problemløsning, kunnskap om ulike operativsystemer, og evne til å arbeide med forskjellige typer programvare. For eksempel, "Erfaring med bruk av fjernstøtteverktøy som TeamViewer, og dyktig i bruk av Microsoft Office Suite."
 • Utdanning: I dette avsnittet bør du inkludere din høyeste nivå av utdanning, samt eventuelle sertifiseringer eller kurs som er relevante for stillingen. Detaljer som bør inkluderes er skolenavn, utdanningsnivå, studieretning og eksamensår.
 • Ytterligere avsnitt: Denne delen kan brukes til å vise frem andre ferdigheter eller interesser som kan være relevante for jobben. Dette kan inkludere språkkunnskaper, frivillig arbeid, eller andre ferdigheter som prosjektledelse eller teamarbeid.
Husk at det viktigste er å tilpasse CV-en din til stillingen du søker på. Rådet er å fokusere på de ferdighetene og erfaringene som vil være mest verdifulle for en Helpdesk-tekniker.

Slik lager du en iøynefallende overskrift for din CV som Helpdesk-tekniker


Helpdesk tekniker


For en Helpdesk-tekniker er overskriften på et dokument av stor betydning, da den skal være lett synlig og inneholde all nødvendig kontaktinformasjon. For å lage en slik overskrift, skal man først skrive sitt eget etternavn og fornavn, etterfulgt av yrkestittelen og disiplinen. Deretter skal man notere ned postadressen sin. Etter postadressen, skal man oppgi sin telefonnummer, slik at man kan nås for eventuelle spørsmål eller for å avklare misforståelser. Avslutningsvis, skal man inkludere sin epostadresse, for å gjøre det enkelt for mottakeren å sende digital korrespondanse. På denne måten kan en Helpdesk-tekniker sørge for at all viktig informasjon er lett tilgjengelig i overskriften på dokumentet.

Anders Hansen

Helpdesk-tekniker med spesialisering i IT-støtte

Kongens gate 11, 0153 Oslo, Norge

+47 22 33 44 55

anders.hansen@eksempel.com


Hvordan lage en overbevisende CV for Helpdesk-tekniker: viktigheten av et godt bilde

Som Helpdesk-tekniker, er det ikke en nødvendighet å inkludere et bilde i CV-en din. Valget om å inkludere et bilde eller ikke er helt opp til deg. Men hvis du velger å inkludere et bilde, er det noen retningslinjer du bør følge:

 • Bildet må være profesjonelt - det vil si, ikke bruk strandbilder, selfies, eller andre uformelle bilder.
 • Bildet bør være rektangulært, helst 6,5 cm langt og 4,5 cm bredt.

I dagens jobbmarked, har ikke inkludering av et bilde på CV-en din stor betydning for jobbsøknaden din. De fleste ansettelsesledere legger lite vekt på om kandidater inkluderer et bilde på CV-en eller ikke. Men hvis du velger å inkludere et bilde, sørg for at det er av god kvalitet og fremstiller deg på en profesjonell måte.

Som en Helpdesk-tekniker, er det ikke nødvendig å inkludere et bilde på CV-en din. Men hvis du velger å gjøre det, bør du ta hensyn til disse reglene:

 • Velg en nøytral bakgrunn.
 • Hold en passende avstand fra kameraet, helst tre fjerdedeler.
 • Fokuser på ansiktet ditt i bildet.
 • Bildet bør være i et rektangulært format, med dimensjonene 6,5 cm x 4,5 cm.

Hvordan skrive en CV for en Helpdesk-tekniker: Vektlegging av erfaring


Hvordan skrive om dine erfaringer for en CV som Helpdesk-tekniker

Erfaringsdelen i en CV for en Helpdesk-tekniker er avgjørende, da den gir en oversikt over dine tidligere roller, ansvarsområder, og tekniske ferdigheter. Dette er et område hvor rekrutterere kan se praktisk anvendelse av dine ferdigheter, og hvordan du har løst tekniske problemer og støttet brukere i tidligere stillinger.

 • Organiser din erfaring i kronologisk rekkefølge, startende med din siste stilling. Dette gir en klar tidsramme og progresjon for dine tekniske ferdigheter og ansvarsområder.
 • Inkluder kontraktsdatoer for hver rolle. Dette gir innsikt i din jobbstabilitet og evne til å forplikte deg til en rolle. For eksempel, "Helpdesk-tekniker, ABC Company, Januar 2018 - Nåværende".
 • Angi tydelig stillingstittelen. Dette hjelper rekrutterere å raskt identifisere om du har hatt relevante roller tidligere.
 • Bruk en punktliste for å beskrive dine oppgaver og ansvarsområder i hver rolle. For eksempel, "Ansvarlig for å håndtere innkommende tekniske henvendelser, feilsøking av programvareproblemer, og tilby support til brukere".
 • Inkluder spesifikke stikkord relatert til Helpdesk-tekniker roller, som "feilsøking", "kundeservice", "teknisk support", etc. Dette vil styrke din CV ved å fremheve relevante ferdigheter og erfaringer.
 • Vær spesifikk om dine oppgaver, tekniske ferdigheter og prestasjoner. Bruk sterke verb og beskrivende språk for å understreke ditt bidrag i hver rolle. For eksempel, "Effektivt løst tekniske problemer, reduserte nedetid og forbedret brukertilfredshet".

Stilling: Helpdesk-tekniker

Arbeidsgiver: ABC Teknologi

Datoer: Januar 2018 - Nåværende


Beskrivelse:

 • Håndtering av IT-henvendelser og støtte via telefon og e-post.
 • Feilsøking av programvare- og maskinvareproblemer.
 • Oppsett og vedlikehold av arbeidsstasjoner.
 • Oppdatering og vedlikehold av IT-inventar og dokumentasjon.
 • Opplæring av ansatte i bruk av ny teknologi.

Hvordan skrive en overbevisende CV for Helpdesk-tekniker uten tidligere erfaring

Helpdesk tekniker


Å lage en overbevisende CV kan være en utfordring, spesielt når du søker på en stilling som helpdesk-tekniker uten tidligere erfaring. Nedenfor finner du noen enkle tips for å lage en CV som skiller seg ut, selv uten relevant erfaring. Følg disse retningslinjene for å få foten din i døren i IT-bransjen.

 • Begynn med å lage en klar og presis oversikt: Dette bør være en kort oppsummering av dine ferdigheter, styrker og mål. Selv om du ikke har direkte erfaring, kan du fremheve dine tekniske ferdigheter og din evne til å gi god kundeservice.
 • Inkluder utdanning: Skriv ned alle relevante kurs, sertifiseringer og grader du har oppnådd. Hvis du har tatt IT-relaterte kurs, eller har en grad i informatikk, bør dette absolutt inkluderes.
 • Fremhev relevante praksisplasser og frivillig arbeid: Hvis du har vært en frivillig for en teknologiorganisasjon, eller har hatt en praksisplass i en IT-avdeling, bør dette absolutt inkluderes. Dette gir deg muligheten til å vise praktisk erfaring.
 • Nevn deltagelse i relevante arrangementer: Hvis du har deltatt i hackathons, teknologikonferanser eller andre relevante arrangementer, kan dette også være verdifull informasjon å inkludere.
 • Legg vekt på tekniske ferdigheter: Selv om du kanskje ikke har yrkeserfaring, er det viktig å understreke alle tekniske ferdigheter du har. Dette kan inkludere kjennskap til bestemte programmeringsspråk, databasesystemer, nettverk, osv.
 • Tilpass CV-en til jobbannonsen: Forsøk å matche ferdighetene og kvalifikasjonene som nevnes i jobbannonsen så nært som mulig. Dette kan øke sjansene dine for å bli kalt inn til intervju.
 • Skriv et sterkt følgebrev: Forklar din mangel på erfaring og hvordan du planlegger å overvinne dette. Vær ærlig, men optimistisk, og fokuser på din vilje til å lære og din lidenskap for teknologi.
 • Unngå å lyve eller forfalske informasjon: Det er viktig å være ærlig om din bakgrunn og erfaring. Hvis du har hull i CV-en din, kan du forklare dette positivt ved å vise til hvordan du har brukt denne tiden på å utvikle dine ferdigheter eller tilegne deg ny kunnskap.

Betydningen av utdanning i en CV for Helpdesk-tekniker


Hvordan fremheve utdannelsen din på en CV for Helpdesk-tekniker

Utdanningsdelen i en CV for en Helpdesk-tekniker er avgjørende, da den demonstrerer teknisk kompetanse og relevant kunnskap som er nødvendig for å utføre jobben. Den gir et innblikk i søkerens formelle utdanning og sertifiseringer, noe som kan være avgjørende for å møte arbeidsgivers spesifikke krav. For eksempel kan det å ha en grad i informatikk, IT-støtte eller et relatert felt vise forståelse for de grunnleggende prinsippene for datavitenskap, problemløsning og kritisk tenkning, som alle er viktige for en Helpdesk-tekniker.

Selv om det ikke alltid kreves en grad for å være en Helpdesk-tekniker, kan det å ha en gjøre deg mer attraktiv for potensielle arbeidsgivere. I noen tilfeller kan relevant arbeidserfaring overgå behovet for formell utdanning. Det er imidlertid viktig å merke seg at mange arbeidsgivere ser etter kandidater med sertifiseringer i spesifikke teknologier, programvare eller systemer, som kan oppnås gjennom formell utdanning eller selvstudium. Således er utdanningsdelen et viktig element i en CV for en Helpdesk-tekniker.

Hvordan prioritere utdanning på CV for Helpdesk-tekniker

Når det gjelder en CV for en Helpdesk-tekniker, vil utdanningen ofte være en viktig del å fremheve, og kan derfor være fordelaktig å plassere først. Dette er spesielt tilfelle hvis utdanningen er direkte relevant for stillingen, som for eksempel en grad i informatikk, IT-support eller nettverksteknologi. Ved å plassere utdanningen først, kan man raskt formidle til rekruttereren at man har den nødvendige teoretiske kunnskapen som kreves for jobben.

Derimot, om en Helpdesk-tekniker har mange års relevant arbeidserfaring, kan det være mer hensiktsmessig å plassere 'Arbeidserfaring'-delen først i CV-en. Dette fordi arbeidserfaringen kan være mer verdifull og relevant for stillingen enn den formelle utdanningen. For eksempel, om en person har jobbet i mange år med IT-support og har opparbeidet seg en omfattende praktisk kunnskap og forståelse for feltet, kan denne erfaringen være mer imponerende og relevant for rekruttereren enn en utdanningsgrad.

Et moteksempel kan være hvis en Helpdesk-tekniker søker en stilling som krever en spesifikk sertifisering eller kvalifisering, som for eksempel en Cisco Certified Network Associate (CCNA) sertifisering. I dette tilfellet ville det være mer hensiktsmessig å plassere 'Sertifiseringer' eller 'Kvalifikasjoner'-delen først i CV-en, da dette er det mest relevante og viktige kravet for stillingen.

Utdanning:

Bachelor i Informasjonsteknologi, Universitetet i Oslo (2017-2020)

 • Spesialisering: Nettverk og datasikkerhet

Fagskoleutdanning i IT-servicefag, Fagskolen i Oslo (2015-2017)


Videregående opplæring, Elektrofag med fordypning i IKT-servicefag, Oslo Tekniske Skole (2012-2015)


Viktigheten av å fremheve relevante ferdigheter i en CV for Helpdesk-tekniker


Helpdesk tekniker


Fremheving av utdanningsferdigheter på en CV for Helpdesk-tekniker

Ferdigheter er en avgjørende del av CVen din. De gir rekrutterere et klart bilde av hva du kan tilby og hvordan du kan bidra til organisasjonen. Spesielt ser rekrutterere etter en blanding av hard og myke ferdigheter som passer til stillingen. Hard ferdigheter er konkrete og målbare, som dataferdigheter eller språkferdigheter, mens myke ferdigheter er mer subjektive og relaterer til hvordan du arbeider, som organisasjonsevner eller kommunikasjonsevner.

Når du søker på en stilling som Helpdesk-tekniker er det spesielt viktig å fremheve relevante ferdigheter. I denne rollen vil du typisk trenge sterke problemløsningsferdigheter, evnen til å håndtere stress og sterke kommunikasjonsevner for å hjelpe kunder med tekniske problemer. Det kan også være nyttig å fremheve eventuell teknisk kompetanse du har som er relevant for stillingen, som erfaring med bestemte programvare eller systemer.

Hvordan skrive en effektiv CV: Viktige ferdigheter for en Helpdesk-tekniker

Å være en Helpdesk-tekniker innebærer mer enn bare teknisk kunnskap; det krever også sterke personlige egenskaper for å kunne håndtere ulike situasjoner og mennesker. En effektiv CV vil tydelig fremheve både faglige og personlige egenskaper som er relevante for rollen.

Faglige ferdigheter for en Helpdesk-tekniker kan inkludere:

 • Stor evne til å håndtere diverse teknologiske enheter og programvare
 • Utmerket kunnskap om operativsystemer, nettverk og databaser
 • God forståelse av kundesupport- og serviceprinsipper
 • Kunnskap om feilsøkingsprosesser og -verktøy
 • Sterk evne til å identifisere, analysere og løse tekniske problemer
 • Ferdigheter i å håndtere helpdesk-programvare og verktøy
 • Evne til å bruke kontorautomatiseringsverktøy
 • God kjennskap til IT-sikkerhetsprinsipper
 • Kjennskap til ulike kommunikasjonsverktøy og teknikker

På den personlige siden kan du inkludere egenskaper som:

 • Tålmodig
 • Oppmerksom
 • Allsidig
 • Nysgjerrig
 • Problemløser
 • Kreativ
 • Selvdrevet og utholdende
 • Evne til å håndtere stress og konflikter
 • Gode mellommenneskelige ferdigheter
 • Sterke kommunikasjonsferdigheter både skriftlig og muntlig.

Sammendragets rolle i en CV for en Helpdesk-tekniker


Sammendraget i en CV for en Helpdesk-tekniker er svært viktig fordi det gir en rask oversikt over kandidatens kvalifikasjoner og erfaring. Det er ofte det første arbeidsgivere ser på, og det kan være avgjørende for om de bestemmer seg for å lese resten av CV-en eller ikke.

Et sterkt sammendrag kan hjelpe en Helpdesk-tekniker med å skille seg ut fra andre søkere. Det gir en mulighet til å fremheve de mest relevante ferdighetene, erfaringene og prestasjonene som kan være av interesse for arbeidsgiveren. For eksempel kan en Helpdesk-tekniker nevne spesifikke tekniske ferdigheter, erfaring med kundeservice eller problemløsningsevner.

Sammendraget kan også hjelpe en kandidat til å vise sin forståelse av jobbrollen og bransjen. Det kan brukes til å vise hvordan kandidaten kan bidra til å løse bedriftens tekniske problemer og forbedre kundetilfredsheten.

I tillegg kan sammendraget gi en kort innsikt i kandidatens karrieremål. Det kan for eksempel vise at kandidaten er motivert for å utvikle seg videre innen IT-support og kundeservice.

Alt i alt er sammendraget i en CV for en Helpdesk-tekniker en viktig del av jobbsøknaden. Det bør være klart, konsist og relevant for jobben for å øke sjansene for å bli kalt inn til et intervju.

Med solid erfaring innen IT support og en lidenskap for teknologi ønsker jeg å bidra til å løse tekniske utfordringer som Helpdesk-tekniker. Jeg er kjent for å være løsningsorientert, tålmodig og ha gode kommunikasjonsevner. Jeg trives med å jobbe i team, men er også selvgående og tar initiativ. Jeg har en evne til å forklare komplekse tekniske konsepter på en enkel måte, noe som vil være en styrke i stillingen. Jeg ser frem til å bidra med mine sterke tekniske ferdigheter og kundeserviceorienterte holdning.

Slik Strukturerer du en CV for en Helpdesk-Tekniker: Viktige Avsnitt å Inkludere


Som en Helpdesk-tekniker, er det en rekke ekstra kategorier som kan inkluderes i CV-en for å styrke søknaden din. Dette er viktig fordi det hjelper arbeidsgivere å få et mer komplett bilde av dine ferdigheter, erfaringer og interesser. For denne stillingen vil jeg anbefale å inkludere kategoriene "Sertifikater og lisenser" samt "IT-verktøy".

Sertifikater og lisenser

Som en Helpdesk-tekniker, er det en stor fordel å ha relevante sertifikater og lisenser. Dette kan inkludere alt fra spesifikke IT-sertifiseringer til mer generelle ferdigheter som førstehjelp eller prosjektledelse. Å ha disse sertifikatene viser at du har tatt initiativ til å forbedre dine ferdigheter, og at du er dedikert til din profesjonelle utvikling. Det kan også gi deg et forsprang i forhold til andre søkere som ikke har slike sertifikater.

IT-verktøy

Å ha en solid forståelse av ulike IT-verktøy er avgjørende for en Helpdesk-tekniker. Dette kan inkludere alt fra operativsystemer og nettverksprotokoller til spesifikke programvarer eller applikasjoner. Å liste opp de IT-verktøyene du er kjent med i CV-en din, gir arbeidsgivere en bedre ide om dine tekniske ferdigheter og hvor godt du vil kunne håndtere ulike tekniske problemer. Det er også en god ide å nevne eventuelle spesialiserte IT-verktøy du har erfaring med, da dette kan være spesielt attraktivt for visse arbeidsgivere.

Forbedre din CV: En guide for Helpdesk-teknikere


Å ha en god CV er nøkkelen til å utmerke seg i prosessen med å søke jobb som helpdesk-tekniker. Her er noen nyttige tips for å forbedre din CV:

 1. Vis frem dine tekniske ferdigheter: Som helpdesk-tekniker, er det viktig å vise frem dine tekniske ferdigheter. Inkluder detaljer om hvilke operativsystemer, programvare, nettverk, eller databasesystemer du er komfortabel med.
 2. Fremhev din problemløsningsevne: I denne stillingen vil du ofte stå overfor tekniske problemer som skal løses. Å vise at du har gode problemløsningsevner kan være et stort pluss.
 3. Inkluder kundeserviceerfaring: Helpdesk-teknikere jobber ofte direkte med kunder, så enhver erfaring med kundeservice kan være svært verdifull.
 4. Gi spesifikke eksempler på suksess: Hvis du har håndtert store IT-prosjekter eller løst komplekse tekniske problemer tidligere, inkluder dette i CV-en din.
 5. Fokuser på sertifiseringer og videreutdanning: Hvis du har sertifiseringer eller har tatt kurs som er relevant for jobben, så sørg for å inkludere disse i CV-en din.
 6. Tilpass CV-en din til hver enkelt jobb: Sørg for at kompetanse og erfaring du nevner i din CV er relevant for jobben du søker på.
 7. Korrekturles din CV: En CV med skrivefeil kan gi inntrykk av manglende profesjonalitet. Sørg for å lese gjennom CV-en din nøye, eller få noen andre til å gjøre det for deg.
 8. Bruk en profesjonell tone: Din CV er en refleksjon av deg som en profesjonell, så sørg for å bruke en profesjonell og formell tone.

Hvordan skrive en effektiv CV for en Helpdesk-tekniker: Fokus på nøkkelelementer


Helpdesk tekniker


Når du skriver en CV for en Helpdesk-tekniker, er det viktig å fremheve dine tekniske ferdigheter og erfaringer, samt din evne til å kommunisere effektivt og løse problemer. Her er en liste over viktige tips du bør følge når du lager din CV:

 1. En klar og organisert struktur er viktig. Start med en kort personlig profil som oppsummerer dine tekniske ferdigheter og erfaringer, og viser din evne til å levere utmerket kundeservice.
 2. Ferdighetsdelen skal fremheve din tekniske kompetanse. Inkluder spesifikke ferdigheter som er relevante for Helpdesk-teknikerrollen, for eksempel kunnskap om forskjellige operativsystemer, nettverksteknologi, feilsøking og løsning av IT-relaterte problemer.
 3. Når du lister opp din yrkeserfaring, begynn med den nyeste først. For hver rolle, inkluder en liste over dine viktigste ansvarsområder og prestasjoner, og fremhev hvordan du bidro til teamets eller organisasjonens suksess.
 4. Inkluder en utdanningsseksjon der du lister opp alle relevante kvalifikasjoner eller sertifiseringer du har oppnådd. Dette kan være alt fra en grad i informasjonsteknologi til spesifikke IT-sertifiseringer.
 5. Legg til en personlig seksjon der du deler litt om dine interesser eller hobbyer. Dette kan gi potensielle arbeidsgivere en ide om personligheten din og hvordan du kan passe inn i teamet.
 6. Korrekturles CV-en din grundig for å sikre at den er fri for stave- og grammatikkfeil. Dette viser din oppmerksomhet på detaljer og profesjonalitet.
 7. Unngå å inkludere irrelevant informasjon eller erfaringer som ikke bidrar til din verdi som en Helpdesk-tekniker. Husk at kvalitet er viktigere enn kvantitet når det kommer til en CV.
 8. Til slutt, sørg for at din CV er målrettet mot jobben du søker. Tilpass din CV for hver jobbsøknad ved å inkludere nøkkelord og ferdigheter som er nevnt i jobbannonsen.

Hvordan Skrive et Følgebrev for en Helpdesk-Tekniker CV


Følgebrevet er et nødvendig supplement til CV-en din når du søker på stillingen som Helpdesk-tekniker. Det gir deg en mulighet til å understreke din interesse og entusiasme for stillingen, samt å forklare hvorfor du vil passe godt i denne rollen.

Følgebrevet er også en sjanse for deg å skissere dine karrieremål og hvordan de samsvarer med stillingen du søker på. Når du skriver brevet, husk å inkludere relevant informasjon om Helpdesk-tekniker jobben. Hvis du finner denne oppgaven utfordrende, se på våre eksempler på følgebrev som er spesielt designet for Helpdesk-tekniker stillinger, som kan være en nyttig referanse når du skriver ditt eget.

Lag din CV med de beste malene

Ofte Stilte Spørsmål om Å Skrive en CV for Stillinger som Helpdesk-Tekniker

Hva slags ferdigheter bør jeg nevne i CV-en min for å søke jobb som Helpdesk-tekniker?

Som en Helpdesk-tekniker, bør CV-en din fremheve ferdigheter som problemløsing, kommunikasjonsferdigheter, og teknisk kunnskap. Spesifikt, du kan nevne erfaring med operativsystemer, nettverk, og programvareapplikasjoner. Det er også viktig å nevne eventuell erfaring med kundeservice, da dette er en viktig del av jobben.

Hvordan skal jeg formatere min erfaring i CV-en min for å søke jobb som Helpdesk-tekniker?

Når du lister din erfaring i CV-en din, start med din mest relevante jobb først. For hver jobb, nevn din tittel, selskapet du jobbet for, og datoene du jobbet der. Deretter, list opp en rekke punkter som beskriver dine ansvarsområder og prestasjoner i hver stilling. Prøv å inkludere kvantifiserbare resultater hvor det er mulig, som for eksempel "Reduserte kundeklager med 20% gjennom effektiv problemløsing."

Hva slags utdanning eller sertifiseringer bør jeg nevne i CV-en min for en Helpdesk-tekniker posisjon?

I tillegg til å nevne din grunnleggende utdanning, bør du også nevne eventuelle spesifikke kurs eller sertifiseringer relatert til IT og kundeservice. Dette kan omfatte ting som A+ sertifisering, nettverkssertifisering, eller til og med spesifikk programvare trening. Hvis du har gjennomgått noen form for kundeservicetrening, er dette også verdt å nevne.

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV