CV-mal og veiledning for eiere av småbedrifter

Å skrive en overbevisende CV for stillingen som eier av en småbedrift krever en klar demonstrasjon av lederegenskaper og entreprenørskapsfokus. Er du i stand til å vise tidligere erfaring med å ta avgjørelser, håndtere risiko og lede et team mot felles mål? Bruk din CV til å markedsføre disse kritiske ferdighetene på en overbevisende og profesjonell måte for å styrke din søknad.

Et eksempel på CV for eier av småbedrifter vil bli opprettet nedenfor, som du kan tilpasse til dine egne behov.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Eksempel på CV for Eier av Småbedrifter

Personlig Informasjon:

Navn: Ola Nordmann
Adresse: Fjellveien 1, 5000 Bergen
Telefon: 01234567
E-post: ola.nordmann@eksempel.no

Profil:

En dedikert og målrettet småbedriftseier med mer enn ti års erfaring innen salg, markedsføring og forretningsdrift. Har en sterk forståelse av forretningsstrategi, budsjettplanlegging og ledelse. Er kjent for å ha en hands-on tilnærming og evne til å motivere og lede et team mot felles mål.

Arbeidserfaring:

Eier, Nordmanns Bedrift AS, Bergen - 2010-nå

 • Startet og vokste en vellykket bedrift fra grunnen av.
 • Ledet et team på ti ansatte, inkludert salg, markedsføring og kundeservice.
 • Utviklet og implementerte strategisk forretningsplanlegging og budsjettering.
 • Ansvarlig for alle aspekter av drift, inkludert finansiell styring, salg og markedsføring, personal og kundeservice.

Salgsleder, Eksempel Bedrift AS, Bergen - 2005-2010

 • Ledet et team på fem salgsrepresentanter.
 • Ansvarlig for salgsmål og rapportering til ledelsen.
 • Utviklet og implementerte salgsstrategier og trening for teamet.

Utdannelse:

Bachelor i Økonomi og Administrasjon, Universitetet i Bergen - 2002-2005

Ferdigheter:

 • Forretningsstrategi
 • Budsjettplanlegging
 • Teamledelse
 • Salg og markedsføring
 • Kundeservice
 • Finansforvaltning
 • Nettverksbygging
 • Forhandlingsteknikk

Referanser:

Tilgjengelig på forespørsel.

En CV er verdifull for eiere av småbedrifter da det gir et profesjonelt sammendrag av deres ferdigheter, erfaring og prestasjoner. Dette dokumentet kan vurderes av potensielle forretningspartnere, investorer, leverandører og til og med kunder som ønsker å forstå bedriftens lederskap bedre.

I det følgende vil vi dykke ned i de viktige aspektene ved å skrive en effektiv CV for eiere av småbedrifter. Det er vesentlig å forstå at en godt utformet CV kan være avgjørende for din fremtidige karriere, spesielt når du er eier av en småbedrift. Vi vil veilede deg gjennom hvert trinn i prosessen, fra formatering og valg av tittel, til å fremheve din erfaring, utdanning og nøkkelkompetanser. Videre vil vi gi deg tips om hvordan du skriver iøyenfallende setninger og et overbevisende følgebrev. Denne artikkelen er spesielt relevant for småbedriftseiere da den vil hjelpe deg med å presentere deg selv og din virksomhet på best mulig måte.

Eier av smabedrifter


Struktur og formatering: nøkkelen til en effektiv CV for eiere av småbedrifter


En velstrukturert CV er essensiell for stillingen som eier av småbedrifter. Den gir et førsteinntrykk for potensielle investorer, partnere og kunder, og kan være avgjørende for å oppnå karrieremålene dine. En tydelig og strømlinjeformet CV vil fremheve dine kvalifikasjoner, erfaringer og ferdigheter på en effektiv og profesjonell måte. Det vil også vise din evne til å være organisert og detaljorientert, to kritiske ferdigheter for enhver suksessfull bedriftseier. Utfordringene du har møtt og overkommet vil bli synliggjort på en måte som viser din vilje til å lære og tilpasse deg, noe som er nødvendig i et dynamisk forretningslandskap.

I tillegg til vår CV-mal for eiere av småbedrifter, har vi flere andre lignende maler du kanskje vil utforske.

Hemmeligheten bak en effektiv CV for eiere av småbedrifter: Viktigheten av riktig formatering

 • Skrift: Bruk enkel, ren og profesjonell skrift som Arial, Helvetica eller Calibri. Unngå blomstrende og kompliserte skrifter, da de kan være vanskelige å lese og kan distrahere fra innholdet i CV-en. Som eier av en liten bedrift, vil du at din CV skal reflektere din evne til å være klar, konsis og effektiv.
 • Format: Velg et kronologisk format for din CV. Dette tillater deg å vise din karrierevei og utvikling som småbedriftseier på en tydelig og logisk måte. Sørg for å inkludere både start- og sluttdatoer for hvert engasjement.
 • Skrifter: Bruk 12 punkts skriftstørrelse for brødtekst og 14-16 punkts skriftstørrelse for overskrifter. Dette sikrer at din CV er lett å lese, men også at viktige overskrifter skiller seg ut.
 • Marger: Hold margene mellom 1 og 1,5 tommer. Dette gir CV-en din et rent og ryddig utseende, og sikrer at den er lett å skanne for nøkkelinformasjon.
 • Punktliste: Bruk punktlister for å fremheve nøkkeloppgaver, ferdigheter og prestasjoner i hver rolle. Dette gjør det lettere for leseren å identifisere de mest relevante aspektene ved din erfaring.
 • Skilletegn: Bruk standard kommaer og punktum for å adskille setninger og tanker. Unngå å bruke utradisjonelle eller uvanlige skilletegn, da dette kan distrahere fra innholdet i CV-en.
 • Farger: Hold fargene på CV-en din enkle og profesjonelle. For eksempel kan du bruke en myk blå eller grå for overskrifter, og svart for brødteksten. Dette gir et hint av personlighet og stil, men holder fortsatt CV-en din ser profesjonell ut.

Slik strukturerer du en effektiv CV som eier av småbedrifter

En CV for en eier av småbedrifter bør være strukturert slik at den tydelig fremhever din kompetanse, erfaring og relevante ferdigheter som kan bidra til bedriftens suksess. Her er de viktigste delene som bør være inkludert i din CV:

 • Personlige detaljer: Fullt navn, kontaktinformasjon og en profesjonell tittel. For eksempel; "Eier og Daglig leder, ABC Småbedrift".
 • Profesjonell profil: En kort oversikt over din profesjonelle bakgrunn, karriere mål og dine unike ferdigheter. Skriv om hvordan du startet din bedrift, og hvilke utfordringer du har overvunnet.
 • Bedriftsbeskrivelse: En kort beskrivelse av bedriften, inkludert dens navn, type virksomhet, antall ansatte, og en oversikt over produktene eller tjenestene du tilbyr. For eksempel "ABC Småbedrift er en lokal kafé som tilbyr håndlagde bakevarer og spesialkaffe".
 • Profesjonell erfaring: En detaljert liste over dine tidligere roller, ansvarsområder og prestasjoner. Dette bør omfatte både din tid som eier av småbedrifter og eventuell tidligere relevant erfaring.
 • Ferdigheter: Fremhev ferdigheter som er relevante for å drive en småbedrift, som ledelse, økonomistyring, markedsføring, og kundeservice.
 • Utdanning: Inkluder detaljer om din utdannelse, inkludert skole, grad, og årstall. Hvis du har tatt kurs eller sertifiseringer som er relevante for din rolle som småbedriftseier, inkluder disse også.
 • Anbefalinger: Hvis mulig, inkluder anbefalinger fra tidligere arbeidsgivere, kunder, eller kolleger som kan bekrefte din kompetanse og dyktighet som småbedriftseier.
Råd: Husk å tilpasse CVen din til den spesifikke rollen eller situasjonen. Dette er spesielt viktig hvis du søker om finansiering, etablerer partnerskap, eller søker om forretningsmuligheter.

Slik utformer du en slagkraftig overskrift på CV-en din som Eier av småbedrifter


Eier av smabedrifter


For en eier av småbedrifter er en tydelig og informativ overskrift avgjørende; den skal være lett synlig, og inneholde all nødvendig kontaktinformasjon. Å lage en slik overskrift kan gjøres på følgende måte:

Først skriver man etternavnet og fornavnet, som er grunnleggende for identifikasjon. Dette kan være "Hansen, Ola". Deretter bør man inkludere yrket og disiplinen man arbeider innenfor, for eksempel "Eier, Bakeri".

Deretter blir postadressen ført opp. Denne informasjonen er viktig for potensielle kunder eller partnere som ønsker å sende fysisk korrespondanse eller besøke bedriften. Et eksempel kan være "Bakergata 12, 1234 Oslo".

Telefonnummeret er neste element som skal inn i overskriften. Dette gir folk muligheten til å kontakte eieren direkte via telefon. For eksempel kan man skrive "+47 123 45 678".

Til slutt legger man til e-postadressen. Dette er viktig for å åpne opp for digital kommunikasjon, som er raskt og enkelt for mange mennesker. En e-postadresse kan være "ola.hansen@bakeri.no".

Overskriften vil da se slik ut: "Hansen, Ola - Eier, Bakeri - Bakergata 12, 1234 Oslo - +47 123 45 678 - ola.hansen@bakeri.no".

Thomas Johansen

Eier av småbedrifter med spesialisering i detaljhandel

Karl Johans Gate 21, 0159 Oslo, Norge

+47 22 1234 5678

thomas.johansen@eksempel.com


Hvordan velge det perfekte bildet for din CV som eier av en småbedrift

Som eier av en småbedrift er det ingen fast regel om å inkludere et bilde på CV-en din. Valget er helt opp til deg. Hvis du bestemmer deg for å inkludere et bilde, er det viktig å sikre at det er profesjonelt og ikke et tilfeldig bilde fra en ferie eller en selfie. Bildet skal være rektangulært, helst 6,5 cm langt og 4,5 cm bredt.

De dager er forbi da CV-er med bilder var det vanlige. I dag har betydningen av et bilde på CV-en din minimal innvirkning på jobbsøknaden din, spesielt for en eier av småbedrifter. Selv om det ikke er noe som hindrer deg i å inkludere et bilde, er det verdt å merke seg at mange ansettelser ikke legger vekt på bilder når de vurderer kandidater. Men hvis du velger å legge til et bilde, bør det være et profesjonelt bilde som fremstiller deg på best mulig måte.

Hvis du velger å inkludere bilde på CV-en din, er det noen få retningslinjer du bør følge. Velg en nøytral bakgrunn, hold kameraet på en tre fjerdedelers avstand, og fokuser på ansiktet ditt. Bildet ditt bør være i et rektangulært format, helst 6,5 cm x 4,5 cm. Dette vil sikre at bildet ditt er presentabelt og profesjonelt, noe som vil være til nytte hvis du bestemmer deg for å inkludere det på CV-en din.

Betydningen av erfaringer når du skriver en CV som eier av småbedrifter


Hvordan skrive om dine erfaringer som eier av småbedrifter på CV-en

Erfaringsdelen av CV-en til en eier av småbedrifter er av stor betydning, da det gir potensielle partnere, investorer eller kunder en oversikt over deres profesjonelle reise og kompetanse. Det er viktig å fremheve de unike ferdighetene, det faglige engasjementet og den verdifulle innsikten de har oppnådd gjennom å eie og drive sin egen bedrift.

 • Kronologisk rekkefølge: Start med den mest nylige erfaringen din først, og arbeid deg bakover i tid. Dette gir en klar og presis oversikt over din profesjonelle utvikling. For eksempel, hvis du tidligere har drevet flere forskjellige virksomheter, liste dem opp i rekkefølge fra de nyeste til de eldste.
 • Kontraktsdatoer: Inkluder start- og sluttdatoer for hvert engasjement for å gi en tidsramme for din erfaring. Hvis du for eksempel har startet din nåværende bedrift i 2015 og fortsatt driver den, list opp dette som "2015 - nåværende".
 • Stillingstittel: Selv om du er eier, kan det være nyttig å inkludere en mer spesifikk tittel som reflekterer dine hovedoppgaver, for eksempel "Eier og daglig leder".
 • Punktliste: Bruk punktform for å liste opp dine nøkkeloppgaver og prestasjoner i hver rolle. Dette kan inkludere ting som forretningsutvikling, teamledelse, strategisk planlegging, finansiell styring, og mer.
 • Stillingsbeskrivelse: Gi en kort beskrivelse av virksomheten og din rolle i den. Dette kan omfatte type virksomhet, størrelse på teamet, omsetning, og viktige prestasjoner.
 • Bruk av stikkord: Inkluder stikkord som er relevante for din bransje og din rolle for å øke sjansene for å bli funnet i søk, og for å demonstrere din spesialiserte kunnskap. For en eier av en småbedrift kan dette være "strategisk planlegging", "teamledelse", "forretningsdrift", "finansiell analyse", "kundebehandling", og lignende.

Stilling: Eier og Daglig Leder

Arbeidsgiver: Solstråle Kafé AS

Datoer: Januar 2015 - Desember 2020


Beskrivelse:

 • Ansvarlig for daglig drift av kafe med 10 ansatte.
 • Styrte alle økonomiske aspekter, inkludert budsjett og regnskap.
 • Utviklet og implementerte markedsføringsstrategier for virksomheten.
 • Opprettholdt høy kundetilfredshet gjennom kvalitetskontroll.
 • Forhandlet med leverandører for kostnadseffektive priser.

Hvordan skrive en overbevisende CV for eier av småbedrifter uten relevant erfaring

Eier av smabedrifter


Fylle ut en CV kan være en utfordring når du er eier av en småbedrift uten tidligere erfaring. Men med noen smarte steg kan du lage en sterk og imponerende CV. Her er noen enkle tips for å hjelpe deg med å fremheve dine kvalifikasjoner og ferdigheter.

 • Inkluder alle relevante utdannelser: Selv om du er eier av en småbedrift og ikke har tidligere arbeidserfaring, er det viktig å inkludere all relevant utdanning. Dette inkluderer både formell utdanning som universitetsgrader, og uformell utdanning som seminarer, workshops eller kurs relatert til din bedrift.
 • Fremhev lederegenskaper: Som eier av en småbedrift har du sannsynligvis utviklet sterke lederegenskaper. Fremhev disse i CV-en din, og gi eksempler på hvordan du har brukt disse i praksis.
 • Inkluder frivillig arbeid og praksisplasser: Hvis du har utført frivillig arbeid eller hatt praksisplasser som er relevante for din bedrift, inkluderer du disse i CV-en din. Dette kan vise at du har relevant erfaring, selv om du ikke har hatt en tradisjonell jobb.
 • Legg ved et følgebrev: Bruk et følgebrev til å forklare mangelen på erfaring. Forklar hvorfor du startet din egen bedrift og hvordan denne erfaringen har gitt deg ferdigheter og kunnskap som er relevant for jobben du søker.
 • Vær ærlig: Ikke prøv å lyve eller forfalske virkeligheten på CV-en din. Hvis det er hull i bakgrunnen din, er det bedre å være ærlig om dette og forklare hvorfor.
 • Inkluder deltakelse i relevante arrangementer: Hvis du har deltatt i arrangementer som er relevante for din bedrift, for eksempel bransjekonferanser eller nettverksarrangementer, inkluderer du disse i CV-en din. Dette kan vise at du er engasjert i din bransje og jobber aktivt for å utvikle din egen kunnskap og ferdigheter.
 • Fremhev overførbare ferdigheter: Selv om du ikke har tradisjonell arbeidserfaring, har du sannsynligvis utviklet en rekke overførbare ferdigheter som eier av en småbedrift. Dette kan inkludere ting som prosjektledelse, kundeservice, salg, markedsføring, eller finansiell planlegging.

Betydningen av utdanning på CV for eiere av småbedrifter


Hvordan fremheve utdannelsen din i en CV for eiere av småbedrifter

Utdanningsdelen i en CV er av høy betydning for eiere av småbedrifter, da den gir en indikasjon på kandidatens formelle kunnskap og kompetanse. Utdanning kan gi innsikt i en kandidats evne til å tilegne seg, bearbeide og anvende informasjon. Det kan også gi en indikasjon på disiplin, engasjement og evne til å fullføre oppgaver. Videre kan spesifikk utdanning være avgjørende for tekniske eller spesialiserte roller.

Det er imidlertid viktig å merke seg at behovet for en grad kan variere sterkt avhengig av bransje og stilling. Noen ganger er relevant arbeidserfaring eller spesifikk ferdighetstrening like viktig, om ikke mer, enn en formell utdanning. En grad kan være nødvendig for stillinger som krever dyptgående teoretisk kunnskap, men for mange småbedrifter kan praktiske ferdigheter og en demonstrert evne til å lære og tilpasse seg være like verdifulle.

Hvilken utdanning du skal sette først på CV-en din som eier av småbedrifter

Når det gjelder en CV for en eier av en småbedrift, vil plasseringen av utdannelsesdelen variere basert på de unike omstendighetene til eieren. I mange tilfeller vil det være fordelaktig å plassere utdannelsesdelen først i CV-en. Dette skyldes det faktum at utdanningen kan gi innsikt i eierens kompetanse og evne til å drive en bedrift. For eksempel, hvis eieren har en MBA eller en grad i bedriftsledelse, vil dette være verdt å fremheve tidlig i CV-en.

Det er imidlertid viktig å merke seg at relevante arbeidserfaringer og oppnådde resultater ofte vil ha større innvirkning enn utdanning alene. Hvis eieren har drevet småbedriften sin med stor suksess i flere år, kan det være mer effektivt å begynne med denne erfaringen i stedet for utdanning. Eierens resultater og prestasjoner kan være mer iøynefallende for rekrutterere enn utdannelsen alene.

Et moteksempel kan være i tilfelle der eieren av småbedriften har minimal eller ingen formell utdanning, men har oppnådd betydelig suksess gjennom praktisk erfaring og entreprenørskap. I slike tilfeller kan det være best å begynne med arbeidserfaring, fremheve suksesshistorier og unike ferdigheter, og la utdannelsesdelen komme senere i CV-en.

Utdanning


 • 2014-2015: Sertifisering i småbedriftsforvaltning, BI Norwegian Business School, Oslo
 • 2010-2013: Bachelor i Bedriftsøkonomi, Universitetet i Oslo
 • 2008-2010: Generell Studiekompetanse, Oslo Handelsgymnasium

Hvordan effektivt fremheve dine ferdigheter i en CV for eiere av småbedrifter


Eier av smabedrifter


Hvordan fremheve utdanningsferdighetene dine på en CV for eier av småbedrifter

Ferdigheter er en viktig komponent i en CV fordi de gir rekrutterere en forståelse av din kompetanse og evner. Disse kan være alt fra tekniske ferdigheter, som dataanalyse eller softwareutvikling, til myke ferdigheter som kommunikasjon og problemløsning. Rekrutterere ser etter ferdigheter som er relevante for stillingen du søker på, og de er et kritisk element i beslutningen om å invitere deg til intervju eller ikke.

Når du søker på en stilling som eier av en småbedrift, er det enda mer essensielt å vise frem dine ferdigheter. Som eier av en småbedrift, er du ansvarlig for alle aspekter av bedriften, fra salg og markedsføring til regnskap og kundeservice. Dette betyr at du må demonstrere en bred spekter av ferdigheter, samt evnen til å håndtere flere oppgaver samtidig. Det er også viktig å vise at du har lederferdigheter og evnen til å ta strategiske beslutninger.

Hvordan fremheve nøkkelkompetansene for eiere av småbedrifter på CV

Som en eier av en småbedrift, er det viktig å kunne vise frem ferdigheter og egenskaper som vil være av interesse for rekrutterere. Når det kommer til faglige ferdigheter, er det viktig å inkludere:

 • Evnen til å håndtere flere oppgaver samtidig
 • God forståelse av økonomi og regnskap
 • Erfaring med prosjektledelse
 • Kjennskap til markedsføring og salgsstrategier
 • Forståelse for juridiske og etiske retningslinjer i næringslivet
 • Evnen til å bruke relevante dataprogrammer og -verktøy
 • Kunnskap om konkurransedyktig analyse og strategisk planlegging
 • Utmerket lederkompetanse og evnen til å motivere ansatte

På den personlige siden, kan det være fordelaktig å inkludere egenskaper som:

 • Selvstendighet
 • Beslutningsevne
 • Gode kommunikasjonsevner
 • Evnen til å arbeide under press
 • Organisatoriske ferdigheter
 • Pålitelighet
 • Kreativitet og problemløsningsevner
 • Tilpasningsevne
 • Evne til å bygge og vedlikeholde profesjonelle relasjoner
 • Ambisjon og et sterkt ønske om å lykkes.
Husk at hver stilling og bransje kan kreve ulike ferdigheter og egenskaper, så det er viktig å tilpasse CV-en din til hver enkelt jobbsøknad.

Viktigheten av sammendraget i CV for Eiere av småbedrifter


Som eier av en småbedrift, vil du ofte ha begrenset tid til å gjennomgå alle CV-er du mottar fra potensielle kandidater. Her kommer viktigheten av sammendraget inn i bildet. Sammendraget er en kort beskrivelse av kandidatens profesjonelle profil, og det gir deg en umiddelbar forståelse av hva kandidaten har å tilby din bedrift.

I stedet for å måtte lese gjennom hele CV-en, kan du raskt skimme over sammendraget for å avgjøre om kandidatens ferdigheter, erfaring og karrieremål matcher dine behov. Dette kan spare deg for verdifull tid og hjelpe deg med å effektivisere rekrutteringsprosessen.

I tillegg gir sammendraget kandidaten en mulighet til å fremheve sine sterkeste kvaliteter og mest relevante prestasjoner. Dette kan gi deg et klart bilde av kandidatens potensiale, og hjelpe deg med å identifisere de mest lovende kandidatene.

Videre kan sammendraget også gi deg en indikasjon på kandidatens kommunikasjonsevner. En godt skrevet, presis og overbevisende oppsummering kan tyde på at kandidaten er i stand til å formidle kompleks informasjon på en klar og effektiv måte, noe som er en verdifull egenskap i mange roller.

Samlet sett er sammendraget i en CV et kraftig verktøy for deg som eier av en småbedrift, ved å hjelpe deg med å gjøre informerte og effektive ansettelsesbeslutninger.

Som en dedikert og lidenskapelig eier av småbedrifter, har jeg over 10 års erfaring med å starte, utvikle og drive vellykkede virksomheter. Med sterk kommersiell forståelse, utmerkede lederegenskaper og evne til å tenke strategisk, har jeg hjulpet flere bedrifter med å oppnå bærekraftig vekst og lønnsomhet. Jeg er en kreativ problemløser og teamspiller som trives i utfordrende og dynamiske miljøer. Jeg ser frem til å bidra med min ekspertise og dele min lidenskap for forretningsutvikling med ditt team.

Essensielle Avsnitt å Inkludere i en CV for Eiere av Småbedrifter


Tilleggsdeler som kan inkluderes i en CV for småbedriftseiere kan være "Sertifikater og lisenser" og "IT-verktøy".

Å inkludere flere kategorier i din CV som eier av en småbedrift kan gi potensielle partnere eller investorer en bedre forståelse av din kompetanse og evner. Det kan også hjelpe deg å skille seg ut fra andre i samme bransje. Sertifikater og lisenser kan demonstrere din tekniske kompetanse, mens kjennskap til IT-verktøy kan vise din evne til å tilpasse deg teknologiske endringer.

Sertifikater og lisenser

Eiere av småbedrifter kan ha forskjellige sertifikater og lisenser, avhengig av typen virksomhet de driver. Disse kan være alt fra en matlagingslisens for en restaurant, til et prosjektledelsessertifikat for en konsulentvirksomhet. Det å inkludere disse i din CV kan vise din tekniske kunnskap og kompetanse, samt ditt engasjement for etterlevelse av bransjestandarder og forskrifter.

IT-verktøy

I det moderne forretningslandskapet er det nesten umulig å drive en virksomhet uten å bruke en eller annen form for teknologi. Enten det er å bruke regnskapsprogramvare, sosiale medier for markedsføring, eller skybaserte verktøy for prosjektstyring, kan det å vise din kompetanse med IT-verktøy på din CV vise din evne til å tilpasse seg og holde tritt med teknologiske endringer. Dette kan være spesielt attraktivt for potensielle partnere eller investorer som er på utkikk etter fremtidsorienterte bedriftseiere.

Forbedre din CV: En guide for eiere av småbedrifter


Å lage en sterk og effektiv CV er avgjørende for eiere av småbedrifter som ønsker å tiltrekke seg nye kunder, partnere eller investorer. Her er noen tips for å forbedre din småbedriftseier CV:

 1. Highlight din entreprenørielle ånd: Vis din evne til å ta initiativ, se muligheter, og være kreativ og løsningsfokusert. Disse egenskapene er svært attraktive for mange arbeidsgivere.
 2. Legg vekt på dine lederegenskaper: Som eier av en småbedrift har du sannsynligvis hatt ansvaret for å lede et team. Det er viktig å fremheve dette i CV-en din.
 3. Vis frem dine forretningsresultater: I stedet for bare å liste opp dine plikter og ansvar, prøv å kvantifisere dine prestasjoner så mye som mulig. For eksempel, hvis du har økt omsetningen med en viss prosent, bør dette inkluderes i CV-en din.
 4. Ikke glem soft skills: Evnen til å kommunisere effektivt, håndtere stress, og være fleksibel er viktige egenskaper for enhver leder. Pass på å inkludere disse i din CV.
 5. Tilpass CV-en din: Hvis du søker på en spesifikk stilling eller mulighet, sørg for at CV-en din er skreddersydd for å reflektere de nødvendige kvalifikasjonene eller ferdighetene.
 6. Bruk profesjonelt språk: Unngå bruk av jargong eller uformelt språk. Det er viktig å holde tone og språk profesjonelt i en CV.
 7. Hold det kort og konsist: En god CV skal være tydelig og lett å lese. Prøv å holde det til maksimalt to sider, og bruk punktform for å gjøre det mer oversiktlig.
 8. Korrekturles din CV: Dette kan virke åpenbart, men mange glemmer det. En CV med stave- eller grammatikkfeil kan gi et negativt inntrykk. Ta deg tid til å lese gjennom CV-en flere ganger, og be gjerne noen andre om å korrekturlese den for deg.

Nøkkelelementer i en CV for Eiere av Småbedrifter: En Omfattende Guide


Eier av smabedrifter


Som eier av en småbedrift, er det viktig å fremheve din unike erfaring og ferdigheter når du skriver CV-en din. Dette vil hjelpe potensielle arbeidsgivere eller partnere å se verdien du kan tilføre deres virksomhet. Her er noen punkter å huske på:

 1. Fremhev din ledelseserfaring: Som eier av en småbedrift, har du sannsynligvis hatt ansvar for å lede og administrere et team. Sørg for å inkludere denne erfaringen i CV-en din.
 2. Beskriv din rolle i småbedriften: Det er viktig å være tydelig på hva din rolle har vært. Har du vært ansvarlig for strategiutvikling, markedsføring, finansiering, eller kanskje alt dette?
 3. Inkluder konkrete resultater: Har bedriften din hatt suksess under din ledelse? Har du vært i stand til å øke omsetningen, redusere kostnadene eller oppnå andre målbare resultater? Slike detaljer gir din erfaring mer tyngde.
 4. Vis din allsidighet: Småbedriftseiere er ofte "jack-of-all-trades", som gjør alt fra salg til kundeservice til regnskap. Dette kan være et sterkt salgspunkt, så sørg for å få det frem.
 5. Nevn eventuelle relevante kurs eller sertifiseringer: Har du tatt kurs eller oppnådd sertifiseringer som er relevante for bedriften du driver? Dette kan også være verdifull informasjon å inkludere.
 6. Korrekturles CV-en din nøye: Som alltid, er det viktig å sørge for at CV-en din er fri for skrivefeil og grammatikalske feil. Dette viser profesjonalitet og oppmerksomhet på detaljer.
 7. Unngå å nevne unødvendig informasjon: Hold CV-en din relevant og konsis ved å utelate informasjon som ikke direkte bidrar til å understreke din kompetanse og erfaring som småbedriftseier.

Hvordan skrive et effektivt følgebrev som eier av en småbedrift


Følgebrevet er en integrert del av din søknad når du søker på stillingen som Eier av småbedrifter. Det gir deg en unik mulighet til å uttrykke din lidenskap for småbedrifter og hvordan du har de nødvendige ferdighetene for å drive dem effektivt.

Dette dokumentet lar deg også illustrere dine langsiktige mål til rekruttereren, noe som kan være avgjørende i utvelgelsesprosessen. Når du utformer følgebrevet ditt, sørg for å fokusere på din erfaring med og kunnskap om småbedriftseierskap. Hvis du støter på utfordringer i denne oppgaven, kan du sjekke ut våre eksempler på følgebrev skreddersydd for stillingen som Eier av småbedrifter, som kan være en verdifull kilde til inspirasjon når du skriver ditt eget.

Lag din CV med de beste malene

Hvordan Skrive en CV for Eiere av Småbedrifter: Ofte Stilte Spørsmål

Hva slags informasjon bør jeg inkludere i CV-en min som eier av en småbedrift?

Som eier av en småbedrift, bør du sørge for at CV-en din reflekterer dine ferdigheter i ledelse, forretningsstrategi, finansiell planlegging og kundeservice. Du bør også inkludere spesifikke eksempler på suksesser, som for eksempel økt omsetning, nye produktlanseringer, eller forbedret kundetilfredshet. I tillegg er det viktig å liste opp eventuelle relevante sertifiseringer eller opplæring du har mottatt.

Hvordan kan jeg vise frem min erfaring som eier av en småbedrift på en måte som er attraktiv for potensielle arbeidsgivere?

Du bør fremheve dine prestasjoner og de ferdighetene du har tilegnet deg. For eksempel, hvis du har økt omsetningen i bedriften din, sørg for å inkludere spesifikke tall for å illustrere veksten. Hvis du har ledet et team, beskriv størrelsen på teamet og noen nøkkelprosjekter dere har jobbet med. Fremhev også ferdigheter som problemløsning, beslutningstaking og din evne til å jobbe under press.

Jeg har drevet min egen bedrift i mange år, men nå ønsker jeg å søke på stillinger i større selskaper. Hvordan kan jeg justere CV-en min for å passe til dette?

Til tross for at du går fra å være egen sjef til å potensielt jobbe for noen andre, er mange av ferdighetene du har opparbeidet deg som småbedriftseier svært overførbare. Fokusér på lederegenskaper, prosjektledelse, og din evne til å drive en bedrift fra et strategisk perspektiv. Det kan også være lurt å inkludere eventuelle samarbeidsprosjekter du har jobbet med, som viser din evne til å jobbe innenfor et team.

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV

Eksempel på brev for nedlasting

Mal for følgebrev
Design for følgebrev
Mal for følgebrev for studenter - universitet
Mal for følgebrev for engasjement