Eksempel CV for selgere

Er du en lidenskapelig, ambisiøs og hardtarbeidende person? Da burde du satse på en karriere innen salg. I denne artikkel skal vi gå igjennom de beste tipsene for å skrive en perfekt CV, samt se på noen spesifikke CV-maler for selgere. Bruk de gjerne for å skaffe deg drømmejobben som selger.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Men først av alt, hvorfor ønsker man en karriere innen salg? For det første kan en stilling innen salg gir deg høye belønninger, både følelsesmessig og økonomisk, men samtidig er det flere fordeler ved å arbeide innen den engasjerte sektoren.

Det er høy etterspørsel etter både selgere, ledere og assistenter, selv under økonomiske nedgangstider. Det er fordi bedriftene vet at det er å øke salget at det blir lønnsomt. Derfor kan de gjøre kutt i andre deler av bedriften, men salgsteamet sitt trenger de virkelig å holde gående.

Når det er gode tider for bedriftene vil eierne se etter nye veier de kan utvide og ekspandere bedriften på. Det kan de såklart ikke gjøre uten engasjerte selgere som ønsker å reklamere for deres produkt eller service.

Det finnes ulike typer arbeidsoppgaver innen salg og det kan være salgsrepresentant,salgsmedarbeider, salgssjef, kundeansvarlig eller til og med kundebehandler.

Det er også et stort utvalg av forskjellige nisjer som selgere kan jobbe i - fra bruktbil til luksusyachter, programvare til kundebehandler, konstruksjon til kosmetikk og alt det i mellom. Dette gir deg muligheten til å velge en nisje som interesserer og begeistrer deg.

Uavhengig av hvilken bransje du trekkes mot, vi vil hjelpe deg med å fange oppmerksomheten til rekrutteringsbyrået og havne øverst i bunken av søkere ved hjelp av våre CVer.

Vi vil skal lære deg alt du trenger å gjøre for å få fortgang på karrieren din innen salg: generelle tips, følgebrev og karrieremål, hvordan du best fremhever arbeidserfaringen, salgsferdigheter, salgsprestasjoner og hvordan du velger riktig format på CVen din.

Slik skrive du god CVer innen salg


eksempel cv for selgere

Når du skal skrive CVen er det noen viktige nøkkelpunkter du må huske på hele tiden. De viktigste er:

 • Bruke språk som er tilpasset bransjen og overbevisende.
 • Fremheve de erfaringene du allerede har innen salg.
 • Vis frem at du har riktig kunnskap og opplæring for stillingen.
 • Velge riktig format, lengde og layout på CVen din.

I denne artikkelen vil vi komme nærmere innpå alle detaljene og vise deg et flott eksempel på en CV innen salg. På den måten kommer du deg i gang.

La oss komme i gang med det samme!

Bruk rett språk i CV for salgsrepresentanter

Som i alle bransjer har også salgsyrket et eget språk. En god måte å etablere din troverdighet og dine ferdigheter i CVen din, er ved å bruke terminologien kjent innen salg og generelt bruke bransjespråket.

Bruk språk som er bestemt og overbevisende. For eksempel, i stedet for å si at du “bidro til å øke salget med 15%”, fremhev heller poenget ditt ved å si, “genererte en betydelig økning i salget på 15%”.

I tillegg til å fremheve dine salgsevner, viser denne type språk også leseren at du er handlekraftig og sulten på suksess.

For hvordan skal du klarer å selge produktene deres, om du ikke klarer å selge selv som arbeidstaker?

En annen smart taktikk er å studerer hvilket språk rekrutteringsbyrået bruker slik at du kan matche det. Les flere stillingsannonser innen bransjen og se etter hvordan de formulerer seg.

Legg merke til vanlige fraser og hva slags tone rekrutteringsbyråene og arbeidsgiverne bruker. Les gjennom CVen din før du sender søknaden din og sørg for at du bruker lignende språk.


Eksempel CV for selgere

Eksempler

Her kan du se noen gode eksempler på fraser, setninger og ferdigheter som kan inkluderes i CVen din:

 • Høy motivasjon
 • ROI utregning
 • Nyskapende generasjon
 • Utmerkede kommunikasjonsevner
 • Evne til å få salget i boks
 • Talent for å fremme forretningsforhold
 • Kontoadministrasjon
 • Problemløsende ferdigheter
 • Målsetting
 • Initiativtaker
 • Prognose
 • Nøyaktig
 • God til å skaffe kunde og opprettholde kundeforhold
 • Nettverksbygging
 • Salgsledelse
 • Bevis salgsrekord (opplys statistikk og tall når det er mulig)
 • Ambisiøs og drevet
 • Forhandler
 • Lagspiller
 • Tidsstyring

Arbeidserfaring

Nå som du har imponert din eventuelle arbeidsgiver med et godt og vinnende språk og imponerende ferdigheter, må du bevise at du har grunnlag for å underbygge det!

Selv bare en deltidsjobb eller praksisplass vil gjøre at du skiller deg ut fra søkere som ikke har hatt noe som helst erfaring.

For flere ledende stillinger vil den erfaringen du fremhever vise at du har den kompetanse arbeidsgiveren leter etter. Det vil får oppmerksomheten deres rettet mot din søknad med en gang.

 • ksempel, hvis du solgte programvarepakker der det var et grunnleggende og premium alternativ å velge mellom, kan du nevne at du mestret kunsten oppsalg.

Husk, les stillingsutlysningen ofte og ta deg tid til å tilpasse CV-en din for å få med ferdighetene og erfaringen arbeidsgiveren ser etter i selgerne. For eksempel hvis de nevner at kandidaten må være god under press, fremhev eventuelle stillinger du har hatt som krevde arbeid under press og som du hadde suksess i.

Du kan gjøre dette enten på selve CVen, eller som en del av følgebrevet. Sørg for å sjekke vårt CV-eksempel på slutten av dette innlegget.


eksempel cv for selgere

Utdanning og praksis

Selv om salgsjobber normalt ikke krever spesifikk videregående utdanning, er arbeidsgivere garantert imponert over spesifikk opplæring innen salg du har gjort på eget initiativ. Et godt eksempel er korte kurs i forskjellige salgsteknikker og metoder du har fullført online.

Det er også bra å inkludere opplæring du har fått på jobben, for eksempel opplæring i bruk av CRM-verktøy eller kursdag med de beste teknikkene innen kundeservice.Den vanlige oppskriften Når du lister opp dine tidligere roller, er standard god praksis å plassere den siste stillingen din øverst og arbeide deg kronologisk bakover. Men hvis en av dine tidligere stillinger er spesielt relevante for stillingen du søker på, kan du gjerne oppgi dette først.

For eksempel, hvis du søker på en stilling i et selskap som selger programvare, og du jobbet for et programvareselskap før du tiltrådte din nåværende stilling. Da er det mer fornuftig å fremheve din mer relevante erfaring først.

Eksempler

Her skal vi se på noen eksempler på hvilke arbeidserfaring du kan ta med i CVen din som selger som er uavhengig av hvor lenge du har arbeidet.

For nybegynnerstillinger:

 • En praksisplass hos et salgs- eller markedsføringsbyrå. (Fremhev eventuelle salgsrelaterte oppgaver du utførte, for eksempel ringe eller styring av konto.)
 • En stilling på deltid etter skoletid. (Selv om det bare er i butikken på senteret som selger solbriller.)
 • Innsamlingsaksjon for en veldedighet eller god sak. (Dette er fortsatt salg på den måte å snakke på, fordi du ber folk om å dele pengene sine.)
 • En liten bedrift, en nettside eller sidejobb som du startet. (Selv avissalg teller!)

For viderekomne stillinger:

 • Snakk om salgsmål eller mål du har oppnådd - eller enda bedre, overgått.
 • Oppgi noen viktige prestasjoner, som å hente inn en stor klient virksomheten hadde fulgt i årevis.
 • Gi monetære tall der det er mulig - nøyaktig hvor mye fortjeneste eller økte inntekter tjente selskapet du jobbet for som et resultat av din innsats? Hvor mange nye potensielle kunder klarte du å skaffe deg?
 • Nevn eventuelle ferdigheter du tilegnet deg som et resultat av å jobbe i selskapet. For e

eksempel cv for selgere

Eksempler

 • Gjennomførte et nettbasert kurs i SPIN-salg og SNAP-salgsmetode.(Gi navn på kursleverandøren og ideelt sett en lenke til sertifisering du mottok.)
 • Deltok på seminar eller TED Talk av en ledende salgsekspert. (Gi navn og litt bakgrunn.)
 • Fullført avansert intern opplæring på Salesforce og LinkedIn Salgs Navigatør.
 • Omfattende erfaring med HubSpot CRM og Microsoft Dynamics CRM.

Hva er det beste formatet, lengden og oppsettet for en CV innen salg?

Det er avgjørende at du lager en CV som er rask og enkel å lese. Rekrutteringsbyråer og arbeidsgivere mottar ofte mengder med CVer, og de har ikke tid til å tyde hver linje.

Her er noen viktige tips for formatering av CV innen salg:

 • Hold deg til en side . Dette kan høres vanskelig ut, men de fleste moderne CV-formater gjør dette ganske enkelt. Som en generell tommelfingerregel kan enhver arbeidserfaring fra ti år siden eller eldre utelates - med mindre det selvfølgelig er spesielt relevant for stillingen du søker på.

Du trenger heller ikke å ta med informasjon som bare unyttig for personen som leser den. De kommer antagelig til å anta at du for eksempel vet hvordan du bruker en datamaskin og de trenger ikke å vite hvilken barneskole du gikk på.

 • Bruk et moderne oppsett . En av grunnene til at CV-ene pleide å være så lange er at den tradisjonelle formatering av dem (i utgangspunktet som et essay) ikke utnyttet den tilgjengelige plassen på siden.

Dette er grunnen til at moderne formater normalt har oppsett for at du skal skrive inn personlige opplysninger i en smal kolonne på venstre side (dette inkluderer utdannelse, ferdigheter og referanser). Arbeidserfaringen skrives i en litt bredere kolonne til høyre. Dette formatet deler avsnitt i fine rene bokser og gjør det veldig enkelt for arbeidsgiveren å skanne siden for detaljene de ønsker.

 • Skriv med den nyeste arbeidserfaringen din og så skriv bakover. Du vil vise frem din beste side på CVen. Da er det ikke så lurt å starte med helgejobben du hadde på videregående. Det er best å starte med din nåværende eller nyeste stilling,og jobbe deg bakover når du snakker om arbeidserfaringen din.

En annen god taktikk for CVen din er å bryte komplekse uttalelser ned ved hjelp av kulepunkter.

Eksempler på CV innen salg for de profesjonelle selgerne

For å gjøre denne prosessen enkel for deg har vi satt sammen noen fantastiske CVer innen salg fra vår CV bygger. Nå er det bare for deg å komme i gang!

Sjekk ut vår resume examples Sjekk ut vår resume templates

Denne CV-malen gjør hele arbeidet med å formatere en riktig CV, og vil i tillegg å gi deg noen interessante alternativer å velge mellom. På denne måten kan du velge en stil som passer din personlighet.

Fortsatt full av nysgjerrighet? Se under for ofte stilte spørsmål om CVer innen salg.

Ofte stilte spørsmål

Hva er et godt karrieremål på CVer innen salg?

Avhengig av hvilken CV-eksempel innen salg du velger, vil du sannsynligvis bli oppfordret til å ta med et mål for karrieren eller på CVen. Dette gir rekrutteringsbyråene en mulighet for å se om dine mål stemmer med selskapets mål.

Her er noen tips for hvordan du kan skrive mål på CVer innen salg:

 • Vær ærlig. Tenk på hva du virkelig vil oppnå med karrieren din. Leter du etter en jobb som vil utfordre deg, eller er du mer interessert i å komme deg på en vei med mulighet for forfremmelse? Hvis målet ditt høres oppriktig ut, vil arbeidsgivere ta tak i dette.
 • Se hvor dine målene og selskapets mål overlapper hverandre. Husk hva virksomheten ønsker fra deres ideelle kandidat eller salgsrepresentant. Det er sannsynligvis ledetråder i stillingen, men de fleste selskaper søker salgsassistenter som kan øke fortjenesten og få inn nye kunder og potensielle kunder.

eksempel cv for selgere

Hvilke ferdigheter er best å ta med på en CV innen salg? Hva skal jeg ta med på en CV innen salg?

Mange av ferdighetene som kreves for å lykkes innen salg er involvert rundt å bygge relasjoner med potensielle kunder. Dette betyr at det er en god ide å fremheve myke ferdigheter og kommunikasjonsevner i CVen din innen salg. For eksempel:

 • Aktiv lytter
 • Emosjonell intelligens og empati
 • Evne til å finne felles grunnlag med mennesker fra forskjellige kulturer og bakgrunner

Du vil også vise at du har de rette egenskapene til å salget i boks:

 • Drevet og motivert
 • Kan ta initiativ og være snartenkt
 • Dyktig både cold calling og lukking av salg
 • Flittig og forpliktet til å gjennomføre

Krever det mye arbeidserfaring for stillinger innen salg? Hva er eksempler på arbeidserfaring innen salg?

Dette avhenger virkelig av hvilken type salgsjobb du søker, men den gode nyheten er at stillinger som nybegynner innen salg ofte ikke krever mye arbeidserfaring. Hvis du har hatt en deltidsjobb i detaljhandel eller har hatt praksis innen salg, bør du relativt enkelt kunne arbeide deg oppover stigen.

Flere ledende stillinger, som salgssjefer eller leder av regionalt salg vil naturlig nok kreve mer erfaring og at du kan legge frem resultater.

Hvordan selge deg selv inn på en CV?

Her er noen gode tips for å få i havn et intervju og skaffe det muligheten for drømmejobben din:

 • Vær spesifikk og gi tall der det er mulig. Å si at du økte salget av et bestemt produkt er en ting, men å kunne støtte det med et tall eller en prosentandel gir langt bedre innvirkning. Hvis du fremdeles er ansatt i en salgsstilling kan du gå gjennom rapportene og begynne å sette sammen statistikk for CVen.
 • Vær overbevisende. Salgsrepresentanter må være engasjerende og interessante, så la dette aspektet av din personlighet skinne igjennom på CVen din. Dette er din sjanse til å demonstrere overfor din potensielle arbeidsgiver at du har teft innen salg.
 • Gjør undersøkelser. Før du sender CVen din bør du gjøre et lite googlesøk av bedriften. Dette vil hjelpe deg å se hvor det er overlapping med tidligere arbeidserfaring eller praksis du har, slik at du kan sørge for å påpeke hvorfor du er perfekt for stillingen.

Lag din CV med de beste malene

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV