Finansanalytiker CV: Omfattende veiledning

Tenker du på din neste jobb? Å finne muligheter er kanskje ikke så vanskelig som å faktisk få dem. Konkurransen på arbeidsmarkedet er hard, og det kan være både for deg med flere års erfaring innen data, analyse, finans og økonomi.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Til tross for at du har arbeidet med analyse av data i flere år, hjelper det ikke dersom du ikke får det tydelig frem i en CV. En analytiker er helt avhengig av å kunne inkludere viktige nøkkelord for å komme gjennom ATS. Lurer du på hva ATS er? Det skal vi fortelle, samt mye mer som vil hjelpe dge med å utvikle en god CV som finansanalytiker.

Bruke du får gode anbefalinger for hvordan du bør skrive og jobbe for å utvikle en CV, vil du få på plass all informasjon om dine sertifiseringer, utdannelse, erfaring fra tidligere arbeid og alt annet du må opplyse om.

Her er det bare til å hoppe i det, slik at du får frem hvilken dyktig finansanalytiker du er!


Finansanalytiker CV

Slik kommer en analytiker i gang med CV-en

Du har allerede tatt første steg på veien for å skrive en CV ved å lese videre.

Neste steg er å innse at bedrifter arbeider hardt for å få tak i de beste personene til jobben, og derfor kommer ingenting gratis når man skal skrive en søknad.

Heldigvis vil du få en lettere oppgave med å lese gjennom vår veiledning, hvor vi deler våre beste råd so vil hjelpe deg langt på veien. La oss begynne med selve utformingen.

Format

En analytiker må aller først se på hvilke format man skal bruke for å utvikle en profesjonell og god CV. I dag kan en finansanalytiker i hovedsak velge mellom to ulike format.

Det ene er det omvendt kronologiske formatet som egner seg for en dyktig analytiker med flere års erfaring. Er du derimot en analytiker som akkurat er ferdig med studier, er våre klare råd at du heller går for det funksjonelle formatet.

Etter at du har valgt et format, er det neste du bør jobbe med tema. Her kan en analytiker velge for eksempel et minimalistisk eller moderne tema.

Se at du har fått plass de ulike aspektene ved format og tema, før du går videre til å skrive selve CV-en din.

Kontaktinformasjon

De beste CV-er starter med en virkelig god overskrift, og det skal være kontaktinformasjon og navn. Skriv navnet ditt med litt større skrifttyper, og i tillegg kan du med fordel legge til et portrettbilde av deg selv i et formelt antrekk. Bare merk at du må ikke ha bilde.

Legg deretter til telefonnummer, e-postadressen din, som er profesjonell og formell. Har du en oppdatert profil på LinkedIn legger du også til en direkte lenke.

Med andre ord trenger du ikke å legge til veldig detaljert kontaktinformasjon. Du skal bare hjelpe en potensiell arbeidsgiver med å kunne kontakte deg, så husk på det!


Finansanalytiker CV

Profesjonelt sammendrag

Finansanalytikere skal etter avsnittet om kontaktinformasjon følge på med et sammendrag som virkelig får oppmerksomheten hos arbeidsgiver.

Sammendraget for finansanalytikere bør være kort og beskrives i korte setninger. Pass på at setningene er konsise og korte. Sammendraget skal man bruke for å vise frem viktige høydepunkter og resultater man har oppnådd ved å blant annet gjøre grundige analyser, og ikke minst ha de rette kvalifikasjonene.

Du bør starte med å beskrive hvor mange års erfaring du har innen data, analyse og finans. Husk å holde din CV oppdatert hele tiden slik at alle opplysningene stemmer. De neste tre setningene punktene bør snakke om dine viktigste prestasjoner og ferdigheter.

Husk at ingen ting kommer gratis, og våre erfaringer viser at du gjerne må skrive sammendraget ditt flere ganger før du er fornøyd. Tenk som en analytiker, og analyser hvordan bedrifter og arbeidsgivere vil lese det du skriver.

Dette må en regnskapssjef huske på i en CV.

Vis frem alle års erfaring innen finans du har

Her er et viktig avsnitt som du skal bruke for å gjenspeile dine evner og ferdigheter. Det vil også være avgjørende for å vise frem din kompetanse for en stilling du søker på.

Avsnittet om arbeidserfaring bør også beskrives ved hjelp av punktlister, og du skal derfor kort nevne hvilke ansvar du har hatt i tidligere jobber, samt noe om hvor godt du håndterte dem.

Slik vi allerede har nevnt, ønsker arbeidsgiver å vite noe om hvilke oppgaver du har hatt som finansanalytiker. I tillegg fremhever du hvordan du fullførte disse oppgavene.

Våre anbefalinger er at du også bruker tall for å kvantifisere din suksess. Får du alt dette på plass, er det lett for leseren å se at du kan bidra i en stilling du søker på, samt at du får skilt deg fra andre søkere.

Utdanningen er en del av kvalifikasjonene dine

Når du er ferdig med avsnittet om arbeidserfaring er neste trinn å få på plass informasjon om din utdanning. Avsnittet om utdanning inneholder informasjon om grad, studiested og hvilke året du var ferdig utdannet.

Du kan også kort nevne ulike kurs, etterutdanning eller sertifiseringer som kan være relevant og knyttet til jobben du skal utføre.

Godt eksempel

Økonomi, analyse og prognoser, bachelor

Universitetet i Oslo

Fullført mai 2020


Financial data, Course

University of Oxford

Fullført mai 2019


Skriv godt eksempel for farmasøyt CV her.


Finansanalytiker CV

Ferdigheter

Ferdighetsdelen er ganske enkel. Du kan nevne noen av de myke ferdighetene som evne til å håndtere stress, strukturere arbeidshverdagen eller samarbeide med kollega. I tillegg bør finansanalytikere såklart også vise frem sine faglige ferdigheter.

Det er mange ferdigheter som kan være aktuell, for eksempel at du kan være en god konsulent som gir kundene ønskede resultater.

Avsnittet om ferdigheter gir helt nødvendige opplysninger til leseren, fordi ferdighetene er ofte en stor del av nøkkelordene som beskriver din kompetanse for stillingen. Sørg derfor for at du nevner alle relevante ferdigheter, spesielt de som er nevnt i stillingsbeskrivelsen.

La oss se på noen eksempel når det kommer til analyse og finans:

  • MS Office
  • G Suite
  • Finansiell rapportering
  • Kontobalansering
  • Risikovurdering
  • Finansiell analyse
  • Rådgiving for investering

Vis frem de riktige ferdighetene på en modell CV!

Tips for å få CV-en din til å skille seg ut

En bedrift ser aldri etter bare en hvilken som helst finansanalytiker, de leter etter noen virkelig gode, noen ekstra ordinære til å fylle stillingen. Du må matche de ulike forventningene deres til en analytiker gjennom CV-en din.

🎁Her er noen tips for å sikre at din CV er ekstra ordinær!

Nøkkelord

Du kan gjerne ha flere års erfaring innen financial analyst, men søknaden din vil uansett bare bli lagt vekk. Det betyr at du ikke har klart å inkludere viktige nøkkelord, og dette bidrar til dine prognoser for å ende opp med jobben er nesten null.

Bortimot alle arbeidsgivere bruker søkersporingssystemet eller ATS for å skanne CV-er og søknader. ATS filtrerer CV-ene basert på parameterne som er satt. Disse parameterne er de relevante nøkkelordene for stillingen.

For å oppsummere trenger du alle relevante søkeord inkludert i CV-en din for å komme gjennom ATS. Du kan undersøke stillingen, stillingsbeskrivelse, arbeidsgiver og bransjen for å sikre at alle søkeordene er dekket.

Følgebrev

Følgebrev er din sjanse til å presentere deg selv til arbeidsgiver. Du kan beskrive kvalifikasjonene dine og ferdighetene mer detaljert, og dermed vise frem hvordan du er den rette kandidaten!

Nevn gjerne også noe om hvorfor du trives så godt med analyser, finans, økonomi og prognoser.

Språk

Sørg for at du følger disse enkle reglene fra start til slutt i din CV-en som finansanalytiker:

  • Bruk alltid tredjeperson og preteritum
  • Bruk så mange handlingsord som mulig
  • Ikke bruk pronomen i setninger

Disse enkle reglene vil hjelpe deg å sørge for at CV-en din har den profesjonelle og formelle tonen som er viktig. Dette hjelper deg med å møte standardene til en profesjonell og eksemplarisk CV.

Finansanalytiker CV

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Er det obligatorisk å legge ved et følgebrev?

Ikke alltid, du kan sjekke stillingsbeskrivelsen for å se hva arbeidsgiver ønsker. Å legge ved et følgebrev selv om det ikke er obligatorisk, vil bare gi deg flere poeng hos arbeidsgiver og øke sjansene dine for å få jobben.

Trenger jeg mastergraden for denne typer jobber?

I noen stillinger må du vise frem at du har opparbeidet deg blant annet analytiske evner eller kan fungere som konsulent innen finans, fordi du har fullført riktige studier. I andre sammenhengen trenger du ikke. Dette vil komme frem i utlysningen av stillingen.

Bør jeg nevne nettkursene jeg har fullført på en CV?

Dersom kursene er relevante for stillingen du søker, bør du nevne dem i CV-en din. Du skriver dem i under avsnittet om utdanning, eller opprette et nytt avsnitt dersom det er mange kurs.

Lag din CV med de beste malene

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV