Eksempel på elektroingeniør CV+ skrivetips

Elektroingeniører kontrollerer den mest dyrebare ressursen i verden: kraft. De er ryggraden innen produksjon og distribusjon av kraft.

For en av de mest krevende og godt betalte ingeniørstillingene er det én ting som står mellom deg og drømmejobben din: en fantastisk god CV innen elektroteknikk.

Som ingeniør kan det være ganske utfordrende å overbevise noen du aldri har møtt om at du er i stand til å gi teknisk støtte av høy kvalitet - spesielt i et dokument på én side. Derfor bør du la oss hjelpe deg med akkurat dette.

I denne omfattende CV-guiden vil vi vise deg alt du trenger om format, struktur og hva hvert eneste avsnitt i din søknad bør innehold når du skal søke nye stillinger innen elektro.

Har du ikke nok tid til å lese alle disse? Da kan du heller vurdere å bruke en av våre ferdige CV-maler som raskt lar deg legge til blant annet din erfaring innen elektronikk, de gode ferdighetene du trenger å vise arbeidsgiver og absolutt alt annet som må være med.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Start din søknad med en god overskrift


Overskriften på CV-en din skal bestå av navnet ditt og kontaktinformasjon. Til tross for at denne delen er enkel, ser vi at noen kandidater fortsatt feil ved å inkludere unødvendig informasjon i overskriften.

Elektroingeniør CV


Skriv overskriften med følgende i tankene:

 • Start overskriften med ditt fornavn og etternavn – bruk en større skriftstørrelse for dette
 • Bruk en profesjonel e-post, unngå å bruke en e-post du benytter i din nåværende jobb
 • Ikke skriv hele adressen din
 • Sett lenken til din konto hos LinkedIn eller annet relevant

Få tips og løsninger for å skrive CV som mekanisk ingeniør her!

Fortsett med et karrieremål eller sammendrag


Du bør enten skrive et profesjonelt sammendrag eller et karrieremål inn rett under kontaktinformasjonen din. Denne delen er det første arbeidsgiver ser på, og er det godt skrevet gjr det arbeidsgiveren lyst til å lese mer av din CV.

Har du nødvendig arbeidserfaring fra lignende jobber bør du gå for et profesjonelt sammendrag som fremhever dine viktigste prestasjoner fra tidligere stillinger hos andre bedrifter. Beskriv dine største arbeidsprestasjoner og hvordan de kom din tidligere arbeidsgiver til gode i første setning, og beskriv hvordan din faglige ekspertise vil komme din fremtidige arbeidsgiver til gode i andre setning.

Du kan heller velge å skrive et karrieremål dersom du ikke har så mye arbeidserfaring fra slike stillinger der du arbeider med systemer, bygg og løsninge innenfor faget elektro. I karrieremålet skriver du om og fremhever lidenskapen og interessen din for selskapet og jobben du skal søke på.

Avsnitt om erfaring innen bransjen


Våre erfaringer viser at det gjerne er dette avsnittet som avgjør om en arbeidsgiver tar deg med til neste runde eller ikke. De fleste arbeidsgivere bruker omtrent fem til syv sekunder på en CV, og de skumleser gjennom erfaringsdelen din for å se om søknaden din interesserer dem.

Uansett om du er en profesjonell ingeniør med 20 års arbeidserfaring eller er på inngangsnivå og på jakt etter din første betalte jobb, så skal vi hjelpe deg i mål med avsnittet.

Elektroingeniør CV


Det viktigste er at du klarer å skape interesse for all din erfaring, og det gjør du først og fremst ved å skreddersy hver eneste søknad. Tilpass alltid dine erfaringer slik at arbeidsgiver med en gang kan se at du vil passe inn hos dem.

Vis frem din erfaring sammen med dine prestasjoner og arbeidsoppgaver du hadde innenfor jobben din. Gjør dem relevante for jobben du skal begynne.

📌 Profftips: Senioringeniører sine arbeidsoppgaver innebærer flere oppgaver i ledelse enn det tekniske arbeidet – identifiser den rette balansen basert på en stilling du skal søke på.

Selv om du søker på din første jobb uten å ha noen tidligere erfaring, ikke hold avsnittet om erfaring fra elektro helt tom – skriv om prosjekter du har utført på universitetet. Angi formålet, prosedyren og resultatene av dine prosjekter.

Tips til Cv for sveiser finner du her!

Forsterk din CV ved å inkludere utdanning


I dag forventer mange arbeidsgivere en formell utdanning fra en elektroingeniør. For eksempel må en elektroingeniør ha en bachelor eller tilsvarende i elektroteknikk fra en anerkjent universitet, fagskole eller høyskole.

Avsnittet om utdanning bør inneholde navnet på studiet, institusjonen, datoen og de viktigste læringsresultatene. Bruk omvendt kronologisk rekkefølge når du skriver det.

Beste ferdigheter for elektroingeniører


Det er ingen tvil om av avsnittet om ferdighetene dine er viktig på en CV. Det er et stort fagfelt, og derfor bør man i dag være spesifikk med hva man kan som ingeniør.

Kraftproduksjon inkluderer vannkraft, kull, atomkraft og fornybare energikilder, inkludert vind og sol, og elektriske ingeniører er integrert i alle disse.

Elektrisk installasjon i bygg er et annet hovedsegment, samt ferdighetene som AutoCad og prosjektering.

Elektroingeniør CV


For at arbeidsgiveren skal avgjøre om kandidaten er riktig for en bestemt stilling må de få kjenskap til de ulike kompetansene en søker har.

Du bør skrive en blanding av faglige og personlige ferdigheter i din CV, fordi mange bedrifter i dag bruker ATS som skanner gjennom alle søknader for å finne frem til ulike søkere som nevner viktige nøkkelord knyttet til jobben.

Tips: Bruk stillingsannonsen til å finne nøkkelordene de skal søke etter og inkluder dem med naturlig.

Personlige ferdigheter
 • Nøyaktig
 • Ledelse
 • Effektiv kommunikasjon
 • finner løsninger
 • Villig til å reise på ulike anlegg
 • Analytisk
 • Teamarbeid
 • Organisatorisk
Faglige ferdigheter:
 • Utvikling av elektrisk system
 • Elektriske tegninger
 • Vedlikehold av vannkraftturbiner
 • Generering av elektrisk kraft
 • AutoCAD Electrical, Ansys SpaceClaim
 • Programmering med Java, C++, Python
 • MEP
 • Prosjektering
 • PCB og PLS design
 • Elektriske systemer
 • Håndtering og vedlikehold av teknisk utstyr

Beste ferdighetene for artiktekter finner du her!

Andre avsnitt du kan legge til i din CV


De fleste avslutter sin CV etter ferdighetene, men det gjør ikke vi. ved å legge til nye avsnitt skiller du deg ut blant alle de gode søkerne, og øker sjansen din for at du får en telefon til et intervju.

Det er flere avsnitt du kan vurdere å legge til, men du må hele tiden undersøke om avsnittene tilbyr noe positivt til din søknad. Dersom det ikke er relevant eller viktig for stillingen du søker på, er det mest at du ikke legger til avsnittet.

Elektroingeniør CV


En ingeniør i elektronikk kan vurdere å legge til dataferdigheter og sertifiseringer, språk og publikasjoner, samt hobbyer og interesser som du tror arbeidsgiver ønsker for sine ansatte.

De beste CV-tipsene for elektroingeniører


Her er noen profesjonelle tips for å hjelpe deg med å forbedre din neste CV som elektroingeniør:

 • Sørg for at CV-en din er fri for grammatikk- og stavefeil.
 • Bruk tall for å legge til troverdighet til avsnittene om arbeidserfaring og sammendrag
 • Bruk en moderne CV-mal og rediger den for å matche personligheten din
 • Les stillingsbeskrivelsen for å finne ut ferdighetene arbeidsgiver ser etter og bruk nøkkelordene naturlig gjennom hele CV-en

Da håper vi at du er klar og har fått med deg de beste tipsene innen skriving av CV for elektroingeniører. Lykke til med jobbjakten din!

Lag din CV med de beste malene

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hvilke ekstra avsnitt skal man legge til på en CV for elektroingeniør?

Elektriske ingeniører jobber i en rekke bransjer, inkludert kraft, konstruksjon, vedlikehold og salg. Du kan godt legge til språk foor å vise at du snakker mer enn bare norsk, siden du mest sannsynligvis vil møte på mennesker fra ulike land på anlegg du skal jobbe.

Hvilke tekniske ferdigheter trenger de godt betalte elektroingeniørene?

Ferdighetene til elektroingeniører er nyttige i mange bransjer. Noen av de tekniske ferdighetene de besitter gjør at de tjener mer penger enn gjennomsnittet. Dette inkludere følgende:

 • Maskinlæring
 • Telekommunikasjon
 • Ansys simulering
 • Forsvarssystemer
 • Datasikkerhet
 • Satellittkommunikasjon

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV