Front end utvikler CV: En komplett veiledning med eksempler

Du har full kontroll på html, css, javascript og kan jobbe kanskej både med back end og front end.Men selv en dyktig front end utvikler kan streve når det kommer til å skrive en komplett CV. Her er det nemlig mange avsnitt som skal komme frem på riktig måte, og kanskje din erfaring som webutvikler ikke er til så mye nytte.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Hvis du er i en situasjon som gjør at du trenger en spennende CV som front end utvikler, og trenger en CV som virkelig skaper interesse hos arbeidsgiver, da er du på det rette stedet.

I denne artikkelen lærer du

 • De viktige standardene og praksisene du bør følge når du skriver CV-en.
 • Å skrive et perfekt avsnitt om din arbeidserfaring som er langt bedre enn andre søkere
 • Over 20 viktige ferdigheter og nøkkelord som front end utviklere bør inkludere i CV-en.
 • Profesjonelle tips som gjelder når man skal skrive front end CV.

Front End-utvikler CV

Hvordan skrive en CV for front end utvikler fra begynnelsen av?

Å skrive en CV front end-utvikling kan være utfordrende siden det er litt annerledes enn å skrive andre søknader innen IT. Du bør slå sammen dine tekniske ferdigheter og kreativitet i de riktige proporsjonene når du skal skrive søknaden din.

Uansett yrke, så er det vanskelig å starte med på en CV, og akkurat derfor har vi laget disse ferdige CV-malene for å hjelpe deg med å få på plass CV-en din raskere.

Når du ønsker en jobb hos en liten IT-bedrift, går søknaden nesten alltid direkte til arbeidsgiveren. Det medfører at du må bruke riktig struktur og format i CV-en din, slik at du får fremhevet dine evner til å organisere arbeidet på en god måte.

Søker du derimot på jobb hos et multinasjonalt selskap må du nesten garantert gjennom et søkersporingssystem (ATS). Dette betyr at du må ha inkludert de riktige nøkkelordene for å komme videre.

La oss fortelle mer om våre beste råd om hvordan hver av disse påvirker CV-en din, og gå videre til å skrive en perfekt søknad for front end utviklere.

Velg riktig struktur på din CV

En god struktur skaper orden på avsnittene i en søknad. Noe som hjelper arbeidsgiver med å lese din CV raskere.

Moderne CV-er er begrenset til én eller to sider, så bestem deg for en god struktur som hjelper deg med å organisere all informasjonen på en heldig måte.

Her er oppsettet vi foreslår at front end utviklere benytter seg av på en CV:

Overskrift med navn og kontaktinformasjon.

 • Et profesjonelt sammendrag
 • Arbeidserfaring
 • Utdanning
 • Ferdigheter
 • Ekstra avsnitt som sertifikater, språk og interesser.

Velg riktig format

Front end utvikleren bør ha riktig format på søknaden sin, fordi det vil hjelpe deg godt på vei når du skal få på plass avsnittet om arbeidserfaring.

Å bruke riktig CV-format gjør det lettere for arbeidsgivere å forstå din karrierefremgang og erfaringsnivå.

I hovedsak kan du velge mellom tre ulike formater på din CV:

Omvendt kronologisk format: Her starter avsnittet om arbeidserfaring med din siste stilling, og deretter arbeider du deg bakover i tid. Dette er det mest brukte formatet for de fleste CV-er innen IT.

Funksjonelt format: Et populært CV-format blant frilansere, da dette fremhever deres relevante ferdigheter innenfor arbeidsfeltet, og fokuserer ikke så mye på tidslinjen for karrieren. Her får du vise og sikre at du har flere kvalifikasjoner som kreves for stillingen.

Kombinasjonsformat: Dette er en kombinasjon av omvendt kronologisk og funksjonelt format, og noen søkere har behov for å kombinere dem.

Vi foreslår at du bruker et omvendt kronologisk CV-format for din søknad som frontend-utvikler hvis du har relevant arbeidserfaring. Hvis du er en utvikler helt i begynnelsen av karrieren som søker på din første jobb, kan du vurdere å bruke kombinasjonsformatet eller det funksjonelle formatet.


Front End-utvikler CV

Få med viktige nøkkelord i din CV

Antall nøkkelord på CV-en din vil være en viktig faktor når søknaden din skal gå gjennom ATS-systemet, ettersom de fleste bedrifter bruker akkurat dette.

Les den opprinnelige stillingsbeskrivelsen nøye for å identifisere hva arbeidsgiveren din ser etter. Gå inn på LinkedIn og les andre lignende jobber for å forstå hvilke nøkkelord som er av betydning får man arbeider innen front end.

Lag en liste over relevante nøkkelord for jobben og inkluder dem naturlig gjennom CV-en. Ikke overfyll CV-en med nøkkelord eller bruk utdaterte triks som hvit tekst for å komme deg gjennom ATS. Som utvikler vet du at de ikke fungerer lenger.

Start søknaden med en god overskrift

Bruk overskriften for å introdusere deg selv for arbeidsgivere. Hold avsnittet kort, men pass på at du har med informasjon som navn og viktig kontaktinformasjon.

Se våre eksempler for å lære dge hva du skal og ikke skal gjøre.

Godt eksempel

Richard Garnes

Frontend utvikler

richardg@gmail.com

45 66 77 88

https://www.linkedin.com/richardg


Dårlig eksempel
Frontend utvikler

Richard Garnes

richard@silkroute.com

45667788

Strømgata 205

5020 Bergen

Norge


Fang interessen vedhjelp av et profesjonelt sammendrag

Her skal du gi informasjon som virkelig fanger interessen til arbeidsgiver. Vis frem dine kvalifikasjoner som webutvikler, erfaring med ulike programmer som html, css, javascript og annet som vil hjelpe å gi et god bilde av deg.

Følg våre gode råd for å skape et godt sammendrag:

 • Hold sammendraget ditt kort – to eller tre setninger skal sikre at det viktigste er inkludert.
 • Skriv den første setningen som fremhever din erfaring som webutvikler.
 • Nevn viktige ferdigheter og hvordan du var med å skape et godt resultat under prosjekter.
 • Beskriv i den andre setningen hvorfor du ønsker å bli med i det nye selskapet/prosjektet og hvilke hjelp din erfaring vil være.
Godt eksempel
En kreativ front end utvikler med 6 års erfaring i webutvikling for SaaS-produkter, utviklet et produkt som nådde 20 000 MRR i fjor. Ønsker å bli med i et mer effektfullt prosjekt som utvikler flotte nettsteder som tiltrekker seg millioner av besøkende, akkurat som teamet hos WebAnalytic.

Dårlig eksempel
En svært motivert frontend utvikler med mange års erfaring med å utvikle nettsteder og mobilapplikasjoner, som ønsker å bli med i et teknologiselskap for å være en del av deres team for uvtikling innen front-end.

Skill deg ut med et eksepsjonelt avsnitt om arbeidserfaring

Det er ikke noe nytt at dette er den mest ettertraktede delen av av en søknad for arbeidsgivere. Noen går rett til erfaring får å lese om de siste prosjektene du var involvert i, og for å få et bilde av hvor efaren du faktisk er.

Vi har brukt timer på å undersøke hva som fungerer og hva som ikke gjør det når det gjelder erfaring for frontend utviklere, og funnene våre vil spare deg for mye tid på under din egen utvikling av avsnittet og passe på at du får med all relevant erfaring.

Godt eksempel

Tech Webutvikling

Frontend utvikler

2015-dags dato

 • Ledet nytt utviklingsteam for å levere et prosjekt verdt 2 000 000 kroner på 3 måneder.
 • Ansvarlig for å sikre god opplæring av fire nye ansatte frontend-utviklere og brukte deres tekniske ferdigheter for å nå bedriftens mål.
 • Jobbet med back end-utviklere, front end utviklere og fullstack utviklere for å nå kunden sine mål.

Her er våre beste tips for når du skal inkludere presentasjoner på din søknad:

 • Under erfaring må du vise dine presentasjoner fra front end utvikling. Vær spesifikk.
 • Bruk handlingsverb for å starte hver setning. Handlingsverb som utført, utviklet, administrert og implementert viser autoriteten du har til arbeidsgivere.
 • Vær presis og tydelig når du viser til for eksempel utvikling av design, eller forteller om hvordan du brukte ulike programmer som javascript, python, html og css.
 • Vis gjerne til ferdig design for webutvikling som du var ansvarlig for.
 • Gi informsjon om teknisk kompetanse du har tilegnet deg.

Front End-utvikler CV

Utnytt utdanningen din til å skille seg ut

Enkelte stillingsannonser kan fremheve de formelle utdanningskravene for webutvikler. Det kan være en bachelorgrad eller en mastergrad i IT eller et relevant felt.

Bransjenormene har imidlertid endret seg, og er nå mer opptatt av ferdigheter og erfaring. Dette betyr at selv du som er en selvlært utvikler, kan du få en sjanse. Du må bare kunne vise til nyttig erfaring som webutvikler og at du kan har ferdigheter for å jobbe med for eksempel html, css, og javascript.

Har du derimot en utdanning må den vises frem, for å sikre at du kommer foran en søker som ikek har utdanning. I avsnittet om utdanning bruker du et konsistent format for å presentere informasjonen.

Godt eksempel

Bachelorgrad i informasjonsteknologi

Universitetet i Oslo

Fullført 2018

 • HTML, CSS, JavaScript
 • Datavitenskap
 • Kunstig intelligens

Fortell om dine beste tekniske ferdigheter og personlige egenskaper

Når man arbeider med front end, har man behov for en rekke tekniske kvalifikasjoner og personlige egenskaper, for å komme forbi ATS og skape interesse hos arbeidsgivere. Derfor må du få dine ferdigheter til å skinne når du vil denne type stilling.

Alle nødvendige ferdigheter er oppført i stillingsbeskrivelsen, og vårt beste tips er at du velger det som er relevant for å få jobben. I tillegg kan det komme mye nytt på arbeidsfeltet, så hold deg oppdatert på hva du trenger for å gjøre en god jobb.

Personlige ferdigheter er eksempler på dine ferdigheter som ikke er teknisk, men handler om hvordan du utvikler deg gjennom erfaring for samarbeid med andre, inkludert hvordan du vil fungere i jobben som webutvikler.

Faglige ferdigheter er tekniske ferdigheter søkeren kan utvikle med trening og erfaring fra bransjen.

Nedenfor finner du en liste over ferdigheter som er aktuelle for front-end utviklere, både personlige og faglige ferdigheter. Velg de riktige ferdighetene som er til hjelp for deg og en stilling du vil sikre deg. Du må lage en liste over fem til syv ferdigheter – en blanding av dine ferdigheter både når det gjelder faglige og personlige.

Eksempler på personlige ferdigheter for webutvikler:

 • Lederegenskaper
 • Tilpasningsevne
 • Kritisk tenking
 • Tidsstyring
 • Kommunikasjonsferdigheter
 • Samarbeid
 • Besluttsom
 • Problemløsning
 • Arbeid i team

Eksempler på faglige ferdigheter for webutvikler:

 • Back end erfaring
 • Cascading Style Sheets (CSS)
 • JavaScript (JS)
 • HyperText Markup Language (HTML)
 • Content Management Systems (CMS)
 • Søkemotoroptimalisering (SEO)
 • Testing for ytelse og belastning, samt feilsøking
 • Html og css
 • Versjonskontroll (f.eks. Git, Subversion, Mercurial)
 • Lage responsivt design for webutvikling

Legg til ekstra avsnitt for å fremheve søknaden din

Når alle de faste avsnittene er på plass for en front end CV, kan man gå videre til neste steg som hever standarden på søknaden.

Det er ingen fast og rask regel for hvilken ekstra avsnitt man ska legge til for front end. Tommelfingerregelen er at alt som gir verdi til søknaden din, og som ikke kan inkluderes i hoveddelene, skal man legge til et eget avsnitt for.

Å legge til flere avsnitt er den perfekte overraskelsen til arbeidsgivere.

Her er noen avsnitt man kan inkludere når man skal arbeide med front end:

 • Datakunnskaper og sertifiseringer
 • Prosjekter
 • Priser og anerkjennelser
 • Interesser
Datakunnskaper og sertifiseringer

Det er spesifikke ferdigheter og sertifiseringer knyttet til stillinger for frontend utviklere. Noen av disse sertifiseringene vil bli nevnt i stillingsannonsen. Å ha disse sertifiseringene på CV-en vil gi deg et forsprang foran andre som vil ha jobben.

Se for eksempel på stillingsannonsen eller lignende stillingsbeskrivelser for å se hva ekspertene ser etter hos frontend-utviklere.

Her er noen viktige ferdighetssertifiseringer for frontend utviklere:

 • Profejsonell prosjektledelse (PMP)
 • Computer Aided design (CAD)
 • Google Data Analytics
 • Sertifisert webutvikler
 • Software Development Professional (CSDP)
 • Profesjonell nett– og applikasjonsutvikler (CWP)
Prosjekter

Hvis du har vært involvert i frilansprosjekter knyttet til nettsider eller apper, eller har gjort noen personlige prosjekter relatert til yrket ditt, kan du føre dem opp i et ekstra avsnitt.

Disse prosjektene viser dine tekniske ferdigheter og lidenskap. Dette er spesielt viktig for en erfaren søker som vil cise frem sin brede kompetanse.

Interesser

Sjekk om dine personlige interesser og lidenskap stemmer overens med selskapets visjon, misjon og formål. Nye bedrifter leter ofte etter folk med lignende lidenskaper. Din interesse for lesing, løping, innholdsskaping eller vlogging kan gi en enorm verdi, avhengig av selskapet du søker jobb på.


Front End-utvikler CV

Tips for å forbedre din CV innen frontend

 • Få hjelp av et retteprogram for å korrekturlese CV-en din i stedet for å stole på instinktene dine.
 • Se hvilken sertifiseringer som er relevant for jobben din, og legg dem til i søknaden når du har fullført dem.
 • Inkluder et følgebrev og en portefølje i din søknad – oppgi noen få relevante prosjekter, lenker og skjermbilder som er relevante for typen arbeid i det nye selskapet.
 • Bruk en moderne CV-mal for å lage en virkelig god CV.

Skriv et følgebrev som utfyller din CV

Et følgebrev kan være nødvendig for enkelte jobber, mens noen stillingsannonser ikke vil nevne at et følgebrev er påkrevd. Vi foreslår imidlertid at du sender inn et følgebrev i begge tilfeller hvis du er interessert i jobben som utvikler av front end.

Et følgebrev er en fin måte å uttrykke din interesse for en jobb som driver med front end. Følgebrevet uttrykker en søker sin lidenskap for bransjen, interesse for en bedrift og egnethet for en bestemt stilling.

Skriv i følgebrevet dine viktigste ferdigheter og hvordan du brukte dem i din forrige jobb for å oppnå spesifikke resultater. Forklar gjerne hvordan du passer inn i bedriften og om det er noen spesielle grunner til at du brenner for jobben.

Sørg for at følgebrevet ditt avsluttes med en tydelig oppfordring til handling. Vurder å be om et intervju for å lære mer om stillingen.

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hva gjør frontend utviklere?

Frontend utviklere kan skape mye nytt innhold på web og app. Ved hjelp av designfunksjoner, analysedata og koding når de sine mål. De bruker ofte HTML, CSS og JavaScript for koding og Adobe Creative Cloud for designformål.

Hvordan få den første jobben som innen utvikling av frontend?

Hvis du akkurat er ferdig med en formell utdanning innen front end, er alltid den enkleste måten å få jobben din på å søke om praksisplass.

Noen frontend utviklere er selvlært. Gjelder dette deg kan du bruke ferdighetene dine til å lage ditt eget utviklingsprosjekt for å pitche din første jobb eller praksisplass.

Lag din CV med de beste malene

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV