Skriveveiledning for en effektiv digital markedsfører CV

I løpet av et par minutter vil du allerede ha et klart bilde av hvordan en CV innen digital markedsføring bør skrives. Her får du grundig veiledning, gode eksempler og nyttig informasjon om alle avsnittene du skal ha på plass.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

CV-eksempel for digital markedsfører

Markus Botnen
Digital markedsfører
Helle, Oslo
40 12 13 14
markusbotnen@gmail.com
www.linkedin.com/no/markusbotnen

Profesjonelt sammendrag
Kreativ digital markedsfører med over 9 års erfaring innen utvikling av enestående digital tilstedeværelse for bedriftssider og sosiale medier. Solide kommunikasjonsevner for å utvikle unikt innhold, markedsundersøkelser, visningsannonser og markedsføring via e-post. Presset det månedlige salget med 67 % ved å bruke betalte kampanjer på sosiale medier for DigiVest.

Arbeidserfaring
Digital Reklame AS
Digital markedsfører
Mai 2017 -dags dato

 •  Utviklet betalte kampanjer innen digitale markedsføring for Google Ads, Facebook, Twitter og Instagram med et daglig budsjett på 30 000 kroner, som gir en månedlig inntekt på 90 000 kroner.
 •  Administrerte kampanjer for e-post målrettet mot digitale kanaler for å generere potensielle kunder, noe som resulterte i en økt kundemasse på 67 %.
 •  Utviklet gode strategier for SEO ved å analysere søkevolum og konkurranse av søkeord med lang historikk, synonymer og nøkkelfraser for spesifikke nisjebedrifter og målgrupper.


Rask Marketing
Digital markedsfører
2012-2014

 •  Studerte søkeord i nettbasert trafikk ved hjelp av verktøyet Google Analytics for å forstå optimalisering for søkemotor.
 •  Utarbeidet rapporter om trender for forbrukere knyttet til daglig databudsjett, målgruppe, konverteringsforhold pluss totalt antall unike visninger
 •  Gjennomførte undersøkelser om søkeord og overvåket søketrender på nett i Google Trends.


utdanning
Digital markedsføring og reklame, bachelor
Universitetet i Oslo
2010-2014

Relevant kurs: Markedsundersøkelse og analyse, automatisering av markedsføring, administrasjon av sosiale medier, utvikling av innhold

Faglige Ferdigheter

 •  Søkemotoroptimalisering
 •  Søkemotormarkedsføring
 •  Korrekturlesing
 •  Epost markedsføring
 •  Oppretting av innhold
 •  Markedsføringsautomatisering
 •  Google Analytics
 •  Content Management System (WordPress)
 •  Betal-per-klikk-annonsering (PPC)
 •  Annonsering med kostnad per klikk (CPC)
 •  Optimalisering av konverteringsfrekvens (CRO)


Personlige egenskaper

 •  Tidsstyring
 •  Ansvarlig
 •  Kreativ
 •  Gode kommunikasjonsevner
 •  Analytisk
 •  Samarbeid
 •  Problemløsning
 •  Nøyaktig


Sertifiseringer for digital markedsføring

 •  Google Certified Digital Marketing Professional, 2010
 •  Google søk - SEO og Google Ads. 2012

Vi vet at det kan være vanskelig for deg å vite hva du skal begynne med, og du kan også være usikker på hvilken informasjon du skal ta med når du arbeider innen digital markedsføring. Du kan bare slappe helt av!

Vi har løsningen for dette vanlige problemet. Les denne veiledningen nøye, legg merke til våre gode eksempler hjelper deg når du skal skrive og ikke minst ta med deg våre beste tips for akkurat deg som vil få stillingen som digital markedsfører.

Studer eksempel vårt nøye. Det inneholder alle avsnittene man skal inkludere, samt at det kan brukes som en mal for din egen CV!


Digital markedsfører CV

Digital markedsfører CV-format

Nesten alle CV man kommer over er skrevet i omvendt kronologisk format, til tross for at man også ha formatene funksjonelt og hybrid. Grunnen til at de fleste velger det omvendt kronologiske formatet er at formatet gjør CV-en lett å lese, og lett å skrive.

Etter at du har valgt det rette formatet for deg, bør du hele tiden skrive med ATS i tankene. ATS er et digitalt system som henter frem alle CV-er som inneholder de viktige søkeordene. Bruk derfor disse nøkkelordene jevnt gjennom hele søknaden din.

Før vi går videre, skal vi også gi den en rask oversikt over hvilke avsnitt du skal ta med i søknaden din. Du ser dem her:

 • Overskrift
 • Profesjonelt sammendrag
 • Avsnitt om arbeidserfaring
 • Avsnitt om utdanning
 • Avsnitt om dine ferdigheter
 • Andre avsnitt som er relevante for stillingen

Overskrift

Øverst i søknaden din skal du skrive inn en nyttig overskrift, og overskriften som skaper mest nytte er nettopp din kontaktinformasjon.

En ting du skal være oppmerksom på, er at du ikke tar med alle for mye i dette avsnittet. Hold det til opplysninger som er arbeidsgivere trenger å vite for å få tak i deg, enkelt og greit.

Godt eksempel

Frida Hansen

Digital markedsfører

Notodden

48 52 58 52

fridahansen@gmail.com

www.linkedin.com/no/fridahansen


Profesjonelt sammendrag som gir resultater

Sammendraget på en søknad skal gi arbeidsgivere en rask introduksjon, samt gi dem lyst til å lese resten av søknaden. Det gjør sammendraget veldig viktig, og er det første steget ditt for å skape et inntrykk.

Gjør du ikke en god nok jobb her, vil du risikere at arbeidsgivere legger vekk din søknad, fordi de ikke ble interessert nok i deg.

Lurer du på hvordan du skal skrive sammendraget godt nok? Vi skal hjelpe deg mer med denne jobben. Begynn med å inkludere nøkkelord fra stillingsannonsen, se også at du får med andre viktige ferdigheter, relevant arbeidserfaring innen digital markedsføring, utdanning og tidligere prestasjoner.

Et siste godt tips for avsnittet, er at du skriver inn navnet på den potensielle arbeidsgiveren. Du kan se gjennom vårt gode eksempel lenger oppe.


Digital markedsfører CV

Slik skriver du dine arbeidserfaing innen markedsføring opp

En digital markedsfører vet betydningen av en solid tilstedeværelse på sosiale medier. Jo mer ekspertise du har på sosiale medier, jo mer rekkevidde får du for merkevaren din og selskapet. Når vi snakker om ekspertise, snakker vi ikke om at man kan bruke store beløp på ulike kampanjer daglig.

Det handler mer om hvordan man i tidligere jobber har opparbeidet seg erfaring nok til å lese mellom linjene, og dermed ha nødvendig kompetanse innen markedsføring. Gjennom dette avsnittet viser du hvilken kunnskap du tar med deg fra tidligere arbeide og inn i nye stillinger.

Hvis avsnittet om erfaring innen markedsføring ikke overbeviser arbeidsgivere, er al jobben gjort forgjeves. Derfor må du skape et avsnitt som bygger på viktige nøkkelord fra stillingsbeskrivelse. Les nøye gjennom hva det er forventet av deg i jobben du søker på, ta med alt som er viktig!

Samtidig må vi påpeke at du skal få dine tidligere erfaring til å samsvarer med hva den nye stillingen innebærer. Med andre ord, du kan ikke skryte på deg at du har hatt ansvar for spesifikke områder innen marketing, eller har arbeidet over flere år med søkemotoroptimalisering dersom det ikke stemmer.

Du skal heller ikke bare opplyse om en stilling uten å gå i detalj på hvilke arbeidsoppgaver du hadde i jobben din. Bruk tid, tenk over alt du har gjort, og viser du i tillegg frem viktige prestasjoner. under dette avsnittet, vil det gjøre underverk for din CV.

Husk: Du trenger ikke fremheve all erfaring om du har mange. Du bør holde deg til dine viktigste!

Avsnittet om utdanning

Skarpe digitale strategier skaper vekstmuligheter for en bedrift som har målet om å skaffe seg kunder på internett, for eksempel gjennom kampanjer. Prøv å tenke slik når du skal legge til viktig informasjon om hvilke studier du har fullført tidligere.

Noen søkere vil gjerne bare ha utdanning fra videregående skole, men kanskje gjennomført noen kurs som gir deg mulighet til å bruke digitale verktøy på en gunstig måte. Uansett hvilken utdanning du har, du skal fremheve den i et eget avsnitt.

Dersom du har fullført kurs, både innen kommunikasjon og digital markedsføring, kan du fremeheve dem i et helt eget avsnitt. En dyktig søker bruke dette som en måte for å vise og fremheve all sin kompetanse når det kommer til jobber som krever formell utdannelse.


Digital markedsfører CV

Viktige ferdigheter innen digital markedsføring

Etter at du har fått på plass informasjon om blant annet hvilke prestasjoner du har oppnådd og hvilken erfaring du har opparbeidet deg, er neste steg at du gir opplysninger om dine ferdigheter.

En liste med med nøye utvalgte og relevante ferdigheter er helt nødvendig for at en CV skal gå gjennom ATS-systemene. Hvis disse ferdighetene mangler, kan du ha en tøff vei foran deg, og mest sannsynligvis viser resultater at arbeidsgivere ikke engang vil se på din søknad.

Start først med å tenke over dine relevante ferdigheter og hvilke som vil øke sjansene dine for å få jobben du ønsker deg innen den digitale verden for reklame og synliggjørelse av bedrifter og merkevarer.

Det kan være mye som er viktig, men du bør velge ut dine sterkeste ferdigheter som er mest aktuell for arbeidet du skal gjøre.

I tillegg vil det øke lesbarheten til søknaden din om du deler det opp i faglige og personlige ferdigheter. Digitale markedsførere bør nevne nyttige verktøy som SEO, strategier og kunnskap innen digital kommunikasjon.

Gir du i tillegg eksempler på hva dine personlige egenskaper er, slik som god evne til kommunikasjon og samarbeid, kreativ og problemløsende, er dette et avsnitt som vil fange oppmerksomheten.

Andre opplysninger du kan legge til i din CV

Her er nok en mulighet for deg til å skrive en CV som skiller seg ut fra alle andre som søker på samme jobb som deg. La oss se på flere eksempel du kan vurdere å legge til.

Språkferdigheter

SPråk er alltid en fordel å kunne, og noe du bør legge til om dine kunnskaper skille seg fra andre som søker.

Profiler på sosiale medier

Har du profiler på nett som handler om yrket ditt og som stiller dge i et positivt bilde, kan du gjøre dette lett tilgjengelig for arbeidsgivere. Det samme gjelder for blogger eller nettsider

Publikasjoner

Har du fått noe publisert på en Nettsted, i et magasin eller fått en oppgave publisert? Ja, da kan du vise hvor dyktig du er ved å legge en lenke til det aktuelle stoffet.


Digital markedsfører CV

FAQ - Ofte stilte spørsmål om CV for digital markedsfører

Hvordan skape en god CV innen markedsføring?

Å skrive en CV som digital markedsføring blir lettere ved å bruke en CV-mal. Formatet og rammene er for eksempel det samme for en rekke bransjer, men du må få innholdet til å skille seg ut. Du må klare å fange oppmerksomheten til leseren fra start til slutt.

Hvor mange sosiale medier skal jeg nevne i min CV?

Hvor mange sosiale medier du skal føre opp på en CV er avhengig av hvilken stilling du søker på, og hvor relevant de ulike sosiale mediene er for jobben du skal utføre.

Lag din CV med de beste malene

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV