CV for filmfotograf: Eksempler og tips

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Utvalget av krav og evner kan være en utfordring å forklare eller å skrive ned på papir.

Så hvordan får en ambisiøs filmskaper en jobb innen film?

Svaret er ved å skrive en solid og effektiv CV for filmfotograf.

Hvis du har problemer med å overføre ferdighetene dine som filmfotograf skriftlig inn på en CV, ikke bekymre deg!

Vi er her for å hjelpe deg med å skrive det mest effektive CV for filmfotograf ved hjelp av eksempler på CV for filmfotografer.

Hva skal inkluderes på en CV for filmfotograf

Filmfotografer jobber tett med regissøren av filmen og, lysanvarlige og kamerateamene. De er ansvarlige for den visuelle siden av filmen. En filmfotograf tar seg av utviklingen, utseendet og følelsen av bildene som utgjør den endelige filmen.

Faktisk kan arbeidet til en filmfotograf være avskrekkende. Ikke alle klarer å fylle rollen med hell.

På toppen av de tøffe ferdighetene som stilles, er konkurransen om en stilling som filmfotograf også sterk.

Med økende antall internettplattformer, som for eksempel streamingtjenester, sammen med økende antall show produsert for disse plattformene, kan veksten føre til mer arbeid for regisørrer og kameraoperatører.

Ifølge utenlandske statistikker, US Bureau of Labor Statistics, forventes den totale sysselsettingen av filmfotografer å vokse med 18 prosent fra 2019 til 2029.

Derfor, for å komme foran den økende konkurransen, trenger du en solid CV for filmfotograf som vil hjelpe deg med å bli lagt merke til.

For at innholdet i CVen din skal virke praksisnær og fremheve seg, må du gi søknaden en sterk struktur og utforming ved å dele teksten i mindre avsnitt. Å gjøre det vil gjøre følgebrevet ditt rett frem og lett å lese.


filmfotograf

Her er en liste over alle avsnittene du bør ta med i en CV for filmfotografer; i denne artikkelen vil vi gå gjennom alle de oppførte delene i detalj. Prøv å følge strukturen til de følgende avsnittene i den rekkefølgen du ser her:

 • Kontaktinfo
 • Profesjonelt sammendrag
 • Avsnitt om utdanning
 • Avsnitt om arbeidshistorikk
 • Avsnitt om ferdigheter

Format på CV for filmfotograf

Video- og filmproduksjonen er full av konkurranse. Hver kandidat prøver å overgå hverandre med sine referanser og sin ekspertise.

For å komme foran konkurransen under jobbsøket ditt, er det første viktige trinnet å bestemme et effektivt format for CVen.

Arbeidsgivere i forretningsteam og kreative team som leter etter egnede kandidater, vil bare bruke 6 sekunder på hver søknad de mottar.

På grunn av så kort tid til å introdusere CVen din er det viktig å forstå at CVen din må ha et innhold som kommer kjapt til poenget og er visuelt lett å lese.

Passende formatering vil sikre at filmfotografen sin CV er strukturert og skrevet for å gi størst innvirkning på leseren.

Når det gjelder å lage en riktig CV, her er en kort liste over viktige elementer for formatering av en profesjonell CV:

 • Bruk en oppdatert CV: Filmverdenen er alltid i endring. Du må vise at du kan følge med på nye trender og ferdigheter. Gjør det til en vane å oppdatere CVen regelmessig
 • Bruk omvendt kronologisk formatering: Når du skal skrive om dine tidligere erfaringer og arbeidshistorikk er det vanligste formatet omvendt kronologisk rekkefølge. Å formatere avsnittene dine i CVen fra eldste til nyeste erfaring er den beste metoden for å få søknaden din å skille seg ut.
 • Bruk nøkkelord: Det er ingen hemmelighet at rekrutterere i dag bruker ordskanningsprogrammer, også kjent som søkesporingssystemer (ATS). Disse programmene er laget for å skanne og filtrere gjennom de mange søknadene bedriften mottar hver dag.

Programmene skanner gjennom søknader og beholder bare de som inneholder de riktige nøkkelordene, for eksempel sjargong som er relevante for filmindustrien.

Sørg for å holde en sunn balanse mellom vanlige ord og tilpassede nøkkelord når du skriver. Ikke bruk overdreven terminologi, da det kan hindre søknaden din mer enn å hjelpe.


filmfotograf

Start CVen din som filmfotograf med en stor overskrift

Husk at hovedårsaken til at du sender ut et eksemplar av CVen din til en arbeidsgiver er for å bli lagt merke til.

Skriv navnet ditt helt øverst i søknaden. Dette vil være tittelen på din CV.

Husk å skrive navnet ditt helt øverst i CVen.

Få navnet til å se større ut enn resten av teksten i søknaden; bruk fet skrift på tittelen og å gjøre den om til en overskrift anbefales også. Skriv navnet ditt med en stor skriftstørrelse på 14 - 16.

Gi tydelig kontaktinformasjon

Etter å ha fått på plass riktig formatering på CVen for filmfotograf, er det på tide å begynne å skrive de mange avsnittene. Den første delen vi skal dekke er kontaktinformasjonen.

Sørg for å øke størrelsen på navnet ditt øverst i CVen, og skriv kontaktinformasjonen nedenfor. Dette vil være den første delen av CVen.

Etter at du har skrevet navnet ditt, e-postadressen og arbeidstelefonnummeret ditt, er det fortsatt noen ekstra elementer du bør vurdere for å få CVen til å fremstå enda bedre.

Vi anbefaler å bruke en profesjonell e-postadresse. Ikke legg til en morsom eller tullete e-post med uklare tall. E-postadressen skal stemme overens med tonen i din profesjonelle CV.

KORREKT

Chris.Dale@gmail.com

CDale@gmail.com


FEIL

ChrisLovesFilms@gmail.com

DrunkChrisxxx@gmail.com


Hvordan man skriver avsnittet for sammendrag på en CV for filmfotograf

En effektivt CV er avhengig av kvaliteten på innholdet; I tillegg må søknaden fange leserens oppmerksomhet. Tross alt, som nevnt ovenfor, har en CV bare 6 sekunder på seg til å imponere arbeidsgiver.


filmfotograf

En sann og testet måte å få lesernes interesse på er å skrive et profesjonelt sammendrag under kontaktinformasjonen i søknaden din.

På noen CVer velger man et karrieremål i stedet for et sammendrag. Vi tror imidlertid at det profesjonelle sammendraget kan omfatte dine ferdigheter og verdier bedre, og på en mer meningsfull måte.

Det faglige sammendraget har noen formål.

Avsnittet gir deg muligheten til å presentere deg selv som en profesjonell som har deltatt i produksjonsprosessen for en film.

På bare noen få minutter må du beskrive dine beste ferdigheter for bransjen, prestasjoner og motivasjon for karriere.

Husk å nevne kort din tidligere arbeidserfaring med et produksjonsteam eller tid brukt på kamerautstyr.

All denne informasjonen kan bare være noen få setninger. Tenk deg at dette er en kampanje for deg selv der du prøver å vise frem verdien din for arbeidsgiver.

Nedenfor har vi gitt eksempler på et effektivt faglig sammendrag. Hvis du leter etter et mer omfattende eksempel for filmfotografer og vil bruke vår tilpassede CV-bygger, klikk her.

Avsnitt om utdanning på en CV for filmfotograf

Etter å ha gjort ferdig med ditt profesjonelle sammendrag, er det på tide å finne ut hvordan du kan vise arbeidsgiver hvilke utdaninng du har.

I dag vil de fleste bedriftene du vil søker på jobb hos kreve noen form for høyere utdanning eller grad.

På grunn av kravene til noen bedrifter er det viktig at du inkluderer et avsnitt om utdanning i CVen.

Utdanningsdelen viser leseren at du har den rette utdanningsbakgrunnen.

Utdanningsdelen kan også øke interessen for søknaden din ved å vise ytterligere informasjon om dine kvalifikasjoner.


filmfotograf

Vi har laget en liste over viktige viktige punkter du bør gjennomgå når du skriver avsnittet om utdanning:

 • Legg til den høyeste utdannelsen først. Oppgi alltid dine høyeste utdanningsformer; en omvendt kronologisk tilnærming anbefales. Men ikke ta med videregående utdanning hvis du har en universitetsgrad.
 • Sørg for å liste opp graden, adressen, navnet og årene du har gått på universitetet.
 • Legg til tilleggsinformasjon, for eksempel relevante fritidsaktiviteter og kursarbeid ved hjelp av punktliste.
 • Det er best å bare inkludere karakterer dersom de er gjennomsnittlige eller høyere.
 • Hvis du ikke har en bachelorgrad, så skriv ganske enkelt navnet på videregående skole du er ferdig med.
Utdanning
KORREKT
2016–2018, Produksjonsledelse for film og TV

Fagskolen Kristiania

Ferdig utdannet 2018


FEIL

Produksjonsledelse for film og TV


Skriv et avsnitt om arbeidserfaring som er iøynefallende

Når du er ferdig med det profesjonelle sammendrag ditt, må du begynne å skrive de andre delene av søknaden.

Avsnittet om arbeidserfaring er en avgjørende del av en filmfotograf sin CV. Dette gjelder både for en veteran eller en nybegynner.

I denne delen må du beskrive dine erfaringer og prestasjoner fra tidligere jobber eller prosjekter.

Vi anbefaler at du beskriver ditt tidligere relaterte arbeid med nøyaktig og forståelig ordlyd. Bruk kulepunkter for å gjøre informasjonen tydeligere.

Hvert kulepunkt må ha informasjon om hvordan du utnyttet og utviklet ferdighetene dine, eller hvordan du var til nytte for din tidligere arbeidsgiver.


filmfotograf

Som nevnt tidligere, foreslår vi at du skriver om dine tidligere jobber i omvendt kronologisk rekkefølge, fra eldste til nyeste. Sørg for å vise stillingstittel og ansettelsesdato over stillingsbeskrivelsen.

Sørg for å balansere terminologi og relevante søkeord med vanlige ord for å gjøre hvert punkt forståelig. I tillegg kan du prøve å starte hvert punkttegn med et handlingsverb for å legge til innflytelse på innholdet.

Unngå å skrive tvetydig. Skriv om dine prestasjoner på en logisk måte og angi tydelig fordelene som arbeidet ditt medfører. Dette vil skape ytterligere interesse for dine evner.

Eksempel for arbeidserfaring for filmprodusenter

Her er et effektiv eksempel fra en CV:

KORREKT
Arbeidserfaring

Ansvarlig for videoproduksjon

Febril Film.

06/2015 - 11/2018

Bergen

 • Laget arrangementer for etterproduksjon og studioproduksjon for 4 forskjellige fortellende innslagshistorier laget for TV-produksjoner.
 • Brukt antenne videoutstyr for å lage bilder for komplekse videoer innen musikksjangeren.
 • Organiserte vellykkede løsninger for mellomstore produksjonsgruppes lydtjenester ved å implementere korte skjemaer som fulgte videoproduksjonsteamet.
 • Jobbet tett med fotografedirektøren, kreative teammedlemmer og andre eksterne kreative byråer for å etablere kreative ideer og kunstnerisk visjon.

Her er et eksempel som er svakt:

FEIL
Arbeidserfaring
Ansvarlig for videoproduksjon
Febril Film.
06/2015 - 11/2018
Bergen
 • Filmet videoinnhold av høy kvalitet.
 • Sikret kreativ suksess for historiefortellingen gjennom hd-kameraer.
 • Brukte industristandard kameraer for grunnleggende og komplekse videoer.

Ferdigheter som skal inkluderes på CV for filmfotograf

For at følgebrevet ditt skal bli enda mer tiltalende og garantere deg flere telefoner fra forskjellige filmjobber, anbefaler vi å legge til et avsnitt om ferdigheter i søknaden din!

Avsnittet om ferdigheter er en sterk måte å vise dine ferdigheter til leseren.

Alt fra grunnleggende ferdigheter innen videoredigering til erfaring med antennekamerasystemer, bruk av maskinvare innen industristandard og utforming av videokampanjer kan inkluderes her.

Vi anbefaler at du ser på jobbkravene før du skriver om ferdighetene dine. Prøv å matche dine evner til det som kreves av arbeidsgiveren.


filmfotograf

Her er listen over ferdigheter du kan inkludere i ditt avsnitt om ferdigheter på en CV for filmfotograf:

 • Ferdigheter for produksjonsledelse
 • Kunnskap om belysning
 • Ferdigheter for kameramanipulering
 • Samarbeidsferdigheter
 • Ferdigheter for kunstneriske opptak
 • Videoredigering
 • Adobe Premiere Pro
 • Kreative lysteknikker

Bruk handlingsverb i din Cv for kameraoperatør

Som vi har nevnt ovenfor, på grunn av den store mengden CV bedrifter bedrifter mottar hver dag, vil arbeidsgivere bruke et søkeordsporingssystem kalt Applicant Tracking System eller ATS.

ATS-programmet filtrerer ut søknader som ikke har de riktige nøkkelordene i teksten. Disse nøkkelordene kan være evner eller tilhørende terminologi. ATS-skannerne plukker opp disse ordene og avgjør om en søknad har bestått skanningen.

En effektiv teknikk for å bestå ATS-skanninger er å bruke handlingsverb. Handlingsverb hjelper deg med å formidle erfaringene dine gjennom kulepunkter på en mer innflytelsesrik måte.

Å legge til handlingsverb som organisert, tilpasningsdyktig, oppdatert, styre i begynnelsen av hvert punkt, vil utvilsomt hjelpe CV-en din til å bli lagt merke til.

Handlingsverb tjener til å gjøre setninger mer engasjerende også. De vil gi mer dynamisk energi til innholdet.

Husk å skrive CVen din på en måte der innholdet er en sunn balanse mellom bransjeterminologi, handlingsverb, samt faglige og personlige ferdigheter. Å kunne lykkes med å skape denne balansen er viktig.

Noen ekstra tips for å skrive den beste CVen for filmfotograf

Her er noen viktige punkter du må ta med deg for å skrive den beste CV for filmfotograf:

 • Utform CVen din basert på jobben du søker på og kravene til stillingen.
 • Ditt profesjonelle sammendrag må vise dine evner, motivasjon for karriere og arbeidsrelaterte ferdigheter nøyaktig og kortfattet.
 • Fremhev verdien i avsnittet om arbeidserfaring og ferdigheter ved å berøre viktige punkter og prestasjoner fra ditt forrige arbeid.
 • Skriv dine erfaringer i omvendt kronologisk rekkefølge.
 • Koble dine ferdigheter og erfaringer til jobben på en passende måte.
 • Kom deg gjennom ATS-skannerne ved å opprettholde en sunn balanse mellom bransjesjargong, nøkkelord og vanlige ord.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan inkludere filmproduksjon i en CV?

Du vil være i stand til å beskrive kompetansen din gjennom de forskjellige delene av søknaden din. Del opp tidligere prosjekter til en jobb og skriv dem opp i rekkefølge etter dato.


filmfotograf

Hvordan ser CVen til en filmfotograf ut?

CV din som filmfotograf bør inneholde informasjon om dine evner innen filmredigering, produksjonsutstyr og vedlikehold av standarder innen merkevareidentitet, så vel som mange andre ferdigheter.

For å lykkes med å vise dine evner anbefaler vi å dele søknaden i avsnitt. Følgende avsnitt bør være med:

 • Kontaktinfo
 • Profesjonelt sammendrag
 • Avsnitt om utdanning
 • Avsnitt om arbeidserfaring
 • Avsnitt om ferdigheter
 • Hvor lang skal en CV for filmfotograf?

Vi anbefaler å holde CV for filmfotograf til en side.

Hva er arbeidsoppgavene til en filmfotograf?

Arbeidsområdet til en lidenskapelig filmfotograf er ganske stort. Du har ansvaret for kameraet og lysteamet. De er personen som er ansvarlig for produksjonsprosesser som den kreative visjonen, visuelle stiler, etter standarder for merkeidentitet, videoopptak, redigering av produksjon, visuelle bilder og for innramming av hvert eneste skudd i en film.

Hvilke kvalifikasjoner trenger jeg for å bli en god filmskaper?

Som profesjonell filmfotograf må du ha dyp kunnskap om de tekniske aspektene ved kameraarbeid. Du må ha omfattende kunnskap om filmutstyr, kamerabevegelser og kamerainnstillinger, programmer som Adobe Creative Suite, og muligheten til å bringe komplekse bilder inn i film.

I tillegg til å jobbe med bevegelsesgrafikk i postproduksjon programmer, må du også ha en meget profesjonell holdning og lederegenskaper, ettersom du vil jobbe med produksjonsleder, skjermforfatter og belysning og kameramannskap.

Lag din CV med de beste malene

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV